Printen | E-mail

Botswana, Okavango Delta

De Okavango Delta is een van de meest bijzondere natuurgebieden ter wereld en zeker het meest bijzondere van zuidelijk Afrika.
De Okavango Delta is een enorm moerasgebied dat wordt gevoed door de Okavango rivier. De Okavango rivier is een 1600 km lang en begint in het hoogland van Angola en mondt uit in de Kalahari.

De Okavango Delta is met 15.000 km2 de grootste ter wereld Het gebied bestaat uit een systeem van rivierarmen en stroompjes, beboste eilanden, riet-, lelie- en papyrusvelden, grasvlaktes en savanne. Het lage verhang van gemiddeld 8 cm/km doet het water bijzonder langzaam door de Okavango Delta stromen. Het water doet er ongeveer een halfjaar over om vanuit Angola naar de zuidelijkste punt van de Delta bij Maun te komen. Dit heeft tot gevolg dat de Okavango Delta als enige gebied in de regio een omgekeerd seizoen heeft. Juist in de droge tijd staat het water er het hoogst.

In de regentijd trekken dieren als zebra's, gnoes, buffels en olifanten weg van de Okavango Delta omdat er dan in het gebieden buiten de delta, waaronder de Kalahari, veel voedsel is te vinden. In de droge tijd trekken ze de delta weer binnen, omdat het stijgende water voor een uitbundige plantengroei heeft gezorgd.

De meeste van de duizenden eilanden in de delta zijn begroeid met bomen. De meest voorkomende soorten zijn wild date palm, mopane, sycamnore tig, sausage tree, baobab en umbrella thorn. De dierenwereld in de Okavango Delta is overweldigend. Nijlpaarden, krokodillen, slangen, schildpadden, hagedissen, vissen en talloze insectsoorten. Verder zijn er zeldzame antilopen in de Okavango Delta zoals de lechwe en sitatoenga. Ander waterminnende dieren zijn olifant, waterbok, buffel, knobbelzwijn en groene meerkat.

Op de drogere stukken worden giraffe, zebra en antilopen als gnoe, kudu, lierantilope, hartebeest en impala aangetroffen. De neushoorn, die door stropers in de jaren zestig al uitgeroeid is, was een van de weinige ontbrekende dieren in de delta. De neushoorn is echter weer geherintroduceerd. Ook het hele spectrum aan grote jagers zoals de leeuw, gevlekte hyena, wilde hond, luipaard en jachtluipaard zijn aanwezig.

De Okavango Delta is een paradijs voor vogelaars. In het gebied leven meer dan 400 vogelsoorten waaronder talloze watervogels. Vogelliefhebbers hebben meestal een lange verlanglijst waarop bijzondere vogels voorkomen als Pel's visuil, kraanvogel, Sharpe's reiger, karmijnrode bijeneter, papyrusrietzanger, moeras graszanger, lady ross' toerako, Afrikaanse schaarbek, koperstaartspoor koekoek en natuurlijk de Afrikaanse visarend.

15-daagse kampeersafari Botswana olifant kampeersafari avontuur

Olifant Kampeersafari Botswana. Met deze avontuurlijke olifant kampeersafari door Botswana en de Caprivi in Namibië bezoekt u het noorden van Botswana. Een rondje Okavango Delta waarmee u alle belangrijke parken bezoekt. 
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

19-daagse Botswana speciale kampeersafari in september 2020

Speciale kampeersafari Botswana. Dit is een speciaal door Going Africa Safaris en Bush Ways samengestelde speciale kampeersafari naar de mooiste wildgebieden van Botswana in een rustig reistempo. Vertrek 1 x per jaar in september. "Beste keuze met meerdere nachten op een plek"


Lees meer »

11-daagse Botswana Kwando unieke luxe lodge safari.

Een topper onder de luxe lodge safari's. Bezoek de victoria watervallen, Kwando Lagoon en Kwara concessiegebieden en Kwando Nxai camp. €€€€€


Lees meer »

15-daagse Bush Ways Botswana leeuw kampeersafari avontuur

Bush Ways kampeersafari Botswana. Deze leeuw kampeersafari door Botswana is een veelzijdig avontuur naar de belangrijkste wildgebieden in het noorden van Botswana.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

11-daagse Bushways visarend of fish eagle kampeersafari

Kampeersafari Botswana. Populaire visarend kampeersafari naar de hoogtepunten van Botswana. U bezoekt de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe met deze korte kampeersafari door Botswana.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

17-daagse unieke luipaard safari naar o.a. Central Kalahari GR

Kampeersafari Botswana. Een unieke en zeer complete en avontuurlijke kampeersafari door Botswana met Central Kalahari als prominent reisdoel. Natuurlijk ontbreken de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe niet.  
"uitstekende keuze en beste prijs/kwaliteit"


Lees meer »

9-daagse lodge safari focus on Botswana

Met deze 9-daagse lodge safari door Botswana verken je de top gebieden van Botswana op een betaalbare manier maar ook met diverse upgrade mogelijkheden. "€€" tot "€€€€€"


Lees meer »

Botswana lodge safari 11-daagse hoogtepunten

Deze lodge safari kent twee opties en is een mogelijkheid om voor een zachte prijs toch de hoogtepunten van noordelijk Botswana te bezoeken. "€€€" 


Lees meer »

11-daagse authentieke lodge en luxe kampeersafari door Botswana

Een authentieke lodge safari in combinatie met avontuurlijk maar luxe kamperen in Chobe Savuti en Moremi. Tijdens de luxe kampeersafari heeft u een gegarandeerde window seat en een eigen en-suite tent. 
"door ons aangeraden" €€€


Lees meer »

11-daagse Botswana Odyssey safari.

Hoewel “Odyssey” eigenlijk “een lange zware tocht” betekent, valt het met de zwaarte reuze mee. U wordt vooral verwent tijdens dit avontuur. Vicotria Falls, Savute under Canvas, Selinda Explorers, Chobe under Canvas en Victoria Falls. Een groot maar luxe avontuur. €€€€€ 


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap