ZoekenVeiligheid

Namibië is een veilig land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Visum/paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig, bij een verblijf van minder dan drie maanden. Een paspoort is wel vereist. Het paspoort moet na terugkomst uit Namibië minstens nog 6 maanden geldig zijn.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Namibie gerelateerde links

- Wikipedia Namibia
- Wildlife Resorts
- CIA factbook Namibia
 

Beste reistijd

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. Eind maart t/m midden november zijn topmaanden.
Stichting SPOTS
Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nlWe werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Explorer route kampeersafari van Kaapstad naar de Victoria watervallen is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers

Internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De reis kent een gegarandeerd vertrek op de vetgedrukte datums en op de andere datums vanaf 4 personen.

Prijzen t/m 2018€ 2.490,00 p.p. bij delen accommodatie + geen local payment

Single tent supplement € 200,00

Vertrekdata 2018
Met Engelstalige gidsen
11-01, 01-02, 01-03, 08-03, 12-04, 19-04, 26-04, 31-05, 07-06, 14-06, 19-07, 26-07, 16-08, 06-09, 13-09, 04-10, 01-11, 22-11, 06-12, 13-12 en 20-12.

Met Duitstalige vertaler
15-02, 22-03, 24-05, 12-07, 30-08, 18-10 en 25-10.

KortingBoekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting ter waarde van € 50,00 p.p. op aanvullende transfers en/of accommodaties.

Uitleg local payment
Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Inbegrepen bij de prijs

Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema), kampeeruitrusting (behalve slaapzak en kussen), professionele begeleiding, entree nationale parken, genoemde niet optionele activiteiten en transfers volgens programma.

Niet inbegrepen bij de prijs

De benodigde vluchten, transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven, souvenirs, fooien en overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Vliegtickets

Een vlucht naar Kaapstad en van Victoria Falls via Johannesburg terug naar Nederland is de meest logische vliegroute.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Kaapstad te kiezen voor een overnachting. Dit vanwege het vroege vertrek van de safari. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten en overnachting in Kaapstad voor u.

Visum en paspoort

Voor Zuid-Afrika, Namibië en Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina's bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig welke aan de grens te verkrijgen is.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

 


Printen | E-mail

21-daagse explorer safari van Kaapstad naar de Victoria watervallen.

Met deze 21-daagse spectaculaire en avontuurlijke kampeersafari reist u vanaf Kaapstad door de landen Zuid-Afrika, Namibië en Botswana om in Zimbabwe bij de Victoria Watervallen te eindigen. Dit is een voordelig kampeeravontuur waarbij u in een kleine groep een veel gemaakt reistraject aflegt. U maakt met veel facetten van Zuidelijk Afrika kennis, cultureel en landschappelijk. Fish River Canyon, Etosha NP, Sossusvlei en natuurlijk de Okavango Delta. Tijdens de reis is er regelmatig gelegenheid om te wandelen en van de prachtige zonsondergangen te genieten.

Een paar hoogtepunten van deze reis.
Kaapstad, Namib Desert, Etosha NP, Okavango Delta, Victoria watervallen.

Reisschema

Dag 1
Om 8.00 uur lokale tijd vertrekt u via Hout Bay naar het Cape Point Natuurreservaat om de pinguïnkolonie te bezoeken.

Dag 2 Cederberg
Terwijl u onderweg geniet van de fantastische uitzichten op de massieve rotsbrokken en de bizarre zandstenen rotsformaties reist u door een berglandschap.
's-Middags is het mogelijk om een wandeling te maken in het rotsachtige gebied van de Cederbergen.

Dag 3 Gariep River
Vandaag reist u verder naar de Gariep rivier. Dit is de natuurlijke grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Vanmiddag is ter vrije besteding. Zwemmen of deelnemen aan een kanotocht op de rivier (optioneel) behoort tot de mogelijkheden.

Dag 4 Fish River Canyon
Vandaag reist u door naar Fish River Canyon waar u in de namiddag kunt genieten van een fraaie zonsondergang.

Dag 5 en 6 Namib Desert
Wie kent ze niet de prachtige rode zandduinen van Sossusvlei. Deze fotogenieke duinen staan garant voor een paar prachtige foto's. Op dag zes maakt u een wandeling door deze spectaculaire zandduinen van Sossusvlei en maakt u een excursie naar Sesriem canyon in het Namib Naukluft Park.

Dag 7 en 8 Swakopmund
U reist verder naar Swakopmund gelegen aan de Atlantische Oceaan. Hier heeft u gelegenheid om optionele excursies te maken.

Dag 9 Spitzkop
U vertrekt richting het noorden en bezoekt de robbenkolonie nabij Cape Cross, voordat u verder naar de Spitzkoppe reist. Bij Spitzkoppe, gelegen tussen granietblokken in een uitgestrekte woestijnlandschap, maakt u een wandeling.

Dag 10 Ugab Wilderness
U reist door naar Brandberg en kampeert vandaag in het rivierdal van de droge Ugab rivier. Een gebied waar de woestijnolifanten leven en misschien ziet u ze wel. Onder begeleiding van een lokale gids maakt u een wandeling en bezoekt u de rotstekeningen.

Dag 11 en 12 Etosha NP
Alvorens u doorrijdt naar Ethosha brengt u een bezoek aan een traditioneel Himbadorp. De komende dagen staan in het teken van Etosha National Park "the great white place of dry water" en de verschillende gamedrives op zoek naar de hier levende wilde dieren.

Dag 13 Windhoek
Vandaag reist u naar Windhoek

Dag 14 Kalahari
Vandaag passeert u de grens met Botswana en overnacht u midden in de Kalahari en brengt u een bezoek aan de San Bosjesmannen en leert u meer over hun traditionele levenswijze.

Dag 15, 16 en 17 Okavango Delta
Vandaag reist u door naar Maun waar u overnacht en waar u de laatste voorbereidingen treft voor een verblijf in de Okavango Delta. In een mokoro glijdt u langzaam tussen het riet steeds dieper de Delta in totdat u uw overnachtingsplek op een eiland bereikt. U maakt kennis met de ongerepte natuur, maakt een wandeling en er is tijd voor een duik in het water. Alles onder begeleiding van een lokale gids.

Dag 18 Makgadikgadi Pans
Via Maun verlaat u de Delta en reist door richting de Makgadikgadi Pans.

Dag 19 en 20 Victoria Falls - Victoria watervallen
U reist door naar Zimbabwe en de spectaculaire Victoria Watervallen die met ongekende kracht haar water in de Zambezi Gorge laat vallen wat een gordijn aan regen veroorzaakt.

Dag 21
Vandaag komt er een einde aan uw reis door Zuidelijk Afrika. U heeft, afhankelijk van uw vlucht, in de ochtend nog gelegenheid om een optionele excursie te maken. Een helikoptervlucht over de watervallen, een bungee jump of een boottocht over Zambezi rivier zijn er daar een paar van. De reis eindigt officieel om 08.00 uur.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor 2018.

Flexibiliteit

Voor deze manier van reizen door Afrika heeft u een flexibele instelling nodig. Het is een participatie safari waarbij wordt verwacht dat u zelf uw tent opzet en meehelpt bij kampactiviteiten. Het hoort allemaal bij het avontuur en wanneer iedereen meehelpt zal dit de reis ook in positieve zin bevorderen.

Vervoer

De reizen worden met name met 4WD-Truck of minibus plaats. E.e.a. afhankelijk van het land en de deelname. Lokale omstandigheden zijn zeer verscheiden en een goed en betrouwbaar vervoermiddel die voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften is een must.
In de nationale parken van Botswana worden speciale open 4x4 game drive safari auto's gebruikt voor een goede wildlife experience.

Kamperen

Kamperen in de Afrikaanse bush is misschien wel de meest avontuurlijke manier om van Afrika te genieten. Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van campsites in de nationale parken en reservaten, prive campsites en campsites in lokale plaatsjes. De meeste campsites hebben goede voorzieningen met warm water douches, restaurants en wasfaciliteiten. In de bush worden deze faciliteiten vanzelfsprekend meer beperkter en zijn er soms geen standaard voorzieningen.
Net zo vanzelfsprekend is het dat we op bush campsites in de parken weer schoon achter laten. Wat de bush mee wordt ingenomen, wordt de bush ook weer mee uitgenomen. Een toilet in de bush is een gat in de grond welke bij vertrek weer dicht wordt gegooid.

De kampeeruitrusting bestaat uit een comfortabele tenten (2.2h x 2.2d x 1.8h meter) met ingebouwde muskietennetten en welke zeer eenvoudig zijn op te zetten. Ongeveer 5 cm dikke matrassen zijn inclusief en liggen comfortabel. Kampeerstoelen zijn voorzien van een rugleuning en alle keukengerei is aanwezig.

Accommodaties
Op een aantal plekken overnacht u in chalets, cabins of een hotel. Deze accommodaties voldoen aan goede budget accommodaties. In het algemeen heeft u een twee- of vierpersoonskamer en soms wordt gevraagd om faciliteiten te delen.

Andere reizen van deze lokale organisatie. Deze lokale organisatie biedt veel meer groepsreizen aan. Graag geven we hieronder daarvan een opsomming. Een aantal daarvan staan ook bij ons op de website uitgeschreven. 
Er zit vast een mooie reis voor u tussen. Klik dan op het betreffende jaar van de reis en u download een PDF met de complete reisbeschrijving en aanvullende informatie.

KAMPEERSAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Wildside (14) Botswana --- 1.850 --- 2018
Wildside (korter) (13) Botswana --- 1.700 --- 2018
Wildside (kort) (10) Botswana --- 1.440 --- 2018
Desert and Delta (21) Namibie/Botswana --- 2.180 --- 2018
Desert and Delta (kort) (15) Namibie/Zambezi --- 1.760 --- 2018
Game Trail (16) Zimbabwe/Botswana --- 1.850 --- 2018
Scenic Route (18) Zuid-Afrika --- 1.890 --- 2018
Explorer (21) Kaapstad - Vict. Falls --- 2.490 --- 2018
Trade Route (22) Zambia/Malawi/Mozamb. --- 2.390 --- 2018
           
ACCOMMODATIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Wildparks (14) Botswana --- 2.720 --- 2018
Wildparks (kort) (13)  Botswana  --- 2.620 --- 2018
Southern Circkel (21)  Namibie/Botswana  --- 3.220 --- 2018
Southern Circkel (kort) (15)  Vict. Falls naar Windhoek  --- 2.480 --- 2018
Game Tracker (16)  Zimbabwe/Botswana  --- 2.430 --- 2018
Game Tracker (kort) (10)  Zimbabwe/Kruger  --- 1.910 --- 2018
SA Walking (14)  Zuid-Afrika   --- 1.990 --- 2018
Rainbow Route (17)  Zuid-Afrika/Swaziland  --- 2.130 --- 2018
Grand Explorer (21)  Kaapstad - Vict. Falls  --- 3.390 --- 2018
Desert Tour (13)  Kaapstad/Namibie  --- 2.360 --- 2018
Livingstone Trail (16)  Zambia/Malawi  --- 2.690 --- 2018
Beach & Bush (14)  Zuid-Afrika/Mozambique  --- 1.980 --- 2018
           
KLASSIEKE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Ivory Route (15) Botswana/Zimbabwe --- 4.220 --- 2018
Elephant Track (15) Windhoek - Vict. Falls --- 3.640 --- 2018
Baobabs (9) Botswana --- 3.390 --- 2018
           
EXPEDITIE SAFARI'S   prijs in € Download reisschema
Naam safari (dagen) Landen 2019 2018
Three countries (20) Zimbabwe/Zambia/Malawi  --- 3.350 --- 2018
Northern Zambia (13) Zambia  --- 2.295 --- 2018
Western Zambia/Liuwa (21) Zambia  --- 3.250 --- 2018
Botswana Trans Kalahari (14) Botswana  --- 3.090 --- 2018
           « Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap