Zoeken

Veiligheid

Tanzania is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Tanzania kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden februari, maart en juni tot september zijn topmaanden.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Tanzania
- Tanz. Tourist board
- Tanzania Overheid
- BBC Tanzania

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Kilimanjaro beklimmingen, een avontuur naar de top

Tanzania heeft veel hoogtepunten maar er is er niet één zo aanwijsbaar als de Kilimanjaro. De Kilimanjaro is met een hoogte van 5.895 meter de hoogste berg in Afrika. De flanken van de Kilimanjaro beheersen het omringende landschap en je kunt niet voorbij dit hoogtepunt rijden zonder dat het de aandacht op je vestigt.
De naam van de berg "Kilima Njaro" is afkomstig uit het Swahili wat betekent de "berg die schittert". Een echte uitdaging. 

Al door de oude Grieken werd de Kilimanjaro omschreven als de grote sneeuwberg. Op 5 oktober 1899 werd de top voor de eerste keer officieel bereikt. Het waren de Duitse geograaf Hans Ludwig Meyer en de Oostenrijkste bergbeklimmer Ludwig Purtscheller. Ze deden er ongeveer 6 weken over om de top te bereiken. Een schril contrast met de huidige beklimmingen die 6 keer zo snel gaat.
Naar de top klimmen kan via een aantal verschillende routes. De Marangu route en de Machame route zijn de meest gebruikelijke. Eerst loopt u tot zo’n 2.800 meter door tropisch regenwoud. Daarna vind u verder uw weg door het moorland en de heidezone. Deze zone gaat tot 4.000 meter.
De soms wel 10 meter hoge planten die in deze zone voorkomen zullen vaak als voor u bekende planten voorkomen. Dat kan kloppen omdat de kleinere zusjes vaak bij ons in de vensterbank staan.
Boven de 4.000 meter zijn er nog uitsluitend de mossen en korstmossen. Sneeuw met daartussen af en toe een verdwaalde bloem komt u tegen vanaf 5.000 meter.

Voor het beklimmen van de Kilimanjaro heeft u een goede conditie nodig. Terwijl u zelf uw rugzakje met fototoestel en water draagt, nemen dragers uw bagage, kampeerspullen en het eten mee. Verder heeft u begeleiding van een ervaren gids. Het opwarmen van de aarde heeft ook hier gevolgen.
De Kilimanjaro gletsjers smelten in een hoog tempo. Deskundigen geven aan dat alle sneeuw en ijs op de Kilimanjaro wel eens binnen een jaar of 15 allemaal gesmolten kan zijn. Stel een avontuur als deze dus niet meer te lang uit en wanneer u eenmaal de Kilimanjaro beklimt, vergeet niet te genieten van de pracht om u heen.

Aan het beklimmen van de Kilimanjaro is een minimum leeftijd verbonden van 12 jaar.

Bekijk het interview met Wim Hofs (The Iceman) bij Paul en Witterman over de beklimming van de Kilimanjaro, gesponsord door Going Africa Safaris, door op de foto te klikken.

.

8-daagse Marangu Kilimanjaro beklimming

De Marangu route is de meest gebruikte route voor de beklimming van de Kilimanjaro. De lagere secties bestaan uit beboste gebieden en grasland. Het maanlandschap rond de Saddle leidt naar de Kibo Hut; hierboven leidt een geleidelijke helling naar de krater rand.


Lees meer »

9-daagse Lemosho Kilimanjaro beklimming

De Kilimanjaro Lemosho route beklimming is een onbedorven, afgelegen, weinig gebruikte en een schitterende maar zwaardere beklimming via het Shira Plateau naar Uhuru Point, zijnde het "Dak van Afrika".


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap