Zoeken
Veiligheid

Tanzania is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Tanzania kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden februari, maart en juni tot september zijn topmaanden.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Tanzania
- Tanz. Tourist board
- Tanzania Overheid
- BBC Tanzania

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

prijzenprijzen op aanvraag
Printen | E-mail

Overzicht lodges en tented camps in Tanzania

Net als in een paar andere landen die we aanbieden werken we in Tanzania voor de lodge safaris en de individuele lodge boekingen samen met een zogenaamde lokale "groundhandler". Op deze manier blijven we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het betreffende land, de te bezoeken gebieden en van recente aanpassingen bij de betreffende reizen en/of accommodaties.
Natuurlijk bezoeken we regelmatig zelf ook een groot aantal lodges in Tanzania. Door onze lokale partner of diens vertegenwoordiger wordt u in Tanzania ontvangen en waarnodg tewoord gestaan. 
Voor zowel noordelijk- als zuidelijk Tanzania werken we met andere lokale partners waardoor expertise voor de diverse gebieden gewaarborgt is.


Onderstaand geven we een kleine selectie weer van lodges en tented camps in Tanzania welke we regelmatig gebruiken in onze maatwerksafari's en onze lodge safari's. Accommodaties die we u van harte kunnen aanbevelen in diverse boekingsklasses. 

Going Africa Saris heeft persoonlijke aandacht hoog in haar vaandel staan. Persoonlijke aandacht die we natuurlijk tot in Tanzania willen zien uitgevoerd. Daar passen wat ons betreft de grote Serena en Sopa hotels niet in. Faciliteiten delen met 150 of nog meer gasten is niet wat wij voor ogen hebben bij een safari ervaring in Tanzania. Daarom bieden we graag kleinere lodges en tented camps aan die meer passen bij een ervaring in de bush. Een passie en ervaring die bij de totstandkoming van Going Africa Safaris zo belangrijk is gweest en waar we voor staan.  

Naast deze kleine selectie van accommodaties boeken we nog veel meer lodges en tented camps in Tanzania. Aan de verschillende accommodaties hebben we onze eigen waardering gegeven.
Daarbij gaan we uit van * (zeer eenvoudig) tot ***** (zeer luxe). Hiermee willen we u graag een indicatie geven van wat u mag verwachten.
Met een + of een - kunnen we nog aangeven wanneer een accommodatie naar onze mening net tussen twee * en in zit.

Heeft u vragen of belangstelling voor een andere lodge, neem gerust contact met ons op.

Lake Masek Tented Camp, Ndutu ****+

Lake Masek Tented Camp is begin 2010 open gegaan en dus relatief nieuw. Met een ligging in de Ngorongoro conservation area is Lake Masek Tented Camp ideaal gelegen om de migratie te bezoeken. Lake Masek Tented Camp is een eco-vriendelijk camp en telt in totaal 20 ruime, luxe permanente tenten welke van veel gemakken zijn voorzien.
Lees meer »

Ndutu Wilderness Camp - Ndutu ****

Ndutu Wilderness Camp is een prima comfortabel en intiem tented camp dat ligt binnen de Ngorongoro Conservation Area. Ndutu Wilderness Camp ligt in de periode december tot en met maart in het Ndutu gebied wat zich dan mag verheugen op de aanwezigheid van de migratie.
Lees meer »

Simiya Luxury Camp, Serengeti - Ndutu ****

Simiya Luxury Camp heeft in tegenstelling tot Kati Kati Camp geen permanente ligging maar volgt de migratie in Ndutu en de Serengeti. Exclusive Mobile Camp is verder met maar 9 tenten nog kleinschaliger en biedt nog meer het unieke gevoel midden in de natuur te leven. EMC staat dus ook garant voor een “Out of Africa” gevoel.
Lees meer »

Kata Kati Camp, Serengeti ***+

Kati Kati Camp is een mobile Tented Camp permanent gelegen in het Seronera gebied in centraal Serengeti. Kati Kati Camp is een kleinschalige tented camp die u verzekert van een juiste ervaring in de Afrikaanse bush. In plaats van in de grote lodges geniet u in Kati Kati Camp van een waar “Out of Africa” gevoel.
Lees meer »

Serengeti Savannah Camp, Serengeti - Ndutu ***

Serengeti Savannah Camp heeft de kenmerken van een camp van een ontdekkingsreiziger met faciliteiten van het heden. Simpel gezegd heeft Serengeti Savannah Camp alles wat u nodig heeft en niets wat u niet nodig heeft in de bush.
Lees meer »

Ikoma Bush Camp, Serengeti ***

Ikoma Bush Camp is een permanent tentenkamp. Ikoma Bush Camp ligt ten westen van de Serengeti op ongeveer 3 kilometer van de gate van de Serengeti. Vanuit Ikoma Bush Camp maakt u game drives in het westelijk deel en centraal Serengeti.
Lees meer »

Ngorongoro Farm House, Ngorongoro Crater - Karatu ****

Ngorongoro Farm House is een in 2003 volledig gerenoveerde luxe accommodatie Ngorongoro Farm House is gelegen in een landelijke omgeving tussen het dorpje Karatu en de Ngorongoro Lolduare gate welke op ongeveer 5 minuten rijden van de lodge ligt.
Lees meer »

Tloma Lodge, Ngorongoro Crater - Karatu ****

Tloma Lodge is een kleinschalige lodge. Gelegen aan de rand van een vallei in Karatu heeft Tloma Lodge een fraai uitzicht over de koffieplantages, de oostkant van de Ngorongoro Crater Area en een waterval. Tloma lodge beschikt over 20 ruime en zeer comfortabel ingerichte bungalows elk in oud-koloniale stijl gebouwd.
Lees meer »

Rhotia Valley Tented Lodge, Ngorongoro Crater - Karatu ***+

Rhotia Valley Tented Lodge, laat u de pure Afrikaanse sfeer inademen en raakt u sprakeloos door het schitterende uitzicht! De zonsondergang bij Rhotia Valley Tented Lodge maakt uw afternoon tea, de sundowners en het romantisch diner op de houten veranda nog specialer.


Lees meer »

Maramboi Tented Camp, Tarangire NP ****

Maramboi Tented Camp ligt strategisch tussen Tarangire- en Lake Manyara Nationaal Park in en is een comfortabele tented camp. Maramboi Tented Camp ligt tussen de palmbomen en vanaf uw privé veranda heeft u een prachtig uitzicht over de vlaktes van Rift Valley.
Lees meer »

Osupuko Lodge, Tarangire NP ***+

Osupuko Lodge ligt ten westen van Tarangire NP en dicht bij de gate. Osupuko Lodge is nog een jonge lodge. Vanuit Osupuko Lodge heeft u uitzicht op een kleine groene valley en een rivier welke tevens de grens van Tarangire NP vormen. Osupuko Lodge betekent in het Masai dan ook “het groene land”.
Lees meer »

Rift Valley Photographic lodge, Lake Manyara ***

Rift Valley Photographic lodge ligt in de wereld-beroemde Rift Valley. Rift Valley Photographic lodge ligt daarmee in een geweldig gebied met gewilde safari bestemmingen. Rift Valley Photographic lodge is hoog gelegen en heeft een prachtig uitzicht over Lake Manyara.
Lees meer »

Migunga Forest Camp, Lake Manyara ***

Migunga Forest Camp ligt in mooi acacia bos tussen het dorpje Mto wa Mbu en Lake Manyara National Park. Daarmee vormt Migunga Forest Camp een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Lake Manyara National Park.
Lees meer »

Kambi Ya Tembo, West-Kilimanjaro ****

Kambi Ya Tembo ligt in het privé reservaat Sinya en bij de grens van Kenia en het Amboseli National Park. Kambi Ya Tembo is een bijzondere plek, ver weg van de begaande paden en drukte. Een prima combinatie van wildife en Masai cultuur in West-Kilimanjaro.
Lees meer »

Speke Bay Lodge, Lake Victoria ***+

Speke Bay Lodge ligt op de zuidoostelijke oever van het Victoriameer in Tanzania, Oost-Afrika, 15 kilometer ten zuiden van het 'Serengeti National Park', en 125 kilometer ten noorden van Mwanza.
Lees meer »

Kia Lodge, Kilimanjaro airport ***

KIA Lodge ligt ideaal voor uw eerste nacht in Tanzania na aankomst met de KLM vlucht. Kia lodge ligt op slechts enkele minuten afstand van het vliegveld van Kilimanjaro. Geen lange transfer na uw vlucht en ideaal om de volgende ochtend uw safari te starten.
Lees meer »

Ngurdoto Lodge, Arusha ****

Ngurdoto Lodge ligt op slechts een steenworp afstand van Arusha National Park en op een hoogte van bijna 1400m. Ngurdoto beschikt over gezellige bungalows en een fraai hoofdgebouw met een koloniale uitstraling.
Lees meer »

Moivaro Coffee Lodge, Arusha ***+

Moivaro Coffee Lodge is een in Arusha gelegen kleinschalige lodge met een sfeer die in het teken staat van een oude koffieplantage. Op het uitgestrekte grondgebied van Moivaro Coffee lodge kunt u vrij rondwandelen en staan verspreidt 26 bugalows welke onderverdeeld zijn in tweepersoonskamers en familiekamers.
Lees meer »

Saadani Safari Lodge, Saadani National Park ****

Saadani Safari Lodge ligt centraal aan de oostkant van Saadani National Park aan de oostkust van Tanzania en ter hoogte van Zanzibar. Daarmee heeft Saadani Safari Lodge een uitzonderlijke en unieke ligging
Lees meer »

Siwandu Camp, Selous GR *****

Siwando Camp (voormalig Selous Safari Camp) is een uitstekende accommodatie en ligt fraai op de oevers van het Nzerakera meer in Selous Game Reserve. De ligging staat garant voor een rijke flora en fauna.
Lees meer »

Lake Manze Tented Camp, Selous GR ***+

Lake Manze Tented Camp ligt op de oevers van het gelijknamige Lake Manze in Selous Game Reserve. Het Manze gebied staat vooral bekend als het gebied in Selous GR wat het meest wildrijk is.
Lees meer »

Selous Impala Camp, Selous GR ****

Selous Impala Camp is een sfeervolle lodge gelegen aan de Rufiji rivier in het oosten van Selous Game Reserve. Met slechts 8 ruime en-suite tenten is Selous Impala Camp een kleinschalig camp.
Lees meer »

Jongomero Camp, Ruaha NP *****

Jongomero Camp is een comfortabele en uitstekende accommodatie fraai gelegen op de oevers van Jongomero Sand River en in een afgelegen en wildrijk gebied van Ruaha National Park.
Lees meer »

Kwihala Tented Camp, Ruaha NP ****

Kwihala Tented Camp is een avontuurlijk en sfeervol tented camp in het noordelijk en afgelegen deel van Ruaha National Park in het Mbagi gebied.
Lees meer »

Mdonya Old River Camp, Ruaha NP ***+

Mdonya Old River Camp is een klein maar zeer sfeervol camp wat diep in het westen van het Ruaha Nationaal Park ligt. Mdonya Old River Camp ligt slechts op een paar kilometer afstand van de Mdonya watervallen.
Lees meer »

Ras Kutani, Kust Tanzania ****

Ras Kutani is een prachtige en luxe accommodatie aan een lagune met mangrove en een parelwit zandstrand. Een perfecte combinatie voor een prachtige ligging en een exclusief bounty gevoel en een romantisch verblijf aan de kust van Tanzania.
Lees meer »

Lazy Lagoon, kust Tanzania ****

Lazy Lagoon is een privé eiland voor de kust van Tanzania en op ongeveer 6 kilometer van Bagamoyo en een uur van Dar es Salaam. Het eiland wordt omgeven door een koraalrif en daarmee ligt Lazy Lagoon op een ideale en prachtige locatie.
Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap