Zoeken

Veiligheid

Namibië is een veilig land waar weinig gewelddadige misdaad is. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Visum/paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig, bij een verblijf van minder dan drie maanden. Een paspoort is wel vereist. Het paspoort moet na terugkomst uit Namibië minstens nog 6 maanden geldig zijn.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Namibie gerelateerde links

- Wikipedia Namibia
- Wildlife Resorts
- CIA factbook Namibia

Beste reistijd

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden. Eind maart t/m midden november zijn topmaanden.

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Namibië avontuurlijke selfdrive safari reizen

Zijn de georganiseerde kampeer- of lodge reizen niet wat u zoekt? Bent u meer gesteld op uw privacy en wilt u meer de tijd voor u zelf hebben? Wilt u wel dat alles goed en veilig georganiseerd is en heeft u niet de tijd om uw selfdrive safari in Namibië te regelen? Laat het dan aan Going Africa Safaris over. We organiseren graag uw selfdrive safari in Namibië en boeken ook uw benodigde accommodaties.

Namibië is een land wat via een selfdrive safari prima zelf te ontdekken is. Zelf op zoek naar alles wat dit prachtige land te bieden heeft.
In het noordwesten ligt het alleen per 4 x 4 toegankelijke Kaokoveld. Kaokoveld is misschien wel het mooiste deel van het land waar nomaden nog rondtrekken en dieren nog buiten de parken leven. De Namib woestijn en de rood gekleurde duinen geven Sossusvlei haar schoonheid.
Etosha herbergt veel diersoorten en laat ongetwijfeld een onuitwisbare indruk bij u achter. De op een na grootste canyon ter wereld ligt in het zuiden van Namibië. Fish River canyon met haar voortdurende stroom aan water. Welk land kan zomaar eigenaar zijn van een vergelijkbaar rijtje hoogtepunten. En de lijst is nog niet eens compleet. Namibië is vooral geschikt om met een huurauto te bereizen. Een 4 x 4 raden we u aan. De kwaliteit van de wegen is goed. Het aanbod van accommodatie in Namibië is nog steeds beperkt waardoor alles snel is volgeboekt.
 
4x4 selfdrive safari
Wat de 4x4 betreft werken wij standaard met een 4x4 uit de klasse Toyota Hilux 4x4 2.5TD en deze bevelen we dan ook graag aan.
Dit zijn sterke volledig uitgeruste terreinwagens met een betrouwbare motor. Alle auto's zijn niet ouder dan maximaal 3 jaar, goed onderhouden en standaard uitgerust met een dubbele benzinetank (140 liter), 20 liter jerrycan, 40 liter watertank, twee reservewielen, reserveonderdelen, gereedschap, een afgesloten canopy, etc.
Bij een kampeerreis is deze 4x4 uitgerust met daktent (of grondtent indien gewenst) en alle denkbare kampeerartikelen. Ook installeren we altijd een koelkast in de 4x4. Daarnaast zijn er nog vele andere 4x4’s mogelijk zoals een Hilux s/cab, een Hilux 3.0TD automatic, Landcruisers en Hummers. Mocht u daar interesse in hebben.

Airport- en hotel transfers
Het depot van de auto's is in Windhoek. Vanaf Windhoek Airport regelen wij gratis airport- en hotel transfers v.v. naar het depot om de auto's in ontvangst te nemen (tussen 07:30 – 16:30).

Gratis hulpservice bij boeken accommodaties
Mocht u naast de huur van de auto gebruik willen maken van de extra hulpservice bij het boeken van specifieke accommodaties, dan doen wij dat met alle plezier (voor ons kostendekkend en zonder winstoogmerk). Graag horen wij dan welke accommodaties u geboekt wilt hebben en voor welke data. Met onze lokale ervaring adviseren we u graag over de complete route en betreffende accommodaties. Gelet op de marges, is het niet mogelijk om alleen campsites te boeken. 

Lokale ondersteuning
Tijdens uw reis bieden wij u lokale Nederlandstalige ondersteuning. Mocht u onverhoopt problemen ondervinden, dan kunt u in uw eigen taal lokaal op hulp rekenen. Naast alleen maar de huur van de auto bieden wij u dus veel meer. We hebben voor u een aantal voorbeeld reizen op de website staan die als uitgangspunt voor uw selfdrive in Namibië kunnen dienen. Een combinatie met Botswana is natuurlijk ook mogelijk. Namibië is wel het meest aansprekende land in Zuidelijk Afrika om een selfdrive te maken. Dit schitterende land is verrassend goed bereisbaar per eigen vervoer, heeft ontzettend veel te bieden en is daardoor uitstekend geschikt voor Afrika-beginners. Namibië is met de vele kilometers weg per inwoner, het land voor selfdrive safari’s door de prachtige nationale parken vol met ‘wildlife’.
 
Veiligheid maatwerk selfdrive Namibie en Bots wana.
Net als bij de selfdrive routes op deze website, zullen we ook bij routes die we als maatwerk samenstellen altijd uw veiligheid in acht nemen. Rijden in een ander continent en onder andere omstandigheden mag niet onderschat worden. Zeker niet nadat u net een lange vlucht achter de rug heeft. Als geen ander zijn we op de hoogte van lokale omstandigheden en een te gehaast reisschema heeft onmiddellijk gevolgen voor uw veiligheid. Bekijk deze video en u weet wat we bedoelen.Self drive safari's in Namibië met betrouwbare auto's en campsite en accommodatie reserveringen starten bij Going Africa Safaris.

18-daagse fly drive lodge selfdrive door Namibië, vanaf € 2.749,00

18-daagse fly drive lodge selfdrive door Namibie. In een rustig tempo bezoekt u o.a. Mariental - Quiver Tree Forest - Gaints Playground - Fish River Canyon - Klein Aus Vista - Luderitz - Namtib - Sossusvlei - Swakopmund - Grootberg - Etosha en Africat Foundation. Een compleet fly drive bezoek aan Namibië.


Lees meer »

28-daagse Namibië selfdrive safari, Allround vanaf € 1.549,00

Met deze complete selfdrive safari door Namibië ziet u werkelijk alles wat Namibië te bieden heeft. Na uw bezoek kent Namibië geen geheimen meer voor u. "U ziet het allemaal"


Lees meer »

28-daagse Namibië en Botswana safari, vanaf € 1.565,00

Een selfdrive safari langs de hoogtepunten van Namibië en Botswana. Een combinatie van landschappelijke schoonheid en wildife. "Een prima selfdrive combinatie"


Lees meer »

21-daagse Namibië selfdrive naar centraal Namibië € 1.158,00

Deze selfdrive safari is met name gericht op centraal Namibië met belangsrijkste hoogtepunten Hardap Dam, Duwisib Kasteel, Sossusvlei, Cape Cross. de Himba's, Etosha en Cheeta opvang Farm. "een top selfdrive door Namibië"


Lees meer »

14-daagse hoogtepunten Namibië self drive safari € 848,00

Een fantastische self drive safari avontuur naar de hoogtepunten van Namibië. We regelen gratis uw autohuur, campsites en/of accommodaties. Met deze self drive ziet u in 14 dagen de hoogtepunten van Namibië "Een uitstekende keuze"


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap