Reisadvies Zimbabwe

Veiligheid en reisadvies Zambia

Reisadvies Zimbabwe

Meerdere keren hebben we Zimbabwe uitgebreid bezocht en nog niet één keer hebben we ons onveilig gevoeld. Wij ervaren Zimbabwe dus als een erg veilige bestemming. Maar dat zijn natuurlijk geen garanties. Zimbabwe is een erg arm land is. Desondanks zijn onze ervaringen zeer positief. De bevolking is erg vriendelijk en behulpzaam. Echter bij de safari’s die wij organiseren, proberen we u zoveel mogelijk in de bush te laten verblijven.

Maar buiten de bush geldt net als in andere Afrikaanse landen en zelfs in onze eigen westerse wereld, “geef een dief geen gelegenheid”.  Vraag u zelf af of u beslist uw dure sieraden en horloges tijdens uw safari nodig heeft.

Natuurlijk ontkomt u er niet aan om persoonlijke eigendommen zoals portemonnees, paspoorten, en camera’s mee te nemen. Besef dat het eenvoudig is om u als (toch rijke) toerist te herkennen. Daarmee bent u meteen ook potentieel een doelwit.  Vooral in de grote steden en bij de Victoria Watervallen kan het geen kwaad extra voorzichtig te zijn.

Welke safarivorm u ook kiest, u zult altijd te maken krijgen met lokale bevolking.  En onder de lokale bevolking zitten altijd een aantal mensen die van de gelegenheid gebruik zullen maken. Net als bij ons.

Zelf spreiden we onze waardevolle spullen altijd over een aantal bagagestukken. Zo ook het contant geld. Veel lodges en tented camps bieden de gelegenheid om gebruik te maken van de aanwezige kluisjes op de kamer.

Pinnen wordt in de diverse landen ook steeds gebruikelijker. Waakzaamheid is ook hier geboden. Bieden andere personen u hulp aan, wees vriendelijk en accepteer deze hulp nooit en wacht met pinnen. Wees ook alert op het skimmen.

Ministerie van Buitenlandse zaken – reisadvies Zimbabwe.
Voor een actueel reisadvies voor Zimbabwe verwijzen we u naar de bettreffende pagina van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. We adviseren u om dit reisadvies regelmatig te checken. Iets wat wij natuurlijk ook doen.

Vanzelfsprekend worden we via diverse andere kanalen ook op de hoogte gehouden van veiligheidsissues en reisadviezen. Denk daarbij aan ons ruime lokale netwerk en we hebben ons niet voor niets aangesloten bij de African Travel and Tourism Association (ATTA). Via ATTA worden we in de regel het eerst geïnformeerd over veiligheidsissues.

Reisadvies Zimbabwe.

Bij vragen of opmerkingen, schroom niet om contact met ons op te nemen.

 

reisadvies zimbabwe