Zoeken

Veiligheid

Zambia is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Zambia kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden mei/juni t/m oktober/november zijn echter het meest geschikt.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Zambia
- Zambia Tourist board
- Zambia Overheid
- BBC Zambia

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Robin Pope Safaris

Robin Pope Safaris.

Robin Pope Safaris kent een lange historie, een periode ook waarin het nodige pionierswerk werd verricht om reizen naar Afrika en met name ook Zambia mogelijk te maken. Het zijn de begin jaren ‘60 in de vorige eeuw dat de kleine jongen Robin onbevangen en met alleen een hengel en een verrekijker de bush inging. Hij kon toen totaal niet bevroeden dat die zorgeloze dagen in de natuur uiteindelijk zouden resulteren in een award-winnend bedrijf genaamd Robin Pope Safaris. En inmiddels is het bedrijf gewordteld in zowel Zambia, Malawi en Mana Pools NP in Zimbabwe en wordt op een verantwoorde en duurzame wijze het toerisme in deze landen verder ontwikkeld.

Robin begon zijn safari-business in Zambia in 1975. Met de bedoeling om zijn kennis van de bush en zijn vaardigheden om wandelsafari’s te begeleiden en verder te ontwikkelen. Maar zaker om zijn droom te kunnen waarmaken om ooit een eigen safariorganisatie op te richten. Die droom werd in 1985 werkelijkheid met de oprichting van Robin Pope Safaris en de opening van Tena Tena Camp in het daaropvolgende jaar. Drie jaar later, in 1988, veranderde het leven van Robin met de komst van Jo Holmes (met wie hij in 1991 trouwde) en die hem in het hoogseizoen hielp. De drie daaropvolgende jaren groeide Robin Pope Safaris enorm door de inmiddels zeer succesvolle Mobile wandelsafari's en de opening van Nkwali Camp. Tien jaar lang kon Robin Pope Safaris voortbouwen op het succes van dit nieuwe camp in de Nsefu sector. Daarna kwam Luangwa Bush Camping (met een combinatie van comfort en kamperen midden in de bush) en tenslotte Luangwa Safari House.

Een spannende tijd brak aan toen in 2006 een partnerschap ontstond tussen Robin Pope Safaris en het Nederlandse bedrijf Molecaten. Cees Slager, CEO van Molecaten, had een reislustig leven in Zambia en Malawi achter de rug en had zichzelf als jonge man beloofd om ooit terug te keren naar de landen waar hij zoveel voetsporen had staan. Die aan zichzelf gedane belofte kwam hij na met de financiering van het Phalombe Hospital in Malawi. Met de komst van dochter Margaux en schoonzoon Ton in Malawi bleef dit project (in 2006) in de familie. Samen bouwden Margaux en Ton in 2008 Pumulani lodge bij Lake Malawi en in 2011 werd Mkulumadzi Lodge in Majete Wildlife Reserve geopend.

Gedurende dit gehele proces in Malawi werden er kontakten met Robin Pope Safaris gelegd om mogelijke vormen van samen- werking te verkennen. In 2006 werd een akkoord bereikt om uiteindelijk in de komende jaren Robin Pope Safaris over te nemen. Een intensieve tijd voor het overnemen brak aan en Ton en Margaux zijn Robin en Jo hiervoor erg dankbaar. In 2010 werd het kantoor van Robin Pope Safaris verhuisd naar Lilongwe waar Ton en Margaux tot voor kort leefden. In 2011 werd Luangwa River Camp aan de Robin Pope familie toegevoegd. Recentere aanwinsten zijn Stanley Safari Lodge in Livingstone in Zambia, Kuthengo Camp in Liwonde NP in Malawi en John’s Camp in Mana Pools NP in Zimbabwe.

En Robin? Robin begeleidt nog steeds safari's en houdt nog steeds ook van het dwalen door de bush ......

Uit het aanbod van Robin Pope Safaris, hebben we een selectie opgenomen. Daarin mag de moeder der safari’s, de Mobile Walking Safari, natuurlijk niet ontbreken. Naast de onderstaande safari’s bieden we alle safari’s van Robin Pope Safaris aan.

Boek uw Robin Pope Safaris avontuur bij Going Africa Safaris.

Wandelsafari van Robin Pope Safaris

Mobile Walking Safari met Robin Pope Safaris in South Luangwa. Door National Geographic Traveller verkozen tot "Tour of a live time 2015"


Lees meer »

Robin Pope Safaris circuit safari Zambia - Malawi combinatie

Heeft u zin in een mix van de hoogtepunten van Zambia en Malawi? Deze safari is dan precies wat u wilt.


Lees meer »

Robin Pope Safaris Exclusive Safari Zambia - Malawi combinatie

Met deze safari combineert u een aantal voortreffelijke Robin Pope accommodaties in Zambia’s belangrijkste nationale park South Luangwa en in Malawi bezoekt u Majete Wildlife Reserve


Lees meer »

Robin Pope Safaris - Malawi Route

Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap