Zoeken
Veiligheid

Zambia is een overwegend veilig land. Maar net als in andere Afrikaanse landen komt diefstal en zakkenrollen voor. Geef geen gelegenheid tot diefstal en gebruik uw gezond verstand.
Voor meer reisadvies klik hier.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Beste reistijd

Zambia kan het hele jaar door bezocht worden. De maanden mei/juni t/m oktober/november zijn echter het meest geschikt.

Tanzania gerelateerde links

- Wikipedia Zambia
- Zambia Tourist board
- Zambia Overheid
- BBC Zambia

Stichting SPOTS

Boekt u via Going Africa Safaris uw safari, dan levert ook u een bijdrage aan het instant houden van de grote katachtige in Afrika. Lees meer .....

Thuisvaccinatie.nl

We werken samen met het LCR aangesloten Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie.nl komt bij u thuis. Ook buiten kantooruren.
Lees meer ……


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

Robin Pope Safaris

Robin Pope Safaris. De historie van Robin Pope Safaris gaat ver terug naar de tijd van pioniers voor reizen naar Afrika en al helemaal naar Zambia. Zambia is niet meteen een land waar een Afrika reiziger zijn eerste ervaringen op doet. Zambia was toen en eigenlijk nu nog steeds voorbehouden aan de kenner en degene die meer wil dan een standaard safari. Robin Pope Safaris had toen niet kunnen vermoeden dat zoveel jaren later Zambia nog steeds dit speciale gevoel kan geven aan de liefhebber van de pure safari.

Een flashback van Robin Pope Safaris start in de begin jaren '60. Toen een nog kleine jongen, genaamd Robin, speelde in de bush, en vrij rond liep met een hengel en een verrekijker in de natuur. Niet wetende dat van deze zorgeloze dagen zich een en ander zou ontwikkelen tot een award-winnende bedrijf, genaamd Robin Pope Safaris en nu geworteld in verantwoord en duurzaam toerisme in zowel Zambia als Malawi.

Robin begon in 1975 in Zambia te werken in de safari business. Klaar om zijn kennis van de bush en de vaardigheden om wandelsafari’s te begeleiden te ontwikkelen met de doestelling om zijn droom waar te maken en om ooit een eigen safariorganisatie op te richten. Die droom werd in 1985 werkelijkheid met de oprichting van Robin Pope Safaris en de opening van Tena Tena Camp in het daarop volgende jaar. Drie jaar later, in 1988, veranderde het leven van Robin met de komst van Jo Holmes (met wie hij in 1991 trouwde) en hem in het seizoen hielp bij Tena Tena Camp. De drie daaropvolgende jaren groeide Robin Pope Safari’s enorm met de inmiddels zeer succesvolle Mobile wandelsafari's en de opening van Nkwali Camp. Tien jaar lang kon Robin Pope Safaris voortbouwen op het succes met dit nieuwe camp in de Nsefu sector. Daarna kwam Luangwa Bush Camping (met een combinatie van comfort en kamperen midden in de bush) en tenslotte Luangwa Safari House.

Een spannende tijd brak aan toen in 2006 een partnerschap ontstond tussen Robin Pope Safaris en het Nederlandse bedrijf Molecaten. Cees Slager, CEO van Molecaten, had een reislustig leven achter de rug in Zambia en Malawi en had zichzelf als jonge man voorgenomen en beloofd om ooit terug te keren naar de landen waar hij zoveel voetsporen had staan. Die aan zichzelf gedane belofte kwam hij na met de financiering van het Phalombe Hospital in Malawi. Met de komst van dochter Margaux en schoonzoon Ton in Malawi bleef dit project in 2006 in de familie. Samen bouwden Margaux en Ton in 2008 Pumulani lodge bij Lake Malawi en in 2011 werd Mkulumadzi Lodge in Majete Wildlife Reserve geopend.

Gedurende dit gehele proces in Malawi werd contact gemaakt met Robin Pope Safaris om te bespreken of er een manier kon worden gevonden om samen te werken. In 2006 werd een akkoord bereikt om uiteindelijk in de komende jaren Robin Pope Safaris over te nemen. Een intensieve tijd van overnemen en leren brak aan en Ton en Margaux zijn Robin en Jo hiervoor erg dankbaar. In 2010 werd het kantoor van Robin Pope Safaris verhuisd naar Lilongwe waar Ton en Margaux leven. In 2011 werd Luangwa River Camp aan de Robin Pope familie toegevoegd. Meest recente aanwinst Stanley Safari Lodge in Livingstone.

En Robin? Robin leidt nog steeds safari's en houdt van het dwalen door de bush ......

Uit het aanbod van Robin Pope Safaris, hebben we onderstaand een selectie opgenomen. Daar mag de moeder der safari’s, de Mobile Walking Safari, natuurlijk niet in ontbreken. Naast de onderstaande safari’s bieden we alle safari’s van Robin Pope Safaris aan.

Boek uw Robin Pope Safaris avontuur bij Going Africa Safaris.

Wandelsafari van Robin Pope Safaris

Mobile Walking Safari met Robin Pope Safaris in South Luangwa. Door National Geographic Traveller verkozen tot "Tour of a live time 2015"


Lees meer »

Robin Pope Safaris circuit safari Zambia - Malawi combinatie

Heeft u zin in een mix van de hoogtepunten van Zambia en Malawi? Deze safari is dan precies wat u wilt.


Lees meer »

Robin Pope Safaris Exclusive Safari Zambia - Malawi combinatie

Met deze safari combineert u een aantal voortreffelijke Robin Pope accommodaties in Zambia’s belangrijkste nationale park South Luangwa en in Malawi bezoekt u Majete Wildlife Reserve


Lees meer »

Robin Pope Safaris - Malawi Route

Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap