Printen | E-mail

Ruaha National Park, Tanzania

Ruaha National Park

Tussen de rivieren Njombe en Ruaha in Centraal Tanzania ligt een uniek stukje Afrika. Ze noemen het Ruaha National Park. Sinds 1910 is Ruaha beschermd gebied. Omdat Ruaha lange tijd niet bereikbaar was heeft het nog steeds een ongerept en ruig uiterlijk met spectaculaire landschappen en is daarmee misschien wel een van de meest intrigerende parken van Afrika. Samen met Rungwa Game Reserve en Usangu Game Reserve ligt Ruaha in een ecologische overgangszone. Hierdoor is het mogelijk dat zowel flora als fauna van zuidelijk en noordelijk Afrika hier voorkomen. Uniek dus. Toch kent Ruaha National Park nog weinig bezoekers.
Door grillige rotsformaties vindt de Ruaha rivier haar weg door het park. In de droge periode is de Ruaha rivier een levensader voor de dieren die in het afwisselende landschap leven. Bergketens, ravijnen, rivieren en uitgestrekte vlaktes wisselen elkaar af.
In Ruaha National Park leven ongeveer 10.000 olifanten. Verder is de kans aanwezig om kudu's, andere antilopensoorten, nijlpaarden, krokodillen, giraffes, leeuwen, luipaarden, wilde honden en ongeveer 480 verschillende vogelsoorten te zien.

Afstanden
De parken in het zuiden van Tanzania zijn over de weg lastiger te bereiken dan in het noorden van Tanzania. Reisafstanden zijn groter en vermoeiender. Daarom is het in de meeste gevallen zeer het overwegen waard om de afstanden per transfer vlucht te overbruggen. Dat scheelt veel tijd en op de plek van vertrek en aankomst blijft, afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, die dag dan nog voldoende tijd over om deel te nemen aan een activiteit. Voor transfers over de weg is het niet mogelijk om rechtstreeks tussen Ruaha en Selous te rijden. De route moet dan via Mikumi gaan. 

Duur transfer over de weg
Ruaha - Mikumi: 6 uur of meer afhankelijk van omstandigheden.
Komt u van Dar es Salaam of Selous, dan is eerst een overnachting in Mikumi noodzakelijk. (Dar - Mikumi, 6 uur en Selous Mikumi 9 uur) 

Duur transfer per vlucht
Ruaha - Dar es salaam: 125 minuten
Ruaha - Mikumi: 65 minuten
Ruaha - Selous: 80 minuten

11-daagse Luxe fly-in safari Selous GR, Ruaha NP en Ras Kutani

Een prachtige fly-in safari naar de afgelegen wildlife gebieden Ruaha National Park en Selous Game Reserve met een afsluiting bij Ras Kutani in Zuid-Tanzania. Dit is een safari in haar puurste vorm en met alleen maar top accommodaties en top bestemmingen.


Lees meer »

10-daagse Selous en Ruaha fly-in tented camp safari

Met deze fly-in safari bezoekt u de wildlife gebieden Ruaha NP en Selous GR in het nog niet druk bezochte en ongerepte zuiden van Tanzania. U overnacht in rustieke en authentieke tented camps.


Lees meer »

15-daagse Zuid Tanzania luxe fly-in lodge safari naar Mikumi, Udzungwa Mountains, Southern Highlands, Ruaha en Lazy Lagoon.

Met recht wordt dit een highlight fly-in lodge safari genoemd. Deze prachtige fly-in lodge safari brengt u naar de beste maar ook nog weinig bezochte gebieden in het midden en zuiden Tanzania, t.w. Mikumi, Udzungwa Mountains, Southern Highlands, Ruaha en Lazy Lagoon.


Lees meer »

15-daagse West en Zuid Tanzania fly-in lodge safari naar Mikumi, Udzungwa Mountains, Ruaha, Katavi en Swahili coast.

West en Zuid Tanzania fly-in lodge safari. Met deze prachtige fly-in lodge safari bezoekt u de nog niet drukbezochte parken in het westen en zuiden van Tanzania met een afsluiting bij Swahili coast. "The Best Kept Secret" is een passende naam voor deze geweldige fly-in lodge safari.


Lees meer »

11-daagse Fly-in lodge safari naar Zuid en West Tanzania naar Mikumi, Udzungwa Mountains, Ruaha en Katavi.

Met recht wordt dit ook wel een de ultieme safari genoemd. Deze prachtige en avontuurlijke fly-in lodge safari brengt u naar de beste maar nog weinig bezochte parken zoals Mikumi, Ruaha en Katavi NP in west en zuid Tanzania. Deze exclusieve fly-in lodge safari laat u de best bewaarde geheimen van Tanzania zien.


Lees meer »

11-daagse Zuid Tanzania luxe fly-in lodge safari

Deze "bush and beach" luxe fly-in lodge safari naar Zuid-Tanzania is een uitstekende combinatie voor het ontdekken van de nog weinig bezochte parken en misschien wel het meest rustige strand van Tanzania.


Lees meer »

9-daagse safari naar de hoogtepunten van Zuid Tanzania.

Met deze 9-daagse safarinaar de hoogtepunten van Zuid Tanzania reist u naar belangrijkste wildlife gebieden van Zuid-Tanzania. 


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap