Printen | E-mail

Saadani National Park, Tanzania

Saadani National Park is het jongste nationale park van Tanzania.

Saadani National Park is gelegen aan de Indische Oceaan, in de schaduw van Zanzibar en ongeveer 100 km ten noordwesten van Dar es Salaam. Saadani National Park park is ongeveer net zo groot als het IJsselmeer en kenmerkt zich door een bijzondere combinatie van strand, rimboe, vlaktes en rivier. Iets wat je nergens anders aantreft in Oost Afrika.

Saadani National Park is een prima keus voor reizigers die al een bezoek hebben gebracht aan de meer bekende parken van Tanzania en die geen zin hebben om naar het drukkere Zanzibar te gaan voor een strandvakantie. Saadani National Park is dan een bijzonder en uniek alternatief. De combinatie van een wit zandstrand en nationaal park brengen relaxen aan het strand en game drives op zoek naar wilde dieren bij elkaar.

Saadani National Park heeft een diversiteit aan dieren die vergelijkbaar is met veel andere parken. Buffels, olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende antilopensoorten zijn maar een paar van de dieren die hier leven. Sta niet vreemd te kijken dat sommige dieren het strand bezoeken. Uniek is de aanblik om olifanten aan de oceaan te zien staan of in de vroege ochtend leeuwensporen in het zandstrand te vinden.

Saadani National Park is daarmee een bestemming die uitstekend geschikt is om in de vroege ochtend op zoek te gaan naar de wilde dieren en in de middag te snorkelen op een zandbank voor de kust of lekker te relaxen.

De Wami Rivier stroomt door Saadani National Park. Hier zijn weer andere dieren te spotten zoals een grote populatie nijlpaarden, krokodillen, flamingo’s en veel grote vogelsoorten. Qua hoeveelheid is e.e.a. wel seizoensgebonden.

Kortom Saadani National Park is een unieke (eind)bestemming voor een bezoek aan Tanzania.

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap