Botswana kampeer groepsreis - Speciale kampeersafari

Een jaarlijks speciale kampeer groepsreis in september 2021
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Algemene reis informatie over deze Botswana kampeer groepsreis

Botswana kampeer groepsreis.

Deze Botswana kampeer groepsreis is een speciaal op maat gemaakte kampeersafari door Botswana. Deze Botswana kampeer groepsreis start na een overnachting in Maun met een vertrek naar Central Kalahari Game Reserve en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe.

Deze avontuurlijke speciale kampeersafari behoort tot de top kampeersafari’s uit ons gehele aanbod en bestaat alleen maar uit hoogtepunten. We kiezen ervoor om op het merendeel van de locaties meerdere nachten te verblijven. Hier komt ons motto “less is more” geheel tot zijn recht. Geen haastwerk maar in alle rust genieten van elk hoogtepunt. Een top safari dus!

De Botswana kampeer groepsreis concentreert zich vooral op het noorden van Botswana zonder andere aantrekkelijke parken (zoals Central Kalahari Game Reserve) te vergeten. Overnachten doen we waar mogelijk op speciale (HATAB) campsites waardoor u het gevoel krijgt compleet en exclusief in de prachtige natuur op te gaan.

Zoals eerder geschreven eindigt deze Botswana kampeer groepsreis in Victoria Falls. In Victoria Falls overnacht u in een lodge. Vanaf hier kunt u de Victoria watervallen bezoeken en heeft u een keuze om deel te nemen aan diverse optionele excursies.

Kiest u voor deze Botswana kampeer groepsreis, dan kiest u om het maximale uit uw kampeersafari in Botswana te halen. Geen hele dagen in de auto voor transfers. U blijft langer op een plek in het park waardoor u veel meer geniet van de omgeving en veel meer kans hebt om bijzondere dingen te zien. Dit is een pure beleving van natuur, wildlife en avontuur ervoor degene die meer wil halen uit een avontuur in Botswana.

Bekijk ook eens de reacties op de website hoe eerdere reizigers de eerdere 15 edities van de speciale kampeersafari door Botswana hebben ervaren.

Boek deze Botswana kampeer groepsreis bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze Botswana kampeer groepsreis bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatum

Deze Botswana kampeer groepsreis is een kampeersafari die slechts 1 x per jaar vertrekt.
Deze speciaal op maat gemaakte Botswana kampeer groepsreis begint op 09 september 2021 (dag 1) met de aankomst in Maun.

 

Prijs per persoon

Deze speciaal op maat gemaakte Botswana kampeer groepsreis kost € 2.895,00 p.p.
Bent u vaker met de special meegeweest, dan bieden wij u een lagere prijs aan, zijnde € 2.795,00 p.p.

 • Reist u alleen, dan geldt er een single toeslag van € 130,- wanneer u niet bereid bent om de tent/kamer te delen met iemand van het gelijke geslacht.
 • Going Africa Safaris brengt geen administratie- of boekingskosten in rekening.


Eventuele extra’s

 • Transferkosten bij aankomst of vertrek
 • extra overnachting voorafgaande of na de safari.
 • huur slaapzak
 • huur extra matje

 

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Botswana kampeer groepsreis

  • Vervoer per open 4×4 safari-voertuig
  • Accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge)
  • Entreegelden
  • Maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
  • Drinkwater
  • Professionele gids.

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Botswana kampeer groepsreis

 • Vluchten
 • Eventuele extra overnachtingen
 • Maaltijden niet volgens reisschema
 • drankjes (water is inbegrepen)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele (extra) activiteiten en overige excursies
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten).
 • Slaapzak en kussen (te huur tegen een meerprijs van € 20,00)
 • Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Route beschrijving

Botswana kampeer groepsreis – Hoogtepunten

 • 4 nachten Central Kalahari Game Reserve.
 • 2 nachten Okavango Delta en mokoro excursie
 • 4 nachten Moremi Game Reserve
 • 3 nachten Chobe National Park
 • 1 nacht in een lodge in Victoria Falls.
 • Uitstekende gidsen en 4×4 safari-voertuig.
 • Verder natuurlijk het kamperen op de speciale HATAB-campsites in de parken, een kleine internationale groep en natuurlijk het avontuur.

Botswana kampeer groepsreis – Routebeschrijving

Sterke punten van deze special zijn:

* Perfect vervoer met 360 graden uitzicht voor een avontuurlijke safari
* Langer op een plek, rustiger reistempo en tijd om gebieden goed te ontdekken
* Behalve in Maun en Victoria Falls kampeert u alleen maar in de bush
* geen public- maar zoveel mogelijk speciale HATAB campsites
* We werken met de beste gidsen
* U bezoekt alleen maar hoogtepunten van Botswana.

Dag 1: 11-09-2021, Aankomst in Maun
Na aankomst in Maun wordt u ontvangen door de gids en naar de lodge gebracht. (-)

Dag 2: 12-09-2021, Central Kalahari Game Reserve
Vanochtend vertrekt u meteen naar het eerste hoogtepunt van deze kampeersafari door Botswana. Het grootste wildreservaat van Botswana staat op het programma. Vier nachten om te genieten van de vlaktes en de hier levende dieren. De eerste twee nachten kamperen we in de buurt Letiahau waar een waterhole aanwezig is en de kans op grotere roofdie ren groot in deze droge periode. In Central Kalahari is de rit naar de campsite toe is al een korte game drive.

Na de lunch en in de namiddag maakt u een tweede game drive om dit gebied van de Kalahari alvast meer te verkennen. Bij terugkomst is er al een kampvuur en is de assistent gids/kok al bezig met uw eerste diner in de bush. Water en communicatiemiddelen voor de komende dagen zijn beperkt. (O, L, D)

Dag 3: 13-09-2021, Central Kalahari Game Reserve
Tijdens de eerste volle dag in Central Kalahari geniet via twee lange game drives van de onmetelijke vlaktes en de onbegrensde schoonheid van de Kalahari. Dit is een safari in de meest pure vorm. Dieren zoals de Oryx en de Springbok gaat u na het bezoek aan de Kalahari niet meer zien. Verder gaat u op zoek naar de hier levende dieren waaronder de leeuw, cheeta en misschien wel de wilde hond en of een caracal. Maar laat u vooral verrassen door de weidsheid en het gevoel in een omgeving te zijn van pure wildernis. (O, L, D)

Dag 4: 14-09-2021, Central Kalahari Game Reserve
Via een game drive verplaatst u zich naar een heel ander gebied in Central Kalahari. Tegen lunchtijd bereikt u Sunday Pan. Met uitzicht over Sunday Pan wordt hier het tweede kamp in Central Kalahari opgeslagen. Ook hier ligt niet ver van de campsite een waterhole wat in september zeker veel aantrekkingskracht zal hebben op de dieren uit de verre omtrek. Nadat het heetste gedeelte van de dag voorbij is, vertrekt u voor de tweede game drive van vandaag. De omgeving wordt verder ontdekt en natuurlijk wordt de waterhole niet overgeslagen. (O, L, D)

Dag 5: 15-09-2021, Central Kalahari Game Reserve
Langzamerhand begint u aan de nachtelijke geluiden van de bush te wennen en staat u heerlijk uitgerust op. Een eerste bakje koffie en een klein ontbijt staan voor u klaar. Het begin van een laaste volle dag in de Kalahari. Zodra de eerste signalen van een opkomende zon merkbaar zijn begint de game drive. Leopard Pan, Sunday Pan en overige kleinere Pans staan op het programma. De gidsen volgen sporen die ons pad kruisen in de hoop iets bijzonders te ontdekken.

Tegen het einde van de ochtend komen we weer terug op onze campsite. Het eerste wat gedaan wordt is een kampvuur maken om een heerlijke uitgebreide lunch op te maken. Na een paar uurtjes relaxen vertrekt u voor een tweede game drive. Opnieuw speurt u Leopard Pan en Sunday Pan af naar dieren en bezoekt u Deception Valley om te genieten van een laatste zonsondergang in Central Kalahari Game Reserve. (O, L, D)

Dag 6: 16-09-2021, Maun
Via een game drive verlaat u Central Kalahari. Wie weet zien we nog iets bijzonders tijdens de rit het park uit. Het zal niet de eerste keer zijn. De rest van de ochtend staat in het teken van een terugkeer naar Maun. Picknick lunch gebruikt u zodra u de verharde weg naar Maun weer heeft bereikt. In Maun kunt u nog wat inkopen doen alvorens u naar de accommodatie gebracht wordt voor een overnachting. (O,L,D)

Dag 7 en 8: 17 en 18-09-2021, Okavango Delta
Voorzien van proviand en schoongespoeld gaan we op voor de tweede helft van het avontuur. En wat voor een avontuur ligt er nog voor ons! Het begint met een bezoek aan de Okavango Delta. U rijdt tot aan de rand van de Delta. Via smalle kan alen vaart u verder de Okavango Delta in. Voor het eerst maakt u kans om de Lechwe oftewel de moerasantilope te zien. Verschillende vogelsoorten zijn in dit gebied te zien. Maar ook maakt u kans de zeldzame sitatunga, krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien.

Eenmaal dieper in de Delta wordt u opgewacht door een pooler. Deze “taxichauffeur” van de Delta loodst u met zijn mokoro naar een campsite in de Delta waar u de komende twee nachten kampeert. De lagunes vol met waterlelies, papyrus en riet zijn enorm groot en prachtig om te zien. In de vroege ochtend maakt u o. l .v. een gids een wandelsafari of een avontuurlijke vaartocht.
Hier vindt u de tijd om uw eerste indrukken van Botswana te verwerken bij het lezen van een boek of gewoon relaxed te genieten van de natuur. Maaltijden: (O, L, D)

Dag 9: 19-09-2021, Maun
U vertrekt vroeg in de ochtend uit de Okavango Delta en terug naar Maun. Hier kunt u zich voorbereiden voor de rest van deze fraaie avontuurlijke kampeersafari met als volgende bestemming Moremi Game Reserve. (O, L, D)

Dag 10 en 13: 20, 21, 22 en 23-09-2021, Moremi/Khwai
Niet voor niets verblijven we hier vier nachten in Moremi om de verschillende gebieden goed te ontdekken. Vroege gamedrives door het gebied worden de norm. We kamperen op Hatab sites waardoor het speciale gevoel van exclusiviteit en het echte bush gevoel gegarandeerd is. De derde en vierde nacht overnachten we in het Kwai gebied. De Kwai rivier is hier de levensader voor veel dieren.

De dagen staan in het teken van een zoektocht naar dieren langs deze rivier. Ook bestaat hier de mogelijkheid om een nightgamedrive te maken. Deze dagen Moremi zullen op u een onuitwisbare indruk maken. (O, L, D)

Dag 14 en 15: 24en 25-09-2021, Chobe NP, Savuti
Via het pad langs de Khwai rivier vertrekken we voor een avontuurlijke tocht richting Savuti. Savuti ligt in Chobe National Park en is het eerste gebied om te verkennen. Voordat Savuti Channel en Savuti Marsh weer water bevatten, was Savuti vooral populair geworden door de olifantendoders van Savuti. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder was Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies van Dereck en Beverly Joubert.

Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij van 16 drinkende leeuwen. Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rotsformaties, waar regelmatig luipaarden worden gespot, te ontdekken. Savuti heeft de laatste jaren een gedaantewisseling ondergaan waardoor de verscheidenheid aan dieren is toegenomen. Zelfs enorme aantallen watervogels bevolken de Marsh. Savuti is een prachtige bestemming op weg naar Chobe River Front (O, L, D)

Dag 16 en 17: 26 en 27-09-2021, Chobe NP, River Front
We vertrekken richting Chobe rivier front en overnachten daar op een Hatab campsite. Onze zoektocht naar de wilde dieren zetten we hier voort. De wilde dieren zijn voor water aangewezen op de Chobe rivier en daarom kamperen we opnieuw tussen de dorstige dieren. Een enkele keer zijn de oevers van de rivier druk bezet met olifanten en zebraʹs. De rest van de dieren houdt zich schuil tussen de struiken en onder de bomen langs de rivier. Net als wij! (O, L, D)

Dag 18: 28-09-2021, Victoria Falls
Rustig breken we ons kamp af om in de loop van de ochtend Chobe NP te verlaten om naar Victoria Falls in Zimbabwe te rijden. Hier heeft iedereen de tijd voor zichze lf. Er is tijd om de Victoria watervallen of curiomarket te bezoeken of deel te nemen aan één van optionele activiteiten. (O,L)

Dag 19: 29-09-2021. Vertrek
Vertrek naar het vliegveld om richting Johannesburg te vliegen en van daaruit richting Amsterdam. Maaltijden: (O)

Verlenging

Wanneer u wilt, is het natuurlijk mogelijk om uw verblijf in Victoria Falls te verlengen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Boek deze speciale Botswana kampeer groepsreis bij Going Africa Safaris.

Is september voor u een periode waarin u niet kunt reizen, dan is mogelijk onze Luipaard kampeersafari een goed alternatief. Deze heeft meerdere vertrekdatums en nagenoeg een identieke route (wel in minder dagen).

Route kaart

Botswana kampeer groepsreis – 19-daagse speciale kampeersafariBotswana Kampeer groepsreis

 

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Aantal deelnemers
Deze Botswana kampeer groepsreis heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee. De deelnemers zijn doorgaans Nederlandstalig. Mocht beschikbaarheid het noodzakelijk maken, kan het zo zijn dan ook niet Nederlandstalige deelnemers toegelaten worden.

Hoe kampeert u.
De Botswana kampeer groepsreis is een avontuurlijke Botswana kampeer groepsreis. U kampeert midden in de bush op zogeheten Hatab campsites. Dit zijn campsites voor reisorganisaties die bij de Hospitality and Tourism Association of Botswana (HATAB) zijn aangesloten. Dit garandeert dat u in de parken, het toch al unieke Botswana, op een exclusieve manier ervaart. Geen hekken en geen andere toeristen in uw onmiddellijke omgeving. Een echt avontuur dus.
Al jaren reizen wij zelf naar Botswana om te kamperen. Hierdoor kunnen wij garant staan voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Iets waar wij ook voor gaan. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren in het maken van de juiste keuzes.

Semi-participatie safari
Deze Botswana kampeer groepsreis is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Hoe reist u
De Botswana kampeer groepsreis wordt uitgevoerd met een speciale 4×4 landrover/landcruiser. Het dak van canvas kan naar de voorkant opgerold worden. Hierdoor ontstaat samen met de open voor- en zijkanten een perfect uitzicht vanuit elke positie in de landrover. U kunt zo prima helpen bij het spotten van dieren, de dieren fotograferen of filmen of gewoon lekker genieten van de prachtige natuur.
In de trailer kan alle bagage worden opgeslagen en op een vernuftige wijze is hier ruimte ingebouwd voor alle keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig zijn om te rijden, biedt deze landrover veel comfort.

Bagage limiet
Voor deze Botswana kampeer groepsreis geldt een bagage limiet van 12 kilo met een maximum formaat van 700mm x 350mm x 350mm en niet in harde koffers of tassen met frames of wieltjes.
Dit lijkt weinig maar tijdens deze safari heeft u echt niet veel meer nodig. Onderweg heeft u gelegenheid om eventueel kleine wasjes te doen.

De safari wordt uitgevoerd met een speciale 4 x4 landrover en een trailor die alle voorraden, kampeer benodigdheden en uw bagage meeneemt. De ruimtes in de landrover en in de trailor worden allen vernuftig benut om u zoveel mogelijk ruimte te geven in de landrover zelf. U kunt zich voorstellen dat wanneer iedereen teveel bagage meeneemt, dit ten koste gaat van uw ruimte en die van uw medereiziger.

Bovenop de reguliere bagage is het vanzelfsprekend toegestaan om ook een dagrugzakje of tas mee te nemen voor uw cameraspullen, waardevolle spullen en andere spullen die u bij u in de landrover wilt houden gedurende de dag.
Ons is uitdrukkelijk gevraagd u over bovenstaande te informeren. Zelf hebben we nu meerdere keren op deze manier een kampeersafari gemaakt en u hoeft zich geen zorgen te maken dat 12 kg bagage onvoldoende zou zijn.

Flexibiliteit
Deze Botswana kampeer groepsreis heeft het karakter van een expeditie. Dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en de bereidheid om de gidsen in moeilijke omstandigheden te ondersteunen, zijn bij deze reis onontbeerlijk!

 

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zimbabwe heeft u wel een visum nodig. Deze kan bij de grensovergang worden aangeschaft. Deze bepalingen kunnen wijzigingen.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvlucht naar Maun en van Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld.
Vliegt u met een nachtvlucht naar Johannesburg dan loopt u risico’s met de aansluiting naar Maun. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime overstaptijd waardoor de ook de kans op achterblijven van bagage reëel is. We verwachten dat u uw safari niet zonder uw bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Hannie en Jan

Overall cijfer voor deze safari: 9
We waren vooral onder de indruk van de gids. Wat een deskundigheid! Hij wist van alles over dieren, planten en zelfs sterren te vertellen. Jammer dat ons Engels maar matig is. Daardoor hebben we niet alle essenties meegekregen. Maar hij heeft Jan, en de groep, heel veel vogels laten zien....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: heel veel gezien en meegemaakt en fijn gekampeerd

We waren vooral onder de indruk van de gids. Wat een deskundigheid! Hij wist van alles over dieren, planten en zelfs sterren te vertellen. Jammer dat ons Engels maar matig is. Daardoor hebben we niet alle essenties meegekregen. Maar hij heeft Jan, en de groep, heel veel vogels laten zien.
Jan had meer dan 200 soorten!

Ook voor de kok hadden we bewondering. Hij heeft ons prima verzorgd met heerlijk en goed eten en dat allemaal zonder de moderne gemakken. Zelfs brood bakken op een kampvuur. Wij zijn ook voor kamperen heel veel zelf supporting. We kunnen van hun nog veel leren.

We kijken terug op een hele fijne reis naar Botswana. dank je wel.

Hannie en Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hannie en Jan,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie zoveel bewopndering hebben voor de kwaliteit van de gidsen. Mee eens, we kunnen veel van ze leren op veel fronten.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze fijne safari.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Saskia en Peter

Overall cijfer voor deze safari: 9
Erg mooie reis met veel close contact met veel dieren. De diverse kampeerplekken geven een goed beeld van de diversiteit in Botswana. De gids wist dieren erg goed te spotten en deelde veel achtergrondinformatie over de flora en fauna. De assistent/kok wist ons iedere avond weer te verrassen met een...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De fauna in het algemeen. Specifiek: Dierengeluiden 's nachts, olifanten erg dichtbij, gids was subliem in het spotten en had veel detailkennis van flora en fauna.

Erg mooie reis met veel close contact met veel dieren. De diverse kampeerplekken geven een goed beeld van de diversiteit in Botswana.

De gids wist dieren erg goed te spotten en deelde veel achtergrondinformatie over de flora en fauna. De assistent/kok wist ons iedere avond weer te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Kortom een geweldige reis, echt een aanrader!

Saskia en Peter

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Saskia en Peter,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en waardering. Fijn dat jullie het een geweldige safari vonden en deze seciale kampeersafari door Botswana aan kunnen raden.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Ekie, Maaike en Willem,

Overall cijfer voor deze safari: 9
Een safari van grote klasse zoals hij eigenlijk behoort te zijn: 24 uur een met de natuur. Ekie, Maaike en Willem.
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Okavango en Chobe

Een safari van grote klasse zoals hij eigenlijk behoort te zijn: 24 uur een met de natuur.

Ekie, Maaike en Willem.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ekie, Maaike en Willem,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en natuurlijk ben ik blij met de waarding dat de safari van grote klasse is. Inderdaad een safari hoe een safari behoort te zijn.

Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luipaard kampeersafari Botswana, Audry en Chaitanya

Overall cijfer voor deze safari: 9
Vanaf het begin heel goed geholpen door Paul. Veel informatie konden we al van de website krijgen en de rest telefonisch. De keuze was snel gemaakt en hebben we geen spijt van. Alles ging heel soepel en we zijn in het algemeen heel blij met Going Africa en met hun...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: kalahari, savuti, delta

Vanaf het begin heel goed geholpen door Paul. Veel informatie konden we al van de website krijgen en de rest telefonisch. De keuze was snel gemaakt en hebben we geen spijt van.

Alles ging heel soepel en we zijn in het algemeen heel blij met Going Africa en met hun lokale partner. We hadden nooit zo’n reis als self-drive kunnen maken, zeker niet zo efficient en zonder obstakels of zonder vast te zitten in het zand van Savuti. Echt een aanrader!

We kijken alvast uit naar onze volgende safari met Going Africa!

Audry en Chaitanya

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Audry en Chaitanya,

Bedankt voor de evaluatie en de mooie waardering. Sommige gebieden in Botswana zijn inderdaad via een selfdrive lastiger dan met een gids. Een geruststellende gedacht voor veel mensen.

Fijn dat jullie zo genoten en dat mogelijk mede hierdoor jullie alweer uitkijken naar een nieuw Afrika avontuur.

Veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana classic kampeersafari, Janny, Paula, Frank en Tessa

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul! Wij zijn vandaag terug gekomen van een onvergetelijk reis! Ik wil je heel erg bedanken voor alle informatie en de organisatie hier vanuit Nederland. De hele reis was alles dubbel en dwars waard. We hebben zo veel dieren gezien, veel geleerd over de dieren en de natuur! We...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De beller dieren

Hoi Paul!

Wij zijn vandaag terug gekomen van een onvergetelijk reis! Ik wil je heel erg bedanken voor alle informatie en de organisatie hier vanuit Nederland.
De hele reis was alles dubbel en dwars waard. We hebben zo veel dieren gezien, veel geleerd over de dieren en de natuur! We hadden ook top gidsen bij ons die ons alles wisten te vertellen, maar ook heel goed konden koken en in waren voor een spelletje.
Jammer dat het weer afgelopen is. Wij raden deze tour zeker aan.

Groetjes,

Janny, Paula, Frank en Tessa

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Janny, Paula, Frank en Tessa,

Bedankt voor de positieve feedback. Fijn om te lezen dat jullie terugkijken op een onvergetelijke reis.
Mooi om te horen dat jullie veel dieren hebben gezien en zo tevreden zijn over de begeleiders van de safari. Zeker in de wetenschap dat jullie reispersiode de meest optimale is voor veel dieren.

Ik zie de verder review graag tegemoet.

Allemaal veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Marga en Joyce

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben enorm genoten van onze vakantie met Going Afrika Safaris. De reis was perfect verzorgd en op de uitvoering ter plaatse was niets aan te merken. Het vervoer, de kampeerspullen, het eten en de zorg van zowel de gids als de kok waren zeer goed. Als je echt het...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: de kampeerervaring tussen het wild

We hebben enorm genoten van onze vakantie met Going Afrika Safaris. De reis was perfect verzorgd en op de uitvoering ter plaatse was niets aan te merken. Het vervoer, de kampeerspullen, het eten en de zorg van zowel de gids als de kok waren zeer goed.

Als je echt het land en de natuur wilt beleven is deze kampeersafari echt een aanrader! Alles was werkelijk perfect en hebben we echt heel erg genoten van de vakantie.

Groeten van Marga en Joyce.

Reactie van Going Africa Safaris:

Hallo Marga en Joyce,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en natuurlijk ben ik het meteen met jullie eens dat deze speciale kampeersafari echt een aanrader is om het land en de natuur te beleven.

Vandaar ook dat we de term "special" durven te geven aan deze safari. Alles staat in het teken van zoveel mogelijk in de natuur zijn en verblijven en zoveel mogelijk genieten van de te spotten wilde dieren.

Ik weet dat jullie ook graag even een dag(deel) even wat meer tijd zouden hebben gehad om zelf in te vullen. Echter is dit juist een safari om zoveel mogelijk uit de natuur te halen en om zoveel mogelijk kans te hebben om bijzondere dingen te zien. Wat dat betreft heb ik begrepen dat deze opzet zich dit jaar ook weer heeft bewezen.

Iets wat de special al vanaf 2002 doet. Maar het is geweldig zoals jullie terugkijken op de organisatie en dat jullie deze special een echte aanrader vinden.

Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana kampeersafari + self drive, Marja en Henk

Overall cijfer voor deze safari: 9
Paul Janssen is een toegewijde reisagent met verstand van zaken en een passie voor Afrika. Hij reageert razendsnel op mail en telefoon, geeft goed advies en houdt daarbij rekening met specifieke wensen. De lokale partijen met wie hij samenwerkt zijn betrouwbaar en doen wat zij beloven. De eerste 9 dagen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: campsite Xakanaxa, Chobe River Front, gids met humor, lekker eten

Paul Janssen is een toegewijde reisagent met verstand van zaken en een passie voor Afrika. Hij reageert razendsnel op mail en telefoon, geeft goed advies en houdt daarbij rekening met specifieke wensen. De lokale partijen met wie hij samenwerkt zijn betrouwbaar en doen wat zij beloven.

De eerste 9 dagen kamperen met gids/chauffeur en kok en een internationaal gezelschap van 12 mensen waren onvergetelijk. Een prachtige route, heerlijk gegeten, veel gelachen en vooral heel veel gezien en geleerd.

De 15 dagen daarna zijn we met een eigen Toyota Hilux met daktent op pad geweest. Deels naar campsites die we zelf uitzochten en deels naar door Paul aanbevolen campsites. Daardoor hebben we een mooie, verrassende en afwisselende reis gemaakt. Chapeau!

Marja en Henk

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marja en Henk,

Dank je voor de lovende woorden en de mooie feedback.
Het is fijn om te lezen dat jullie terugkijken op een mooie, verrassende en afwisselende reis.
De lastigere gedeeltes hebben jullie met een gids gedaan, wat absoluut een meerwaarde heeft. Daarna de wat meer eenvoudigere route met een selfdrive. Een combinatie die we veel vaker gaan zien en waarbij mensen profiteren van beide mogelijkheden.
Een gids met kennis van dieren en routes door de parken, waardoor je veel meer gaat zien, inderdaad veel leert en ook op speciale plekken in de bush kunt kamperen en een deel selfdrive om ook invulling te geven aan de behoefte om zelf op pad te gaan.
Het kamperen met gids kan dan in een groep. Echter zijn we nu ook bezig om dit met een privé kampeersafari mogelijk te maken.

Ik wens jullie nog erg veel plezier bij het nagenieten en nogmaals dank voor de mooie complimenten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Botswana selfdrive, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul! 13 sept zijn we vanuit Nederland vertrokken voor de Kampeerspecial in Botswana. Voor ons was het de tweede keer dat we deze reis maakten (eerste keer in 2013). Ondanks dat we de gebieden al eerder gezien hebben, was er zoveel veranderd, dat het leek alsof we er voor...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Jagende wilde honden door de campsite

Hoi Paul!

13 sept zijn we vanuit Nederland vertrokken voor de Kampeerspecial in Botswana. Voor ons was het de tweede keer dat we deze reis maakten (eerste keer in 2013). Ondanks dat we de gebieden al eerder gezien hebben, was er zoveel veranderd, dat het leek alsof we er voor de eerste keer waren. Zo had er in de Kalahari niet heel lang geleden een enorme brand gewoed, waardoor een groot deel van het natuurgebied zwartgeblakerd was. Het heeft denk ik ook veel dieren weggejaagd, want qua wild was het nu wel wat rustiger dan ik mijn herinnering had. De Savuti Channel staat nu ook alweer een aantal jaar droog, terwijl in 2013 er juist veel water was. Een totale metamorfose van het landschap, maar juist wel heel interessant om te zien! Wat me ook opviel was dat we in het gebied van de Chobe rivier bijna geen olifanten gezien hebben. Dus zo zie je maar ondanks dat we dezelfde reis hebben gemaakt, leek deze in niets op de vorige reis!

Wat niet veranderd is, is de service van Bushways. Leuk dat we Eddie opnieuw als gids hadden. Eddie en de kok KP hebben ons echt in de watten gelegd. We hebben heerlijk gegeten, campingequipment zag er top uit en Eddie heeft ons veilig door de Botswaanse Bush gereden en veel verteld. Nog steeds verbaas ik me over wat deze man kan spotten van een enorme afstand, hierdoor hebben we toch echt wel hele mooie sightings gehad.

Hoogtepunt in Botswana was voor ons in Moremi. Op onze camping waren we getuige van 6 wilddogs die op een impala aan het jagen waren. De impala werd achterna gezeten door een wilddog en renden dwars over ons kamp. Iedereen in rep en roer! De impala rende het water in waaraan we kampeerden, maar vlak voordat ze de overkant had bereikt kwamen er twee krokodillen op haar afgezwommen. Terwijl de andere wilddogs zich hergroepeerden en naar de overkant van het water renden om de impala op te vangen, werd de impala gegrepen door de krokodillen en onder water getrokken. Wat een adrenalinestoot was dat!! Dat was echt heel bijzonder om mee te maken!

Na de kampeerspecial zijn wij nog doorgereisd naar Zimbabwe. Er was wat miscommunicatie met de transfer van Zambia naar Zimbabwe, terwijl ik de dag van tevoren nog gebeld had met de airline en de transfermaatschappij zodat iedereen de  meest up to date gegevens had. We zouden om 10:30u opgehaald worden de volgende dag door Wild Horizons, maar ze stonden die dag om 7:30u al klaar. Onze spullen waren alleen nog niet volledig ingepakt en we hadden nog niet ontbeten, dus dat was wel jammer, dat ondanks mijn telefoontje de dag ervoor er toch bij de chauffeur verouderde tijden lagen. Gelukkig zag de airport van Victoria Falls er prachtig uit, met wifi en goede koffie, dus die paar uur extra wachten waren zo erg nog niet. Uiteindelijk konden we vertrekken naar Mana Pools, waar we de Chitake Camp Wandelsafari geboekt hadden.

Voor ons allebei was het een hele grote wens om dit deel van Mana Pools te ontdekken, omdat we ons hart in Mana Pools toch een beetje verloren zijn. Chitake heeft echt onze verwachtingen overtroffen. De natuur is daar overweldigend en lijkt in niets op het voor ons bekende deel van Mana Pools aan de Zambezi rivier. Het wild is hier echt nog wild! Natureways heeft ons als koningen behandeld. Af en toe voelt het een beetje ongemakkelijk dat er 7 man voor ons werkten, terwijl wij gewoon met z’n 2-en waren. Omdat we Natureways ook al vaker geboekt hebben, zagen we een heleboel bekende gezichten, wat toch wel een beetje voelt als thuiskomen. We hebben veel wandelingen gemaakt en hebben zelfs 3x leeuwen kunnen tracken aan de hand van hun sporen. Zo stonden we er een paar keer maar 20m vanaf. In het gebied waar we bleven was er nog een klein beetje water in de Chitake rivier. Dieren komen daar vaak drinken. Dus wij hebben een aantal uur erg oncomfortabel op een helling onder een boompje gezeten net boven de rivier om te kijken wat er aan komt. Plots stonden boven ons buffels die wilden komen drinken. Een groep van zeker 400 b uffels rent langs ons af de helling naar beneden en als een zwarte machine namen ze het stukje rivier over. Er vloog allemaal stof op en dat geluid van die hoeven die door het water renden, wauw!!! Dat was echt intens, zeker omdat wij zo dichtbij zaten en het als het ware op ooghoogte konden meebeleven. Voor ons was dit een prachtige finale om deze toch al bijzondere reis mee af te sluiten.

Dus bij deze willen je weer heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze reis, het meedenken en het altijd snelle reageren op vragen en emails. Het is voor ons weer een onvergetelijke reis geworden met heel erg veel hoogtepunten.

Groetjes Thijs en Noreen Dillen

Reactie van Going Africa Safaris:

Hallo Noreen en Thijs,

Bedankt voor jullie evaluatie en wat fijn om te lezen dat jullie weer hebben genoten van de speciale kampeersafari in Botswana en de meerdaagse wandelsafari bij Chitake.
Wat een bijzondere ervaring om een wilde hond op jacht door de campsite te hebben en dat vervolgens de impala, waar de wilde hond op jaagt, gepakt te zien worden door twee krokodillen. En dat allemaal bij de campsite. Maar ik heb ook een hele mooie foto van een luipaard gezien. Fijn dat jullie ook weer zo tevreden waren over de begeleiding tijdens de safari.
Daarna naar Zimbabwe en Mana Pools om bij Chitake een mooie meerdaagse wandelsafari te maken en ook daar weer een bijzondere ontmoeting. Nu met ongeveer 400 buffels. Prachtig allemaal.

Jullie opmerking over de transfer vanaf Maramba naar Victoria Falls heb ik ter harte genomen en ik heb uitgezocht hoe het zo is gekomen. Altair, de chartermaatschappij heeft in eerste instantie echter aangegeven dat de vlucht naar Mana Pools eerder zou vertrekken.  Vandaar dat jullie vroeg zijn opgehaald. Maar in het weekend heeft Altair besloten om toch op het regulier tijdstip te vertrekken. Helaas kon Wild Horizons, die de transfers verzorgt, in het weekend niet meer op tijd geïnformeerd worden en is de chauffeur vroeg in de ochtend vertrokken om jullie op te halen. Pas nadat jullie zijn opgehaald werd bij Wild Horizons duidelijk dat Altair de vlucht weer naar het oorspronkelijke tijdstip had verplaats. Te laat om jullie nog te informeren omdat jullie inmiddels onderweg waren. Tot zover de verklaring waarom lokaal helaas de miscommunicatie is ontstaan.

Het was weer een plezier om de safari voor jullie te regelen en fijn dat jullie terugkijken op een onvergetelijke reis. Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools
Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools
Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Jacqueline en Martijn

Overall cijfer voor deze safari: 10
Geweldig! Dat is het eerste wat wij zeggen als iemand naar onze kampeervakantie over Botswana vraagt. Ondanks dat we beide al een keer in Afrika geweest zijn is Botswana een totaal ander prachtig deel van dit continent. Het kamperen midden in de parken en het wild was een echte unieke...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Er zijn zoveel hoogtepunten geweest deze vakantie! Echt geweldig. De grote troepen leeuwen en welpjes, luipaarden, onze geweldige vlucht boven de Okavango Delta. Het zelf mogen oefenen van een Mackoro boot, de indrukwekkende wandelsafari's. Alle prachtige vogels. Het meest bijzonder vond ik de kampeertereinen. Voor Jacqueline de allereerste kampeerervaring van haar leven. Het heerlijk wakker worden (om 6:00) met knetterend kampvuur en fluitende vogels. Perfect beginnen van een nieuw avontuurlijke dag!

Geweldig! Dat is het eerste wat wij zeggen als iemand naar onze kampeervakantie over Botswana vraagt. Ondanks dat we beide al een keer in Afrika geweest zijn is Botswana een totaal ander prachtig deel van dit continent.

Het kamperen midden in de parken en het wild was een echte unieke ervaring, de eerste nacht niet slapen omdat we allemaal geluiden hoorden, ‘s ochtends wakker worden met knetterend kampvuur, overheerlijke maaltijden van onze kok en de geweldige douche-beurten met uitzicht op mooie vogels en dieren, allemaal genieten!

Door meer dagen in een park/plek te blijven hadden we de kans om het gebied echt goed te ontdekken, konden we nog een keertje terug naar de cheeta met welpjes, leeuwen met kleintjes, het afspeuren van de rivier en meer leren van de geweldige dieren.
De optie om te vliegen boven de Okavango Delta was zo’n unieke ervaring, we zaten beide de hele vlucht met een glimlach van oor tot oor! Ook de tocht door de Okavango Delta is voor ons een hoogtepunt van de reis, de wandelsafari’s en het zelf mogen beoefenen van een mokoro boot was erg leuk (ook als blijkt dat je langs een hippo bent gevaren..).

Moremi vonden wij beide een prachtig park, veel afwisseling in flora en fauna, water en droogte en veel verschillende soorten dieren. Ook de hippo die ‘s nachts langs onze tent wandelde vergeten we niet snel. We hebben elke dag genoten van de zeer goede uitleg van onze gids Eddie. Werkelijk alles wist hij van de dieren, planten, bomen en de sterren/planeten. Eddie was altijd vriendelijk en bereid te stoppen voor de dieren, geven van uitleg en herhalen van de namen van de vogels.

Ook de maaltijden van Lawrence waren heerlijk, elke avond een nieuwe maaltijd waarbij we onze vingers konden aflikken. Hij had zelfs tijd en zin om ons snijtechnieken te leren en hoe we brood moesten bakken op het kampvuur. Ook de marsmallow’s bij het kampvuur waren heerlijk.

Bedankt jongens, voor deze geweldige ervaring! Er zijn zoveel hoogtepunten, we kunnen nog lang genieten van deze prachtige unieke ervaring en willen zeker nog een keertje terug naar Botswana!

Liefs, Jacqueline & Martijn

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Jacqueline & Martijn,

Bedankt voor deze zeer mooie evaluatie en jullie korte verhaal over hoe jullie het beleefd hebben. Het enthousiasme tijdens de boeking en voor vertrek (op de beurs) is er zo te lezen nog steeds, zoniet meer.

Klopt, het langer in bepaalde gebieden blijven heeft over het algemeen een grote meerwaarde.

De gidsen zijn inderdaad fantastisch. Fijn dat jullie eigenlijk van alle aspecten van de speciale kampeersafari hebben genoten. Geniet er vooral nog lang van na. Ik denk dat dit soort kampeersafari's moeilijk te overtreffen zijn.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Paula

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wederom een hele geslaagde vakantie! Alles was prima geregeld en verzorgd wat ik na mijn vorige ervaring bij jullie eigenlijk ook niet anders had verwacht. En ook als er al iets dreigt mis te gaat zoals met de auto die wat kuren krijgt, zie je meteen dat dit snel en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Spelende welpen in Moremi en een cheeta met drie jongen in de Kalahari

Wederom een hele geslaagde vakantie! Alles was prima geregeld en verzorgd wat ik na mijn vorige ervaring bij jullie eigenlijk ook niet anders had verwacht. En ook als er al iets dreigt mis te gaat zoals met de auto die wat kuren krijgt, zie je meteen dat dit snel en goed wordt opgelost.

Eddy heeft als gids ontzettend veel kennis en Lawrence zorgde voor heerlijke maaltijden. Tijdens de voorbereiding heb ik bewust voor de speciale kampeersafari gekozen. Wel heb ik mij voorgehouden dat ik mijn vorige ervaring niet als uitgangspunt moest nemen. We hadden toen veel gezien en dieren blijven dieren, je kunt niets bestellen. Maar ik ben zeker niet teleurgesteld in tegendeel.

Ook deze reis zat weer vol met speciale momenten. Anders dan de vorige keer maar niet minder bijzonder. Een cheeta met drie jongen die een voor haar helaas mislukte poging tot jagen doet. De spelende en drinkende welpjes met de leeuwinnen.

De delta waar we hebben gewandeld en we veel wild hebben gezien. Juist doordat je ruim de tijd hebt en meerdere dagen op een plek hebben we dit soort moment mee kunnen maken.

En dat alles met een leuke groep dan heb je alle ingredienten voor een geslaagde vakantie wel te pakken.

Groeten Paula.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Paula,

Bedankt voor deze mooie evaluatie. Er schuilt inderdaad altijd een gevaar in dat je gaat vergelijken wanneer je al eens eerder op een succesvolle special bent mee geweest. Dat is menselijk en best lastig om los te laten. Maar de ingredienten zijn er inderdaad allemaal om elk jaar weer opnieuw een succesvolle special te mogen organisaeren. Botswana met zijn mooie gebieden, de lokale organisatie en inderdaad niet te gehaast willen reizen, maken de kans van slagen alleen maar groter. Ondanks dat dit alweer de 13de editie was. ;-)

Fijn dus om te lezen dat je opnieuw terugkijkt op een mooie special met mopoie en bijzondere momenten. Alle eer ook naar de gidsen en lokale organisatie.

Ik ben trots dat we jaarlijks deze mooie reis mogen organisaren.

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin