Botswana luxe kampeersafari - Miracle Rivers

Een korte maar unieke Botswana luxe kampeersafari door Moremi en Khwai area.
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

7-daagse Botswana luxe kampeersafari - Miracle Rivers

Botswana luxe kampeersafari – Miracle Rivers

Deze Miracle Rivers safari is net als de 10-daagse Northern Highlights safari een Botswana luxe kampeersafari die anders is dan de andere kampeersafari’s die we in Botswana aanbieden. De luxere en grotere en-suite safaritenten worden voor u op iedere bestemming opgezet terwijl u zelf volop geniet van de natuur tijdens een game drive of andere activiteit. Naast de perfecte maaltijden, krijgt u drankjes aangeboden en geniet u in een romantische sfeer van de prachtige zonsondergangen (sundowners).

U bezoekt de misschien wel de mooiste wildrijke gebieden van Zuidelijk Afrika zoals Moremi en Khwai concessie. Voor mensen die niet in de duurdere lodges willen zitten maar toch willen genieten van comfort en luxe is deze avontuurlijke Botswana luxe kampeersafari beslist een aanrader. U verblijft echt midden in de natuur. Deze Botswana luxe kampeersafari, waar het authentieke safari gevoel naar boven komt, begint en eindigt in Maun.

Miracle Rivers is dus perfect voor degenen die wat korter kan maar volop wil genieten van Botswana. Maar ook perfect om te combineren met lodges voorafgaande en na de safari en eventueel met de Victoria Watervallen.
Geniet tijdens de Miracle Rivers safari van de gamedrives, de transfervlucht boven de Delta (april t/m november), begeleide wandeling(en) (met gewapende gids) en een rustige mokoro excursie.

LET OP: Hoewel er alles aan gedaan wordt om de route te volgen, kan er afhankelijk van het weer, de wegen en dierlijke bewegingen en beschikbaarheid van de route afgeweken worden.

Verlenging
Deze Botswana luxe kampeersafari en toch avontuurlijke kampeersafari is eenvoudig te verlengen. Dit kan zowel voorafgaande als na de safari. In principe is elke combinatie met gebieden en accommodaties in Noordelijk Botswana mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden of geef ons uw wensen door.

Boek uw Botswana luxe kampeersafari bij Going Africa Safaris.

Spreekt deze Botswana luxe kampeersafari u aan, maar wilt u niet in een groep reizen! Kijk dan bij onze privé kampeersafari in Botswana.

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums 2021

Vertrekdatums Botswana luxe kampeersafari 2021

Laagseizoen
16 en 24 januari 2021
7 en 21 februari 2021
7 en 21 maart 2021
12 december 2021

Tussenseizoen
4 en 18 april 2021
2, 9, 16, 23 en 30 mei 2021
6, 13, 20 en 27 juni 2021
7, 14 en 28 november 2021

Hoogseizoen
4, 11, 18 en 25 juli 2021
1, 8, 15, 22 en 29 augustus 2021
5, 12, 19 en 26 september 2021
3, 10, 17, 24 en 31 oktober 2021

Vertrekdatums 2022

Vertrekdatums Botswana luxe kampeersafari 2022

Laagseizoen
15 en 29 januari 2022
12 en 19 februari 2022
5 en 19 maart 2022
3 en 10 december 2022

Tussenseizoen
2, 16, 23 en 30 april 2022
7, 14, 21 en 28 mei 2022
4, 11, 18 en 25 juni 2022
5, 12 en 26 november 2022

Hoogseizoen
2, 9, 16, 23 en 30 juli 2022
6, 13, 20 en 27 augustus 2022
3, 10, 17 en 24 september 2022
1, 8, 15, 22 en 29 oktober 2022

Prijzen per persoon

$ 2.615,00 (Laagseizoen 2021)
$ 3.700,00 (Tussenseizoen 2021)
$ 4.350,00 (Hoogseizoen 2021)

Boekt u nu al voor 2022 (zie vertrekdatums), dan garanderen we de 2021 prijzen.

 • Reist u alleen, dan geldt er een eenpersoonstoeslag van 25% van de prijs van de safari. Behoort u tot de eerste twee alleenreizenden die boeken, dan wordt de eenpersoonstoeslag kwijt gescholden.
 • Going Africa Safaris brengt geen administratie- of boekingskosten in rekening

Let op: Voor deze Botswana luxe kampeersafari presenteren we de prijs in Amerikaanse Dollars. Bij boeking rekenen we de prijs om naar Euro’s tegen de dan geldende omrekenkoers.

Mogelijke korting

Boekt u deze luxe kampeersafari Botswana met 2 personen of meer, dan ontvangt u een korting van $ 75,00 p.p.
De korting is alleen geldig wanneer er geen andere aanbiedingen gelden voor deze luxe kampeersafari Botswana.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Botswana luxe kampeersafari

 • U slaapt in ruime authentieke en-suite safaritenten inclusief bed en linnengoed
 • entreegelden
 • maaltijden volgens programma (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
 • professionele Engelstalige gids
 • camp manager en assistenten
 • open 4×4 safari auto
 • tweede supply voertuig
 • activiteiten conform programma
 • mineraalwater
 • soft drinks
 • bier en wijn
 • medical evacuation insurance.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Botswana luxe kampeersafari

 • Vluchten,
 • Eventuele extra overnachtingen voorafgaande of na de safari
 • Maaltijden niet volgens schema
 • Miet genoemde drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele (extra) activiteiten
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Botswana luxe kampeersafari – Miracle Rivers

Dag 1: Maun naar Xakanaxa / reisdag (30 minuten chartervlucht)
Na aankomst op de internationale luchthaven van Maun wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van Mack Air voor uw transfervlucht om ongeveer 14:00 uur naar de Xakanaxa airstrip in Moremi Game Reserve. Op de airstrip wordt u opgewacht door uw gids.

De eerste drie nachten van deze luxe kampeersafari verblijft u in het Xakanaxa gebied. Vanmiddag maakt u een eerste gamedrive in het Xakanaxa gebied en ontdekt u deze prachtige omgeving met veel wildlife.

Wildlife: vanuit de lucht zijn alleen de grotere dieren te zien. Grote Afrikaanse olifanten families die in de Mopane bossen leven. Op de open vlaktes kunnen grote kuddes buffels, lechwe en veel andere dieren gezien worden. De waterwegen worden bewoond door de nijlpaarden die vaak te zien zijn. Na de landing op de airstrip van Xakanaxa zijn ook de kleinere dieren te zien.

Birding: African hawk-eagle, Gabar goshawk, shikra, little sparrowhawk, dark chanting goshawk, tawny eagle, lesser spotted eagle* and Steppe eagle* zijn maar een paar van de vogels die in het mopane en de aangrenzende bossen leven. Andere vogels die vaak voorkomen langs deze route is het grootste deel van Botswana’s hornbills inclusief red-billed, southern yellow-billed, African grey, Bradfield’s and the Southern ground hornbills.

Een groot aantal van de broed-parasieten kunnen ook worden gezien. Diederick cuckoo*, Levaillant’s cuckoo*, Jacobin cuckoo*, great-spotted cuckoo*, African cuckoo*, common cuckoo*, shaft-tailed whydah, pin-tailed whydah, Eastern paradise whydah, greater honeyguide, and lesser honeyguide. *) Dit zijn trekvogels

Accommodatie: luxe tented camp
Activiteiten: game drive en vlucht
Maaltijden: (D)

Reist u in de periode december tot en met maart? Gedurende deze periode vindt de transfer op dag 1 niet per vlucht plaats, maar per auto. (140 km/ongeveer 4 uur)

Dag 2 & 3: Xakanaxa / Moremi Game Reserve
Habitat
: Moremi ligt aan het oostelijke uiteinde van de Okavango Delta. Landschappen variëren hier van weidse grasvlaktes, moerassen, lagunes, met papyrus omzoomde kanalen en bossen. Door het zeer gevarieerde landschap is de verscheidenheid aan dieren en vogels enorm.

Wildlife: Moremi is een van de beste wildparken in Afrika voor het zien van de met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde hond. Xakanaxa is het leefgebied van een kudde van enkele honderden buffels die het leefgebied delen met ten minste 4 leeuwenfamilies die vaak gezien kunnen worden in de buurt van de altijd in beweging zijnde kudde buffels. Families olifanten bewegen heen en weer tussen de Mopane bossen en het frisse water van de Okavango Delta. Red lechwe leeft in maar weinig leefgebieden en daarmee een bijzonder antiloop, maar is hier vaak te zien.

Birding: De moerassige gebieden van Xakanaxa is het leefgebied van onder andere de African rail, coppery-tailed coucal, black coucal*, red-chested flufftail, African crake*, black crake, chirping cisticola, Luapula cisticola, purple swamphen. Dit zijn slecht een paar voorbeelden. Het open water trekt African skimmer, saddle-billed stork, yellow-billed stork, intermediate egret, Goliath heron, African fish eagle en ook de globally threatened slaty egret en wattled crane aan. *) Dit zijn trekvogels

Accommodatie: luxe tented camp
Activiteiten: game drives
Maaltijden: (O-L-D)

Dag 4: Xakanaxa naar Khwai / reisdag van 60 KM (3-4 uur)
Na het ontbijt in de vroege ochtend rijdt u langzaam door Moremi Game Reserve in noordoostelijke richting naar het Khwai community gebied.

Habitat: Het Khwai gebied ligt in het meest oostelijke deel van Moremi met de Manuchira Channel (ook bekend als de Rivier Khwai ) als levensader door het gebie d. Vandaag volgt u deze water loop, tevens de natuurlijke grens tussen Moremi en het Khwai gebied.

De afwisseling van het riviergebied met de vlaktes en Mopane bossen maken dat dit gebied tot één van de mooiste natuurgebieden van de Okavango Delta maar ook van Afrika genoemd mag worden. Onderweg passeert u Dombo Hippo Pools waar een stop wordt gemaakt om van het landschap en de capriolen van de nijlpaarden te genieten.

Wildlife: het westelijke Mopane bos is het leefgebied van de meeste olifanten families terwijl de oostelijke kant van Khwai het leefgebied is van enkele indrukwekkende bull olifanten. De bull olifanten genieten hier van het koele water van de Khwai en zijn veel meer benaderbaar tijdens het drinken en baden dan de families. De rivier heeft een ongewoon hoge hoeveelheid aan nijlpaarden evenals enkele reusachtige krokodillen.

De luipaard, cheeta, serval en leeuw zijn roofdieren die vaak langs deze route te vinden zijn. Zowel Xakanaxa als Khwai zijn het leefgebied van 2 verschillende groepen wilde honden. Het gewone wild bestaat uit de giraf, zebra, tsessebe, red lechwe en de minder vaak geziene roan en sable antilopen.

Birding: in de Mopane bossen zijn African hawk-eagle, tawny eagle, Gabar goshawk, little sparrowhawk, African harrier hawk en shikra veel voorkomende roofvogels. Gemengde vogel soorten bewegen door het bladerdak en bestaan onder andere uit red-headed weaver, Stierling’s wren-warbler, scarlet-chested sunbird, neddicky, yellow-breasted apalis, chin-spot batis en Diederik cuckoo*.

Dit is overigens slechts een beperkte opsomming. De moeraskanten vormen broedplaatsen voor de rosy-longclaw, black coucal*, long-legged bustard and the African crake*. *) Dit zijn trekvogels

Accommodatie: luxe tented camp
Activiteiten: gamedrives, night gamedrives, wandelsafari (seizoensgebonden) en mokoro excursie
Maaltijden: (O-L-D)

Dag 5 & 6: Khwai 
De Khwai rivier vormt de grens tussen Moremi en het community concessiegebied. De komende twee nachten kampeert u op een exclusieve camping in het concessiegebied en verkent u dit bijzonder fraaie gebied via game drives. In dit gebied is het ook toegestaan een zogenaamde night game drive te maken.

Het spotten van wildlife in het donker met schijnwerpers biedt u de mogelijkheid om enkele van de nachtdieren te zien die zelden overdag worden waargenomen. Ook is het mogelijk om de flora en fauna van deze omgeving via een “bushwalk” of via een mokoro excursie te verkennen. Deze laatste activiteiten zijn mogelijk vanwege het verblijf in het wildrijke concessiegebied. In de nationale parken en reservaten van Botswana zijn deze activiteiten niet toegestaan.

Habitat: De activiteiten worden in wisselende landschappen uitgevoerd. De drogere gebieden met leadwood en camel-thorn bossen, vlaktes langs de Khwai rivier en de moerassige delen van Khwai. Afhankelijk van de periode en waterstanden kunnen de lagunes en waterwegen van Xakanaxa bezocht worden waar zich de grootste reigerkolonie in Zuidelijk-Afrika bevindt.

Wildlife: het Khwai gebied beschikt over uitstekende populaties van zowel olifanten families als bull olifanten. Leeuw, luipaard, wilde honden, serval en Afrikaanse wilde kat zijn de roofdieren van het gebied. De cheeta komt minder vaak voor, maar worden incidenteel wel gespot. Buffels gebruiken dit gebied tijdens de zomerregens en zijn dan met grote kuddes aanwezig.

In de moerassige gebieden in het westen van het Khwai gebied is de rode lechwe goed te vinden. Andere hoefdieren die hier te vinden zijn, zijn de tsesebe, blauwe gnoes, giraffen, kudu, sable antilopen, roan antilopen en impala.

Birding: Khwai is een echt vogel mekka. Het westelijke deel is het voornaamste leefgebied voor de zeldzame rosy-throated longclaw. De gehele lengte van de rivier is jachtgebied voor de bat-hawk. Andere interessante roofvogels hier zijn cu c koo hawk (zeldzaam), long-crested eagle and black sparrowhawk.

Meer voorkomend zijn: tawny eagle, Steppe eagle*, lesser-spotted eagle*, Martial eagle, bateleur en African hawk-eagle. De waterwegen/kanalen kennen onder andere de African crake*, greater painted snipe, Allen’s gallinule*, lesser jacana en lesser moorhen*.  *) Dit zijn trekvogels

Accommodatie: luxe tented camp
Activiteiten: gamedrives en night gamedrives
Maaltijden: (O-L-D)

Dag 7: Khwai naar Maun / reisdag (30 Min transfervlucht)
Na het ontbijt maken we een game-drive naar de airstrip waar u wordt opgewacht door uw transfervlucht naar Maun.
Verlengt u de safari met een lodge in een van de parken, dan is er de mogelijkheid om vanaf Khwai Airstrip naar de airstrip van de lodge te vliegen om te voorkomen dat u eerst terugkeert naar Maun.
Maaltijden: (O)

Boek uw Botswana luxe kampeersafari bij Going Africa Safaris.

Route kaart

Route kaart Botswana luxe kampeersafari – Miracle RiversMiracle Rivers

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Vertrek
Deze Botswana luxe kampeersafari is een groepsreis met vaste vertrekdatums.

Aantal deelnemers
Er gaan maximaal 7 deelnemers mee.
De Botswana luxe kampeersafari kent een gegarandeerd vertrek bij 2 personen.

Flexibiliteit
Tijdens deze Botswana luxe kampeersafari kunnen lokale omstandigheden het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de door vlucht en naar Maun zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een erg ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is.

Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, Hetty, Diane en Gijs

Overall cijfer voor deze safari: 10
I really enjoyed my safari with Going Africa Safaris. Everything was taken care of very well, also the extra days in hotels we booked before and after the safari. Before we went I was a bit scared of the big game walking alongside our camp and tents but the guide...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: We hadden een erg leuke en diverse groep. De gids stelde je op je gemak waardoor je jezelf kon zijn en kon ontspannen.

I really enjoyed my safari with Going Africa Safaris. Everything was taken care of very well, also the extra days in hotels we booked before and after the safari.

Before we went I was a bit scared of the big game walking alongside our camp and tents but the guide and camp assistents make you feel welcome and at home which makes the scaryness less. They give good instructions what to do in case something happens and they always stay alert during lunch and dinner at whatever is coming to camp.
One night we had an hyena almost sitting at our diner table, but the guide told us it was okay and I had no trouble eating the rest of my diner.

Also the game drives are very nice. Whenever some animal is spotted the vehicle stops and the guide waits for us to take pictures and tells us some interesting story about the animal or landscape.
There is no rush and as a guest you can take all the time you want before the vehicle moves on to the next animal.

Met vriendelijke groeten,

Hetty, Diane en Gijs

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hetty, Diane en Gijs,

Bedankt voor jullie zeer mooie evaluatie.

Op deze manier dagen achter elkaar in de bush verblijven is een van de betere manieren om te beleven wat Botswana te bieden heeft. Dieren komen inderdaad regelmatig op de speciaal aangewezen speciale plakken in de bush. Ik begrijp dat het dan wel even spannend is wanneer een olifant rond de tent takken van een book trekt of dat een hyena rustig komt meekijken wanneer jullie aan het bushdiner zitten.
Het is dan inderdaad belangrijk om goede gidsen te hebben die precies kunnen aangeven wat te doen.

Fijn dat jullie zo tevreden en hebben genoten van de safari.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, Pia en Joep

Overall cijfer voor deze safari: 9
Bij deze wil ik graag een aanvulling geven op het evaluatieformulier wat wij van Going Africa kregen na onze reis naar Botswana en Namibië. Bij het invullen van het evaluatieformulier bleek dat ik eigenlijk op alle vragen zeer goed of uitstekend moest invullen. Nu is een beoordeling natuurlijk een zeer...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De safari beleving en wildlife

Bij deze wil ik graag een aanvulling geven op het evaluatieformulier wat wij van Going Africa kregen na onze reis naar Botswana en Namibië.
Bij het invullen van het evaluatieformulier bleek dat ik eigenlijk op alle vragen zeer goed of uitstekend moest invullen. Nu is een beoordeling natuurlijk een zeer persoonlijk iets. Om Paul en zijn partners in Afrika recht te doen is het naar mijn idee van belang waarom ik de reis/safari als zeer goed/uitstekend beoordeelde.

Hierbij mijn verhaal.
Omstreeks de kerstperiode 2017 besloten wij (mijn vrouw en ik) dat wij wel een safari wilden doen in Botswana. Afgaande op onze ervaringen van 2016 en 2017 dachten wij dat we de gehele reis zelf konden regelen en boeken. In 2016 hebben wij een aantal weken in Zuid-Afrika doorgebracht en in 2017 een aantal weken in Namibië. Onze volgende stap was dus via internet op zoek naar aanbieders/ informatie en toen begonnen de moeilijkheden.
In eerste instantie wilden wij met een 4/4 auto zelf door de bekende parken van Botswana gaan rijden en overnachten in lodges. Wij wilden in ieder geval naar Moremi, Savuti en Chobe. Oh ja, we wilden dit ook nog combineren met een vistrip op de Zambezi rivier.
Woh, zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Uit de informatie op internet bleek dat het werd afgeraden om in Botswana met één auto de parken in te gaan. Lastig dus. Was dit wel zo of kregen wij de verkeerde info. Even parkeren dus maar deze vraag.
De volgende stap werd de zoektocht naar een lodge. Dit was helemaal schrikken. De prijzen van de meeste lodges gingen ons budget te boven. Auw, wat nu Botswana cancelen en op zoek naar een andere bestemming. Nou nee, hoe lastiger het werd hoe meer ik naar de bekende plekken in Botswana wilde. Verder zoeken dus.
Bellen met outfitters in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Verder zoeken op internet. Na plan 1 opzij te hebben gezet gingen wij kijken/zoeken naar luxe kampeersafari’s. Voordeel: midden in het gebied, slapen in een tent maar niet zelf koken of de tent opbouwen. Wij kwamen met een organisatie uit Zuid-Afrika in contact.
Ja, er was nog wel plaats. Kosten ongeveer $2500 p/p voor gehele safari. Ok doen. Fout. Wij kregen een rekening en de prijs was zowat $ 5000 p/p, hoogseizoen toeslag waren ze vergeten. Laat maar. Weer verder zoeken.

Na dagen zoeken kwam ik een Nederlandse site tegen, Going Africa, de heer Paul Janssen. Even bellen maar, makkelijk, gewoon in Nederland. Eureka. Ik vertelde Paul wat wij wilden en tegen welke problemen ik op liep. Ik kreeg in een paar minuten een duidelijk antwoord op mijn vragen.
– Klopt, zelf rijden in Botswana is een heel ander plaatje als Zuid-Afrika of Namibië.
– Klopt, de prijzen van lodges zijn er hoog.
– Ja, een luxe kampeersafari is een heel goed alternatief.
– Ja, hij zou even checken of er plaats was.
– Tuurlijk konden we onze vistrip zelf regelen.

Binnen no time kregen we van Paul een aanbod tegen een zeer goede prijs. Een 7-daagse luxe kampeersafari incl. eten, drank, gidsen, transfers van de luchthaven naar eerste overnachtingsplaats etc, etc.
Tijdens deze safari zouden we Moremi, Savuti en Chobe bezoeken. Wij kregen een duidelijk verhaal, Paul dacht met ons mee en regelde ook nog de vluchten van Amsterdam-Johannesburg-Maun en de terugreis Kasane-Johannesburg-Amsterdam. Top.

Voor ons vertrek kregen we meer dan voldoende info en de persoonlijke benadering van Paul kwam heel prettig over. Hij wees ons op de eventuele hulp van Okavango Rescue, het invullen van gegevens en het feit dat wij altijd konden bellen (ook vanuit Botswana) als er iets niet goed ging.
De safari was mooi, perfect, goed geregeld, geen gekkigheid en kwam overeen met het geen Paul ons had verteld. Wij werden bij aankomst in Maun opgehaald door de gids. Deze bracht ons naar ons hotel voor een nachtje in Maun. De volgende ochtend stipt op tijd kwam hij ons ophalen en begon de safari.

We hebben iedere dag genoten van alles wat wij zagen, wisselende landschappen, heel veel dieren, super uitleg van de gids, dieren die ‘s-avonds en ‘s-nacht door ons kamp liepen en de geweldige verzorging van het kampteam. Ontbijt, lunch, diner en borrels waren perfect. Hoe deze mannen kunnen koken midden in de bush is geweldig. De faciliteiten in het kamp zijn fantastisch. Midden in de bush ijs in je borrel, ha ha hoe leuk is dat. Ik kan nog wel een uurtje doorgaan maar waar het op neer komt is dat zowel Paul als zijn Afrikaanse partners zich voor 200% inzetten, een juiste voorstelling van zaken geven en alles waarmaken wat zij aanbieden.

Top. Paul, voor ons is het duidelijk. We hoeven niet verder te zoeken. Onze volgende trip naar Afrika boeken wij via jou. Nogmaals dank.

Door ons werden de volgende punten zeer gewaardeerd:
# Persoonlijke benadering
# Eerlijke informatie
# Goede afhandeling van de boeking
# Perfecte verzorging tijdens de safari
# Meedenken bij de gehele reis i.v.m het feit dat wij de vistrip zelf hadden geregeld
# Contact na de reis
# Goede prijs/kwaliteit verhouding

Hartelijke groeten

Pia en Joep.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Pia en Joep,

Bedankt voor deze zeer positieve feedback. De vele woorden en de vele complimenten raken inderdaad wel een aantal kernwaarden die we graag willen behouden.
Maar het voornaamste is dat jullie terugkijken op een hele mooie en goed georganiseerde safari. Wat goed is hoeft niet van ver te worden gehaald. ;-)

Al deze mooie woorden, maken mij het eigenlijk moeilijk om woorden te vinden van trots.

Erg bedankt voor deze mooie feedback en veel plezier bij het verdere nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari + Stanleys Camp Botswana, Ingrid

Overall cijfer voor deze safari: 9
Botswana is een prachtig land. Het verblijf in de Okavango Delta in Stanleys Camp was heerlijk en het was een bijzondere ervaring om als het ware met de 4×4 over sommige stukken weg te “varen”. Een prachtig luipaard in een boom gezien. Kuddes buffels, wat zebra’s en mooie vogels. En...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Okavango, landschap Savuti en de Victoria Falls

Botswana is een prachtig land. Het verblijf in de Okavango Delta in Stanleys Camp was heerlijk en het was een bijzondere ervaring om als het ware met de 4×4 over sommige stukken weg te “varen”. Een prachtig luipaard in een boom gezien. Kuddes buffels, wat zebra’s en mooie vogels. En mooi landschap.

Daarna kamperen in Kwai, veel olifanten, impala’s en zebra’s en een leuke mokoro tocht met olifanten langs de oever. Savuti met prachtige vergezichten met oa giraffen, zebra’s, gnoe’s en ook een leeuw en in Chobe een groep wilde honden.
De bootocht over Chobe river viel een beetje tegen. Heel weinig dieren langs de oever gezien. Kwam waarschijnlijk omdat het nog niet lang droog was.

De watervallen waren prachtig. Het kamperen beviel goed en het eten was prima, alleen wat mij betreft te kort op 1 plek. Alles bij elkaar een prachtige vakantie met wisselend landschap.

Ingrid

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ingrid,

Bedankt voor de mooie evaluatie en fijn dat je terugkijkt op een prachtige (en vooraf spannende) vakantie. Er was inderdasd veel water vanwege de heftige regens. Dat maakt het avontuurlijk tijdens de game drives, maar heeft inderdaad ook wel gevolgen voor de gedraging van de wilde dieren zoals tijdens de bootsafari is gebleken.

Maar per saldo lees ik dat er nog steeds erg veel dieren gespot zijn waaronder zelfs de wilde honden.

Ik vond het leuk en fijn om opnieuw een safari samen te mogen stellen.

Veel plezier bij het nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, familie Meuffels

Overall cijfer voor deze safari: 10
We hebben een geweldige safari gehad met Bushway Safaris. De tenten / bedden waren comfortabel, de bush toilet en bucket shower waren prive bij elke tent, wat alles net wat comfortabeler maakt dan gedeelde voorzieningen. De verzorging van de maar liefst 3 kampassistenten was erg goed. Sobere maar goede maaltijden,...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Dat we alles zagen wat we wilde.

We hebben een geweldige safari gehad met Bushway Safaris. De tenten / bedden waren comfortabel, de bush toilet en bucket shower waren prive bij elke tent, wat alles net wat comfortabeler maakt dan gedeelde voorzieningen. De verzorging van de maar liefst 3 kampassistenten was erg goed. Sobere maar goede maaltijden, alles op een kampvuurtje gemaakt.

Ook een groot pluspunt was dat we een leuke groep hadden van Duitsers, Engelsen en een Zwitserse. Dat maakte de reis en het samenzijn s’avonds een stuk gezelliger. Daarbij hebben we heel erg veel gezien. Een van de medepassagiers had de score bijgehouden. Het bleek dat we maar liefst 33 leeuwen gespot hebben en 5 luipaarden. Mijn wens was het zien van wilde honden en de 2de morgen speelde een hele groep rond ons kamp. Dichterbij kon niet!

We hebben lange reisdagen gehad, maar ik heb van elke minuut genoten. Alles ging in goed overleg en de hele reis was erg afwisselend.

Na 7 dagen bush zijn we naar Zimbabwe gegaan, waar we 3 heerlijke nachten in de Nehimba Lodge hebben doorgebracht. Daar hebben we genoten van de luxe en de gastvrijheid. Heerlijk zittend op ons terras de gamedrive aan ons voorbij zien gaan. Werkelijk alle dieren kwamen drinken bij de waterpool waar we op uit keken. En in de namiddag kwamen de olifanten om het zwembad leeg te drinken. Elke avond en nacht kwamen er 200- 500 olifanten hun dorst lessen. Spectaculair!

We hebben een prachtige tijd gehad in Afrika, mede dankzij Paul van Going Africa Safaris.

Familie Meuffels

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Meuffels.

Bedankt voor de mooie evaluatie en het delen van een paar mooie foto's. Persoonlijk vind ik die van het luipaard echt prachtig.

Wat fijn om te lezen dat jullie terugkijken op een mooie semi-luxe kampeersafari door Botswana en de verlenging in Hwange in Zimbabwe. Een reis waar alle wensen uit zijn hgekomen. Iets wat dus niet beter lijkt te kunne que het spotten van dieren. De wilde honden erg dichtbij, 33 leeuwen en 5 luipaarden. Zeker geen slechte score wanneer het alleen al op deze hoogtepunten aankomst.

Fijn dat jullie een prachtige tijd hebben gehad en ik hop dat jullie nog lang na zullen genieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, familie Meuffels
Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, familie Meuffels
Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, familie Meuffels

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, familie Lanting

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dit was voor ons de derde keer dat we als gezin (met twee tieners van 13 en 15) voor een vakantie in Zuidelijk Afrika kozen. De eerste twee waren ook prachtig, maar waren meer rondreizen gericht op gezinnen met kinderen (Zuid-Afrika en Tanzania). Dit keer wilden we echt de nadruk...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Olifanten en wilde honden in Okavango, luipaarden (wel 5 in totaal), Chobe riviercruise

Dit was voor ons de derde keer dat we als gezin (met twee tieners van 13 en 15) voor een vakantie in Zuidelijk Afrika kozen. De eerste twee waren ook prachtig, maar waren meer rondreizen gericht op gezinnen met kinderen (Zuid-Afrika en Tanzania). Dit keer wilden we echt de nadruk op de natuurbeleving en safari’s leggen.

De visie die Going Africa Safaris hierover ventileert sprak ons zeer aan en sloot ook aan bij onze eigen conclusies op dat vlak: voor Afrika neem je tijd. Niet zoveel mogelijk potentiele hoogtepunten in een vakantie proberen te stoppen, maar wat langer in hetzelfde gebied blijven. Je kunt tenslotte geen afspraken maken met het wild dat er leeft.

We hebben enorm genoten en ontzettend veel gezien. Hier heeft de deskundige gids Mike van Bush Ways en zijn crew zeker een grote bijdrage in gehad.

Ook de antipoaching excursie met Charles Brightman was interessant. Het stropersprobleem wordt dan zichtbaar en komt veel harder binnen. Dat het probleem zo groot is hadden wij niet kunnen bevroeden. Zoveel strikken en vallen op een klein eiland gevonden… Voor de kinderen was dit ook zeer leerzaam. Ze kunnen nu zeggen dat ze een aantal dieren het leven hebben gered.

Paul; bedankt voor de goede organisatie van het geheel. We hebben ons geen enkele keer verdwaald gevoeld. Alles was perfect op elkaar afgestemd.

Familie Lanting

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Lanting.

Bedankt voor de mooie evaluatie en het delen van jullie ervaringen via het Albelli fotoboek.

Fijn om te lezen dat de safari aansloot bij de verwachtingen. Aan de foto's te zien hebben jullie inderdaad veel gezien. Vijf verschillende luipaarden is natuurlijk een mooie score.
De Anti-poaching excursie ondersteunen we jaarlijks financieel en geeft inderdaad een goede inzage van wat zich aan de andere kant vasn de spreekwoordelijke medaille afspeelt. Het is niet allemaal vanzelfsprekend en daarmee ook een eye-opener.

Jullie hebben in ieder geval een geweldige reis gemaakt met mooie ervaringen. Ik hoop dat jullie daar lang van na zullen genieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, Rineke en Rob

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Het is ondenkbaar, maar we zijn al weer anderhalve week terug uit Afrika! Maar we genieten nog helemaal na, terwijl we bezig zijn om alle foto’s uit te zoeken en te bewerken – en dat zijn er nogal wat! We hebben een geweldige reis gehad, alles uitstekend geregeld,...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Dat we nog steeds kunnen nagenieten van een geweldige safari

Beste Paul,

Het is ondenkbaar, maar we zijn al weer anderhalve week terug uit Afrika! Maar we genieten nog helemaal na, terwijl we bezig zijn om alle foto’s uit te zoeken en te bewerken – en dat zijn er nogal wat!

We hebben een geweldige reis gehad, alles uitstekend geregeld, van begin tot eind. Okavango was prachtig, Gunn’s Camp beviel ons prima; de kampeersafari vonden we een geweldige beleving in alle opzichten en we zijn blij dat we hiervoor gekozen hebben: we waren de enige gasten en zijn uitstekend verzorgd en onderhouden door het Bushways team, leuk stel enthousiaste jongens; we hebben veel gezien en geleerd dankzij onze gids Gabriel en zijn mannen;

Vicfalls was een prima afsluiting en de antipoaching safari met Charles hadden we niet willen missen! Dank voor al je goede adviezen, de goede voorbereiding en organisatie van onze reis!
Dat was het in heel kort bestek met veel superlatieven. We zijn nu dus met de foto’s bezig en ook van deze reis ga ik een blog maken, waarin ik al onze ervaringen uitvoerig zal beschrijven en in beeld brengen.
Het duurt echter wel even voor dat klaar is, ik maak eerst alle verhalen af voordat ik publiceer. Jij behoort tot de eersten die ik de link zal opsturen.

Ondertussen met hartelijke groet,

Rineke en Rob

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Rineke en Rob.

Bedankt voor het delen van jullie ervaringen in Botswana. Fijn om te lezen dat jullie een geweldige reis hebben gemaakt en dat jullie keuze om deel te nemen aan de semi-luxe kampeersafari in alle opzichten een juiste is geweest.

Natuurlijk kijk ik zeer uit naar de Blog. Veel succes bij het uitzoeken van de foto's en het schrijven van het reisverslag. Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten. Het nakijken van de foto's en het schrijven van het blog zal daar zeker aan bijdragen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, Rita en Pieter

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze 12-daagse reis was onvergetelijk mooi; Prima om eerst drie nachten in een luxe lodge (Moremi Crossing) te vertoeven om bij te komen en te wennen aan Botswana. Afwisselend loopsafari’s en tochten per mokoro met Luckson als deskundige gids en vogelkenner. Prachtige natuur in de Okavanga Delta rond de Boro...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Chobe NP / Chobe river

Onze 12-daagse reis was onvergetelijk mooi; Prima om eerst drie nachten in een luxe lodge (Moremi Crossing) te vertoeven om bij te komen en te wennen aan Botswana. Afwisselend loopsafari’s en tochten per mokoro met Luckson als deskundige gids en vogelkenner. Prachtige natuur in de Okavanga Delta rond de Boro rivier!

De 7-daagse Luxe Tented Safari hierna was top. De volgorde van reizen van de Kwai rivier, via Savuti naar de Chobe rivier is goed gekozen. Steeds meer wilde dieren en vogels met als hoogtepunt voor ons de nijlpaarden en olifanten in/langs de Chobe rivier en oog en oog met vele leeuwen en luipaarden.

Spencer, onze gids, heeft een diep respect voor het kleinste vogeltje en het grootste dier. Bescheidenheid en geduld, gecombineerd met een zeer grote kennis van het gedrag van de dieren en vogels, tekenden hem. Veel geleerd!!

Prima dagritme met een vroege en een latere game-drive en een siësta er tussen in.
Goed eten; altijd drankjes voorradig. Veldbedden sliepen goed; douche en toilet efficiënt. De transfers (auto, vliegtuigjes) waren zeer goed getimed. Grensovergang naar Zimbabwe liep vlot.

De twee nachten in de Ilala Lodge prima om bij te komen van een prachtige week en te genieten van een heerlijke douche en de mooie Victoria watervallen (met in deze tijd minder water natuurlijk.) Toch is september een prima maand: veel dieren; weinig muggen; geen malariapillen nodig. Een top vakantie en een aanrader!

Mooie foto’s volgen nog per email (moeten nog uitgezocht worden!).

Rita en Pieter

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Rita en Pieter,

Bedankt voor jullie prachtige evaluatie. Ik ben er natuurlijk erg blij mee dat jullie terug kijken op een onvergetelijke mooie safari met een goede opbouw.

Deze manier van Botswana verkennen is een optimale manier om midden in de bus het verblijven en ervan te genieten. Fijn dat jullie de gidsen en zijn assistenten en eigenlijk de hele safari zo goed waarderen.

Leuk dat jullie nog wat foto's willen sturen. Ik kijk er naar uit om zo even een glimp op te kunnen vangen van wat jullie gezien hebben.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten en succes met het uitzoeken van de foto's.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, Jenny en Ton

Overall cijfer voor deze safari: 9
Indrukwekkende reis gemaakt. Startend in de Okavanga Delta in een tented lodge en daarna de kampeerreis gedaan. Mooie opbouw! Onder de indruk geraakt van het ecosysteem. Dat kan alleen maar door de fantastische uitleg van de gidsen. Zij hebben heel veel kennis van en respect voor de natuur. De gidsen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Okavanga Delta en Chobe.

Indrukwekkende reis gemaakt. Startend in de Okavanga Delta in een tented lodge en daarna de kampeerreis gedaan. Mooie opbouw!

Onder de indruk geraakt van het ecosysteem. Dat kan alleen maar door de fantastische uitleg van de gidsen. Zij hebben heel veel kennis van en respect voor de natuur. De gidsen spotten op honderden meters afstand de meest fantastische dieren of traceerden ze door hun sporen en (vogel)geluiden.

Wel vaker op safari geweest maar nog nooit zo’n aangesloten ervaring van de ongereptheid van de natuur en de beesten die in Botswana gelukkig secuur wordt bewaakt.

Hier zie je zoveel olifanten dat je je niet kunt voorstellen dat ze met uitsterven worden bedreigd.

Een door Paul Janssen uitstekend geadviseerde en opgebouwde reis.

Met vriendelijke groeten,

Ton en Jenny

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Jenny en Ton,

Bedankt voor jullie zeer mooie evaluatie.

Botswana is inderdaad een fascinerend land waarbij de lokale gidsen echt een toegevoegde waarde hebben bij het spotten van dieren. Ook krijg je veel meer informatie tot je over zaken als gedragingen van dieren, het ecosysteem, etc.... Voor iemand die dus veel wijzer terug wil komen en meer wil weten over wat ze zien en tegenkomen, heeft een gids dus inderdaad een goede meerwaarde. Naast natuurlijk dat ze uitstekend de weg weten en in kunnen spelen op gedragingen van dieren. Het volgen van de sporen is ook geweldig om mee te maken. Zelf hebben we al erg vaak ook het resultaat gevonden. Die betrokkenheid en het avontuur daarvan is ook een zeer leuke verrijking van de ervaring. Verder zouden wij inderdaad veel dieren op een wat grotere afstand zomaar passeren.

Fijn dat jullie zo tevreden zijn over de opbouw van de safari en de gidsen. Een dergelijke safari maken en geen olifant zien in Botswana is inderdaad onbestaanbaar. ;-)

Het is dus ook erg fijn te lezen dat jullie terug kijken op een mooie en goed georganiseerde safari door Afrika.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana luxe kampeersafari, Walinda en Remko

Overall cijfer voor deze safari: 10
Nog nooit waren wij in Afrika geweest, maar we waren wel erg nieuwsgierig naar dit continent. Maar ja, waar ga je dan naar toe? Natuurlijk het internet afgestruind en hier en daar wat navraag gedaan en zo kwamen we ook in contact met Going Africa / Paul Janssen. Eén gesprek...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Alles was top, ontmoeting met wilde hond dichtbij was wel speciaal.

Nog nooit waren wij in Afrika geweest, maar we waren wel erg nieuwsgierig naar dit continent. Maar ja, waar ga je dan naar toe? Natuurlijk het internet afgestruind en hier en daar wat navraag gedaan en zo kwamen we ook in contact met Going Africa / Paul Janssen.

Eén gesprek met hem was voldoende om ons ervan te overtuigen dat we voor Botswana moesten gaan. We spraken in grote lijnen af hoe we het graag ingevuld wilden hebben en vanaf dat moment liep eigenlijk alles van een leien dakje. De details werden ingevuld, de reis werd geboekt, de reisbescheiden opgestuurd en de reis kon beginnen.

We hadden voor een luxe tent safari gekozen met vooraf drie nachten in de Okavango Delta. De reis werd afgesloten met twee overnachtingen in Victoria Falls (Zimbabwe).

Gunn’s camp
Gunn’s camp startte voor ons met een mooie korte vlucht vanuit Maun die al prachtige uitzichten bood over de Okavanga Delta. Bij aankomst werden we onthaald met een Botswaans welkomstlied gezongen door de staf. Enigszins opgelaten, maar aangenaam verrast konden we daarna onze intrek in de tent nemen. Het leuke van deze lodge is dat het klein en intiem is. Dit houdt onder meer in dat alle gasten tegelijkertijd dineren aan de zelfde tafel waardoor wij leuke gesprekken hebben kunnen voeren. Alleen de eerste nacht verliep onrustig door een verdwaalde Hippo die rond onze tent aan het grazen was en onverhoopt op de houten loopsteiger terecht kwam. De steiger kraakte onder zijn gewicht en de Bavianen in de boom boven onze tent begeleidden dat met luid gekrijs. Uiteindelijk bezweek de loopsteiger en zakte hij er volledig doorheen om vervolgens rustig zijn weg te vervolgen (en wij eindelijk konden slapen). De excursies met de boot, de mokoro- en wandelsafari’s waren een mooie manier om kennis te maken met de Delta. Vooral de wandelingen waren erg leerzaam omdat Ocean, onze gids, niet alleen veel vertelde over de aanwezige dieren, maar ook over de planten met hun geuren en eigenschappen en de gebruiken van de lokale bevolking.

7-daagse luxe mobile kampeersafari
Nadat de gidsen ons hadden uitgezwaaid bij Gunn’s Camp vlogen we naar Khwai, waar onze gids Eddy ons opwachtte. We stapten in de oversized Landrover en hij vertelde ons dat we zo’n anderhalf uur moesten rijden naar het kamp. Toen we nieuwsgierig vroegen naar de rest van de groep kregen we te horen dat er geen rest was en hij met zijn “Chiefs” Oris en Gabriel ons een week privé ging rondrijden.
Het verblijf in de diverse kampen deze dagen was perfect georganiseerd. Het eten, gekookt op houtvuur, was erg lekker. Het slapen in de bush was een ervaring op zichzelf. We werden deze dagen wel met de neus op de feiten gedrukt: wat staan wij ver van de natuur af en wat zijn onze zintuigen toch slecht ontwikkeld.
Tijdens de vele game-drives hebben we, ondanks het hoge gras, toch veel dieren gezien. En door de oplettendheid en scherpe ogen van Eddy zelfs een luipaard. Verder kwamen we in Moremi een groep wilde honden tegen die heerlijk in het zonnetje op de weg lagen te slapen.
De vele soorten vogels heeft ons aangenaam verrast. Uiteindelijk 69 soorten op de foto gezet en thuis opgezocht in het boek “Birds of Southern Africa& rdqu o;. Een aanrader.

The Elephant camp
Nog een beetje beduusd van alle ervaringen in de bush kwamen we na een goed geregelde transfer in The Elepant camp aan. Een prachtige lodge met zeer goede service waar we, nadat we de Victoria watervallen hebben bezocht, nog heerlijk hebben genoten van het uitzicht op de Falls in ons privé zwembadje.

Al met al was deze reis een overweldigende douche van ervaringen: de dieren, de planten, de geluiden en de geuren.
We hebben er optimaal en zorgeloos van kunnen genieten, mede dankzij alle begeleiding ter plekke.

En wat er op de Going Africa Safaris site staat over Botswana, daarvan klopt ieder woord. Prachtig!

Met vriendelijke groeten,

Walinda en Remko

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Walinda en Remko,

Bedankt voor jullie zeer mooie evaluatie en het aanvullende verslag. De foto's in het fotoboek wat ik heb gezien spreken boekdelen. Er zitten werkelijk fantastische foto's bij.
Voor een eerste keer Afrika zeer bijzonder.

Fijn te lezen dat jullie het contact en de advisering zo waarderen en dat de safari in de praktijk ook een juiste keuze is gebleken. Ook fijn om te lezen dat jullie de informatie op de website over Botswana goed vinden kloppen. We zijn er zelf ook al zeker 20x geweest en weten uit ervaring wat voor een moois Botswana allemaal te bieden heeft en waar we op moeten letten om wensen goed aan te laten sluiten bij de praktijk.

Het is dus ook erg fijn te lezen dat jullie terug kijken op een mooie en goed georganiseerde eerste reis door Afrika.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luxe kampeersafari Botswana, Geke en Edwin

Overall cijfer voor deze safari: 9
We weten nu wat een African massage inhoudt, wat een bushcake is en wat de Kalahari champagne is en wanneer we een elephant highway tegenkomen. En niet te vergeten de vele meet en greets met de olifanten. Op bepaalde momenten heb je het idee dat je in een hele lange...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Oog in oog met een leeuw tijdens een wandeling, het opnieuw moeten uitvoeren van de take off tijdens een binnenlandse vlucht vanwege overstekend wild (impala's) en het drie dagen achtereen kunnen spoten van een aantal cheetas en een luipaard, die zijn prooi verschalkt.

We weten nu wat een African massage inhoudt, wat een bushcake is en wat de Kalahari champagne is en wanneer we een elephant highway tegenkomen.
En niet te vergeten de vele meet en greets met de olifanten. Op bepaalde momenten heb je het idee dat je in een hele lange uitzending zit van Discovery Channel………

En dat we het voorrecht hebben om van vele mooie momenten getuige te hebben mogen zijn en dat je ook Weet wat “Enjoy the silence” ook al weer precies betekent.

Geke en Edwin

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Geke en Edwin,

Bedankt voor het toesturen van de mooie evaluatie. Fijn te lezen dat jullie genoten hebben van de luxe kampeersafari gecombineerd met lodges in Botswana.

Wat een luxe dat jullie de geboekte luxe kampeersafari in een groep alleen hebben mogen beleven omdat er geen andere boekingen waren. Fijn dat de safari dan toch door gaat.

Leuk dat jullie ook gidsen bij jullie hadden die we persoonlijk kennen. Master en Wireless zijn geweldig. We weten dat jullie dan in goede handen zijn.

Het als dieptepunt zien dat je weer naar huis moet, is een goed signaal dat jullie genoten hebben en dat alles goed verlopen is. Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een luxe kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin