Botswana privé kampeersafari

Geniet van uw Botswana privé kampeersafari met uw eigen familie of groep
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Botswana privé kampeersafari

Botswana privé kampeersafari.

Een Botswana privé kampeersafari is wat veel mensen tot de verbeelding spreekt. Vaak is deze vorm van safari in Botswana onbetaalbaar of op zijn minst erg duur. Going Africa Safaris heeft de juiste ingang gevonden om een Botswana privé kampeersafari betaalbaar te houden. Dit kan alleen maar omdat we zelf erg veel door Botswana reizen en lokaal ook de goede contacten hebben.

Wie wil er niet een eigen route en in eigen tempo maximaal profiteren van wat de bush in Botswana te bieden heeft. We adviseren om minimaal 2 nachten op één plek te blijven om zodoende de omgeving goed te leren kennen en de dieren een kans te geven om zich te laten zien. Met een langer verblijf op een plek helpt u het geluk een beetje om bijzondere dingen te zien. Deze Botswana privé kampeersafari is vooral geschikt voor een familie of groep vrienden tot maximaal 6 personen.

Om tijdens deze Botswana privé kampeersafari de gewenste privé campsites (HATAB of BOGA) te kunnen boeken is een vroege voorbereiding gewenst. Boekt u later, dan zijn de campsites in de regel afhankelijk van beschikbaarheid. Tijdens de game drives wordt er zeker niet op een uurtje gekeken en u mag er van overtuigd zijn dat uw ervaren gids u optimaal en geheel privé laat genieten van wat Botswana te bieden heeft.

De campsites in de parken liggen op speciaal aangewezen plekken midden in de bush zonder omheining en de kans dat dieren uw campsite bezoeken is groot. Geniet van de duisternis met alleen wat licht van de maan en van het kampvuur. Een prachtige manier om van de sterrenhemel te genieten en de geluiden van de dieren die regelmatig uw campsite bezoeken. Een pure beleving die u niet snel ergens anders zult vinden.

Ondanks de zeer aantrekkelijke prijs heeft deze Botswana privé kampeersafari toch de volgende voordelen.

 • U overnacht in 3×3 meter tenten
 • U slaapt op stretchers incl. matras, beddengoed en handdoeken
 • En-suite (chemisch) toilet en privé douche (waar mogelijk) per tent
 • Mess tent om hitte en eventueel regen tegen te gaan
 • U hoeft niet mee te helpen het camp op te bouwen of af te breken
 • Drankjes zoals water, frisdrank, bier en wijn zijn inbegrepen
 • Er gaat een camp assistent/kok mee.

Nog niet overtuigt, vraag snel een offerte aan. Deze Botswana privé kampeersafari is een veelgebruikte voorbeeld safari en wordt in de meeste gevallen inclusief de zeer aantrekkelijke (ook qua prijs) verlenging geboekt. Natuurlijk kunnen we deze Botswana privé kampeersafari ook verder naar uw wensen aanpassen.

Tip
Deze safari is ook voor vogelaars erg interessant in de periode november t/m maart wanneer Botswana het groene seizoen kent en het vogelleven rijk is met ook diverse gemigreerde vogels uit andere delen van de wereld.

Deze unieke, complete en betaalbare Botswana privé kampeersafari is alleen bij Going Africa Safaris te boeken.
Neem vrijblijvend contact met ons op en samen met u werken we een unieke en rustige Botswana privé kampeersafari voor u uit.

Maakt u een vergelijkbare safari toch liever in een internationale groep. Dat is op diverse manieren mogelijk. Bekijk onze luxe kampeersafari’s in een groep of de normale kampeersafari’s.

Boek deze Botswana privé kampeersafari bij Going Africa Safaris

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Deze Botswana privé kampeersafari kan op elk gewenst moment beginnen en heeft dus geen vaste vertrekdatums. Vanwege de populariteit van zowel deze Botswana privé kampeersafari als de beperkte campsites, adviseren we u om ruim op tijd (9 tot 12 maanden) te reserveren c.q. te boeken. De kans is dan het grootst dat we ook daadwerkelijk de campsites kunnen krijgen om de route uit te kunnen voeren zoals we graag willen.

Prijzen per persoon

Vanaf $ 4.175,00 (bij 2 personen in 2021)
Vanaf $ 3.490,00 (bij 4 personen in 2021)
Vanaf $ 3.295,00 (bij 6 personen in 2021)

Boekt u ook de 5-daagse verlenging naar Central Kalahari Game Reserve, dan zijn de bijkomende kosten slechts;

Vanaf $ 650,00 (bij 2 personen in 2021) *)
Vanaf $ 625,00 (bij 4 personen in 2021) *)
Vanaf $ 450,00 (bij 6 personen in 2021) *)

*) deze prijs is alleen geldig bij boeking als verlenging.

 • Reist u alleen, de eenpersoonstoeslag is op aanvraag. Waar mogelijk schelden we waar mogelijk, in overleg met de gids, deze toeslag kwijt.
 • Going Africa Safaris brengt geen administratie- of boekingskosten in rekening

Let op: Voor deze Botswana privé kampeersafari presenteren we de prijs in Amerikaanse Dollars. Bij boeking rekenen we de prijs om naar Euro’s tegen de dan geldende omrekenkoers.

 

 

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Botswana privé kampeersafari

 • Ruime 3×3 safari-tent inclusief stretchers, beddengoed, handdoek
 • Entreegelden parken
 • Maaltijden volgens programma
 • Professionele Engelstalige gids
 • Camp assistent tevens kok
 • Open 4×4 safari auto
 • Activiteiten conform programma
 • Drankjes (water, frisdrank, bier en wijn)

 

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Botswana privé kampeersafari

 • Vluchten
 • Eventuele extra overnachting in bijvoorbeeld Kasane of Victoria Falls
 • Maaltijden niet volgens schema
 • Premium drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele (extra) activiteiten
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten).

Back-up vehicle

Normaal wordt er tijdens deze Botswana privé kampeersafari gebruik gemaakt van een trailer (aanhanger) om uw bagage en kampeerequipment in op te slaan. U kunt ervoor kiezen om tijdens deze Botswana privé kampeersafari gebruik te maken van een zogenaamde back-up vehicle.

Voordeel van een back-up vehicle is dat u op transferdagen niet hoeft te wachten totdat het camp weer is afgebroken en de auto/trailer weer is ingepakt. Samen met de gids heeft u dan de mogelijkheid om ook deze tijd optimaal te benutten en op game drive te zijn terwijl de camp-assistenten het camp opruimen en verplaatsen naar de volgende bestemming.

U zult begrijpen dat hier wel extra kosten zoals auto, benzine, personeel, entrees, etc…… aan zijn verbonden.
Voor de reguliere 12-daagse safari is dat USD 1.300,00 per groep. Boekt u ook de verlenging naar Central Kalahari, dan worden de totale kosten voor de back-up vehicle USD 2.000,00 per groep.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Botswana privé kampeersafari.

Dag 1: Maun
Na aankomst in Maun wordt u op het vliegveld ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht.
Overnachting: Island Safari Lodge of vergelijkbaar. (O)

Dag 2, 3, 4 en 5: Khwai area/Moremi
Vanochtend vertrekt u vroeg naar Moremi Wildreservaat. Vier nachten blijft u in deze gebieden om op zoek te gaan in het misschien wel mooiste natuurgebied wat Zuidelijk Afrika te bieden heeft. De campsites staan garant voor avontuurlijke overnachtingen. Schijn af en toe maar eens met de zaklantaarn om u heen en misschien wordt het licht weerkaatst door ogen die u al geruime tijd bespieden.

Rondom het kampvuur bespreekt u de avonturen van de dag. Dagen die gevuld zijn met diverse game drives waarbij u op zoek gaat naar de wilde dieren. Op het heetst van de dag bent u weer terug op uw campsite voor uw brunch/lunch die weer op een voort reffelijke wijze door de kok is samengesteld. Moremi Game Reserve ligt aan de oostkant van de Okavango Delta. Is Botswana al ons favoriete safariland, Moremi is weer ons favoriete deel van Botswana om safari’s te maken.

Moremi Game Reserve is met een oppervlakte van 5000 km² ongeveer een vijfde deel van de Okavango Delta. Moremi behoort samen met Chobe tot de wildrijkste gebieden van Botswana met honderden diersoorten. Moremi Game Reserve is onder te verdelen in drie verschillende gebieden qua landschap en Moremi is daarom zeer afwisselend. Dit maakt Moremi Game Reserve tot een veelzijdige en indrukwekkende bestemming waarbij alle gebieden speciale aandacht verdienen.

Zo is door heel Moremi de invloed van water merkbaar en van invloed op het gedrag van de dieren. De drie gebieden zijn Mboma Island, Khwai en Xakanaxa.
Khwai Community Area grenst aan Moremi en wordt alleen door de Khwai rivier van elkaar gescheiden. Dieren hebben zo de bewegingsvrijheid die het Moremi en Khwai gebied zo aantrekkelijk maken.

Het Khwai gebied is genoemd naar de gelijknamige rivier. Zeker in de droge periode is Khwai River van levensbelang voor de grote aantallen dieren in dit gebied. Khwai area grenst naast Moremi Game ook aan Chobe NP. Khwai rivier wordt steeds smaller naarmate de rivier dieper Chobe NP ingaat. De waterstand is afhankelijk van het water uit de Okavango Delta. In dit gebied maakt u ook een mokoro excursie.
Overnachting: kamperen 2 x 2 nachten in verschillende gebieden (O, L, D)

Dag 6, 7 en 8: Savuti
Vanuit Khwai/Moremi rijdt u naar het noorden en komt u aan in het Chobe National Park. Tijdens deze transfers is het gedurende de hele weg mogelijk om wildlife te spotten. Savuti is het gebied om te verkennen. Savuti is vooral populair geworden door de “olifantendoders van Savuti”. Een groep leeuwen die zich aangeleerd heeft om eens in de paar dagen een olifant te doden.

Inmiddels heeft deze groep van 28 leeuwen zich gesplitst. Sinds een kleine 30 jaar bevatte Savuti Channel tot voor kort weer water. De dode bomen die in Savuti stonden, vormden een vreemd beeld in het kanaal wat veel dieren trekt.

Savuti Marsh had ook weer water en in korte tijd werd de Marsh herontdekt door een groot aantal dieren, waaronder ook veel watervogels. Wie had destijds gedacht dat er in Savuti het geluid van een visarend waarneembaar zou zijn. Kortom Savuti kan in de loop van de jaren zeer interessante gedaanteverwisseling ondergaan.

Momenteel is Savuti Channel echter weer droog komen te liggen wat veel voordelen heeft om wildlife te spotten omdat deze gebruik moeten maken van de weinige in gebruik zijnde artificial waterholes.
Verder is Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er gemaakt zijn. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een enorme rij drinkende leeuwen.

Er is voldoende tijd om het gebied met de Savuti Marsh en de rots formaties, waar regelmatig luipaarden worden gespot, te ontdekken. Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 9 en 10: Chobe River Front.
U verplaatst zich via Chobe Forest Reserve naar Chobe River Front. Weer een heel ander gebied waar u ook erg veel olifanten gaat zien. In Chobe komen vrijwel alle in Zuidelijk Afrika levende dieren voor, een enkele uitzondering als de neushoorn daargelaten. Er is echter slechts één dier dat in één adem met Chobe wordt genoemd en dat is de olifant.

Met 40.000 tot 60.000 exemplaren is de olifantenpopulatie van Chobe verreweg de grootste ter wereld. Andere diersoorten die in groten aantallen voorkomen, zijn de buffel, impala, gnoe, hartebeest, zebra en giraffe. Van de talloze antilopensoorten in het gebied vallen drie zeldzame op: sitatoenga, lechwe en poekoe.
Een bijzondere plaats neemt de Afrikaanse wilde hond in. Op deze bedreigde diersoort werd tot voor kort op grote schaal jacht gemaakt wegens de vermeende schade die het dier aan de lokale veestapels zou toebrengen.

Naar schatting de helft van de in Afrika voorkomende wilde honden leeft in de driehoek Chobe-Moremi-Hwange.
Er komen in Chobe 350 soorten vogels voor. De beste plek om vogels te kijken, is in de omgeving van de rivieren in het park. Ook is Chobe River Front uitermate geschikt voor een bootsafari. De kans om olifanten in de rivier over te zien steken is groot. Tijdens uw verblijf in dit gebied is een bootsafari opgenomen.
Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 11: Kasane
Einde van de safari en u wordt in Kasane naar een eenvoudige lodge gebracht om uw spullen weer op orde te kunnen brengen, even te relaxen en weer op te frissen. Ook een dag om al even terug te denken aan de ervaringen van de afgelopen safari.
Overnachting: Water Lily lodge of vergelijkbaar (O).

Dag 12: vertrek
Transfer naar het vliegveld van Kasane voor uw vlucht naar Johannesburg waarna vervolg vlucht naar Nederland.

Boek deze Botswana privé kampeersafari bij Going Africa Safaris.

Eventuele verlenging

Vind u twee weken voor uw Botswana privé kampeersafari nog niet voldoende en wilt u ook een andere gebied in Botswana zien, dan is onderstaande verlengingsmogelijkheid naar Central Kalahari Game Reserve aan te bevelen. We adviseren deze verlengingsmogelijkheid op te nemen voor dag 2 in bovenstaand reisschema.

Dag 1 – verlenging: Central Kalahari Game Reserve
Vanochtend vertrekt u meteen naar het eerste hoogtepunt van deze prive kampeersafari door Botswana. Het grootste wildreservaat van Botswana staat op het programma. Vier nachten om te genieten van de vlaktes en de hier levende dieren. In Central Kalahari is de rit naar de campsite toe is al een game drive.

Na de lunch en in de namiddag maakt u een tweede game drive om dit gebied van de Kalahari alvast meer te verkennen.
Bij terugkomst is er al een kampvuur en is de assistent gids c.q. kok al bezig met uw eerste diner in de bush. Water en communicatiemiddelen voor de komende dagen zijn beperkt.
Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 2 – verlenging: Central Kalahari Game Reserve
Tijdens de eerste volle dag in Central Kalahari geniet u via twee lange game drives van de onmetelijke vlaktes en de onbegrensde schoonheid van de Kalahari. Dit is een safari in de meest pure vorm. Dieren zoals de Oryx en de Springbok gaat u na het bezoek aan de Kalahari niet meer zien. Verder gaat u op zoek naar de hier levende dieren waaronder de leeuw, cheeta en misschien wel de wilde honden of een caracal. Maar laat u vooral verrassen door de weidsheid en het gevoel in een omgeving te zijn van pure wildernis.
Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 3 – verlenging: Central Kalahari Game Reserve
Ook vandaag staat in het teken van game drives en verkenning van ander e gebieden. Diverse gebieden beschikken over een waterhole. Zeker in het droge seizoen zal een waterhole veel aantrekkingskracht hebben op de dieren uit de verre omtrek. Nadat het heetste gedeelte van de dag voorbij is, vertrekt u voor de tweede game drive van vandaag. Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 4 – verlenging: Central Kalahari Game Reserve
Langzamerhand begint u aan de nachtelijke geluiden van de bush te wennen en staat u heerlijk uitgerust op. Een eerste bakje koffie en een klein ontbijt staan voor u klaar. Het begin van een laatste volle dag in de Kalahari. Zodra de eerste signalen van een opkomende zon merkbaar zijn begint de game drive. Leopard Pan, Sunday Pan en overige kleinere Pans staan op het programma.

De gids volgt sporen die uw pad kruisen in de hoop iets bijzonders te ontdekken. Tegen het einde van de ochtend komt u we weer terug op de camp site. Het eerste wat gedaan wordt is een kampvuur maken om een h eerlijke uit gebreide lunch op te maken. Na een paar uurtjes relaxen vertrekt u voor een tweede game drive. Opnieuw speurt u Leopard Pan, Sunday Pan of een van de andere pannen af naar dieren. Overnachting: kamperen (O, L, D)

Dag 5 – verlenging Maun
Via een game drive verlaat u Central Kalahari. Wie weet zien we nog iets bijzonders tijdens de rit het park uit. Het zal niet de eerste keer zijn. De rest van de ochtend staat in het teken van een terugkeer naar Maun. Picknick lunch gebruikt u ergens onderweg naar Maun en voordat u Maun weer heeft bereikt. In Maun kunt u nog wat inkopen doen alvorens u naar de plek wordt gebracht waar u overnacht en u kunt voorbereiden op het volgende deel van de safari.
Overnachting: Island Safari Lodge of vergelijkbaar (O)

Route kaart Botswana privé kampeersafari

Botswana privé kampeersafariBotswana privé kampeersafari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Aantal deelnemers
Tijdens deze Botswana privé kampeersafari reist u met een door uzelf samengesteld gezelschap. Dat kan uw eigen gezin of familie zijn, maar ook een groep vrienden. Het maximaal aantal deelnemers is 6 personen

Flexibiliteit
Bij ieder safaritype kunnen lokale omstandigheden het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht.

 

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvlucht naar Maun en vanaf Kasane zijn niet bij de prijs op inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is.

Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

 

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie privé kampeersafari Botswana, Linda en Jan

Overall cijfer voor deze safari: 10
We hebben een schitterende vakantie gehad De vakantie begon met 4 nachten in CKGR. Het is niet uit te leggen wat je voelt, slapen in een tent was voor ons nieuw, alle bushgeluiden en dieren om de tent. Je wordt in de watten gelegd door de kok en assistent samen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Het grote aantal wildlife wat we hebben gezien

We hebben een schitterende vakantie gehad De vakantie begon met 4 nachten in CKGR. Het is niet uit te leggen wat je voelt, slapen in een tent was voor ons nieuw, alle bushgeluiden en dieren om de tent. Je wordt in de watten gelegd door de kok en assistent samen een gids, kok en assistent. Zij koken heerlijk en mis het heerlijke brood wat zij iedere dag vers bakten!

Na CKGR zijn we met de 3 mannen op pad gegaan naar Moreni, Mababe, Kwai , Savuti en Chobe. Kamperen in de bush..geloof mij wij zijn niet bang maar als je groepen leeuwen, Hyena’s, wilde honden hebt gezien en je zit in het pikkendonker met de mooiste sterrenhemel ooit, kijk je toch regelmatig even met je hoofdlampje de bosjes langs.

Daarna in je tentje hoor je alles. Alles is in de kampen geweest. Er zijn Olifanten geweest die alle bomen compleet slopen om je tent heen, Jankende Hyena’s naast het na smullende kampvuur, zebra,’s in paniek omdat er Leeuwen op ze jaagde Jakhalsen en Honeybadgers, die gaan zelfs het gevecht aan met Luipaarden. Als je de nacht hebt overleefd dan wordt je vaste prik rond 4.30 gewekt met brullen van leeuwen op afstand, Jankende Hyena’s en de meest mooie fluitende vogels. 6 uur ontbijt en om half zeven in de truck op Game drive.

Koffie mee voor onderweg en soms alles voor de lunch als we heel de dag weg gingen, echt op de mooiste plekken koffie gedronken en geluncht met zoveel beesten om je heen. Tussen elf en twaalf verdwijnen alle beesten onder de bomen in de schaduw en waren we rond 12.30 uur terug in kamp, onze Lunch werd klaargemaakt en aten gezamenlijk…

Daarna vrij om je op te frissen, rusten en alle foto’s te ordenen. Rond 15.30 koffie en dan weer op pad tot donker rond 18.30. Alles komt te voorschijn om te eten en drinken voor de nacht valt, de natuur staat weer op scherp en de wet van de sterkste treed weer in, Leeuwen waarbij je overdag denkt, die ga ik even aaien, zijn dan heel alert en volgen alles wat je doet, hebben vaak al een prooi uitgezocht om te doden, we hebben ze zien liggen in formatie om buffels te pakken als ze terug komen van het water het bos in, overdag 3 jonge mannen achter kudde Buffels wij dachten wel 300 aan zien gaan om de beurten van bosje naar bosje zo indrukwekkend.

Luipaard 1 van de vier die we hebben gezien op afstand van 10 / 20 meter die achter Wharthog aan zat, zelfs een zwangere Luipaard op 200 meter van ons kamp, die daar haar plek had om te werpen, zij ging water drinken en weer terug haar bosjes met oude Thermieten heuvel in, echt alle tijd om foto’s te maken en te filmen…we hebben de Olifanten killers van Savuti gezien, we hadden al gelezen van ze. Dit is zo’n grote groep Leeuwen “nu rond de 22 stuks geteld” die zich hebben gespecialiseerd in het doden van Olifanten, dit slachtoffer was een Bul van rond de 40, geen fijn gezicht, maar het is eten voor hen en het is de natuur, zelf de kleinste welpen hadden bloedbesmeurde bekken….we hebben denken wij wel 100 tot 150 leeuwen gezien mijn grootste wens was een volwassen man en dit kwam uit, man met vrouw alleen op het strand langs de Chobe rivier om te paren, hij had het goed voor elkaar met de mooie Sunset, het opkomen en neer gaan van de zon maken je zo gelukkig dit is zo ongelooflijk mooi met alle kleuren in de lucht.

Zaterdag hebben wij afscheid genomen van onze drie beste begel eiders die je maar kan wensen, geweldig gegeten elke dag, wat onze kok Gaby maakte op een open vuur is ongelooflijk, hij maakte elke dag vers brood dat was echt heerlijk, elke dag soepje vooraf en elke dag anders, niets werd verspild. Wij keken elke dag weer uit naar de maaltijd. Hij was zo sterk als een Gorilla en nog een echte Buhsman die nog jaagde voor het vlees thuis, had de meest mooie verhalen over vroeger.

Bij aankomst in het kamp had ons manusje van alles Jacob zijn werk weer gedaan stond ons teiltje warm water bij de tent, twee stoeltjes bij een kampvuur, fles wijn met de glazen en de nootjes zodat we na konden genieten en naar die schitterende sterren hemel konden kijken, als het eten klaar was kwam hij ons halen en konden we aan tafel, we hadden elke avond, en dag de grootste lol. Onze gids James was een fantastisch vent, hij reed met de truck door de moeilijkste plekken en bosjes om wild te kunnen spotten en volgen, zonder hem hadden wij 30…….

——– helaas is de rest van het verslag weggevallen in het bericht naar ons ——-

Met vriendelijke groet Linda en Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Linda en Jan,

Bedankt voor dit mooie verslag van jullie privé kampeersafari door Botswana. We hebben het ook al bij eerdere reacties op de evaluatie van de privé kampeersafari's aangegeven, deze manier van safari is een hele mooie manier om van Botswana te genieten.
Ook bedankt voor het toezenden van de vele foto's. Leuk om zo een inkijk te krijgen van wat er allemaal gespot is.

Natuurlijk zijn we erg blij met deze mooie score en om te lezen dat julie zo tevreden terugkijken op de prive kampeersafari door Botswana.
De jaloersmakende sighitngs en de beleving geven mij toch ook weer het gevoel er opnieuw te zijn gweest. ;-)

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana privé kampeersafari, Elles, Erik, Frank, Gijs en Margreet

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul, We zijn weer terug. En nu al heimwee naar Botswana. Wat een ongelofelijk mooi land, puur en ongerept en de natuur ongekend mooi in de door ons bezochte NP. Adembenemend waren de nachten met de prachtige sterrenhemel en de Melkweg, Een geweldige ervaring om afgesloten van alles, te...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De game drives en het verse gebakken brood en de afgelegen kampeerplekken

Hallo Paul,

We zijn weer terug. En nu al heimwee naar Botswana. Wat een ongelofelijk mooi land, puur en ongerept en de natuur ongekend mooi in de door ons bezochte NP. Adembenemend waren de nachten met de prachtige sterrenhemel en de Melkweg, Een geweldige ervaring om afgesloten van alles, te gast te zijn in de habitat van de wilde dieren.

We willen je bedanken voor het samenstellen van onze prive kampeersafari en zeker ook onze gids bedanken die veel verteld heeft over het land en de dieren. Een reis die ons rijker heeft gemaakt met vele herinneringen. We hebben veel bijzonders gezien tijdens de game drives. Wilde hond in de Kalahari NP, Luipaard etend van zijn Impala prooi in de boom in Savuti NP, Luipaard uitbuikend van z’n Bavianen lunch in Moremi NP en liggend in een boom bij Chobe NP.

Een lopende brullende leeuw en leeuwinnen met welpen, een giraf die kauwt op het fruit van de sausage tree en een hyena die wegloopt met een olifantspoot in zijn bek allemaal in Moremi NP.

Ook de vele groepen olifanten die we iedere keer zagen en de vele vogel soorten allemaal even indrukwekkend. Elke game drive kwamen we enthousiast terug in het kamp over het geen we gezien hadden. De hele reis was zorgeloos mede door het fantastische logistieke werk van de kok Gaby en zijn assistent Jacob.

Op een wisseldag zorgen zij ervoor dat het hele kamp weer afgebroken en opgezet werd. Elke ochtend wakker gemaakt worden met bakje warm water. Waarna we ons ontbijt koffie en toast nuttigde bij het al brandende vuur.
Het vers gebakken brood en de heerlijke maaltijden. De bush-douche om het zand uit onze haren te wassen. Het is te veel om op te schrijven en alleen maar positief.

Een aanrader deze reis we gaan hiervan nog lang nagenieten en willen zeker terug naar dit prachtige en vriendelijke land.

Met vriendelijke groet Elles, Erik, Frank, Gijs en Margreet

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Elles, Erik, Frank, Gijs en Margreet,

Bedankt voor deze mooie evaluatie van jullie privé kampeersafari door Botswana. Deze manier is een hele mooie manier om van Botswana te genieten. Zo te lezen, hebben jullie dat ook volop gedaan.
Jullie hebben inderdaad erg veel bijzondere momenten meegemaakt. We een beetje jaloersmakend. ;-)

Fijn dat jullie terugkijken op een zorgeloze safari en alleen maar positief kunnen zijn over de ervaringen.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana privé kampeersafari, Inge en Rob

Overall cijfer voor deze safari: 10
We maken al jaren reizen door allerlei landen in Afrika en hebben al heel wat safari’s gedaan. Dit was echter de ultieme safari belevenis. Wij met z’n tweeën met een eigen auto met gids en twee man in het kamp, en overal werd voor gezorgd. En natuurlijk was de tent...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Kalahari (stilte, rust en afwisselend)

We maken al jaren reizen door allerlei landen in Afrika en hebben al heel wat safari’s gedaan. Dit was echter de ultieme safari belevenis.

Wij met z’n tweeën met een eigen auto met gids en twee man in het kamp, en overal werd voor gezorgd. En natuurlijk was de tent klein, en natuurlijk is het slapen op een stretcher niet je eigen bed en de bush douche is erg zuinig met water, maar wat een belevenis is het om zo privé te kamperen en dat zonder hek.

De tent was ruim genoeg, hij is alleen maar om te slapen. En de stretcher, het is even wennen maar we hebben heerlijk geslapen. De bush douche, waarom gebruiken we hier zoveel water terwijl we met veel minder gewoon schoon en fris werden (het water was wel warm en soms zelfs heet). Van alle gemakken voorzien hadden we ook een “chemisch” toilet.

En dan het eten. We hebben alle dagen vegetarisch gegeten, het kijken naar dieren gaf ons al genoeg vlees. En wat hebben we lekker gegeten. Iedere maaltijd was er weer wat anders en het smaakte fantastisch. En dan het brood, iedere dag vers gebakken in een soort vuurkuil in een gietijzeren pan. Nu we dat geproefd hebben, soms was het nog warm, is het brood hier maar een flauwe hap.

En natuurlijk de gamedrives, tijd nog moeite werd door de gids gespaard om ons alles te laten zien wat maar mogelijk was. Soms moest hij er wel heel ver voor rijden en werd de dag langer dan je zou denken. Maar het was het meer dan waard.

Uiteraard zijn er ook tijden dat je niet zoveel ziet, maar alleen al het rondrijden in een wildpark en steeds maar zoeken naar dieren is een ervaring op zich. Want het kan ieder moment gebeuren dat er iets is met een hoog wauw gehalte.

En dan terugkomen in het kamp, aan het eind van de ochtend weet je dat je even later uitgebreid gaat lunchen, of na de middag drive dan staat er een drankje klaar en een hartigheidje dat bij het kampvuur heerlijk smaakt en daarna weer een verrassing: wat zouden we vandaag eten?

Terwijl we daar waren hadden we het er al over, wanneer gaan we weer?
Dit was werkelijk de meeste ultieme safari belevenis van de tientallen jaren dat we dit soort reizen maken. We zouden zo weer willen.

Inge en Rob

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Inge en Rob,

Bedankt voor deze mooie evaluatie van jullie privé kampeersafari door Botswana. Tijdens de safari al denken wanneer jullie weer willen gaan is natuurlijk een groot compliment. Zeker wanneer er voor jullie zoveel vergelijkingsmateriaal is met andere safari’s.

De tenten zijn inderdaad geen grote Meru tenten, maar comfortabele 3 x 3 meter koepeltenten met stretchers.Met als extra luxe het chemisch toilet.
Voor vegetariërs kunnen er inderdaad in de bush ook prima maaltijden worden bereid.

De meest ultieme safari belevenis, zijn mooie woorden. Om eerlijk te zijn gebruik ik deze woorden ook vaak richting andere geïnteresseerden. Zonder de hoofdprijs te betalen is het optimaal genieten van wat de bush van Botswana te bieden heeft. Dit onder begeleiding van een uitstekende gids.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana privé kampeersafari, Anja, Madeleine, Johan en Rob

Overall cijfer voor deze safari: 10
Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt met z’n vieren en drie super goede lieve mensen, een zorgende gids, kok, en een assistent. We hebben ons veilig gevoeld en zijn heel goed verzorgd. Bedden in een tent die heerlijk sliepen ondanks onze zorgen vooraf. Matrasjes meegenomen niet nodig gehad. ‘s-Avond in...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Elk dagdeel gebeurde er wel iets bijzonders. Zelfs als we dachten dat het een rustige game drive zou worden gebeurde er wel iets

Wij hebben een onvergetelijke reis gemaakt met z’n vieren en drie super goede lieve mensen, een zorgende gids, kok, en een assistent. We hebben ons veilig gevoeld en zijn heel goed verzorgd. Bedden in een tent die heerlijk sliepen ondanks onze zorgen vooraf. Matrasjes meegenomen niet nodig gehad. ‘s-Avond in het donker warm douchen onder de sterrenhemel, oh wat mis ik dat.

We zijn weer thuis uit de box weer in de box met heimwee naar onze reis. Met tranen in de ogen hebben wij afscheid moeten nemen. Wat een lieve nette mensen en zo kundig. In een woord fantastisch. Deze reis is zijn geld zeker waard geweest. En gaan zeker weer terug. We zijn getuigen geweest van de migratie van de buffels zeebra’s en olifanten. Duizenden zagen we voorbij komen op de Savuti strook. Ongelooflijk.

Ik heb mijn 60ste verjaardag mogen vieren daar en zelfs een zelf gebakken slagroomtaart kwam er na het eten met kaarsjes gemaakt op houtvuur. Zo lekker en zo knap, er was nergens om gevraagd maar toen de jongens in de gaten kregen dat het een speciale dag was kwamen ze er mee als verrassing. ‘s-Morgens bij het ontbijt heerlijk vers gebakken brood.  Alles geweldig in een woord.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Anja, Madeleine, Johan en Rob,

Bedankt voor deze hele mooie en enthousiaste feedback. Erg fijn om opnieuw de bevestiging te krijgen dat de prive kampeersafari in Botswana zo fijjn ontvangen wordt. Ik denk, een van de beste bushervaringen in Afrika.

De jongens doen inderdaad wonderen in "the bush kitchen.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé kampeersafari Botswana, familie Meufels

Overall cijfer voor deze safari: 9
Op zondagochtend werden wij door onze gids en zijn assistent, die voor ons zou koken, bij onze Bed and Breakfast in Maun opgehaald. De twee mannen, die ons direct vriendelijk en enthousiast begroetten, verstonden hun vak uitstekend. Niet alleen hebben we de hele week ontzettend veel wild gezien, waaronder verschillende...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Savuti

Op zondagochtend werden wij door onze gids en zijn assistent, die voor ons zou koken, bij onze Bed and Breakfast in Maun opgehaald. De twee mannen, die ons direct vriendelijk en enthousiast begroetten, verstonden hun vak uitstekend. Niet alleen hebben we de hele week ontzettend veel wild gezien, waaronder verschillende troepen leeuwen, cheeta’s, een luipaard, nijlpaarden, buffels, olifanten en giraffen, maar ook hebben we heerlijk gegeten.

In zeven dagen reisden we vanuit Maun, door Moremi, Savuti en Chobe naar Kasane, waar we de laatste dag afgezet werden voor een bootsafari. Hoewel wij ons in het droge seizoen bevonden, waren de landschappen niet alleen heel verschillend, maar ook afwisselend genoeg om er een dag of twee door te brengen.

De derde dag die we in Moremi doorbrachten, had van ons achteraf niet gehoeven. Na twee dagen in een park te hebben doorgebracht, waarbij er drie keer een safari op het programma staat, heb je het “mijns inziens” wel gezien. Vooral wanneer je deze safari hebt geboekt.
Niet alleen neemt de gids er ruim de tijd voor, ook speelt hij uitstekend in op de wensen van de groep.
Na zeven dagen van vroeg opstaan, slapen op een prive kampeerplaats in het park zelf en als een dolle foto’s schieten, leverden onze gids en assistent dan ook een tevreden familie af in Kasane. Eentje die weer verlangde naar een lange, warme douche.

Wie altijd al op safari heeft willen gaan, maar niet zo goed weet hoe of waar naar toe, zou ik willen aanraden: ga naar Botswana en laat het door Going Africa Safaris regelen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Meuffels,

Bedankt voor de mooie feedback en wat fijn dat jullie zo tevreden zijn over de begeleiding van deze prive kampeersafari en de safari op zich. Dat twee dagen Moremi voor jullie voldoende zijn, zegt volgens mij ook wat over wat jullie allemaal gezien hebben. Staandaard kiezen we toch liever voor 4 nachten om ook verschillende gebieden goed te kunnen bezoeken. Moremi is groter dan je denk, Niet altijd is een bepaald gebied wildrijk en dan is het goed om een keer te verkassen. Ook om al wat meer richting Savuti te komen. Maar de praktijk moet het altijd uitwijzen en het blijft ook persoonlijk. Ons motto om langer op een plek te blijven, houden we toch graag overeind.
Maar het is inderdaad zo dat er zeker bij de game drives in de ochtend niet op de klok wordt gekeken. Vroeg op en vertrek rond zonsopgang en vaak pas tegen lunchtijd weer terug. We halen er graag zoveel mogelijk uit voor de reizigers.

Het is volgens mij ook wel bijzonder om de twee dochters na hun Wereldreis in Windhoek te ontmoeten en via een, ook door ons, georganiseerde selfdrive, naar Maun te reizen en dan ook met de familie op deze prive kampeersafari te gaan.

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé kameersafari Botswana, familie Cardinaal

Overall cijfer voor deze safari: 9
OVERWELDIGEND, dat was onze prive kampeersafari in Botswana! Samen met onze zoon van 16 en dochter van 14, een kleine 3 weken in de bush kamperen. Het heeft ons niet alleen prachtige beelden van eindeloos veel wildlife opgeleverd maar ook een geweldige back to nature ervaring samen met een crew...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Kamperen in de bush! Deenorme aantallen wildlife. Back to basic. Geweldige crew!

OVERWELDIGEND, dat was onze prive kampeersafari in Botswana! Samen met onze zoon van 16 en dochter van 14, een kleine 3 weken in de bush kamperen. Het heeft ons niet alleen prachtige beelden van eindeloos veel wildlife opgeleverd maar ook een geweldige back to nature ervaring samen met een crew van geweldige mensen.

Nooit verwacht zoveel wildlife te gaan zien! Enorme hoeveelheden olifanten, giraffen, nijlpaarden, leeuwen met welpjes, een ontmoeting tussen een enorme kudde olifanten (meer dan 100) met een nog grotere kudde buffels bij een waterpoel, cheetah’s, een luipaard, zebra’s, impala’s, kudu’s, lechwes, hartebeest, gnoe’s, tssebe, krokodillen, een water leguaan en heel veel vogels waaronder de visarend, ooievaars, mariboe’s, kraanvogels en ontelbaar veel prachtig gekleurde vogeltjes. Zelfs de zeldzame caracal, wilde kat en een zwarte mamba kwamen voorbij in deze voor ons overweldigende reeks wildlife!

‘s-Nachts brullende leeuwen, gillende hyena’s en olifanten horen in de soms wel erg nabije omgeving van je tent en dan ‘s-ochtends de luipaard- en hyenasporen zien naast je tent!!! Een unieke ervaring, dat kamperen in de bush in Botswana. Je maakt het dan zo mee allemaal!
En die prachtige sterrenhemel ‘s-avonds, ook zoiets indrukwekkends.

En wat hebben we het getroffen met de crew bestaande uit de gids/chauffeur, een kok en een kamp assistent. Onze gids was een zeer ervaren gids met een brede algemene kennis. Hij heeft ons de meest prachtige dieren laten zien en kende alle gebieden op zijn duimpje. Wat een goede beslissing om deze reis met gids te doen want zoveel dieren hadden we zeker niet gezien als we een self-drive hadden gedaan. Dan hadden we niet geweten wat de beste plekken waren om leeuwen te zien, waar een luipaard zich schuilhield en hoe we ons hadden moeten opstellen met de auto om de leeuwen ruim baan te geven om naar de waterpoel te gaan om te drinken en spelen.

Onze vriendelijke, goedlachse kok, bereidde heerlijke maaltijden op open vuur en leerde ons op verzoek een aantal staaltjes “koken op open vuur”, waaronder brood bakken. KB sprak zelfs een paar woordjes Nederlands. De kampassistent/monteur, repareerde met het grootste gemak een mankementje aan de auto waardoor we zonder problemen de reis konden vervolgen. Stond al klaar als we ‘s avonds terugkwamen om de lampen aan de accu van de auto te verbinden zodat we licht hadden bij de al gedekte tafel. Ze zijn allen een zeer prettig gezelschap om 2,5 week mee op pad te zijn!

Tot slot de verrassing van deze reis: onze 2 kinderen die zich in 2,5 week zonder wifi ontpopten tot creatieve geesten die van alles en nog wat maakten van natuurlijke materialen die voor handen waren. Een kunstwerk van een olifantenskelet, Afrikaanse hutjes met takken en gras, een val en een kuil van 2,5 m diep. Zoveel lol hadden ze in Nederland al lange tijd niet met elkaar gehad. Wat genoten we van hun plezier samen en hun vrolijke gelach ‘s-avonds in de tent. Soms zelfs te vrolijk want ja, er liepen ook hyena’s rond die je daar onbedoeld mee naar je kamp lokt;-).

Kortom, een indrukwekkende reis op velerlei gebied! Een reis om nooit te vergeten!

Fam. Cardinaal

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Cardinaal,

Bedankt voor de fantastische feedback en wat fijn dat jullie op alle fronten zo tevreden terugkijken op deze privé kampeersafari.
Het rijtje met dieren is overweldigend en de geluiden in de nacht en de nachtelijke bezoeken van de dieren zijn altijd speciaal.
We hopen dat jullie nog lang nagenieten van deze indrukwekkende safari.

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie prive kampeersafari Botswana, familie Frazier (USA)

Overall cijfer voor deze safari: 10
Hi Paul, Our trip was wonderful! Our safari was fantastic and the best part of our trip. It was awesome to see lions nearly every day, and that one that passed by our camp was exciting! We also had elephants pass by our camp. We were amazed to see the...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Leeuwen bij het kamp

Hi Paul,

Our trip was wonderful! Our safari was fantastic and the best part of our trip. It was awesome to see lions nearly every day, and that one that passed by our camp was exciting! We also had elephants pass by our camp. We were amazed to see the wild dog kill as well. The guide was so knowledgeable and clearly loves what he does.

We were also very glad that we booked the transfer, as it made it so convenient and easy for us. Bayete was fantastic and just what we needed after camping in the bush.

Thanks for taking the time to check in on our trip!

Warm Regards,
Lindsey

Reactie van Going Africa Safaris:

Thank you for sharing your great feedback and happy we could help you with this great adventure.

Wish you both can keep the good memories alive for a long time.

Was a pleasure to help you and thank you for your trust in Going Africa Safaris.

Warm regards

Paul

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé kampeersafari Botswana, Gre, Wilma en Lourus

Overall cijfer voor deze safari: 10
Allereerst: wij zijn een geweldig mooie reiservaring rijker in het prachtige land Botswana. Wij hebben veel vertrouwen in en zeer goede ervaringen met Paul Janssen. Voor ons was dit de vierde boeking met Goning Africa en niet voor de eerste keer in Botswana. Als geen ander heeft Paul onze wensen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: de wildbeleving in de parken Moremi en Savuti

Allereerst: wij zijn een geweldig mooie reiservaring rijker in het prachtige land Botswana. Wij hebben veel vertrouwen in en zeer goede ervaringen met Paul Janssen. Voor ons was dit de vierde boeking met Goning Africa en niet voor de eerste keer in Botswana. Als geen ander heeft Paul onze wensen opnieuw weten te vertalen naar een reis die voor ons onvergetelijk is geworden.

Een reis die bovendien zeer goed georganiseerd is door een lokaal zeer deskundig en ervaren partij. Dankzij de gids hebben wij in deze reis meer (bijzonder) wild gezien dan in welke reis daarvoor. Zijn deskundigheid op het gebied van spoorzoeken, maar ook het inschatten van het gedrag van dieren, heeft ertoe bijgedragen dat wij veel wild hebben mogen spotten. Natuurlijk stuur je het wild niet, maar zijn deskundigheid en ervaring heeft onze kans op een mooie spot substantieel vergroot.

Daarnaast heeft hij oog voor onze veiligheid gehad. Hij weet vanuit zijn ervaring en met respect voor de natuur hoever hij, maar ook wij kunnen gaan. Het hebben van een beetje comfort is daarnaast ook wel lekker. Dankzij een goede kok en dito assistent hebben wij het goed gehad. De tenten zijn ruim en de (stretch)bedden zijn van een goede kwaliteit.

Ook de sanitaire voorzieningen waren van een goed niveau. Ondanks beperkingen waarmee we in de bush nu eenmaal rekening moeten houden, hebben wij het buitengewoon goed gehad. Al met al kijken wij terug op een zeer geslaagde reis en kunnen wij deze warm aanbevelen!

Gre, Wilma en Lourus

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gre, Wilma en Lourus,

Sprakeloos over deze hele mooie feedback. Bedankt hiervoor.
Inderdaad al weer de vierde keer dat jullie een safari via Going Africa Safaris organiseren. Dat maakt het natuurlijk nog leuker dat jullie zo enthousiast zijn over deze privé kampeersafari door Botswana.
Botswana leent zich ook uitstekend voor deze safari vorm. Een goede gids is inderdaad een bonus en een absolute meerwaarde.
Bedankt voor de complimenten. Deze ga ik zeker ook doorgegeven.

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé kampeersafari Botswana, Monique, Brigitte, Serge en Ivo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Op 23 augustus arriveerden we in Maun waar onze gids ons opwachtte. Na een eerste nacht in een lodge vertrekken we samen met onze kok/assistent Kebi voor de volgende 16 dagen naar de bush. De eerste 4 nachten in de Kalahari zijn geweldig, Lioness met welpjes, 2 luierende mannetjesleeuwen, 3...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: volledige prive bushexperience, op en top safari

Op 23 augustus arriveerden we in Maun waar onze gids ons opwachtte. Na een eerste nacht in een lodge vertrekken we samen met onze kok/assistent Kebi voor de volgende 16 dagen naar de bush. De eerste 4 nachten in de Kalahari zijn geweldig, Lioness met welpjes, 2 luierende mannetjesleeuwen, 3 cheethas, verschillende antilopen en zo veel meer. Iets minder was een brand die accidenteel ontstond niet ver van onze kampplaats, maar wij moesten gelukkig niet evacueren… Onze laatste ochtend in de Kalahari werd een echt dieptepunt. De hand van onze gids werd geplet tussen de laadbak van de trailer… Het was ons snel duidelijk dat het meerdere breuken zouden zijn, een zeer pijnlijk gebeuren. Na wat immobilisatie, icepack en pijnmedicatie werd onze kok Kebi de driver van dienst om ons terug naar Maun te brengen.

Hier dachten we even dat onze trip over zou zijn maar de volgende dag stond de gids er terug. Proviant voor de volgende 12 dagen, pijnmedicatie en een ijzersterk karakter…op weg naar Moremi/Savuti. Ook hier was het safari in zijn puurste vorm, 2 x per dag geweldige gamedrives, lekkere lunches, aperitief bij het kampvuur en heerlijke diners.

Op een van de avonden hadden we bezoek van een olifant die bijna mee aan onze tafel zat, spannend! Heerlijk om ‘s nachts de geluiden van de bush zo close te ervaren, brullende leeuwen…, olifanten…
Savuti, een heel ander gebied maar zeker de moeite waard! De laatse 3 nachten in Chobe (river front) vonden we persoonlijk iets minder… wel omgeving en wildlife waren de moeite, alleen voelden we hier iets meer toerisme terwijl we in de andere gebieden meer het gevoel hadden alleen op de wereld te zijn.

Ondanks de pijn die onze gids had maakte hij er samen met Kebi een geweldige safari ervaring van. Het is een enorme meerwaarde en voor ons toch wel een must om een zeer ervaren gids te hebben. De gids heeft een enorme ervaring en kennis wat we erg apprecieerden. Het was niet onze eerste Africa ervaring maar zeker een van de puurste en meest vermoeiende ;-).

Bedankt!
Monique, Brigitte, Serge en Ivo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Monique, Brigitte, Serge en Ivo,

Bedankt voor deze mooie evaluatie. We zijn natuurlijk erg blij met deze evaluatie van deze privé kampeersafari in Botswana.  Het is ook een fantastische manier om op deze manier van Botswana te genieten.
Hoewel we geen van de factoren in Central Kalahari in de hand hebben, mag ik wel stellen dat jullie daar toch veel gezien hebben. Langere game drives bieden soms uitkomst.

De blessure van de hand van de gids was inderdaad een serieuze. Gelukkig hebben ze lokaal in de regel een hoge pijngrens en besef voor verantwoordelijkheid. Echter de volgende safari, kort op die van jullie, moest hij wel aan zich voorbij laten gaan. We hebben dan een goede gids achter de hand. Maar op moment van schrijven eindigt er alweer een andere safari die hij wel weer heeft begeleid.

Op een degelijk manier in de bush van Botswana overnachten staat haast garant voor een pure ervaring. De geluiden van de bush vervolmaken dit natuurlijk.

Chobe River Front is in vergelijking inderdaad drukker. Misschien is het te overwegen om eerst te beginnen met Chobe River Front (Kasane) en te eindigen in Maun.

Erg bedankt voor jullie lovende woorden. Ik geef ze zeker door aan de lokale gidsen.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé kampeersafari Botswana, Trudy en Richard

Overall cijfer voor deze safari: 9
We vonden het echt fantastisch deze campingtrip. De gids en kok zijn zeer aangenaam in de omgang. Zijn zeer ervaren in het opbouwen en afbreken van het kamp. Heerlijk om ‘s avonds terug te komen op je plek en daar een maaltijd in voorbereiding aan te treffen. Elke dag wat...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De Boga campsites zijn ZO afgelegen, fantastisch, Precies wat we zochten. Veel wild rond de tent. Geen moment onveilig gevoeld.

We vonden het echt fantastisch deze campingtrip. De gids en kok zijn zeer aangenaam in de omgang. Zijn zeer ervaren in het opbouwen en afbreken van het kamp. Heerlijk om ‘s avonds terug te komen op je plek en daar een maaltijd in voorbereiding aan te treffen.

Elke dag wat anders op het menu. Glaasje witte wijn/biertje er bij. ‘s middags bij de brunch bij het zelfgebakken brood meestal 2 salades. Ze toveren van alles uit dat vriezertje/koelkastje. Onvoorstelbaar wat de kok kan op het houtvuur.

Comfortabele tenten, stretchers en dekbedden. Fantastisch om zo in de natuur te verblijven op zulke afgelegen plekken. Veel dieren om ons heen. Echt een aanrader deze reis!!

Richard en Trudy

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Trudy en Richard,

Bedankt voor deze prachtige evaluatie. Fijn om te lezen dat jullie terug kijken op een fantastische prive kampeersafari waarbij jullie onder begeleiding van een gids prive door de beste wildlife gebieden van Botswana hebben getrokken.

Op deze manier kamperen op afgelegen campsites heeft in Botswana beslist een meerwaarde. Of dat nu prive of in een groep is. Maar het gevoel om helemaal midden in de bush alleen te overnachten met de bijbehorende geluiden en inderdaad de kans op regelmaitg bezoek van de dieren is een unieke belevenis.

Ik hoop dat jullie nog lang terug zullen denken aan deze geslaagde prive kampeersafari door Botswana.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een privé kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin