Botswana Wildlife Breakaway

Groepssafari in comfortabele lodges en tented camps
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Botswana Wildlife Breakaway 15-daagse groepssafari

Botswana Wildlife Breakaway

De Botswana Wildlife Breakaway is een 15-daagse comfortabele safari door Botswana met een uitstap naar Hwange National Park in Zimbabwe en Mahangu Nation Park in Namibië. In Botswana bezoekt u de absolute hoogtepunten zoals de Makgadikgadi Pans, Khwai Area, Moremi Game Reserve, Okavango Delta en natuurlijk Chobe National Park.

Een comfortabele safari door Botswana met een aaneenschakeling van hoogtepunten. “Break away from the beaten path”, met deze Botswana Wildlife Breakaway comfortabele safari. Overnachtingen vinden plaats in comfortabele chalets of permanente tented camps.

Boek deze Botswana Wildlife Breakaway bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Botswana Wildlife Breakaway

14 januari 2021
7 februari 2021
3 en 27* maart 2021
3* en 19 april 2021
1, 15, 17, 20* en 29 mei 2021
3, 5*, 26* en 29 juni 2021
3*, 6, 17*, 23*, 27 en 31* juli 2021
11, 17*, 20, 23, 28* en 30 augustus 2021
2*, 6, 14, 17, 25* en 29 september 2021
2*, 9*, 19, 23* en 26 oktober 2021
3, 6* en 17 november 2021
9 en 19 december 2021

* = inclusief duitstalige vertaler/gids
VET = gegarandeerd vertrek

Prijzen

Prijzen Botswana Wildlife Breakaway

01-01-2021 t/m 31-07-2021
€ 3.200,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment € 320,00
Single supplement € 990,00

01-08-2021 t/m 31-12-2021
€ 3.499,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment € 355,00
Single supplement € 990,00

Inbegrepen

Inbegrepen bij de Botswana Wildlife Breakaway

 • Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie uitgebreide reisschema),
 • Professionele begeleiding,
 • Entree nationale parken,
 • Genoemde niet optionele activiteiten
 • Transfers volgens programma
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij de Botswana Wildlife Breakaway

 • De benodigde vluchten
 • Transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven)
 • Souvenirs,
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Botswana Wildlife Breakaway

Dag 1, Victoria Falls
Aankomst in Victoria Falls en transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag heeft u een vrij programma. Vanavond ontmoet u de gids voor deze safari tijdens een pre-departure bijeenkomst om 18.00 uur.

Dag 2, Victoria Falls
Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u deelnemen aan diverse optionele excursies of een bezoek brengen aan de watervallen.

Dag 3, Caprivi, Namibië
Vandaag vertrekt u na het ontbijt richting de Kazangula border. Na de grensformaliteiten rijdt u via de Caprivi Strip naar de accommodatie voor de komende nacht en welke is gelegen aan de Kwando rivier. U komt in de loop van de namiddag bij de lodge aan vanwaar u van de zonsondergang en u kunt genieten en mogelijk uw eerste nijlpaarden en krokodillen spotten. De omgeving trekt vanwege het water verschillende dieren aan.

Dag 4 en 5, Okavango Delta, Botswana
Vanmorgen maakt u een vroege game drive in het Greater Bwabwata National Park. Dit park ligt tussen de Kavongo rivier aan de westkant en de Kwando rivier in het oosten. Onderdeel van dit wildlife gebied is Mahangu Game Reserve waar onder andere olifanten, roan antilopes, kudu, en buffels leven. Verder is er een rijk vogelleven.

Na de game drive is er een transfer naar Botswana. Via de westkant van de Pan Handle vervolgt u de weg in zuidelijke richting naar Etsha 13 waar u ook overnacht. De volgende dag heeft u de gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de Delta. In een mokoro vaart u door de dichte vegetatie en geniet u van de stilte en de flora en fauna.

Op een van de eilandjes maakt u een wandeling. Misschien ontmoet u olifanten of andere dieren. Maar tijdens de wandeling krijgt u vooral meer uitleg over dit fraaie natuurgebied.

Dag 6, Khwai River
Vanmorgen vertrekt u verder zuidwaarts om richting Maun naar het Khwai gebied te rijden. In Maun is er even gelegenheid om nog wat inkopen te doen alvorens u naar Khwai Area rijdt. Khwai Area is “community owned” en grenst aan Moremi Game reserve.

Als enige grens loopt de Khwai river tussen beide gebieden. Dieren steken hier regelmatig over en beide gebieden zijn zeer wildrijk door het permanente water. De komende nachten kampeert u in het Khwai Bedouin Camp.

Dag 7, Khwai River
Een volle dag in de natuur. Een ochtend en middag game drive staan op het programma. Vooral de wegen langs Khwai River, maar ook de achterliggende gebieden worden bezocht tijdens een zoektocht naar de hier levende dieren. Samen met Morem is Khwai het betere, zo niet het beste, gebied om grote hoeveelheden en een diversiteit aan wilde dieren te spotten.

U verkent het gebied in een open 4×4 safari auto en voelt zich op deze manier helemaal betrokken bij de natuur. In het Khwai gebied is het ook mogelijk om een night drive te maken. Na het avondeten heeft u dus kans om weer andere dieren te spotten die zich alleen in het donker laten zien.

Dag 8, Moremi Game Reserve
Nog een volle dag in de natuur. Dit keer vertrekt u via een game drive naar Moremi Game Reserve om daar vandaag de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar de bewoners van dit fantastische en veelzijdige reservaat. De lunch gebr uikt u onderweg en ver in de namiddag eindigt de volle dag game drive weer in uw kamp.

Dag 9, Nata
Na de laatste dagen Khwai area en het noorden van Moremi te hebben ontdekt en doorkruist op zoek naar wilde dieren, is het vandaag tijd om vroeg te vertrekken om via Maun naar Nata Bird Sanctuary te rijden.

Dit gebied is heel anders dan de laatste dagen en wordt gekenmerkt door de zoutpannen welke in de buurt liggen en onderdeel is van de Great Makgadikgadi. In de latere namiddag bereikt u de accommodatie.

Dag 10 en 11, Chobe
Vanmorgen brengt u nog een bezoek aan Sowa Pan alvorens u naar Kasane en Chobe River Front vertrekt. De namiddag heeft u een vrij programma en via de lodge kunnen diverse activiteiten geboekt worden. Ook is het mogelijk om heerlijk te relaxen bij het zwembad of het bedrijvige plaatsje Kasane te verkennen.

De volgende ochtend bezoekt u het doorgaans wildrijke gebied Chobe National Park. Chobe National Park wordt via een game drive langs de rivier verkent. Zeker in de droge periode komen grote groepen olifanten hier hun dorst lessen. Verder heeft de rivier grote aantrekkingskracht op veel andere dieren. Na de lunch staat er een bootcruise op het programma.

U observeert de wilde dieren nu vanuit een geheel ander perspectief. U heeft maar een klein beetje geluk nodig om in de namiddag families olifanten de waterwegen zien over te steken naar een van de eilandjes en naar het verse gras.

Dag 12, 13 en 14, Hwange National Park
U vertrekt vanuit Kasane om via Victoria Falls naar Hwange National Park. Hwange National Park is een prachtig park. Grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en veel giraffen, leven hier naast de antilopensoorten en roofdieren.

Wanneer de tijd het toelaat, is het mogelijk om op dag 12 optioneel nog een eerste game drive te maken. De volgende dagen heeft u veel tijd om diverse game drives te maken en gaat u op verkenning in het park. Een zoektocht naar de hier levende dieren en genieten van de rustige omgeving met weinig toeristen. Tevens bezoekt u het Painted Dog Conservation Centra.

Dag 15, Einde safari
Na het ontbijt wordt u via een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor uw terugvlucht via Johannesburg naar Nederland.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor 2021.

Boek deze Botswana Wildlife Breakaway bij Going Africa Safaris.

Route kaart

Botswana Wildlife Breakaway

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige reisinformatie

Uitleg local payment
Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Vertrek
Deze Botswana Wildlife Breakaway is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers
Tijdens deze Botswana Wildlife Breakaway reist u in een internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De Botswana Wildlife Breakaway kent op sommige datums een gegarandeerd vertrek (vet gedrukt bij de vertrekdatums). Voor de overige datums geldt een gegarandeerd vertrek bij minimaal 4 personen.

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 75,00 p.p.

Flexibiliteit
Deze Botswana Wildlife Breakaway kan ondanks het comfort soms het karakter van een expeditie hebben. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht.

Reisadvies Botswana

Andere reizen van deze lokale aanbieder

Deze lokale aanbieder biedt nog veel meer (meer dan 15) meerlanden groepsreizen in zuidelijk Afrika en Tanzania aan. Teveel om allemaal op de website te plaatsen.

Alle reizen maken gebruik van comfortabele accommodaties en zijn beschikbaar in diverse prijsklassen en wisselende reisduur (van 7 tot 24 dagen)

Het kan best zijn dat er voor u een zeer geschikte reis tussen zit. Belangstelling? Neem gerust contact op en geef uw zoekcriteria door. We kijken dan snel of er voor u een geschikte reis bij zit en sturen u een voorstel.

Visum en paspoort

Voor Botswana en Namibië heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog gel-dig is.

Voor Zimbabwe heeft u wel een (Double entry)visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen. Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Botswana Wildlife Breakaway, Ine en Bert

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul, Vooraf heb je ons met zorg omringd, ik vond dat je recht had om te weten, hoe we genoten hebben… Een beetje brak van de vliegreis, dat wel. Maar onmiddellijk nadat we de A’Zambezi Lodge zagen, met de Vervet aapjes en Warthogs rond het zwembad, waren we er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De totale reis

Hallo Paul,

Vooraf heb je ons met zorg omringd, ik vond dat je recht had om te weten, hoe we genoten hebben…

Een beetje brak van de vliegreis, dat wel. Maar onmiddellijk nadat we de A’Zambezi Lodge zagen, met de Vervet aapjes en Warthogs rond het zwembad, waren we er weer: Afrika!
Hwange was het eerste park van de trip en nog voordat we er waren zagen we de eerste cheeta! Wat een schitterende locatie om te verblijven was Sable Sands aan de waterhole in de Dete Vlei: een droom! ‘s Nachts hebben we -voorzien van een warme kruik in bed- liggen luisteren naar hyena’s en leeuwen.

In Botswana was Nata de eerste stop, bij de Magkadigkadi Pans, een bijzonder gebied, waar we veel te kort waren.
Door naar Khwai, waar ons weer een mooie locatie te wachten stond: het Bedouin Camp, echt bijna omringd door olifanten. Hier maakten we prachtige game-drives naar Khwai River en Moremi. ‘s Avonds was er een emmer warm water om te douchen en stond er een smakelijke maaltijd voor ons klaar. Hoe ze dat doen, in the middle of nowhere?

Toen we door gingen naar de Okavango Delta, werd het reistempo iets lager. Een rustige dag per mokoro door dit stille gebied was een welkome afwisseling. Guma Lagoon was ook weer mooi gelegen aan het water. Dat in Afrika!

Per vrachtwagen werden we weer terug gebracht met onze bagage naar de bewoonde wereld.
Op naar Namibië, waar we bij de Mahangu Safari Lodge zelfs in (een kooi in) de Okavanga konden zwemmen, verbaasd gade geslagen door de olifanten aan de overkant. Tien minuten nadat we er uit waren dook er een knorrend nijlpaard naast dit ‘zwembad’ op!

Chauffeur Bernard en gids Ntando maakten onze tochten door Chobe National Park door hun deskundigheid tot prachtige herinneringen. Wat hebben we met onze kleine internationale groep veel gezien en genoten!

Doordat wij in Maun nog een rondvlucht maakten boven de Okavanga Delta, waar we een rhino gespot hebben, is ‘the big five’ deze reis ook nog eens compleet.
We kunnen het iedereen afraden, zo’n reis. De geuren en kleuren van Afrika gaan in je hart zitten; je wilt er namelijk steeds weer naar terug!

Met vriendelijke groet
Ine en Bert

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ine en Bert,

Bedankt voor het mooie verslag. Na in beginsel naar Tanzania te willen, maar door (aangename) omstandigheden toch hebben moeten besluiten om voor een andere safari te kiezen, is het fijn natuurlijk fijn dat jullie geen spijt hebben van deze keuze en terug kijken op geslaagde safari. De big-5 zien in deze regio is niet iedereen gegeven en dan ook de cheeta in/bij Hwange, maakt het meteen qua wildlife wel een succes.

Goed om te lezen dat jullie tevreden zijn over de deskundigheid van de gidsen. Het geeft zo een Afrika gevoel wanneer je 's-nacht eigenlijk niet wilt slapen om te blijven genieten van de geuiden van de bush. In jullie geval hyena's en leeuwen. Prachtig.

Ik hoop dat jullie nog lang zullen nagenieten van deze safari door Zimbabwe, Botswana en Namibie.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana Wildlife Breakaway, Hanneke en Simeiko

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Een paar dagen geleden zijn we teruggekomen van een fantastische rondreis door Zimbabwe, Botswana en Namibië met een scala aan herinneringen die op ons netvlies staat en niemand ons meer kan afnemen. Chapeau voor de organisatie en het mooie programma waarvan ieder onderdeel uitstekend op elkaar aansluit. Wij...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Het geheel aan ervaringen

Beste Paul,

Een paar dagen geleden zijn we teruggekomen van een fantastische rondreis door Zimbabwe, Botswana en Namibië met een scala aan herinneringen die op ons netvlies staat en niemand ons meer kan afnemen.
Chapeau voor de organisatie en het mooie programma waarvan ieder onderdeel uitstekend op elkaar aansluit.

Wij hebben voldoende variatie in de accommodaties en de gebieden ervaren en we zijn vol lof over de gids, Ntando (en ook de chauffeur) die ons gedurende de 2 weken heeft begeleid.

Hij is bijzonder geschikt, beschikt over veel kennis van de (historie van de) landen, het wild en kan bovendien goed met mensen van verschillende pluimage en uit verschillende landen omgaan.

Kortom, we zijn enorm tevreden en kunnen Going Africa Safaris zeer aanbevelen aan toekomstige reizigers en belangstellenden.

Onze dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

Hanneke en Simeiko

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hanneke en Simeiko,

Bedankt voor de mooie feedback en wat fijn dat jullie enorm tevreden zijn. De route heeft de laatste jaren steeds wat aanpassingen ondergaan om verder te optimaliseren.Feedback van reizigers wordt jaarlijks bekeken en waarhet kan de route hierop aangepast. Zo is besloten om deze safari in 2018 in tegenovergestelde richting te doen. Maar sommige afstanden moeten helaas overbrugt blijven worden. Ik zal de lokale organisatie doorgeven dat devering van de auto niet optimaal was. Bedankt voor het delen van deze informatie.

Fijn dat jullie zo tevreden zijn over de begeleiding, de lokale organisatie en natuurlijk dat jullie ons zeer aan willen bevelen bij toekomstige belangstellenden.

Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, familie Stroo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Het voelde na onze reis van Nairobi naar Vicfalls vorig jaar weer als thuiskomen in Afrika. De reis van Cape Town via Namibie, Botswana en Zimbabwe was weer fantastisch. Zeer veel gezien. Leuke internationale medereizigers ontmoet die al gauw als 1 familie optroken onder begeleiding van de deskundige gids/kok en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Ethosha, Okavango Delta, Great Zimbabwe Ruins,Sossus Vlei

Het voelde na onze reis van Nairobi naar Vicfalls vorig jaar weer als thuiskomen in Afrika. De reis van Cape Town via Namibie, Botswana en Zimbabwe was weer fantastisch. Zeer veel gezien. Leuke internationale medereizigers ontmoet die al gauw als 1 familie optroken onder begeleiding van de deskundige gids/kok en chauffeur.

Gezien de afstanden die per dag gereden moesten worden was het wel een werkvakantie d.w.z lange dagen in de truck en vroeg op pad. Maar dat weet je van tevoren.

Familie Stroo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Stroo,

Bedankt voor de mooie evaluatie van de safari die we regulier niet aanbieden en op jullie verzoek hebben geregeld via een lokale aanbieder waar we normaal gesproken geen safari's regelen.

Extra fijn dus dat alles naar wens is verlopen. Inderdaad zijn er vaak lange afstanden te overbruggen bij deze reis. Dat kan niet anders met een dergelijke route en tijd die ter beschikking staat. Maar gelukkig wisten jullie dat van te voren en kwam dat niet als verrassing.

We hopen dat jullie nog lang nagenieten van jullie ervaringen.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie guided lodge safari Namibië, Janine, Sabine, Greet, Marc, Antwain en Wilco

Overall cijfer voor deze safari: 9
Tja, Paul, Wat te noemen; de onvergetelijke vergezichten die een onuitwisbare indruk achterlieten. Met name het gebied aan de Oranjerivier aan de grens met Zuid-Afrika, het gebied bij Klein-Aus Vista en bij farm Nambtib. Adembenemend mooi. Koude nachten, dat wel. Who cares?! Uitstekende accommodaties, de ene nog mooier gelegen dan...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Veel, maar wat eruit sprong was voor ons het zien van de desert adapted lions in de Hoanib

Tja, Paul, Wat te noemen; de onvergetelijke vergezichten die een onuitwisbare indruk achterlieten. Met name het gebied aan de Oranjerivier aan de grens met Zuid-Afrika, het gebied bij Klein-Aus Vista en bij farm Nambtib. Adembenemend mooi. Koude nachten, dat wel. Who cares?! Uitstekende accommodaties, de ene nog mooier gelegen dan de andere.
Voor ons was het hoogtepunt toch wel het kamperen in Palmwag en de Hoanib. Vooral de droogliggende Hoanibrivier deed ons echt een beetje denken aan Mana Pools. Prachtig diffuus licht. Helemaal alleen kamperen daar is echt het summun. Voor ons dan. 😉 Dat we daar behalve de desert adapated olifanten ook nog eens 1 van de 5 musketeers (desert adapted lions) hebben gezien was echt ongelooflijk (https://vimeo.com/108120470)

Vooraf hoop je heeel voorzichtig, jezelf steeds voorhoudend dat die kans toch wel heel erg klein is…………….en kijk dan gebeurt het toch. 😉 Fantastisch! Het feit dat we een topgids hadden heeft er echt aan bijgedragen; heel veel kennis had deze man in huis. Geografisch, historisch, geologisch en vooral biologisch. Kortom, ook nu weer een topper aan onze zijde.

Gelukkig ook nu enkele keren te voet neushoorns (black) heel voorzichtig benaderd. Met de huidige stand van poachingzaken is dat dan toch wel een heel emotioneel moment als je moeder en kalf ziet. Tranen in onze ogen. Wat ons persoonlijk toch wel een beetje tegenviel was Etosha. Het waterhole bij Okaukuejo was leuk (s’nachts 5 neushoorns in de plas) Met ons chaletje ernaast is het leuk kijken. Kalkheuvel was ook wel een feestje. Maar verder; het blijft raar. Gamedriven op een asfaltweg. Dat zijn we niet gewend.

Beste accommodatie daar Mushara! Aanrader van jewelste. Laat Okaukejo maar links liggen. Veel te groot naar onze smaak.. Voor de rest zouden we een volgende keer Etosha overslaan en extra tijd nemen in Hoanib.
Aanrader is en blijft Okanjima (Africat Foundation) Super accomodatie, fijne gamedrives, veel kennis opgedaan. Uitsmijter was de nightdrive waar we de zo lang stiekem gehoopte bruine hyena zagen. Wat een kado! En passant ook nog een porcupine , genet en luipaard. O ja, vergeet ik nog de aardwolf die we onderweg 2x zagen.

Je merkt het wel weer; we zitten vol met prachtige herinneringen en er rest ons nu maar weer 1 doel; sparen voor een volgende trip naar dat geweldige continent!

Janine & Antwain (ook names de vier medereizigers)

Reactie van Going Africa Safaris:

Tja Janine en Antwain en medereizigers,

Wat, kan er nog aan toevoegen dan dat ik blij ben dat jullie zo enthousiast zijn terug gekomen. Zeker voor doorgewinterde Afrikareizigers. Wat een mooi verslag en wat hebben jullie veel gezien aan bijzondere dieren naast de zo mooie natuur. Natuurlijk hebben jullie veel en veel vaker leeuwen gezien. Echter de omgeving en de wetenschap dat het niet een vanzelfsprekendheid is maakt het zeer bijzonder. Ik heb natuurlijk jullie mooie woorden en complimenten ook doorgegeven aan de lokale organisatie.

Ja, voor de ervaren Afrikareiziger met veel voetstappen in Botswana en Zimabwe is het natuurlijk met Etosha wel een heel ander verhaal. Maar het is denk ik ook goed om gezien te hebben en de keuze dat het ook meteen de laatste keer was, kan ik wat betreft jullie goed begrijpen.

Het was me een genoegen om voor jullie opnieuw een safari te mogen samenstellen. Het blijft overigens bijzonder dat zes Going Africa Safaris reizigers (3 stellen) elkaar zo gevonden hebben. Erg leuk.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Wildlife Breakaway safari, familie Otten

Overall cijfer voor deze safari: 9
Voor mijn familieleden was dit de eerste kennismaking met Afrika en ze waren verrukt. Gids en chauffeur waren vriendelijk en ontzettend deskundig, waardoor zelfs de soms lange autoritten voorbij vlogen. Met name het grote aantal vogels heeft ons verbijsterd – een Britse medereiziger, fanatiek vogelaar, heeft meer dan 2/3 van...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: barbecue aan een waterpoel met honderden buffels en aantal olifanten aan de overkant.

Voor mijn familieleden was dit de eerste kennismaking met Afrika en ze waren verrukt. Gids en chauffeur waren vriendelijk en ontzettend deskundig, waardoor zelfs de soms lange autoritten voorbij vlogen.

Met name het grote aantal vogels heeft ons verbijsterd – een Britse medereiziger, fanatiek vogelaar, heeft meer dan 2/3 van de in Botswana voorkomende soorten vogels kunnen onderscheiden (en als hij met de gids in discussie ging over wat hij met zijn kijker en de gids met het blote oog gezien had, moest hij meestal toegeven dat de gids gelijk had).

De service in de meeste lodges was grenzeloos, er werden zelfs warme kruiken in onze bedden gelegd omdat wij in de winter reisden!

Familie Otten

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Otten,

Wat fijn dat de familieleden zich nu ook meer voor kunnen stellen bij de eerdere ervaringen en dat ze net zo enthousiast zijn.
Jullie reisden inderdaad in de lokale wintermaanden en dan kan het erg koud worden. De meeste lodge bieden dan inderdaad een lekkere warme kruik aan.
De Wildlife Breakaway door Botswana is ook een geheel andere manier van safaribeleving dan de safari door Botswana van vorig jaar. Fijn dat ook deze manier goed is bevallen.
Is de Nederlandstalige Safari gids nog van pas gekomen? :-)

Ik wens jullie veel plezier bij het verdere nagenieten. Hoewel het volgende vertrek voor jezelf alweer aanstaande is.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie guided lodge safari Namibië, Familie Linders

Overall cijfer voor deze safari: 9
De eerste keer Afrika! Spannend voor ons beiden. Daarom kozen we voor het veilige Namibië, in groepsverband en een lodgereis. Graag ook nog inclusief het zuiden en drie nachten in/rondom Etosha. Veel eisen? Ja. Onmogelijk? Nee. Going Africa Safaris bood precies aan wat we zochten. De reis heeft onze verwachtingen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Cheeta's van dichtbij kunnen zien, de oneindige landschappen, luipaard en leeuwen minutenlang kunnen fotograferen, boottochtje bij Swakopmund met daarna quad rijden, prachtige fotografie bij Kolmanskop en tijdens gamedrives en.. en.. en... Okonjima Bush Camp (vanwege prachtige huisje met uitzicht, vogeltjes etc), Grootberg Lodge (ivm himba- en olifantactiviteiten)

De eerste keer Afrika! Spannend voor ons beiden. Daarom kozen we voor het veilige Namibië, in groepsverband en een lodgereis. Graag ook nog inclusief het zuiden en drie nachten in/rondom Etosha.

Veel eisen? Ja. Onmogelijk? Nee.
Going Africa Safaris bood precies aan wat we zochten. De reis heeft onze verwachtingen overtroffen! Het was wel wennen in Namibie. Daar waar je een cultuurshock verwacht, kreeg je juist een omgekeerde cultuurshock; men spreekt vloeiend Engels en/of Duits, de wegen zijn goed onderhouden, overal goede bewegwijzering, schone toiletten, warm water is dankzij zonnepanelen ook geen probleem en het eten is zelfs westers te noemen door de Duitse invloeden.

De reis bood ons een scala aan overnachtingsmogelijkheden: van intiem guesthouse tot groot hotel, van lodges met geweldige uitzichten tot een heus bungalowpark (Okaukuejo is groot maar je moet het waterhole echt meemaken!), van permanent tent met alle luxe tot heus Afrikaans huis met een riant uitzicht.
Mede dankzij de goede gids en de goede lokale organisatie konden wij rustig achterover leunen en genieten van alles wat Namibië ons bood. Onze gids was zeer flexibel en zeer kundig qua knowhow over de vogels, andere dieren, het land, maar ook de bezienswaardigheden.

Elke dag had wel een hoogtepunt: de modderbadende olifanten in Etosha, het zoeken naar fotogenieke hoekjes in het oude mijnwerkersdorpje Kolmanskop, het knuffelen met de zeehond aan boord tijdens de boottrip bij Swakopmund, het uitzicht na het beklimmen van de duin naast Deadvlei, overstekende olifantenfamilie en drinkende leeuwenfamilie in Etosha, het wandelen naar de cheeta’s en niet te vergeten het poserende luipaard en dat in een mooi afwisselend landschap met een overeenkomst: oneindig!

Al met al een prima reis met prachtige herinneringen en vele foto’s! We gaan graag nog een keer terug naar Namibië om wederom te genieten van spannende gamedrives, mooie landschappen en nog een stukje van Damaraland (Himba’s) te zien.

groetjes familie Linders

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Miranda en Roland,

Bedankt voor de mooie evaluatie en het korte verslag.

Fijn dat de eerste keer Afrika jullie verwachtingen heeft overtroffen en dat jullie terug zijn gekomen met prachtige herinneringen en veel foto's.
Het was fijn dat het vertrek al gegarandeerd was bij twee personen. Zo werd een groepsreis voor jullie een privéreis.
Ik ben er blij mee dat jullie de gids en de accommodaties erg kunnen waarderen. Telefonisch gaf je al aan de afwisseling in de type accommodaties prettig te hebben gevonden.

Ik wens jullie veel plezier bij het verdere nagenieten en misschien wel de nieuwe voorbereidingen. Wie weet.... ;-).

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana Wildlife Breakaway, Kirsi en Rodrigo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben Going Africa Safaris leren kennen als een zeer betrouwbare, servicegerichte en persoonlijk betrokken organisatie. Het advies van Paul heeft ons erg geholpen bij het bepalen van de landen en het soort reis die het beste bij ons zouden passen. Op zijn advies hebben wij deze zomer een rondreis...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Hwange (Ivory Lodge), Khwai gebied (bedouin camp), Vlucht over Okavango Delta, Guma Lagoon Camp

Wij hebben Going Africa Safaris leren kennen als een zeer betrouwbare, servicegerichte en persoonlijk betrokken organisatie. Het advies van Paul heeft ons erg geholpen bij het bepalen van de landen en het soort reis die het beste bij ons zouden passen.

Op zijn advies hebben wij deze zomer een rondreis gemaakt door Botswana en Zimbabwe. En hij heeft niets te veel gezegd! Deze reis heeft een diepe indruk op ons gemaakt; de kleurrijke natuur, de hoeveelheid wild, de vriendelijke bevolking, de professionele gidsen, met regelmaat het avontuur, maar ook de ruimte en de rust.

Kortom, wij kunnen Going Africa Safaris en de Wildlife Breakaway safari met overtuiging aanbevelen!

Kirsi & Rodrigo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Kirsi Rautiainen & Rodrigo,

Bedankt voor de evaluatie en de foto's. Het is altijd leuk om op deze manier even mee te genieten.
Fijn dat jullie zo tevreden zijn over onze bijdrage bij de totstandkoming van de safari en dat jullie ook tevreden zijn over de uitvoering van de safari.

Ik wens jullie veel plezier bij het verder nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin