Chitake wandelsafari 4-daagse wandelsafari Mana Pools NP

Chitake Camp wandelsafari - 4-daagse wandelsafari in Mana Pools
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Chitake wandelsafari in Mana Pools

Chitake wandelsafari

Camp Chitake is een luxe mobile tented camp gelegen nabij Chitake Springs. Chitake Springs is een verborgen juweeltje diep verscholen in Mana Pools NP. Chitake Springs is een gebied wat van cruciaal belang is om de grote verscheidenheid aan wilde dieren die zich in dit zuidelijke deel van Mana Pools NP ophoudt van water te voorzien. Water komt uit een natuurlijke bron en stroomt langs de anders droge rivierbedding van de Chitake rivier.

De Chitake rivier ontspringt in de Zambezi Escarpment op de zuidelijke grens van het park en is verbonden met de Ruckomechi rivier. De Ruckomechi rivier die op zijn beurt over een afstand van 70 kilometer door de vallei naar de machtige Zambezi rivier kronkelt. Tijdens het regenseizoen is in het kanalenstelsel een overvloed aan water. Vanaf april drogen de rivieren weer op. Vanaf dat moment speelt Chitake Springs een belangrijke rol. In het droge seizoen is dit de enige drinkplaats voor de hier levende dieren. Honderdduizenden dieren zijn afhankelijk van deze enige waterbron.

Om die reden is dit de ideale plek ook voor roofdieren zoals de leeuw, luipaard, hyena en de wilde honden. Gieren worden vaak in grote aantallen gezien terwijl ze wachten op hun volgende maaltijd. Natuurlijk is het ook een grote show wanneer grote kuddes dorstige olifanten en een enorme zwarte massa van buffels hun dorst komen lessen. Dit alles kunt u ervaren door direct aan de rand van het spaarzame water te overnachten.

Chitake Springs is voor mensen die begrijpen wat het in Afrika betekent om in “middle of knowhere” te zijn. Een verblijf voor de echte Afrika-kenner die beseft en begrijpt dat Afrika hier op zijn best en op zijn wildst wordt beleefd. Een perfect dus voor de Chitake wandelsafari te ondernemen.

Boek uw Chitake wandelsafari in Mana Pools bij Going Africa Safaris.

Vertrekdagen

Periode
Deze Chitake wandelsafari kan gedurende de periode april tot en met november gemaakt worden.

Vertrekdagen
Deze Chitake wandelsafari kan op elke dag aanvangen.

Minimaal aantal personen
Deze Chitake wandelsafari is in beginsel een groepsreis waarop dus meerdere mensen kunnen inschrijven. Elke vertrek is gegarandeerd bij minimaal 2 personen. in de periode december t/m maart is er een vertrek bij minimaal 4 personen.

Privé vertrek
Boekt u met 4 personen, dan is het mogelijk om deze Chitake wandelsafari privé te boeken.

Prijsindicatie per persoon

$ 1.240,00 (laag seizoen 2021)
$ 1.587,00 (hoog seizoen 2021)

Dit zijn de reguliere prijzen van de lokale organisatie. Hierop ontvangt u bij ons een mooie korting welke afhankelijk is van het aantal personen en eventueel aansluitend arrangement.

Let op: Voor deze Chitake wandelsafari presenteren we de prijs in Amerikaanse Dollars. Bij boeking rekenen we de prijs om naar Euro’s tegen de dan geldende omrekenkoers.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Chitake wandelsafari

 • Alle maaltijden conform reisschema
 • Drankjes (zoals geïmporteerde wijnen, bier, frisdranken en mineraal water, thee, koffie en cordials)
 • Kampeer- en kano equipment
 • Gids

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Zambezi wandelsafari

 • Transfers naar en van Mana Pools
 • National park fees
 • Persoonlijke uitgaven.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Reisbeschrijving

Chitake wandelsafari

Dag 1
Na aankomst in Mana Pools National Park per charter vlucht wordt u op de airstrip door uw gids opgewacht en krijgt u een verkoelend drankje aangeboden. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Camp Chitake. Onderweg ziet al de nodige wilde dieren zoals olifanten, kudu’s , zebra’s, impala’s en veel vogels.

In Camp Chitake aangekomen krijgt u een lunch aangeboden. Het door de kampassistenten opgestelde tented camp beschikt over ruime tenten welke voorzien zijn van muskietengaas. Nadat u heeft genoten van een heerlijke lunch die de chef-kok u heeft voorschotelt, maakt u zich gereed voor de eerste wandelsafari.

U verkent het omliggende gebied van Camp Chitake te voet. Een indrukwekkende eerste activiteit die u meteen doet beseffen dat u midden in de bush bent. Na een paar uur keert u vlak voor zonsondergang weer terug in het camp en geniet u van een heerlijke koud drankje terwijl de zon steeds verder achter de horizon verdwijnt.

Ook kunt u gebruik maken van de douche die wordt voorzien van warm water. Dan is het tijd voor uw eerste diner onder de Afrikaanse sterrenhemel. Hoewel het verleidelijk zal zijn om wakker te blijven en te genieten van de geluiden van de bush, zullen de comfortabele bedden en uw vermoeidheid waarschijnlijk weerstand bieden en overwinnen.

Dag 2
Om de dag zo optimaal mogelijk te benutten, staat u vroeg op. Inmiddels wordt uw water bassin voor de tent gevuld met warm water om u op te frissen en wachten bij het kampvuur de thee, koffie, muffins en zelfgemaakte koekjes op u om genuttigd te worden. Het dagprogramma maakt u samen en in overleg met de gids.

De zwaarte van de wandeling is afhankelijk van de fitheid van de groep. Er zijn diverse mogelijkheden. Een wandelsafari langs de Chitake rivier richting de Ruckomechi rivier of een wandelsafari richting de escarpment.

Na de lunch is het mogelijk om er opnieuw op uit te trekken. Ook is het mogelijk om op een strategische plek in de bush te gaan zitten om af te wachten wat er komt drinken bij het water.

Op het einde van de middag is er i n het kamp weer gelegenheid om u heerlijk warm te douchen en kunt u onder het genot van een heerlijk drankje van de zonsondergang genieten.
Een diner onder de mooie sterrenhemel is een heerlijk afsluiting van deze eerste volle dag bij Chitake Springs.

Dag 3
Vandaag is er net als gisteren de keuze uit diverse activiteiten. Zo kunt u er meteen op uit om een kortere wandeling te maken. Maar u kunt ook eerst ontbijten om vervolgens de hele dag op wandelsafari te gaan. Ook kunt u natuurlijk bij het kamp blijven om de hele dag bij het water te blijven en te wachten op de dieren die gaan komen.

Onderstaande kan u bij deze keuze helpen.
In de koudere maanden van het jaar (mei – augustus) stellen we voor om langere wandelingen te maken.
Wanneer het droger en heter wordt, is het verstandiger om tijdens de ergste hitte van de dag bij het water te blijven. In de vroege ochtend en namiddag kan er dan wel gewandeld worden.

Tijdens het drogere en hetere seizoen bij het water blijven, kan erg veel opleveren. Het observeren wat de dagelijkse routine van de dieren is, geeft u haast het gevoel zelf onderdeel te zijn van deze prachtige momenten.
De dag wordt op dezelfde manier afgesloten als de voorgaande dagen.

Dag 4
Afhankelijk van het tijdstip van uw vertrek of deelname aan een kanosafari, is er nog een mogelijkheid voor een laatste korte wandeling. De transfer naar de airstrip of naar Mana Main Camp gaat via een game drive. Hier neemt u afscheid. Een afscheid vol herinneringen en mooie ervaringen en die u met een rijk gevoel weer terug laten keren naar de meer bewoonde wereld.

Verlenging
Deze Chitake wandelsafari is uitermate geschikt om met een kanosafari in Mana Pools NP te combineren. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op de website. Een uitstekende en net zo avontuurlijke verlenging is bijvoorbeeld een meerdaagse luxe Zambezi kanosafari.

Routekaart

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

LET OP: DIT IS EEN AVONTUURLIJK EN SPORTIEVE WANDELSAFARI.
VAN HET AANGEGEVEN REISSCHEMA EN DE GENOEMDE TIJDEN TIJDENS DEZE ZAMBEZI WANDELSAFARI KAN WORDEN AFGEWEKEN WANNEER ER ZICH ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN VOORDOEN.

Seizoenen
Het laagseizoen is van november t/m mei.
Het hoogseizoen is van juni t/m oktober.

Non participatie
Dit is een luxe Chitake wandelsafari en alle werkzaamheden in het camp worden verricht door de kampassistenten. U hoeft dus niet zelf u tent op te zetten en andere werkzaamheden te verrichten in het kamp.

Belangrijke informatie
Algemene informatie voor de luxe Camp Zambezi wandelsafari (Engels)

Reisadvies Zimbabwe
Reisadvies Zimbabwe

Visum en Paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het zit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is.

Deze bepalingen kunnen regelmatig wijzigen.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Harare zijn niet bij de prijs inbegrepen. Mogelijk heeft u op de heenweg een overnachting nodig alvorens door te vliegen naar Mana Pools NP.

Afhankelijk van uw aansluitende arrangementen kan het zijn dat u op een andere  manier in Mana Pools. Laat ons dit bij boeking weten op het moment dat u de aansluitende arrangementen niet via Going Africa Safaris regelt.

Vanzelfsprekend regelen we ook graag uw aansluitende arrangementen waardoor we een aantrekkelijk prijs kunnen bieden. Dit voorkomt ook eventuele problemen bij het niet goed aansluiten van uw totale safari.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Foto's

Video

Reviews

Evaluatie wandel- en kanosafari Zimbabwe, Karla en Wim

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul, Het was zeker een avontuurlijke vakantie, en actiever dan we gewend waren, een nieuwe en leuke ervaring 🙂 Alles is prima verlopen. We hebben nergens problemen ondervonden. Het transport naar Kanga Camp verliep wel problematisch maar dit vanwege panne van de jeep die ons had moeten oppikken. De...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Het hele avontuur

Hoi Paul,

Het was zeker een avontuurlijke vakantie, en actiever dan we gewend waren, een nieuwe en leuke ervaring 🙂
Alles is prima verlopen. We hebben nergens problemen ondervonden. Het transport naar Kanga Camp verliep wel problematisch maar dit vanwege panne van de jeep die ons had moeten oppikken. De mensen daar hebben het echter prima opgevangen, een lunch werd ons bij Zambezi lifestyles aangeboden en uiteindelijk waren we nog om 15u op onze plek. De honeymoon suite als upgrade was een leuke verrassing erbovenop 🙂 Als je daar bent, mag je Cassius en Nyeli en iedereen nog eens hartelijk bedanken.
Wat de game betreft, hadden we in Kanga Camp wat pech op de gamedrives en walking safari’s (honden en leeuwen waren ons telkens te snel af) … maar we hebben één nacht drinkende hyena en een andere twee drinkende luipaarden gezien in de pan… dus af en toe lui zijn en in de zetel blijven zitten, levert -zeker in Kanga- wat op 🙂

In Mana Pools blijft nog veel terrein te verkennen, en we zijn nu al aan het nadenken wat en hoe we dat best nog eens terug kunnen doen. Camp Zambezi was voor ons een top ervaring (Marc als gids), en manier van kamperen paste ons heel goed, leuk om geen tenten te moeten opzetten maar nog basic genoeg om van alles te kunnen genieten, inclusief een kill van leeuwen ‘s nachts voor onze tent… Toen we daar waren hebben we ook veel goeds gehoord over Matobo NP (rhino’s), dus de plannen broeien ondertussen alweer 🙂

Kano safari was top: slechts een halve dag wat wind op kop gehad, met de bijhorende golfslag : het was wel werken, maar nooit zoals de eerste kano ervaring bijna 20(!) jaar geleden… Een beetje stressy vanwege de hippo’s waar we af en toe wel heel dicht bij lagen, vooral ééntje die op een 100m afstand zijn kop bovenstak en we als zot moesten beginnen peddelen om er niet over te varen, en eentje waar ze met zijn allen besloten om de boel te blokkeren en we onze boot te voet langs de kant moesten verdertrekken om er voorbij te geraken. Avontuurlijk, spannend maar achteraf gezien top. Wel de laatste keer geweest nu 🙂

Bij onze eerste stop bij Lake Kariba (Rhino Safari camp) hadden we al vier van de vijf big five gezien : luipaard, olifant, leeuwen (on foot getrackt) en buffel… van rhino hebben we sporen gevonden dus er leeft er minstens nog eentje. Heel leuke plek en gids (Steve).

Dus zoals je merkt, heel tevreden en benieuwd naar meer… maar er eerst maar weer eens voor werken 😉

Alvast bedankt voor de prima organisatie en zorgeloze vakantie.

Hopelijk kunnen jullie de honden wel te pakken krijgen (op twee weken moet dat zeker lukken). Warm is het er inderdaad al wel, vooral in Kanga , onze laatste stop, was het al beduidend heter met erg hete wind, sluierbewolking,… zelfs de gidsen kloegen van de warmte. Veel plezier ginder! Als je Marc moest tegenkomen, doe hem eveneens de groeten!

Groetjes,
Karla en Wim

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Karla en Wim,

Wat fantastisch dat jullie zo genoten hebben. Zeer zeker een meer sportievere en actievere vakantie dan de voorgaande. Maar deze regio rond Mana Pools leent zich er ook goed voor.
Vier van de big 5 zien op de eerste dagen is bepaalt niet voor iedereen weggelegd en dan ook nog de leeuwen te voet. Een droom.
Inderdaad zo ongeveer 20 jaar geleden is het alweer dat we de Zambezi voor het eerste met de kano hebben overwonnen. Pfff waar blijft die tijd. Deze maand zal ik ook wel een weer een paar keer in de kano zitten. Kijk er naar uit. Ellen iets minder ;-)

Inderdaad heeft Mana nog veel meer te bieden. Ook op een andere manier. Bij Kanga levert inderdaad de zogenaamde armchair safari vaak meer op dan de reguliere game drive of wandelsafari. Zeker nu het erg droog wordt. Wel fijn dat het probleem met de transfer zo is opgelost. Ik had al wel doorgegevens dat ik jullie liever niet een een specifieke tent had. Maar dat het uiteindelijk de Honeymoon tent is geworden, is helemaal fraai.

Ik vind het erg leuk dat jullie zo hebben genoten en zelfs al weer een beetje bezig zijn met andere plannen. Graag zien we natuurlijk een keer de foto's van jullie belevingen.

Zelf hebben we tijdens ons bezoek ook al een kleine reunie met oud gidsen. Maar ik ga Cassius en Nyeli zeker de groeten doen. Wanneer ik Marc tegen kom, en dat kan haast niet anders, zal ik hem ook de groeten doen.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie wandel- kano- en lodge safari Zimbabwe, Noreen en Thijs

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Inmiddels zijn we alweer bijna een week thuis en hebben we elkaar ook al gesproken, maar ik wilde toch nog graag een evaluatie van onze reis per mail nog naar je sturen. Allereerst willen we je weer bedanken voor je advies en altijd snelle reactie. En dat geldt...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De gehele safari beleving

Beste Paul,

Inmiddels zijn we alweer bijna een week thuis en hebben we elkaar ook al gesproken, maar ik wilde toch nog graag een evaluatie van onze reis per mail nog naar je sturen.

Allereerst willen we je weer bedanken voor je advies en altijd snelle reactie. En dat geldt zowel voor de reis, maar ook tijdens en zelfs na de reis. Met jouw kennis en contacten hebben we een geweldige reis kunnen samenstellen. Het is een compleet andere reis geworden als vorig jaar (vorig jaar hebben we de Botswana kampeerspecial gedaan), nu hebben we een veel actievere vakantie gehad en hebben we de natuur en het wild op een heel andere manier beleefd.

We begonnen onze reis in Victoria Falls in de accommodatie Old Ursula Camp. Een kleinschalig kamp met geweldig uitzicht op Stanley & Livingstone Game Reserve. De gastheer en gastvrouw doen werkelijk alles om het naar je zin te maken. Het eten is er heerlijk en het is ook leuk dat ze tijdens je verblijf activiteiten in het Game Reserve aanbieden. Zo hebben we een middag/avond gamedrive in het park gedaan.

Daarna zijn we naar Hwange NP gegaan voor de 5-daagse wandeling met Leon Varley. Leon is echt een expert en kan van alles vertellen over het gebied, dieren, planten. Hij heeft wel een heel stevige pas erin bij de wandelingen, dus dat was voor ons flink aanpoten. Leon was, toen wij er waren, betrokken bij het rhino counting project, dus hij was er heel erg op gebrand om sporen te vinden van een neushoorn, maar uiteraard werd er ook uitgekeken naar andere sporen. Qua wild hebben we te voet helaas niet veel gezien, maar wat je ziet beleef je op een veel intensere manier dan als je in een auto zit. Te voet hebben we in ieder geval olifanten, giraffes, hyena’s, zebra’s, buffels en veel hertsoorten gezien. Maar het absolute hoogtepunt was de 3e wandeldag, toen we relatief verse sporen van een moederneushoorn met haar kind vonden. Het was geweldig te zien hoe Leon met zijn tracker het spoor probeerden te volgen. Handen worden in de ontlasting van de poep gestopt om te kijken of het nog warm is. Je volgt letterlijk de weg die de neushoorn heeft afgelegd. Je ziet waar ze hebben gegeten, waar ze hebben gelegen. Een paar keer zijn we het spoor kwijt geraakt, maar door steeds groter wordende rondjes rondom het laatste spoor te lopen, konden we het spoor gelukkig weer oppikken. Uiteindelijk na een paar uur zoeken zagen we moederneushoorn en haar zoon in de schaduw rusten. Het was perfect! De wind stond goed en we hebben bijna een half uur zicht gehad op de neushoorns. Op deze manier dit dier wat op uitsterven staat te mogen zien, is het mooiste wat wij ons konden wensen. Zelfs Leon Varley en zijn tracker gingen helemaal uit hun dak!

Na Hwange NP zijn we weer terug naar Victoria Falls gegaan. We verbleven in Ilala Lodge. Na 5 dagen bush komt er dan wel echt heel veel luxe op je af en daar hebben we echt heel erg van genoten. Het is een hele mooie lodge op slechts een paar minuten lopen van de Falls. Het eten daar is ook echt een aanrader!

Een ander hoogtepunt voor ons was de ochtend met de Anti-poaching Unit van Victoria Falls. Charles Brightman nam ons mee en vertelde ons alles over de in 1999 opgerichte unit. Het is heel fijn om te zien dat ze al diverse successen geboekt hebben, maar dat stroperij helaas nog steeds een ontzettend groot probleem is. Waar we heel erg van schrokken was de hoeveelheid troep in de ontlasting van de olifanten. Bij een olifant vonden we zelfs tandpastatubes, glasscherven en scheermesjes in zijn ontlasting. Charles heeft hier ook allemaal foto’s van gemaakt om aan te tonen bij de gemeente dat ook afval een groot probleem is. Wat heel heftig was, is dat we opeens verse voetafdrukken van mensen vonden in een gebied waar geen mensen mogen komen. Zeker omdat dit in de buurt was van een mineraalplek waar veel dieren mineralen komen eten. Vaak wordt op deze plekken gif gestrooid, zodat de stropers geen dieren hoeven te schieten (want dat maakt teveel kabaal). Dit was dus groot alarm. En opeens zagen we de me nsen zelfs lopen. Charles veranderde meteen van houding en laadde zijn geweer. “Gelukkig” bleken het 5 vrouwen te zijn die alleen hout aan het stropen waren. Zij werden meegenomen naar het kantoor en krijgen daar uitleg waarom ze dit niet mogen doen en dat het ook voor hun heel gevaarlijk is, immers ze lopen in een gebied waar gevaarlijke dieren vrij rondlopen. In ieder geval vonden wij deze ochtend echt heel bijzonder. Het geld wat je betaald wordt goed besteed en wij kunnen alleen maar respect hebben voor de passie van Charles Brightman. Absoluut een aanrader!

Daarna zijn we naar Kariba gevlogen en vanuit daar werden we opgehaald voor onze 4-daagse kanotocht over de Zambezi. We waren met z’n tweetjes samen met twee gidsen, dus echt een privesafari. We kanoën in de komende dagen 75km naar Mana Pools. Ook deze trip was super goed verzorgt! We hebben veel vogels, olifanten, krokodillen en nijlpaarden gezien en zelfs een leeuwin langs de waterkant. Helaas hebben we twee dagen flinke tegenwind gehad en daardoor werd de rivier heel erg wild. Water sloeg constant in de kano’s en dat werd op een gegeven moment zo heftig dat de gidsen terecht besloten de kanotocht voor een paar uur af te breken en dat we als de rivier wat rustiger zou worden pas weer het water op zouden gaan. Hieruit kunnen we alleen maar concluderen dat Going Africa met heel professionele partners samenwerkt!

In Mana Pools hebben we 2 nachten op Kanga Camp geslapen. Een kamp met 6 tenten, waarvan er 5 rondom een waterhole gevestigd zijn. Iedere dag wordt er water in deze waterhole gepompt, wat een enorme aantrekkingskracht op dieren heeft. Je hoeft eigenlijk niet weg te gaan van het kamp, want het wild komt wel naar je toe. Mocht je toch iets willen doen biedt Kanga camp in de ochtend en middag activiteiten aan in hun prive gebied (wel onderdeel van Mana Pools). Hoogtepunt voor ons was een begroetingsceremonie van een leeuwenfamilie te zien (tijdens gamedrive). Het mannetje was, zo vertelde de gidsen, een aantal dagen weggeweest en ontmoette net zijn familie weer. Geweldig om te zien dat ze elkaar allemaal kopjes geven en zelfs de welpjes naar het mannetje opspringen. Ook hebben we een luipaard in ons kamp gehad wat kwam drinken. Kanga Camp is een hele mooie locatie, maar probeer wel te bedingen dat je een tent krijgt die aan de waterhole ligt. Tent 6 ligt helaas aan de andere kant van het pad met uitzicht op een klein vogelbadje.

Als laatste hebben we de Mana Shoreline Walking Safari gedaan. Hierbij loop je van kamp naar kamp. Waarbij het kamp door de campcrew wordt opgezet en afgebroken. Het wandelen gaat in een redelijk rustig tempo, maar je loopt wel tussen de 15-20km per dag. Dit in temperaturen van 45graden is best zwaar en ondanks dat we weten dat Mana Pools heel warm kan worden, was dit wel afzien. Maar wat je om je heen ziet is wel echt prachtig! Mana Pools heeft iets magisch en ik denk dat iedereen die er ooit geweest is dit kan beamen. Hoogtepunt was het zien van een leeuw terwijl we te voet zijn spoor waren gevolgd, maar ook een groep van 7 krokodillen die in het water voor ons kamp een nijlpaard aan het verslinden waren. Zo veel oergeweld, dit had ik tot dan toe alleen nog maar op tv gezien. De allerlaatste uren hebben we nog een gamedrive door het park gemaakt en we werden toen nog beloond met een grote groep wilde honden en een groep leeuwinnen.

Het is een iets langer verhaal geworden dan gedacht, maar dat krijg je als je zo enthousiast bent. Paul, dank je wel voor het regelen van deze mooie en bijzondere reis, je enthousiasme, uitleg en uitzoekwerk. We hebben een geweldige tijd gehad.

Groeten Thijs en Noreen

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Noreen en Thijs,

Wat een geweldig mooi verslag. Bij het lezen gaf me dit zo een goed gevoel en besef je helemaal, dat je het hiervoor doet. Zeker wanneer je op een ze lfde dag nog een paar van die geweldige evaluaties binnen krijgt. Maar ik wil jullie ook graag de complimenten geven voor jullie flexibele en positieve houding. E.e.a. ontvingen we ook van Leon Varley terug als complimenten naar jullie toe.

Leon Varley wandelsafari
Inderdaad kan of is deze meerdaagse wandelsafari, mede ook afhankelijk van de lokale situatie op dat moment, pittig zijn. Dagen achter elkaar in de bush lopen is een avontuur. Daarbij is natuurlijk de encounter met de neushoorns erg speciaal. Zeker de manier waarop. Dat het erg speciaal is geweest mag inderdaad wel uit de reactie van Leon Varley blijken.

Anti Poaching excursie
Ik werd tijdens een studiereis door mijn lokale partner in contact gebracht met Charles en zijn werk. Meteen gaf hij mij het gevoel ambitieus te zijn in zijn strijd tegen poaching in de Victoria Falls regio. Helaas had ik toen geen tijd om mee op pad te gaan. Maar een jaar later kreeg ik deze gelegenheid wel en zag hoe goed het was dat er in deze regio op een goede manier gestreden wordt tegen het poachen. Vooral ook tegen poachers vanuit Zambia en de professionaliteit waartegen soms ook gestreden moet worden. Inderdaad een serieuze strijd zoals je zelf gezien hebt. Ook wij zagen destijds de poachers (mannen uit Zambia) dicht bij een buffel in een strik. Sinds dat moment heb ik besloten Charles en zijn VFAPU jaarlijks financieel te ondersteunen en de excursie actief aan te bieden. Met deze bijdrage wordt inderdaad het tegengaan van poachen ondersteund. Zeker voor reizigers die de watervallen al eerder hebben gezien en eens een andere excursie willen dan de gebruikelijke en bereid zijn ook de keerzijde te zien, is deze excursie zeker een “eye opener” dat niet alles vanzelfsprekend is. Daarnaast blijft het ook bijzonder om in deze regio in gebieden te komen waar nauwelijks tot geen andere toeristen komen. Inderdaad absoluut een aanrader.

Kanosafari naar Mana Pools
Ook weer een sportief onderdeel van jullie safari door Zimbabwe. Wat fijn dat jullie terugkijken op een goed verzorgde kanosafari waarbij inderdaad ook de veiligheid in acht wordt genomen. Zeker met een sterke wind. Goed om bevestigt te krijgen dat de gidsen die veiligheid zo betrachten. Met krokodillen en nijlpaarden in de buurt een absolute must. Het is inderdaad mooi om dieren is vanuit een heel ander perspectief te zien.

Kanga Camp
Inderdaad is Kanga een fraai camp om, zeker na zoveel activiteit, ook heerlijk te kunnen relaxen. De waterhole heeft grote aantrekkingskracht op de dieren. Zeker naarmate het droge seizoen vordert. Bedankt voor de tip over tent nummer 6. Ik ben er twee jaar geleden geweest en het is mij toen niet opgevallen. Zelf gebruiken we de teksten van de camps van de lodge en van onze lokale partner en vertalen deze. Ik heb ook even gekeken naar andere aanbieders hoe ze e.e.a. omschrijven. Eigenlijk geeft elke aanbieder aan dat alle zes de tenten uitzicht bieden op de waterhole. Mogelijk heeft het ook te maken met hoever de waterhole zich terugtrekt in het droge seizoen. Ik heb e.e.a. wel meteen doorgegeven aan mijn lokale partner en het toeval wil dat deze op dit moment alle camps bezoekt in Mana voor inspectie. Ik ga dus binnenkort de huidige stand van zaken omtrent 6 horen. Ik heb de websites al wel aangepast op jullie bevindingen.

Mana Shoreline Walking Safari
Ook hier natuurlijk een fraai avontuur ondanks de zware omstandigheden. Respect. Gelukkig heeft de natuur jullie hier ook beloond.

Noreen en Thijs, erg bedankt voor inderdaad het enthousiaste verslag. Ik heb er van genoten om jullie belevingen op deze manier te volgen en zal het verslag zeker nog wel eens nalezen. Gewoon omdat je dan nog meer als normaal beseft waarvoor je het doet.

Geniet vooral nog veel na van jullie bijzondere safari door Zimbabwe en jullie gedane inspanningen. Nogmaals, alle respect van mijn kant. En een enthousiast verslag, vraagt om een enthousiaste reactie. ;-) ,

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin