Familie kampeersafari Namibië

17-daagse Namibië luxe kampeersafari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Familie kampeersafari Namibië - 17-daagse Namibië luxe kampeersafari

Familie kampeersafari Namibië.

Deze zeventiendaagse begeleide familie kampeersafari Namibië combineert de hoogtepunten van Namibië in het ruige Damaraland en Kaokoland.

U brengt een bezoek aan de Afri-Cat Foundation in Okonjima, geniet van de rijke flora en fauna in het wereld beroemde Etosha National Park alvorens naar de vallei van de Hoanib rivier op zoek te gaan naar de woestijn olifanten, Purros en de diverse Palmwag Concessie.

Na een bezoek aan de rustieke Palmwag Lodge, ontdekt u de romantische kuststad Swakopmund, de kale vlaktes van de Namib woestijn en de abrikoos gekleurde duinen van Sossusvlei. Een prachtige rondreis door Namibië voor de reiziger die van kwaliteit houdt.

Deze familie kampeersafari Namibië heeft geen vaste vertrekdatums meer en kan op aanvraag op maar worden verkocht voor een prive luxe kampeersafari.

Boek deze familie kampeersafari Namibië bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze familie kampeersafari Namibië is een luxe kampeersafari en kan, afhankelijk van uw wensen, op elke gewenst moment starten.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs voor deze familie kampeersafari Namibië is op aanvraag en is in de regel afhankelijk van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers ZAR c.q. NAD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze familie kampeersafari Namibië, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze familie kampeersafari Namibië.

 • Maaltijden, vervoer en transfers volgens reisschema
 • Luxe kampeer equipment
 • Activiteiten en game drives volgens reisschema
 • Engelstalige gids
 • Mineraalwater enroute
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze familie kampeersafari Namibië.

 • Maaltijden niet volgens reisschema
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Wasgoed
 • Verzekeringen
 • Noodzakelijke vluchten.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Familie kampeersafari Namibië.

Dag 1: AfriCat Foundation
Aankomst op Hosea Kutako (Windhoek International) Airport, waar u wordt opgewacht door uw gids. Daaropvolgend rijdt u via Windhoek, de hoofdstad van Namibië, in noordelijke richting en via Okahandja naar Okonjima Lodge.

Okonjima Lodge is de thuisbasis van de AfriCat Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van Namibische wilde katten, in het bijzonder luipaard en cheeta. Maak van de mogelijkheid gebruik om deze roofdieren van dichtbij te zien en te fotograferen.
Een luxe kampeer overnachting bij Okonjima of vergelijkbaar, volpension incl. activiteiten

Dag 2 en 3: Etosha NP
U vertrekt vanaf Okonjima via Otjiwarongo, Otavi en Tsumeb naar Mushara Bush Camp. Mushara ligt op slechts 8 km van de von Lindequist Poort aan de oostelijke rand van het Etosha National Park. Ontdek de geheimen van de Afrikaanse bush in Etosha National Park.

Wij besteden de dagen met game drives in het park en bezoekjes aan de vele waterholes, dat een grote verscheidenheid aan dier- en vogelsoorten weet aan te trekken. De gids weet feilloos de mooiste plekjes in Etosha te vinden.
Een luxe kampeer overnachtingen bij Onguma campsite of vergelijkbaar, volpension

Dag 4 en 5: Etosha NP
U reist van oost naar west door Etosha NP. Langs Fort Namutoni en Halali Camp leidt de route naar Okaukuejo Camp in het Park. Okaukuejo is gelegen op 17 km van de zuidelijke ingang van het park en beroemd om zijn verlichte waterhole, waar bezoekers van dichtbij het gedrag van de wilde dieren goed kunnen observeren.
Een luxe kampeer overnachting bij Okaukuejo campsite of vergelijkbaar, volpension

Dag 6: Hobatere Lodge
Vandaag, is uw eindbestemming het nieuwe Dolomite Camp. Dolomite camp biedt een uitstraling van wereldklasse en kan zeggen het eerste camp te zijn in de meest westelijk gedeelte van Etosha en wat rijk is aan bioversiteit. Een ongeëvenaarde wildernis beleving in termen van privacy en landschap.
Een luxe kampeer overnachting bij Alpex Bush Camp of vergelijkbaar, volpension

Dag 7: Khowarib
De route gaat door het natuurgebied naar de Khowarib Gorge, een smalle kloof in de droge Hoanib rivier en de thuisbasis van een aantal Damara en Herero gezinnen. Het kamp wordt opgezet op de Khowarib gemeenschap camping. De camping ligt aan de oever van de rivier Khowarib.

Geniet van de eerste nacht van uw luxe kampeer avontuur. Namibisch spectaculaire natuurschoon en kleurrijke vogels en wilde dieren en tevens de geluiden van de Afrikaanse nachten, terwijl u rond het kampvuur zit.
Een luxe kampeer overnachting, volpension

Dag 8: Hoarusib
Na een stevig ontbijt vertrekt u in noord-oostelijke richting naar Purros. U brengt een kort bezoek aan Sesfontein, voordat u de droge vallei van de Purros rivier volgt. Het kamp wordt opgezet op het terre in van Pur ros community welke is gelegen aan de rivier de Hoarusib.

Een geweldige plek van waaruit de landschappelijke schoonheid en de diversiteit aan wild in hun n atuurlijke omgeving te ervaren. De droge rivierbedding van de Hoarusib wordt bezocht door olifanten, giraffen, kudu, zebra’s, struisvogels en andere soorten.

In de late namiddag bezoekt u een Ovahimba dorp gevolgd door een sundowner excursie in het schilderachtige en prachtige Hoarusib vallei van de rivier. Een luxe kampeer overnachting, volpension

Dag 9 en 10: Palmwag Concessiegebied
U vertrekt via Hoanib rivier in zuidelijke richting met als einddoel de Palmwag-concessie. Tijdens de komende twee dagen rijdt u in zuidelijke richting, volgen de wilde dieren en bezoeken de verschillende verborgen bronnen.

Slechts een paar plaatsen op de planeet bieden het niveau van de privacy en wildernis gevoel, als de geschatte 5000 vierkante kilometer private Palmwag Reserve. Dit woestijn reservaat heeft een aantal zoetwater bronnen dat gezonde populaties van dieren, inclusief de voor woestijn aangepaste zwarte neushoorn en olifant, alsmede grote populaties van de hartmann’s berg zebra’s, giraffen, oryx, springbok en kudu.

De roofdieren populatie is de grootste buiten het Etosha National Park met meer dan 100 leeuwen, cheeta’s, luipaarden, bruine- en gevlekte hyena. Verder is er een rijk vogel leven met het grootste deel van Namibia’s inheemse soorten aanwezig.

De Concessie ondersteunt ook bijna 70% van ‘s-werelds grootste loslopende populatie van zwarte neushoorns en fungeert als het cruciale kerngebied in de regio. De unieke flora en fauna binnen het concessiegebied dienen ook als een nationale, regionale en mondiale aantrekkingskracht. Twee nachten luxe kampeer overnachting, volpension

Dag 11: Palmwag
Na een laatste bush ontbijt, vertrekt u naar Palmwag Lodge, een paradijs op de Uniab rivier en een van de oudste en meest populaire toeristische rendez-vous van Namibië.
Een luxe kampeer overnachting bij Grootberg lodge of vergelijkbaar, volpension

Dag 12: Swakopmund
Onderweg naar Swakopmund bezoekt u Twyfelfontein wat lijkt op een kunstgalerij. Deze schatkamer van rotstekeningen achtergelaten uit de tijd van het stenen tijdperk wordt beschouwd als een van de rijkste verzamelingen van rotstekeningen in Afrika.

Ten zuiden van Twyfelfontein is de Burnt Mountain, een panorama van verlatenheid met gekleurde rotsen contrasterend tegen de grijs-zwarte omgeving. De Organ Pipes, een massa van basalt platen in een ravijn gekerfd door een rivier, is een andere geologische nieuwsgierigheid in het gebied. U komt in de namiddag aan in Swakopmund. Overnachting: Central Guesthouse, logies/ontbijt

Dag 13: Swakopmund
Vanmorgen maakt u een dolfijn cruise in de Walvis Bay Lagoon. Vanmiddag heeft u een vrij programma. Lekker winkelen in het gezellige Swakopmund of er is tijd voor het maken van optionele excursies in de buurt van Swakopmund. Overnachting: Central Guesthouse, logies/ontbijt

Dag 14: Namib Desert
Vertrek uit Swakopmund. Na het ontbijt rijdt u in zuidelijke richting door het Namib Naukluft Park en via de Kuiseb-en Gaub Passes naar Desert Homestead en Horse Trails gelegen in de lage vlaktes van de Namib Desert. Een luxe kampeer overnachting bij Sossus Oasis of vergelijkbaar, volpension

Dag 15: Namib Desert
Vroeg in de ochtend brengt u een bezoek aan de Sossusvlei. Sossusvlei is een klei-pan omringd door waarschijnlijk de hoogste zandduinen van de wereld. In de jaren met veel regenval vult de pan zich met water. Een zeer uitzonderlijke en apart gewaarwording. Verder bezoekt u Sesriem Canyon. Een luxe kampeer overnachting Sossus Oasis of vergelijkbaar, volpension

Dag 16: Windhoek
Via de Remhoogte Pass en Rehoboth keert u terug naar Windhoek. Er is nog genoeg tijd om de hoofdstad van Namibië verder te verkennen. Overnachting Elegant Guesthouse, logies/ontbijt

Dag 17: Vertrek:
Afhankelijk van uw vertrektijd, is het mogelijk Windhoek in te gaan om nog wat te winkelen voor nog wat last minute inkopen. U wordt vanaf The Elegant Guesthouse op tijd naar Hosea Kutako Airport gebracht om op tijd in te kunnen checken voor uw vlucht terug naar Nederland.

Boek deze familie kampeersafari Namibië bij Going Africa Safaris.

Routekaart

Routekaart familie kampeersafari Namibië.

familie kampeersafari NamibieRoutekaart familie kampeersafari Namibië

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Belangrijk om te weten
Er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden zijn waardoor het noodzakelijk is om van de geplande route af te wijken. Hiervoor vragen we uw begrip. Voor mensen met een gezonde teamspirit, flexibele houding en die niet te beroerd zijn om een keer een helpende hand uit te steken, is dit een prachtige safari.

Vervoer
Tijdens deze familie kampeersafari Namibië reist u in een safari wagen die speciaal voor deze vorm van reizen is ontworpen. De grote ramen kunnen open en het dak bezit een zogenaamde pop-up roof. Uitstekende mogelijkheden dus om de wilde dieren te ontdekken en om ze fotograferen of te filmen.

Verder bezit de auto een koeling voor de drankjes en zijn er oplaatmogelijkheden voor de accu’s van de verschillende video- of fotocamera’s.

Hoe kampeert u
Deze familie kampeersafari Namibië is een luxe mobile kampeersafari en staat onder begeleiding van een gids en camp assistent en kok.

Het camp wordt door voor u opgezet. De tenten zijn tweepersoons koepeltenten met de volgende afmetingen (L:250 cm x B:250 cm x H:180 cm).

U slaapt op stretchers met een matras van foam en een kussentje. De slaapzak is niet inbegrepen maar kan voor € 20,00 voor de duur van de safari gehuurd worden. Verder zijn er twee inklapbare stoeltjes bij elke tent aanwezig en is er een marquee (5 x 5 meter) aanwezig om tijdens de heetste dagen schaduw te creëren.

familie kampeeersafari Namibie

Vertrek
Deze familie kampeersafari Namibië is een luxe kampeersafari en kan, afhankelijk van uw wensen, op elke gewenst moment starten. Lees ook de informatie over de “Beste reistijd”

Aantal deelnemers
Deze familie kampeersafari Namibië heeft maximaal 6 deelnemers. De prijzen zijn op aanvraag.

Safaristyle
Deze familie kampeersafari Namibië is een luxe kampeersafari met uw eigen familie of groep vrienden waarbij de luxe tent voor u wordt opgezet.

Visum en paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Er is een rechtstreekse vlucht van Frankfurt naar Windhoek met gunstige aankomst en vertrektijden. Verder is het ook mogelijk om vanaf Amsterdam via Johannesburg naar Windhoek te vliegen. Deze vluchten zijn niet inbegrep

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie privé luxe kampeersafari Namibië, familie Hemstra

Overall cijfer voor deze safari: 10
We waren nog nooit in Afrika geweest en hebben gekozen voor de classic camping safari door Namibie (12 dagen). Ontzettend veel geleerd van onze gids Martin, zijn verhalen en enthousiasme maakten de reis nog boeiender. Vooral het kamperen in de bush heeft veel indruk op ons gemaakt. Fantastisch gegeten onder...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Sossusvlei

We waren nog nooit in Afrika geweest en hebben gekozen voor de classic camping safari door Namibie (12 dagen). Ontzettend veel geleerd van onze gids Martin, zijn verhalen en enthousiasme maakten de reis nog boeiender.

Vooral het kamperen in de bush heeft veel indruk op ons gemaakt. Fantastisch gegeten onder duizenden sterren, kampvuur aan.. Het was een belevenis, de aardige mensen, verschillende landschappen (van zandduinen tot rotsformaties tot het vlakke Etosha Park) en natuurlijk de dieren die we hebben gezien.

We hebben van elke minuut genoten!

Familie Hemstra

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Hemstra,

Bedankt voor de evaluatie. Wat fijn dat jullie eerste Afrikareis zo goed is bevallen en dat jullie van elke minuut hebben genoten.

De Afrikaanse sterrenhemel is inderdaad fantastich. Landen ontdekken met een gids heeft veel voordelen. Je leert meer over het land en de mensen kennen en dat heeft vaak wel een meerwaarde.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze belevenis.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé luxe kampeersafari Namibië, familie Hemstra
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin