Fly-in lodge safari Zimbabwe - Comfort

Met deze fly-in lodge safari Zimbabwe bezoekt u Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

12-daagse fly-in lodge safari Zimbabwe - Comfort

Fly-in lodge safari Zimbabwe

Met deze 12-daagse fly-in lodge safari Zimbabwe bezoekt u de top wildlife gebieden Hwange NP, Matusadona NP en Mana Pools NP in Zimbabwe. In alle drie de parken zijn diverse activiteiten mogelijk zoals de reguliere game drives, maar ook de bijzonder avontuurlijke wandelsafari’s.

Vanwege de combinatie aan accommodaties en speciale package in Hwange hebben we de prijs relatief gunstig kunnen houden. Deze fly-in lodge safari Zimbabwe begint met een verblijf in het plaatsje Victoria Falls. Verder staan 2 accommodaties in Hwange NP en 1 accommodatie in Matusadona NP bij Lake Kariba en Mana Pools op het programma.

Maak gebruik van deze mooie aanbieding. Verlengen is ook mogelijk en wanneer u buiten de periode mei – oktober om reist, kunt u zelfs in aanmerking komen voor een extra gratis vrije nacht bij de accommodaties in Hwange. Mana Pools is dan wel minder goed bereisbaar of accommodaties zijn daar gesloten. We kunnen daar een alternatief voor u bedenken.

In Mana Pools maakt u gebruik van de kennis en de kwaliteiten van de fameuze gids Stretch Ferreira eigenaar van Goliath Safaris

Boek uw fly-in lodge safari Zimbabwe bij Going Africa Safaris.

 

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze fly-in lodge safari Zimbabwe bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Deze fly-in lodge safari Zimbabwe kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs vanaf € 5.980,00 (laag seizoen 2021)
De prijs vanaf € 6.160,00 (hoog seizoen 2021)

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze fly-in lodge safari Zimbabwede prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze fly-in lodge safari Zimbabwe, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze fly-in lodge safari Zimbabwe

 • Alle transfers per auto en/of Cesna vliegtuigje.
 • Alle maaltijden
 • Alle activiteiten zoals omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van professionele gidsen.
 • SGR garantie
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze fly-in lodge safari Zimbabwe

 • Vluchten niet vallende onder het reisschema
 • Aanvullende activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)
 • Premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Fly-in lodge safari Zimbabwe

Dag 1 en 2: Victoria Falls
Bij aankomst in Victoria Falls wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Going Africa Safaris en wordt u naar Bayete Guest Lodge gebracht. Bayete Guest Lodge is een comfortabele en prijsgunstige accommodatie centraal gelegen in Victoria Falls Residential Area en 2 kilometer van het centrum van Victoria Falls. Bayete Guest lodge is onlangs gerenoveerd en beschikt over 25 kamers met een ligging in tropische tuin.

Bayete Guest house wordt gerund door een familie en het centrale deel van de lodge bestaat uit een groot zwembad welke omarmd wordt  door de Caldecott Boma en Ngwezi Tavern. Het ontbijt wordt geserveerd in de Caldecott Boma. Lunch en diner zijn beschikbaar op verzoek. Er zijn in Victoria Falls tal van restaurants of lodges waar ook gegeten kan worden.

U kunt bij Bayete Guest Lodge heerlijk luieren bij het zwembad of deelnemen aan een van de spannende optionele activiteiten van Victoria Falls die via de lodge geboekt kunnen worden. Wilt u deelnemen aan de anti poaching safari, dan dient u deze voortijdig via ons te boeken. Meer informatie over de anti poaching safari is op deze website te vinden.
Overnachting: Bayete Guest Lodge(ontbijt)

Dag 3 en 4: Hwange National Park
Na het ontbijt en nog wat ontspanning wordt u via een transfer over de weg naar Mbala Boom aan de rand van Hwange NP gebracht vanwaar u via een transfer game drive naar Nehimba Lodge wordt gebracht. U verblijft 2 nachten in Nehimba Lodge. Nehimba ligt in een concessie gebied in het noorden van Hwange NP. Hierdoor ontmoet u weinig andere toeristen en beleeft u de bush optimaal.

Nehimba beschikt over 7 ruime chalets, elk gelegen op een teak dek en riet gedekt. Alle chalets bij Nehimba hebben elegante en-suite badkamers. Verder beschikt Nehimba Lodge over een zwembad waar u lekker verkoeling kunt vinden tijdens de hete uurtjes van de dag. Tenminste wanneer de olifanten ook geen gebruik maken van het zwembad om hun dorst te lessen. Om een gezellig kampvuur kunt u heerlijk de dag nog eens laten passeren alvorens of nadat u genoten heeft van een heerlijke maaltijd in de eetzaal of onder de fraaie Afrikaanse sterrenhemel.

Activiteiten bij Nehimba Lodge zijn game drives in een open 4×4 voertuig naar onder andere de Nehimba Seep en night game drives om u kennis te laten maken met de dieren die zich vaak pas laten zien zoals de hyena, jakhals, porcupine, genet, civet en met een beetje geluk luipaard of een leeuw op jacht. Gasten van Nehimba kunnen ook genieten van wandelsafari’s. Onder begeleiding van een gewapende gids benaderd u dieren en leert u meer over de omringende. Overnachting: Nehimba Lodge (fully inclusive)

Dag 5 en 6: Hwange National Park
Na het ontbijt wordt u via een transfer naar Impofi Siding gebracht. Vanaf Impofi Siding hebben we voor u een zeer interessante transfer geregeld die u naar Bomani brengt. Bomani is gelegen in een heel ander gebied van Hwange wat deze combinatie interessant maakt. U wordt per safari trein door de bush gereden.

Deze Elephant Express is pas vanaf laat 2014 beschikbaar en we hebben deze als eerste opgenomen in een paar van onze voorbeeld reisschema’s.  Ga terug in de tijd met deze unieke transfer en wordt in een wagon via een unieke safari ervaring naar Bomani Tented Camp gebracht.&a mp;n bsp;U verblijft drie nachten in Bomani Tented Lodge. Bomani Tented Lodge ligt in het 5000 hectare groot Ngamo privé reservaat op slechts 1,5 kilometer van de gate naar Hwange NP.

Het gebied waar Bomani Tented Lodge in ligt, was ooit een oud fossiel meer, dat na verloop van tijd werd bedekt door Kalahari zand uit het westen. Nu zijn de uitgestrekte vlaktes bezaaid met natuurlijke water pannen en Ilala Palmbomen. Ngamo en Bomani bieden daarmee een rustig toevluchtsoord aan de talloze kuddes wilde dieren. De dagen bij Bomani vult u met diverse activiteiten.

Activiteiten die bij Bomani Tented Lodge worden aangeboden zijn dag en nacht game drives, wandelsafari’s, dorps bezoeken, vogels spotten en volle dag game drives in Hwange National Park.
Overnachting: Bomani Tented Lodge (Spurwing Tents) (fully inclusive)

Dag 7 en 8, Lake Kariba
U verlaat Hwange NP per vlucht en vliegt naar Lake Kariba. Na aankomst op de airstrip wordt u via een avontuurlijke boottransfer naar Rhino Safari Camp gebracht. U verblijft twee nachten bij Lake Kariba. Rhino Safari Camp is gelegen aan de oevers van Lake Kariba, binnen de Matusadona NP, een afgelegen wildernis gebied dat is aangewezen als een beschermd gebied voor een kleine, succesvolle populatie van bedreigde zwarte neushoorns.

Lake Kariba is een unieke plek en een plaats van buitengewone schoonheid bestaande uit een groot meer wat genesteld ligt in de omringende bergen en omzoomd is door enorme reservaten waar dieren vrijelijk leven. De game drives worden uitgevoerd onder begeleiding van een professionele gids en die u veel kan vertellen over de dieren, bomen, planten, insecten en de geschiedenis en geografie van dit wildernis gebied. De zwarte neushoorn, olifant, leeuw, luipaard en buffel zijn hier allemaal hier te vinden.

Tijdens uw verblijf bij Lake Kariba is er ook genoeg tijd om te ontspannen en tot rust komen van de ervaringen die u de afgelopen dagen heeft opgedaan. Ook is het mogelijk om te wandelen.
Overnachting: Rhino Safari Camp (fully inclusive)

Dag 9, 10 en 11, Mana Pools
Na het ontbijt wordt u per boot naar de airstrip gebracht waarna u naar Mana Pools vliegt. U verblijft drie nachten in dit tot de verbeelding sprekende park in het noorden van Zimbabwe. Mana Pools NP heeft de status van UNESCO World Heritage Site en is een enorm fraai park wat erg afgelegen ligt. Vandaar dat we u vanwege de tijd en de staat van de wegen ook in laten vliegen. Mana Pools is 2.196 vierkante kilometer in omvang en beschikt over 80 kilometer aan oever van de Zambezi rivier.

De naam “Mana” betekent” vier “in de lokale Shona taal en is van toepassing op de vier grote waterpools welke landinwaarts vanaf de Zambezi Rivier zijn gelegen. Leeuwen, luipaarden, gevlekte hyena’s en cheeta’s zijn de grote roofdieren die hier leven. Maar vooral het natuurschoon zal u ook betoveren. Goliath Safaris Tented Camp wordt nog steeds door de eigenaar gerund. Goliath Safaris Tented Camp en de oprichter en eigenaar Stretch Ferreira, is een legende in Mana Pools.

Stretch Ferreira werkt al meer dan 25 jaar in Mana Pools en was daarmee een van de pioniers van de kanoroutes en luxe tented safari’s in het gebied. Noem je Goliath Safaris Tented Camp, dan bedoel je eigenlijk Stretch Ferreira, de man die bijna zo niet elke bull elephant in Mana Pools kent en weet hoe ze tijdens wandelsafari’s tot op zeer korte afstand te benaderen. Stretch Ferreira en zijn Goliath Safaris Tented Camp ligg en aan de oevers van de Zambezi rivier in het hart van het Mana Pools National Park en daarmee op een World Heritage Site en een van de laatste echte wildernis gebieden op het c ontinent.

Vanaf hier voert hij wandelsafari’s, game drives en korte kanotochten uit. Stretch kent werkelijk Mana Pools als geen ander en wereldwijd staat hij bekend om zijn nauwe relatie en interactie met individuele dieren binnen het park.
Overnachting: Goliath Safaris Tented Camp (fully inclusive)

Dag 12
U vliegt in de loop van de ochtend naar Harare voor uw vlucht terug naar Nederland

Verlengingsmogelijkheden
Deze fly-in lodge safari Zimbabwe biedt uitstekende mogelijkheden om te verlengen. Aan het begin van de safari is het mogelijk om uw safari in Botswana te starten.

Boek deze fly-in lodge safari Zimbabwe bij Going Africa Safaris.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Fly-in lodge safari Zimbabwe – Comfort

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande fly-in lodge safari Zimbabwe is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden.

Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Route kaart

De route kaart voor deze fly-in lodge safari Zimbabwe kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje “Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overge relevante informatie

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling de fly-in lodge safari Zimbabwe onderneemt. In de regel worden de activiteiten samen met andere gasten van de accommodatie ondernomen. Per accommodatie wordt hier een maximaal aantal personen per auto of activiteit aangehouden.

Seizoenen
Voor de prijs van deze fly-in lodge safari Zimbabwe gaan we uit van de volgende seizoenen.

Laag seizoen
mei – juni

Hoog seizoen
juli – oktober

Bagage limiet
Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze fly-in lodge safari Zimbabwe de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen kunnen regelmatig wijzigen.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Victoria Falls en van Harare zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld.
Vliegt u met een nachtvlucht naar Johannesburg dan loopt u risico’s met de aansluiting naar Victoria Falls. De vlucht richting Victoria Falls heeft meestal niet een ruime overstaptijd waardoor er kans is op het achterblijven van bagage. We verwachten dat u uw safari niet zonder uw bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, familie Rozendaal

Overall cijfer voor deze safari: 9
Zelf begonnen om een reis uit te zoeken, in eerste instantie naar Botswana, maar er kwam zoveel informatie op ons af dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Op advies van een familielid contact gezocht met Going Africa Safaris. Paul heeft ervoor gezorgd dat er een reis...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Het persoonlijk zien en ervaren van het wild en de contacten met personeel op de kampen.

Zelf begonnen om een reis uit te zoeken, in eerste instantie naar Botswana, maar er kwam zoveel informatie op ons af dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Op advies van een familielid contact gezocht met Going Africa Safaris.

Paul heeft ervoor gezorgd dat er een reis is samengesteld die ons prima paste. In Botswana zat op dat moment al veel vol voor een gezin van 6 personen en zo zijn we in Zimbabwe op safari geweest. Beide tentenkampen, Verneys en Deteema hebben we als zeer positief ervaren.

Zowel het zien van het wild als de contacten met personeelsaren super.

Een top-vakantie gehad

Familie Rozendaal (6 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Rozendaal,

Bedankt voor deze hele mooie evaluatie.

Het was inderdaad even puzzelen om voor 6 personen in een relatief laat stadium nog beschikbaarheid te vinden. Maar gelukkig lukte het in Zimbabwe en konden we daar nog een mooie safari samenstellen. Niet zonder jullie flexibiliteit natuurlijk.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze top-vakantie.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Solange en Edward

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Eens te meer was alles perfect geregeld. De reis naar Hwange en Mana pools in Zimbabwe was, zoals je ons voorspeld had een bijzondere ervaring. Inderdaad wat moeilijker te spotten dieren, maar een schitterende bush-ervaring. Het verblijf in Goliath safaris en de manier waarop Stretch Fereira met zijn...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: wandelsafari met Strech Fereira  

Beste Paul,

Eens te meer was alles perfect geregeld. De reis naar Hwange en Mana pools in Zimbabwe was, zoals je ons voorspeld had een bijzondere ervaring. Inderdaad wat moeilijker te spotten dieren, maar een schitterende bush-ervaring.

Het verblijf in Goliath safaris en de manier waarop Stretch Fereira met zijn klanten de dieren benadert zijn onvergetelijk.

Vriendelijke groeten …tot de volgende safari.

Edward en Solange

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Solange en Edward,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Wat fijn dat ook Zimbabwe jullie goed is bevallen en dat jullie opnieuw terugkijken op een perfect geregelde safari.

Stretch is met zijn benadering en zijn kennis inderdaad een legende. We hebben Stretch zelf tweemaal meegemaakt en ook wij kijken er met veel plezier op terug. De manier waarop hij de mogelijkheden herkent om dichterbij dieren te kunnen komen en waarop het lijkt alsof hij de dieren ook op het gemak kan stellen is wonderbaarlijk. Die man moet eigenlijk een boek gaan schrijven. Net als veel andere gidsen overigens.

Fijn dat de vooraf gegeven informatie in de praktijk geen geweld is aangedaan.

Het was een plezier om deze safari voor jullie samen te stellen en nog veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Els en Luc

Overall cijfer voor deze safari: 9
De combinatie van natuur en luxueuze camps zoals Davisons Camp in Hwange, The Elephant Camp in Victoria Falls, Kanana Camp in de Delta en Machaba Camp maakten van deze eerste safari een unieke ervaring. Els en Luc
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Alle camps waren hoogtepunten

De combinatie van natuur en luxueuze camps zoals Davisons Camp in Hwange, The Elephant Camp in Victoria Falls, Kanana Camp in de Delta en Machaba Camp maakten van deze eerste safari een unieke ervaring.

Els en Luc

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Els en Luc,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Inderdaad een unieke ervaring in diverse wildlife gebieden met uitstekende accommodaties om volop te genieten. Iets wat jullie ook gedaan hebben. Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, familie Dieltjens

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze reis in Zimbabwe was ongelooflijk. We hebben al in verschillende Afrikaanse landen gereisd en Zim was voor ons echt een openbaring. Zo mooi, weinig toeristen in oktober, hele vriendelijke mensen en vooral spectaculaire wildlife ervaringen. Wat is ons vooral bijgebleven? De anti poaching safari in Vic Falls met Charles,...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Mana Pools

Onze reis in Zimbabwe was ongelooflijk. We hebben al in verschillende Afrikaanse landen gereisd en Zim was voor ons echt een openbaring. Zo mooi, weinig toeristen in oktober, hele vriendelijke mensen en vooral spectaculaire wildlife ervaringen.

Wat is ons vooral bijgebleven?
De anti poaching safari in Vic Falls met Charles, van 6 tot 12 uur en elke minuut was interessant en leerrijk. De weidsheid, de rust, de stilte, de vele vogels, de arenden en de afzondering op Lake Kariba.
Mana Pools was het hoogtepunt van onze safari. Wij waren de enige gasten in het mobile tented camp en hadden daardoor een heel intens contact met onze gids Lovemore en de rest van de staf. Wat een park: het mooiste licht van Afrika, je kan heel dichtbij de wilde dieren komen, spectaculaire ontmoeting met wilde honden, te voet tot dicht bij olifanten en parende leeuwen, olifanten en leeuwen lopen doorheen het kamp, de beste walking safari’s ooit, kanovaren op de Zambezi tussen nijlpaarden aan de ene kant en buffels aan de andere kant. En tot slot de luxe in camp Hwange.

Familie Dieltjens

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Dieltjens,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Zimbabwe en in het bijzonder Mana Pools en Hwange lenen zich uitstekend om mooie wandelsafari's te maken en om op deze manier ook dicht bij de dieren te komen. Ongekend en niet voor niets jullie beste wandelsafari ooit. Jaloersmakend hoeveel encounters jullie hebben gehad met zulke aansprekende dieren.
Ook een heel tented camp langs de rivier in Mana Pools is natuurlijk mooi. Zeker ook v.w.b. de activiteiten die dan echt helemaal privé zijn.

De Anti Poaching excursie is inderdaad een leerzame en tevens avontuurlijke manier om meer te weten te komen over het stropen in de onmiddellijke omgeving van Victoria Falls. Iets waar bijna alle toeristen niet bij stil staan wanneer ze deelnemen aan de andere excursies bij de watervallen. Derhalve een goede eyeopener om te zien dat niet alles vanzelfsprekend is en niet voor niets dat we de VFAPU jaarlijks ondersteunen en dat we proberen om reizigers op deze manier bewust te laten worden van wat er allemaal gaande is op het gebied van de (anti) stroperij. Daarmee draagt de reiziger ook financieel bij aan het tegengaan van de stroperij.

Het was een plezier om deze safari voor je samen te stellen en nog veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe en Zambia lodge safari, familie de la Parra

Overall cijfer voor deze safari: 9
Paul Janssen (Going Africa Safaris) heeft precies gedaan wat ik van hem en zijn reisbureau verlangde. Heel goed luisteren en dan suggesties geven; daarna alles goed in orde maken. Open staan en beschikbaar zijn om mijn vragen te beantwoorden en mij gelegenheid geven om gebruik te maken van zijn ervaring...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: dat we Afrika zagen op onze manier. 

Paul Janssen (Going Africa Safaris) heeft precies gedaan wat ik van hem en zijn reisbureau verlangde. Heel goed luisteren en dan suggesties geven; daarna alles goed in orde maken.
Open staan en beschikbaar zijn om mijn vragen te beantwoorden en mij gelegenheid geven om gebruik te maken van zijn ervaring vaak zelfs ter plekke.

Gevolg: Een perfecte reis zonder een wanklank. Alles op tijd, nergens wachten en dat in Afrika! Auto’s en tenten/kamers schoon en overal deskundige en vriendelijke gidsen en andere personeelsleden.

Transfers met auto’s en vliegtuigen liepen als een trein. Door de langere tijd op 1 plek zagen we veel wild en konden we ook in alle rust genieten van de prachtige omgeving. Het was zoals je hoopt dat het zal zijn als je aan zo’n vakantie begint.

Jij hebt ons bewezen dat het bijna onmogelijke ook mogelijk is.

Going Africa Safaris bedankt, het was geweldig.

A.H. de la Parra

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie de la Parra,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn te lezen dat jullie terugkijken op een geweldige en goed georganiseerde vakantie waarbij de verwachtingen zijn waargemaakt.
Eigenlijk wisten jullie al heel goed wat jullie wilden en bleek er voor mij niet meteen iets wat onmogelijk zou kunnen zijn. Dit op de beschikbaarheid na.
Maar ook dat leverde geen problemen op.

Het was een plezier om deze safari met jullie samen te stellen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Botswana en Zimbabwe, Karien en Ron

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Afgelopen zondag zijn we moe, maar zeer voldaan, na een reis van 30 uur veilig teruggekeerd in Nederland. We hebben een geweldige vakantie gehad. En wat was alles goed geregeld! Hoewel we (in onze ogen) logistiek gezien niet zo’n makkelijk reisprogramma hadden klopte alles perfect. Iedereen was op...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De complete safari was een hoogtepunt

Beste Paul,

Afgelopen zondag zijn we moe, maar zeer voldaan, na een reis van 30 uur veilig teruggekeerd in Nederland.

We hebben een geweldige vakantie gehad. En wat was alles goed geregeld! Hoewel we (in onze ogen) logistiek gezien niet zo’n makkelijk reisprogramma hadden klopte alles perfect. Iedereen was op de juiste tijd op de juiste plaats!

De locaties waar we verbleven waren heel erg leuk. Het Sango-kamp blonk uit door de altijd zingende medewerkers en superleuk was het spel wat ze op een avond samen met alle gasten speelden. We hadden een prima gids, een rustig en bescheiden man. Speciaal was dat we tijdens een avond game-drive wel tussen de 500 tot 1000 olifanten gezien hebben. In een half-open gebied bleven we maar olifanten tegenkomen, en als we eens wat verder konden kijken, niets dan olifanten. Bij de ingang van Moremi zagen we een pride leeuwen.

Daarna zijn we naar Kwara gegaan. Ook daar een heel vriendelijke en behulpzame staff. Onze gids was waarschijnlijk technisch erg kundig, maar nogal afstandelijk en dat had zijn weerslag op de sfeer tijdens de game-drive’s. Jammer genoeg zat er tegelijkertijd met ons een grote groep Duitsers (samen met een duits/nederlandse filmmaker), waarvan het merendeel weinig affiniteit had met natuur en buitenleven.
Soms leek het of onze safari’s in dienst stonden van de film, we kwamen telkens dezelfde leeuwen tegen. Bijzonder leuk was wel dat we op de eerste avond een uur lang met 5 leeuwen zijn meegereden terwijl zij aan het jagen waren.

Daarna zijn we naar Lebala gegaan. Daar hadden we een geweldig leuke gids, Kanawe. Reed rustig als het kon, maar noemde zich Michael Schumacher als het nodig was. En het was nodig, want op de dag van ons vertrek stond de airstrip van Lebala blank en moesten we vertrekken vanaf de Lagoon airstrip, maar wel op dezelfde tijd. We hebben in Lebala de wild-dogs gezien (dat was een grote wens!) en 2 keer met ze meegereden terwijl ze aan het jagen waren. Heel bijzonder! Speciale vermelding voor de kok van Lebala, we hebben er heerlijk gegeten. We hebben hier een tijd zitten praten met enkele staff-leden en we vonden het knap hoe open ze vertelden over hun land. In anderhalf uur zijn we veel wijzer geworden over Botswana. Prachtige foto’s gemaakt van natuurlijk de wild-dogs, maar ook een close-up van een vliegende eagle-owl en een fish-eagle.

De reis naar Victoria Falls verliep vlekkeloos, bij de grens met Zimbabwe was alles binnen 10 minuten afgehandeld. Het had enkele dagen en nachten langdurig en hard geregend waardoor de rivier die in deze periode toch al veel water heeft, helemaal hard stroomde. Veel mist bij de Falls, maar het is ons toch gelukt wat mooie plaatjes te schieten. Een prima afwisseling.

Als laatste stond het Somalisa acacia kamp in Hwange op het programma. Beslist een aanrader! Het kamp had een nieuwe manager en wij waren haar eerste gasten. Een enthousiast, gastvrij mens dat prachtig kon vertellen over het leven in Zimbabwe. Daarnaast heeft ook dit kamp een geweldige kok! We hebben hier enkele bijzondere dieren gezien die we eerder nog niet gezien hadden zoals de lastig te benaderen Eland en de Sable-antilope. Ook hebben we verschillende jakhalzen gezien. En ook hier weer leeuwen.

Het regenseizoen brengt met zich mee dat het gras overal hoog staat en dieren lastig te ontdekken zijn. Maar dat maakt het ook wel spannend en vraagt om een actieve rol van ons zelf. Vinden we een sport. Daarnaast is het ook het seizoen dat er veel jonge dieren zijn. De jonge leeuwtjes waren prachtig, maar ook jonge zebra’s, olifantjes en giraffen zijn geweldig om te zien.

Hoe goed de gidsen ook hun best deden, jammer genoeg hebben we geen Luipaard en Cheetah gezien, maar dan blijft er nog wat te wensen over voor een volgende keer.

Nogmaals onze complimenten voor hoe goed alles geregeld was en de tented-camps die je ons hebt voorgedragen.

Voor ons was het een speciale reis en het zal beslist niet bij dit ene bezoek aan Botswana en Zimbabwe blijven.

Met vriendelijke groeten,

Karien en Ron

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Karien en Ron,

Bedankt voor het zeer mooie verslag. Natuurlijk zijn we hier erg trots op en genieten we van de complimenten. Die complimenten deel ik graag met mijn lokale contacten. Wel jammer dat het bij Kwara wat tegen zat. Via de email ontvang ik graag de naam van de gids.

Een grote groep olifanten zoals bij Sango, zie je maar zelden. We hebben gehoord dat er inderdaad de afgelopen weken behoorlijk wat overlast is geweest door het vele water. Dat voorspelt later in het jaar, wanneer het weer droger, is veel bosbranden vanwege het vele en hoge gras.

Zelfs na zoveel jaren in bush, blijft er altijd nog wat te wensen over. Zo zou ik zelf nog erg graag de Pangolin willen zien. Maar daar is nog veel meer geluk voor nodig dan de het zien van een luipaard of cheeta en vanaf 1996 hebben we de Pangolin nog niet gezien. Alles komt op zijn tijd. Ik ken ook iemand die als eerste dier in Afrika een Aardvark zag. Het valt gelukkig dus niet te voorspellen.

Ik wens jullie veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Patricia en Wilfred

Overall cijfer voor deze safari: 9
Het was een bijzondere reis, anders dan de andere safari’s die we in het verleden hebben gedaan. Doordat we regelmatig hebben gewandeld, zijn we dichtbij de dieren gekomen. Dit was soms wel spannend, maar maakte het wel een hele bijzondere ervaring. Andy is een fantastische gids die veel wist te...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Wandelsafari met olifanten in Mana Pools, anti-poaching safari (als je dat een hoogtepunt kunt noemen..), leeuwen tijdens het eten in het kamp.

Het was een bijzondere reis, anders dan de andere safari’s die we in het verleden hebben gedaan. Doordat we regelmatig hebben gewandeld, zijn we dichtbij de dieren gekomen. Dit was soms wel spannend, maar maakte het wel een hele bijzondere ervaring. Andy is een fantastische gids die veel wist te vertellen, ook vaak dingen die we nog niet eerder hadden gehoord. Mede door zijn enthousiasme is deze reis een onvergetelijke ervaring geworden. We denken met veel plezier terug aan de diverse parken en gebeurtenissen.

Vic Falls: de anti poaching safari waarbij we helaas 7 strikken hebben gevonden.
Hwange: heel dichtbij te voet bij o.a. olifanten, leeuwen en buffels.
Matopos: neushoorn met jong te voet heel dichtbij en een mooie omgeving.
Gonarezhou: de prachtige kliffen opgelopen/beklommen (helaas wel veel wind waardoor we niet op de campsite konden blijven).
Mana Pools: wandelen met de olifanten, luipaard te voet gevolgd (nog een bijzondere herinnering aan over gehouden..), leeuwen in het kamp, prachtige natuur.
Lake Kariba: mooi landschap met dode bomen in het water, neushoorn door de struiken gevolgd, luipaard gespot.

Eigenlijk te veel om op te noemen..

Paul, bedankt dat je ons attent maakte op deze reis!

Wilfred en Patricia

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Patricia en Wilfred,

Jullie noemen de bijzondere ervaringen al mooi op. De Big-5 te voet beleven is inderdaad bijzonder en soms was een van de Big-5 wel erg dichtbij.
De anti-poaching excursie is inderdaad zeer bijzonder.
Ook de leeuwen op enkele meters van de eettafel tijdens het diner op de oever van de Zambezi rivier in Mana Pools is natuurlijk een onbeschrijfelijke ervaring.

Andy is inderdaad echt een fantastische gids en moeten we zien als een van de top gidsen en levende legendes van de Zimbabwe gidsen.
Andere "dagga boys" zoals deze top gidsen genoemd worden zijn Leon Varley, Stretch Ferreira (hebben we gezien in Mana Pools), Garth Thompson, John Stevenson en Steve Edwards (Musango).

Voor 2014 hebben we behoorlijk wat nieuwe safari's voor Zimbabwe op de website staan. Het zal je niet verbazen dat een paar van deze "dagga boys" zijn opgenomen in verschillende programma's.

Veel plezier nog bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Tanja en Henk.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Zimbabwe is geweldig! De natuur is mooi en afwisselend. De mensen zijn erg aardig. De combinatie van wandelsafari en gamedriving maakt het een mooie afwisselende reis. Weer een onvergetelijke vakantie. Paul, en weer is het je gelukt om een reis voor ons te organiseren die bij ons past. Thanx! Tanja...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: de wandelsafari met de olifanten in Mana Pools 

Zimbabwe is geweldig! De natuur is mooi en afwisselend. De mensen zijn erg aardig. De combinatie van wandelsafari en gamedriving maakt het een mooie afwisselende reis.

Weer een onvergetelijke vakantie. Paul, en weer is het je gelukt om een reis voor ons te organiseren die bij ons past.

Thanx!

Tanja en Henk

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tanja en Henk,

Zelf vind ik Zimbabwe ook geweldig. De manier waarop je daar nog een safari kunt beleven is bijzonder. Inderdaad tijdens game drives de auto uit kunne om korte wandelingen te maken of bij het camp al iets interessants hebben en er via een korte wandeling naar toe lopen. Erg bijzonder. De big 5 zien is al mooi, maar naar leeuwen, een luipaard, olifanten, buffels en een neushoorn toelopen is zeer speciaal.

Fijn dat jullie het een onvergetelijke ervaring vonden.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, Greet en Wilco

Overall cijfer voor deze safari: 9
De Zimbabwe reis is een reis waarin je je echt de jager voelt, het benaderen van de dieren te voet, het staan achter de boom of een termietenheuvel en het gevoel hebben de olifant zo te kunnen aanraken. De adrenaline voelen als je de sporen van de leeuw volgt. De...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Het dicht bij de dieren komen, dagelijks een bijzondere ontmoeting. olifanten, neushoorns, wilde honden. het echte wildernis gevoel door het wandelen en benaderen. 

De Zimbabwe reis is een reis waarin je je echt de jager voelt, het benaderen van de dieren te voet, het staan achter de boom of een termietenheuvel en het gevoel hebben de olifant zo te kunnen aanraken.
De adrenaline voelen als je de sporen van de leeuw volgt. De teleurstelling als je ze niet kunt vinden en de eerste Afrika reis hebt zonder leeuwen maar wel de spanning voelen dat ze achter elke boom kunnen zitten. Stiekem ook een beetje opluchting dat je ze niet tegenkomt.

De prachtige natuur van Gonarezhou, een park zonder toeristen. Een gids met veel ervaring die alles in het werk stelde om je de wildernis te laten beleven, uitleg over de sporen en het gedrag van de beesten. De afsluiting in Rhino Camp bij Lake Kariba is een topper, mooie plek met een bijzondere sfeer en gastvrijheid.

Kortom een TOP reis met vele hoogtepunten.

Greet en Wilko

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Greet en Wilko,

Zimbabwe leent zich inderdaad perfect voor een safari in de puurste vorm. Alleen al het wandelen in de bush geeft je het gevoel van een ontdekkingsreiziger op zoek naar het onbekende.
Dieren in je onmiddellijke omgeving tijdens het wandelen en soms erg dichtbij. Dieren vanuit een geheel ander en meer kwetsbaar perspectief. Ondanks de veiligheid van een goede gids, toch spannend en op sommige momenten adrenaline verhogend. Hoewel je het natuurlijk wel graag wilt, heb je dan niet meteen roofdieren nodig om het bijzonder te laten zijn.

Fijn dat jullie het als een TOP reis hebben ervaren vol met hoogtepunten. Na enkele keren Afrika al bezocht te hebben, een mooie extra ervaring.

Bedankt voor de zeer mooie evaluatie. Ik ben er blij mee.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, Janine en Antwain

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, We hebben een geweldige reis naar Zimbabwe gehad. Vol afwisseling in alles! De locaties waren erg mooi met als uitschieters de kampeerplaats tegenover Chilojo clifs in Gonerazhou National Park en de paradijselijk omgeving van magisch Mana Pools. Daar waren we graag langer gebleven. Jammer wel dat we (door...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Gonerazhou National Park en Mana Pools 

Beste Paul,

We hebben een geweldige reis naar Zimbabwe gehad. Vol afwisseling in alles! De locaties waren erg mooi met als uitschieters de kampeerplaats tegenover Chilojo clifs in Gonerazhou National Park en de paradijselijk omgeving van magisch Mana Pools. Daar waren we graag langer gebleven. Jammer wel dat we (door omstandigheden) de kano safari moesten missen en we wat minder dan gehoopt all day game drives konden maken. Maar wij zijn ook wel een beetje gek…………het liefst de hele dag in de bush doorbrengen wil niet iedereen.

Gelukkig wel onze groep van 6 die voorgenomen heeft om vaker samen op pad te gaan. Namibië gaan we in de steigers zetten, binnenkort. Wat we super vonden waren de gamewalks; het wild te voet benaderen (rhino’s, buffels en olifanten) zorgt voor een heel ander gevoel; soms met een zeer hoog adrenaline gehalte. De altijd zo geroemde kwalificaties van de Zimbabwaanse gidsen hebben we nu zelf ondervonden. Ze zijn top en munten uit in hun kennis van flora en fauna. De gids die we ruim 14 dagen aan onze zijde hadden, was ook nog eens zeer humoristisch en had voor alles een plan (soms was dat nodig); “we’ll make a plan”. Deze uitspraak hebben we veel vaker gehoord (tijdens onze gesprekken over het land en de (politieke) situatie. Veerkracht van de bevolking uit zich in deze slogan.

Dat we in deze (bijna) 3 weken geen kat hebben gezien, was uitzonderlijk. Het heeft echter op geen enkele manier ons gevoel over deze reis beïnvloed. Je kunt de natuur nu eenmaal niet dwingen. Heeft (op bepaalde plaatsen zoals Gonarezhou) ook wel te maken met het roerige recente verleden waarin toch veel gestroopt werd. In Matusadona hebben we 2,5 dag leeuwen getrackt (op soms hele verse sporen) Helaas, het zat er niet in. Maar o wat spannend! En wat kunnen we inmiddels aardig de versheid van sporen beoordelen 😉

Het grote kado was natuurlijk (onverwacht) het pack wilde honden in Mana Pools. Ik vergat de foto’s te maken, gelukkig is er dan wel iemand die het hoofd koel houdt. Dus Zimbabwe een aanrader? Zeker wel!

We willen graag een keer terug en de Afrika koorts is nog lang niet geblust. Eerder een chronische ongeneeslijke ‘aandoening’ geworden.

Tot ziens, dus!

Hartelijke groet,

Janine en Antwain

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Janine en Antwain,

Zelf ben ik tijdens mijn studiereis van vorig jaar ook erg enthousiast geworden over Zimbabwe en de manier waarop je daar de safari’s kunt beleven. Zeer herkenbaar dus. Je moet er geweest zijn om het te kunnen omschrijven en dan nog vind ik het lastig.

De wandelsafari zijn er fantastisch. Zelfs zonder de grote katachtige te zien al een hele ervaringen om zo dicht bij bijvoorbeeld olifanten te staan. Dat kan inderdaad niet zonder goede gidsen. Ik vind het erg fijn dat Afrikakenners zoals jullie dat zijn, dit zo weten te waarderen.

Ik kan me zeer voorstellen dat je soms vergeet te fotograferen omdat het moment te bijzonder is. Wat leuk ook dat jullie met vier andere medereizigers het plan hebben om Namibië te bezoeken.

De foto’s en de lekker makende video zijn fantastisch. Bedankt dat ik zo even mee mocht kijken.

Bedankt voor de zeer mooie evaluatie. Ik ben er blij mee.

Tot ziens ;-)

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin