Great Trans-African lodge safari

Groepssafari door Namibië, Botswana en Zimbabwe
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

21-daagse Great Trans-African lodge safari door Namibië, Botswana en Zimbabwe

Great Trans-African lodge safari

Deze groepssafari begint in Windhoek en eindigt in Victoria Falls in Zimbabwe en u reist door Namibië, Botswana en Zimbabwe. U ervaart de cultuur, de landschappen en de wilde dieren van Zuidelijk Afrika en u verblijft in comfortabele lodges, resorts of tented camps. Ervaar de schoonheid van het ongerepte Afrika met deze onvergetelijke lodge safari.
Deze lodge safari heeft alles in zich. De eerder genoemde wilde dieren, de cultuur, de bush, maar ook pittoreske plaatsjes, lokale markten, adembenemende kusten en strand. Deze Afrikaanse indrukken blijven een levenlang bij u.

Maatwerk: Hoewel deze Great Trans-African lodge safari gedurende het hele jaar vaste vertrekdatums heeft, is het ook mogelijk om deze safari met een eigen groep te maken en te vertrekken op aangepaste datums. Voor vrijblijvende informatie kunt u contact met ons opnemen

Boek deze Great Trans-African lodge safari bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze Great Trans-African lodge safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Great Trans-African lodge safari

18 februari 2021
27* maart 2021
09 april 2021
25 mei 2021
06 en 29* juni 2021
14 en 23* juli 2021
9 en 19* augustus 2021
05* en 16 september 2021
8*, 24* en 26 oktober 2021
12* en 14 november 2021
08 december 2021

* = incl. duitstalige vertaler/gids (meerprijs € 105,00)
VET = gegarandeerd vertrek

Prijzen

Prijzen Great Trans-African lodge safari

01-01-2021 t/m 31-07-2021
€ 4.100,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment € 320 USD.
Single Suppl.: € 860,00.

01-08-2021 t/m 31-12-2021
€ 4.485,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment € 320 USD.
Single Suppl.: € 890,00.

Inbegrepen

Inbegrepen bij de Great Trans-African lodge safari

 • Maaltijden, vervoer en transfers volgens reisschema
 • Accommodatie in lodges, resorts en tented camps, activiteiten en game drives volgens reisschema.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij de Great Trans-African lodge safari

 • Maaltijden niet volgens reisschema
 • Optionele activiteiten
 • Drankjes
 • Wasgoed
 • Verzekeringen
 • Noodzakelijke vluchten.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Great Trans-African lodge safari

Dag 1, Windhoek
Na aankomst op het vliegveld van Windhoek wordt u ontvangen en welkom geheten. U wordt naar uw accommodatie gebracht om even te relaxen na de vlucht. Om 18:00 uur maakt u kennis met de gids en de rest van de groep en geeft de gids een pre-departure briefing.

Dag 2 en 3, Sossusvlei
U brengt een bezoek Namib Naukluft NP en aan werelds hoogste duinen in Sossusvlei. Bij zonsopkomst kleuren de 300 meter hoge duinen prachtig rood op. Een spectaculair gezicht en een unieke gelegenheid voor een prachtige foto. Met een beetje geluk staat er zelfs water in de valley. Tevens bezoekt u Deadvlei en Sesriem Canyon. Sesriem Canyon is een canyon welke gedurende miljoenen jaren is uitgeslepen door de Tsauchab rivier.

Dag 4 en 5 Swakopmund
U rijdt door het droge landschap van Namib Naukluft naar het noord/westen richting naar Swakopmund gelegen aan de Atlantische Oceaan. U maakt een tussenstop in Walvis Bay waar verschillende soorten vogels waaronder flamingo’s kunnen worden gespot. Aankomst in Swakopmond is in de namiddag en u heeft tijd om de speciale atmosfeer van Swakopmund op te snuiven of om het strand te ver kennen. Op dag 5 zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan optionele activiteiten.

Dag 6, Etosha
U verlaat het Waterberg Plateau en rijdt via de Cheetah Conservation Fondation (CCF) bij Otjiwarango naar Etosha. CCF is een internationaal erkend centrum voor onderzoek en educatie naar Cheeta’s en hun eco-systeem. U bezoekt het bezoekers centrum waarna u weer verder rijdt richting Etosha.

Dag 7 en 8, Etosha National Park
Na het ontbijt rijdt u verder naar het meest bekende nationale park van Namibië, zijnde Etosha National Park. In Etosha verblijft u twee nachten. Wanneer het donker is zullen de geluiden van de wilde dieren indruk op u maken. Overdag maakt u game drives en gaat u op zoek naar misschien wel de ‘Big 5’. Tijdens uw zoektocht rijdt u onder andere naar Etosha Pan waar de kans groot is om leeuwen, cheeta’s, olifanten, giraffes en de verschillende antilopensoorten te zien.

Terug in het kamp heeft u de mogelijkheid om de nachtdieren van Etosha te zien bij de aangrenzende waterhole. Verder geniet u om het kampvuur van een door de gids zelf gemaakte maaltijd.

Dag 9, Okavango River.
Met het vertrek vanuit Etosha rijdt u naar het noorden naar Rundu en bezoekt Mbunza Living museum, een traditionele “cultural school” van de lokale Kavango bewoners.  Na dit bezoek rijdt u door naar de oevers van de Okavango river. Verwachtte aankomst zal in de late namiddag zijn. Tijd om nog even te relaxen bij het zwembad en om naar de geluiden van moeder de natuur te luisteren.

Dag 10, Caprivi
Vandaag reist u verder oostwaarts de Caprivi strip in. Voor vetrekt heeft u eerst nog de gelegenheid om deel te nemen aan een optionele (boot)excursie. Na aankomst bij uw accommodatie staat er een sunset bootcruise naar Popa Falls op het programma.

Dag 11, Mahangu
Vanmorgen rijdt u naar Mahangu NP welke is gelegen naast de Okavango rivier. U maakt een ochtend game drive in Greater Bwabwata NP welke zich uitstrekt van de Kavango rivier in het westen tot de Kwando rivier in het oosten en overgaat in het Mahangu Game Reserve. Dieren welke hier gespot kunnen worden zijn onder andere olifanten, roan antilope, kudu, buffels en een rijk vogelleven. In de middag keert u terug naar de lodge en kunt u de rest van de middag relaxen.

Dag 12, Maun, Botswana.
U verlaat de Caprivi en rijdt naar Maun in Botswana. U overnacht in Thamalakana Lodge of vergelij kbare lodge. Maun is uitvalsbasis voor een bezoek aan de noordelijke parken van Botswana, zoals Moremi en de Okavango Delta. Relax bij de lodge en geniet van het uizicht en de zonsondergang. Ook hier kunt u gemakkelijk vogels spotten en eventueel optioneel een begeleide wandeling maken in de omgeving van de lodge. Voor wie wil is er ook een mogelijkheid om een optionele scenic flight boven de Delta te maken.

Dag 13 en 14, Khwai River
Na het ontbijt maakt u een mokoro excursie door de uitlopers van de Okavango Delta. Na deze excursie vertrekt u naar het Bedouin Tented Camp in de Khwai Regio. Het kamp ligt tussen Chobe National Park en Moremi National Park in. Later in de middag vertrekt u dan voor een game drive in de hoop dat u, wanneer het donker is, de aanwezige nachtdieren spot. In dit gebied leven onder andere leeuwen, luipaarden, de kleinere Afrikaanse wilde kat.

De volgende maakt u game drives in het Khwai River gebied. Dit gebied is een uitstekend gebied om wild te spotten. Hier kunt u van grote kuddes olifanten, leeuwen, nijlpaarden en nog veel meer genieten. Na een dag vol avontuur en ontmoetingen met wilde dieren rijdt u tegen de avond via een avontuurlijke route weer terug naar het kamp. Dag 13 staat in het teken van een volle dag game drive.

Dag 15, Nata
De bush laat u achter u en oostwaarts rijdt u richting de Makgadikgadi Pans. Wanneer de omstandigheden het toelaten rijden we over de zoutpannen. Na het bezoek aan deze weidse onherbergzame omgevingen, rijdt u door richting Nata Bird Sanctuary.

Dag 16 en 17, Chobe NP
Vandaag rijdt u naar het noorden naar Chobe National Park. Gedurende de rit is de kans groot wilde dieren zoals olifanten te spotten. Chobe National Park is het op één na grootste nationale park van Botswana met een afmeting van 10,566 vierkante kilometer en herbergt de grootste concentratie wilde dieren in Zuidelijk Afrika. Vanmiddag is er gelegenheid om deel te nemen aan optionele excursies of kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad.

Op dag 16 maakt u een ochtend game drive in het park. In de middag maakt u een sunset cruise op de Chobe rivier welke u gelegenheid geeft om van dichtbij te genieten van hetgeen Chobe te bieden heeft en om een prachtige zonsondergang boven de rivier te zien.

Dag 18 en 19, Hwange National Park, Zimbabwe
U vertrekt uit Botswana om Zimbabwe binnen te rijden en door te rijden naar Hwange National Park. Hwange National Park is een prachtig park. Grote kuddes olifanten, buffels, zebra’s en veel giraffen, leven hier naast de antilopensoorten en roofdieren. Dag 18 staat in het teken van een volle dag game drive.

Dag 20, Victoria Falls, Zimbabwe.
U verlaat Hwange NP en rijdt terug naar Victoria Falls in Zimbabwe. Een brengt een bezoek aan de Victoria Watervallen.. Verder heeft  u de gelegenheid om deel te nemen aan diverse optionele activiteiten zoals White Water rafting, Bungee jumping, etc.

Dag 21, Victoria Falls, Zimbabwe.
Na het ontbijt eindigt deze 21-daagse lodge safari.

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden bij deze Great Trans-African lodge safari zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het jaar.
Great Trans-African lodge safari 2021

Boek deze Great Trans-African lodge safari bij Going Africa Safaris.

Route kaart

Rote kaart Great Trans-African lodge safariGreat Trans-African lodge safari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Uitleg local payment
Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Vertrek
Deze Great Trans-African lodge safari is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers
Deze Great Trans-African lodge safari heeft een gegarandeerd vertrek bij 4 deelnemers. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 100,00 p.p.

Flexibiliteit
Deze Great Trans-African lodge safari kan ondanks het comfort soms het karakter van een expeditie hebben. Lokale omstandigheden kunnen het noodzakelijk maken om van de geplande route af te wijken. Van u wordt een zekere mate van flexibiliteit verwacht.

Reisadvies Botswana
Reisadvies Namibië

Andere reizen van deze lokale aanbieder

Deze lokale aanbieder biedt nog veel meer (meer dan 15) meerlanden groepsreizen in zuidelijk Afrika en Tanzania aan. Teveel om allemaal op de website te plaatsen.

Alle reizen maken gebruik van comfortabele accommodaties en zijn beschikbaar in diverse prijsklassen en wisselende reisduur (van 7 tot 24 dagen)

Het kan best zijn dat er voor u een zeer geschikte reis tussen zit. Belangstelling? Neem gerust contact op en geef uw zoekcriteria door. We kijken dan snel of er voor u een geschikte reis bij zit en sturen u een voorstel.

Visum en Paspoort

Voor Botswana en Namibie heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw bezoek aan Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heenvlucht naar Windhoek en de vlucht terug vanaf Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Botswana Wildlife Breakaway, Ine en Bert

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul, Vooraf heb je ons met zorg omringd, ik vond dat je recht had om te weten, hoe we genoten hebben… Een beetje brak van de vliegreis, dat wel. Maar onmiddellijk nadat we de A’Zambezi Lodge zagen, met de Vervet aapjes en Warthogs rond het zwembad, waren we er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De totale reis

Hallo Paul,

Vooraf heb je ons met zorg omringd, ik vond dat je recht had om te weten, hoe we genoten hebben…

Een beetje brak van de vliegreis, dat wel. Maar onmiddellijk nadat we de A’Zambezi Lodge zagen, met de Vervet aapjes en Warthogs rond het zwembad, waren we er weer: Afrika!
Hwange was het eerste park van de trip en nog voordat we er waren zagen we de eerste cheeta! Wat een schitterende locatie om te verblijven was Sable Sands aan de waterhole in de Dete Vlei: een droom! ‘s Nachts hebben we -voorzien van een warme kruik in bed- liggen luisteren naar hyena’s en leeuwen.

In Botswana was Nata de eerste stop, bij de Magkadigkadi Pans, een bijzonder gebied, waar we veel te kort waren.
Door naar Khwai, waar ons weer een mooie locatie te wachten stond: het Bedouin Camp, echt bijna omringd door olifanten. Hier maakten we prachtige game-drives naar Khwai River en Moremi. ‘s Avonds was er een emmer warm water om te douchen en stond er een smakelijke maaltijd voor ons klaar. Hoe ze dat doen, in the middle of nowhere?

Toen we door gingen naar de Okavango Delta, werd het reistempo iets lager. Een rustige dag per mokoro door dit stille gebied was een welkome afwisseling. Guma Lagoon was ook weer mooi gelegen aan het water. Dat in Afrika!

Per vrachtwagen werden we weer terug gebracht met onze bagage naar de bewoonde wereld.
Op naar Namibië, waar we bij de Mahangu Safari Lodge zelfs in (een kooi in) de Okavanga konden zwemmen, verbaasd gade geslagen door de olifanten aan de overkant. Tien minuten nadat we er uit waren dook er een knorrend nijlpaard naast dit ‘zwembad’ op!

Chauffeur Bernard en gids Ntando maakten onze tochten door Chobe National Park door hun deskundigheid tot prachtige herinneringen. Wat hebben we met onze kleine internationale groep veel gezien en genoten!

Doordat wij in Maun nog een rondvlucht maakten boven de Okavanga Delta, waar we een rhino gespot hebben, is ‘the big five’ deze reis ook nog eens compleet.
We kunnen het iedereen afraden, zo’n reis. De geuren en kleuren van Afrika gaan in je hart zitten; je wilt er namelijk steeds weer naar terug!

Met vriendelijke groet
Ine en Bert

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ine en Bert,

Bedankt voor het mooie verslag. Na in beginsel naar Tanzania te willen, maar door (aangename) omstandigheden toch hebben moeten besluiten om voor een andere safari te kiezen, is het fijn natuurlijk fijn dat jullie geen spijt hebben van deze keuze en terug kijken op geslaagde safari. De big-5 zien in deze regio is niet iedereen gegeven en dan ook de cheeta in/bij Hwange, maakt het meteen qua wildlife wel een succes.

Goed om te lezen dat jullie tevreden zijn over de deskundigheid van de gidsen. Het geeft zo een Afrika gevoel wanneer je 's-nacht eigenlijk niet wilt slapen om te blijven genieten van de geuiden van de bush. In jullie geval hyena's en leeuwen. Prachtig.

Ik hoop dat jullie nog lang zullen nagenieten van deze safari door Zimbabwe, Botswana en Namibie.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana Wildlife Breakaway, Hanneke en Simeiko

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Een paar dagen geleden zijn we teruggekomen van een fantastische rondreis door Zimbabwe, Botswana en Namibië met een scala aan herinneringen die op ons netvlies staat en niemand ons meer kan afnemen. Chapeau voor de organisatie en het mooie programma waarvan ieder onderdeel uitstekend op elkaar aansluit. Wij...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Het geheel aan ervaringen

Beste Paul,

Een paar dagen geleden zijn we teruggekomen van een fantastische rondreis door Zimbabwe, Botswana en Namibië met een scala aan herinneringen die op ons netvlies staat en niemand ons meer kan afnemen.
Chapeau voor de organisatie en het mooie programma waarvan ieder onderdeel uitstekend op elkaar aansluit.

Wij hebben voldoende variatie in de accommodaties en de gebieden ervaren en we zijn vol lof over de gids, Ntando (en ook de chauffeur) die ons gedurende de 2 weken heeft begeleid.

Hij is bijzonder geschikt, beschikt over veel kennis van de (historie van de) landen, het wild en kan bovendien goed met mensen van verschillende pluimage en uit verschillende landen omgaan.

Kortom, we zijn enorm tevreden en kunnen Going Africa Safaris zeer aanbevelen aan toekomstige reizigers en belangstellenden.

Onze dank hiervoor.

Met vriendelijke groet,

Hanneke en Simeiko

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hanneke en Simeiko,

Bedankt voor de mooie feedback en wat fijn dat jullie enorm tevreden zijn. De route heeft de laatste jaren steeds wat aanpassingen ondergaan om verder te optimaliseren.Feedback van reizigers wordt jaarlijks bekeken en waarhet kan de route hierop aangepast. Zo is besloten om deze safari in 2018 in tegenovergestelde richting te doen. Maar sommige afstanden moeten helaas overbrugt blijven worden. Ik zal de lokale organisatie doorgeven dat devering van de auto niet optimaal was. Bedankt voor het delen van deze informatie.

Fijn dat jullie zo tevreden zijn over de begeleiding, de lokale organisatie en natuurlijk dat jullie ons zeer aan willen bevelen bij toekomstige belangstellenden.

Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, familie Stroo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Het voelde na onze reis van Nairobi naar Vicfalls vorig jaar weer als thuiskomen in Afrika. De reis van Cape Town via Namibie, Botswana en Zimbabwe was weer fantastisch. Zeer veel gezien. Leuke internationale medereizigers ontmoet die al gauw als 1 familie optroken onder begeleiding van de deskundige gids/kok en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Ethosha, Okavango Delta, Great Zimbabwe Ruins,Sossus Vlei

Het voelde na onze reis van Nairobi naar Vicfalls vorig jaar weer als thuiskomen in Afrika. De reis van Cape Town via Namibie, Botswana en Zimbabwe was weer fantastisch. Zeer veel gezien. Leuke internationale medereizigers ontmoet die al gauw als 1 familie optroken onder begeleiding van de deskundige gids/kok en chauffeur.

Gezien de afstanden die per dag gereden moesten worden was het wel een werkvakantie d.w.z lange dagen in de truck en vroeg op pad. Maar dat weet je van tevoren.

Familie Stroo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Stroo,

Bedankt voor de mooie evaluatie van de safari die we regulier niet aanbieden en op jullie verzoek hebben geregeld via een lokale aanbieder waar we normaal gesproken geen safari's regelen.

Extra fijn dus dat alles naar wens is verlopen. Inderdaad zijn er vaak lange afstanden te overbruggen bij deze reis. Dat kan niet anders met een dergelijke route en tijd die ter beschikking staat. Maar gelukkig wisten jullie dat van te voren en kwam dat niet als verrassing.

We hopen dat jullie nog lang nagenieten van jullie ervaringen.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie Zuid-Afrika lodge groepsreis, Annie en Ton

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dag Paul, Wij zijn nog niet helemaal geland, nog wat zweverig en na mijmerend over een onvergetelijke reis. Een geweldige reisleiding en een geweldige groep medereizigers. Op maandagmorgen even een rondje door het Kruger en de Big 5 voor 12:30 uur al gespot en vastgelegd. Dat hadden de gidsen zelfs...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Alle parken

Dag Paul,

Wij zijn nog niet helemaal geland, nog wat zweverig en na mijmerend over een onvergetelijke reis. Een geweldige reisleiding en een geweldige groep medereizigers. Op maandagmorgen even een rondje door het Kruger en de Big 5 voor 12:30 uur al gespot en vastgelegd. Dat hadden de gidsen zelfs nog nooit meegemaakt. Te veel om vertellen. Te veel geluk met het weer en ga zo maart door. Het was alleen een erg druk programma. We hebben moeite moeten doen om Robbeneiland te kunnen bezoeken als enigen uit de groep. Wel weer alle medewerking van de gids gehad. Voor ons meer dan een geslaagde reis en misschien zelfs voor herhaling vatbaar.

Dank voor de begeleiding.

Geluk is..als je.

 • zes uur nodig hebt om in Krugerpark de Big 5 te fotograferen.
 • tijdens een avond drive twee van de 120 wilde honden die er in Krugerpark leven ziet.
 • in Hermanus vier walvissen en twee kalveren ziet.
 • in Kaapstad nog eens vier walvissen ziet terwijl je pinquins staat te fotograferen.
 • een klapband moet wisselen terwijl je op een snelwegsplitsing staat waar je alle ruimte hebt en een politieauto met zwaailicht als gevarendriehoek.
 • twee keer een lange reisdag hebt en het regent dan.
 • een pittige chauffeuse hebt die erg lekker kan koken.
 • een reisgezelschap treft afkomstig uit Belgie, Duitsland, Oostenrijk, Canada en Nieuw Zeeland.
 • in het engels een Belgenmop hebt verteld er twee over Hollanders terug krijgt, van een Belg en van een Duitse.
 • een traantje laat bij het afscheid nemen
 • bij Going Africa Safaris geboekt hebt. Er waren er in de groep die anderhalf keer zoveel betaalden.

Annie en Ton

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Annie en Ton,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Zo te lezen hebben jullie het goed naar jullie zin gehad voor een eerste keer Afrika.

Het komt inderdaad niet vaak voor dat de Big-5 binnen zo een kort tijdsbestek gespot wordt. Fijn te lezen dat jullie een fijne internationale groep hadden en een goedegids. Allemaal ingedrienten om het misschien te herhalen. ;-)
Tijdens dergelijke groepsreizen in Zuid-Afrika ontkom je er inderdaad vaak niewt aan dat er ook langere reisdagen in zitten. De lokale organisatie probeerd dat vaak wel te voorkomen en feedback wordt daarbij ook meegenomen.
Maar om de hoogtepunten van de reis er in te houden blijft het afstanden overbruggen vaak wel noodzakelijk. Een andere optie zou zoijn om de reis qua aantal dagen uit te breiden. Daar is het nadeel dan weer van dat er op sommige pl;ekken weer op oninteresdsante dagen moet owrden overancht. Een beetje kiezen uit twee kwaden waarbij de lokale organisatie de keuze heeft gemaakt zoals deze nu is en gebaseerd op feedback van vorige reizigers.

Maar feit blijft dat jullie terugkijken en een voor jullie meer dan geslaagde vakantie. En dat is natuurlijk fijn om te lezen en waar het om gaat.

Ik hoop dat jullie nog lang zullen nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie Zuid-Afrika lodge groepsreis, Annie en Ton

Evaluatie guided lodge safari Namibië, Janine, Sabine, Greet, Marc, Antwain en Wilco

Overall cijfer voor deze safari: 9
Tja, Paul, Wat te noemen; de onvergetelijke vergezichten die een onuitwisbare indruk achterlieten. Met name het gebied aan de Oranjerivier aan de grens met Zuid-Afrika, het gebied bij Klein-Aus Vista en bij farm Nambtib. Adembenemend mooi. Koude nachten, dat wel. Who cares?! Uitstekende accommodaties, de ene nog mooier gelegen dan...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Veel, maar wat eruit sprong was voor ons het zien van de desert adapted lions in de Hoanib

Tja, Paul, Wat te noemen; de onvergetelijke vergezichten die een onuitwisbare indruk achterlieten. Met name het gebied aan de Oranjerivier aan de grens met Zuid-Afrika, het gebied bij Klein-Aus Vista en bij farm Nambtib. Adembenemend mooi. Koude nachten, dat wel. Who cares?! Uitstekende accommodaties, de ene nog mooier gelegen dan de andere.
Voor ons was het hoogtepunt toch wel het kamperen in Palmwag en de Hoanib. Vooral de droogliggende Hoanibrivier deed ons echt een beetje denken aan Mana Pools. Prachtig diffuus licht. Helemaal alleen kamperen daar is echt het summun. Voor ons dan. 😉 Dat we daar behalve de desert adapated olifanten ook nog eens 1 van de 5 musketeers (desert adapted lions) hebben gezien was echt ongelooflijk (https://vimeo.com/108120470)

Vooraf hoop je heeel voorzichtig, jezelf steeds voorhoudend dat die kans toch wel heel erg klein is…………….en kijk dan gebeurt het toch. 😉 Fantastisch! Het feit dat we een topgids hadden heeft er echt aan bijgedragen; heel veel kennis had deze man in huis. Geografisch, historisch, geologisch en vooral biologisch. Kortom, ook nu weer een topper aan onze zijde.

Gelukkig ook nu enkele keren te voet neushoorns (black) heel voorzichtig benaderd. Met de huidige stand van poachingzaken is dat dan toch wel een heel emotioneel moment als je moeder en kalf ziet. Tranen in onze ogen. Wat ons persoonlijk toch wel een beetje tegenviel was Etosha. Het waterhole bij Okaukuejo was leuk (s’nachts 5 neushoorns in de plas) Met ons chaletje ernaast is het leuk kijken. Kalkheuvel was ook wel een feestje. Maar verder; het blijft raar. Gamedriven op een asfaltweg. Dat zijn we niet gewend.

Beste accommodatie daar Mushara! Aanrader van jewelste. Laat Okaukejo maar links liggen. Veel te groot naar onze smaak.. Voor de rest zouden we een volgende keer Etosha overslaan en extra tijd nemen in Hoanib.
Aanrader is en blijft Okanjima (Africat Foundation) Super accomodatie, fijne gamedrives, veel kennis opgedaan. Uitsmijter was de nightdrive waar we de zo lang stiekem gehoopte bruine hyena zagen. Wat een kado! En passant ook nog een porcupine , genet en luipaard. O ja, vergeet ik nog de aardwolf die we onderweg 2x zagen.

Je merkt het wel weer; we zitten vol met prachtige herinneringen en er rest ons nu maar weer 1 doel; sparen voor een volgende trip naar dat geweldige continent!

Janine & Antwain (ook names de vier medereizigers)

Reactie van Going Africa Safaris:

Tja Janine en Antwain en medereizigers,

Wat, kan er nog aan toevoegen dan dat ik blij ben dat jullie zo enthousiast zijn terug gekomen. Zeker voor doorgewinterde Afrikareizigers. Wat een mooi verslag en wat hebben jullie veel gezien aan bijzondere dieren naast de zo mooie natuur. Natuurlijk hebben jullie veel en veel vaker leeuwen gezien. Echter de omgeving en de wetenschap dat het niet een vanzelfsprekendheid is maakt het zeer bijzonder. Ik heb natuurlijk jullie mooie woorden en complimenten ook doorgegeven aan de lokale organisatie.

Ja, voor de ervaren Afrikareiziger met veel voetstappen in Botswana en Zimabwe is het natuurlijk met Etosha wel een heel ander verhaal. Maar het is denk ik ook goed om gezien te hebben en de keuze dat het ook meteen de laatste keer was, kan ik wat betreft jullie goed begrijpen.

Het was me een genoegen om voor jullie opnieuw een safari te mogen samenstellen. Het blijft overigens bijzonder dat zes Going Africa Safaris reizigers (3 stellen) elkaar zo gevonden hebben. Erg leuk.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Wildlife Breakaway safari, familie Otten

Overall cijfer voor deze safari: 9
Voor mijn familieleden was dit de eerste kennismaking met Afrika en ze waren verrukt. Gids en chauffeur waren vriendelijk en ontzettend deskundig, waardoor zelfs de soms lange autoritten voorbij vlogen. Met name het grote aantal vogels heeft ons verbijsterd – een Britse medereiziger, fanatiek vogelaar, heeft meer dan 2/3 van...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: barbecue aan een waterpoel met honderden buffels en aantal olifanten aan de overkant.

Voor mijn familieleden was dit de eerste kennismaking met Afrika en ze waren verrukt. Gids en chauffeur waren vriendelijk en ontzettend deskundig, waardoor zelfs de soms lange autoritten voorbij vlogen.

Met name het grote aantal vogels heeft ons verbijsterd – een Britse medereiziger, fanatiek vogelaar, heeft meer dan 2/3 van de in Botswana voorkomende soorten vogels kunnen onderscheiden (en als hij met de gids in discussie ging over wat hij met zijn kijker en de gids met het blote oog gezien had, moest hij meestal toegeven dat de gids gelijk had).

De service in de meeste lodges was grenzeloos, er werden zelfs warme kruiken in onze bedden gelegd omdat wij in de winter reisden!

Familie Otten

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Otten,

Wat fijn dat de familieleden zich nu ook meer voor kunnen stellen bij de eerdere ervaringen en dat ze net zo enthousiast zijn.
Jullie reisden inderdaad in de lokale wintermaanden en dan kan het erg koud worden. De meeste lodge bieden dan inderdaad een lekkere warme kruik aan.
De Wildlife Breakaway door Botswana is ook een geheel andere manier van safaribeleving dan de safari door Botswana van vorig jaar. Fijn dat ook deze manier goed is bevallen.
Is de Nederlandstalige Safari gids nog van pas gekomen? :-)

Ik wens jullie veel plezier bij het verdere nagenieten. Hoewel het volgende vertrek voor jezelf alweer aanstaande is.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie guided lodge safari Namibië, Familie Linders

Overall cijfer voor deze safari: 9
De eerste keer Afrika! Spannend voor ons beiden. Daarom kozen we voor het veilige Namibië, in groepsverband en een lodgereis. Graag ook nog inclusief het zuiden en drie nachten in/rondom Etosha. Veel eisen? Ja. Onmogelijk? Nee. Going Africa Safaris bood precies aan wat we zochten. De reis heeft onze verwachtingen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Cheeta's van dichtbij kunnen zien, de oneindige landschappen, luipaard en leeuwen minutenlang kunnen fotograferen, boottochtje bij Swakopmund met daarna quad rijden, prachtige fotografie bij Kolmanskop en tijdens gamedrives en.. en.. en... Okonjima Bush Camp (vanwege prachtige huisje met uitzicht, vogeltjes etc), Grootberg Lodge (ivm himba- en olifantactiviteiten)

De eerste keer Afrika! Spannend voor ons beiden. Daarom kozen we voor het veilige Namibië, in groepsverband en een lodgereis. Graag ook nog inclusief het zuiden en drie nachten in/rondom Etosha.

Veel eisen? Ja. Onmogelijk? Nee.
Going Africa Safaris bood precies aan wat we zochten. De reis heeft onze verwachtingen overtroffen! Het was wel wennen in Namibie. Daar waar je een cultuurshock verwacht, kreeg je juist een omgekeerde cultuurshock; men spreekt vloeiend Engels en/of Duits, de wegen zijn goed onderhouden, overal goede bewegwijzering, schone toiletten, warm water is dankzij zonnepanelen ook geen probleem en het eten is zelfs westers te noemen door de Duitse invloeden.

De reis bood ons een scala aan overnachtingsmogelijkheden: van intiem guesthouse tot groot hotel, van lodges met geweldige uitzichten tot een heus bungalowpark (Okaukuejo is groot maar je moet het waterhole echt meemaken!), van permanent tent met alle luxe tot heus Afrikaans huis met een riant uitzicht.
Mede dankzij de goede gids en de goede lokale organisatie konden wij rustig achterover leunen en genieten van alles wat Namibië ons bood. Onze gids was zeer flexibel en zeer kundig qua knowhow over de vogels, andere dieren, het land, maar ook de bezienswaardigheden.

Elke dag had wel een hoogtepunt: de modderbadende olifanten in Etosha, het zoeken naar fotogenieke hoekjes in het oude mijnwerkersdorpje Kolmanskop, het knuffelen met de zeehond aan boord tijdens de boottrip bij Swakopmund, het uitzicht na het beklimmen van de duin naast Deadvlei, overstekende olifantenfamilie en drinkende leeuwenfamilie in Etosha, het wandelen naar de cheeta’s en niet te vergeten het poserende luipaard en dat in een mooi afwisselend landschap met een overeenkomst: oneindig!

Al met al een prima reis met prachtige herinneringen en vele foto’s! We gaan graag nog een keer terug naar Namibië om wederom te genieten van spannende gamedrives, mooie landschappen en nog een stukje van Damaraland (Himba’s) te zien.

groetjes familie Linders

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Miranda en Roland,

Bedankt voor de mooie evaluatie en het korte verslag.

Fijn dat de eerste keer Afrika jullie verwachtingen heeft overtroffen en dat jullie terug zijn gekomen met prachtige herinneringen en veel foto's.
Het was fijn dat het vertrek al gegarandeerd was bij twee personen. Zo werd een groepsreis voor jullie een privéreis.
Ik ben er blij mee dat jullie de gids en de accommodaties erg kunnen waarderen. Telefonisch gaf je al aan de afwisseling in de type accommodaties prettig te hebben gevonden.

Ik wens jullie veel plezier bij het verdere nagenieten en misschien wel de nieuwe voorbereidingen. Wie weet.... ;-).

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana Wildlife Breakaway, Kirsi en Rodrigo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben Going Africa Safaris leren kennen als een zeer betrouwbare, servicegerichte en persoonlijk betrokken organisatie. Het advies van Paul heeft ons erg geholpen bij het bepalen van de landen en het soort reis die het beste bij ons zouden passen. Op zijn advies hebben wij deze zomer een rondreis...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Hwange (Ivory Lodge), Khwai gebied (bedouin camp), Vlucht over Okavango Delta, Guma Lagoon Camp

Wij hebben Going Africa Safaris leren kennen als een zeer betrouwbare, servicegerichte en persoonlijk betrokken organisatie. Het advies van Paul heeft ons erg geholpen bij het bepalen van de landen en het soort reis die het beste bij ons zouden passen.

Op zijn advies hebben wij deze zomer een rondreis gemaakt door Botswana en Zimbabwe. En hij heeft niets te veel gezegd! Deze reis heeft een diepe indruk op ons gemaakt; de kleurrijke natuur, de hoeveelheid wild, de vriendelijke bevolking, de professionele gidsen, met regelmaat het avontuur, maar ook de ruimte en de rust.

Kortom, wij kunnen Going Africa Safaris en de Wildlife Breakaway safari met overtuiging aanbevelen!

Kirsi & Rodrigo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Kirsi Rautiainen & Rodrigo,

Bedankt voor de evaluatie en de foto's. Het is altijd leuk om op deze manier even mee te genieten.
Fijn dat jullie zo tevreden zijn over onze bijdrage bij de totstandkoming van de safari en dat jullie ook tevreden zijn over de uitvoering van de safari.

Ik wens jullie veel plezier bij het verder nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van Botswana Wildlife Breakaway safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin