Groepsreis Kenia-Tanzania

13-daagse hoogtepunten Kenia en Tanzania
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Groepsreis Kenia-Tanzania - 13-daagse hoogtepunten Kenia en Tanzania

Groepsreis Kenia-Tanzania

Deze groepsreis maakt u in een internationale kleine groep van maximaal 6 personen en geeft u de garantie van een zitplaats bij het raam van de safari auto. U bezoekt de hoogtepunten van Zuidelijk Kenia en Noord Tanzania en u overnacht in goede middenklasse en middenklasse plus lodges en/of tented camps.

Deze groepsreis Kenia-Tanzania heeft een gegarandeerd vertrek. Met uw gids maakt u uw game drives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen. In verband met de migratie, maken we in de Serengeti game drives in gebieden die afhankelijk zijn van de periode van het jaar waarin u reist.

Met deze combinatie van parken krijgt u een prachtig beeld van wat Zuidelijk Kenia en Noord Tanzania u te bieden hebben. Dat u dat in de vorm van een groepsreis doet, maakt het ook nog eens in financieel opzicht erg aantrekkelijk.

Boek deze groepsreis Kenia-Tanzania bij Going Africa Safaris

Deze groepsreis is ook als privé safari te boeken.

Vertrekdatums

Deze groepsreis Kenia-Tanzania heeft de volgende vaste vertrekdatums.

30 mei 2021
04, 11 en 18 juli 2021
01, 08 en 29 augustus 2021
12 september 2021
03 en 24 oktober 2021
19 december 2021

Prijs per persoon

Prijzen 2021
De prijs vanaf € 3.395,00 p.p.
De prijs vanaf € 3.775,00 p.p. (voor alle vetgedrukte vertrekdatums)

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze groepsreis Kenia-Tanzania de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van de USD/EURO koers.

Heeft u belangstelling voor deze groepsreis Kenia-Tanzania, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Single toeslag
op aanvraag

Kerst en Nieuwjaar supplement
24, 25 en 31-12
op aanvraag

Pasen supplement
op aanvraag

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze groepsreis Kenia-Tanzania

 • Alle transfers, vervoer, accommodatie, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema
 • Vervoer in 4×4 landrover of landcruiser tijdens de safari
 • Gedurende de hele safari een eigen Engelstalige chauffeur/gids
 • Gegarandeerde window seat
 • Mineraal water tijdens game drives
 • Lokale VAT
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze groepsreis Kenia-Tanzania

 • Internationale vliegtickets
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Drankjes
 • Maaltijden welke niet zijn opgenomen in het reisschema
 • Optionele activiteiten
 • Fooien
 • Persoonlijke aankopen.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Groepsreis Kenia-Tanzania

Dag 1 (zondag) Aankomst Nairobi
Na aankomst op Jomo Kenyatta vliegveld wordt u ontvangen en naar uw accommodatie in de buitenwijken van Nairobi gebracht. Hier maakt u kennis met de rest van de groep. Overnachting: Wildebeest Eco Camp (diner)

Dag 2 en 3 (maandag en dinsdag) Masai Mara GR
In de vroege ochtend vertrekt deze groepssafari naar de Masai Mara. Een afwisselende route naar het bekendste wildlifegebied van Kenia via onder andere de Great Rift Valley. Onderweg ziet u diverse landschappen en ziet u de Masai langs de kant van de weg hun vee hoeden. In de middag komt u aan bij de plek waar u de komende twee nachten verblijft.

Na aankomst wordt u een lunch aangeboden en maakt u een eerste verkennende game drive waarna u terugkeert naar het camp en een diner krijgt aangeboden. De volgende dag staat in het teken van een volle dag game drive in Masai Mara GR en maakt u kans om meteen de “Big Five” te zien. Overnachting: Ilkeliane Camp (volpension)

Dag 4 (woensdag) Lake Nakuru NP
Na het ontbijt verlaat u de Masai Mara en vertrekt u naar Lake Nakuru NP. Omstreeks lunchtijd komt u aan bij Flamingo Hill Camp. Na de lunch staat er een game drive op het programma. In het park ligt een ondiep sodameer waar u honderdduizenden flamingo’s en pelikanen leven. Verder beschikt het park over een divers landschap met acaciabossen en grasvlakten.

Hier ook heeft u kans om de neushoorn te zien, mocht dat in voorafgaande dagen nog niet zijn gelukt. Andere dieren die in dit relatief kleine park leven zijn de Rothschild’s giraffen, luipaarden, leeuwen, buffels, luipaarden en diverse soorten antilopen en apen.
Overnachting: Flamingo Hill Camp (volpension)

Dag 5 en 6 (donderdag en vrijdag) Amboseli NP
In de vroege ochtend vertrekt u na het ontbijt om via Nairobi naar Amboseli NP te rijden. De lunch gebruikt u onderweg. Na aankomst maakt u een game drive en-route naar uw accommodatie en staat er een avond nature walk op het programma. Amboseli ligt in de omgeving van de in het buurland gelegen Kilimanjaro.

Wie kent niet de aansprekende foto’s van poserende olifanten of giraffes met de wolkenloze en besneeuwde top van de Kilimanjaro berg. De volgende dag staat volledig in het teken van game drives en de zoektocht naar de hier levende dieren.
Overnachting: Kibo Safari Camp (volpension)

Dag 7 (zaterdag) Arusha
Vandaag is een wat langere transferdag. Na het ontbijt vertrekt u naar de Namanga grenspost. Na de grensformaliteiten wordt u welkom geheten door de uw Tanzaniaanse gids en stapt u over in een Tanzania geregistreerde Landcruiser. U rijdt door naar Arusha. Overnachting: African View Lodge (volpension)

Dag 8 (zondag) Lake Manyara NP
Na uw ontbijt rijdt u in alle rust in ongeveer 3 uur naar Lake Manyara NP. Na aankomst maakt u een game drive in Lake Manyara NP met een picknick lunch in het park. Olifanten treft u hier zeker aan. Verder leven hier onder andere giraffes, leeuwen, nijlpaarden, buffels, veel antilopensoorten en aan de rand van het meer veel watervogels. Overnachting: Country Lodge (volpension)

Dag 9 (maandag) Serengeti NP
Na het ontbijt vertrekt u via het Ngorongoro krater gebied naar de Serengeti te rijden. Eenmaal in het kratergebied aangekomen zult u merken dat hoe hoger u komt, ook de vegetatie veranderdt. Aan de top heeft u een fraai panoramisch uitzicht in de krater. U daalt de kraterwand af om van een game drive te genieten.

Met een doorsnee van 20 kilometer is het leefgebied relatief klein. Toch zult u versteld staan van het aantal dieren dat hier leeft. Roofdieren maken hier jacht op zebra’s, gnoes en antilopen en het sodameer biedt flamingo’s een goede voedingsbodem.

Ook heeft u hier grote kans om de neushoorn te zien. Na de game drive en de lunch vervolgt u de weg naar de Serengeti. Via een game drive rijdt u naar uw accommodatie. Overnachting: Thorn Tree Camp (volpension)

Afhankelijk van de tijd van het jaar brengt u de meeste tijd door in de onderstaande gebieden.
december – maart: volle dag gamedrive zuidelijk Serengeti
april – mei: volle dag gamedrive centraal Serengeti
juni: volle dag gamedrive west Serengeti
juli – oktober: volle dag gamedrive noord Serengeti
november: volle dag gamedrive centraal Serengeti

Dag 10 (dinsdag) Serengeti NP
Uw camp is een permanent tented camp in centraal Serengeti en staat garant voor een waar “Out of Africa” gevoel om uw beleving in de Serengeti nog completer te maken. Serengeti NP is het beroemdste park van Tanzania en één van de wildrijkste van Afrika. Kenmerkend voor de Serengeti zijn de granieten rotsformaties ofwel kopjes die vaak als uitkijkposten worden gebruikt door de cheeta’s en leeuwen.

Vanaf hier hebben de roofdieren een goed uitzicht over de omliggende vlaktes. Vandaag staat in het teken van een volle game drive en het verder ontdekken van de Serengeti. Overnachting: Thorn Tree Camp (volpension)

Dag 11 (woensdag) Karatu

Na het ontbijt en een ochtend game drive verlaat u de Serengeti richting de Ngorongoro Crater. U gebruikt onderweg uw lunch en er is gelegenheid om een Masai boma te bezoeken. Met de 4×4 landcruiser beklimt u opnieuw het plateau van het Ngorongoro krater gebied.

Nog eenmaal is er gelegenheid om op de lippen van de krater van het vergezicht in de krater te genieten. Vervolgens rijdt u door naar Karatu waar u overnacht. Overnachting: Marera Valley Lodge (volpension)

Dag 12 (donderdag) Tarangire NP
Vanmorgen vertrekt u naar Tarangire NP. Het landschap van Tarangire NP kenmerkt zich ook door de vele Baobab bomen. Verder leven er veel olifanten, naast de andere diersoorten zoals leeuwen, luipaarden, veel antilopensoorten en wildebeesten. Na aankomst maakt u een gamedrive.

U gaat natuurlijk op zoek naar het grote wild en de vele vogels. Na de lunch vervolgt u de gamedrive. De zonsondergang steekt prachtig af tegen De vele baobab bomen. Overnachting: Sangaiwe Tented Camp  (volpension)

Dag 13 (vrijdag) Vertrek
Na het ontbijt staat er nog een ochtend “nature walk” op het programma naar de oevers van Lake Burunge. Na de wandeling vertrekt u naar Arusha voor uw vlucht terug naar Nederland of misschien u verlenging naar een van de eilanden Zanzibar, Mafia of Pemba of misschien wel het Kilimanjaro gebied.

Boek deze groepsreis Kenia-Tanzania bij Going Africa Safaris

Verlenging

Wij adviseren u graag hoe u deze groepsreis Kenia-Tanzania kunt verlengen naar bijvoorbeeld Mkomazi National Park, West Kilimanjaro of met een verblijf op het “spice eiland” Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen.

Route kaart

Van deze groepsreis Kenia-Tanzania is momenteel geen kaart beschikbaar.

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Beschikbaarheid accommodatie
In het geval een accommodatie tijdens deze groepsreis Kenia-Tanzania niet beschikbaar is, vervangen we deze voor minimaal een gelijkwaardige accommodatie. Verder behouden we het recht voor om in geval van overmacht (natuurgeweld of opgelegd door authoriteiten) van de route af te wijken. Is hier sprake van is dit ook altijd beter v.w.b. de veiligheid.

Aantal deelnemers
Dit is een groepsreis met maximaal 6 personen (window seat garantie) en een gegarandeerd vertrek. U kunt deze groepsreis Kenia-Tanzania privé boeken met uw eigen familie of (vrienden)groep. De prijs is op aanvraag en afhankelijk van het aantal personen.

Verlenging
Wij adviseren u graag hoe u deze groepsreis Kenia-Tanzania kunt verlengen naar bijvoorbeeld Mkomazi National Park, West Kilimanjaro of met een verblijf op het “spice eiland” Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen.

Visum en paspoort

Kenia
Voor Kenia geldt een visumplicht. Deze kunt u aanvragen bij een visumdienst, maar kunt u ook zelf online doen. Hou er rekening mee dat het ongeveer 10 werkdagen kan duren voordat u het visum ontvangt. Echter vaak ontvangt u het visum al eerder. We adviseren u ruim op tijd de aanvraagt doen.

Let goed op. Naast de door ons opgegeven website, zijn er ook frauduleuze websites die aangeven dat u daar het visum aan kunt vragen. U raad het al, u ontvangt geen visum en bent u betaling dan kwijt. Het is raadzaam om bij gebruik van een andere website altijd een check te doen bij de Keniase ambassade.

Tanzania
Voor Tanzania geldt ook een visumplicht. Deze kan bij de grensovergang verkregen worden echter adviseren we om het visum ook voor vertrek online te regelen.

Online
De online aanvraag kan tot wel 10 werkdagen duren. Wees dus op tijd met de aanvraag. Naast de nodige informatie heeft u ook het volgende nodig:

 • Scan van uw paspoort met uw foto opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw paspoort met uw BIO opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw retour vliegticket in PDF, maximaal 300KB

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Kenia en Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Vliegtickets
De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Nairobi en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.

KLM is daarbij de best passende en betrouwbare qua aansluitingen. Andere (vaak goedkopere) maatschappijen willen na boeking nog wel eens de aankomst- en vertrektijden aanpassen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Tiny en Rene

Overall cijfer voor deze safari: 9
Na een offerte van een bekende reisorganisatie te hebben ontvangen, toch voor Going Africa gekozen op basis van de prijs en de lovende reviews. Van deze beslissing hebben we geen enkel moment spijt gehad, aan alle verwachtingen is voldaan. De hoeveelheid verschillende soorten dieren, maar ook de aantallen, het was...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De hoeveelheid verschillende dieren en het aantal.

Na een offerte van een bekende reisorganisatie te hebben ontvangen, toch voor Going Africa gekozen op basis van de prijs en de lovende reviews. Van deze beslissing hebben we geen enkel moment spijt gehad, aan alle verwachtingen is voldaan.

De hoeveelheid verschillende soorten dieren, maar ook de aantallen, het was te gek. De lodges, de gids, alles was perfect.

Tiny en Rene

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tiny en Rene,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Wat fijn dat jullie de lodges en gids als perfect hebben ervaren.

Fijn dat we ten opzichte van andere aanbieders een goede prijs/kwaliteit aanbieden en dat jullie van het besluit om bij Going Africa Safaris te boeken geen moment spijt hebben gehad.
Natuurlijk weten wij dat we een goed product aanbieden voor een goede prijs. Het is echter altijd fijn om daarvan ene bevestiging te krijgen.

Wat fijn ook dat jullie zoveel dieren gezien hebben.

Ik hoop dat jullie nog lang na genieten van deze perfecte safari waarbij aan alle verwachtingen is voldaan.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Alie

Overall cijfer voor deze safari: 9
Een fantastische tot in de puntjes verzorgde reis. Uitstekende accommodaties en uiterst vriendelijke en gastvrij personeel. Koffie, thee en water stond altijd voor je klaar en je werd ontvangen met een nat doekje om het stof van die dag van je af te vegen. Goed verzorgde lunchboxen voor onderweg en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De hele reis was een aaneenschakeling vn hoogtepunten

Een fantastische tot in de puntjes verzorgde reis. Uitstekende accommodaties en uiterst vriendelijke en gastvrij personeel. Koffie, thee en water stond altijd voor je klaar en je werd ontvangen met een nat doekje om het stof van die dag van je af te vegen. Goed verzorgde lunchboxen voor onderweg en smaakvolle diners na een dag vol indrukken.

Ook in de tented camps was aan alles gedacht. Maar de hoogtepunten waren natuurlijk de safari’s. Elk park op zich was weer een bijzondere ervaring door ligging, variatie in landschap en hoeveelheid dieren. Het uitzicht vanaf de kraterrand op de Ngorogorovallei was adembenemend. Heel mooi waren de drinkplekken in Tarangire NP waar zebra’s, gnoes, olifanten , giraffen en knobbelzwijen komen drinken.

Ook de vele baobabbomen maken dit park uniek. Slapen in een tent midden in Serengeti NP was een belevenis op zich. De sterrenhemel gaf bijna licht zoveel sterren terwijl een hyena op de achtergrond brult. Een bijzondere ervaring. Veel leeuwen gezien waaronder leeuwen die nog aten van hun prooi die nacht.

Na deze prachtige dagen even bijkomen op het exotisch eiland Zanzibar in Villa Kiva. Nou ja even bijkomen dan. Ik hoopte hier te kunnen zwemmen met dolfijnen, te snorkelen en op verkenning te gaan in Stonetown. Jammer genoeg was de lokale touroperaor slecht bereikbaar zodat zwemmen met de dolfijnen in eerste instantie niet is gelukt.

Maar de snorkeltour bij Mnemba atoll heeft dit gelukkig wel goedgemaakt. Naast snorkelen bij koraal en de exotische vissen alsnog gezwommen met dolfijnen. Al met al een super reis!

Alie

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Alie,

Bedankt voor de mooie evaluatie en wat fijn dat je terugkijkt op een fantiastische tot in de puntjes verzorgde safari. Bedankt ook dat we met de foto's een beetje mee mogen kijken met wat er allemaal gezien is.

Ik hoop dat er nog lang met mooie herinneringen wordt teruggekeken op deze mooie reis.
Het punt met de beriekbaarheid op Zanzibar neem ik op met onze lokale partner.

Nogmaals bedankt voor het nemen van de tijsd om de evaluatie in te vullen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Margriet en Hans

Overall cijfer voor deze safari: 9
Inmiddels zijn we al 10 dagen thuis en hebben het o.a. druk gehad met de foto’s. Met onze chauffeur (Richard) troffen we het zeer goed. Wist veel van beesten en vogels en had anders vele boeken bij zich. We hebben wat stil gestaan bij alle mooie vogels, vermakelijk soms dat...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Veel

Inmiddels zijn we al 10 dagen thuis en hebben het o.a. druk gehad met de foto’s. Met onze chauffeur (Richard) troffen we het zeer goed. Wist veel van beesten en vogels en had anders vele boeken bij zich. We hebben wat stil gestaan bij alle mooie vogels, vermakelijk soms dat andere safariauto’s dan stoppen en dachten iets moois te zien. Meestal waren ze niet geinteresseerd in vogels. We hebben vaak met elkaar gezegd dat we lucky waren. Het ging regenen, wat ook direct weer te zien was in het groen en bloemen twee dagen later. En natuurlijk meer beesten ook te zien en actiever. De afstand naar Lake Natron viel ons wat tegen. Kwamen daar aan het eind van de middag aan, en zijn toen nog naar de waterval gaan kijken. Omdat we te moe waren hebben de waterval dus niet gezien. De volgende morgen vroeg om naar de flamingo’s te lopen was super, maar de afstand naar Tarangire NP was ook weer behoorlijk. En flaminco’s waren ook in de andere parken te zien. Verder de afwisseling in het programma en de rustmomenten was prima.

Margriet en Hans

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Margriet en Hans,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen en wat fijn dat jullie terugkijken op een goede 16-daagse groepssafari (waarbij jullie het voorrecht hadden om alleen te reizen) en vinden dat jullie het met Richard zo getroffen hebben.
Door het opnemen van zoveel hoogtepunten in een safari ontkom je er helaas niet aan om een keer een wat langere reisdag te hebben. Tussen Centraal Serengeti en Natron is dan ook echt de enige reisdag die langer is. Natron ligt nu eenmaal in een uithoek. Fijn dat jullie de rest van het programma wel prima vinden qua afwisseling en rustmomenten. Ik denk ook dat dit een prima evenwichtige route is.
Helaas kunnen we ook niet precies voorspellen wanneer de flaminigo's waar zitten. Dit is mede ook afhankelijk van de voedselvoorraad op dat moment. Het is dan inderdaad mogelijk dat flamingo's ook op andere plekken gespot kunnen worden. Maar Natron is gemiddeld wel de betere plek vanwege de omstandigheden.

Ik ben erg blij met de totale waardering van deze groepssafari en hoop dat jullie nog lang na genieten van de mooie momenten en de foto's.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Yasmine en Sonja

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben de 7-daagse groepsreis gedaan doorheen Noord Tanzania. Deze reis was in een woord fantastisch. De geselecteerde accommodaties waren telkens comfortabel met zeer vriendelijke personeelsleden die alles deden om het verblijf naar je zin te maken. Tijdens deze safari werden we begeleid door een zeer deskundige gids, Calvin. Hij...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti

We hebben de 7-daagse groepsreis gedaan doorheen Noord Tanzania. Deze reis was in een woord fantastisch. De geselecteerde accommodaties waren telkens comfortabel met zeer vriendelijke personeelsleden die alles deden om het verblijf naar je zin te maken.

Tijdens deze safari werden we begeleid door een zeer deskundige gids, Calvin. Hij heeft ons meegenomen op een onvergetelijk avontuur. Vooral de Serengeti was fenomenaal.

Yasmine en Sonja

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Yasmine en Sonja,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen. Fijn dat jullie terugkijken op een onvergetelijke safari met een deskundige gids. Ik hoop dat jullie nog lang genieten en bedankt voor de mooie waardering.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Ellen en Rudi

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Wij hebben van de eerste t/m de laatste dag genoten van deze Safari. Onze gids Calvin was geweldig, had veel kennis van de dieren maar ook van andere zaken betreffende Tanzania. Hij deed alles om het ons naar de zin te maken. Wij zagen talloze dieren zoals bijvoorbeeld...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti en wildlife

Beste Paul,

Wij hebben van de eerste t/m de laatste dag genoten van deze Safari. Onze gids Calvin was geweldig, had veel kennis van de dieren maar ook van andere zaken betreffende Tanzania. Hij deed alles om het ons naar de zin te maken.

Wij zagen talloze dieren zoals bijvoorbeeld parende leeuwen op een paar meter afstand tot het verorberen van een kadaver van een zebra door hyena’s en gieren. En alles er tussen in – the circle of life!

Daarbij hebben we veel gelachen, het ‘klikte’ heel goed met onze 4 medereizigers.

Wij zullen Going Africa zeker van harte aanraden.

Ellen en Rudi

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ellen en Rudi,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen en wat fijn dat jullie zo enthousiast en positief terugkijken op mooie groepssafari in Tanzania.

Zo te lezen is het inderdaad vanaf het begin tot het einde goed en ook gezellig geweest.

Ik hoop dat jullie nog lang na zullen genieten van deze geslaagde groepssafari in het noorden van Tanzania.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Milou en Wouter

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Toevallig wilde ik jullie vandaag een mailtje sturen om jullie te bedanken voor de fantastische vakantie. Het was allemaal super goed geregeld. Goede accommodaties, leuke gids, vervoer, en hotel op Zanzibar was ook super. Super bedankt voor al het regelen en de mooie reis, We hebben er zeker van...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De big 5 spotten en etende cheeta's en luipaarden

Beste Paul,

Toevallig wilde ik jullie vandaag een mailtje sturen om jullie te bedanken voor de fantastische vakantie.
Het was allemaal super goed geregeld. Goede accommodaties, leuke gids, vervoer, en hotel op Zanzibar was ook super.

Super bedankt voor al het regelen en de mooie reis, We hebben er zeker van genoten en het was echt een belevenis om nooit te vergeten.
We hebben ook nog de big 5 gezien dus was helemaal super.

Alsnog bedankt en we kijken terug op een mooie vakantie.

Met vriendelijke groet,
Wouter en Milou

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Milou en Wouter,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen. Fijn dat jullie terugkijken op een fijne vakantie en dat jullie vinden dat alles allemaal super goed geregeld was.

Wat leuk dat het gelukt is dat jullie de Big-5 hebben gezien. Geniet vooral nog lang na van deze mooie groepssafari in het noorden van Tanzania.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Henry

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze gids, Calvin, was erg goed. Hij zag alles ruim van tevoren en dieren op grote afstand. Daarnaast reed hij veilig, was erg geinteresseerd in ons en hij deed alles om het ons naar de zin te maken. Dit alles deed hij met humor en een aanstekelijke lach. Het telefoontje...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: etende cheeta's op een paar meter afstand

Onze gids, Calvin, was erg goed. Hij zag alles ruim van tevoren en dieren op grote afstand. Daarnaast reed hij veilig, was erg geinteresseerd in ons en hij deed alles om het ons naar de zin te maken.
Dit alles deed hij met humor en een aanstekelijke lach.

Het telefoontje een week na de safari om te informeren hoe het was, vond ik erg attent en hieruit blijkt de goede service en informatieverstrekking.

Henry

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Henry,

Bedankt voor de mooie evaluatie en wat fijn te lezen dat je terug kijkt op een mooie safari in Tanzania. Natuurlijk zijn we ook blij om te weten dat jullie gids "Calvin" ook een porisiteve bijdrage heeft gehad tijdens de safari en dat lokaal alles goed geregeld was. Dat is voor ons wel belangrijke informatie, maar ook iets wat we gelukkig altijd teruggekoppeld krijgen.

Ik hoop dat je nog lang na zult genieten van deze mooie ervaring.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Marja, Anita en Jan

Overall cijfer voor deze safari: 10
We hebben een supersafari gehad, maar we zijn ons er wel van bewust dat het ook een kwestie van geluk is als die leeuw besluit precies bij jouw jeep te stoppen. Het is leuk om de big 5 te kunnen zien, maar eigenlijk is dat niet zo belangrijk. Leuker is...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti en Tarangirepark, maar de verwachtingen van de Ngrorongo krater waren iets te hoog gespannen want hebben erg weinig dieren daar gezien.

We hebben een supersafari gehad, maar we zijn ons er wel van bewust dat het ook een kwestie van geluk is als die leeuw besluit precies bij jouw jeep te stoppen.
Het is leuk om de big 5 te kunnen zien, maar eigenlijk is dat niet zo belangrijk. Leuker is dat je leeuwen ziet die net een prooi hebben gevangen en helemaal kapot zijn van het gevecht zijn.zoals wij dat hebben gezien. Of een cheetah die met een prooi door het hoge gras loopt of de talloze bavianen die ons onderweg hebben vermaakt.

Imposant zijn de vele olifanten die onze weg hebben gekruist en rivieren overstaken of een mannetje olifant die zo dicht bij de jeep kwam dat we toch maar heel voorzichtig zijn weggereden. We waren ook erg verrast dat alle transfers zo vlekkeloos verliepen, overal werden we verwacht.

De accomodaties waren prima en misschien nog wel beter dan we hadden gedacht. Ook de mensen waren erg vriendelijk en heel erg behulpzaam. Qua parken vinden we Serengeti en het Tarangirepark echt een must. Daar hebben we de meeste dieren gezien. Maar ook hebben we gigantische hoeveelheden gnoes, impala’s en zebra’s in een beginnende migratie gezien. Het is een prachtig gezicht als ze de weg waarop je rijdt oversteken.

Het enige wat tegenviel was de Masai, in die zin dat ze heel erg commercieel zijn en je het gevoel krijgt dat ze je afzetten omdat je toch een rijke toerist bent. Op Zanzibar zijn we in Bahari Lodge geweest. Een mooie locatie, maar de volgende keer zouden we toch wel voor een kamer met airco kiezen want het was giga warm ‘s nachts. En er waren heel weinig gasten waardoor we steeds overal alleen waren in de bar of bij het eten. Ook was vier dagen Zanzibar meer dan genoeg.
Stonetown is matig leuk, je wilt het gewoon gezien hebben. Wat ook nog gezegd moet worden is dat het overal superschoon was. Dat hebben we in deze mate nog niet eerder meegemaakt. Ook op de toiletten onderweg in de parken was niets op aan te merken, Hoe fijn is dat!!

Marja, Anita en Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marja, Anita en Jan,

Bedankt voor het invullen van het evaluatieformulier en voor de mooie feedback. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. De Ngorongoro Crater is voor mensen voor een eerste of tweede keer in Tanzania een "must see". Maar het klopt helemaal dat de verwachtingen regelmatig te hoog zijn. Het blijft een mooi gebied, maar er kleven ook wel wat nadelen aan. Wat ons betreft is een enkele game drive in de krater dan ook prima. Fijn dat jullie terugkijken op een supersafari. Dat horen we graag, maar organiseren we ook graag.

De Masai bezoeken is eigenlijk wel een beetje vergelijkbaar met het bezoek aan de krater. Vaak willen mensen het toch meemaken wanneer ze voor een eerste keer de Masai gebieden bezoeken. We moeten helaas accepteren dat het commercieel is. De tijden dat we op een authentieke manier culturele bezoekjes kunnen brengen aan deze en vergelijkbare bevolkingsgroepen, lijkt al lang voorbij. Iets waar het toerisme natuurlijk zelf ook medeverantwoordelijk voor is.

Ik wens jullie in ieder geval veel plezier bij het nagenieten van deze supersafari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Willeke

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoe bevoorrecht kun je zijn ! In ruim een week de Serengeti en de Ngorongoro Krater zien en beleven en aan de voet van de Kilimanjaro deze heel bijzondere berg aanschouwen, die zo vriendelijk was om zich even, in de avondzon en tussen de wolken door, in al z’n glorie...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti, Ngorongoro krater, Kilimanjaro

Hoe bevoorrecht kun je zijn ! In ruim een week de Serengeti en de Ngorongoro Krater zien en beleven en aan de voet van de Kilimanjaro deze heel bijzondere berg aanschouwen, die zo vriendelijk was om zich even, in de avondzon en tussen de wolken door, in al z’n glorie te laten zien.

Drie wereldwonderen in een week, bijzonder. Ik heb van de eerste tot de laatste dag genoten, het kon niet beter. We hebben veel gezien, de big five, veel andere dieren en veel vogels. De groep paste wonderlijk goed bij elkaar en we hebben veel gelachen.

De gids (Shaffy) was geweldig, niks was hem te veel, een bijzonder sympathieke man met een grote kennis van zijn vak, de historie, de natuur, de vogels en de beesten van zijn land.

De lodges en de ‘camps’ waren stuk voor stuk ook perfect in orde, lekker eten, vriendelijk en behulpzaam personeel etc.

Kortom ‘zeer aan te bevelen’!

Willeke

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Willeke,

Bedankt voor de mooie evaluatie van deze groepossafari in noordelijk Tanzania. Fijn dat je zo genoten hebt van deze safari en de big-5 te hebben gezien. Toch altijd weer bijzonder en zeker geen garantie. Ook leuk dat het zo met de kleine groep klikte en dat er veel gelachen is. Dat maakt het toch net weer even wat meer compleet.

Van Shaffy, maar ook van de andere gidsen krijgen we inderdaad steeds goede feedback. De gidsen vormen een belangrijk onderdeel van de safari. Goed om dit opnieuw bevestigt te krijgen.

Bedankt voor het aanbevelen van deze groepssafari en veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Liesbeth

Overall cijfer voor deze safari: 10
Wat een fantastische reis! Van de zeer kundige en vriendelijke gids tot de werkelijk prachtige accomodaties onderweg! Ik ben zeer tevreden over de prijs/kwaliteit en over de snelheid en correctheid waarmee alles geregeld is. Niks dan lof! Zeer goed bevallen Paul! Voelde me echt verwend! Liesbeth
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Absoluut de Serengeti! Ik vond de Ngorongoro landschappelijk zeer fraai maar qua dieren tegenvallen.

Wat een fantastische reis! Van de zeer kundige en vriendelijke gids tot de werkelijk prachtige accomodaties onderweg! Ik ben zeer tevreden over de prijs/kwaliteit en over de snelheid en correctheid waarmee alles geregeld is. Niks dan lof!

Zeer goed bevallen Paul! Voelde me echt verwend!

Liesbeth

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Liesbeth,

Tijdens de safari ontving ik al een berichtje via Faceboek, dat je het zeer naar je zin had. Heel leuk om op deze manier even zo een positief berichtje te ontvangen.
Fijn dat de evaluatie dat helemaal bevestigt. De Serengeti is inderdaad fantastisch. De Ngorongoro Crater spreekt veel mensen tot de verbeelding en is inderdaad erg mooi. Zeker aan te raden voor een eerste en misschien wel tweede keer Tanzania. Maar de verwachtingen kunnen soms ook wel eens te hoog zijn bij veel mensen en de drukte en het niet altijd aanwezig zijn van de grotere aantallen dieren, kunnen dan wel eens tegenvallen en de hoge verwachtingen niet helemaal uit laten komen. Maar qua natuur blijft het fantastisch. Reden waarom we de krater ook op onze eigen manier opnemen en zeker niet voor twee nachten aanbevelen.

Bedankt voor de lof. Het was inderdaad relatief kort dag. Echter geen probleem om alsnog te kunnen boeken. Dat het dan in de pratijk dan ook nog zo goed bevalt, is alleen maar mooi.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin