Groepsreis Namibië Botswana

21-daagse Desert and Delta kampeersafari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Algemene reis informatie over deze groepsreis Namibie Botswana - kampeersafari

Groepsreis Namibië Botswana – 21-daagse Desert and Delta.

Met deze avontuurlijke groepsreis Namibië Botswana – 21-daagse Desert and Delta kampeersafari reist u naar de hoogtepunten van beide landen. Met de “Desert and Delta” ontdekt u o.a. de Okavango Delta en de Namib woestijn. U reist in een speciale safari truck. Bij kleine groepen reist u in een minibus. Op plekken waar dit noodzakelijk is, wordt gebruik gemaakt van 4×4 voertuigen.

Deze aantrekkelijk geprijsde kampeersafari staat onder leiding van een professionele gids. U bezoekt de diversiteit (de Desert en de Delta) van zuidelijk Afrika.  Daarmee krijgt u een goed beeld van wat Namibië en Botswana te bieden hebben. De start en het einde van de safari zijn bij de bekende Victoria Watervallen in Livingstone in Zambia.

De wisseling van de landschappen, de wilde dieren en het avontuur maken deze kampeersafari tot een complete reis door Zuidelijke Afrika.

Boek deze groepsreis Namibië Botswana bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze groepsreis Namibië Botswana bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums 2021 groepsreis Namibië Botswana

Deze groepsreis Namibië Botswana is een groepsreis met vaste vertrekdatums. De vetgedrukte datums hebben een gegarandeerd vertrek.

Met Engelstalige gidsen
24 januari
21 maart
11 en 18 april
16 mei
13 juni
04 en 18 juli
01 en 22 augustus
12 en 26 september
10 en 24 oktober
21 november
19 december

Op onderstaande datums gaat er ook een Duitstalige vertaler mee
21 februari
15 en 29 augustus
07 november
05 december

Vertrekdatums 2022 groepsreis Namibië Botswana

Deze groepsreis Namibië Botswana is een groepsreis met vaste vertrekdatums. De vetgedrukte datums hebben een gegarandeerd vertrek.

Met Engelstalige gidsen
23 januari
20 maart
10 en 17 april
15 mei
12 juni
03, 17 en 31 juli
21 augustus
11 en 25 september
09 oktober
20 november
18 december

Op onderstaande datums gaat er ook een Duitstalige vertaler mee
20 februari
14 en 28 augustus
23 oktober
06 
november
04 december

Prijs per persoon

Prijzen t/m 2022
€ 2.480,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment USD 0,00

Single tent supplement € 290,00

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze groepsreis Namibië Botswana

 • Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie te downloaden informatie),
 • Kampeeruitrusting (behalve slaapzak en kussen),
 • Professionele begeleiding,
 • Entree nationale parken
 • Genoemde niet optionele activiteiten
 • Ttransfers volgens programma
 • 15 nachten kamperen op campings en 2 nachten wild kamperen in de bush
 • Vervoer in minibus (transfers) en 4×4 safari auto (tijdens game drives). (Zie route kaart)
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze groepsreis Namibië Botswana

 • De benodigde internationale vluchten
 • Transfers niet volgens reisschema (bijv. van en naar de luchthaven)
 • Souvenirs
 • Fooien
 • Overige persoonlijke uitgaven zoals optionele excursies.
 • Visums
 • Verzekeringen
 • Drankjes
 • Slaapzak (kan tegen een meerprijs gehuurd worden)

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Groepsreis Namibië Botswana – Hoogtepunten.

 • Victoria Watervallen (Zambia)
 • Caprivi Strip
 • Etosha
 • Brandberg
 • Swakopmund
 • Sossusvlei
 • Kalahari Bushman
 • Okavango Delta
 • Makgadikgadi Pans
 • Chobe NP

Groepsreis Namibië Botswana – Routebeschrijving.

Dag 1 – 2, Livingstone
Op dag 1 arriveert u op het vliegveld van Livingstone. Na ontvangst op het vliegveld wordt u naar de campsite gebracht. De campsite ligt bij een lodge en is voorzien van goede faciliteiten met warme douches, zwembad, restaurant en bar.

Vandaag en morgen heeft u de gelegenheid om te acclimatiseren en te relaxen. Maar u heeft natuurlijk ook de gelegenheid om deel te nemen aan optionele activiteiten en excursies rondom de watervallen.

Dag 3 – 4, Caprivi Strip
U vertrekt vanuit Livingstone voor uw avontuur in Namibië en Botswana.  De Caprivi strip ligt in Namibie en is een lange en smalle strook land wat ingeklemd ligt tussen Angola, Zambia en Botswana. De rivieren zoals de Chobe en Zambezi rivier hebben veel aantrekkingskracht op veel zoogdieren en vogels. Deze dagen ontdekt u verschillende gebieden van de Caprivi Strip en maakt u een boottocht op de Kavango rivier.

Dag 5, Rundu
U reist verder door naar het westen via de Kavango Rivier. Langs de weg passeert u diverse authentieke dorpjes en marktjes waar de lokale bevolking souvenirs verkopen. Vanmiddag bereikt u de kampeerplaats gelegen aan de Kavango rivier.

Dag 6 – 7, Etosha National Park
Op dag 6 vertrekt u naar “the great white place of dry water” ofwel Etosha National Park. Deze dagen staan in het teken van het maken van game drives waarbij u dag 7 via een transfer in het park de dag gebruikt als een grote game drive waarbij u diverse waterholes bezoekt en op zoek gaat naar de hier levende dieren.

De waterholes waar Etosha zo beroemd om is hebben grote aantrekkingskracht op de dieren waaronder giraffes, olifanten, antilopen, oryx, leeuwen en hyena’s. Vooral wanneer het donker is maakt u kans neushoorns te zien bij de verlichte waterholes.

U overnacht op Namutoni en Okaukuejo Camp. Maar het is mogelijk om naar gelang de omstandigheden en gelet op waar de meeste dieren zijn een willekeurig camp te kiezen.

Dag 8, Ugab Wilderness
Vandaag vertrekt u naar Brandberg in de Ugab Wilderness area. Een gebied waar de woestijnolifanten leven. Onder begeleiding van lokale gidsen gaat u op verkenning en bezoekt u  o.a. de ‘White Lady’ rotsschildering. U overnacht op een campsite op de oever van Ugab rivier.

Dag 9, Spitzkoppe
U reist vandaag door naar Spitzkoppe. Spitzkoppe is een hoge berg die hoog boven de droge omringende woestijn uitsteekt. Na aankomst op de campsite is er gelegenheid om het gebied te verkennen en om van de indrukwekkende granieten rotsformaties te genieten.

De rotsformaties zijn gevormd door erosie die in de loop van de duizenden jaren heeft plaats gevonden. De weidsh eid en stilte van dit gebied dragen bij tot de mysterie van dit lan dschap en een fraaie zonsondergang.

Dag 10 – 11, Swakopmund
Op dag 10 vertrekt u in de vroege ochtend via open vlaktes richting Swakopmund. Onderweg stopt u bij de Seal kolonie van Cape Cross. Na het bezoek aan deze grote groep zeerobben vervolg u uw weg naar het kustplaatsje Swakopmund. Deze dagen in Swakopmund heeft u een vrij programma.

U heeft de mogelijkheid deel te nemen aan optionele excursies. Zandsurfen, quad rijden, parachute springen, rondvluchten en dolfijn cruises zijn er daar een paar van. In Swakopmund overnacht u in een comfortabele chalet met en-suite faciliteiten.

Dag 12 – 13, Namib Woestijn
De volgende bestemming bereikt u via de vlaktes van de Namib Woestijn. Na het plaatsje Solitaire bereikt u in de middag Sossusvlei en Sesriem. Deze dagen bezoekt u Sesriem Canyon en de zo bekende duinen van Sossusvlei. Geniet op een van de duinen van de fraaie ochtend zon.

De omgeving zal fraai gekleurd zijn door de schaduwvlakken en de laagstaande zon. Een aansprekend beeld en zo herkenbaar van de vele foto’s die u hiervan waarschijnlijk al gezien heeft.

Verder op in dit gebied ligt nog zo een fotogeniek gebied. Dodevlei en/of Hidden vlei zijn holtes van klei die rusten op een terras van zandsteen en zijn omringd de hoogste zandduinen in de wereld. De kleiholtes zijn in het verleden ontstaan na enorme regens.

De rivier overstroomde en dit leidde tot tijdelijke ondiepe pools waar de overvloed van water toestond dat er Camel Thorns gingen groeien. Een prachtig en contrastrijk gebied.

Dag 14, Windhoek
Vandaag vertrek u naar Windhoek en laat u de natuur even voor wat het is. Windhoek is de hoofdstad van Windhoek en een mix van Afrikaanse en Europese culturen die harmonieus naast elkaar leven. U arriveert in de tweede helft van de middag. Afhankelijk van de route naar Windhoek.

Het programma in Windhoek is vrij programma. Misschien nog even lekker winkelen of heerlijk relaxen bij het zwembad, het is aan u. U overnacht in een guest house.

Dag 15, Kalahari en Bosjesmannen
U verlaat Windhoek en rijdt richting het oosten en wisselt Namibië in voor Botswana. Op het programma staat een bezoek aan de Kalahari woestijn en hier levende Bosjesmannen. U maakt een wandeling met de Bosjesmannen en leert meer over hun manier van leven en de bush.

Dag 16, 17 – 18, Okavango Delta
Na het bezoek aan de Bosjesmannen reist u vandaag (dag 16) naar Maun. Na aankomst in Maun beginnen de voorbereidingen voor de komende dagen in de Okavango Delta, kunt u nog wat inkopen doen  en kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad.

Op dag 17 vertrekt met de auto naar de rand van de Okavango Delta voor avontuur van twee nachten. Een mokoro met pooler brengt u dieper de Okavango Delta in. U kampeert op een afgelegen eiland  in de bush.

De dagen staan in het teken van bush wandelingen met lokale gidsen en mokoro tochten nog dieper de Delta in. Geniet van de uitleg over de bush, het vogelleven en uw ontmoetingen met misschien wel olifanten, nijlpaarden en andere zoogdieren.

Dag 19, Makgadikgadi Pans
U keert terug in de bewoonde wereld. Niet lang overigens. Na aankomst in Maun reist u vrijwel direct door naar Nata. Vanaf hier bezoekt u de Makgadikgadi Pans en brengt u een bezoek aan Nata Bird Sanctuary vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de zoutpannen. Nadat de regens de pannen gevuld hebben met water, trekt dit duizenden watervogels aan en kuddes zebra’s, wildebeesten en springbokken.

Dag 20, Chobe National Park
De cirkel naar Livingstone is zowat compleet. U rijdt vandaag richting het noorden en bereikt via Chobe Forest Reserve Kasane. In Kasane overnacht u in een accommodatie. Vanmiddag maakt u een bootsafari langs de oever en gaat u op zoek naar de dieren die aan de waterkant hun dorst komen lessen. Niet zelden gaat het dan om grote groep buffels en olifanten waarvan de laatste vaak oversteken naar een van de eilandjes in de rivier.

Dag 21, Zambia – Victoria Falls
Alweer de laatste dag van deze avontuurlijke Desert and Delta kampeersafari door Namibië en Botswana. Vanochtend gaat u weer de grens over met Zambia. Normaal komt u hier rond het middag uur aan.

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het jaar.
Groepsreis Namibië Botswana – 21-daagse Desert en Delta

Boek deze groepsreis Namibië Botswana bij Going Africa Safaris.

Route kaart

Route kaart Groepsreis Namibië Botswana – Desert en Delta kampeersafarigroepsreis Namibie Botswana

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Vertrek
Deze groepsreis Namibië Botswana – 21 daagse Desert en Delta kampeersafari is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers
Tijdens deze groepsreis Namibië Botswana reist u in een internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De groepsreis Namibië Botswana kent op sommige datums een gegarandeerd vertrek (vet gedrukt bij de vertrekdatums). Voor de overige datums geldt een gegarandeerd vertrek bij minimaal 4 personen.

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 50,00 p.p. op aanvullende transfer- en accommodatiekosten

Hoe kampeert u.
De reis is een avontuurlijke groepsreis Namibië Botswana. Buiten de bush kampeert u op campsites veelal op het grondgebied van eenvoudige accommodaties met individuele upgrade mogelijkheden (wanneer beschikbaar).

Semi-participatie safari
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Vervoer
Deze groepsreis Namibië Botswana wordt uitgevoerd in een safari bus. In de parken in Botswana wordt gebruik gemaakt van een game drive auto.
Zie route kaart voor deze groepsreis Namibië Botswana.

Bagage limiet
De ruimtes in de safari auto is beperkt. Vandaar dat we u vragen alleen noodzakelijke bagage mee te nemen. Voor deze groepsreis Namibië Botswana geldt een bagage limiet van 12 kilo per persoon en niet in harde koffers of tassen met frames of wieltjes.
Dit lijkt weinig maar tijdens deze safari heeft u echt niet veel meer nodig. Onderweg heeft u gelegenheid om eventueel kleine wasjes te doen.

Bovenop de reguliere bagage is het vanzelfsprekend toegestaan om ook een dagrugzakje of tas mee te nemen voor uw cameraspullen, waardevolle spullen en andere spullen die u bij u in de landrover wilt houden gedurende de dag.
Ons is uitdrukkelijk gevraagd u over bovenstaande te informeren.

Tijdens de dagen in de Okavango Delta is het meenemen van bagage beperkt tot een day pack, camera equipment en uw slaapzak.

Flexibiliteit
Deze groepsreis Namibië Botswana heeft het karakter van een expeditie. Dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en de bereidheid om de gidsen in moeilijke omstandigheden te ondersteunen, zijn bij deze reis onontbeerlijk!

Visum en paspoort

Voor Namibië en Botswana heeft u geen visum nodig. Deze groepsreis Namibië Botswana start en eindigt in Livingstone in Zambia. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig. Het is beter meteen een zogenaamde “multiple entry visa” te kopen. Dit kan bij aankomst op het vliegveld.

U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zambia heeft u wel een visum nodig en gelden dezelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Livingstone zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de meeste gevallen vliegt u via Johannesburg naar Livingstone. Er zijn echter ook andere route mogelijkheden.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Hannie en Jan

Overall cijfer voor deze safari: 9
We waren vooral onder de indruk van de gids. Wat een deskundigheid! Hij wist van alles over dieren, planten en zelfs sterren te vertellen. Jammer dat ons Engels maar matig is. Daardoor hebben we niet alle essenties meegekregen. Maar hij heeft Jan, en de groep, heel veel vogels laten zien....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: heel veel gezien en meegemaakt en fijn gekampeerd

We waren vooral onder de indruk van de gids. Wat een deskundigheid! Hij wist van alles over dieren, planten en zelfs sterren te vertellen. Jammer dat ons Engels maar matig is. Daardoor hebben we niet alle essenties meegekregen. Maar hij heeft Jan, en de groep, heel veel vogels laten zien.
Jan had meer dan 200 soorten!

Ook voor de kok hadden we bewondering. Hij heeft ons prima verzorgd met heerlijk en goed eten en dat allemaal zonder de moderne gemakken. Zelfs brood bakken op een kampvuur. Wij zijn ook voor kamperen heel veel zelf supporting. We kunnen van hun nog veel leren.

We kijken terug op een hele fijne reis naar Botswana. dank je wel.

Hannie en Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hannie en Jan,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie zoveel bewopndering hebben voor de kwaliteit van de gidsen. Mee eens, we kunnen veel van ze leren op veel fronten.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze fijne safari.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Saskia en Peter

Overall cijfer voor deze safari: 9
Erg mooie reis met veel close contact met veel dieren. De diverse kampeerplekken geven een goed beeld van de diversiteit in Botswana. De gids wist dieren erg goed te spotten en deelde veel achtergrondinformatie over de flora en fauna. De assistent/kok wist ons iedere avond weer te verrassen met een...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De fauna in het algemeen. Specifiek: Dierengeluiden 's nachts, olifanten erg dichtbij, gids was subliem in het spotten en had veel detailkennis van flora en fauna.

Erg mooie reis met veel close contact met veel dieren. De diverse kampeerplekken geven een goed beeld van de diversiteit in Botswana.

De gids wist dieren erg goed te spotten en deelde veel achtergrondinformatie over de flora en fauna. De assistent/kok wist ons iedere avond weer te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Kortom een geweldige reis, echt een aanrader!

Saskia en Peter

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Saskia en Peter,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en waardering. Fijn dat jullie het een geweldige safari vonden en deze seciale kampeersafari door Botswana aan kunnen raden.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Ekie, Maaike en Willem,

Overall cijfer voor deze safari: 9
Een safari van grote klasse zoals hij eigenlijk behoort te zijn: 24 uur een met de natuur. Ekie, Maaike en Willem.
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Okavango en Chobe

Een safari van grote klasse zoals hij eigenlijk behoort te zijn: 24 uur een met de natuur.

Ekie, Maaike en Willem.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ekie, Maaike en Willem,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en natuurlijk ben ik blij met de waarding dat de safari van grote klasse is. Inderdaad een safari hoe een safari behoort te zijn.

Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luipaard kampeersafari Botswana, Audry en Chaitanya

Overall cijfer voor deze safari: 9
Vanaf het begin heel goed geholpen door Paul. Veel informatie konden we al van de website krijgen en de rest telefonisch. De keuze was snel gemaakt en hebben we geen spijt van. Alles ging heel soepel en we zijn in het algemeen heel blij met Going Africa en met hun...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: kalahari, savuti, delta

Vanaf het begin heel goed geholpen door Paul. Veel informatie konden we al van de website krijgen en de rest telefonisch. De keuze was snel gemaakt en hebben we geen spijt van.

Alles ging heel soepel en we zijn in het algemeen heel blij met Going Africa en met hun lokale partner. We hadden nooit zo’n reis als self-drive kunnen maken, zeker niet zo efficient en zonder obstakels of zonder vast te zitten in het zand van Savuti. Echt een aanrader!

We kijken alvast uit naar onze volgende safari met Going Africa!

Audry en Chaitanya

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Audry en Chaitanya,

Bedankt voor de evaluatie en de mooie waardering. Sommige gebieden in Botswana zijn inderdaad via een selfdrive lastiger dan met een gids. Een geruststellende gedacht voor veel mensen.

Fijn dat jullie zo genoten en dat mogelijk mede hierdoor jullie alweer uitkijken naar een nieuw Afrika avontuur.

Veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana classic kampeersafari, Janny, Paula, Frank en Tessa

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul! Wij zijn vandaag terug gekomen van een onvergetelijk reis! Ik wil je heel erg bedanken voor alle informatie en de organisatie hier vanuit Nederland. De hele reis was alles dubbel en dwars waard. We hebben zo veel dieren gezien, veel geleerd over de dieren en de natuur! We...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De beller dieren

Hoi Paul!

Wij zijn vandaag terug gekomen van een onvergetelijk reis! Ik wil je heel erg bedanken voor alle informatie en de organisatie hier vanuit Nederland.
De hele reis was alles dubbel en dwars waard. We hebben zo veel dieren gezien, veel geleerd over de dieren en de natuur! We hadden ook top gidsen bij ons die ons alles wisten te vertellen, maar ook heel goed konden koken en in waren voor een spelletje.
Jammer dat het weer afgelopen is. Wij raden deze tour zeker aan.

Groetjes,

Janny, Paula, Frank en Tessa

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Janny, Paula, Frank en Tessa,

Bedankt voor de positieve feedback. Fijn om te lezen dat jullie terugkijken op een onvergetelijke reis.
Mooi om te horen dat jullie veel dieren hebben gezien en zo tevreden zijn over de begeleiders van de safari. Zeker in de wetenschap dat jullie reispersiode de meest optimale is voor veel dieren.

Ik zie de verder review graag tegemoet.

Allemaal veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Marga en Joyce

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben enorm genoten van onze vakantie met Going Afrika Safaris. De reis was perfect verzorgd en op de uitvoering ter plaatse was niets aan te merken. Het vervoer, de kampeerspullen, het eten en de zorg van zowel de gids als de kok waren zeer goed. Als je echt het...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: de kampeerervaring tussen het wild

We hebben enorm genoten van onze vakantie met Going Afrika Safaris. De reis was perfect verzorgd en op de uitvoering ter plaatse was niets aan te merken. Het vervoer, de kampeerspullen, het eten en de zorg van zowel de gids als de kok waren zeer goed.

Als je echt het land en de natuur wilt beleven is deze kampeersafari echt een aanrader! Alles was werkelijk perfect en hebben we echt heel erg genoten van de vakantie.

Groeten van Marga en Joyce.

Reactie van Going Africa Safaris:

Hallo Marga en Joyce,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en natuurlijk ben ik het meteen met jullie eens dat deze speciale kampeersafari echt een aanrader is om het land en de natuur te beleven.

Vandaar ook dat we de term "special" durven te geven aan deze safari. Alles staat in het teken van zoveel mogelijk in de natuur zijn en verblijven en zoveel mogelijk genieten van de te spotten wilde dieren.

Ik weet dat jullie ook graag even een dag(deel) even wat meer tijd zouden hebben gehad om zelf in te vullen. Echter is dit juist een safari om zoveel mogelijk uit de natuur te halen en om zoveel mogelijk kans te hebben om bijzondere dingen te zien. Wat dat betreft heb ik begrepen dat deze opzet zich dit jaar ook weer heeft bewezen.

Iets wat de special al vanaf 2002 doet. Maar het is geweldig zoals jullie terugkijken op de organisatie en dat jullie deze special een echte aanrader vinden.

Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana kampeersafari + self drive, Marja en Henk

Overall cijfer voor deze safari: 9
Paul Janssen is een toegewijde reisagent met verstand van zaken en een passie voor Afrika. Hij reageert razendsnel op mail en telefoon, geeft goed advies en houdt daarbij rekening met specifieke wensen. De lokale partijen met wie hij samenwerkt zijn betrouwbaar en doen wat zij beloven. De eerste 9 dagen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: campsite Xakanaxa, Chobe River Front, gids met humor, lekker eten

Paul Janssen is een toegewijde reisagent met verstand van zaken en een passie voor Afrika. Hij reageert razendsnel op mail en telefoon, geeft goed advies en houdt daarbij rekening met specifieke wensen. De lokale partijen met wie hij samenwerkt zijn betrouwbaar en doen wat zij beloven.

De eerste 9 dagen kamperen met gids/chauffeur en kok en een internationaal gezelschap van 12 mensen waren onvergetelijk. Een prachtige route, heerlijk gegeten, veel gelachen en vooral heel veel gezien en geleerd.

De 15 dagen daarna zijn we met een eigen Toyota Hilux met daktent op pad geweest. Deels naar campsites die we zelf uitzochten en deels naar door Paul aanbevolen campsites. Daardoor hebben we een mooie, verrassende en afwisselende reis gemaakt. Chapeau!

Marja en Henk

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marja en Henk,

Dank je voor de lovende woorden en de mooie feedback.
Het is fijn om te lezen dat jullie terugkijken op een mooie, verrassende en afwisselende reis.
De lastigere gedeeltes hebben jullie met een gids gedaan, wat absoluut een meerwaarde heeft. Daarna de wat meer eenvoudigere route met een selfdrive. Een combinatie die we veel vaker gaan zien en waarbij mensen profiteren van beide mogelijkheden.
Een gids met kennis van dieren en routes door de parken, waardoor je veel meer gaat zien, inderdaad veel leert en ook op speciale plekken in de bush kunt kamperen en een deel selfdrive om ook invulling te geven aan de behoefte om zelf op pad te gaan.
Het kamperen met gids kan dan in een groep. Echter zijn we nu ook bezig om dit met een privé kampeersafari mogelijk te maken.

Ik wens jullie nog erg veel plezier bij het nagenieten en nogmaals dank voor de mooie complimenten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Botswana selfdrive, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul! 13 sept zijn we vanuit Nederland vertrokken voor de Kampeerspecial in Botswana. Voor ons was het de tweede keer dat we deze reis maakten (eerste keer in 2013). Ondanks dat we de gebieden al eerder gezien hebben, was er zoveel veranderd, dat het leek alsof we er voor...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Jagende wilde honden door de campsite

Hoi Paul!

13 sept zijn we vanuit Nederland vertrokken voor de Kampeerspecial in Botswana. Voor ons was het de tweede keer dat we deze reis maakten (eerste keer in 2013). Ondanks dat we de gebieden al eerder gezien hebben, was er zoveel veranderd, dat het leek alsof we er voor de eerste keer waren. Zo had er in de Kalahari niet heel lang geleden een enorme brand gewoed, waardoor een groot deel van het natuurgebied zwartgeblakerd was. Het heeft denk ik ook veel dieren weggejaagd, want qua wild was het nu wel wat rustiger dan ik mijn herinnering had. De Savuti Channel staat nu ook alweer een aantal jaar droog, terwijl in 2013 er juist veel water was. Een totale metamorfose van het landschap, maar juist wel heel interessant om te zien! Wat me ook opviel was dat we in het gebied van de Chobe rivier bijna geen olifanten gezien hebben. Dus zo zie je maar ondanks dat we dezelfde reis hebben gemaakt, leek deze in niets op de vorige reis!

Wat niet veranderd is, is de service van Bushways. Leuk dat we Eddie opnieuw als gids hadden. Eddie en de kok KP hebben ons echt in de watten gelegd. We hebben heerlijk gegeten, campingequipment zag er top uit en Eddie heeft ons veilig door de Botswaanse Bush gereden en veel verteld. Nog steeds verbaas ik me over wat deze man kan spotten van een enorme afstand, hierdoor hebben we toch echt wel hele mooie sightings gehad.

Hoogtepunt in Botswana was voor ons in Moremi. Op onze camping waren we getuige van 6 wilddogs die op een impala aan het jagen waren. De impala werd achterna gezeten door een wilddog en renden dwars over ons kamp. Iedereen in rep en roer! De impala rende het water in waaraan we kampeerden, maar vlak voordat ze de overkant had bereikt kwamen er twee krokodillen op haar afgezwommen. Terwijl de andere wilddogs zich hergroepeerden en naar de overkant van het water renden om de impala op te vangen, werd de impala gegrepen door de krokodillen en onder water getrokken. Wat een adrenalinestoot was dat!! Dat was echt heel bijzonder om mee te maken!

Na de kampeerspecial zijn wij nog doorgereisd naar Zimbabwe. Er was wat miscommunicatie met de transfer van Zambia naar Zimbabwe, terwijl ik de dag van tevoren nog gebeld had met de airline en de transfermaatschappij zodat iedereen de  meest up to date gegevens had. We zouden om 10:30u opgehaald worden de volgende dag door Wild Horizons, maar ze stonden die dag om 7:30u al klaar. Onze spullen waren alleen nog niet volledig ingepakt en we hadden nog niet ontbeten, dus dat was wel jammer, dat ondanks mijn telefoontje de dag ervoor er toch bij de chauffeur verouderde tijden lagen. Gelukkig zag de airport van Victoria Falls er prachtig uit, met wifi en goede koffie, dus die paar uur extra wachten waren zo erg nog niet. Uiteindelijk konden we vertrekken naar Mana Pools, waar we de Chitake Camp Wandelsafari geboekt hadden.

Voor ons allebei was het een hele grote wens om dit deel van Mana Pools te ontdekken, omdat we ons hart in Mana Pools toch een beetje verloren zijn. Chitake heeft echt onze verwachtingen overtroffen. De natuur is daar overweldigend en lijkt in niets op het voor ons bekende deel van Mana Pools aan de Zambezi rivier. Het wild is hier echt nog wild! Natureways heeft ons als koningen behandeld. Af en toe voelt het een beetje ongemakkelijk dat er 7 man voor ons werkten, terwijl wij gewoon met z’n 2-en waren. Omdat we Natureways ook al vaker geboekt hebben, zagen we een heleboel bekende gezichten, wat toch wel een beetje voelt als thuiskomen. We hebben veel wandelingen gemaakt en hebben zelfs 3x leeuwen kunnen tracken aan de hand van hun sporen. Zo stonden we er een paar keer maar 20m vanaf. In het gebied waar we bleven was er nog een klein beetje water in de Chitake rivier. Dieren komen daar vaak drinken. Dus wij hebben een aantal uur erg oncomfortabel op een helling onder een boompje gezeten net boven de rivier om te kijken wat er aan komt. Plots stonden boven ons buffels die wilden komen drinken. Een groep van zeker 400 b uffels rent langs ons af de helling naar beneden en als een zwarte machine namen ze het stukje rivier over. Er vloog allemaal stof op en dat geluid van die hoeven die door het water renden, wauw!!! Dat was echt intens, zeker omdat wij zo dichtbij zaten en het als het ware op ooghoogte konden meebeleven. Voor ons was dit een prachtige finale om deze toch al bijzondere reis mee af te sluiten.

Dus bij deze willen je weer heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze reis, het meedenken en het altijd snelle reageren op vragen en emails. Het is voor ons weer een onvergetelijke reis geworden met heel erg veel hoogtepunten.

Groetjes Thijs en Noreen Dillen

Reactie van Going Africa Safaris:

Hallo Noreen en Thijs,

Bedankt voor jullie evaluatie en wat fijn om te lezen dat jullie weer hebben genoten van de speciale kampeersafari in Botswana en de meerdaagse wandelsafari bij Chitake.
Wat een bijzondere ervaring om een wilde hond op jacht door de campsite te hebben en dat vervolgens de impala, waar de wilde hond op jaagt, gepakt te zien worden door twee krokodillen. En dat allemaal bij de campsite. Maar ik heb ook een hele mooie foto van een luipaard gezien. Fijn dat jullie ook weer zo tevreden waren over de begeleiding tijdens de safari.
Daarna naar Zimbabwe en Mana Pools om bij Chitake een mooie meerdaagse wandelsafari te maken en ook daar weer een bijzondere ontmoeting. Nu met ongeveer 400 buffels. Prachtig allemaal.

Jullie opmerking over de transfer vanaf Maramba naar Victoria Falls heb ik ter harte genomen en ik heb uitgezocht hoe het zo is gekomen. Altair, de chartermaatschappij heeft in eerste instantie echter aangegeven dat de vlucht naar Mana Pools eerder zou vertrekken.  Vandaar dat jullie vroeg zijn opgehaald. Maar in het weekend heeft Altair besloten om toch op het regulier tijdstip te vertrekken. Helaas kon Wild Horizons, die de transfers verzorgt, in het weekend niet meer op tijd geïnformeerd worden en is de chauffeur vroeg in de ochtend vertrokken om jullie op te halen. Pas nadat jullie zijn opgehaald werd bij Wild Horizons duidelijk dat Altair de vlucht weer naar het oorspronkelijke tijdstip had verplaats. Te laat om jullie nog te informeren omdat jullie inmiddels onderweg waren. Tot zover de verklaring waarom lokaal helaas de miscommunicatie is ontstaan.

Het was weer een plezier om de safari voor jullie te regelen en fijn dat jullie terugkijken op een onvergetelijke reis. Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools
Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools
Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools

Evaluatie Desert and Delta kampeersafari, Familie Casander

Overall cijfer voor deze safari: 9
Kinderen in de leeftijd boven de 20 zijn moeilijk te pleasen. Wij hebben er 4 en hebben hun 6 maanden voor vertrek geinformeerd over de kampeersafari Desert & Delta. Tot onze verrassing wilden ze allemaal mee. Dat zij er niet voor hoefden te betalen speelt natuurlijk ook mee, maar toch....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Spitskop, Sossusvlei en Okavango Delta

Kinderen in de leeftijd boven de 20 zijn moeilijk te pleasen. Wij hebben er 4 en hebben hun 6 maanden voor vertrek geinformeerd over de kampeersafari Desert & Delta. Tot onze verrassing wilden ze allemaal mee. Dat zij er niet voor hoefden te betalen speelt natuurlijk ook mee, maar toch.

Het was een klein gezelschap met naast ons gezin een duits stel uit Aachen, 2 vriendinnen uit Doorn en een meisje uit New Zealand. Alhoewel ik niet zo van de georganiseerde reizen ben viel mij het reuze mee met dank aan het gezelschap en vooral ook de 2 ervaren begeleiders. Daar hebben we echt geluk mee gehad.
Zij hebben heel veel werk verzet om het ons naar de zin te maken en al die lokaties bij langs te rijden die we in een strak reisschema moesten gaan zien. Een prachtige rondreis in 3 landen met vele hoogtepunten.

We hebben allemaal genoten van deze reis en zouden het zo nog een keer doen.

Familie Casander (6 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Casander,

Bedankt voor de evaluatie. Dat jullie deze avontuurlijke kampeersafari zo weer zouden doen, is een mooie graadmeter dat jullie allemaal hebben genoten.

Fijn dat jullie zo tevreden zijn over de lokale organisatie en met name de twee gidsen. 21 dagen met elkaar optrekken maakt het dan wel gemakkelijker.

Veel plezier bij het verder nagenieten met de familie.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Jacqueline en Martijn

Overall cijfer voor deze safari: 10
Geweldig! Dat is het eerste wat wij zeggen als iemand naar onze kampeervakantie over Botswana vraagt. Ondanks dat we beide al een keer in Afrika geweest zijn is Botswana een totaal ander prachtig deel van dit continent. Het kamperen midden in de parken en het wild was een echte unieke...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Er zijn zoveel hoogtepunten geweest deze vakantie! Echt geweldig. De grote troepen leeuwen en welpjes, luipaarden, onze geweldige vlucht boven de Okavango Delta. Het zelf mogen oefenen van een Mackoro boot, de indrukwekkende wandelsafari's. Alle prachtige vogels. Het meest bijzonder vond ik de kampeertereinen. Voor Jacqueline de allereerste kampeerervaring van haar leven. Het heerlijk wakker worden (om 6:00) met knetterend kampvuur en fluitende vogels. Perfect beginnen van een nieuw avontuurlijke dag!

Geweldig! Dat is het eerste wat wij zeggen als iemand naar onze kampeervakantie over Botswana vraagt. Ondanks dat we beide al een keer in Afrika geweest zijn is Botswana een totaal ander prachtig deel van dit continent.

Het kamperen midden in de parken en het wild was een echte unieke ervaring, de eerste nacht niet slapen omdat we allemaal geluiden hoorden, ‘s ochtends wakker worden met knetterend kampvuur, overheerlijke maaltijden van onze kok en de geweldige douche-beurten met uitzicht op mooie vogels en dieren, allemaal genieten!

Door meer dagen in een park/plek te blijven hadden we de kans om het gebied echt goed te ontdekken, konden we nog een keertje terug naar de cheeta met welpjes, leeuwen met kleintjes, het afspeuren van de rivier en meer leren van de geweldige dieren.
De optie om te vliegen boven de Okavango Delta was zo’n unieke ervaring, we zaten beide de hele vlucht met een glimlach van oor tot oor! Ook de tocht door de Okavango Delta is voor ons een hoogtepunt van de reis, de wandelsafari’s en het zelf mogen beoefenen van een mokoro boot was erg leuk (ook als blijkt dat je langs een hippo bent gevaren..).

Moremi vonden wij beide een prachtig park, veel afwisseling in flora en fauna, water en droogte en veel verschillende soorten dieren. Ook de hippo die ‘s nachts langs onze tent wandelde vergeten we niet snel. We hebben elke dag genoten van de zeer goede uitleg van onze gids Eddie. Werkelijk alles wist hij van de dieren, planten, bomen en de sterren/planeten. Eddie was altijd vriendelijk en bereid te stoppen voor de dieren, geven van uitleg en herhalen van de namen van de vogels.

Ook de maaltijden van Lawrence waren heerlijk, elke avond een nieuwe maaltijd waarbij we onze vingers konden aflikken. Hij had zelfs tijd en zin om ons snijtechnieken te leren en hoe we brood moesten bakken op het kampvuur. Ook de marsmallow’s bij het kampvuur waren heerlijk.

Bedankt jongens, voor deze geweldige ervaring! Er zijn zoveel hoogtepunten, we kunnen nog lang genieten van deze prachtige unieke ervaring en willen zeker nog een keertje terug naar Botswana!

Liefs, Jacqueline & Martijn

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Jacqueline & Martijn,

Bedankt voor deze zeer mooie evaluatie en jullie korte verhaal over hoe jullie het beleefd hebben. Het enthousiasme tijdens de boeking en voor vertrek (op de beurs) is er zo te lezen nog steeds, zoniet meer.

Klopt, het langer in bepaalde gebieden blijven heeft over het algemeen een grote meerwaarde.

De gidsen zijn inderdaad fantastisch. Fijn dat jullie eigenlijk van alle aspecten van de speciale kampeersafari hebben genoten. Geniet er vooral nog lang van na. Ik denk dat dit soort kampeersafari's moeilijk te overtreffen zijn.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin