Groepsreis Namibië, klassiek Namibie

12-daagse klassieke Namibië safari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Groepsreis Namibië -12-daagse klassieke Namibië safari

Deze klassieke groepsreis Namibië bestaat uit 4 nachten luxe en avontuurlijk kamperen en 7 overnachtingen in accommodaties.

Tijdens deze groepsreis Namibië bezoekt u Windhoek – Cheeta project – Etosha – Damaraland – Twyfelfontein – Swakopmund – Sesriem – Sossusvlei.

U verkent Namibië deels via een luxe kampeersafari op exclusieve campsites. De luxe campsites worden door de kampassistenten, die in een aparte back-up auto reizen, opgebouwd. Terwijl u nog van de omgeving geniet, zetten de kampassistenten alvast het kamp op.

Uw auto wordt door een professionele gids gereden. De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 8 personen. Dit zorgt ervoor dat iedereen de maximale persoonlijke aandacht en comfort krijgt.

Verder reist er tijdens deze groepsreis Namibië een ervaren chef-kok mee. Laat u verrassen hoe smakelijk de maaltijden zijn uit de bush keuken en geniet onder de sterren (of ‘onder canvas’) van de maaltijden.

Dit is met recht een safari waarbij u in stijl geniet van wat Namibië u te bieden heeft.

Boek deze groepsreis Namibië bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatums

Vertrekdatums groepsreis Namibië 2021

11-01 t/m 22-01
08-02 t/m 19-02
08-03 t/m 19-03
29-03 t/m 09-04
19-04 t/m 30-04 *)
03-05 t/m 14-05
17-05 t/m 28-05 *)
07-06 t/m 18-06
21-06 t/m 02-07 *)
05-07 t/m 16-07
19-07 t/m 30-07*)
02-08 t/m 13-08
16-08 t/m 27-08*)
30-08 t/m 10-09
13-09 t/m 24-09*)
04-10 t/m 15-10
18-10 t/m 29-10*)
01-11 t/m 12-11
22-12 t/m 02-01-22

vet = hoogseizoen
*) u reist in tegenovergestelde richting.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs vanaf € 2.865,00 (laag seizoen 2021)
De prijs vanaf € 3.070,00 (hoog seizoen 2021)

Single Supplement
€ 235,00

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze groepsreis Namibië de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers ZAR c.q. NAD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze groepsreis Namibië, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze groepreis Namibië

 • 4 nachten luxe mobile safari en 7 nachten accommodatie
 • Maaltijden en activiteiten volgens reisschema
 • Gids, kamp assistenten en kok
 • Thee en koffie in het kamp
 • Vervoer en transfers van en naar het vliegveld in Windhoek op dag 1 en 12
 • Alle kampeergelden en entree gelden conform programma
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze groepreis Namibië

 • Heen- en terugvlucht
 • Eventuele extra overnachtingen en/of eventuele verlenging van de safari
 • Enkele maaltijden zoals in het programma aangegeven
 • Visums
 • Alcoholische drankjes
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven.

 

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Deze klassieke groepsreis Namibië bestaat uit 4 nachten luxe en avontuurlijk kamperen en 7 overnachtingen in accommodaties.

U bezoekt Windhoek – Cheeta project – Etosha – Damaraland – Twyfelfontein – Swakopmund – Sesriem – Sossusvlei.

Dag 1: Windhoek
Deze luxe groepsreis Namibië begint in Windhoek. U heeft de gelegenheid om Windhoek met zijn oude Duitse architectuur te verkennen. Tegen de avond ontmoet u uw gids bij de receptie.

Om ongeveer 18:00 uur geeft de gids een briefing over de komende luxe safari in Namibië en is er, wanneer noodzakelijk, gelegenheid om vragen te stellen. Overnachting: Utopia Boutique Hotel of vergelijkbare accommodatie (-)

Dag 2: Cheetah Conservation Fund
Na het ontbijt vertrekt u uit Windhoek. Een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund (CCF) staat op het programma. De CCF is een fonds zonder winstoogmerk en met volledige inzet om de cheeta te beschermen. Na de lunch bezoekt u het educatiecentrum.

Hier leert u meer over de cheeta’s. Daarna is het tijd om met deze prachtige roofdieren van heel dicht bij te zien wanneer de cheeta’s door stafleden worden gevoerd. Na het bezoek aan CCF reist u verder naar de lodge waar u overnacht. Overnachting: Frans Indongo Lodge of gelijkwaardig (O-L-D)

Going Africa Safaris is sponsor van Stichting Spots. Met een bijdrage per boeking (voor al onze safari’s) steunen we Stichting SPOTS. lees meer

Dag 3, 4 en 5: Etosha National Park
Vandaag rijdt u via Tsumeb naar het Etosha National Park. Etosha NP is een uniek landschap en een van de belangrijkste en het beste wildlife gebieden van Namibië en tevens leefgebied van de zwarte neushoorn.

Van hieruit worden de dagen gevuld met gamedrives. Natuurlijk staat er ook een bezoek aan de beroemde Etosha Pan en de diverse waterholes op het programma. Overnachting: (3/4) Namutoni of vergelijkbaar (5) Okaukuejo of vergelijkbaar (O-L-D)

Dag 6 en 7: Damaraland – Twyfelfontein
Na het ontbijt rijdt u Etosha NP uit en vertrekt u richting Damaraland – Twyfelfontein. Damaraland is een van de laatste echte wildernis gebieden in Afrika. Onderweg bezoekt u een Himba dorp. De Himba is een semi-nomadische stam, die in deze regio wonen.

Tijdens het bezoek aan een traditioneel dorp leert u meer over deze fascinerende mensen en hun geschiedenis. In de late namiddag maakt u een wandeling en geniet u van de zonsondergang. Geniet van de kleuren van het landschap die langzaam veranderen naarmate de zon verder zakt.

De volgende ochtend bezoekt u het Twyfelfontein gebied. Twyfelfontijn is uitg eroe pen tot UNESCO Wereld erf goed en bezit met meer dan 2000 rotstekeningen. U bezoekt de fascinerende Organ Pipes. Organ pipes is een bijzondere geologische combinatie van tal van kolommen van dolomiet en gelegen vlak naast Burnt Mountain wat u ook bezoekt.

Vanmiddag maakt u een excursie langs de drooggevallen rivier en gaat u op zoek naar de woestijn olifanten die zich u i tstekend hebben aangepast in dit unieke woestijnlandschap. Ook stopt u bij de Welwitschia Hill voor een ‘sundowner’ voordat u terug rijdt naar uw luxe kampeerplek. Overnachting: Luxe Mobile Safari (O-L-D)

Dag 8 en 9: Swakopmund
Vandaag rijdt u door Damara Land verder naar het zuiden naar Swakopmund. Swakopmund is met de schilderachtige Beierse architectuur de belangrijkste badplaats van Namibië. Er is hier geen vast programma en u kunt de dagen naar eigen inzicht invullen.

Geniet van de charmes van deze oude stad of neem deel aan een van de vele optionele activiteiten die worden aangeboden zoals rondvluchten, ballonvaren, bootexcursies, quadbiken, surfen van de duinen, een excursie in de woestijn waarbij u op zoek gaat naar de kleinste dieren die hier leven, etc….

Een ochtend Marine Boat Dolfin Cruise is voor u al in het programma opgenomen. Naast de vele vogelsoorten, waaronder pelikanen, is er tijdens deze cruise ook de kans om twee van de dolfijnsoorten en de lederschildpad te zien. Overnachting: Hansa Hotel of gelijkwaardig (O)

Dag 10 en 11: Namib Desert
Vandaag reist u verder richting het zuiden. Via Kuiseb rivier bereikt u de rand van de Namib Desert. U bezoekt Sesriem Canyon waarna u verder rijdt naar Sossusvlei, de hoogste duinen ter wereld. Deze duinen veranderen constant van plaats en van vorm vanwege de wind die hier uit alle richtingen kan waaien.

Tijdens uw rit naar Sossusvlei zal u zeer waarschijnlijk verschillende gemsbokken, struisvogels en springbokken kunnen zien. U bezoekt Duin 45, Sossusvlei en Deadvlei. Laat u verrassen door de fantastische contrasten in kleur van de duinen en de fantastische luchten.

U heeft de tijd om Duin 45, Sossusvlei en Deadvlei te voet te verkennen en van dit alles te genieten. Het landschap is soms magisch en verrassend. Overnachting: Luxe Mobile Safari (O-L-D)

Dag 12: Windhoek
Na het ontbijt verlaat u de woestijn en rijdt u via mooie bergpassen terug naar Windhoek waar u rond het middaguur aankomt. Daarmee komt een einde aan deze luxe safari en kunt u beginnen met het nagenieten van de dieren, de cultuur en de soms surrealistische landschappen van Namibië.

Boek deze groepsreis Namibië bij Going Africa Safaris.

Verlenging

Heeft u na deze fantastische rondreis Namibië nog niet genoeg van Afrika, dan zijn er voldoende verlengingsmogelijkheden. Wat te denken van een korte safari in Botswana of een verblijf in Kaapstad of bij de Victoria Watervallen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Routekaart

Van deze rondreis Namibië is momenteel geen routekaart beschikbaar.

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze groepsreis Namibië is een luxe mobile safari met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers
Deze groepsreis Namibië heeft minimaal 2 en maximaal 8 deelnemers. Op verzoek kan deze reis ook omgezet worden in een privé reis. Prijzen zijn dan op aanvraag.

Safaristyle
Deze groepsreis Namibië is een luxe en comfortabele safari in een kleine groep waarbij de luxe tent voor u wordt opgezet.

Accommodatie types
Tijdens deze groepsreis Namibië overnacht u 4 nachten op basis van luxe mobile kamperen en 7 nachten in middenklasse lodge of hotel.

Wat te verwachten tijdens het luxe kamperen.
U kampeert in ruime en comfortabele en-suite Meru tenten (van L 6m x W 3.5m x H 2.20m) op exclusive campings. Uw safari crew is voorzien van een professionele gids, zijn assistenten en chef-kok. Terwijl u geniet van de omgeving wordt het kamp door de assistenten opgezet en afgebroken. Verder zorgen de gids en assistenten dat het u aan niets ontbreekt.

De grote Meru tent beschikt over twee safaristoelen, 2 comfortabele bedden met 20 cm dikke matrassen, beddengoed, dekbedden, kussens en dekens. Verder is er een en-suite badkamer met warme douche, handdoeken, wastafel, spiegel en spoel toilet, shampoo, zeep, body lotion en insecten werend middel.

Wat verder!

 • 3 heerlijke gezonde maaltijden per dag tijdens het kamperen
 • Diner geserveerd ‘al fresco’ onder de sterren
 • Mineraalwater is inbegrepen
 • Thee en koffie beschikbaar in het kamp.
 • Alcoholische dranken zijn niet inbegrepen en kunnen onderweg worden gekocht.
 • Zuid-Afrikaanse wijn wordt bij het kamperen geserveerd bij het diner.
 • Lunches en diners in Windhoek en Swakopmund zijn niet inbegrepen (zie reisschema)

Voertuig

 • 4×4 Land Rover met schuiframen, pop-up dak.
 • Koelkasten en opladen van de batterij zijn faciliteiten welke op alle voertuigen aanwezig zijn.

Visum en paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Er is een rechtstreekse vlucht van Frankfurt naar Windhoek met gunstige aankomst en vertrektijden. Verder is het ook mogelijk om vanaf Amsterdam via Johannesburg naar Windhoek te vliegen. Deze vluchten zijn niet inbegrepen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Er zijn geen reviews gevonden
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin