Guided lodge safari Namibië

18-daagse safari naar de hoogtepunten van Namibië
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Guided lodge safari Namibië -18-daagse safari naar de hoogtepunten van Namibië

Guided lodge safari Namibië -18-daagse safari naar de hoogtepunten van Namibië

Deze guided lodge safari Namibie laat u een groot aantal hoogtepunten van Namibië zien. Bewonder de diepe kloven van de Fish River Canyon, beklim ‘s-werelds hoogste zandduinen in Sossusvlei en ontdek dat de woestijn “leeft”.

Laat u betoveren door de magie van Lüderitz en Swakopmund, twee charmante stadjes aan de kust van de Atlantische Oceaan. Geniet van de rit naar Grootberg Lodge en beleef en doorkruis het wereldberoemde Etosha National Park van west naar oost.

Na al deze hoogtepunten keert u weer terug naar Windhoek via de populaire Okonjima Lodge, thuishaven van de AfriCat Foundation. Kortom een prachtige lodge safari die u veel facetten van Namibië laat zien en onder begeleiding staat van een ervaren gids die u alle “ins” en “outs” van Namibië kan vertellen.

Boek deze Guided lodge safari Namibië bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatums

Deze guided lodge safari Namibië bieden we in eerste instantie als privé safari aan en kan op elk gewenst moment beginnen.

Ook is het mogelijk om deze fraaie guided lodge safari Namibië om te zetten in een Unguided self drive.

 

 

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON T/M OKTOBER 2021

De prijs vanaf € 4.365,00 (bij 4 personen of meer) tot € 6.676,00 (bij 2 personen).
Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze groepssafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers ZAR/EURO
# Aantal deelnemers 2 of 4+
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Guided lodge safari Namibië, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Desgewenst kunt u deze safari ook als selfdrive (zonder gids) boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze guided lodge safari Namibië

 • Maaltijden
 • Vervoer en transfers volgens reisschema
 • Accommodatie in lodges en hotels
 • Activiteiten en game drives volgens reisschema
 • Engelstalige gids
 • Mineraalwater enroute
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze guided lodge safari Namibië.

 • Maaltijden niet volgens reisschema
 • Optionele activiteiten
 • drankjes
 • Wasgoed
 • Verzekeringen
 • Noodzakelijke vluchten

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Guided lodge safari Namibië -18-daagse safari naar de hoogtepunten van Namibië

(O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1: Windhoek
Vandaag arriveert u op Hosea Kutako (Windhoek International) luchthaven. U wordt door u gids van de komende guided lodge safari Namibië ontvangen en naar uw eerste overnachtingsplek in in de hoofdstad van Namibië gebracht. In Windhoek checkt u in bij Elegant Guesthouse.

Na het inchecken wordt u meegenomen op een rondleiding door de stad. Dit is wel afhankelijk van de aankomst van uw vlucht. Windhoek is een stad van vele contrasten. Moderne wolkenkrabbers in combinatie met historische gebouwen die dateren uit het begin van de vorige eeuw.

Verscheidene gebouwen uit de Duitse koloniale tijd zijn bewaard gebleven en gerestaureerd. Een aantal van deze bezienswaardigheden zoals Ride Memorial, het oude fort, het parlementsgebouw (ook bekend als de “Ink Markt”), de Lutherse kerk en het treinstation ziet u tijdens uw rondleiding. Overnachting: Galton House (O)

Dag 2: Bagatelle
Na het ontbijt vertrekt u vanuit Windhoek en rijdt via Rehoboth, het centrum van de Baster gemeenschap, naar de rode duinen van de Kalahari-woestijn en naar de Bagatelle Kalahari Game Lodge.

Laat in de middag neemt u deel aan een begeleide game drive. U leert tijdens deze game drive meer over de flora en fauna van de Kalahari woestijn. Overnachting: Bagatelle Kalahari Game Lodge (O, D)

Dag 3: Fish River Canyon
U reist verder naar het zuiden. Een volle dag door de woestijn en dominerende landschappen. U bezoekt het schilderachtig Quiver Tree Forest waar de takken van prehistorische bomen gevorkt hemelwaarts wijzen en de stammen een schil hebben van ingewikkelde patronen.

Ook bezoekt u Giant’s Playground. Giant’s Playground is een indrukwekkende wirwar van massieve keien die een virtueel doolhof vormen. De tijd kan hier worden besteed aan een wandeling door het uitgebreide rotsachtige labyrint.

Een labyrint van verschillende rotsen die eigenlijk alleen maar door reuzen gemaakt kan zijn. Na het bezoek reist u door naar Keetmanshoop en daarna verder via de Naute Dam naar Fish River Canyon. Fish River Canyon is de op een na grootste canyon in de wereld. Overnachting: Canyon Lodge (O, D)

Dag 4: Fish River Canyon
Vandaag staat geheel in het teken van de spectaculaire noordelijke rand van de Fish River Canyon. Hier kunt u Fish River Canyon vanuit verschillende invalshoeken bekijken. De indrukwekkende omliggende rotsformaties bieden veel interessante mogelijkheden voor enthousiaste natuurliefhebbers. Overnachting: Canyon Lodge (O, D)

Dag 5: Lüderitz
De volgende etappe van de reis brengt u via het kleine historische dorpje Aus en door de uit gestrekte dorre vlaktes van het verboden diamant gebied naar Lüderitz. L& amp; amp; uuml;deritz is bekend om de ouderwetse charme en Duitse koloniale architectuur.

Verken het gebied rondom de baai. Originele gevels, kronkelende trappenhuizen, oude veranda’s, torentjes en typische ramen zijn nog intact en vormen het unieke karakter van deze gebouwen. Overnachting: Nest Hotel (O)

Dag 6: Kolmanskop
Na het ontbijt bezoekt u Kolmanskop. Kolmanskop is een spookstad welke al meer dan 40 jaar verlaten is. Nu bieden de verlaten gebouwen een fascinerend inzicht in het gebied van de grote diamantenboom. Een paar van de gebouwen zijn gerestaureerd, maar velen zijn precies zo gelaten zoals ze waren.

Geleidelijk nemen de duinen bezit van deze verlaten woningen wat surrealistische en fotogenieke momenten oplevert. Na het bezoek aan Kolmanskop keert u terug naar Lüderitz.

Na nog een korte sightseeing tour in Lüderitz, gaat u tijdens een middagexcursie naar het Diaz kruis waar de Portugese zeelieden in de omstreeks het 1480 een stenen pilaar bouwden. Overnachting: Nest Hotel (O)

Dag 7: Namtib
U verlaat de kust en via het verboden gebied met diamanten en via Aus en Helmeringhausen reist u naar Farm Namtib. Ervaar hier het dagelijkse leven van een boer in het zuiden van Namibië.
Overnachting: Farm Namtib (O, D)

Dag 8: Sesriem
Enkele van de meest spectaculaire landschappen van Namibië staan vandaag op het programma. De uitgestrekte gele savannes zijn bezaaid met struiken en alleenstaande Camel Thorn bomen. De bergketens beschikken over verschillende kleur nuances welke naarmate de dag vordert van paars tot blauw kunnen variëren.

Enroute bezoekt u Duwisib Castle. Duwisib Castle werd in het jaar 1909 door Baron von Wolff gebouwd voor zijn Amerikaanse vrouw Jayta. De meubels en schilderijen werden geïmporteerd uit Duitsland.

Uw bestemming is Desert Homestead & Horestrails ten zuiden van Sesriem Gate van Sossusvlei. Overnachting: Desert Homestead (O, D)

Dag 9: Sossusvlei
U bezoekt Sossusvlei en Sesriem Canyon. Sossusvlei is een kleipan omringd door enkele van de hoogste zandduinen ter wereld. Overnachting: Desert Homestead (O, D)

Dag 10: Swakopmund
Via Kuiseb Canyon voert de route u in noordelijke richting naar Swakopmund. Hoogtepunten onderweg zijn een bezoek aan het “maanlandschap” en de oude woestijn plant, de “Welwitschia mirabilis”.

Swakopmund is een schilderachtige woestijnstadje aan de kust. Een ouderwetse charme waar u heerlijk in kunt ontspannen is de kenmerkend voor Swakopmund. Swakopmund is omsloten door woestijn en zee. Overnachting: Central Guesthouse (O)

Dag 11: Swakopmund
Vanmorgen maakt u een dolfijn cruise bij Walvis Bay Lagoon. Vanmiddag heeft u vrij ter besteding. Lekker relaxen in Swakopmund of een meer actieve excursie in de omgeving behoren tot de mogelijkheden. Overnachting: Central Guesthouse (O)

Dag 12 en 13: Damaraland
Langs de Atlantische kust vertrekt u verder naar het noorden. U bezoekt de korstmos velden nabij Wlotzka’s Baken alvorens het kleine vakantieoord Henties Bay te bezoeken. U rijdt verder naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross.

Na een bezoek aan de grootste zeehonden kolonie van de wereld, reist u verder via Ugabmund naar de zuidelijke Skeleton Coast Park. Hier bezoekt u de alom bekende scheepswrakken. Het is al weer middag wanneer u Skeleton Coast Park verlaat via Springbokwasser.

U bent getuige van een plotselinge overgang van de Namib wo es tijn naar de hooglanden van Damaraland. Damaraland bestaat uit hooglanden en indrukwekkende landschappen valleien. Een hoogtepunt van uw bezoek aan deze regio is een neushoorn tracking excursie bij Grootberg lodge. Overnachting: Grootberg Lodge (O, D)

Dag 14: Etosha
U reist via de Grootberg Pass naar Kamanjab en verder op de geasfalteerde weg naar het Etosha National Park. In de loop van de middag komt u aan op Okaukuejo Restcamp in het Etosha National Park. In het hart van Etosha national park ligt Etosha Pan.

Etosha Pan is een uitgestrekte droge en ondiepe depressie die slechts zeldzaam onder water komt te staan. Bronnen voeden de drinkplaatsen langs de zuidelijke berm van Etosha. Drinkplaatsen die een groot aantal diersoorten aantrekt. Overnachting: bungalow Okaukuejo (O, D)

Dag 15 en 16: Etosha
Deze dagen staan in het teken van het ontdekken van de geheimen van de Afrikaanse bush in Etosha National Park. Diverse game drives vullen de dagen waarbij u natuurlijk de vele drinkplaatsen bezoekt die een grote diversiteit aan dier- en vogelsoorten trekt. Overnachting: Mushara Bush Camp (O, D)

Dag 17: AfriCat Foundation
Nadat Etosha zowat alle geheimen heeft prijsgegeven, reist u verder naar de Okonjima Lodge. Okonjima is thuisbasis van de Africat Foundation. AfriCat Foundation is een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van de Namibische wilde katten en in het bijzonder de luipaard en de cheeta.

Geniet van de mogelijkheid om deze roofdieren van heel dichtbij te bewonderen en te fotograferen. Overnachting: Okonjima Main Camp (O, D)

Dag 18: Vertrek
Na deze mooie ervaring reist via Okahandja naar Windhoek. Okahandja is een belangrijk centrum voor houtsnijders uit het noorden. Ze oefenen hun oude vaardigheden op het Woodcarvers Market naast de hoofdweg uit.

Dit is een goede plaats om een laatste souvenir te kopen. Na uw aankomst in Windhoek eindigt deze fantastische lodge safari door Namibië met een transfer naar het vliegveld en neemt u afscheid van Namibië!

Boek deze Guided lodge safari Namibië bij Going Africa Safaris.

Mochten accommodaties niet meer beschikbaar zijn, dan boeken we een gelijkwaardig alternatief.
Desgewenst kunt u deze Guided lodge safari Namibie ook als selfdrive (zonder gids) boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u deze guided lodge safari Namibie al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

18-daagse Guided lodge safari Namibië

EVENTUEEL DEZE SAFARI AANPASSEN?

Deze guided lodge safari Namibië is een voorbeeld safari en dient te inspiratie. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld safari’s omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Routekaaart

Voor deze Guided lodge safari Namibie hebben we een route kaart opgenomen bij de online informatie welke we ter inspiratie hebben opgenomen onder het kopje “Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?”

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Andere safari vorm?
Desgewenst kunt u deze guided lodge safari Namibië ook als selfdrive (zonder gids) boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vertrek
Deze guided lodge safari Namibië bieden we in eerste instantie als privé safari aan Waarbij u op elke gewenst moment kunt starten. Bekijk ook de informatie over de beste beste reistijd voor Namibië.
Ook is het mogelijk om deze fraaie reis om te zetten in een Unguided self drive.

Aantal deelnemers
U kunt deze guided lodge safari Namibië met minimaal 2 en maximaal 10 personen maken.
Bij de unguided self drive optie biedt de auto plaats aan maximaal 4 personen.

Route en accommodaties
In geval lokale omstandigheden, veiligheid en beschikbaarheid van accommodaties er aanleiding voor zijn, behoudt de lokaal uitvoerende organisatie het recht de route aan te passen of gelijkwaardige accommodaties aan te bieden.

Vervoer
Het vervoer is afhankelijk van de groepsgrootte en kan bestaan uit een comfortabele (verlengde) Landcruiser/Land Rover, Mercedes Benz Sprinter of Toyota Qauntum.

Visum en paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Er is een rechtstreekse vlucht van Frankfurt naar Windhoek met gunstige aankomst en vertrektijden. Verder is het ook mogelijk om vanaf Amsterdam via Johannesburg naar Windhoek te vliegen. Deze vluchten zijn niet inbegrepen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie guided lodge safari Namibië, Luuk , Annet en Jaap

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben een ontzettend mooie trip door Namibie gedaan en alles was prima geregeld en de gids was ook zeer goed. Hij wist echt waar hij mee bezig was. Veel kennis over wat het land te bieden heeft en ons daardoor een hoop heeft kunnen laten zien en als we...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Game sightings , natuur in zijn geheel , kwaliteit vd gids

We hebben een ontzettend mooie trip door Namibie gedaan en alles was prima geregeld en de gids was ook zeer goed. Hij wist echt waar hij mee bezig was. Veel kennis over wat het land te bieden heeft en ons daardoor een hoop heeft kunnen laten zien en als we bijvoorbeeld een gamedrive deden met als doel rhinos ook echt er voor gingen wat betreft de tracking die vaak ook resultaat had en dus de rhinos 6 keer hebben kunnen spotten. Alsook een volledige cheeta kill van A tot Z. Maar ook zijn kennis over vegetatie, vogels en de andere veelvuldig voorkomende dieren die we dus ook vaak hebben gespot.

Het programma was heel afwisselend dus gevarieerd en zeker de 4 vier dagen kamperen was ook een avontuurlijke belevenis. Op het eind stond de Sossusvlei op het progamma waarvan de schoonheid met geen pen te beschrijven valt, dus gaat dat zien.

Al met al een prachtige soms avontuurlijke reis van 17 dagen vol met prachtige belevenissen. De enige kanttekening die ik wil plaatsen zijn de soms lange ritten in de auto, maar tja in een land zo groot en wijds ontkom je er niet aan en ach zo`n straf is ‘t ook niet als je dan weer naar buiten kijkt en al dat moois voorbij ziet komen . Dusss een echte aanrader .

Luuk , Annet en Jaap

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Luuk , Annet en Jaap

Bedankt voor de mooie evaluatie. Goed om te lezen dat jullie hebben genoten van een ontzettend mooie trip. Een goede gids is inderdaad belangrijk en heeft een absolute meerwaarde.

Voor Namibie hebben jullie veel bijzonders qua wildlife gezien. 6 x de neushoorn en dan ook nog een volledige kill door een cheetah.

Namibie heeft inderdaad veel diversiteit om van te genieten. Je ontkomt er inderdaad niet helemaal aan om vanwege de afstanden soms langer in de auto te zitten. Als de bestemming het maar waard is en er valt inderdaad onderweg veel te genieten van de verschillende landschappen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Guided lodge safari Namibië, Ellen en Frans (Spanje)

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Zojuist zijn Frans en ik teruggekeerd van een prachtige en geweldig georganiseerde reis door een deel van Namibie. Wat een prachtig land! We hebben volop genoten. Alles was perfect geregeld en we hebben een excellente gids gehad. De lodges waren zeer goed, we hebben zelfs in één van...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Het land en de vriendelijke mensen

Beste Paul,

Zojuist zijn Frans en ik teruggekeerd van een prachtige en geweldig georganiseerde reis door een deel van Namibie.
Wat een prachtig land! We hebben volop genoten.
Alles was perfect geregeld en we hebben een excellente gids gehad.
De lodges waren zeer goed, we hebben zelfs in één van de lodges in de bruidssuite geslapen. Te gek voor woorden! En wat een vriendelijke mensen!

Wij danken je voor de perfect geregelde reis en zullen je organisatie zeker aanbevelen.

Met vriendelijke groet,

Elly en Frans
Spanje

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Elly en Frans,

Bedankt voor de email en welkom terug,

Wat fijn dat jullie terug kijken op een geslaagde safari reis door Namibië. Vanmorgen ontving ik uit Namibië ook het bericht dat jullie een hele mooie evaluatie hebben ingevuld.

Geniet nog lang na van deze, volgens jullie, perfect geregelde reis. Fijn dat jullie Going Africa Safari willen aanbevelen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Namibie lodge safari, Jan, Maria, Louisa, Jantje, Marianne en Laura

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Bedankt voor de zorgvuldige en goede organisatie van onze reis naar Namibië. Wij hebben heel erg van genoten en een onvergetelijk avontuur beleefd. Het reizen met een gids was voor ons een positieve ervaring. Wij haalden zo veel meer uit de reis. De gids wijst op bijzondere plekken,...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Le Mirage, Palmwag, Mokuti, Vingerklip, Gras Game

Beste Paul,

Bedankt voor de zorgvuldige en goede organisatie van onze reis naar Namibië. Wij hebben heel erg van genoten en een onvergetelijk avontuur beleefd. Het reizen met een gids was voor ons een positieve ervaring. Wij haalden zo veel meer uit de reis. De gids wijst op bijzondere plekken, die je zelf niet zo makkelijk zou vinden. Met alle plezier willen wij als referentie optreden. “Zonnige”

groeten uit Delft

Jan, Maria, Louisa, Jantje, Marianne en Laura

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Maria, Jan en kinderen.

Bedankt voor jullie leuke en aardige kaartje en de complimenten. Een gids heeft inderdaad een grote meerwaarde tijdens een reis door onbekende gebieden. Het is erg fijn te weten dat jullie erg genoten hebben en tevreden waren over de organisatie.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin