Kampeersafari Botswana - visarend kampeersafari

Een uniek kampeeravontuur naar de Okavango Delta, Moremi, Savuti en Chobe.
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Algemene reis informatie over deze kampeersafari Botswana

Kampeersafari Botswana – 11 daagse avontuurlijke kampeersafari.

Wij als Botswana kampeerspecialist organiseren deze avontuurlijke visarend door Botswana. Al vanaf 2002 werken we al samen met deze lokale organisatie die beschikte over de beste prijs/kwaliteit voor mobile kampeersafari’s in Botswana. Al vanaf 2002 organiseren we met deze specialist ook onze eigen 19-daagse speciale kampeersafari Botswana.

De visarend kampeersafari Botswana start in Maun en bezoekt meerdere interessante gebieden. Vanuit Maun vertrekt u naar de Okavango Delta. In de Delta kampeert u in het meest waterrijke deel van Botswana.

Vanuit de Delta rijdt u via Maun meteen richting Moremi Game Reserve, Savuti (in Chobe) en Chobe River Front. De prachtige wilde dieren zijn hier soms op enkele meters te bewonderen. Overnachten doet u op speciale HATAB campsites waardoor u het gevoel krijgt compleet in de prachtige natuur op te gaan.
Nadat u ook Chobe National Park (River front) heeft bezocht, reist u af naar Victoria Falls. Overnachten doet u in een lodge vanwaar u de Victoria watervallen kunt bezoeken en een keuze hebt om deel te nemen aan diverse excursies (optioneel).

Boek deze visarend kampeersafari Botswana bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums 2021

Vetgedrukt is hoogseizoen

21 en 28 april 2021
05, 12 en 19 mei 2021
02, 09, 16 en 23 juni 2021
30 juni 2021
07, 14, 21 en 28 juli 2021
04, 11 en 25 augustus 2021
01, 08, 15, 22 en 29 september 2021
06 en 13 oktober 2021
27 oktober 2021
10, 17 en 24 november 2021
08 en 15 december 2021

Let op: De vertrekdatum is de datum waarop de kampeersafari in de vroege ochtend vertrekt. Om op tijd te zijn heeft u in de regel eerst een overnachting in Maun nodig.

Vertrekdatums 2021

Vetgedrukt is hoogseizoen

12 januari 2022
09 februari 2022
09, 16, 23 en 30 maart 2022
06, 13, 20 en 27 april 2022
04, 11 en 18 mei 2022
01, 08, 15, 22 en 29 juni 2022
29 juni 2022
06, 13, 20 en 27 juli 2022
03, 10, 24 en 31 augustus 2022
07, 14, 21 en 28 september 2022
05, 12, 19 en 26 oktober 2022
02, 09, 16 en 23 november 2022
07 en 14 december 2022

Let op: De vertrekdatum is de datum waarop de kampeersafari in de vroege ochtend vertrekt. Om op tijd te zijn heeft u in de regel eerst een overnachting in Maun nodig.

Prijzen per persoon

€ 1.786,00 (laagseizoen 2021)
€ 1.903,00 (hoogseizoen 2021)

€ 1.790,00 (laagseizoen 2022)
€ 1.907,00 (hoogseizoen 2022)

 • Reist u alleen, dan geldt er een single toeslag van € 133,- wanneer u niet bereid bent om de tent/kamer te delen met iemand van het gelijke geslacht.
 • Going Africa Safaris brengt geen administratie- of boekingskosten in rekening.


Eventuele extra’s

 • Transferkosten bij aankomst of vertrek
 • extra overnachting voorafgaande of na de safari.
 • huur slaapzak
 • huur extra matje

De kosten voor deze extra’s presenteren we in het prijsvoorstel dat we u graag op verzoek sturen.

Inbegepen

Inbegrepen bij deze kampeersafari Botswana

 • Vervoer per open 4×4 safari-voertuig
 • Accommodatie op basis van 2 personen (kamperen en lodge)
 • Entreegelden
 • Maaltijden volgens schema (O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)
 • Drinkwater
 • Professionele gids.

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze kampeersafari Botswana

 • Vluchten
 • Eventuele extra overnachtingen
 • Maaltijden niet volgens reisschema
 • drankjes (water is inbegrepen)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele (extra) activiteiten en overige excursies
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten).
 • Slaapzak en kussen (te huur tegen een meerprijs van € 20,00)
 • Een extra matje kan gehuurd worden voor € 10,00.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Kampeersafari Botswana – Hoogtepunten

 • 2 nachten Okavango Delta en mokoro excursie
 • 3 nachten Moremi Game Reserve
 • 3 nachten Chobe National Park
 • 1 nacht in een lodge in Victoria Falls.
 • Uitstekende gidsen en 4×4 safari-voertuig.
 • Verder natuurlijk het kamperen op de speciale HATAB-campsites in de parken, een kleine internationale groep en natuurlijk het avontuur.

Kampeersafari Botswana – Routebeschrijving

Dag 1 en 2
U rijdt naar de rand van de Okavango Delta. Via smalle kanalen vaart u verder de Okavango Delta in. Voor het eerst maakt u kans om de lechwe oftewel de moerasantilope te zien. Verschillende vogelsoorten zijn in dit gebied te zien. Maar ook maakt u kans de zeldzame sitatunga antilope, krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. Eenmaal dieper in de Delta wordt u opgewacht door een pooler. Deze “taxichauffeur” van de Delta loodst u met zijn mokoro naar een campsite in de Delta. De volgende dag maakt u een wandelsafari of een avontuurlijke tocht met een gids in een mokoro. Maaltijden: O – L – D

Dag 3
Vandaag staat in het teken van de terugkeer naar Maun en een afscheid van de mokoro experience. Echter u verblijft en overnacht niet in Maun; we houden graag het gevoel van de bush vast en rijden daarom in de loop van de middag door richting Moremi Game Reserve. Een overnachting op Kaziikini campsite of een andere campsite, vlak bij Moremi, geeft u veel meer het gevoel in de natuur te zitten en de volgende dag is het maar even rijden voordat u in Moremi bent om via een lange game drive naar uw eerste HATAB campsite te rijden. Maaltijden: O – L – D

Dag 4, 5 en 6
Vanochtend rijdt u naar het Moremi Wildreservaat. U gaat hier op zoek naar de dieren in misschien wel het mooiste natuurgebied van Zuidelijk Afrika. De HATAB campsites staan garant voor avontuurlijke overnachtingen. Schijn af en toe maar eens met uw zaklantaarn en misschien wordt het licht weerkaatst door ogen die u al geruime tijd bespieden. Rond het kampvuur bespreekt u de avonturen van de dag. Dagen die gevuld zijn met zoektochten naar wild. Maaltijden: O – L – D

Dag 7, 8 en 9
Vanuit Moremi rijdt u naar het noorden en komt u aan in het Chobe National Park. Savuti is het eerste gebied om te verkennen. De laatste jaren is Savuti vooral populair geworden door de olifantendoders van Savuti. Een groep leeuwen die zich heeft aangeleerd om eens in de paar dagen een olifant te doden. Verder is Savuti vooral herkenbaar vanuit de vele documentaires die er zijn gemaakt. Denk hierbij vooral aan de Lions of Darkness en Eternal Enemies van Dereck en Beverly Joubert. Zelf zijn we ooit getuige geweest van een grote groep drinkende leeuwen.

Er is voldoende tijd om de woestijnachtige uitgestrekte grasvlaktes van Savuti Marsh en de opdoemende rotsformaties (Gubatsa Hills) waar regelmatig luipaarden worden gespot, te ontdekken. De waterholes worden frequent bezocht door de enorme mannetjes (bull) olifanten. Sta een tijdje stil bij een waterhole en zie en geniet hoe rustig en majestueus olifanten water drinken. In Savuti overnacht u in het Zwei Zwei gebied of in het centrale deel. Een en ander afhankelijk van beschikbaarheid.

Na uw avontuur in Savuti reist u door richting Chobe Rivier Front. U bent inmiddels in het noordelijkste deel van het park. Ook hier zijn veel olifanten. Maar ook buffels zijn hier vaak in enorme aantallen te zien. Waar buffels zijn, zijn vaak ook leeuwen. De rivier is er de oorzaak van dat ook veel andere diersoorten hier vaste bewoners zijn. Genieten dus! Vooral omdat dit de laatste dag in de bush is. Maaltijden: O ‐ L – D

Dag 10 en 11
De wereld buiten de bush wacht u weer op. In de loop van de middag bereikt u uw accommodatie in Victoria Falls in Zimbabwe en heeft u gelegenheid om de fameuze Victoria watervallen te bezoeken. Maar er zijn bij de watervallen diverse excursie mogelijkheden voordat u de volgende dag terugvliegt naar Nederland. Het tijdstip van aankomst in Victoria Falls is met name afhankelijk hoeveel tijd het regelen van de formaliteiten bij de grens vergt.

Vertrekt uw vlucht de volgende dag, overweeg dan een verlenging van uw verblijf in Victoria Falls om meer tijd te hebben voor de excursies en het bezoek aan de watervallen. Al deze excursies zijn voor eigen rekening. Wij informeren u daar graag over. Maaltijden: O

Going Africa Safaris uw specialist voor uw kampeersafari Botswana

Route kaart

Routekaart kampeersafari Botswana – 11-daagse Visarend kampeersafariBotswana kampeersafari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Vertrek
Deze avontuurlijke Visarend kampeersafari Botswana is een groepsreis met vaste vertrekdatums.

Aantal deelnemers
Deze kampeersafari Botswana heeft geen minimum aantal deelnemers en het vertrek is dus gegarandeerd. Er gaan maximaal 12 deelnemers mee.

Hoe kampeert u.
De kampeersafari Botswana is een avontuurlijke kampeersafari Botswana. U kampeert midden in de bush op zogeheten Hatab campsites. Dit zijn campsites voor reisorganisaties die bij de Hospitality and Tourism Association of Botswana (HATAB) zijn aangesloten. Dit garandeert dat u in de parken, het toch al unieke Botswana, op een exclusieve manier ervaart. Geen hekken en geen andere toeristen in uw onmiddellijke omgeving. Een echt avontuur dus.
Al jaren reizen wij zelf naar Botswana om te kamperen. Hierdoor kunnen wij garant staan voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Iets waar wij ook voor gaan. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren in het maken van de juiste keuzes.

Semi-participatie safari
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Hoe reist u
De kampeersafari Botswana wordt uitgevoerd met een speciale 4×4 landrover/landcruiser. Het dak van canvas kan naar de voorkant opgerold worden. Hierdoor ontstaat samen met de open voor- en zijkanten een perfect uitzicht vanuit elke positie in de landrover. U kunt zo prima helpen bij het spotten van dieren, de dieren fotograferen of filmen of gewoon lekker genieten van de prachtige natuur.
In de trailer kan alle bagage worden opgeslagen en op een vernuftige wijze is hier ruimte ingebouwd voor alle keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig zijn om te rijden, biedt deze landrover veel comfort.

Bagage limiet
Voor deze kampeersafari Botswana geldt een bagage limiet van 12 kilo met een maximum formaat van 700mm x 350mm x 350mm en niet in harde koffers of tassen met frames of wieltjes.
Dit lijkt weinig maar tijdens deze safari heeft u echt niet veel meer nodig. Onderweg heeft u gelegenheid om eventueel kleine wasjes te doen.

De safari wordt uitgevoerd met een speciale 4 x4 landrover en een trailor die alle voorraden, kampeer benodigdheden en uw bagage meeneemt. De ruimtes in de landrover en in de trailor worden allen vernuftig benut om u zoveel mogelijk ruimte te geven in de landrover zelf. U kunt zich voorstellen dat wanneer iedereen teveel bagage meeneemt, dit ten koste gaat van uw ruimte en die van uw medereiziger.

Bovenop de reguliere bagage is het vanzelfsprekend toegestaan om ook een dagrugzakje of tas mee te nemen voor uw cameraspullen, waardevolle spullen en andere spullen die u bij u in de landrover wilt houden gedurende de dag.
Ons is uitdrukkelijk gevraagd u over bovenstaande te informeren. Zelf hebben we nu meerdere keren op deze manier een kampeersafari gemaakt en u hoeft zich geen zorgen te maken dat 12 kg bagage onvoldoende zou zijn.

Flexibiliteit
Deze kampeersafari Botswana heeft het karakter van een expeditie. Dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en de bereidheid om de gidsen in moeilijke omstandigheden te ondersteunen, zijn bij deze reis onontbeerlijk!

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor Zimbabwe heeft u wel een visum nodig. Deze kan bij de grensovergang worden aangeschaft. Deze bepalingen kunnen wijzigingen.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvlucht naar Maun en terug van Victoria Falls in Zimbabwe zijn niet bij de prijs inbegrepen.
Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld.
Vliegt u met een nachtvlucht naar Johannesburg dan loopt u risico’s met de aansluiting naar Maun. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime overstaptijd waardoor de ook de kans op achterblijven van bagage reëel is. We verwachten dat u uw safari niet zonder uw bagage wilt beginnen.

Boekt u zelf uw internationale vluchten, dan ontvangt u van ons een extra factuurkorting.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Hannie en Jan

Overall cijfer voor deze safari: 9
We waren vooral onder de indruk van de gids. Wat een deskundigheid! Hij wist van alles over dieren, planten en zelfs sterren te vertellen. Jammer dat ons Engels maar matig is. Daardoor hebben we niet alle essenties meegekregen. Maar hij heeft Jan, en de groep, heel veel vogels laten zien....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: heel veel gezien en meegemaakt en fijn gekampeerd

We waren vooral onder de indruk van de gids. Wat een deskundigheid! Hij wist van alles over dieren, planten en zelfs sterren te vertellen. Jammer dat ons Engels maar matig is. Daardoor hebben we niet alle essenties meegekregen. Maar hij heeft Jan, en de groep, heel veel vogels laten zien.
Jan had meer dan 200 soorten!

Ook voor de kok hadden we bewondering. Hij heeft ons prima verzorgd met heerlijk en goed eten en dat allemaal zonder de moderne gemakken. Zelfs brood bakken op een kampvuur. Wij zijn ook voor kamperen heel veel zelf supporting. We kunnen van hun nog veel leren.

We kijken terug op een hele fijne reis naar Botswana. dank je wel.

Hannie en Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hannie en Jan,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie zoveel bewopndering hebben voor de kwaliteit van de gidsen. Mee eens, we kunnen veel van ze leren op veel fronten.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze fijne safari.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Saskia en Peter

Overall cijfer voor deze safari: 9
Erg mooie reis met veel close contact met veel dieren. De diverse kampeerplekken geven een goed beeld van de diversiteit in Botswana. De gids wist dieren erg goed te spotten en deelde veel achtergrondinformatie over de flora en fauna. De assistent/kok wist ons iedere avond weer te verrassen met een...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De fauna in het algemeen. Specifiek: Dierengeluiden 's nachts, olifanten erg dichtbij, gids was subliem in het spotten en had veel detailkennis van flora en fauna.

Erg mooie reis met veel close contact met veel dieren. De diverse kampeerplekken geven een goed beeld van de diversiteit in Botswana.

De gids wist dieren erg goed te spotten en deelde veel achtergrondinformatie over de flora en fauna. De assistent/kok wist ons iedere avond weer te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Kortom een geweldige reis, echt een aanrader!

Saskia en Peter

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Saskia en Peter,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en waardering. Fijn dat jullie het een geweldige safari vonden en deze seciale kampeersafari door Botswana aan kunnen raden.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Ekie, Maaike en Willem,

Overall cijfer voor deze safari: 9
Een safari van grote klasse zoals hij eigenlijk behoort te zijn: 24 uur een met de natuur. Ekie, Maaike en Willem.
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Okavango en Chobe

Een safari van grote klasse zoals hij eigenlijk behoort te zijn: 24 uur een met de natuur.

Ekie, Maaike en Willem.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ekie, Maaike en Willem,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en natuurlijk ben ik blij met de waarding dat de safari van grote klasse is. Inderdaad een safari hoe een safari behoort te zijn.

Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie luipaard kampeersafari Botswana, Audry en Chaitanya

Overall cijfer voor deze safari: 9
Vanaf het begin heel goed geholpen door Paul. Veel informatie konden we al van de website krijgen en de rest telefonisch. De keuze was snel gemaakt en hebben we geen spijt van. Alles ging heel soepel en we zijn in het algemeen heel blij met Going Africa en met hun...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: kalahari, savuti, delta

Vanaf het begin heel goed geholpen door Paul. Veel informatie konden we al van de website krijgen en de rest telefonisch. De keuze was snel gemaakt en hebben we geen spijt van.

Alles ging heel soepel en we zijn in het algemeen heel blij met Going Africa en met hun lokale partner. We hadden nooit zo’n reis als self-drive kunnen maken, zeker niet zo efficient en zonder obstakels of zonder vast te zitten in het zand van Savuti. Echt een aanrader!

We kijken alvast uit naar onze volgende safari met Going Africa!

Audry en Chaitanya

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Audry en Chaitanya,

Bedankt voor de evaluatie en de mooie waardering. Sommige gebieden in Botswana zijn inderdaad via een selfdrive lastiger dan met een gids. Een geruststellende gedacht voor veel mensen.

Fijn dat jullie zo genoten en dat mogelijk mede hierdoor jullie alweer uitkijken naar een nieuw Afrika avontuur.

Veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana classic kampeersafari, Janny, Paula, Frank en Tessa

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul! Wij zijn vandaag terug gekomen van een onvergetelijk reis! Ik wil je heel erg bedanken voor alle informatie en de organisatie hier vanuit Nederland. De hele reis was alles dubbel en dwars waard. We hebben zo veel dieren gezien, veel geleerd over de dieren en de natuur! We...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De beller dieren

Hoi Paul!

Wij zijn vandaag terug gekomen van een onvergetelijk reis! Ik wil je heel erg bedanken voor alle informatie en de organisatie hier vanuit Nederland.
De hele reis was alles dubbel en dwars waard. We hebben zo veel dieren gezien, veel geleerd over de dieren en de natuur! We hadden ook top gidsen bij ons die ons alles wisten te vertellen, maar ook heel goed konden koken en in waren voor een spelletje.
Jammer dat het weer afgelopen is. Wij raden deze tour zeker aan.

Groetjes,

Janny, Paula, Frank en Tessa

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Janny, Paula, Frank en Tessa,

Bedankt voor de positieve feedback. Fijn om te lezen dat jullie terugkijken op een onvergetelijke reis.
Mooi om te horen dat jullie veel dieren hebben gezien en zo tevreden zijn over de begeleiders van de safari. Zeker in de wetenschap dat jullie reispersiode de meest optimale is voor veel dieren.

Ik zie de verder review graag tegemoet.

Allemaal veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Marga en Joyce

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben enorm genoten van onze vakantie met Going Afrika Safaris. De reis was perfect verzorgd en op de uitvoering ter plaatse was niets aan te merken. Het vervoer, de kampeerspullen, het eten en de zorg van zowel de gids als de kok waren zeer goed. Als je echt het...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: de kampeerervaring tussen het wild

We hebben enorm genoten van onze vakantie met Going Afrika Safaris. De reis was perfect verzorgd en op de uitvoering ter plaatse was niets aan te merken. Het vervoer, de kampeerspullen, het eten en de zorg van zowel de gids als de kok waren zeer goed.

Als je echt het land en de natuur wilt beleven is deze kampeersafari echt een aanrader! Alles was werkelijk perfect en hebben we echt heel erg genoten van de vakantie.

Groeten van Marga en Joyce.

Reactie van Going Africa Safaris:

Hallo Marga en Joyce,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en natuurlijk ben ik het meteen met jullie eens dat deze speciale kampeersafari echt een aanrader is om het land en de natuur te beleven.

Vandaar ook dat we de term "special" durven te geven aan deze safari. Alles staat in het teken van zoveel mogelijk in de natuur zijn en verblijven en zoveel mogelijk genieten van de te spotten wilde dieren.

Ik weet dat jullie ook graag even een dag(deel) even wat meer tijd zouden hebben gehad om zelf in te vullen. Echter is dit juist een safari om zoveel mogelijk uit de natuur te halen en om zoveel mogelijk kans te hebben om bijzondere dingen te zien. Wat dat betreft heb ik begrepen dat deze opzet zich dit jaar ook weer heeft bewezen.

Iets wat de special al vanaf 2002 doet. Maar het is geweldig zoals jullie terugkijken op de organisatie en dat jullie deze special een echte aanrader vinden.

Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana kampeersafari + self drive, Marja en Henk

Overall cijfer voor deze safari: 9
Paul Janssen is een toegewijde reisagent met verstand van zaken en een passie voor Afrika. Hij reageert razendsnel op mail en telefoon, geeft goed advies en houdt daarbij rekening met specifieke wensen. De lokale partijen met wie hij samenwerkt zijn betrouwbaar en doen wat zij beloven. De eerste 9 dagen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: campsite Xakanaxa, Chobe River Front, gids met humor, lekker eten

Paul Janssen is een toegewijde reisagent met verstand van zaken en een passie voor Afrika. Hij reageert razendsnel op mail en telefoon, geeft goed advies en houdt daarbij rekening met specifieke wensen. De lokale partijen met wie hij samenwerkt zijn betrouwbaar en doen wat zij beloven.

De eerste 9 dagen kamperen met gids/chauffeur en kok en een internationaal gezelschap van 12 mensen waren onvergetelijk. Een prachtige route, heerlijk gegeten, veel gelachen en vooral heel veel gezien en geleerd.

De 15 dagen daarna zijn we met een eigen Toyota Hilux met daktent op pad geweest. Deels naar campsites die we zelf uitzochten en deels naar door Paul aanbevolen campsites. Daardoor hebben we een mooie, verrassende en afwisselende reis gemaakt. Chapeau!

Marja en Henk

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marja en Henk,

Dank je voor de lovende woorden en de mooie feedback.
Het is fijn om te lezen dat jullie terugkijken op een mooie, verrassende en afwisselende reis.
De lastigere gedeeltes hebben jullie met een gids gedaan, wat absoluut een meerwaarde heeft. Daarna de wat meer eenvoudigere route met een selfdrive. Een combinatie die we veel vaker gaan zien en waarbij mensen profiteren van beide mogelijkheden.
Een gids met kennis van dieren en routes door de parken, waardoor je veel meer gaat zien, inderdaad veel leert en ook op speciale plekken in de bush kunt kamperen en een deel selfdrive om ook invulling te geven aan de behoefte om zelf op pad te gaan.
Het kamperen met gids kan dan in een groep. Echter zijn we nu ook bezig om dit met een privé kampeersafari mogelijk te maken.

Ik wens jullie nog erg veel plezier bij het nagenieten en nogmaals dank voor de mooie complimenten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een kampeersafari in Botswana, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Botswana selfdrive, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul! 13 sept zijn we vanuit Nederland vertrokken voor de Kampeerspecial in Botswana. Voor ons was het de tweede keer dat we deze reis maakten (eerste keer in 2013). Ondanks dat we de gebieden al eerder gezien hebben, was er zoveel veranderd, dat het leek alsof we er voor...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Jagende wilde honden door de campsite

Hoi Paul!

13 sept zijn we vanuit Nederland vertrokken voor de Kampeerspecial in Botswana. Voor ons was het de tweede keer dat we deze reis maakten (eerste keer in 2013). Ondanks dat we de gebieden al eerder gezien hebben, was er zoveel veranderd, dat het leek alsof we er voor de eerste keer waren. Zo had er in de Kalahari niet heel lang geleden een enorme brand gewoed, waardoor een groot deel van het natuurgebied zwartgeblakerd was. Het heeft denk ik ook veel dieren weggejaagd, want qua wild was het nu wel wat rustiger dan ik mijn herinnering had. De Savuti Channel staat nu ook alweer een aantal jaar droog, terwijl in 2013 er juist veel water was. Een totale metamorfose van het landschap, maar juist wel heel interessant om te zien! Wat me ook opviel was dat we in het gebied van de Chobe rivier bijna geen olifanten gezien hebben. Dus zo zie je maar ondanks dat we dezelfde reis hebben gemaakt, leek deze in niets op de vorige reis!

Wat niet veranderd is, is de service van Bushways. Leuk dat we Eddie opnieuw als gids hadden. Eddie en de kok KP hebben ons echt in de watten gelegd. We hebben heerlijk gegeten, campingequipment zag er top uit en Eddie heeft ons veilig door de Botswaanse Bush gereden en veel verteld. Nog steeds verbaas ik me over wat deze man kan spotten van een enorme afstand, hierdoor hebben we toch echt wel hele mooie sightings gehad.

Hoogtepunt in Botswana was voor ons in Moremi. Op onze camping waren we getuige van 6 wilddogs die op een impala aan het jagen waren. De impala werd achterna gezeten door een wilddog en renden dwars over ons kamp. Iedereen in rep en roer! De impala rende het water in waaraan we kampeerden, maar vlak voordat ze de overkant had bereikt kwamen er twee krokodillen op haar afgezwommen. Terwijl de andere wilddogs zich hergroepeerden en naar de overkant van het water renden om de impala op te vangen, werd de impala gegrepen door de krokodillen en onder water getrokken. Wat een adrenalinestoot was dat!! Dat was echt heel bijzonder om mee te maken!

Na de kampeerspecial zijn wij nog doorgereisd naar Zimbabwe. Er was wat miscommunicatie met de transfer van Zambia naar Zimbabwe, terwijl ik de dag van tevoren nog gebeld had met de airline en de transfermaatschappij zodat iedereen de  meest up to date gegevens had. We zouden om 10:30u opgehaald worden de volgende dag door Wild Horizons, maar ze stonden die dag om 7:30u al klaar. Onze spullen waren alleen nog niet volledig ingepakt en we hadden nog niet ontbeten, dus dat was wel jammer, dat ondanks mijn telefoontje de dag ervoor er toch bij de chauffeur verouderde tijden lagen. Gelukkig zag de airport van Victoria Falls er prachtig uit, met wifi en goede koffie, dus die paar uur extra wachten waren zo erg nog niet. Uiteindelijk konden we vertrekken naar Mana Pools, waar we de Chitake Camp Wandelsafari geboekt hadden.

Voor ons allebei was het een hele grote wens om dit deel van Mana Pools te ontdekken, omdat we ons hart in Mana Pools toch een beetje verloren zijn. Chitake heeft echt onze verwachtingen overtroffen. De natuur is daar overweldigend en lijkt in niets op het voor ons bekende deel van Mana Pools aan de Zambezi rivier. Het wild is hier echt nog wild! Natureways heeft ons als koningen behandeld. Af en toe voelt het een beetje ongemakkelijk dat er 7 man voor ons werkten, terwijl wij gewoon met z’n 2-en waren. Omdat we Natureways ook al vaker geboekt hebben, zagen we een heleboel bekende gezichten, wat toch wel een beetje voelt als thuiskomen. We hebben veel wandelingen gemaakt en hebben zelfs 3x leeuwen kunnen tracken aan de hand van hun sporen. Zo stonden we er een paar keer maar 20m vanaf. In het gebied waar we bleven was er nog een klein beetje water in de Chitake rivier. Dieren komen daar vaak drinken. Dus wij hebben een aantal uur erg oncomfortabel op een helling onder een boompje gezeten net boven de rivier om te kijken wat er aan komt. Plots stonden boven ons buffels die wilden komen drinken. Een groep van zeker 400 b uffels rent langs ons af de helling naar beneden en als een zwarte machine namen ze het stukje rivier over. Er vloog allemaal stof op en dat geluid van die hoeven die door het water renden, wauw!!! Dat was echt intens, zeker omdat wij zo dichtbij zaten en het als het ware op ooghoogte konden meebeleven. Voor ons was dit een prachtige finale om deze toch al bijzondere reis mee af te sluiten.

Dus bij deze willen je weer heel hartelijk bedanken voor het organiseren van deze reis, het meedenken en het altijd snelle reageren op vragen en emails. Het is voor ons weer een onvergetelijke reis geworden met heel erg veel hoogtepunten.

Groetjes Thijs en Noreen Dillen

Reactie van Going Africa Safaris:

Hallo Noreen en Thijs,

Bedankt voor jullie evaluatie en wat fijn om te lezen dat jullie weer hebben genoten van de speciale kampeersafari in Botswana en de meerdaagse wandelsafari bij Chitake.
Wat een bijzondere ervaring om een wilde hond op jacht door de campsite te hebben en dat vervolgens de impala, waar de wilde hond op jaagt, gepakt te zien worden door twee krokodillen. En dat allemaal bij de campsite. Maar ik heb ook een hele mooie foto van een luipaard gezien. Fijn dat jullie ook weer zo tevreden waren over de begeleiding tijdens de safari.
Daarna naar Zimbabwe en Mana Pools om bij Chitake een mooie meerdaagse wandelsafari te maken en ook daar weer een bijzondere ontmoeting. Nu met ongeveer 400 buffels. Prachtig allemaal.

Jullie opmerking over de transfer vanaf Maramba naar Victoria Falls heb ik ter harte genomen en ik heb uitgezocht hoe het zo is gekomen. Altair, de chartermaatschappij heeft in eerste instantie echter aangegeven dat de vlucht naar Mana Pools eerder zou vertrekken.  Vandaar dat jullie vroeg zijn opgehaald. Maar in het weekend heeft Altair besloten om toch op het regulier tijdstip te vertrekken. Helaas kon Wild Horizons, die de transfers verzorgt, in het weekend niet meer op tijd geïnformeerd worden en is de chauffeur vroeg in de ochtend vertrokken om jullie op te halen. Pas nadat jullie zijn opgehaald werd bij Wild Horizons duidelijk dat Altair de vlucht weer naar het oorspronkelijke tijdstip had verplaats. Te laat om jullie nog te informeren omdat jullie inmiddels onderweg waren. Tot zover de verklaring waarom lokaal helaas de miscommunicatie is ontstaan.

Het was weer een plezier om de safari voor jullie te regelen en fijn dat jullie terugkijken op een onvergetelijke reis. Ik hoop dat jullie er nog lang aan terug zullen denken.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools
Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools
Evaluatie speciale kampeersafari Botswana + verlenging Mana Pools

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Jacqueline en Martijn

Overall cijfer voor deze safari: 10
Geweldig! Dat is het eerste wat wij zeggen als iemand naar onze kampeervakantie over Botswana vraagt. Ondanks dat we beide al een keer in Afrika geweest zijn is Botswana een totaal ander prachtig deel van dit continent. Het kamperen midden in de parken en het wild was een echte unieke...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Er zijn zoveel hoogtepunten geweest deze vakantie! Echt geweldig. De grote troepen leeuwen en welpjes, luipaarden, onze geweldige vlucht boven de Okavango Delta. Het zelf mogen oefenen van een Mackoro boot, de indrukwekkende wandelsafari's. Alle prachtige vogels. Het meest bijzonder vond ik de kampeertereinen. Voor Jacqueline de allereerste kampeerervaring van haar leven. Het heerlijk wakker worden (om 6:00) met knetterend kampvuur en fluitende vogels. Perfect beginnen van een nieuw avontuurlijke dag!

Geweldig! Dat is het eerste wat wij zeggen als iemand naar onze kampeervakantie over Botswana vraagt. Ondanks dat we beide al een keer in Afrika geweest zijn is Botswana een totaal ander prachtig deel van dit continent.

Het kamperen midden in de parken en het wild was een echte unieke ervaring, de eerste nacht niet slapen omdat we allemaal geluiden hoorden, ‘s ochtends wakker worden met knetterend kampvuur, overheerlijke maaltijden van onze kok en de geweldige douche-beurten met uitzicht op mooie vogels en dieren, allemaal genieten!

Door meer dagen in een park/plek te blijven hadden we de kans om het gebied echt goed te ontdekken, konden we nog een keertje terug naar de cheeta met welpjes, leeuwen met kleintjes, het afspeuren van de rivier en meer leren van de geweldige dieren.
De optie om te vliegen boven de Okavango Delta was zo’n unieke ervaring, we zaten beide de hele vlucht met een glimlach van oor tot oor! Ook de tocht door de Okavango Delta is voor ons een hoogtepunt van de reis, de wandelsafari’s en het zelf mogen beoefenen van een mokoro boot was erg leuk (ook als blijkt dat je langs een hippo bent gevaren..).

Moremi vonden wij beide een prachtig park, veel afwisseling in flora en fauna, water en droogte en veel verschillende soorten dieren. Ook de hippo die ‘s nachts langs onze tent wandelde vergeten we niet snel. We hebben elke dag genoten van de zeer goede uitleg van onze gids Eddie. Werkelijk alles wist hij van de dieren, planten, bomen en de sterren/planeten. Eddie was altijd vriendelijk en bereid te stoppen voor de dieren, geven van uitleg en herhalen van de namen van de vogels.

Ook de maaltijden van Lawrence waren heerlijk, elke avond een nieuwe maaltijd waarbij we onze vingers konden aflikken. Hij had zelfs tijd en zin om ons snijtechnieken te leren en hoe we brood moesten bakken op het kampvuur. Ook de marsmallow’s bij het kampvuur waren heerlijk.

Bedankt jongens, voor deze geweldige ervaring! Er zijn zoveel hoogtepunten, we kunnen nog lang genieten van deze prachtige unieke ervaring en willen zeker nog een keertje terug naar Botswana!

Liefs, Jacqueline & Martijn

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Jacqueline & Martijn,

Bedankt voor deze zeer mooie evaluatie en jullie korte verhaal over hoe jullie het beleefd hebben. Het enthousiasme tijdens de boeking en voor vertrek (op de beurs) is er zo te lezen nog steeds, zoniet meer.

Klopt, het langer in bepaalde gebieden blijven heeft over het algemeen een grote meerwaarde.

De gidsen zijn inderdaad fantastisch. Fijn dat jullie eigenlijk van alle aspecten van de speciale kampeersafari hebben genoten. Geniet er vooral nog lang van na. Ik denk dat dit soort kampeersafari's moeilijk te overtreffen zijn.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie speciale kampeersafari Botswana, Paula

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wederom een hele geslaagde vakantie! Alles was prima geregeld en verzorgd wat ik na mijn vorige ervaring bij jullie eigenlijk ook niet anders had verwacht. En ook als er al iets dreigt mis te gaat zoals met de auto die wat kuren krijgt, zie je meteen dat dit snel en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Spelende welpen in Moremi en een cheeta met drie jongen in de Kalahari

Wederom een hele geslaagde vakantie! Alles was prima geregeld en verzorgd wat ik na mijn vorige ervaring bij jullie eigenlijk ook niet anders had verwacht. En ook als er al iets dreigt mis te gaat zoals met de auto die wat kuren krijgt, zie je meteen dat dit snel en goed wordt opgelost.

Eddy heeft als gids ontzettend veel kennis en Lawrence zorgde voor heerlijke maaltijden. Tijdens de voorbereiding heb ik bewust voor de speciale kampeersafari gekozen. Wel heb ik mij voorgehouden dat ik mijn vorige ervaring niet als uitgangspunt moest nemen. We hadden toen veel gezien en dieren blijven dieren, je kunt niets bestellen. Maar ik ben zeker niet teleurgesteld in tegendeel.

Ook deze reis zat weer vol met speciale momenten. Anders dan de vorige keer maar niet minder bijzonder. Een cheeta met drie jongen die een voor haar helaas mislukte poging tot jagen doet. De spelende en drinkende welpjes met de leeuwinnen.

De delta waar we hebben gewandeld en we veel wild hebben gezien. Juist doordat je ruim de tijd hebt en meerdere dagen op een plek hebben we dit soort moment mee kunnen maken.

En dat alles met een leuke groep dan heb je alle ingredienten voor een geslaagde vakantie wel te pakken.

Groeten Paula.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Paula,

Bedankt voor deze mooie evaluatie. Er schuilt inderdaad altijd een gevaar in dat je gaat vergelijken wanneer je al eens eerder op een succesvolle special bent mee geweest. Dat is menselijk en best lastig om los te laten. Maar de ingredienten zijn er inderdaad allemaal om elk jaar weer opnieuw een succesvolle special te mogen organisaeren. Botswana met zijn mooie gebieden, de lokale organisatie en inderdaad niet te gehaast willen reizen, maken de kans van slagen alleen maar groter. Ondanks dat dit alweer de 13de editie was. ;-)

Fijn dus om te lezen dat je opnieuw terugkijkt op een mooie special met mopoie en bijzondere momenten. Alle eer ook naar de gidsen en lokale organisatie.

Ik ben trots dat we jaarlijks deze mooie reis mogen organisaren.

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van deze Botswana speciale kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin