Lodge safari Zimbabwe - Hoogtepunten

Met deze lodge safari Zimbabwe bezoekt u Matusadona NP, Mana Pools NP en Hwange NP.
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

11-daagse lodge safari Zimbabwe naar de hoogtepunten van Zimbabwe.

Lodge safari Zimbabwe

Deze lodge safari Zimbabwe is een 11-daagse privé lodge safari naar de hoogtepunten van Zimbabwe. Na aankomst in Zimbabwe en een verblijf bij de Victoria watervallen reist u door naar Matusadona NP bij Lake Karibu. Daarna reist u door naar Mana Pools voor tevens een groot wildlife avontuur. Als laatste wildlife gebied staat Hwange NP op het programma. Daarmee bezoekt u de wildlife hoogtepunten van Zimbabwe in 11 dagen en zult u verstelt staan van wat Zimbabwe op dit gebied te bieden heeft.
Deze afwisselende en lodge safari Zimbabwe is een privé safari en haalt het beste uit Zimbabwe op een fijne en relaxte manier.

Boek uw lodge safari Zimbabwe bij Going Africa Safaris

 

 

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Deze lodge safari Zimbabwe kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment in de periode april t/m oktober beginnen.

 

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs vanaf € 4.495,00 (laag seizoen 2021)
De prijs vanaf € 6.290,00 (hoog seizoen 2021)

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

 

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze fly-in lodge safari Zimbabwe

 • Alle transfers per auto en/of Cesna vliegtuigje.
 • Alle maaltijden
 • Alle activiteiten zoals omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van professionele gidsen.
 • SGR garantie
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze fly-in lodge safari Zimbabwe

 • Vluchten niet vallende onder het reisschema
 • Aanvullende activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)
 • Premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Lodge safari Zimbabwe

Dag 1 en 2: Victoria Falls
Na aankomst in Victoria Falls wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Going Africa Safaris en naar Ilala Lodge gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. U bezoekt één van de zeven wereldwonderen, de Victoria watervallen en de omliggende gebieden. Illala Lodge ligt vlak bij deze watervallen. Er worden regelmatig dieren gespot bij de lodge omdat deze grenst aan het nationale park.

De ruime kamers zijn allen en-suite. Er is een à la carte restaurant waar u onder een rijke sterrenhemel van het diner en met het donderend geluid van de watervallen op de achtergrond kunt genieten. Via de receptie kunt u diverse optionele activiteiten boeken.
Overnachting: Ilala Lodge (Ontbijt)

Dag 3 en 4: Matusadona NP (Lake Kariba)
Na een vroeg ontbijt wordt u naar Victoria Falls gebracht en vliegt u naar Lake Kariba. Bij aankomst op Bumi airstrip wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Musango Safari Camp en wordt u via een transfer over de weg en per boot naar Musango Safari Camp gebracht. U verblijft 2 nachten in deze mooie lodge die prachtig is gelegen op een privé-gebied op een eiland in Matusadona National Park en met uitzicht op de Ume River en Matusadona Mountains.

Musango is de enige lodge bij Lake Kariba die door de eigenaren wordt gerund. Musango bezit 6 grote luxe safaritenten met en-suite faciliteiten. Ook bezit Musango twee grote honeymoon suites met ieder een klein privé buitenbad. Uw professionele gids is zelf een uitstekende fotograaf en vogelkenner en zorgt er voor dat het u aan niets ontbreekt in dit wildlife paradijs.
Overnachting: Musango Safari Camp (fully inclusive)

Dag 5, 6 en 7: Mana Pools NP
U wordt naar Bumi airstrip gebracht en vertrekt per vlucht naar de airstrip van Mana Pools. Na aankomst in Mana Pools, wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van de African Bush Camps en in een game drive tempo naar Zambezi Expeditions gereden.  Zambezi Expeditions is een luxe mobile bush camp en staat garant voor een avontuurlijk verblijf in Mana Pools. Zambezi Expeditions Camp telt slechts 12 bedden in zes luxe tenten waardoor exclusiviteit gewaarborgd is.

De komende dagen gaan we door middel van game drives, bush- en kano excursies op de Zambezi Rivier vooral op zoek naar de wilde dieren. Mana Pools kent een zeer rijke variatie aan wildlife zoals alle grote katachtigen, wilde honden, olifanten, buffels, kudu’s, eland antilopes en waterbokken. Kanovaren is een prachtige manier om in alle rust van de bush langs de oevers te glijden. Veelvuldig staan de wilde dieren u onverschillig aan te staren. Vaak zijn ze zich ook niet bewust van uw aanwezigheid. Zambezi Expeditions is alleen beschikbaar in de periode mei tot en met oktober.
Overnachting: Zambezi Expeditions (fully inclusive)

Dag 8, 9 en 10: Hwange NP
Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar Mana Pools Airstrip gebracht om vervolgens met een transfervlucht naar Hwange NP te worden gebracht waar u de komende drie nachten bij Somalisa Expeditions verblijft. Somalisa Expeditions is een charmant, klein en exclusi ef camp en staat bekend als plek waar olifanten zich ook prima thuis voelen. Somalisa Expeditions ligt in een privé concessie in het hart van het Hwange National Park en beschikt over een kleine splash (Elephant)pool om op de heetste momenten van de dag even af te koelen.

Wat Somalisa Expeditions daarin bijzonder maakt is dat u de splash pool regelmatig met dorstige olifanten moet delen! (video). De komende dagen maakt u vanuit Somalisa Expeditions diverse game drives in open safari voertuigen (video). Omdat Somalisa Expeditions in een eigen concessie ligt, is het tijdens de game drives ook mogelijk om de auto uit te stappen om onder begeleiding van een gewapende gids via een wandelsafari de sporen van leeuwen, olifanten of andere dieren te volgen. Ook is het mogelijk om in het concessiegebied een night game drive te maken. Maar u verkent natuurlijk ook Hwange NP en bezoekt u de diverse waterholes.
Overnachting: Somalisa Expeditions. (fully inclusive)

Dag 11: Vertrek
Deze lodge safari Zimbabwe naar de hoogtepunten van Zimbabwe eindigt vandaag na het ontbijt met een transfer over de weg naar Victoria Falls. (O

Verlengingsmogelijkheden
Deze lodge safari Zimbabwe biedt uitstekende mogelijkheden om te verlengen. Aan het begin van de safari is het mogelijk om uw safari in Botswana te starten.

 

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Lodge safari Zimbabwe – Hoogtepunten 

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande lodge safari Zimbabwe is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden.

Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Route kaart

De route kaart kunt u vinden wanneer u op de betreffende link klikt onder het kopje “Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling de safari onderneemt. In de regel worden de activiteiten samen met andere gasten van de accommodatie ondernomen. Per accommodatie wordt hier een maximaal aantal personen per auto of activiteit aangehouden.

Seizoenen
Voor de prijs van deze lodge safari Zimbabwe gaan we uit van de volgende seizoenen.

Laag seizoen
april – juni

Hoog seizoen
juli – oktober

Bagage limiet
Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen kunnen regelmatig wijzigen.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar en van Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld.
Vliegt u met een nachtvlucht naar Johannesburg dan loopt u risico’s met de aansluiting naar Victoria Falls. De vlucht richting Victoria Falls heeft meestal niet een ruime overstaptijd waardoor er kans is op het achterblijven van bagage. We verwachten dat u uw safari niet zonder uw bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, familie Rozendaal

Overall cijfer voor deze safari: 9
Zelf begonnen om een reis uit te zoeken, in eerste instantie naar Botswana, maar er kwam zoveel informatie op ons af dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Op advies van een familielid contact gezocht met Going Africa Safaris. Paul heeft ervoor gezorgd dat er een reis...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Het persoonlijk zien en ervaren van het wild en de contacten met personeel op de kampen.

Zelf begonnen om een reis uit te zoeken, in eerste instantie naar Botswana, maar er kwam zoveel informatie op ons af dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Op advies van een familielid contact gezocht met Going Africa Safaris.

Paul heeft ervoor gezorgd dat er een reis is samengesteld die ons prima paste. In Botswana zat op dat moment al veel vol voor een gezin van 6 personen en zo zijn we in Zimbabwe op safari geweest. Beide tentenkampen, Verneys en Deteema hebben we als zeer positief ervaren.

Zowel het zien van het wild als de contacten met personeelsaren super.

Een top-vakantie gehad

Familie Rozendaal (6 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Rozendaal,

Bedankt voor deze hele mooie evaluatie.

Het was inderdaad even puzzelen om voor 6 personen in een relatief laat stadium nog beschikbaarheid te vinden. Maar gelukkig lukte het in Zimbabwe en konden we daar nog een mooie safari samenstellen. Niet zonder jullie flexibiliteit natuurlijk.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze top-vakantie.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Solange en Edward

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Eens te meer was alles perfect geregeld. De reis naar Hwange en Mana pools in Zimbabwe was, zoals je ons voorspeld had een bijzondere ervaring. Inderdaad wat moeilijker te spotten dieren, maar een schitterende bush-ervaring. Het verblijf in Goliath safaris en de manier waarop Stretch Fereira met zijn...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: wandelsafari met Strech Fereira  

Beste Paul,

Eens te meer was alles perfect geregeld. De reis naar Hwange en Mana pools in Zimbabwe was, zoals je ons voorspeld had een bijzondere ervaring. Inderdaad wat moeilijker te spotten dieren, maar een schitterende bush-ervaring.

Het verblijf in Goliath safaris en de manier waarop Stretch Fereira met zijn klanten de dieren benadert zijn onvergetelijk.

Vriendelijke groeten …tot de volgende safari.

Edward en Solange

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Solange en Edward,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Wat fijn dat ook Zimbabwe jullie goed is bevallen en dat jullie opnieuw terugkijken op een perfect geregelde safari.

Stretch is met zijn benadering en zijn kennis inderdaad een legende. We hebben Stretch zelf tweemaal meegemaakt en ook wij kijken er met veel plezier op terug. De manier waarop hij de mogelijkheden herkent om dichterbij dieren te kunnen komen en waarop het lijkt alsof hij de dieren ook op het gemak kan stellen is wonderbaarlijk. Die man moet eigenlijk een boek gaan schrijven. Net als veel andere gidsen overigens.

Fijn dat de vooraf gegeven informatie in de praktijk geen geweld is aangedaan.

Het was een plezier om deze safari voor jullie samen te stellen en nog veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Els en Luc

Overall cijfer voor deze safari: 9
De combinatie van natuur en luxueuze camps zoals Davisons Camp in Hwange, The Elephant Camp in Victoria Falls, Kanana Camp in de Delta en Machaba Camp maakten van deze eerste safari een unieke ervaring. Els en Luc
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Alle camps waren hoogtepunten

De combinatie van natuur en luxueuze camps zoals Davisons Camp in Hwange, The Elephant Camp in Victoria Falls, Kanana Camp in de Delta en Machaba Camp maakten van deze eerste safari een unieke ervaring.

Els en Luc

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Els en Luc,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Inderdaad een unieke ervaring in diverse wildlife gebieden met uitstekende accommodaties om volop te genieten. Iets wat jullie ook gedaan hebben. Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, familie Dieltjens

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze reis in Zimbabwe was ongelooflijk. We hebben al in verschillende Afrikaanse landen gereisd en Zim was voor ons echt een openbaring. Zo mooi, weinig toeristen in oktober, hele vriendelijke mensen en vooral spectaculaire wildlife ervaringen. Wat is ons vooral bijgebleven? De anti poaching safari in Vic Falls met Charles,...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Mana Pools

Onze reis in Zimbabwe was ongelooflijk. We hebben al in verschillende Afrikaanse landen gereisd en Zim was voor ons echt een openbaring. Zo mooi, weinig toeristen in oktober, hele vriendelijke mensen en vooral spectaculaire wildlife ervaringen.

Wat is ons vooral bijgebleven?
De anti poaching safari in Vic Falls met Charles, van 6 tot 12 uur en elke minuut was interessant en leerrijk. De weidsheid, de rust, de stilte, de vele vogels, de arenden en de afzondering op Lake Kariba.
Mana Pools was het hoogtepunt van onze safari. Wij waren de enige gasten in het mobile tented camp en hadden daardoor een heel intens contact met onze gids Lovemore en de rest van de staf. Wat een park: het mooiste licht van Afrika, je kan heel dichtbij de wilde dieren komen, spectaculaire ontmoeting met wilde honden, te voet tot dicht bij olifanten en parende leeuwen, olifanten en leeuwen lopen doorheen het kamp, de beste walking safari’s ooit, kanovaren op de Zambezi tussen nijlpaarden aan de ene kant en buffels aan de andere kant. En tot slot de luxe in camp Hwange.

Familie Dieltjens

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Dieltjens,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Zimbabwe en in het bijzonder Mana Pools en Hwange lenen zich uitstekend om mooie wandelsafari's te maken en om op deze manier ook dicht bij de dieren te komen. Ongekend en niet voor niets jullie beste wandelsafari ooit. Jaloersmakend hoeveel encounters jullie hebben gehad met zulke aansprekende dieren.
Ook een heel tented camp langs de rivier in Mana Pools is natuurlijk mooi. Zeker ook v.w.b. de activiteiten die dan echt helemaal privé zijn.

De Anti Poaching excursie is inderdaad een leerzame en tevens avontuurlijke manier om meer te weten te komen over het stropen in de onmiddellijke omgeving van Victoria Falls. Iets waar bijna alle toeristen niet bij stil staan wanneer ze deelnemen aan de andere excursies bij de watervallen. Derhalve een goede eyeopener om te zien dat niet alles vanzelfsprekend is en niet voor niets dat we de VFAPU jaarlijks ondersteunen en dat we proberen om reizigers op deze manier bewust te laten worden van wat er allemaal gaande is op het gebied van de (anti) stroperij. Daarmee draagt de reiziger ook financieel bij aan het tegengaan van de stroperij.

Het was een plezier om deze safari voor je samen te stellen en nog veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe en Zambia lodge safari, familie de la Parra

Overall cijfer voor deze safari: 9
Paul Janssen (Going Africa Safaris) heeft precies gedaan wat ik van hem en zijn reisbureau verlangde. Heel goed luisteren en dan suggesties geven; daarna alles goed in orde maken. Open staan en beschikbaar zijn om mijn vragen te beantwoorden en mij gelegenheid geven om gebruik te maken van zijn ervaring...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: dat we Afrika zagen op onze manier. 

Paul Janssen (Going Africa Safaris) heeft precies gedaan wat ik van hem en zijn reisbureau verlangde. Heel goed luisteren en dan suggesties geven; daarna alles goed in orde maken.
Open staan en beschikbaar zijn om mijn vragen te beantwoorden en mij gelegenheid geven om gebruik te maken van zijn ervaring vaak zelfs ter plekke.

Gevolg: Een perfecte reis zonder een wanklank. Alles op tijd, nergens wachten en dat in Afrika! Auto’s en tenten/kamers schoon en overal deskundige en vriendelijke gidsen en andere personeelsleden.

Transfers met auto’s en vliegtuigen liepen als een trein. Door de langere tijd op 1 plek zagen we veel wild en konden we ook in alle rust genieten van de prachtige omgeving. Het was zoals je hoopt dat het zal zijn als je aan zo’n vakantie begint.

Jij hebt ons bewezen dat het bijna onmogelijke ook mogelijk is.

Going Africa Safaris bedankt, het was geweldig.

A.H. de la Parra

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie de la Parra,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn te lezen dat jullie terugkijken op een geweldige en goed georganiseerde vakantie waarbij de verwachtingen zijn waargemaakt.
Eigenlijk wisten jullie al heel goed wat jullie wilden en bleek er voor mij niet meteen iets wat onmogelijk zou kunnen zijn. Dit op de beschikbaarheid na.
Maar ook dat leverde geen problemen op.

Het was een plezier om deze safari met jullie samen te stellen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Botswana en Zimbabwe, Karien en Ron

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Afgelopen zondag zijn we moe, maar zeer voldaan, na een reis van 30 uur veilig teruggekeerd in Nederland. We hebben een geweldige vakantie gehad. En wat was alles goed geregeld! Hoewel we (in onze ogen) logistiek gezien niet zo’n makkelijk reisprogramma hadden klopte alles perfect. Iedereen was op...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De complete safari was een hoogtepunt

Beste Paul,

Afgelopen zondag zijn we moe, maar zeer voldaan, na een reis van 30 uur veilig teruggekeerd in Nederland.

We hebben een geweldige vakantie gehad. En wat was alles goed geregeld! Hoewel we (in onze ogen) logistiek gezien niet zo’n makkelijk reisprogramma hadden klopte alles perfect. Iedereen was op de juiste tijd op de juiste plaats!

De locaties waar we verbleven waren heel erg leuk. Het Sango-kamp blonk uit door de altijd zingende medewerkers en superleuk was het spel wat ze op een avond samen met alle gasten speelden. We hadden een prima gids, een rustig en bescheiden man. Speciaal was dat we tijdens een avond game-drive wel tussen de 500 tot 1000 olifanten gezien hebben. In een half-open gebied bleven we maar olifanten tegenkomen, en als we eens wat verder konden kijken, niets dan olifanten. Bij de ingang van Moremi zagen we een pride leeuwen.

Daarna zijn we naar Kwara gegaan. Ook daar een heel vriendelijke en behulpzame staff. Onze gids was waarschijnlijk technisch erg kundig, maar nogal afstandelijk en dat had zijn weerslag op de sfeer tijdens de game-drive’s. Jammer genoeg zat er tegelijkertijd met ons een grote groep Duitsers (samen met een duits/nederlandse filmmaker), waarvan het merendeel weinig affiniteit had met natuur en buitenleven.
Soms leek het of onze safari’s in dienst stonden van de film, we kwamen telkens dezelfde leeuwen tegen. Bijzonder leuk was wel dat we op de eerste avond een uur lang met 5 leeuwen zijn meegereden terwijl zij aan het jagen waren.

Daarna zijn we naar Lebala gegaan. Daar hadden we een geweldig leuke gids, Kanawe. Reed rustig als het kon, maar noemde zich Michael Schumacher als het nodig was. En het was nodig, want op de dag van ons vertrek stond de airstrip van Lebala blank en moesten we vertrekken vanaf de Lagoon airstrip, maar wel op dezelfde tijd. We hebben in Lebala de wild-dogs gezien (dat was een grote wens!) en 2 keer met ze meegereden terwijl ze aan het jagen waren. Heel bijzonder! Speciale vermelding voor de kok van Lebala, we hebben er heerlijk gegeten. We hebben hier een tijd zitten praten met enkele staff-leden en we vonden het knap hoe open ze vertelden over hun land. In anderhalf uur zijn we veel wijzer geworden over Botswana. Prachtige foto’s gemaakt van natuurlijk de wild-dogs, maar ook een close-up van een vliegende eagle-owl en een fish-eagle.

De reis naar Victoria Falls verliep vlekkeloos, bij de grens met Zimbabwe was alles binnen 10 minuten afgehandeld. Het had enkele dagen en nachten langdurig en hard geregend waardoor de rivier die in deze periode toch al veel water heeft, helemaal hard stroomde. Veel mist bij de Falls, maar het is ons toch gelukt wat mooie plaatjes te schieten. Een prima afwisseling.

Als laatste stond het Somalisa acacia kamp in Hwange op het programma. Beslist een aanrader! Het kamp had een nieuwe manager en wij waren haar eerste gasten. Een enthousiast, gastvrij mens dat prachtig kon vertellen over het leven in Zimbabwe. Daarnaast heeft ook dit kamp een geweldige kok! We hebben hier enkele bijzondere dieren gezien die we eerder nog niet gezien hadden zoals de lastig te benaderen Eland en de Sable-antilope. Ook hebben we verschillende jakhalzen gezien. En ook hier weer leeuwen.

Het regenseizoen brengt met zich mee dat het gras overal hoog staat en dieren lastig te ontdekken zijn. Maar dat maakt het ook wel spannend en vraagt om een actieve rol van ons zelf. Vinden we een sport. Daarnaast is het ook het seizoen dat er veel jonge dieren zijn. De jonge leeuwtjes waren prachtig, maar ook jonge zebra’s, olifantjes en giraffen zijn geweldig om te zien.

Hoe goed de gidsen ook hun best deden, jammer genoeg hebben we geen Luipaard en Cheetah gezien, maar dan blijft er nog wat te wensen over voor een volgende keer.

Nogmaals onze complimenten voor hoe goed alles geregeld was en de tented-camps die je ons hebt voorgedragen.

Voor ons was het een speciale reis en het zal beslist niet bij dit ene bezoek aan Botswana en Zimbabwe blijven.

Met vriendelijke groeten,

Karien en Ron

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Karien en Ron,

Bedankt voor het zeer mooie verslag. Natuurlijk zijn we hier erg trots op en genieten we van de complimenten. Die complimenten deel ik graag met mijn lokale contacten. Wel jammer dat het bij Kwara wat tegen zat. Via de email ontvang ik graag de naam van de gids.

Een grote groep olifanten zoals bij Sango, zie je maar zelden. We hebben gehoord dat er inderdaad de afgelopen weken behoorlijk wat overlast is geweest door het vele water. Dat voorspelt later in het jaar, wanneer het weer droger, is veel bosbranden vanwege het vele en hoge gras.

Zelfs na zoveel jaren in bush, blijft er altijd nog wat te wensen over. Zo zou ik zelf nog erg graag de Pangolin willen zien. Maar daar is nog veel meer geluk voor nodig dan de het zien van een luipaard of cheeta en vanaf 1996 hebben we de Pangolin nog niet gezien. Alles komt op zijn tijd. Ik ken ook iemand die als eerste dier in Afrika een Aardvark zag. Het valt gelukkig dus niet te voorspellen.

Ik wens jullie veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Patricia en Wilfred

Overall cijfer voor deze safari: 9
Het was een bijzondere reis, anders dan de andere safari’s die we in het verleden hebben gedaan. Doordat we regelmatig hebben gewandeld, zijn we dichtbij de dieren gekomen. Dit was soms wel spannend, maar maakte het wel een hele bijzondere ervaring. Andy is een fantastische gids die veel wist te...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Wandelsafari met olifanten in Mana Pools, anti-poaching safari (als je dat een hoogtepunt kunt noemen..), leeuwen tijdens het eten in het kamp.

Het was een bijzondere reis, anders dan de andere safari’s die we in het verleden hebben gedaan. Doordat we regelmatig hebben gewandeld, zijn we dichtbij de dieren gekomen. Dit was soms wel spannend, maar maakte het wel een hele bijzondere ervaring. Andy is een fantastische gids die veel wist te vertellen, ook vaak dingen die we nog niet eerder hadden gehoord. Mede door zijn enthousiasme is deze reis een onvergetelijke ervaring geworden. We denken met veel plezier terug aan de diverse parken en gebeurtenissen.

Vic Falls: de anti poaching safari waarbij we helaas 7 strikken hebben gevonden.
Hwange: heel dichtbij te voet bij o.a. olifanten, leeuwen en buffels.
Matopos: neushoorn met jong te voet heel dichtbij en een mooie omgeving.
Gonarezhou: de prachtige kliffen opgelopen/beklommen (helaas wel veel wind waardoor we niet op de campsite konden blijven).
Mana Pools: wandelen met de olifanten, luipaard te voet gevolgd (nog een bijzondere herinnering aan over gehouden..), leeuwen in het kamp, prachtige natuur.
Lake Kariba: mooi landschap met dode bomen in het water, neushoorn door de struiken gevolgd, luipaard gespot.

Eigenlijk te veel om op te noemen..

Paul, bedankt dat je ons attent maakte op deze reis!

Wilfred en Patricia

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Patricia en Wilfred,

Jullie noemen de bijzondere ervaringen al mooi op. De Big-5 te voet beleven is inderdaad bijzonder en soms was een van de Big-5 wel erg dichtbij.
De anti-poaching excursie is inderdaad zeer bijzonder.
Ook de leeuwen op enkele meters van de eettafel tijdens het diner op de oever van de Zambezi rivier in Mana Pools is natuurlijk een onbeschrijfelijke ervaring.

Andy is inderdaad echt een fantastische gids en moeten we zien als een van de top gidsen en levende legendes van de Zimbabwe gidsen.
Andere "dagga boys" zoals deze top gidsen genoemd worden zijn Leon Varley, Stretch Ferreira (hebben we gezien in Mana Pools), Garth Thompson, John Stevenson en Steve Edwards (Musango).

Voor 2014 hebben we behoorlijk wat nieuwe safari's voor Zimbabwe op de website staan. Het zal je niet verbazen dat een paar van deze "dagga boys" zijn opgenomen in verschillende programma's.

Veel plezier nog bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Tanja en Henk.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Zimbabwe is geweldig! De natuur is mooi en afwisselend. De mensen zijn erg aardig. De combinatie van wandelsafari en gamedriving maakt het een mooie afwisselende reis. Weer een onvergetelijke vakantie. Paul, en weer is het je gelukt om een reis voor ons te organiseren die bij ons past. Thanx! Tanja...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: de wandelsafari met de olifanten in Mana Pools 

Zimbabwe is geweldig! De natuur is mooi en afwisselend. De mensen zijn erg aardig. De combinatie van wandelsafari en gamedriving maakt het een mooie afwisselende reis.

Weer een onvergetelijke vakantie. Paul, en weer is het je gelukt om een reis voor ons te organiseren die bij ons past.

Thanx!

Tanja en Henk

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tanja en Henk,

Zelf vind ik Zimbabwe ook geweldig. De manier waarop je daar nog een safari kunt beleven is bijzonder. Inderdaad tijdens game drives de auto uit kunne om korte wandelingen te maken of bij het camp al iets interessants hebben en er via een korte wandeling naar toe lopen. Erg bijzonder. De big 5 zien is al mooi, maar naar leeuwen, een luipaard, olifanten, buffels en een neushoorn toelopen is zeer speciaal.

Fijn dat jullie het een onvergetelijke ervaring vonden.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, Greet en Wilco

Overall cijfer voor deze safari: 9
De Zimbabwe reis is een reis waarin je je echt de jager voelt, het benaderen van de dieren te voet, het staan achter de boom of een termietenheuvel en het gevoel hebben de olifant zo te kunnen aanraken. De adrenaline voelen als je de sporen van de leeuw volgt. De...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Het dicht bij de dieren komen, dagelijks een bijzondere ontmoeting. olifanten, neushoorns, wilde honden. het echte wildernis gevoel door het wandelen en benaderen. 

De Zimbabwe reis is een reis waarin je je echt de jager voelt, het benaderen van de dieren te voet, het staan achter de boom of een termietenheuvel en het gevoel hebben de olifant zo te kunnen aanraken.
De adrenaline voelen als je de sporen van de leeuw volgt. De teleurstelling als je ze niet kunt vinden en de eerste Afrika reis hebt zonder leeuwen maar wel de spanning voelen dat ze achter elke boom kunnen zitten. Stiekem ook een beetje opluchting dat je ze niet tegenkomt.

De prachtige natuur van Gonarezhou, een park zonder toeristen. Een gids met veel ervaring die alles in het werk stelde om je de wildernis te laten beleven, uitleg over de sporen en het gedrag van de beesten. De afsluiting in Rhino Camp bij Lake Kariba is een topper, mooie plek met een bijzondere sfeer en gastvrijheid.

Kortom een TOP reis met vele hoogtepunten.

Greet en Wilko

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Greet en Wilko,

Zimbabwe leent zich inderdaad perfect voor een safari in de puurste vorm. Alleen al het wandelen in de bush geeft je het gevoel van een ontdekkingsreiziger op zoek naar het onbekende.
Dieren in je onmiddellijke omgeving tijdens het wandelen en soms erg dichtbij. Dieren vanuit een geheel ander en meer kwetsbaar perspectief. Ondanks de veiligheid van een goede gids, toch spannend en op sommige momenten adrenaline verhogend. Hoewel je het natuurlijk wel graag wilt, heb je dan niet meteen roofdieren nodig om het bijzonder te laten zijn.

Fijn dat jullie het als een TOP reis hebben ervaren vol met hoogtepunten. Na enkele keren Afrika al bezocht te hebben, een mooie extra ervaring.

Bedankt voor de zeer mooie evaluatie. Ik ben er blij mee.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, Janine en Antwain

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, We hebben een geweldige reis naar Zimbabwe gehad. Vol afwisseling in alles! De locaties waren erg mooi met als uitschieters de kampeerplaats tegenover Chilojo clifs in Gonerazhou National Park en de paradijselijk omgeving van magisch Mana Pools. Daar waren we graag langer gebleven. Jammer wel dat we (door...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Gonerazhou National Park en Mana Pools 

Beste Paul,

We hebben een geweldige reis naar Zimbabwe gehad. Vol afwisseling in alles! De locaties waren erg mooi met als uitschieters de kampeerplaats tegenover Chilojo clifs in Gonerazhou National Park en de paradijselijk omgeving van magisch Mana Pools. Daar waren we graag langer gebleven. Jammer wel dat we (door omstandigheden) de kano safari moesten missen en we wat minder dan gehoopt all day game drives konden maken. Maar wij zijn ook wel een beetje gek…………het liefst de hele dag in de bush doorbrengen wil niet iedereen.

Gelukkig wel onze groep van 6 die voorgenomen heeft om vaker samen op pad te gaan. Namibië gaan we in de steigers zetten, binnenkort. Wat we super vonden waren de gamewalks; het wild te voet benaderen (rhino’s, buffels en olifanten) zorgt voor een heel ander gevoel; soms met een zeer hoog adrenaline gehalte. De altijd zo geroemde kwalificaties van de Zimbabwaanse gidsen hebben we nu zelf ondervonden. Ze zijn top en munten uit in hun kennis van flora en fauna. De gids die we ruim 14 dagen aan onze zijde hadden, was ook nog eens zeer humoristisch en had voor alles een plan (soms was dat nodig); “we’ll make a plan”. Deze uitspraak hebben we veel vaker gehoord (tijdens onze gesprekken over het land en de (politieke) situatie. Veerkracht van de bevolking uit zich in deze slogan.

Dat we in deze (bijna) 3 weken geen kat hebben gezien, was uitzonderlijk. Het heeft echter op geen enkele manier ons gevoel over deze reis beïnvloed. Je kunt de natuur nu eenmaal niet dwingen. Heeft (op bepaalde plaatsen zoals Gonarezhou) ook wel te maken met het roerige recente verleden waarin toch veel gestroopt werd. In Matusadona hebben we 2,5 dag leeuwen getrackt (op soms hele verse sporen) Helaas, het zat er niet in. Maar o wat spannend! En wat kunnen we inmiddels aardig de versheid van sporen beoordelen 😉

Het grote kado was natuurlijk (onverwacht) het pack wilde honden in Mana Pools. Ik vergat de foto’s te maken, gelukkig is er dan wel iemand die het hoofd koel houdt. Dus Zimbabwe een aanrader? Zeker wel!

We willen graag een keer terug en de Afrika koorts is nog lang niet geblust. Eerder een chronische ongeneeslijke ‘aandoening’ geworden.

Tot ziens, dus!

Hartelijke groet,

Janine en Antwain

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Janine en Antwain,

Zelf ben ik tijdens mijn studiereis van vorig jaar ook erg enthousiast geworden over Zimbabwe en de manier waarop je daar de safari’s kunt beleven. Zeer herkenbaar dus. Je moet er geweest zijn om het te kunnen omschrijven en dan nog vind ik het lastig.

De wandelsafari zijn er fantastisch. Zelfs zonder de grote katachtige te zien al een hele ervaringen om zo dicht bij bijvoorbeeld olifanten te staan. Dat kan inderdaad niet zonder goede gidsen. Ik vind het erg fijn dat Afrikakenners zoals jullie dat zijn, dit zo weten te waarderen.

Ik kan me zeer voorstellen dat je soms vergeet te fotograferen omdat het moment te bijzonder is. Wat leuk ook dat jullie met vier andere medereizigers het plan hebben om Namibië te bezoeken.

De foto’s en de lekker makende video zijn fantastisch. Bedankt dat ik zo even mee mocht kijken.

Bedankt voor de zeer mooie evaluatie. Ik ben er blij mee.

Tot ziens ;-)

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin