Luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe - Highlights safari

Met deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe bezoekt u de hoogtepunten Moremi/Khwai GR, Chobe NP en Hwange NP.
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe - 11-daagse Highlights safari

Luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe

Botswana en ook Zimbabwe worden steeds populairder als bestemming voor een luxe lodge safari. En terecht. De meeste lodges in de parken zijn kleinschalig en waarborgen een gevoel van exclusiviteit. Opnieuw heeft Going Africa Safaris een lodge safari weten samen te stellen tegen zeer gunstige tarieven. De kleinschaligheid heeft natuurlijk gevolgen voor de beschikbaarheid.

Het zijn gewilde bestemmingen en er zijn meer mensen die van het exclusieve gevoel willen genieten. Boekingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. We raden u aan uw lodge safari vroeg te boeken. Mocht een lodge niet meer beschikbaar zijn, gaan we op zoek naar een gelijkwaardig alternatief en daarbij proberen we de prijs op een gelijk niveau te houden.

Deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe bestaat uit de volgende hoogtepunten:

 • Khwai Concessie/Moremi GR,
 • Chobe NP
 • Hwange NP
 • Victoria Falls in Zimbabwe

Boek deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe bij Going Africa Safaris

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs vanaf € 3.660,00 (laag seizoen)
De prijs vanaf € 4.460,00 (hoog seizoen)

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze luxe lodge safari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen

 • Alle transfers per auto en/of Cesna vliegtuigje.
 • Alle maaltijden
 • Alle activiteiten zoals omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van professionele gidsen.
 • SGR garantie
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen

 • Vluchten niet vallende onder het reisschema
 • Aanvullende activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)
 • Premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe

Dag 1 en 2: Khwai Concessie area (grenzend aan Moremi NP).
Bij aankomst in Maun wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van Going Africa Safaris en wordt u begeleid naar de transfervlucht naar Sango Safari Camp (zie video) in het wildrijke Khwai Community Area wat grenst aan Moremi GR. Na aankomst op Khwai airstrip volgt een transfer per 4×4 auto naar de lodge.

Gedurende uw verblijf in het kleine intieme en rustieke Sango Safari Camp (zie informatie bij accommodaties op deze website) neemt u deel aan diverse activiteiten zoals game drives (in Moremi en Khwai), nachtelijke game drives in Khwai en begeleide bush walks. Deze laaste is afhankelijk van het seizoen. Tevens is het mogelijk om bij Sango een mokoro excursie te maken (zie video).

Sango Safari Camp beschikt over 6 en-suite Meru tenten die plaats bieden aan maximaal 12 gasten. In Botswana vind u weinig gelijkwaardige lodges die zo exclusief en betaalbaar zijn en die ook nog in een enorm aantrekkelijk wildrijk gebied liggen. Het Khwai gebied staat bekend om de wilde honden die zeer regelmatig gespot worden. Wie weet hoort u ook tot de gelukkige.
Overnachting: Sango Safari Lodge (fully inclusive)

Dag 3, 4 en 5: Chobe NP.
Na het ontbijt en mogelijk nog een ochtend activiteit (afhnakelijk van het tijdstip waaropo uw transfervlucht vertrekt) wordt u naar de airstrip gebracht voor uw vlucht naar Kasane. Bij het vliegveld van Kasane wordt opgewacht door een vertegenwoordiger van Chobe Elephant Camp. Chobe Elephant Camp is in 2013 geopend en ligt ten westen van Chobe River Front en daarmee aan de rustige kant van Chobe River Front.

Daarmee voorkomt u dat u bij aanvang van de game drives tussen de auto’s van veel andere accommodaties komt te rijden. Chobe Elephant Camp is gebouwd in de stijl van een oude boerderij. Chobe Elephant Camp beschikt over zeven kamers en een familiekamer.

In het totaal kan Chobe Elephant Camp aan 18 gasten plaats bieden.
Onder begeleiding van gekwalificeerde gidsen neemt u deel aan gamedrives in Chobe NP en een boottocht op een van de speciaal ingerichte boten.
Overnachting: Chobe Elephant Camp (fully inclusive)

Dag 6, 7 en 8: Hwange National Park
In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Kasane gebracht vanwaar u omstreeks 10:00 uur per transfer over de weg naar Victoria Falls in Zimbabwe wordt gebracht. In Victoria Falls stapt u over op een andere transfer en wordt u naar Ivory Lodge gebracht waar u 3 nachten verblijft.

Ivory Lodge ligt op een eigen concervancy die grenst aan Hwange National Park. Hwange is altijd een van de beste plekken in Zimbabwe geweest om wild te spotten. Ivory Lodge wordt vaak aangemerkt als “big game country”. Leeuwen, olifanten, luipaarden en buffels worden vaak vanuit de lodge en in Hwange gespot. Ivory Lodge is gebouwd tussen de boomtoppen van reusachtige teak bossen.

De diverse habitats trekken een verscheidenheid van wilde dieren en vogels aan. Persoonlijke aandacht voor maximaal 12 gaste n staat voorop. De en-suite kamers liggen verhoogd en bieden een prachtig uitzicht op de verlichte waterhole. Nachtelijke geluiden van insecten en dieren vormen een mysterieuze kakofonie.

Het centrale gedeelte van de lodge bestaat uit een restaurant, bar en bibliotheek en liggen om het diep blauwe zwembad dat een prima toevluchtsoord is tijdens de heetste uren van de dag. 
Overnachting:
Ivory Lodge (fully inclusive)

Dag 9 en 10: Victoria Falls, Zimbabwe.
U keert terug naar Victoria Falls en wordt naar Ilala Lodge gebracht waar u de komende twee nachten verblijft. U bezoekt een van de zeven wereldwonderen, de Victoria watervallen en de omliggende gebieden. Illala Lodge ligt vlak bij de Victoria watervallen. Er worden regelmatig dieren gespot bij de lodge omdat deze grenst aan het nationale park. De ruime kamers zijn allen en-suite.

Er is een à la carte restaurant waar u onder een rijke sterrenhemel kunt genieten van het diner en met het donderend geluid van de watervallen op de achtergrond. Via de receptie kunt u diverse optionele activiteiten boeken. Ook kunt u game drive en wandelsafari’s maken. Andere activiteiten zijn white water rafting, bungee jumping, en paardrijden. Maar ook een bezoek aan een krokodillen en/of slangen farm kan geboekt worden.
Overnachting: Ilala Lodge (Ontbijt)

Dag 11: Vertrek
Deze Botswana en Zimbabwe lodge safari eindigt vandaag na het ontbijt met een transfer naar het vliegveld van Victoria Falls.

Verlengingsmogelijkheden
Deze Botswana fly-in safari biedt uitstekende mogelijkheden om te verlengen. Aan het einde van de safari is het mogelijk om langer in Botswana te blijven voor bijvoorbeeld een bezoek aan de Okavango Delta.

Boek deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe bij Going Africa Safaris

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe – Highlights

Eventueel deze safari aanpassen?

Deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe Highlights safari is een voorbeeld safari en dient te inspiratie. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld safari’s omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden.

Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Routekaart

Voor deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe hebben we een route kaart opgenomen bij de online informatie welke we ter inspiratie hebben opgenomen onder het kopje “Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?”

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Vertrek
Deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe is het hele jaar door beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling de safari onderneemt. In de regel worden de activiteiten samen met andere gasten van de accommodatie ondernomen. Per accommodatie wordt hier een maximaal aantal personen per auto of activiteit aangehouden.

Seizoenen
Voor de prijs van deze luxe lodge safari Botswana en Zimbabwe gaan we uit van de volgende seizoenen.

Laag
11 januari – maart

Tussen
april – juni en november

Hoog
juli – oktober

Bagage limiet
Vanwege de binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw uitstap naar Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun en vlucht terug vanaf Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld.
Vliegt u met een nachtvlucht naar Johannesburg dan loopt u risico’s met de aansluiting naar Maun. De vluchten richting Victoria Falls heeft meestal niet een ruime overstaptijd waardoor er kans is op het achterblijven van bagage. We verwachten dat u uw safari niet zonder uw bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie lodge safari Botswana, Familie Nijnatten

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, We zijn al weer een paar weekjes terug van onze lodge safari in Botswana. In goed overleg en op advies van jou hebben we een fanatische trip langs diverse kampen van Kwando gemaakt. Voor mij inmiddels bekent terrein maar voor mijn vrouw die na alle foto’s, films en verhalen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Wild dog pup, de wild dogs, cheeta's en heel het avontuur!

Beste Paul,

We zijn al weer een paar weekjes terug van onze lodge safari in Botswana. In goed overleg en op advies van jou hebben we een fanatische trip langs diverse kampen van Kwando gemaakt. Voor mij inmiddels bekent terrein maar voor mijn vrouw die na alle foto’s, films en verhalen het Afrika avontuur ook wel eens mee wilde maken is het zeker een betoverende reis geweest.

Het Intercontinetal Hotel in Johannesburg was top!. Super mooie kamers met goede bedden, heerlijk ontbijt en een prima service. De volgende ochtend brachten ze ons zelfs met tassen en al bij de incheckbalie van Airlink.

Ons eerste kamp was het Kwando Lebala kamp. Kleinschalig, authentiek een van mijn favorieten. De sfeer en uitstraling van het kamp, echt Afrika. Het personeel is buitengewoon vriendelijk en hulpvaardig. De tenten mooi, schoon en sfeervol. Het eten was top en de sightings weer ouderwets Lebala. Veel specimen of predators hoe je het noemen wil. Dagelijks kwamen we de troep van 19 leeuwen tegen en veel grazers en vogels. Ook wisten we na lang zoeken de dogs te vinden. Een prima start van de trip dus.

Kamp nummer twee (mijn favoriete kamp) Kwando Lagoon camp. Na het binnenlopen van de lodge en het zien van onze tent (de familietent) ook de favoriet van mijn vrouw. Mijn vrouw was er echt even stil van. Het uitzicht de aanwezige dieren van het Lagoon, de uitstraling, inrichting en ligging van het kamp zijn betoverend. Qua wild zijn wij ook hier met onze neus in de boter gevallen met als topper de pup van de wild dogs.

Heel ongebruikelijk in deze tijd van het jaar maar als de wild dogs je favoriet zijn een droom die uitkomt. Ook hebben we hier leeuwen en de twee cheetabroers gezien. Uiteraard ook de nodige grazers en vogels met als bonus twee aardwolven. Met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van Lagoon en zijn na drie nachten door gevolgen naar ons laatste kamp van deze trip Splash.

Kwando Splash Camp is een relatief nieuw kamp van Kwando en ook iets groter dan Lebala en Lagoon. En ondanks dat er maar een paar tentjes meer staan doet het toch wat drukker aan. Uiteraard wel met de Kwando service en ervaring. Het kamp en de tenten zijn moderner ingericht en gebouwd. Ik miste hier wel een beetje het authentieke Afrika gevoel. Maar des al niet te min een mooi kamp en aanrader om te bezoeken.

De concessie is zo groot dat eenmaal in het veld de iets drukkere bezetting in het niet valt. Het landschap is hier heel anders dan Lagoon en Lebala met veel meer grote open vlaktes. Het wild is hier rijkelijk aanwezig, heel veel grazer zoals buffels olifanten, impala’s en zebra’s. Ook de predators zijn goed vertegenwoordigd. We hebben hier dagelijks de cheeta gezien maar ook leeuwen en de dogs. Een pack van 25 stuks super! Ook de vogelaar kan hier zien hart ophalen we hebben heel veel soorten gezien.

Kortom een zeer geslaagde reis met goede lodges en zeer veel wild. Ik ben bang dat het Afrika virus ook bij mijn vrouw is toeslagen. In ieder geval voor deze reis onze hartelijke dank . Alles was tot in puntje geregeld en verzorgd. Een fijne contact, goede voorstellen en bij vragen een snel en houtsnijdend antwoord ook buiten de gezette tijden. Service waarvan andere aanbieders nog wel wat van kunnen leren. Ook de extra verzoeken m.b.t. mijn beperking zijn weer top opgepakt en geregeld. Nee Paul, hulde en nogmaals onze dank!

Je gaat weer van ons horen!

Groeten,

Patrick en Sonja

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Nijnatten,

Bedankt voor deze mooie en uitgebreid evaluatie. Wat fijn dat jullie tevreden terug kijken op jullie safari en de Kwando camps waar jullie verbleven.

Dat het virus nu bij beiden heeft toegeslagen is een mooi compliment. Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten.

Ook genieten van een Kwando lodge Safari, neem vrijblijvend contact op.

 

Evaluatie Botswana lodge safari, Miranda en Frederik

Overall cijfer voor deze safari: 10
Dear Paul, First off all we would like to thank you for this amazing trip that you organized for us. It was absolutely fantastic. Our trip to Victoria Falls and our fly-in safari to Botswana were brilliant. Due to the fantastic organization by Going Africa Safaris and local agents we...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Very diverse set of lodges and nature regions / landscapes. Compentency of guides and the wildlife sightings.

Dear Paul,

First off all we would like to thank you for this amazing trip that you organized for us.
It was absolutely fantastic.

Our trip to Victoria Falls and our fly-in safari to Botswana were brilliant. Due to the fantastic organization by Going Africa Safaris and local agents we were able to fully enjoy the wonderful nature offered by these destinations. The wildlife we got to observe in Botswana is both stunning and addictive. We absolutely want to go back.

Some additions:
The overall itinerary was perfect.
It was perfect to end at Setari. This was the first lodge where we actually were able to relax and enjoy the great comfort
Overall we saw a lot of animals in each of the destinations. Especially Savuti had a lot to offer (especially lions and leopard in the tree -> see attached 😉)
It was great that an local agent welcomed us at Maun Airport and helped us with the check-in

The stay at Setari indeed was very special. We had the lodge for ourselves and felt like home.
As you can tell from the pictures. Frederik organized a special candle light dinner with the help from the managers and the rest of the staff. Truly magical. 😊

Best regards and many thanks again for a wonderful trip

Miranda and Frederik
Zwitserland

Reactie van Going Africa Safaris:

Evaluatie lodge safari Botswana Miranda en Frank (Zwitserland)

Dear Miranda and Frederik,

Thank you for the feedback and I’m very happy you both look back on a great safari.

Miranda, for me it was so special to organize a safari for you. Not in the first place I was aware Frederik would organize an engagement. But secondly, after a (Agents) FAM trip in Botswana in 2013 together with you, getting an email from you telling me you remembered me being the one who should organize your special Botswana safari, made me very proud and humble. Thank you for the compliments and grant me to organize this special safari.

I hope you remember this trip for a long long time. If you both ever come to Holland, please let me know. You are invited.

Warm regards

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Berna, Freek, Corella, Freek.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul Bushman Plains Camp Een basic camp, vier tenten, we waren met z’n vieren en dit voor 5 nachten, hoe meer privé wil je hebben? Sinds enkele weken is er een manager, zodat de eigenaar Dicks en guide Diesel zich echt bezig kunnen houden met guiding. Ook is er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De verrassing om bij Lagoon/Lebala gids Balemetse te regelen

Hallo Paul

Bushman Plains Camp
Een basic camp, vier tenten, we waren met z’n vieren en dit voor 5 nachten, hoe meer privé wil je hebben? Sinds enkele weken is er een manager, zodat de eigenaar Dicks en guide Diesel zich echt bezig kunnen houden met guiding. Ook is er een derde gids in dienst, Taylor…..er zit dus groei in dit heerlijke kamp.
Wel even wennen aan de koude avonden, nachten en in de vroege ochtend…gelukkig goede kruiken in bed en warme poncho en kruik voor de ochtend gamedrive.

Het eten was echt goed, de gesprekken bij het vuur interessant en game was overweldigend.
De concessie is groot, en vol met game. Iedere dag hebben wij speciale sightings gezien. O.a. Twee pack’s of Wild Dogs met puppies,
Veel Leeuwen met cubs, 5 verschillende Luipaarden, Hyena’s, Sabel Antilopen, Buffels, Olifanten, vogels, Honey Badgers…..en nog zoveel meer moois!
Voor ons blijft dit kamp echt een aanrader!

Lagoon/Lebala
Ook hier weer geweldige dagen gehad. Het begon met de verrassing van Kwando om gids Balemetse te regelen voor ons, helemaal leuk voor de kinderen want zij hadden hem al aantal jaren niet gezien.
Lagoon blijft een van mijn favorieten, geweldige kamers, heerlijke bedden, niet zo koud, en een ongedwongen sfeer, de staff heel vriendelijk!
De game was ook hier overweldigend. Wild Dogs, natuurlijk door gids Bale gevonden 😉 maar ook veel Leeuwen met cubs, Cheetah’s, Birds.

zo ook in Lebala! Ook altijd een heerlijk kamp om naar terug te keren.

Toch verschil wanneer je in hun winter gaat…Juli…er was weinig water, de begroeiing nihil, dus konden heel veel dieren spotten en volgen.

Een van de hoogtepunten was wel de ontdekking van 7 Wild Dog puppies, waarvan niemand in Lebala op de hoogte was. Gids Bale werd later op de avond door andere gasten toegeklapt, want dankzij hem hebben zij ook kunnen genieten van deze bijzondere sighting.

The kill van de Lions met cubs….een Buffel…naast de tent van gids was ook een hoogtepunt…..de foto waar dat kleintje met schoen vd gids loopt is toch briljant!

Paul, we kijken weer terug op een onvergetelijke safari, bedankt voor meedenken!

ps ook nog voor service vd vergeten koffer!

Lieve groet,
Berna, Freek, Corella en Freek

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Berna, Freek, Corella en Freek

Bedankt voor dit mooie verslag en wat mooi dat de wens om de wild dog puppies te zien is uitgekomen. En dat meteen bij meerdere packs/
Dit naast de vele andere bijzondere encounters tijdens deze, in meerdere facetten, bijzondere safari.

Ook voor mij was het verrassing dat Kwando Balemetse voor jullie hebben over laten komen. Ik kan toch best wel een geheimpje bewaren. ;-)
Maar wat een leuke verrassing moet dit zijn geweest.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie lodge safari in Botswana

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zimbabwe, familie Rozendaal

Overall cijfer voor deze safari: 9
Zelf begonnen om een reis uit te zoeken, in eerste instantie naar Botswana, maar er kwam zoveel informatie op ons af dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Op advies van een familielid contact gezocht met Going Africa Safaris. Paul heeft ervoor gezorgd dat er een reis...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Het persoonlijk zien en ervaren van het wild en de contacten met personeel op de kampen.

Zelf begonnen om een reis uit te zoeken, in eerste instantie naar Botswana, maar er kwam zoveel informatie op ons af dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Op advies van een familielid contact gezocht met Going Africa Safaris.

Paul heeft ervoor gezorgd dat er een reis is samengesteld die ons prima paste. In Botswana zat op dat moment al veel vol voor een gezin van 6 personen en zo zijn we in Zimbabwe op safari geweest. Beide tentenkampen, Verneys en Deteema hebben we als zeer positief ervaren.

Zowel het zien van het wild als de contacten met personeelsaren super.

Een top-vakantie gehad

Familie Rozendaal (6 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Rozendaal,

Bedankt voor deze hele mooie evaluatie.

Het was inderdaad even puzzelen om voor 6 personen in een relatief laat stadium nog beschikbaarheid te vinden. Maar gelukkig lukte het in Zimbabwe en konden we daar nog een mooie safari samenstellen. Niet zonder jullie flexibiliteit natuurlijk.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze top-vakantie.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Miranda en Fred

Overall cijfer voor deze safari: 10
We hebben een prachtige reis gemaakt naar Namibia en Botswana, alles was tot in de puntjes goed geregeld door Paul. De eerste lodge was Nambwa tented lodge, het laatste stukje naar de lodges ging met een boot over de Kwando river , hier begon voor ons al de safari. Nambwa...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Sango Safari Camp

We hebben een prachtige reis gemaakt naar Namibia en Botswana, alles was tot in de puntjes goed geregeld door Paul. De eerste lodge was Nambwa tented lodge, het laatste stukje naar de lodges ging met een boot over de Kwando river , hier begon voor ons al de safari.

Nambwa tented lodge ligt op een prachtige locatie met een goed uitzicht en zeer mooie lodges. De tweede lokatie was Chobe elephant camp. Mooie lodges op een heuvel met mooi uitzicht over de vallei. Hier hebben we mooie game drives gedaan en veel wild gezien, waaronder de leeuwen en wilde honden.

De derde locatie was Sango safari camp, hier wederom mooie lodges met een prachtig uitzicht, mooie game drives gedaan en de mokoro. Hier al veel wild gezien, wat ik minder vond, was de vele auto’s, als er wild gespot was, dan stonden er wel zo’n 12 auto’s omheen en dat vond ik minder. Verder voor mij een van de mooiste locaties, zowel de lodge als het camp.

De vierde locatie was Kwando Splash Camp, zeer mooie locatie in de Delta, jammer dat deze flink uitgedroogd was, maar doe je niets aan, dat is moeder natuur. Hier hele mooie game drives gedaan en eigenlijk alle dieren gespot die je graag op een safari wilt zien en een stukje over de delta gevaren. De lodge zelf vond ik te groot en te luxe achteraf, ik hou zelf meer van het knusse en het gezellige van een tent.

Al met al een zeer mooie ervaring, zeer goed georganiseerd door Going Africa Safaris, een dikke 10.

Fred en Miranda

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Miranda en Fred,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van deze lodge safari.  Wat fijn dat jullie tertugkijken op een zeer goed georganiseerde safari.

Het is inderdaad zo dat bepaalde gebieden in Botswana de laatste jaren steeds drukker zijn geworden. Het Khwai gebied is er helaas één van. Er zijn steeds meer accommodaties gekomen en het gebied is ook noodzakelijk voor selfdrives om van of naar Savuti te komen.
Laten we hopen dat Botswana niet ten onder gaat aan de grote populariteit.
Blijft dat jullie enorm veel gezien hebben van wilde honden, luipaarden, cheeta's, leeuwen, etc.......

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari in Botswana met een combinatie van Nambwa Tented Lodge in Namibie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Luuk, Annet en Jaap

Overall cijfer voor deze safari: 8
Wij Luuk, Annet en Jaap zijn naar Botswana en Namibie (Caprivi strip) geweest voor een twaalfdaagse lodge vakantie. We hebben gekozen voor 4 verschillende lodges in 4 andere gebieden voor de duur van 3 dagen per lodge. Paul heeft voor ons de trip samengesteld met daarin een goede opbouw en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: gamedrives, gastvrijheid, eten, sightings en accommodaties

Wij Luuk, Annet en Jaap zijn naar Botswana en Namibie (Caprivi strip) geweest voor een twaalfdaagse lodge vakantie. We hebben gekozen voor 4 verschillende lodges in 4 andere gebieden voor de duur van 3 dagen per lodge.

Paul heeft voor ons de trip samengesteld met daarin een goede opbouw en fijn reistempo. Goede lodges op prima locaties de een wat luxer als de ander maar allemaal goed. We begonnen in Nambwa tented lodge in Namibie waar we per boot werden heengebracht en de lodge ligt aan de Kwando rivier.

Mooie ruime luxe tenten, zeer gezellig en gastvrij kamp met top personeel en heel lekker eten. Veel gezien maar verwacht geen grote roofdieren, die zijn er niet altijd. Goede sightings.

Ons volgende kamp was Chobe Elephant Camp. Een basic maar prima lodge(chalets), goed eten, leuk personeel en goede gidsen. Goede gamedrives gehad met veel plains game, leeuwen, hyena`s, wilde honden. Goed eten wederom. Min puntje was een boottrip over de Chobe (die hadden we, Luuk en Annet) al eens gemaakt. Die was een volle dag en prachtig. Dit keer was hij maar anderhalf uur en dat is te kort om het goed te beleven. Maar no big deal voor de rest goed.

Daarna was het Sango safaricamp in de Kwai-Moremi regio aan de beurt. Ook prima kleinschalig en super gezellige lodge. Basic maar prima. Veel goede sightings waaronder luipaarden, leeuwen, olifanten en zelfs een aardvark. Kan druk zijn met jeeps. Weer top eten en personeel.

Als afsluiter de delta, Kwara concessie. Daar had Paul Splash camp voor ons bedacht. Deze lodge behoort tot Kwando safaris die meerdere lodges heeft in Botswana. Nieuwe luxe lodge van alle gemakken voorzien. Goede service en dito personeel als ook goed eten.

De mokoro trip, bootcruise en game drives waren heel goed. Helaas was de delta erg droog maar dat had zeker geen invloed op de sightings. Die waren super met oa wilde honden, leeuwen, cheetah, dassen, krokodillen en nog veel meer.

Ook de tranfers (auto, vliegtuigen) waren prima en gunstige tijden. Dusssss heel tevreden reizigers met een top safari achter de rug.

Prima geregeld door Going Africa Safaris

Luuk, Annet en Jaap

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Luuk, Annet en Jaap,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van deze lodge safari.  Een Aardvark zien, dat is niet veel mensen gegeven. Wat een pracht sighting.
Fijn dat jullie heel tevreden zijn en een top safari achter de rug hebben.

Het voordeel van Chobe Elephant Camp is dat het niet in of nabij het drukke Kasane ligt. Voor game drives meer ideaal omdat het dan niet zo druk is aan de west-kant van Chobe. Voor de bootsafari is het inderdaad wat nadeliger vanwege de noodzakelijke transfers.

Fijn dat jullie naast al deze bijzondere sighitngs ook het eten bij de camps als 'goed' waarderen. Zeker wanneer je uit dit vakgebied komt. ;-)

Ik hoop dat jullie nog lang blijven nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Botswana, Annerie en Willem en Barbara en Hans-Dieter (Duitsland)

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben ontzettend genoten van deze prima door Paul geadviseerde en georganiseerde reis. Alles klopte tot in detail. Elk kamp was op zijn manier uniek, maar voor ons was Kwando Lebala het absolute hoogtepunt wat beleving betreft. Voor ons een onvergetelijke vakantie in een zeer gastvrij land met ontzettend lieve...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Kill van cheetah.

Wij hebben ontzettend genoten van deze prima door Paul geadviseerde en georganiseerde reis.
Alles klopte tot in detail.

Elk kamp was op zijn manier uniek, maar voor ons was Kwando Lebala het absolute hoogtepunt wat beleving betreft.

Voor ons een onvergetelijke vakantie in een zeer gastvrij land met ontzettend lieve mensen..

Annerie, Willem,
Barbara en Hans-Dieter (Duitsland)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Annerie, Willem, Barbara en Hans-Dieter,

Bedankt voor het tijd nemen voor deze er mooie evaluatie en waardering. Fijn dat de safari in Botswana voor jullie een opnvergetelijke vakantie is gewest.

Wat ook erg leuk is om te horen is dat alles tot in detail klopte. Mooie woorden en fijn om te horen te krijgen.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze safari.

Het was me een genoegen om deze safari voor jullei samen te stellen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe lodge safari, Solange en Edward

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Eens te meer was alles perfect geregeld. De reis naar Hwange en Mana pools in Zimbabwe was, zoals je ons voorspeld had een bijzondere ervaring. Inderdaad wat moeilijker te spotten dieren, maar een schitterende bush-ervaring. Het verblijf in Goliath safaris en de manier waarop Stretch Fereira met zijn...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: wandelsafari met Strech Fereira  

Beste Paul,

Eens te meer was alles perfect geregeld. De reis naar Hwange en Mana pools in Zimbabwe was, zoals je ons voorspeld had een bijzondere ervaring. Inderdaad wat moeilijker te spotten dieren, maar een schitterende bush-ervaring.

Het verblijf in Goliath safaris en de manier waarop Stretch Fereira met zijn klanten de dieren benadert zijn onvergetelijk.

Vriendelijke groeten …tot de volgende safari.

Edward en Solange

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Solange en Edward,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Wat fijn dat ook Zimbabwe jullie goed is bevallen en dat jullie opnieuw terugkijken op een perfect geregelde safari.

Stretch is met zijn benadering en zijn kennis inderdaad een legende. We hebben Stretch zelf tweemaal meegemaakt en ook wij kijken er met veel plezier op terug. De manier waarop hij de mogelijkheden herkent om dichterbij dieren te kunnen komen en waarop het lijkt alsof hij de dieren ook op het gemak kan stellen is wonderbaarlijk. Die man moet eigenlijk een boek gaan schrijven. Net als veel andere gidsen overigens.

Fijn dat de vooraf gegeven informatie in de praktijk geen geweld is aangedaan.

Het was een plezier om deze safari voor jullie samen te stellen en nog veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Annemieke, Barbara en Winnie

Overall cijfer voor deze safari: 9
Prachtige droomreis gemaakt rondom/in de Okavango delta. Op advies van Paul het verblijf in de delta zelf niet langer dan 2 nachten, en de nadruk op het bezoek aan de parken, waarvan Chobe Elephant Camp wel tot het hoogtepunt behoorde: De game-drives in het park waren fenomenaal: langs rivier de...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Chobe elephant camp + safari's met Gabriel

Prachtige droomreis gemaakt rondom/in de Okavango delta. Op advies van Paul het verblijf in de delta zelf niet langer dan 2 nachten, en de nadruk op het bezoek aan de parken, waarvan Chobe Elephant Camp wel tot het hoogtepunt behoorde: De game-drives in het park waren fenomenaal: langs rivier de Chobe, met prachtige landschappen met Baobab bomen en een enorme diversiteit aan dieren.

Een geweldige gids die veel wist te vertellen, rekening hield met onze wensen (ook vogels spotten, niet alleen op jacht naar de leeuw, maar vooral ook tijd en oog hebben voor al het andere bijzondere dat het park te bieden heeft) en erg prettig in de omgang was.
De staf van het kamp zorgde voor een supervriendelijke, prettige ontvangst en verzorging. Heerlijk eten en vooral het gevoel dat je in de watten wordt gelegd.

De mensen van Gunnscamp in de Okavango Delta waren ook zeker erg vriendelijk. Ook hier een prettige ontvangst. Een zeer bijzondere ligging van het kamp. Goed ingerichte, ruime tenten midden in het deltagebied, met olifanten en nijlpaarden die echt voor je tent langslopen en zwemmen. Maar de tochtjes in de mokorro waren toch van een andere orde dan de game drives in Chobe park. Meer rustig voortgeduwd worden, genieten van het landschap met veel minder dieren dus ook minder spektakel. Voor ons minder afwisseling m.b.t. de activiteiten en daarom waren 2 nachten hier voldoende.

Daarna naar Sango waar de kwaliteit weer was als bij Chobe Elephant Camp, heerlijk! Van hieruit game drives gemaakt door het Khwai Community Area (prive consessie) en door het Moremi park, De safari’s naar het Khwai Community Area waren ook mooi, maar veel minder dieren in een minder afwisselende omgeving. Door goed speurwerk van onze gids hebben we hier wel weer prachtige luipaarden gezien en wilde honden met puppies heel bijzonder.
Ook het uitstapje naar Moremi was zeer de moeite waard, meer dieren en uiteindelijk ook de leeuwen op een paar meter. Wauw!! Kortom dit was de vakantie van mijn leven, en gelukkig nog de foto’s om heel lang na te genieten!

De telefoongesprekken voorafgaand aan onze reis hebben ervoor gezorgd dat onze wensen over hoe deze vakantie eruit moest gaan zien perfect zijn uitgekomen.
Bedankt Paul voor deze onvergetelijke reis en de goede adviezen !

Ps de foto’s worden nog uitgezocht en misschien nagestuurd……

Annemieke, Barbara en Winnie

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Annemieke, Barbara en Winnie,

Bedankt voor het tijd nemen voor deze mooie evaluatie. Fijn dat de safari in Botswana is geworden zoals gewenst. De vakantie van jullie leven. Mooie woorden en fijn om te horen te krijgen.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze safari en wanneer we nog eens wat foto's mogen ontvangen, is dat natuurlijk altijd leuk.

Het was me een genoegen om deze safari voor jullei samen te stellen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Als eerst uiteraard onze dank voor het perfect organiseren van onze reis naar Botswana. Alles was tot in de puntjes geregeld. Het enige nadeel aan deze trip was het lange wachten voor vertrek. Omdat we met zes man sterk op pad gingen moesten we door de beperkte beschikbaarheid...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: luipaard met jong, cheeta met jong en kill en natuurlijk de dogs maar eerlijk gezegd was heel de reis een aaneenschakeling van hoogtepunten

Beste Paul,

Als eerst uiteraard onze dank voor het perfect organiseren van onze reis naar Botswana. Alles was tot in de puntjes geregeld. Het enige nadeel aan deze trip was het lange wachten voor vertrek.
Omdat we met zes man sterk op pad gingen moesten we door de beperkte beschikbaarheid in de lodges erg vroeg boeken. Maar terug kijkend op onze reis achteraf zeker het lange wachten waard!

Beide door ons bezochte lodges: Kwando Kwara en Kwando Lebala camp waren zoals we van Kwando gewent zijn top. Prima eten, netjes, schoon en buitengewoon vriendelijk, gezellig en behulpzaam personeel. We hebben in beide lodges vier nachten doorgebracht om zo de trefkans met het aanwezige wild te vergroten. En niet geheel zonder resultaat.
We hebben op beide locaties verschrikkelijk veel mogen zien. Een Luipaard met een vier maanden oud jong, cheeta moeder en dochter met een kill, diverse leeuwen troepen, meerdere wild dogs packs. In Lebala hebben we zelfs vier dagen met de wilde honden meegereden met als bonus een jacht vlak bij het kamp op een kudde gnoes waar de langstrekkende olifanten zich mee gingen bemoeien.

En een wilde hond die aan kwam lopen met een door ons verloren petje tijdens de achtervolging. Honderden olifanten, nijlpaarden, grazers en vogels kortom fantastisch. Uiteraard met alle lof en credits voor onze gidsen en trackers.
Bale en KT in Kwara en Vasco en Sea in Lebala. Echt super gasten! Omdat we met zes man onze eigen wagen hadden konden en mochten we doen en laten wat we wilde. De gidsen waren overal voor in en duidelijk in hun nopjes dat we geen restricties hadden.
Met 50 km per uur over de vlaktes en crossend door de mopani bossen echt mooi. Buiten dat waren ze super hulpvaardig gezellig en hebben we veel met ze gelachen. Kortom een super mooie reis die mede ook door de tussen personen van Going Africa Safaris en Kwando in Maun soepel verliep. Zeker voor herhaling vatbaar!

Paul bij deze nogmaals bedankt voor de goede zorgen!

Groeten, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick,

Een safari met zes mannen. Dat moet een mooi verhaal zijn. Een groep met zeer ervaren safarigangers en met mannen die voor de eerste keer naar Afrika afreisden. Wat zijn de first timers met de neus in de boter gevallen.
Bedankt voor het toesturen van de foto's. Hieruit blijkt de succesvolle safari. Die foto van het jonge luipaardje vind ik echt erg mooi. Maar daarmee doe ik de andere foto's te kort en dat is zeker onterecht.

De feedback die ik ontving van mijn lokale partner die jullie op het vliegveld van Maun hebben ontmoet, voorspelde al veel positiviteit.

Ik heb nooit geweten dat wilde honden kunnen apporteren. Wat een bijzonder verhaal. De cab verliezen en-route naar de wilde honden en dan een wilde hond die de cab naar de auto terug komt brengen. Een cab met een verhaal en om te bewaren.

Wat hebben jullie veel gezien. Ongelofelijk. Ik hoop dat jullie nog lang na zullen genieten van deze geslaagde Kwando lodge safari in het noorden van Botswana. Ik kan me voorstellen dat het weer naar meer smaakt.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Kwando lodge Safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick
Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick
Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin