Luxe Zambezi kanosafari - 4-daagse kanosafari Mana Pools

Luxe Zambezi kanosafari langs de oevers van Mana Polls NP in Zimbabwe
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Luxe Zambezi kanosafari langs de oevers van Mana Pools, 4-daagse

Luxe Zambezi kanosafari

De luxe Zambezi kanosafari langs de oevers van Mana Pools is een vierdaagse luxe mobiele kanosafari. U verlaat het mobiele camp bij zonsopkomst om op een ontspannen manier naar het volgende camp te kanoën. Tegen zonsondergang komt u bij het volgende camp aan waar u een verfrissend drankje krijgt aangeboden en heerlijk kunt genieten van een warme douche en een heerlijk diner.

Tijdens deze vierdaagse luxe Zambezi kanosafari volgt u de Zambezi rivier langs de oevers van Mana Pools National Park en kunt u op een unieke manier genieten van de wilde dieren die hun dorst komen lessen langs de rivier. Niet zelden ziet u olifanten de rivier oversteken. Deze luxe kanosafari begint nabij het punt waar de Ruckomechi rivier en Zambezi rivier samenkomen en verder volgt u de oevers van Mana Pools tot op de hoogte van Illala Camp tegenover Chikwenya eiland in Mana Pools National Park.

Om deze luxe Zambezi kanosafari op de eerste dag op tijd te kunnen beginnen dient u vóór 11:30 uur in Mana Pools te zijn. Dat kan per auto of per vliegtuig. Maar om meer rust te creëren raden wij u aan de nacht vóór vertrek al door te brengen in Camp Zambezi. Deze overnachting kunnen wij voor u verzorgen.

Boek deze luxe Zambezi kanosafari bij Going Africa Safaris

Vertrekdagen

Periode
Deze luxe Zambezi kanosafari kan vanaf april t/m november gemaakt worden.

Vertrekdagen
Deze luxe Zambezi kanosafari vertrekt op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag.

Minimaal aantal personen
Deze luxe Zambezi kanosafari is in beginsel een groepsreis waarop dus meerdere mensen kunnen inschrijven. Elke vertrek is gegarandeerd bij minimaal 2 personen.

Privé vertrek
Boekt u met 4 personen, dan is het mogelijk om deze luxe Zambezi kanosafari privé te boeken.

Prijs per persoon

$ 1.240,00 (laag seizoen 2021)
$ 1.587,00 (hoog seizoen 2021)

Dit zijn de reguliere prijzen van de lokale organisatie. Hierop ontvangt u bij ons een mooie korting welke afhankelijk is van het aantal personen en eventueel aansluitend arrangement.

Let op: Voor deze luxe Zambezi kanosafari presenteren we de prijs in Amerikaanse Dollars. Bij boeking rekenen we de prijs om naar Euro’s tegen de dan geldende omrekenkoers.

 

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze luxe Zambezi kanosafari

 • Alle maaltijden conform reisschema
 • Drankjes (zoals geïmporteerde wijnen, bier, frisdranken en mineraal water, thee, koffie en cordials)
 • Kampeer- en kano equipment
 • Gids

 

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze luxe Zambezi kampeersafari

 • Transfers naar en van Mana Pools
 • National park fees
 • Persoonlijke uitgaven.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Reisbeschrijving

Luxe Zambezi kanosafari

Dag 1
Nadat u door de gids bent opgehaald, wordt u via een transfer door het fraaie Mana Pools NP en langs de oever van de Zambezi naar het camp gereden waar u vannacht overnacht. Onderweg kunt u een grote verscheidenheid aan wilde dieren tegen komen. Het gebied is wildrijk en deze game drive is meestal al erg succesvol. De gids geeft u uitleg over de dieren en de flora die u tegenkomt in dit unieke leefgebied.

Bij aankomst in Vundu Camp wordt u welkom geheten door het camp personeel en kunt u genieten van een heerlijke lunch. Na deze lunchstop rijdt u verder naar het startpunt van deze luxe Zambezi kanosafari.

Het startpunt ligt op de plek waar Ruckomechi rivier en de Zambezi rivier samen komen. De gids geeft u een uitgebreide briefing, wijst u op de First aid kit en waar deze ligt en u krijgt uitleg over wat u in geval van nood moet doen. Ook krijgt u uitleg over de basistechnieken van het sturen en controleren van de Canadese kano die 5,5 meter lang is.

Na deze briefing en uitleg vertrekt u voor de eerste kilometers kanoën op de Zambezi. Langzaam vaart u stroomafwaarts richting Camp Vundu. Deze kilometers staan vooral in het teken van het kennismaken van de kano en de omstandigheden. Natuurlijk maakt u ook kans om meteen dieren te zien. Naast de vogels die worden aangetrokken door het water zijn er ook de zoogdieren die hun orst komen lessen. Nijlpaarden, buffels, olifanten, diverse antilopensoorten en krokodillen kunnen worden gezien.

Tegen zonsondergang bereikt u Camp Vundu. U kunt zich onder een warme douche lekker opfrissen en onder het genot van een drankje en snacks relaxen en genieten van de ondergaande zon. Een kampvuur vormt vaak het centrale punt waar de gebeurtenissen van de dag worden besproken en eerste ervaringen worden gedeeld terwijl op de achtergrond al druk wordt gewerkt aan uw driegangen diner.

Dag 2
Vandaag staat u vroeg op. Terwijl de zon nog niet op is gekomen, wordt buiten uw tent warm water in de verhoogde bassins gedaan. U kunt u heerlijk opfrissen voordat u thee, vers gezette koffie, muffins of zelfgemaakte koekjes bij het kampvuur krijgt aangeboden.

Ondertussen wordt uw bagage, met daarin alleen de benodigdheden die u tijdens de kanotocht van vandaag nodig heeft, door de camp assistenten in uw kano geladen. Denk daarbij aan een kleine dagrugzak met daarin alleen maar essentiële dingen als zonnebrandcrème, camera, reserve batterijen, hoed, verrekijker, etc…..

Het streven is om op de Zambezi rivier te zijn om de zonsopkomst te bekijken. Magische momenten waarbij u betoverd wordt terwijl u rustig met de stroom m e edrij ft en luistert naar de geluide n van de Afrikaanse wildernis die ontwaakt en aan een nieuwe dag begint. Na een paar uur te hebben gekanood, is het tijd voor het ontbijt. Op de oever wordt onder een van de acaciabomen een mooi plekje gezocht.

Na het ontbijt is het mogelijk om een korte wandeling te maken op de oevers en in de omliggende bossen. Een geweldig moment om uw geluk te proberen en om roofdieren te ontdekken die zich al in de schaduw verstoppen. Maar de kans is ook groot om een olifant of andere zoogdieren tegen te komen die op weg zijn naar de rivier om hun dorst te lessen.

Sporen van dieren worden gevolgd en uitgelegd. De gids zal fascinerende feiten over vreemde insecten delen evenals een schat aan kennis over deze kleine wereld die wel degelijk een belangrijk onderdeel vormt van deze fraaie habitat en dit unieke gebied. Weer terug bij de kano’s vaart u verder stroomafwaarts naar een gebied dat bekend staat om zijn enorme, oude “elephant bulls”. Misschien ziet u er wel een de rivier overstekken of waden om op zoek te gaan naar het verse gras.

Rustig glijdt u dan langs deze geweldige reuzen. Hun hoge leeftijd en ervaring heeft ze rustig gemaakt waardoor ze de kano’s negeren. De lunchpauze breekt aan en zo langzamerhand is het warm geworden. De kano’s worden op de oever getrokken en in de schaduw van de maho nie bomen geniet u van uw uitgebreide lunch.

Na de lunch heeft u de keuze om nog een korte wandeling door het mahonie bos te maken of om even lekker relaxen en te genieten van een siësta. Wanneer de temperatuur al weer wat zakt worden de kano’s weer in het water geschoven en begint u aan het laatste at te leggen traject van vandaag. Terwijl u kunt blijven genieten van wat u te zien krijgt, nadert u tegen zonsondergang Chessa camp. U wordt opgewacht en welkom geheten door het personeel.

Chessa camp kijkt uit over een smal kanaaltje en wordt door een open grasvlakte van 500 meter gescheiden van de Zambezi rivier. Vaak worden op de grasvlakte buffels, waterbokken, olifanten en nijlpaarden gespot.

Dag 3
De dagindeling ziet er ongeveer hetzelfde uit als gisteren met een start vlak voor zonsopkomst. Vandaag vaart u langs het belangrijkste wildlife gebied van Mana Pools maar waar weinig mensen en auto’s komen. De dichtstbijzijnde weg bevind zich 3 tot 5 kilometer landinwaarts. Daarmee passeert u een door mensen verlaten gebied en bent u alleen in deze prachtige omgevingen.

Het ontbijt wordt genoten op de grasvlaktes van de Mbera rivier. Een prachtig acacia bos met grote vlaktes met dik “Adrenaline” gras is een favoriet gebied van de roofdieren. Tegen het einde van het droge seizoen wordt dit gebied ook bezocht door vrouwtjes olifanten met hun baby’s.

De ochtend wordt verder doorgebracht met peddelen door een doolhof van kleine kanaaltjes alvorens u opnieuw de Zambezi rivier bereikt. De lunch geniet u op een van de ondiepe zandbanken in het midden van deze majestueuze rivier. Een hele aparte ervaring om in het enkelhoge water de stoeltjes en tafel neer te zetten terwijl op niet al te grote afstand de rivier weer dieper wordt en de rivier zich aan beide kanten uitstrekt met natuurlijk haar vaste bewoners.

Vanmiddag is de laatste kans om te kanoën. Afhankelijk van het waterpeil en de tijd, is er nog een mogelijkheid om Chikwenya Island te voet verkennen. Dit unieke eiland is de grootste van dit gedeelte van de rivier en heeft een rijk vogelleven en een aantal interessante zoogdiersoorten.
Vanmiddag peddelt u naar Illala Camp waar u de laatste nacht doorbrengt in de luxe van dit rustieke camp .

Dag 4
Afhankelijk van uw vertrektijd of ook wanneer u naar een ander camp gaat in Mana Pools is er nog tijd voor een vroege ochtendwandeling voordat u gaat ontbijten. Maar misschien wilt u gewoon even rusten en alle opgedane mooie indrukken even weer de revue laten passeren. In de loop van de ochtend wordt u naar de airstrip of naar Nyamepi hoofdkamp gebracht w aar u afscheid neemt.

Een afscheid vol herinneringen en mooie ervaringen en die u met een rijk gevoel weer terug laten keren naar de meer bewoonde wereld.

Verlenging
Deze luxe Zambezi kanosafari is uitermate geschikt om met een wandelsafari in Mana Pools NP te combineren. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op de website.
Een uitstekende en net zo avontuurlijke verlenging is bijvoorbeeld een meerdaagse luxe Mana Pools wandelsafari.

Route kaart

luxe Zambezi kanosafari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

ONDANKS DAT DIT EEN LUXE ZAMBEZI KANOSAFARI IS, IS DIT EEN AVONTUURLIJK EN SPORTIEVE KANOSAFARI.
VAN HET AANGEGEVEN REISSCHEMA EN DE GENOEMDE TIJDEN TIJDENS DEZE KANOSAFARI KAN WORDEN AFGEWEKEN WANNEER ER ZICH ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN VOORDOEN.

Non participatie
Dit is een luxe Zambezi kanosafari en alle werkzaamheden in het camp worden verricht door de camp assistenten. U hoeft dus niet zelf uw tent op te zetten, etc… zoals bij de andere Zambezi kanosafari’s.

Seizoenen
Het laagseizoen is van november t/m mei.
Het hoogseizoen is van juni t/m oktober.

Belangrijke informatie
Algemene informatie voor de luxe Zambezi kanosafari (Engels)

 

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het zit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is.

Deze bepalingen kunnen regelmatig wijzigen.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Harare zijn niet bij de prijs inbegrepen. Mogelijk heeft u op de heenweg een overnachting nodig alvorens door te vliegen naar Mana Pools NP.

Afhankelijk van uw aansluitende arrangementen kan het zijn dat u op een andere  manier in Mana Pools. Laat ons dit bij boeking weten op het moment dat u de aansluitende arrangementen niet via Going Africa Safaris regelt.

Vanzelfsprekend regelen we ook graag uw aansluitende arrangementen waardoor we een aantrekkelijk prijs kunnen bieden. Dit voorkomt ook eventuele problemen bij het niet goed aansluiten van uw totale safari.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Zambezi kano safari Mana Pools, Ineke en Wim

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul, We zijn heel tevreden teruggekomen. De kanotocht bood ons de gelegenheid om echt buiten te zijn, zoals we wilden. Je was even bezorgd of het kanoen voor ons niet te zwaar zou zijn, maar het ging prima met ons tweeen in dezelfde kano. Landschappelijk heel mooi op vooral...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De hele kano ervaring

Hoi Paul,

We zijn heel tevreden teruggekomen. De kanotocht bood ons de gelegenheid om echt buiten te zijn, zoals we wilden. Je was even bezorgd of het kanoen voor ons niet te zwaar zou zijn, maar het ging prima met ons tweeen in dezelfde kano. Landschappelijk heel mooi op vooral de 2e helft. Wildlife was heel beperkt, maar als er dan iets was kon het een heel bijzondere ervaring opleveren (zoals die van de drinkende olifanten, waar we vlak voor lagen. Of een Malachite kingfisher van vlakbij).

Het contact met de Afrikaanse gidsen vonden we ook erg de moeite waard (over van alles gepraat, waaronder natuurlijk over de malaise in Zimb). Onze gids Zera was top in alle opzichten en leidde ons met grote zorg om alle hippo’s heen. Zijn hulpgids Manu, met een scherp oor en oog, was ook heel prettig.

De combinatie met Chobe paste ook heel goed, want hier stikte het juist van het wildleven. Net de goede aanvulling dus. De rode bijeneter, waar we langs de Zambezi vergeefs naar zochten, bleek tot onze grote verrassing hier nog te zitten.
Vlakbij Ihaha kampplaats 1 zaten ze met ‘n stuk of 100 in een dode boom; ‘s middags was de floodplain (nog onder water staand en geleidelijk aan droogvallend) hun jachtterrein. De transfers waren naadloos.

En SAA, die ons de vorige keer zoveel problemen gaf door een enorme vertraging, vloog nu perfect.

Kortom, we hebben genoten. Afrika blijft voor ons een lokkende bestemming.

Met hartelijke groet, Ineke en Wim

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ineke en Wim,

Bedankt voor het toesturen van jullie verslag. Wat fijn dat jullie tevreden zijn teruggekomen. Ik had inderdaad in het begin wel wat twijfels of het de juiste keuze zou zijn. Tien dagen in een kano is in de regel toch wel een aanslag op iemands gestel.
Vandaar ook mijn kritische benadering.

Inzet van jullie reis was in beginsel inderdaad de rode bijeneter. Het seizoen hiervoor was niet gunstig. Maar erg fijn dat jullie de rode bijeneter nog wel in Chobe hebben gezien. Fijn om te lezen dat de transfers goed waren geregeld.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze grotendeels sportieve belevenis.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zambezi kano safari Mana Pools, Ineke en Wim

Evaluatie kanosafari Mana-pools Zimbabwe, Heleen en Harry

Overall cijfer voor deze safari: 10
Hallo Paul We zijn inmiddels alweer hard aan het werk, ff schakelen na zo’n indrukwekkende en fantastische reis. Het was allemaal even geweldig en zijn nu vol van alle mooie herinneringen. De kanosafari Mana Pools was zeker een “high-light”, helemaal top. Dom van me dat ik totaal vergeten was de transfervlucht naar...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Wij vonden het geheel fantastisch, slapen, kanoen, eten, gezelschap.

Hallo Paul

We zijn inmiddels alweer hard aan het werk, ff schakelen na zo’n indrukwekkende en fantastische reis. Het was allemaal even geweldig en zijn nu vol van alle mooie herinneringen. De kanosafari Mana Pools was zeker een “high-light”, helemaal top. Dom van me dat ik totaal vergeten was de transfervlucht naar Mana Pools van te voren te confirmeren…………..we kwamen zaterdagavond terug van een 10-daagse rondtrektocht met eigen 4×4 en nogmaals zo totaal niet aan vluchtbevestiging gedacht.
Geluk dus voor ons dat we dezelfde dag later alsnog konden vliegen. Dit liep allemaal gesmeerd. Heel fijn dat wij meekonden. Hoe het kon dat we telefonisch niet bereikbaar waren, begrijp ik nog steeds niet………..maar eind goed al goed.
We hebben het enorm gewaardeerd dat de staff medewerker (Papamike) ons in Mana Pools meteen meenam op een prachtige gamedrive de middag van aankomst (we konden immers vanwege het missen van de ochtend vlucht niet meer kanoën). Voor ons voelde dit als een enorm cadeau, prachtig licht in de namiddag en meteen getrakteerd op olifanten, alle variaties van antilopes en zelfs ……..een leeuw die lag te luieren in de zon. Aangekomen bij het kamp volgde een leuke ontmoeting met de gidsen en de andere twee gasten, een jong Frans couple op huwelijksreis.

Je weet niet wat je overkomt wanneer midden in de wildernes onder de sterrenhemel de tafel gedekt staat en een culinair drie gangen diner wordt geserveerd. ‘s Nachts vanuit je heerlijke bed naar de sterrenhemel boven je kijken en de leeuwen horen brullen……had je dat ooit kunnen dromen? Heerlijk geslapen trouwens. Bij zonsopgang het water op, de stilte, het rustig peddelen, de dieren………….ontroerend mooi! Er zijn zoveel rustmomenten tijdens de kanodagen ingebouwd dat het qua uithouding goed te doen is. Ik heb me ‘s avonds bij aankomst in het kamp nooit uitgeput gevoeld. We waren onder de indruk van de geoliede organisatie van het geheel. Midden in de natuur, omringd door de wildernis en toch zoveel kwaliteit. De gidsen Gus en Campbell konden werkelijk alle vragen beantwoorden, hun kennis en kundigheid maakte dat we ons geen moment onveilig voelden, zelfs niet als we een groep van 15 hippo’s moesten passeren. De sfeer in onze groep (4 gasten en 2 gidsen) was geweldig, hele goede klik. Interessante discussies en fijne gesprekken tijdens het diner onder de sterrenhemel. Een trip om nooit meer te vergeten in alle opzichten……………..
De rest van het programma ken jij en was helemaal fantastisch voor ons.

Oké Paul, twee zeer tevreden klanten dus. Dank voor bemiddeling en vooral ook dank aan de lokale partner die ook meteen een oplossing geregeld heeft toen we de vlucht gemist hadden.

Heleen en Harry

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Heleen en Harry,

Bedankt het mooie verslag van jullie meerdaagse kanosafari bij Mana Pools. Het was inderdaad even spannend toen ik op maandag vroeg in de ochtend het bericht ontving dat jullie de vlucht naar Mana Pools hadden gemist.

Omdat jullie een eigen programma hadden voorafgaande aan het vertrek naar Mana, was het zaak om zelf contact op te nemen met de Altair om de bevestiging te krijgen van de daadwerkelijke vertrektijd de volgende ochtend. E.e.a. zoals ook op onze voucher aangegeven.

Toen Altair niets van jullie hadden vernomen, is het balletje gaan rollen. Helaas lukte het pas de volgende dag om contact te krijgen. Te laat voor de vlucht. Oorspronkelijk zou er die dag geen vlucht meer vertrekken richting Mana Pools.

Gelukkig leverde wat rechercheerwerk op datt er die dg toch nog een, niet gebruikelijke vlucht, richting Mana Pools zou gaan. Te laat voor de start van de kanosafari, maar in ieder geval dezelfde dag nog.

Het is dan heel erg fijn om te lezen dat er lokaal er ook nog alles aan is gedaan om jullie nog een game drive aan te bieden waardoor er toch nog van de wildernis genoten kon worden. Verder hebben jullie zo te lezen ook erg genoten van de kanosafari en de bush.

Veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin