Malawi reis - self drive Zuid-Malawi

Een combinatie van een actieve vakantie met wildlife.
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Malawi reis

Malawi reis – 10-daagse Zuid Malawi

Deze 10-daagse Malawi reis door het zuiden van Malawi is door ons op basis van ervaring op maat gemaakt. Deze voorbeeld Malawi reis dient als voorbeeld en is op verschillende manieren en naar uw wens aan te passen.

Wilt u bijvoorbeeld nog even aan het strand van Malawi nagenieten van uw Malawi reis, dan is dat eenvoudig in te passen. Wilt u echter ook South Luangwa in Zambia in uw reisschema opnemen, dan is dat ook mogelijk. Verder kunnen we in Majete en Liwonde ook een upgrade voor de accommodatie aanbieden. Vraag ons naar de mogelijkheden. We zijn slechts een telefoongesprek of email van u verwijderd.

Bij de lodges/camps in de wildife gebieden worden de game drives en eventuele andere activiteiten uitgevoerd door de gidsen van de betreffende lodge/camp.

Hoogtepunten van deze Malawi reis zijn; Majete Game Reserve, Thyolo (Tea Estate), Zomba forest en Liwonde National Park.

Deze Malawi reis kan ook onder begeleiding van een lokale gids gemaakt worden. U krijgt tijdens de reis dan ook meer informatie over de gebieden en het land en tussen de parken. In de parken worden de activiteiten dan nog steeds uitgevoerd door de gids van de accommodatie. De prijs voor deze optie staat bij de prijsopgave.

Boek uw Malawi reis bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze rondreis Malawi reis naar Majete WR, Thyolo, Zomba Forest en Liwonde NP kan, afhankelijk van beschikbaarheid en opening van accommodaties, op elke gewenst moment beginnen.

Lees ook beste reistijd Malawi.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

€ 2.840,00 (self drive laagseizoen)
€ 3.000,00 (self drive hoogseizoen)

of

€ 2.365,00 (guided laagseizoen)
€ 2.520,00 (guided hoogseizoen)

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze Malawi reis de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Malawi reis, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Malawi reis

 • Overnachtingen, maaltijden en drankjes volgens reisschema
 • Activiteiten volgens reisschema
 • auto huur (bij self drive)
 • gids (bij guided optie)
 • Transfers conform programma.
 • SGR
 • Calamiteitfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Malawi reis

 • Intercontinentale vluchten
 • Visum
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten niet in de tourprijs opgenomen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Maaltijden en drankjes niet opgenomen in het reisschema.
 • Entree gelden nationale parken
 • Brandstof
 • Verzekeringen

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Malawi reis – 10-daagse Zuid Malawi

Dag 1 – 2: Majete Wildlife Reserve
Na aankomst op de Chileka Airport in Blantyre wordt u door onze lokale vertegenwoordiger van harte welkom geheten in “het warme hart van Afrika” Malawi en neemt u de auto voor uw Malawi reis door het zuiden van Malawi in ontvangst.

Na de overdracht van de auto rijdt u meteen naar Majete Wildlife Reserve. Het is meteen tijd om wildife te spotten. Majete Wildlife Reserve ligt in de Lower Shire vallei en daarmee in het zuidwesten van Malawi en op ongeveer 70 kilometer van Blantyre. Majete Wildlife Reserve is een van de meest populaire beschermde gebieden in Malawi geworden.

Na een onrustige periode waarin veel is gestroopt is African Parks in samenwerking met de overheid in 2003 ingestapt om orde op zaken te stellen en het stropen terug te dringen. Er zijn opnieuw wilde dieren uitgezet waaronder olifanten, zwarte neushoorns, luipaarden, buffels, sable antilopen, zebra, Lichtenstein’s hartebeest en elanden.

Daarna zijn er ook weer leeuwen in het Majete Wildlife Reserve uitgezet. Daarmee is het Majete Wildlife Reserve BIG FIVE country geworden. Overnachting: Thawale Lodge (African Parks), volpension + activiteiten.

Dag 3 – 4: Thyolo
U vertrekt naar de prachtige Tea Estate regio. Deze regio is landschappelijk ongetwijfeld een van de meeste prachtige streken van Malawi. De Thyolo regio vormt daarin het hart van thee productie in Malawi met zeer fraaie en glooiende heuvels welke onberispelijk gecultiveerd zijn met smaragdgroene plantages.

Enkele van deze plantages behoren tot de oudste landgoederen in het land. Een daarvan is Huntingdon House en is in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd en het landgoed is al generaties in handen van de familie Cathcart Kay. Het grote oude in koloniale stijl gebouwde huis is omgeven door prachtige tuinen en mooie oude bomen.

Optioneel is het mogelijk om wandelingen over de plantages te maken die echt aangemerkt kunnen worden als “scenic walks” en naast dat hier ook veel vogels te spotten zijn, is dit bij uitstek een plek om de thee te proeven. Laat u lekker verwennen.
Overnachting: Huntingdon House, volpension

Dag 5 – 6: Zomba Forest
U verlaat Thyolo voor weer een heel andere omgeving. Het Zomba Plateau is een prachtige bebost omgeving en biedt diverse mogelijkheden om actief te zijn. Zo zijn er mogelijkheden om te mountainbiken, paardrijden of wandel en ontspanningsmogelijkheden in de bossen, langs de riviertjes en op graslanden.

Het gebied beschikt over een rijk vogelleven. Zomba plateau ligt op 1800 meter hoogte en beschikt daarmee over een aangenaam koel klimaat.

Zomba Forest Lodge is een klein koloniaal huisje, gelegen op de helling van Zomba Mountain, net binnen de Forest Reserve. Het 20 hectare gemengde bos heeft de Samango en Vervet aap als bewoners. De lodge is eenvoudig met een intieme en gezellige uitstraling.

De lokale gastvrouw en -heer zorgen ervoor dat het u aan iets ontbreekt en kunne u informeren over de diverse mogelijkheden die het gebied heeft. Tevens verzorgen ze uw heerlijk maaltijden. Overnachting: Zomba Forest Lodge, volpension

Dag 7 – 8: Liwonde NP
Liwonde NP staat op het programma. Liwonde National Park is een relatief klein park, maar is wel een van de meest aansprekende en mooiste nationale parken van Malawi. De Shire River is een belangrijke levensbron voor de dieren die in Liwonde National Park leven. De oevers van de Shire River zijn begroeid met riet en palmen die het geheel een zeer kenmerkend karakter geven.

Een bootsafari over de Shire River laat u naast de nijlpaarden en zoogdieren die worden aangetrokken door het water ook veel vogels zien. Wees niet verbaast wanneer een grote krokodil vlak voor u de zandbank verlaat om de bescherming van het water op te zoeken.

Naast deze dieren leven er ook groepen olifanten, verschillende antilopensoorten (waaronder de sable antilope) en luipaarden. Andere katachtige dieren zijn niet aanwezig in Liwonde National Park.

Natuurlijk vormt ook de aanwezigheid van de zwarte neushoorn aantrekkingskracht uit op het toerisme en de populariteit van dit fraaie park. Verder kenmerk t het landschap van Liwonde National Park zich door grasvlaktes, mopane bossen en moerassen langs de rivier.

Activiteiten welke worden aangeboden zijn onder andere game drives, rivier cruises, nature walks, vogels spotten en sterrenkijken en optioneel is het ook mogelijk om een Rhino tracking te doen.
Overnachting: Mvuu Camp, volpension + activiteiten

Dag 9: Lilongwe
Uw Malawi reis komt ten einde en u verplaats zih naar Lilongwe waar u in een heerlijke accommodatie uw avontuur afsluit. Latitude 13° is een exclusief boutique hotel.  Een prachtig design wordt gecombineerd met uitstekende en persoonlijke service. Er staat een zwembad tot uw beschikking en voor een diner hoeft u het hotel niet uit. De keuken is namelijk prima.
Overnachting: Latitude 13, Logies/ontbijt

Dag 10
U levert de auto in bij het kantoor van onze lokale partner en u wordt naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

Boek uw Malawi reis bij Going Africa Safaris.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de Malawi reis al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Malawi reis – 10-daagse self drive Zuid Malawi

Route kaart

Voor deze Malawi reis hebben we een route kaart opgenomen bij de online informatie welke we ter inspiratie hebben opgenomen onder het kopje “Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?”

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze Malawi reis naar Majete WR, Thyolo, Zomba Forest en Liwonde NP kan, afhankelijk van beschikbaarheid en opening van accommodaties, op elke gewenst moment beginnen in de periode van medio maart tot en met oktober.

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis maar een privé self drive of guided safari waarbij u met uw eigen samenstelling de reis onderneemt. In de regel worden de activiteiten bij de accommodaties in de parken samen met andere gasten van de accommodatie ondernomen. Per accommodatie wordt hier een maximaal aantal personen per auto of activiteit aangehouden.

Seizoenen

Laag
01-01 t/m 30-06
01-11- t/m 31-12

Hoog
juli t/m oktober

Visum en paspoort

U hebt voor Malawi een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inentin tegen gele koorts nodig.

Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Malawi. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Blantyre de meest gebruikelijke. Terug vliegen vanaf Lilongwe.

We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Er zijn geen reviews gevonden
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin