Mana Pools kanosafari - 4-daagse Chirundu naar Mana Pools

Mana Pools kanosafari van Chirundu naar Mana Pools
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Zambezi kanosafari Chirundu naar Mana Pools, 4 dagen

Mana Pools kanosafari

Deze Mana Pools kanosafari is misschien wel de populairste kanosafari en begint in Chirundu en eindigt in Mana Pools NP. Het zien van de wilde dieren op de vruchtbare oevers en op dit gedeelte van de rivier is fantastisch.

De afstand die u met deze Zambezi kanosafari aflegt is 75 kilometer en u heeft voldoende tijd om in alle rust en geruisloos te genieten van al dat moois dat de Afrikaanse wildernis te bieden heeft.

Boek deze Mana Pools kanosafari bij Going Africa Safaris

Vertrekdagen

Periode
Deze Mana Pools kanosafari kan het hele jaar door gemaakt worden.

Vertrekdagen
Deze Mana Pools kanosafari vertrekt op maandag, dinsdag en donderdag.

Minimaal aantal personen
Deze Mana Pools kanosafari is in beginsel een groepsreis waarop dus meerdere mensen kunnen inschrijven. Elke vertrek is gegarandeerd bij minimaal 2 personen.

Privé vertrek
Boekt u met 4 personen, dan is het mogelijk om deze Mana Pools kanosafari privé te boeken.

Prijsindicatie per persoon

$ 763,00 (laag seizoen 2021)
$ 912,00 (hoog seizoen 2021)

Dit zijn de reguliere prijzen van de lokale organisatie. Hierop ontvangt u bij ons een mooie korting welke afhankelijk is van het aantal personen en eventueel aansluitend arrangement.

Let op: Voor deze Zimbabwe kanosafari presenteren we de prijs in Amerikaanse Dollars. Bij boeking rekenen we de prijs om naar Euro’s tegen de dan geldende omrekenkoers.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Mana Pools kampeersafari

 • Transfers van en naar Kariba
 • Alle maaltijden conform reisschema
 • Drankjes (mineraal water, cordials, thee, koffie en wijn tijdens diner)
 • Kampeer- en kano equipment
 • Gids

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Mana Pools kampeersafari

 • Drankjes welke niet inclusief zijn
 • National park fees
 • Persoonlijke uitgaven.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Mana Pools kanosafari

Dag 1 (18 kilometer)
U wordt van uw accommodatie opgehaald en verzameld zich ongeveer om 07:30 uur in het kantoor. Hier kunt u de spullen achterlaten welke niet nodig zijn voor de Mana Pools kanosafari. Geadviseerd wordt om ook uw paspoort niet mee te nemen het water op. Er wordt een korte briefing gegeven om uitleg te geven wat u de komende dagen mag verwachten en tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook wordt aan u een indemnity form gegeven om te ondertekenen.

Na de briefing wordt u naar de winkels gebracht om uw persoonlijke inkopen te doen voor deze Zambezi kanosafari. Denk dan aan drankjes en versnaperingen die niet zijn inbegrepen. Betaling met creditcards wordt niet aanbevolen in Zimbabwe.

Via een transfer in een open 4×4 voertuig wordt u naar Chirundu gebracht. Na aankomst om ongeveer 11:30 uur krijgt u eerst een veiligheidsinstructie en wordt uitgelegd hoe u het beste kunt peddelen. Daarna gaat u van start. De lunch gebruikt u op de rivier terwijl u langzaam met de stroom mee drijft.

De planning is dat u om ongeveer 17:00 uur het eilandje Kakomarara aankomt en daar het camp opslaat. Een eerste nacht na een heerlijk ontbijt.
Na een korte uitleg over de veiligheid op de campsite en een heerlijk diner ervaart u de eerste nacht bij de rivier.

Dag 2 (27 kilometer)
Voordat u een paar uur gaat peddelen is het eerst weer bij zonsopgang tijd voor thee, koffie en koekjes. Het ontbijt krijgt u als beloning na een paar uur peddelen waarna u na de lunch weer even door peddelt om op het heetste van de dag te genieten van een welverdiende lunch en siësta. Vanmiddag, nadat de temperatuur al weer wat daalt vaart u door tot Lone Acacia Island waar u overnacht.

Dag 3 (23 kilometer)
Het programma van vandaag is gelijk aan de voorgaande dag. U overnacht op Trichelia Island.

Dag 4 (7 kilometer)
Vanochtend is er een rustige start onder het genot van de gebruikelijke thee, koffie en biscuits. Na het ontbijt wordt het kamp afgebroken en de planning is om tegen 08:00 uur de start te maken van de laatste kilometers. Aankomst bij Mana Pools is om ongeveer 10:00 uur.

Hier eindigt de Zambezi kanosafari en wordt al het materiaal ingeladen. U rijdt terug naar Kariba waar u ongeveer om 13:00 uur aankomt. Met een prachtige en avontuurlijke ervaring rijker neemt u afscheid en begint u aan een ander onderdeel van uw vakantie of maakt u zich klaar om weer terug te keren naar Nederland.

Verlenging
Deze Mana Pools kanosafari is uitermate geschikt om met een wandelsafari in Mana Pools NP te combineren. Vraag ons naar de mogelijkheden of kijk op de website.
Een uitstekende en net zo avontuurlijke verlenging is bijvoorbeeld een meerdaagse luxe Mana Pools wandelsafari.

 

Route kaart

Zambezi kanosafari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

DIT IS EEN AVONTUURLIJK EN SPORTIEVE KANOSAFARI EN GEDURENDE DE KANOSAFARI ZIJN ER GEEN VASTE FACILITEITEN OM U TE WASSEN.
VAN HET AANGEGEVEN REISSCHEMA EN DE GENOEMDE TIJDEN TIJDENS DEZE KANOSAFARI KAN WORDEN AFGEWEKEN WANNEER ER ZICH ONVOORZIENE OMSTANDIGHEDEN VOORDOEN.

Semi-participatie
Deze Mana Pools kanosafari is een semi-participatie kanosafari. Dit houdt in dat de campsite bij aankomst nog niet is opgezet en dat iedereen even helpt bij het opzetten van de campsite.

Seizoenen
Het laagseizoen is van november t/m mei.
Het hoogseizoen is van juni t/m oktober.

Belangrijke informatie
Algemene informatie voor elke Mana Pools kanosafari (Engels)

Reisadvies Zimbabwe
Reisadvies Zimbabwe

Visum en paspoort

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U moet in het zit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is.

Deze bepalingen kunnen regelmatig wijzigen.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Zimbabwe zijn niet bij de prijs inbegrepen. Mogelijk heeft u op de heenweg een overnachting nodig alvorens door te vliegen naar Kariba.

Afhankelijk van uw aansluitende arrangementen kan het zijn dat u op een andere manier vanuit Kariba vertrekt. Laat ons dit bij boeking weten op het moment dat u de aansluitende arrangementen niet via Going Africa Safaris regelt.

Vanzelfsprekend regelen we ook graag uw aansluitende arrangementen waardoor we een aantrekkelijk prijs kunnen bieden. Dit voorkomt ook eventuele problemen bij het niet goed aansluiten van uw totale safari.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Zambezi kano safari Mana Pools, Ineke en Wim

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoi Paul, We zijn heel tevreden teruggekomen. De kanotocht bood ons de gelegenheid om echt buiten te zijn, zoals we wilden. Je was even bezorgd of het kanoen voor ons niet te zwaar zou zijn, maar het ging prima met ons tweeen in dezelfde kano. Landschappelijk heel mooi op vooral...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De hele kano ervaring

Hoi Paul,

We zijn heel tevreden teruggekomen. De kanotocht bood ons de gelegenheid om echt buiten te zijn, zoals we wilden. Je was even bezorgd of het kanoen voor ons niet te zwaar zou zijn, maar het ging prima met ons tweeen in dezelfde kano. Landschappelijk heel mooi op vooral de 2e helft. Wildlife was heel beperkt, maar als er dan iets was kon het een heel bijzondere ervaring opleveren (zoals die van de drinkende olifanten, waar we vlak voor lagen. Of een Malachite kingfisher van vlakbij).

Het contact met de Afrikaanse gidsen vonden we ook erg de moeite waard (over van alles gepraat, waaronder natuurlijk over de malaise in Zimb). Onze gids Zera was top in alle opzichten en leidde ons met grote zorg om alle hippo’s heen. Zijn hulpgids Manu, met een scherp oor en oog, was ook heel prettig.

De combinatie met Chobe paste ook heel goed, want hier stikte het juist van het wildleven. Net de goede aanvulling dus. De rode bijeneter, waar we langs de Zambezi vergeefs naar zochten, bleek tot onze grote verrassing hier nog te zitten.
Vlakbij Ihaha kampplaats 1 zaten ze met ‘n stuk of 100 in een dode boom; ‘s middags was de floodplain (nog onder water staand en geleidelijk aan droogvallend) hun jachtterrein. De transfers waren naadloos.

En SAA, die ons de vorige keer zoveel problemen gaf door een enorme vertraging, vloog nu perfect.

Kortom, we hebben genoten. Afrika blijft voor ons een lokkende bestemming.

Met hartelijke groet, Ineke en Wim

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ineke en Wim,

Bedankt voor het toesturen van jullie verslag. Wat fijn dat jullie tevreden zijn teruggekomen. Ik had inderdaad in het begin wel wat twijfels of het de juiste keuze zou zijn. Tien dagen in een kano is in de regel toch wel een aanslag op iemands gestel.
Vandaar ook mijn kritische benadering.

Inzet van jullie reis was in beginsel inderdaad de rode bijeneter. Het seizoen hiervoor was niet gunstig. Maar erg fijn dat jullie de rode bijeneter nog wel in Chobe hebben gezien. Fijn om te lezen dat de transfers goed waren geregeld.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze grotendeels sportieve belevenis.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zambezi kano safari Mana Pools, Ineke en Wim

Evaluatie kanosafari Mana-pools Zimbabwe, Heleen en Harry

Overall cijfer voor deze safari: 10
Hallo Paul We zijn inmiddels alweer hard aan het werk, ff schakelen na zo’n indrukwekkende en fantastische reis. Het was allemaal even geweldig en zijn nu vol van alle mooie herinneringen. De kanosafari Mana Pools was zeker een “high-light”, helemaal top. Dom van me dat ik totaal vergeten was de transfervlucht naar...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Wij vonden het geheel fantastisch, slapen, kanoen, eten, gezelschap.

Hallo Paul

We zijn inmiddels alweer hard aan het werk, ff schakelen na zo’n indrukwekkende en fantastische reis. Het was allemaal even geweldig en zijn nu vol van alle mooie herinneringen. De kanosafari Mana Pools was zeker een “high-light”, helemaal top. Dom van me dat ik totaal vergeten was de transfervlucht naar Mana Pools van te voren te confirmeren…………..we kwamen zaterdagavond terug van een 10-daagse rondtrektocht met eigen 4×4 en nogmaals zo totaal niet aan vluchtbevestiging gedacht.
Geluk dus voor ons dat we dezelfde dag later alsnog konden vliegen. Dit liep allemaal gesmeerd. Heel fijn dat wij meekonden. Hoe het kon dat we telefonisch niet bereikbaar waren, begrijp ik nog steeds niet………..maar eind goed al goed.
We hebben het enorm gewaardeerd dat de staff medewerker (Papamike) ons in Mana Pools meteen meenam op een prachtige gamedrive de middag van aankomst (we konden immers vanwege het missen van de ochtend vlucht niet meer kanoën). Voor ons voelde dit als een enorm cadeau, prachtig licht in de namiddag en meteen getrakteerd op olifanten, alle variaties van antilopes en zelfs ……..een leeuw die lag te luieren in de zon. Aangekomen bij het kamp volgde een leuke ontmoeting met de gidsen en de andere twee gasten, een jong Frans couple op huwelijksreis.

Je weet niet wat je overkomt wanneer midden in de wildernes onder de sterrenhemel de tafel gedekt staat en een culinair drie gangen diner wordt geserveerd. ‘s Nachts vanuit je heerlijke bed naar de sterrenhemel boven je kijken en de leeuwen horen brullen……had je dat ooit kunnen dromen? Heerlijk geslapen trouwens. Bij zonsopgang het water op, de stilte, het rustig peddelen, de dieren………….ontroerend mooi! Er zijn zoveel rustmomenten tijdens de kanodagen ingebouwd dat het qua uithouding goed te doen is. Ik heb me ‘s avonds bij aankomst in het kamp nooit uitgeput gevoeld. We waren onder de indruk van de geoliede organisatie van het geheel. Midden in de natuur, omringd door de wildernis en toch zoveel kwaliteit. De gidsen Gus en Campbell konden werkelijk alle vragen beantwoorden, hun kennis en kundigheid maakte dat we ons geen moment onveilig voelden, zelfs niet als we een groep van 15 hippo’s moesten passeren. De sfeer in onze groep (4 gasten en 2 gidsen) was geweldig, hele goede klik. Interessante discussies en fijne gesprekken tijdens het diner onder de sterrenhemel. Een trip om nooit meer te vergeten in alle opzichten……………..
De rest van het programma ken jij en was helemaal fantastisch voor ons.

Oké Paul, twee zeer tevreden klanten dus. Dank voor bemiddeling en vooral ook dank aan de lokale partner die ook meteen een oplossing geregeld heeft toen we de vlucht gemist hadden.

Heleen en Harry

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Heleen en Harry,

Bedankt het mooie verslag van jullie meerdaagse kanosafari bij Mana Pools. Het was inderdaad even spannend toen ik op maandag vroeg in de ochtend het bericht ontving dat jullie de vlucht naar Mana Pools hadden gemist.

Omdat jullie een eigen programma hadden voorafgaande aan het vertrek naar Mana, was het zaak om zelf contact op te nemen met de Altair om de bevestiging te krijgen van de daadwerkelijke vertrektijd de volgende ochtend. E.e.a. zoals ook op onze voucher aangegeven.

Toen Altair niets van jullie hadden vernomen, is het balletje gaan rollen. Helaas lukte het pas de volgende dag om contact te krijgen. Te laat voor de vlucht. Oorspronkelijk zou er die dag geen vlucht meer vertrekken richting Mana Pools.

Gelukkig leverde wat rechercheerwerk op datt er die dg toch nog een, niet gebruikelijke vlucht, richting Mana Pools zou gaan. Te laat voor de start van de kanosafari, maar in ieder geval dezelfde dag nog.

Het is dan heel erg fijn om te lezen dat er lokaal er ook nog alles aan is gedaan om jullie nog een game drive aan te bieden waardoor er toch nog van de wildernis genoten kon worden. Verder hebben jullie zo te lezen ook erg genoten van de kanosafari en de bush.

Veel plezier bij het verder nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin