Namibië self drive

28-daagse self drive Allround Namibië
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Namibië self drive - 28-daagse self drive Allround Namibië

Namibië self drive – 28-daagse self drive Allround Namibië

Met deze Namibië self drive ziet u werkelijk alle mooie plekjes van Namibië. In het zuiden bezoekt u de Fish River Canyon en Luderitz met haar spookstad. Sossusvlei en de kust komen uitgebreid aan bod, waarna u naar het ongerepte noorden afreist.

Hier ontmoet u de Himba bevolking en ziet u de indrukwekkende Epupa Falls (alleen met 4X4). Na dit deel “echte” Afrika, gaat u richting Kunene.

Na een aantal dagen in Etosha NP gaat u naar de bosjesmannen en daarna zakt u via het Waterberg plateau langzaam af naar Windhoek waar deze Namibië self drive eindigt.

Let op: Helaas hebben we de laatste jaren veel mensen teleur moeten stellen omdat de voorbereidingen voor een mooie selfdrive in Namibië te laat gestart worden waardoor auto’s en campsite/accommodaties niet meer beschikbaar waren.
We vragen u met klem om op tijd te boeken. Wilt u bijvoorbeeld in de periode juni t/m oktober reizen, dan is het aan te bevelen om voor februari de Namibië self drive geregeld te hebben.

Boek deze Namibië self drive bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze Namibië self drive kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen. Lees ook onze pagina met beste reistijden voor Namibië.

Prijzen 2021

Prijzen Namibië self drive

LAAGSEIZOEN 01-01-2021 t/m 30-06-2021
aantal dagen * Aantal personen * Accommodatie ** tkamperen***
Sedan **** 4×4**** Sedan**** 4×4****
28 2 aanvraag € 4.099,00 X € 2.121,00
3 aanvraag € 3.944,00 X € 1.798,00
4 aanvraag € 3.535,00 X € 1.549,00
HOOGSEIZOEN 01-07-2021 t/m 31-12-2021
aantal dagen* Aantal personen* Accommodatie** Kamperen*** 
Sedan**** 4×4**** Sedan**** 4×4****
28 2 aanvraag € 4.939,00 X € 2.799,00
3 aanvraag € 4.499,00 X € 2.266,00
4 aanvraag € 3.989,00 X € 1.909,00

* Afwijkende routes, periodes, personen en andere invullingen op aanvraag
** Afwisselend chalet, hotel of lodge (op basis van logies en soms incl. ontbijt)
*** Camping is merendeel campsites, afgewisseld met een aantal nachten in een chalet, hotel of lodge
**** Overige vervoersmiddelen (minibus, camper, etc) op aanvraag
x Niet beschikbaar

Inbegrepen

Inbegrepen bij de prijs bij deze Namibië self drive.

 • Airport transfers
 • Autohuur (4X4 of sedan)
 • Uitleg bij overdracht auto (bij 4X4)
 • Volledige camping uitrusting (bij kampeerreis)
 • Autoverzekering met standaard eigen risico
 • Verzekering voor schade aan derden
 • Onbeperkte kilometers
 • 24‐uur service bij pechgevallen.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij de prijs bij deze Namibië self drive.

 • Vlucht naar Windhoek
 • Brandstof, park fees, entree musea, etc (tenzij anders aangegeven)
 • Ontbijt, lunches en diners (tenzij anders aangegeven)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventueel lokaal te boeken excursies
 • Gamedrives en/of boottochten, etc…
 • Uitgaven van persoonlijke aard.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Namibië self drive – 28-daagse Allround Namibie self drive

Dag 0 Vertrek.

Dag 1, Windhoek
U wordt opgehaald vanaf het vliegveld en naar uw accommodatie in het centrum gebracht. Deze dag kunt u verder heerlijk relaxen.

Dag 2, Rehoboth
Een eerste ontmoeting met de Afrikaanse natuur en haar wild. Hardap Dam is een klein Nationaal Park rondom een stuwmeer met o.a. verschillende antilopen, zebra’s, struisvogels, maar ook een aantal neushoorns. Een leuk park om mee te beginnen.

Dag 3, Kalahari
De Namibische Kalahari is een bijzondere halfwoestijn. Geniet van de prachtige grassige rode zandduinen. Het is een gebied waar heerlijk kan worden gewandeld of een game / natuur drive kan worden gemaakt.

Dag 4 en 5, Fish River Canyon
De route gaat nog verder naar het zuiden, naar de Fish River Canyon. U komt daarbij langs het Kokerbomenbos en Giants Playground met zeer aparte rotsformaties. De kokerbomen zijn vreemde en zeldzame Aloë-achtige planten.

De holle stammen worden door de bosjesmannen gebruikt om hun pijlen in te bewaren. Bij de Fish River Canyon zijn verschillende uitkijkpunten waar u naar hartelust kunt fotograferen. Dit levert schitterende vergezichten op.

Dag 6 en 7, Woestijn
De Oranje rivier leidt u langs het zuiden van het Ai-Ais Richtersveld National Park, daarna rijdt u door een verlaten woestijn en u overnacht vlakbij het verboden diamant gebied. U kunt een bezoek brengen aan Lüderitz. Het is duidelijk dat Lüderitz een Duitse oorsprong heeft.

Straten worden gesierd door huizen van rond 1900. Het is leuk om eens in de stad rond te lopen en de tijd te nemen om naar de gevels te kijken. De kerk, die boven de stad uit torent, heeft schitterende glas-in-lood ramen. Een bezoek aan het verlaten mijnstadje Kolmanskop, net buiten Lüderitz, is een must.

U kunt met een tour mee en zo krijgt u een goede indruk van het vroegere leven in deze uitgestorven en door de woestijn heroverde spookstad.

Dag 8, Tiras gebergte
U rijdt één van de mooiste scenic routes van Namibië, door het Tiras gebergte. Sta versteld van de schoonheid van het land.

Dag 9 en 10, Sossusvlei
Een absoluut hoogtepunt van uw reis is een bezoek aan de Sossusvlei met haar metershoge rode/oranje zandduinen. De opgaande en ondergaande zon geeft de duinen iets magisch. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de Deadvlei.

Op de witte kleivlakte staan acacia bomen die lijken te zijn versteend, dit is echter niet het geval, ze zijn zwartgeblakerd door de zon. Doordat het gebied erg droog is, vergaan de bomen niet.

Dag 11, Kust
U bent aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de enorme woestijnduinen.

Dag 12, Kust
U verblijft in een echte gezellige oude Duitse stad. Hier vindt u nog traditionele bierstubes. Onderweg heeft u een grote kans dat u de Welwitschia plant ziet, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1000 jaar oud kan worden.

Dag 13, Brandberg/Cape Cross
Na de kust gaat u naar Damaraland, u rijdt richting Brandberg waar de rotstekening van de “White Lady” te vinden is of de Numas ravijn met haar eigen tekeningen en een waterbron. Maak zeker een tussenstop bij Cape Cross.

Cape Cross is befaamd voor zijn zeerobbenkolonie. U kunt uw oren en neus volgen op weg naar dit voortdurend in beweging zijnde spektakel. Zeerobben ziet u zo ver u kunt kijken.

Dag 14, Twijfelfontein
Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Een aanrader is om met een gids langs de rotstekeningen te gaan. U maakt hier een stop om de volg ende dag door te gaan naar het noorden.

Dag 15, Himba’s
U rijdt deze dag door Kakaoveld. Het noorden van Namibië is werkelijk schitterend en lijkt nog iets onbedorven te hebben. U rijdt langs Himba dorpen, met haar bijzondere inwoners die uit een andere tijd lijken te komen.

Ook zult u Herero dames zien met hun enorme jurken. Als toerist val je meer op dan de lokale bevolking in dit gebied. Deze dag kunt u, indien u wenst, een lokaal Himbadorp in de buurt bezoeken, voor een informele ontmoeting met deze bijzondere bevolkingsgroep.

Dag 16 en 17, Epupa watervallen
Deze dag heeft u alle tijd om uw weg te vervolgen richting de Epupa watervallen. De Epupa watervallen zijn schitterend, vooral omdat het leven erom heen nog onverstoord door lijkt te gaan. Uw accommodatie ligt direct aan de Kunene rivier.

U kunt hier een dag relaxen aan de waterkant. Ook kunt u één van de begeleide wandelingen maken. Onderweg komt u dan net iets meer te weten over de omgeving, de dieren, bewoners en gebruiken.

Dag 18 en 19, Kunene rivier
Deze dagen brengt u door aan de Kunene rivier. Het is hier een waar vogelparadijs en zonder veel moeite, vanuit uw luie stoel, ziet u verschillende soorten voorbij komen. Zwemmen in de rivier is trouwens niet verstandig omdat er krokodillen leven.

Dag 20, 21, 22 en 23 Etosha NP
Etosha National Park heeft alles op gebied van wildlife. De grote roofdieren zijn zeer zeker vertegenwoordigd: leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en de wilde honden. Ook zult u gegarandeerd de grote Afrikaanse olifant, verschillende antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog veel meer diersoorten zien.

Overdag kunt u door het park rijden, er zijn eindeloos veel loopjes en routes. ’s Avonds kunt u, vlakbij uw accommodatie, heerlijk dieren spotten die komen drinken bij de verlichte drinkplaats.

Dag 24, Bosjesmannen
Deze accommodatie waar u ook overnacht, biedt ook de mogelijkheid om met bosjesmannen op pad te gaan. Dit is het moment om kennis te maken met de cultuur en gebruiken van de San mensen.

Dag 25, Waterberg plateau
Waterberg Plateau is een zandstenen plateau wat 150 m uitsteekt boven het landschap. De verschillende boomsoorten en savanne bosjes maken het een mooie plek om te vertoeven.

Te meer omdat het park ook nog eens bekend staat om zijn bijzondere en bedreigde diersoorten, zoals de sabelantilope, de roanantilope en de zwarte en witte neushoorn. Tevens zijn er verschillende korte wandelroutes.

Dag 26, Windhoek
Windhoek is een leuke stad om rond te wandelen, te winkelen, musea te bezoeken of de laatste souvenirs te kopen. Misschien dat u ’s avond in een van de vele leuke restaurants uw reis feestelijk wil afsluiten.

Dag 27, Windhoek
Vertrek vanuit Windhoek.

Dag 28, Aankomst thuis

Boek deze Namibië self drive bij Going Africa Safaris.

Eventueel deze self drive aanpassen?

Deze Namibië self drive is een voorbeeld self drive en dient te inspiratie. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde route af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld Namibië self drive omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende campsites/accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Deze Namibië self drive route kan ook aangepaste worden afhankelijk van de beste reistijd voor Namibië.

Routekaart

Routekaart Namibië self drive.

Namibie self drive

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Aantal deelnemers
Deze Namibië self drive kan met maximaal 4 personen per auto plaats vinden. Alleen wanneer er ook een kleine kind mee reist, is het mogelijk om met 5 personen samen de auto te delen.

Downloads voor deze Namibië self drive
Download de volgende nuttige documenten ter voorbereiding op uw self drive/autohuur.

Informatie welke u in Namibië ontvangt

 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Gedetailleerde routebeschrijving
 • Wegenkaarten Namibië
 • Plattegrond Windhoek
 • Wegenkaart Etosha NP
 • Beschrijving bezienswaardigheden
 • Tips en informatie
 • Entreebewijs Welwitchia‐route (indien onderdeel van route)

Accommodaties

 • overnachtingen in middenklasse hotels, chalets of lodges (o.b.v logies of logies-ontbijt) bij accommodatiereis
 • bij kampeerreis alle overnachtingen op campsites, afgewisseld met een aantal overnachtingen in middenklasse hotels, chalets of lodges (o.b.v logies of logies-ontbijt)
 • bijna alle campsites en accommodaties beschikken tenminste over een restaurant, merendeel heeft ook faciliteiten als zwembad, bar, tourdesk, etc.
 • indien het bezoek Nationale parken betreft, dan zijn alle overnachtingen zoveel mogelijk in de parken zelf

Meest geboekte Extra’s
Voor de bedragen van deze extra’s neem vrijblijvend contact met ons op. De bedragen worden ook gegeven wanneer u een voorstel van ons ontvangt.

Verzekering
Indien u een autoverzekering met lager of geen eigen risico gewenst is, dan volgt een toeslag. Zo is het mogelijk uw eigen risico te halveren of geheel af te kopen. De exacte toeslagen zijn afhankelijk van het gekozen voertuig en het aantal personen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Extra bestuurder
In de standaard overeenkomst en voor de verzekeringsvoorwaarden wordt uitgegaan van één bestuurder (van minimaal 25 jaar). Mocht u met meerdere bestuurders van het voertuig gebruik willen maken, dan kan dat voor een extra toeslag per persoon per dag.

Satelliet telefoon
Hoewel uw Europese GSM telefoon in Namibië gewoon werkt, heeft u slechts bereik in stedelijke gebieden. Een satelliet telefoon kunt u gebruiken om overal te kunnen bellen, zelfs in meest afgelegen gebieden

Navigatie
Een GPS satelliet navigatie systeem zorgt er met de ingebouwde kompas en tractiemogelijkheden voor dat u nooit de weg kwijtraakt. Dit systeem werkt op batterijen, is simpel in te stellen en kan ook meegenomen worden op wandelingen.

Veilig rijden

Visum en paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig. Deze Namibië self drive start en eindigt in Windhoek.

U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Windhoek zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de meeste gevallen vliegt u via Johannesburg of rechtstreeks naar Windhoek. Er zijn echter ook andere route mogelijkheden.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram

Overall cijfer voor deze safari: 9
Voor de 3e keer met Going Africa Safaris naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een selfdrive voor 6 weken. Natuurlijk is het zo dat het nieuwe van de eerste keer er niet meer was, maar het blijft een onvergetelijke ervaring zelf tussen het wild te kunnen rijden. De campings en lodges...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Brandberg, Spitzkoppe,Vic Falls, Kunene, Chobe

Voor de 3e keer met Going Africa Safaris naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een selfdrive voor 6 weken. Natuurlijk is het zo dat het nieuwe van de eerste keer er niet meer was, maar het blijft een onvergetelijke ervaring zelf tussen het wild te kunnen rijden.

De campings en lodges waren net als voorheen uitstekend en de route precies als we wilden. Ondanks dat we een GPS bij ons hadden was de uitstekende routebeschrijving een welkome aanvulling.

In het verleden reden we met 2 auto’s en het was in het begin toch wel even spannend om nu met z’n tweeën rondtrekken. Maar alles is volledig probleemloos verlopen. Nog geen zwerende vinger bij wijze van spreken. Alleen een lekke band en een verstopte gasfles.
Maar 1 telefoontje naar de autoverhuur en ook dit was opgelost.

Na 3 keer Namibië met Going Africa Safaris een reis naar Oeganda, Tanzania en Kenia zullen we niet zo gauw meer die kant op gaan, de wereld is nog groter. Maar wie weet gaat het toch opnieuw kriebelen (dat ging het dit jaar ook tenslotte), want ons hart ligt toch wel in Afrika. Dank voor de prima organisatie Paul, zowel in Nederland als ter plaatse.

Cecile en Bram

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Cecille en Bram,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie genoten hebben en dat de campsites en accommodaties en de route helemaal naar wens waren.

Voorlopig een mooie afsluiting van Afrika voor jullie. Of, toch niet!!!!!!!!!. Wie weet. Er zijn inderdaad zoveel mooie plekjes op deze wereld om van te genieten.
Maar ja, eenmaal "the African Bug" te pakken, dan weet je het maar nooit.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie, Botswana en Zimbabwe.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram
Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram
Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram

Evaluatie Namibië self drive, Hannie en Karel

Overall cijfer voor deze safari: 9
In de voorbereiding heeft Paul zeer goed geluisterd naar onze wensen en daar de reis op aangepast. We hebben enorm genoten en overal genoeg tijd gehad in zowel het bezoeken van bezienswaardigheden, afstanden rijden, staan op campsites en verblijf in lodges. Kortom een zeer evenwichtige reis, voldeed uitstekend aan onze...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De ervaring van het zelf rijden door zo een prachtig land

In de voorbereiding heeft Paul zeer goed geluisterd naar onze wensen en daar de reis op aangepast. We hebben enorm genoten en overal genoeg tijd gehad in zowel het bezoeken van bezienswaardigheden, afstanden rijden, staan op campsites en verblijf in lodges.

Kortom een zeer evenwichtige reis, voldeed uitstekend aan onze verwachtingen.

Hannie en Karel

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hannie en Karel,

Bedankt voor de evaluatie en wat fijn dat jullie genoten hebben van een evenwichtig samengestelde selfdrive welke helemaal aan jullie verwachtingen heeft voldoaan.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië en Botswana , Nelie en Adrie.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Na 4 dagen Kaapstad kwamen we 16 Mei in Windhoek aan, de dag daarop na uitvoerige instructies van de 4×4 met daktent, op weg naar Bagatelle een lodge/camping aan de rand v/d de Kalahari. Een aangename tussenstop naar ons eerste reisdoel, Sesriem, de poort naar Namibie’s meest bekende duinen-vallei, Sossusvlei....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Third-Bridge en het Khumaga river-front

Na 4 dagen Kaapstad kwamen we 16 Mei in Windhoek aan, de dag daarop na uitvoerige instructies van de 4×4 met daktent, op weg naar Bagatelle een lodge/camping aan de rand v/d de Kalahari. Een aangename tussenstop naar ons eerste reisdoel, Sesriem, de poort naar Namibie’s meest bekende duinen-vallei, Sossusvlei. Hier kun je naast zwoegen door het zand ook minimalistisch fotograferen met 4 componenten: rode duinen, witte zout/klei bodem, blauwe luchten en zwart-grijze dode bomen.

Na een overnachting in Solitaire verder naar Swakopsmund, door de Duitsers in de 19e eeuw bedoeld als havenstad, wat het nooit is geworden. Alhier hebben we een een kleine dieren woestijnsafari gedaan. Zeer interessant en al snel leer je af nooit meer met slippers aan door het zand te sloffen. Onze BB gastheer reserveerde voor beide avonden uitstekende vis-restaurants.

Twijfelfontijn, Damaraland, was de volgende stop. De basalten orgelpijpen, pertified forrest en bushmen tekeningen zijn hier te bekijken. In combinatie met een woestijnolifantensafari zou je hier twee nachten moeten doorbrengen. De Mowani Campsite was een absolute topper, heel comfortabel en origineel.

In Etosha begint onze eerste safari. We slapen in Okaukuejo en Hallali, beide met verlichte waterpoelen, waar dieren de regie hebben en wij als in een theater met open mond toekijken. Overdag safari, rustig cruisen door het park en genieten wat de natuur die dag voorschotelt. Onguma Lodge was voor ons na 2 dagen safari een rustmoment, alhoewel het ook een perfect uitgangspunt is voor safari’s.

Via Roy’s camp naar de Nunda River Lodge. Wij stonden op een mooie plaats aan de Okavanga rivier (met veel huh, huh,… van Nijlpaarden). Als camper mag je ook gebruik maken van de activiteiten en maaltijden welke door de Lodge worden aangeboden. s’Avonds een boottocht en s’Morgens hebben we een dorp (community) bezocht, heel interessant. In Camp Kwando Lodge hebben we s’morgens een vogel-safari meegemaakt en verder in het camp met goed zwembad ons ontspannen.

Dan via de Caprivi-strip naar Ngoma Bridge, de grensovergang met Botswana. Spannend, een echte grensovergang, de immigratie dienst, 2 maal formulieren invullen en een visum kopen. Aangekomen in Kasane, bij de Lodge direct de activiteiten geboekt (Victoria-Falls, Rivier-cruise en bij de ingang van het Nationaal Park gelijk een permit voor de komende 8 dagen in de diverse parken gekocht. Scheelt kosten en moeite.

Victoria Falls is overweldigend. Een helikoptervlucht alvorens je nat te laten regenen is aanbevelenswaardig. De rivier-cruise is een goede voorbereiding op wat je later rijdend langs het Chobe riviergrond te wachten staat. De zonsondergang aan boord is prachtig. 8-dagen wild camperen in Chobe, Savuti, Kwai, Xakanaxa, third-bridge, Baines Baobab en Khumago in de Magadikgadi maken diepe indruk op ons, beide opgegroeid in de urban jungle.
Na de afwas, met hoofdlampjes en de koffie begint rond 20:00 het geritsel rondom en allerlei geluiden die je niet kunt thuisbrengen. We gingen dan maar naar boven, veilig vanuit de daktent kijken naar olifanten, soms hyena’s en nijlpaarden rond de tent. s’Morgens wordt je rond 6:00 door vogelconcerten gewekt. Ontbijten en dan met een thermoskan koffie op safari.

Absolute toppers waren Third-Bridge en het Khumaga river-front. In Third-bridge hebben wij de titel luipaard spotter verworven. Resultaat een close-up van een luipaard die recht in de lens kijkt beschenen door de avondzon. Tussendoor een avond in de beruchte River Lodge in Maun, waar in het weekend de plaatselijke bevolking samenkont. Na 5 dagen safari waren we wel toe aan een urban verzetje.

Terug via Tshima Tented Camp. Nederlandse eigenaren verhuren 4 comfortabel ingerichte tenten en dineren s’avonds met de gasten. Via Ghanzi naar het comfortabele Bella Vista uitkijken over Windhoek. Eten in Joe’s Beerhouse is een must. Na wat souvenirs in het Craftcentre aanvaarden we terugreis.
De reisdocumentatie was verwerkt in een klapper, met een tab voor elke dag met de betreffende vouche rs. Foto’s kan ik nazenden na 2-3 weken.

Adri en Nellie Klaver

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Nellie en Adri,

Wat fijn dat jullie terugkijken op een geweldige selfdrive door Namibie en Botswana. Uit het mooie verhaal blijkt dat jullie genoten hebben. De uitvoerige meet and greet en ovedracht van de auto in Windhoek en de reisdocumentatie in een klapper met daarin alle vouchers per dag, hebben inderdaad een absolute meerwaarde. Reden waarom we het op deze manier organiseren.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie en Botswana en ik kijk uit naar de mooie foto's.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was super geregeld en we hadden zelf de vrijheid om de dag in te delen. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Namibie. Geweldig om een kijkje te nemen bij de Himba bevolking waar ik nog een van de kinderen met betadine...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De gehuurde auto en Etosha

We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was super geregeld en we hadden zelf de vrijheid om de dag in te delen.

We hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Namibie. Geweldig om een kijkje te nemen bij de Himba bevolking waar ik nog een van de kinderen met betadine pleisters en bandage een zere teen heb verzorgd. Heel mooi om te zien hoe hij van ijzerdraad een mooie auto had gemaakt.

Ook zijn we nog tussen de zeerobben wezen kajakken, de gidsen hebben nog twee robben van visnetten bevrijd helaas moeten ze dat bijna dagelijks doen. De gids kon ons veel vertellen over de natuur rond Swakopmund.

De dieren in Etosha waren geweldig om zo te zien, maar wat een reuzen die Afrikaanse olifanten. Door de wat hoge temperaturen waren de dieren niet zo actief overdag.
Bij camping Aussicht werden we tijdens de maaltijd verrast met stekelvarkens, die onder een tafeltje verderop een maaltijd kregen van de eigenaar.

De auto reed geweldig en de daktent beviel goed. Het bedrijf waar de auto gehuurd is gaf ook zeer goede service, bovendien brachten en haalden ze ons van het vliegveld en naar de guesthouses waar we sliepen. Al met al een dikke pluim voor alles.

Tonnie en Geri

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tonnie en Geri,

Wat fijn dat jullie terugkijken op een geweldige vakantie en dat jullie vinden dat alles super geregeld was. Bedankt voor de pluim, die geven we zeker door.

Ja, wij zijn ook zeer tevreden met de lokale verhuurder en doen (liefst) geen zaken met een andere verhuurder in Namibie.

Bedankt voor het toesturen van wat mooie foto's. Het is altijd leuk om op deze manier nog even mee te genieten. Vooral die van de olifanten vind ik bijzonder mooi.

Geniet vooral nog lang na van deze selfldrive in Nambie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri
Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri

Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle

Overall cijfer voor deze safari: 9
Ook mijn 2de reis georganiseerd door Going Africa Safaris, is zeer goed bevallen. Het is fijn dat een bestaande route kan worden aangepast naar individuele wensen en deskundig en snel wordt geregeld. Een goede combinatie tussen kamperen en lodges maakt het reizen avontuurlijk en comfortabel. Mijn dochter en ik hebben...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Sossusvlei, de Fish river Canyon en Kolmanskop

Ook mijn 2de reis georganiseerd door Going Africa Safaris, is zeer goed bevallen. Het is fijn dat een bestaande route kan worden aangepast naar individuele wensen en deskundig en snel wordt geregeld.

Een goede combinatie tussen kamperen en lodges maakt het reizen avontuurlijk en comfortabel. Mijn dochter en ik hebben een gevarieerde, fantastische reis gemaakt door het zuiden van Namibie. Door een gedeelte te kiezen van Namibië ipv het hele land, hebben we voor ons gevoel alles kunnen zien op een rustig tempo.

We hebben ons als 2 vrouwen op reis nooit 1 moment onveilig gevoeld. De opbouw van de reis was goed en werd steeds interessanter. De Sossusvlei, de Fish river Canyon en Kolmanskop waren een paar hoogtepunten. Ook een aantal slaapplekken sprongen er uit, zoals de campsite van Kalahari Anib Lodge en de lodges van Quivertree Camp en Namib Dune Star.

Ook de georganiseerde excursie vanuit Sossusvlei Lodge is een aanrader. Je kunt dit natuurlijk ook alleen doen, maar we hadden een goede gids die ons allerlei extra’s liet zien en waren ook in een klein leuk gezelschap.

Marcelle en Michelle

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marcelle en Michelle,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en wat fijn dat jullie op een mooie en rustige manier hebben genoten van het zuiden van Namibie. Een combinatie van campsites en accommodaties is inderdaad best prettig. Een goede mix van avontuur met comfort.

Ik hoop dat jullie samen nog lang genieten van deze ervaring die jullie als moeder en dochter gedeeld hebben. Tijdens jullie reis hebben wij in ieder geval ook al even kunnen meegenieten. Bedankt voor de mooiee foto's.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle
Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle

Evaluatie self drive Namibië, Carla en Björn

Overall cijfer voor deze safari: 10
Van 7 mei t/m 31 mei hebben wij een rondreis geboekt met bushcamper door Namibie. Wat een prachtig land. Zeer goed georganiseerde reis. We hebben een onvergetelijke vakantie gehad welke begon in Windhoek via de westkust bij Swakopmund naar Epupa gereden en via Etosha en Grootfontein weer terug naar Windhoek....
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De complete self drive

Van 7 mei t/m 31 mei hebben wij een rondreis geboekt met bushcamper door Namibie. Wat een prachtig land. Zeer goed georganiseerde reis.

We hebben een onvergetelijke vakantie gehad welke begon in Windhoek via de westkust bij Swakopmund naar Epupa gereden en via Etosha en Grootfontein weer terug naar Windhoek. Totale reis was 21 dagen, we hebben 4200 km over zoveel mogelijk gravelwegen gereden.

Elke dag de route bepaald voor de volgende dag en elke dag was weer een fantastische dag. Wat een landschappen. En de Sossusvlei heeft een enorme indruk gemaakt.

Een reis om nooit te vergeten en ook zeker een aanrader voor iedereen!

Bjorn en Carla

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Bjorn en Carla,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië. Fijn dat jullie zo tevreden zijn over alle aspecten van de selfdrive en over de verhuurder waar wij het liefst mee werken.

Ik hoop dat jullie nog in lengte van dagen terug denken aan deze mooie ervaringen.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Marie-Jose en Arnold

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dit was de 2e ervaring met Going Africa Safaris. Het was weer allemaal dik voor elkaar. De betrouwbaarheid v.d. Namibische partners is zeer belangrijk voor het slagen van zo’n grote reis. De persoonlijke touch ter plaatse geeft een heel goed gevoel. Ook het personeel van ASCO doet echt zijn best...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Dat alles prima geregeld was

Dit was de 2e ervaring met Going Africa Safaris. Het was weer allemaal dik voor elkaar. De betrouwbaarheid v.d. Namibische partners is zeer belangrijk voor het slagen van zo’n grote reis. De persoonlijke touch ter plaatse geeft een heel goed gevoel.

Ook het personeel van ASCO doet echt zijn best alles goed te laten verlopen. Namibie en Botswana zijn top bestemmingen en jullie zijn wederom in staat geweest bijzondere plekjes vast te leggen. Bedankt.

Marie-Jose en Arnold

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marie-Jose en Arnold,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië en Botswana. We hechten er inderdaad belang aan dat lokaal ook alles goed geregeld is. Die betrouwbaarheid is echt belangrijk en wanneer je ter plekke de juiste mensen hebt, is dat veel werkbaarder dan wanneer je vanuit Nederland bij eventuele calamiteiten nog van alles moet regelen. Fijn dat jullie dit zo goed weten te waarderen.
In het verre verleden heeft ASCO nog wel eens slechte recenties gekregen. Helaas blijft dat dan op internet vindbaar. Maar er is erg veel veranderd en ik ben al jaren erg tevreden met hoe we zaken met elkaar doen. Dat draagt allemaal bij aan het goed verlopen van een dergelijke selfdrive.
Fijn dat jullie zo tevreden terug kijken op het verloop van de (tweede) selfdrive die jullie via Going Africa Safaris organiseren.

Veel plezier bij het nagenieten van deze 31-daagse selfdrive door Namibië en Botswana.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, familie Verkaik

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben genoten van een geweldig mooie tocht door het midden en noorden van Namibie. Met name de opbouw van de reis was heel goed. In het begin korte afstanden en mooie kampeerplekken zodat we de tijd hadden om te wennen aan de auto en het rijden onder andere omstandigheden....
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Oanob, Bagatelle, Solitaire, Marine Dune Day met Mola Mola, Epupa, Etosha, Onguma

Wij hebben genoten van een geweldig mooie tocht door het midden en noorden van Namibie. Met name de opbouw van de reis was heel goed. In het begin korte afstanden en mooie kampeerplekken zodat we de tijd hadden om te wennen aan de auto en het rijden onder andere omstandigheden.

Etosha was een hoogtepunt vanwege alle “wildlife” die we daar hebben gezien zowel bij de drinkplaatsen als onderweg. De service van verhuurder van de auto was voorbeeldig. We hebben het wel eens anders meegemaakt met autoverhuurders! We hebben onze ervaringen verwerkt in een reisblog (www.bertverkaik.reislogger.nl).

Party Verkaik. (4 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Verkaik,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië. Fijn dat jullie zo tevreden terug kijken op het verloop van de selfdrive, de route en de kwaliteit van de lokale verhuurder van de auto. Wat leuk dat jullie een Blog hebben bijgehouden en wat leuk geschreven. Echt een plezier om te lezen. Ik nodig iedereen uit om de Blog te lezen en de mooie foto's te bekijken.

Veel plezier bij het nagenieten van deze selfdrive door Namibië.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië en Botswana, familie Beun

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Dank voor opnieuw een superreis, opnieuw Namibië en Botswana, maar ditmaal met meer nadruk op Botswana. De reis was op alle fronten een groot succes, met name ook door de begeleiding en de briefing ter plaatse. Alle lof voor de verhuurder van de auto. De auto was zo...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Erindi, Etosha, Chobe, Third bridge

Beste Paul,

Dank voor opnieuw een superreis, opnieuw Namibië en Botswana, maar ditmaal met meer nadruk op Botswana. De reis was op alle fronten een groot succes, met name ook door de begeleiding en de briefing ter plaatse.

Alle lof voor de verhuurder van de auto. De auto was zo goed als nieuw en er zaten een paar banden onder waarmee je onmogelijk vast kon komen te zitten. Dat is dus ook niet gebeurd. En we zijn dagen lang door heeeeel diep zand gereden.

Namibië was net als de vorige keer super. Over Botswana ben ik heel dubbel. Ik weet dat het jouw favoriet is. Het is natuurlijk zo dat je echt “in the wild” verkeert, maar dat heeft ook een keerzijde.

In Etosha struikel je over de dieren terwijl je in Botswana wel eens een halve dag alleen maar gras ziet. Maakt het natuurlijk wel echt en geen dierentuin zeker als je daarna ineens verrast wordt door 2 x een grote kudde galopperende giraffen.

Daarnaast vond ik Botswana landschappelijk veel minder mooi dan Namibië. Keuze van de campings in het Kalahari game reserve waren eerste klas.

Familie Beun

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Beun,

Bedankt voor de lovende feedback. Ik ben blij dat jullie opnieuw genoten hebben.

Botswana en Namibië vallen eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Landschappelijk zo verschillend en qua dieren en beleving ook. Inderdaad is het zeer eenvoudig om in Etosha de grote hoeveelheden dieren te zien die in het juiste seizoen worden aangetrokken door de waterholes. Neem je het feit dat je dat met veel andere reizigers moet delen voor lief, dan is dat natuurlijk geen probleem. De dieren zijn zeer afhankelijk van het water en daarmee aangewezen om in een beperkt gebied te blijven. Dat is natuurlijk in Botswana heel anders.

Tijdens een selfdrive door Botswana is gemiddeld meer geluk nodig om bijzondere dingen te zien dan bij de waterholes in Etosha. Sommige selfdrives volgen soms zelfs wel eens de auto's van de lodges of kampeersafari’s die er zijn (waar de gidsen trouwens wel raad mee weten ;-) ).
Wil je meer uit de bush in Botswana halen, dan is een georganiseerde safari veel beter. Maar vind je het avontuurlijker om zelf te rijden, dan heeft dat over het algemeen wel gevolgen voor wat je gemiddeld te zien krijgt. Dat neemt niet weg dat je als selfdriver ook geluk kunt hebben. Maar gemiddeld genomen zul je dus veel minder zien. Je kent de weg en de kleinere weggetjes niet goed (heel anders dan in Namibië) en een gids weet zelfs de kleinste weggetjes (durft deze ook te nemen), volgt sporen en let veel meer op gedragingen van andere dieren om roofdieren op het spoor te komen. Ook avontuurlijk overigens.
Bijna alle selfdrivers beschikken gewoon niet over deze “know how”. Je moet er dus inderdaad meer moeite voor doen. Daarbij komt ook dat safariauto’s hoger zijn met de zittingen en je wanneer je zelf rijdt vrij laag zit. Bij hoger gras is het dus ook lastiger om dan dieren te spotten.
Voor het spotten van wilde dieren in Botswana komt dus in de regel wel even wat anders bij kijken. Waar dieren in Namibië in de regel zelf wel naar de waterhole komen, is dat in Botswana dus niet zo. Verder is er in Botswana momentee l relatief veel water (afhankelijk van het gebied) en hebben de dieren meer keuze dan een alleen een waterhole waar zowel dieren als toeristen naar toetrekken. Daarmee blijft Botswana zeker mijn favoriet en heb ik bij Namibië meer het gevoel dat de aantallen dieren er zeker in het droge seizoen altijd wel zijn. Het is maar waar je voor kiest en of je grotere aantallen dieren ook wilt delen met vele toeristen of op zoekt bent naar meer bijzondere momenten die je ook vaak met minder personen hoeft te delen.

Zowel voor de lodge als de kampeersafari’s is het in Botswana een voortreffelijk jaar geweest qua dieren. Er zijn zeer veel wilde honden, luipaarden, leeuwen en andere bijzondere momenten als feedback teruggekomen. Landschappelijk heeft Namibië natuurlijk meer bijzondere kenmerken dan Botswana. Maar Botswana heeft zeker ook hele fraaie plekken. Mogelijk wel minder uitgesproken als die in Namibië.
Ook hiervoor moet je waarschijnlijk wel de bijzondere plekjes weten en is het een feit dat het met een selfdrive toch wat lastiger is om ze te vinden of om er zelfs te komen.

Feit blijft dat jullie hebben genoten en dat is waar het om te doen is. Willen jullie een volgende keer een grotere kans maken om in Botswana meer dieren te zien, dan weet ik wel goede alternatieven.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Het was een geweldige vakantie. Bij het rondreizen viel ons op dat de we een zeer goede auto hadden (banden/profiel van de banden en leeftijd). Dat zorgde voor veel vertrouwen. Met de auto nog een ander stel uit het zand kunnen trekken, ook leuk om zo mensen te helpen. De...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Deadvlei, Etosha, Campings

Het was een geweldige vakantie. Bij het rondreizen viel ons op dat de we een zeer goede auto hadden (banden/profiel van de banden en leeftijd). Dat zorgde voor veel vertrouwen.
Met de auto nog een ander stel uit het zand kunnen trekken, ook leuk om zo mensen te helpen. De planning was perfect. Etosha als hoogtepunt aan het einde en de afwisseling tussen campings en hotels en de soort campings (luxe tot heel basic) was ook heel leuk.

Daarnaast waren er tussendoor ook veel belevenis:
– 4×4 rijden bij deadvlei
– uitzichten deadvlei
– walvisbaai dolphin cruise
– Swakopmund quad rijden in de duinen
– White Lady
– Cape Cross
– Himba’s

We hebben ook een goede indruk van Namibië gekregen. Het is prima te doen om hier zelf rond te reizen en ook zonder navigatie. Wegen zijn goed aangegeven. Ook zie je bij de toeristische trekpleisters dat alles goed geregeld is.

We hadden 4500 foto’s gemaakt :-). Voor de familie eerst 230 uitgekozen en daar dan een paar voor jou uitgezocht. Keuzes, keuzes, keuzes. Maar ja dat is een luxe probleem. Een paar mooie plaatjes in de bijlage.

De Chinezen op de foto hadden een lekke band op de zoutpan van Etosha. Die hebben we geholpen met een stel uit Duitsland. Erg leuk en als bedankje kregen we nog wat chinees eten mee (wat dan niet zo heel lekker was).

We hebben er erg van genoten en raden Going Africa Safaris ook zeker aan bij familie en vrienden.

Uw naam: Andre & Susanne Kragt

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Andre en Susanne,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië. Natuurlijk zijn we blij dat jullie terugkijken op een mooie en goed georganiseerde selfdrive. We proberen inderdaad een verschil te maken met de kwaliteit en de leeftijd en de auto's. Dit geeft zoveel meer zekerheid onderweg. Jammer genoeg zien we nog wel eens dat hierop onterecht op bezuinigt wordt. Maar wij vinden het dus belangrijk om reizigers met een goede auto op pad te sturen.

Namibië is inderdaad goed ingericht om zelf te rijden. Fijn dat jullie de planning ook prettig vonden.

terugkijken op een selfdrive waarbij de service (inclusief de lokale service) als uitstekend hebben ervaren en dat jullie het reisschema een prima basis vonden hebben om gedurende de selfdrive nog een eigen invulling te kunnen geven.

Etosha en Sossuvlei zijn inderdaad twee (van de vele) hoogtepunten van Namibië. En het is natuurlijk leuk om daar met het hele gezin van te genieten.

Veel plezier bij het nagenieten van deze selfdrive door Namibië.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.
Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.
Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin