Okavango Delta paardrijsafari

Ultieme paardrijsafari in de Okavango Delta in Botswana
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Introductie Okavango Delta paardrijsafari.

Okavango Delta paardrijsafari.

Een Okavango Delta paardrijsafari in Botswana is een ultiem paardrijsafari avontuur in de afgelegen gebieden diep in de Okavango Delta. Een Okavango Delta paardrijsafari als deze is spannend en voor ervaren ruiters, maar niet uitermate vermoeiend. Een mooiere manier om dicht bij de dieren te komen is er nauwelijks.
Galopeer over de vlaktes of door het water van de Okavango Delta met misschien wel giraffes, zebra’s en wildebeesten als metgezellen.

Benader andere dieren zoals olifanten langzaam tot op korte afstand en misschien krijgt u de wilde honden wel van heel dichtbij en vanuit een fantastisch perspectief te zien. Het kan allemaal met deze avontuurlijke Okavango Delta paardrijsafari in Botswana.

Wil uw partner mee op deze Okavango Delta paardrijsafari, maar is uw partner geen geoefende ervaren ruiter! Geen probleem. Terwijl u te paard de wildernis verkent, gaat uw partner via een gamedrive, bushwandeling of bootsafari op pad. Natuurlijk zijn er in het programma ook momenten waarop u samen van de Okavango Delta kunt genieten. De uitgebreidere reisbeschrijving op de website geeft u een prima indicatie van het dagelijks programma.

De invulling tijdens deze Okavango Delta paardrijsafari is afhankelijk van het seizoen en de waterniveaus van de Okavango Delta op het moment dat u reist. Tijdens de koudere wintermaanden kan een langere dagrit de normale ochtend- en avondrit vervangen. Ook kunnen lokale weersomstandigheden van invloed zijn op de gedragingen van de wilde dieren.

Deze Okavango Delta paardrijsafari is prima met dagen uit te breiden of in te korten en kan verder op maat gemaakt worden. Ook is het mogelijk om deze Okavango Delta paardrijsafari te combineren met andere safarimogelijkheden in Botswana. Vraag ons naar de mogelijkheden. Deze zijn namelijk onuitputtelijk.

Boek uw Okavango Delta paardrijsafari bij Going Africa Safaris.

Interesse in andere lodge safari in Botswana of voor een eventuele verlenging, klik hier.

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze Okavango Delta paardrijsafari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Deze Okavango Delta paardrijsafari is het gehele jaar door beschikbaar en kan op elk gewenst moment beginnen en heeft dus geen vaste vertrekdatums. Vanwege de populariteit en het kleinschalige camp dient u ruim van te voren te reserveren.

Prijs per persoon

Voor deze Okavango Delta paardrijsafari is de prijs op aanvraag en afhankelijk van aanpassingen op deze voorbeeld Okavango Delta paardrijsafari.

Neem vrijblijvend contact op voor een prijsvoorstel.

Mogelijke speciale acties.

Transfervluchten
50% korting op de return transfervlucht van Maun naar Macatoo voor boekingen voor 7 nachten of meer. Bij 10 nachten of meer is de transfervlucht gratis.

Partner die geen paard rijd
10% korting op de prijs van de accommodatie voor elke niet paardrijdende partner. Activiteiten bestaan dan uit gamedrives, bootsafari’s, mokoro excursies en vissen (e.e.a. afhankelijk van waterniveaus in de Delta).

Macatoo korting
5% korting wanneer u na een eerder ervaring bij Macotoo binnen 12 maanden na uw verblijf opnieuw boekt. De reisdata hoeven niet in de periode van 12 maanden te vallen.

 

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Okavango Delta paardrijsafari

 • Alle transfers per auto en/of vliegtuigje
 • Maaltijden, drankjes en activiteiten zoals omschreven in de reisbeschrijving
 • begeleiding van professionele gidsen
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

 

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Okavango Delta paardrijsafari

 • Vluchten en transfers niet vallende onder het reisschema
 • aanvullende activiteiten
 • persoonlijke uitgaven
 • annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)
 • premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Okavango Delta paardrijsafari.

Dag 1, Aankomst
U wordt na aankomst op het vliegveld ontvangen door iemand van de lokale organisatie die u assisteert bij de overstap op de transfervlucht naar Macatoo Camp. De transfervlucht duurt ongeveer 30 minuten en biedt een prachtige vlucht over de Okavango Delta. Het is verbazingwekkend hoe klein de kuddes olifanten vanuit de lucht lijken.

Aangekomen bij de airstrip in de Okavango Delta staat er een safarivoertuig voor u klaar en wordt u tijdens een 45 minuten durende transfer gamedrive naar Macatoo Camp gebracht. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de waterstanden, kan deze laatste transfer ook per boot plaats vinden. Bij aankomst in Macatoo Camp staat het vriendelijke personeel u al op te wachten en wordt u begroet met een welkomstdrankje.

Nadat u gesetteld bent in uw tent krijgt u in de loop van de middag thee/koffie met zelfgebakken taart aangeboden en ontvangt u een korte briefing van de gids voordat u naar de stal wordt gebracht om een eerste ritje te maken.

Het tempo van de avondritten zijn doelbewust langzamer waardoor u de tijd heeft om van de zonsondergang te genieten en u heeft dan ook de beste mogelijkheid om foto’s te maken van vogels of andere wilde dieren.

Na een warme douche en schone kleding worden er drankjes en hapjes geserveerd in de comfortabele eettent waarna u een heerlijk diner krijgt aangeboden omringt door kaarslicht en een kampvuur.

Dag 2
U wordt op een vrolijke manier met een zachte wake-up call gewekt en voorzien van een eerste kopje koffie/thee met rusks. Alvorens aan de eerste langere paardrijsafari te beginnen krijgt u een licht ontbijt rond het kampvuur aangeboden. Op stal staat er brede selectie aan paarden. De medewerkers van Macatoo Camp zijn ervaren in het samenstellen van goede combinaties ruiters en paarden.

Afhankelijk van het seizoen, kan de ochtendrit gepaard gaan met stukken galopperen over de droge uiterwaarden, doorwaden van de Wateren van de Okavango Delta of stappen door hoge gras om naar giraffen, zebra’s, antilopen, olifanten, buffels of andere dieren te kijken. Dagelijks wordt er een stevige lunch met wijn geserveerd. Iets wat ook nodig is na zoveel kilometers in het zadel. Na de lunch is het tijd voor een middagdutje alvorens u er in de middag weer te paard op uit gaat.

Voordat u terug gaat naar Macatoo Camp om u op te frissen is het eerst tijd voor en sundowner. Het diner bij Macatoo Camp is altijd een geweldige ervaring. Een ervaring die overigens niet altijd op dezelfde plaats wordt genoten …….

Dag 3
U ontwaakt weer met de geluiden van de bush om u heen en voorzien van de thee, koffie en rusks. De eerste zenuwen van de eerste dag heeft u inmiddels weten af te schudden en als het goed is staat u te popelen om opnieuw op het paard te klimmen voor een avontuurlijke paardrijsafari. U vertrekt in een andere richting dan gisteren. Het landschap zal behoorlijk anders zijn dan gisteren en dus zijn er ook nieuwe mogelijkheden om wild te zien.

Met meer vertrouwen kan het tempo een beetje opgevoerd worden zodat we een aantal van de grote dieren, zoals giraffen en zebra in galop bij kunnen houden.
Na de lunch in Macatoo Camp is het zwembad de ideale plek om af te koelen en de spieren te stretchen die mogelijk wat gevoelig zijn geworden na lange tijd in het zadel te hebben gezeten. Het dek is een geweldige plek om van de zon te genieten, te lezen en misschien even weg te dutten. Houdt uw verrekijker en camera’s wel binnen handbereik want zebra’s, antilopen en olifanten passeren regelmatig Macatoo Camp.

Na de thee/koffie met gebak is het tijd om de avondrit weer aan te vangen. Gunt u de spieren liever wat meer rust, dan is het ook mogelijk om de avondrit in te ruilen voor een bootsafari of om te gaan vissen met de kans om dicht bij nijlpaarden te komen. Een game drive of een begeleide wandeling is – afhankelijk van de tijd van het jaar – ook beschikbaar voor degenen die met een par tner reizen die niet deelneem t aan de paardrijsafari’s.

Dag 4
Na de inmiddels gebruikelijke vroege ochtendrituelen, vertrekt u voor een volgende paardrijsafari om door een diversiteit aan landschappen te rijden. Er zijn weer diverse dieren te spotten terwijl u door de mopane bossen rijdt. De snelheid neemt toe naarmate u dichterbij de grasvlaktes komt.

Na terugkeer in Macatoo Camp heeft u de rest van de middag vrij te besteden. Optioneel is het mogelijk om met een helikopter een uur een vlucht boven de Okavango Delta te maken. U bereikt zo de doorgaans volstrekt ontoegankelijke gebieden en het is de mogelijkheid om vanuit de lucht spectaculaire foto’s te maken.
De dag sluit u af met een night gamedrive met spotlights. Tijd om de dieren te spotten die doorgaans pas tevoorschijn komen wanneer de zon onder is gegaan.

Dag 5
Deze ochtend staat er een paardrijsafari naar het hart van de Okavango Delta op het programma. U bereikt onbegaanbare plekken die voor auto’s gewoon niet bereikbaar zijn. De paarden kunnen veel dichter bij de wilde dieren komen. We passeren kleine eilandjes met hoge palmbomen en termietenheuvels waar vanaf u prachtige uitzichten over de vlaktes van de Delta heeft.

De ruiters kunnen zich eventueel aansluiten bij niet-paardrijdende vrienden of familie voor een bush wandeling, gamedrive of boottocht – maar er is een moment dat alle gasten samenkomen op een speciale plek voor een leuke verrassing.

Inmiddels bent u wel gewend aan het ritme van de dag en terug bij Macatoo Camp heeft u weer een aantal uurtjes ter vrije invulling. Na de thee/koffie en een rustige paardrijsafari om van de zonsondergang te genieten is het mogelijk om de nacht door te brengen in de fantastische boomhut. U slaapt in de kruin van de bomen onder de Afrikaanse sterrenhemel. Vanaf deze positie is het fascinerend om te kijken en te luisteren wanneer de vogels en dieren zich voorbereiden voor de nacht.

Sommige dieren bereiden zich juist voor om op jacht te gaan. Het geblaf van de bavianen en brullen van de leeuwen kunnen voor een onvergetelijke soundtrack zorgen bij een avondje onder de sterren. Uw gidsen blijven in de buurt en zijn goed gezelschap om voor uw gemoedsrust te zorgen. Voor reizigers is dit een ander hoogtepunt van het verblijf bij Macatoo Camp.

Dag 6
U wordt wakker in de boomtoppen terwijl ook de bush ontwaakt. Per auto wordt u teruggebracht naar Macatoo Camp om u te verkleden voor de volgende paardrijsafari en om opnieuw nieuw terrein te ontdekken. Het te paard benaderen van wilde dieren blijf spannend, maar is bijna een dagelijkse routine geworden. U haalt opnieuw het meeste uit de bush tijdens het ontbijt in de bush en geniet van de encounters en geluiden om u heen.

Vanmiddag is er tijd om bij het zwembad naast de bruine armen en het bruine gezicht nu ook de rest van het lichaam te bruinen. Ondertussen heeft u de tijd om uzelf de vraag te stellen hoe u uw laatste zonsondergang bij Macatoo Camp wilt beleven. Gaat u mee op de nacht game drive om nog een keer de nachtelijke dieren te spotten?
Na een nacht in de boomtoppen te hebben doorgebracht wilt u waarschijnlijk vroeg naar bed om wat slaap in te halen en uitgerust de laatste dag in te gaan.

Dag 7, Vertrek
Met een beetje geluk is de luide roep van de visarend uw wekker van vanochtend. Net als eerdere ochtenden worden koffie of thee bij uw tent afgeleverd en begint uw laatste ochtend in Macatoo Camp. U staat ongetwijfeld te popelen om voor de laatste keer een paardrijsafari te maken. U blijft wat dichter bij Macatoo Camp om door het water en de grasvlaktes te galopperen. Het tempo zal hoog liggen om nog zoveel mogelijk leuke momenten mee te pakken. Wees bereid om nat te worden als u door diepe rietgebieden vol vogelleven rijdt.

Na terugkomst in Macatoo Camp neemt u bij de stallen afscheid van uw paard waar u de laatste dagen op heeft doorgebracht en zoveel mee genoten heeft. Er is nog tijd o m te douchen, te verkleden en de bagage in te pakken voor de transfer gamedrive naar de airstrip. Na een picknick lunch vertrekt u per transfervlucht terug naar de bewoonde wereld. Waarschijnlijk heeft u allang bepaalt dat u weer terug wilt komen zoals veel gasten van Macatoo Camp dat doen voor hun paardrijsafari.

Wij hebben de overtuiging dat u nooit het ware gevoel van de vrijheid zult vergeten die u te paard hebt ervaren bij Macatoo Camp in de Okavango Delta.

Boek deze Okavango Delta paardrijsafari bij Going Africa Safaris.

Route kaart

Route kaart Okavango Delta paardrijsafari.

Okavango Delta paardrijsafari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Gewichtslimieten voor deze Okavango Delta paardrijsafari.


Weegt u tot 95 kg, dan is er geen supplement.
Weegt u 95 – 105kg dan is er ook geen supllement, maar is wel afhankelijk van beschikbaarheid.
Weegt u meer dan 105 kg dan moeten we dat bij boekeing weten en zijn er speciale aanpassingen nodig.

Wetenswaardigheden voor deze Okavango Delta paardrijsafari.
Bij uw aanvraag ontvangt u ook meer informatie over;

 • Riding policy
 • Macatoo Camp – Our Horses and Welcom Info
 • What to bring
 • When to come

Visum en paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is.

Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

 

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Er zijn geen reviews gevonden
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin