Privé kampeersafari Namibië

12-daagse noord en midden Namibië comfortabele kampeersafari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Privé kampeersafari Namibië

Privé kampeersafari Namibië – Met deze prive kampeersafari bezoekt u met uw eigen groep het midden en noorden van Namibië op een comfortabele manier.

Met deze fraaie en comfortabele mobile kampeersafari door Namibië bezoekt essentiële hoogtepunten van midden en noord Namibië. Zo staan Waterberg plateauEtosha National Park, Palmwag concessie en Uniab River, Sossusvlei en Swakopmund op het programma.

Gedurende bijna het hele jaar staat Etosha en met name de waterholes van Etosha garant voor veel wildlife. Naast de roofdieren leven hier olifanten, giraffes, neushoorns en nog veel meer (woestijn)dieren. Na Etosha reist u door naar Palmwag en bezoekt u ook de authentieke semi-nomadische Himba bevolking.

Vervolgens reis u af via een avontuurlijke route naar Damaraland en Twyfelfontein. Ook Cape Cross staat op het programma wanneer u naar Swakopmund rijdt. Na Swakopmund waar u in een guesthouse overnacht, reist u door naar de Namib Desert waar u de rode zandduinen van Sossusvlei bezoekt.

Boek deze privé kampeersafari Namibië bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze privé kampeersafari Namibië is een comfortabele kampeersafari en kan, afhankelijk van uw wensen, op elke gewenst moment starten.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs voor deze privé kampeersafari Namibie is op aanvraag en is in de regel afhankelijk van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers ZAR c.q. NAD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze privé kampeersafari Namibië, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze privé kampeersafari Namibië.

 • 8 nachten kamperen met stretchers, matras en klein kussentje
 • maaltijden en accommodaties volgens reisschema
 • Gids, assistent gids en kok
 • Thee en koffie in het kamp
 • Vervoer en transfers van en naar het vliegveld in Windhoek op dag 1 en 12.
 • Alle kampeergelden en entree gelden.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze privé kampeersafari Namibië.

 • Heen- en terugvlucht
 • Eventuele extra overnachtingen en/of eventuele verlenging van de safari
 • Enkele maaltijden zoals in het programma aangegeven
 • Visums
 • Drankjes
 • Slaapzak
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Optionele excursies.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Privé kampeersafari Namibië – 12-daagse noord en midden Namibië comfortabele kampeersafari.

Onderstaand reisschema is een voorbeeld. Aangezien u deze kampeersafari met uw eigen familie of groep maakt, is het mogelijk om het reisschema verder naar wens aan te passen.

(O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1, Windhoek
Na aankomst op het vliegveld wordt u ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. Afhankelijk van de vlucht heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Windhoek bezit veel erfenissen van de Duitse architectuur en is zeker een bezoekje waard.

Om ongeveer 18:00 uur is er een briefing in Hotel Safari of gelijkwaardig accommodatie waar vandaan deze comfortabele mobile kampeersafari vertrekt. Tijdens de briefing maakt u kennis met de gids. (-)

Dag 2 en 3, Namib Desert – Sossusvlei
U rijdt naar het hart van de Namib Desert richting Sossusvlei. De volgende morgen vertrekt u erg vroeg om het park in te gaan en een bezoek aan Sossusvlei te brengen. De weg voert langs het bekende Duin 45 en Deadvei. Geniet van de veranderende kleuren van deze hoogste zandduinen ter wereld.

Beklim de duinen en neem de adembenemende uitzichten in u op die elke weer een unieke en fotogenieke omgeving vormen. Op de terugweg naar het kamp maakt u een korte wandeling door de Sesriem Canyon om vervolgens na alle inspanningen op de campsite nog even van het zwembad te kunnen genieten voordat de zon spectaculair onder gaat. (O, L, D)

Dag 4, Swakopmund
Swakopmund is een typisch kustplaatsje met een Duitse koloniale sfeer en tevens de belangrijkste badplaats van Namibië. In Swakopmund heeft u de tijd aan u zelf om van de charme van deze oude stad te genieten of om deel te nemen aan een van de vele optionele activiteiten die hier worden aangeboden.

Een paar daarvan zijn een rondvlucht of ballonvaart boven de duinen, zand surfen, quad rijden, parachute springen of een dolfijn cruise. Overnachting in Guest House (O)

Dag 5 Twyfelfontein via Cape Cross
Op weg naar Twyfelfontein bezoekt u de zeerobben kolonie bij Cape Cross. Dit is een van de grootste kolonies van zeerobben in de wereld. U bezoekt Twyfelfontein – een UNESCO World Heritage Site met meer dan 2000 rotstekeningen. U bezoekt de rotstekeningen die in een ver verleden door de hier levende bosjesmannen zijn aangebracht. (O, L, D)

Dag 6, Bezoek Himba
Onderweg naar ons volgende camp bij de Etosha Galton gate, bezoekt u een Himba dorp. De Himba zijn semi-nomaden die leven in kleine nederzettingen in deze regio.  Tijdens het bezoek aan de Himba krijgt u inzicht in de manier waarop de Himba leven. (O, L, D)

Dag 7, 8 en 9 Etosha National Park
De volgende bestemming is Etosha N P. Etosha is een van de belangrijkste nationale parken c.q. reservaten in Afrika en het belangrijkste eco- en wildlife gebied van Namibi& amp; euml;. Duizenden wilde dieren worden door het vaak spaarzame water in dit gebied aangetrokken.

Leeuwen, luipaarden, cheeta, hyena’s, olifanten, zebra’s, giraffes, neushoorns en verschillende soorten antilopen, zijn daar maar een paar van. Ook heeft Etosha een rijk vogelleven met 326 geregistreerde vogelsoorten. De dagen in Etosha worden benut met het maken van diverse game drives in de ochtend en de middag.

Dit zijn meteen de momenten waarop de dieren overdag het best te vinden zijn. In de avond kunt van de dieren genieten die bij de verlichte waterholes hun dorst komen lessen. De waterholes liggen niet ver van de campsite af en zijn eenvoudig te benaderen. Dagen om heerlijk te genieten van de dieren terwijl de kok voor u heerlijke maaltijden bereid. (O, L, D)

Dag 10 San Village
De eerst bekende bewoners van Namibië zijn de San. Hun taal onderscheid zich van andere talen en het klikken is karakteristiek. Deze jagers leefden ooit vrij over de oneindig ogende vlaktes. U bezoekt de San een leert over hun levenswijze en tradities. De Ju/’Hoansi San zijn de enige San die nog op de traditionele manier mogen jagen. (O, L, D)

Dag 11, Waterberg Plateau
Vandaag vertrekt u naar uw eerste bestemming tijdens deze comfortabele mobile kampeersafari. Waterberg Plateau staat op het programma. Het Waterberg Plateau komt als een verrassing uit de omliggende vlaktes omhoog. Met een hoogte van 400 meter en 1878 meter boven de zeespiegel domineert het plateau het landschap.

Hier werd door de Herero bevolking de laatste slag verloren tegen de Duitse koloniale machten aan het begin van de vorige eeuw. Vanmiddag maakt u een wandeling in het gebied en beklimt u het plateau. (O, L, D)

Dag 12, Windhoek
Vandaag wordt het camp voor de laatste keer opgebroken en vertrekt u naar Windhoek. Normaal gesproken komt u om ongeveer om 13:00 uur aan in Windhoek. Afhankelijk van uw vlucht terug heeft u nog gelegenheid om Windhoek kort te bezoeken alvorens u naar het vliegveld gebracht wordt. Ook is het mogelijk om een extra dag in Windhoek bij te boeken. (O)

Boek deze privé kampeersafari Namibië bij Going Africa Safaris.

Routekaart

Van deze privé kampeersafari Namibië is momenteel geen routekaart beschikbaar.

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Belangrijk om te weten
Er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden zijn waardoor het noodzakelijk is om van de geplande route af te wijken. Hiervoor vragen we uw begrip. Voor mensen met een gezonde teamspirit, flexibele houding en die niet te beroerd zijn om een keer een helpende hand uit te steken, is dit een prachtige safari.

Vervoer
Tijdens deze privé kampeersafari Namibië reist u in een safari wagen die speciaal voor deze vorm van reizen is ontworpen. De grote ramen kunnen open en het dak bezit een zogenaamde pop-up roof. Uitstekende mogelijkheden dus om de wilde dieren te ontdekken en om ze fotograferen of te filmen.

Verder bezit de auto een koeling voor de drankjes en zijn er oplaatmogelijkheden voor de accu’s van de verschillende video- of fotocamera’s.

Hoe kampeert u
Deze privé kampeersafari Namibië is een comfortabele mobile kampeersafari en staat onder begeleiding van een gids en camp assistent en kok.

Het camp wordt door voor u opgezet. De tenten zijn tweepersoons koepeltenten met de volgende afmetingen (L:250 cm x B:250 cm x H:180 cm).

U slaapt op stretchers met een matras van foam en een kussentje. De slaapzak is niet inbegrepen maar kan voor € 20,00 voor de duur van de safari gehuurd worden. Verder zijn er twee inklapbare stoeltjes bij elke tent aanwezig en is er een marquee (5 x 5 meter) aanwezig om tijdens de heetste dagen schaduw te creëren.

privé kampeersafari Namibië

Vertrek
Deze privé kampeersafari Namibië is een comfortabele kampeersafari en kan, afhankelijk van uw wensen, op elke gewenst moment starten.

Aantal deelnemers
Deze privé kampeersafari Namibië heeft maximaal 6 deelnemers. De prijzen zijn op aanvraag.

Safaristyle
Deze privé kampeersafari Namibië is een comfortabele kampeersafari met uw eigen familie of groep vrienden waarbij de luxe tent voor u wordt opgezet.

Visum en paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Er is een rechtstreekse vlucht van Frankfurt naar Windhoek met gunstige aankomst en vertrektijden. Verder is het ook mogelijk om vanaf Amsterdam via Johannesburg naar Windhoek te vliegen. Deze vluchten zijn niet inbegrep

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie privé luxe kampeersafari Namibië, familie Hemstra

Overall cijfer voor deze safari: 10
We waren nog nooit in Afrika geweest en hebben gekozen voor de classic camping safari door Namibie (12 dagen). Ontzettend veel geleerd van onze gids Martin, zijn verhalen en enthousiasme maakten de reis nog boeiender. Vooral het kamperen in de bush heeft veel indruk op ons gemaakt. Fantastisch gegeten onder...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Sossusvlei

We waren nog nooit in Afrika geweest en hebben gekozen voor de classic camping safari door Namibie (12 dagen). Ontzettend veel geleerd van onze gids Martin, zijn verhalen en enthousiasme maakten de reis nog boeiender.

Vooral het kamperen in de bush heeft veel indruk op ons gemaakt. Fantastisch gegeten onder duizenden sterren, kampvuur aan.. Het was een belevenis, de aardige mensen, verschillende landschappen (van zandduinen tot rotsformaties tot het vlakke Etosha Park) en natuurlijk de dieren die we hebben gezien.

We hebben van elke minuut genoten!

Familie Hemstra

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Hemstra,

Bedankt voor de evaluatie. Wat fijn dat jullie eerste Afrikareis zo goed is bevallen en dat jullie van elke minuut hebben genoten.

De Afrikaanse sterrenhemel is inderdaad fantastich. Landen ontdekken met een gids heeft veel voordelen. Je leert meer over het land en de mensen kennen en dat heeft vaak wel een meerwaarde.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze belevenis.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Namibië safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie privé luxe kampeersafari Namibië, familie Hemstra
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin