Robin Pope wandelsafari

8-daagse South Luanga wandelsafari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Wandelsafari van Robin Pope Safaris

Robin Pope wandelsafari

Deze Robin Pope wandelsafari is een “mobile walking” safari en staat al lange tijd bekend als de beste wildernis ervaring van de South Luangwa NP. De kampen tijdens de Robin Pope wandelsafari bieden een unieke combinatie van comfort op prachtig afgelegen locaties in South Luangwa NP. Echter sommigen van zijn gasten willen nog verder de wildernis in, naar nog meer afgelegen gebieden. Om zodoende alles wat de bush te bieden heeft, denk aan de fauna, flora, geluiden en geuren om die allemaal tot zich te kunnen nemen. Voor deze avonturiers bieden wij deze speciale wandelsafari door South Luangwa NP aan.

Wandelen door de bush is natuurlijk een heel andere ervaring dan wanneer u tijdens een game drive per auto de wildlife gebieden verkent. Al uw zintuigen, die in ons dagelijks leven niet meer echt worden geprikkeld, dienen weer aangesprokenen te worden. Bewuste waarnemingen! Elk geluid en elke beweging waaronder bijvoorbeeld het gefladder van een vogel, van een zwiepende staart door het hoge gras, het diepe roffelende geluid van een olifant of misschien wel een leeuw, worden weer van belang. Het lukt natuurlijk niet van de ene op het andere moment om deze zintuigen weer goed en scherp te laten werken.

Vandaar dat u tijdens de meerdaagse wandelsafari waar u van kamp naar kamp loopt, onder begeleiding staat van een deskundige gids/ranger. U wordt door de gids/ranger niet alleen gewezen op de wilde dieren en vogels, maar u wordt ook aangeleerd om uw eigen zintuigen weer te ontwikkelen en te leren om weer scherp waar te nemen en om de aanwijzingen, die wij doorgaans niet meer waarnemen, weer duidelijk te krijgen.

Deze Robin Pope wandelsafari is in 2015 door National Geographic Traveller uitgeroepen tot de “TOUR of a LIFE TIME”.

Boek deze Robin Pope wandelsafari bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze Robin Pope wandelsafari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

VERTREKDATUMS 2021

17 en 22 juni *)
04, 09, 14, 19, 24 en 29 juli ***)
03, 15, 20, 25 en 30 augustus  ***)
04, 09, 14, 19, 24 en 29 september  ***)

Heeft u belangstelling voor deze Robin Pope wandelsafari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs varieert per vertrekdatum.
De lokale aanbieder heeft er voor 2021 voor gekozen om de prijs op aanvraag te doen.
*) voor deze vertrekdatums is de prijs per persoon op aanvraag
**) voor deze vertrekdatums is de prijs per persoon op aanvraag
***) voor deze vertrekdatums is de prijs persoon op aanvraag

Let op: de prijs voor de noodzakelijke lokale transfervluchten worden inbegrepen.

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze Robin Pope wandelsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Robin Pope wandelsafari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Robin Pope wandelsafari

 • Retourvlucht Lusaka – Mfuwe
 • Meet and greet
 • Overnachtingen, maaltijden volgens reisschema
 • Drankjes waar fully inclusive
 • Entree gelden nationale parken
 • Activiteiten
 • Begeleiding door Engels sprekende gids
 • Transfers conform programma
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Robin Pope wandelsafari

 • Intercontinentale vluchten
 • Visum
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten niet in de tourprijs opgenomen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Route beschrijving

Robin Pope wandelsafari

Dag 1
Bij aankomst op de luchthaven Lusaka wordt u ontvangen voor een “meet and greet” waarna u doorvliegt naar het vliegveld van Mfuwe. Daar wordt u ontvangen door een gids van Robin Pope Safaris. Langs een interessante weg door het plaatsje Mfuwe rijdt u naar South Luangwa NP waar u na ongeveer een uur rijden bij Nkwali Camp aankomt. Vanuit Nkwali Camp heeft u een weids uitzicht over de Luangwa rivier.

Nkwali Camp ligt op het eigen grondgebied van Robin Pope en met uitzicht over der rivier en op het South Luangwa NP ligt Nkwali ideaal voor het begin van uw safari Mobile wandelsafari. Nkwali Camp beschikt over zes kamers kijken welke allemaal uitzicht bieden over de rivier en over een privé en-suite openlucht badkamer beschikken. Afhankelijk van uw aankomsttijd geniet u van een heerlijke lunch met uitzicht op de lagune. Komt u vlucht later in de middag aan, dan staat u een heerlijke lekkernij bij de thee te wachten alvorens u voor een game drive vertrekt die over gaan in een night game drive.
Overnachting: Nkwali Camp (fully inclusive)

Dag 2
Na een vroeg ontbijt vertrekt u in noordelijke richting voor de start van de Mobile wandelsafari. De wandelsafari die bekend staat als DE wandelsafari van South Luangwa NP. In 2015 is de Mobile wandelsafari door National Geographic Traveller uitgeroepen tot de “TOUR of a LIVE TIME”. U rijdt de eerste 90 kilometer over een weg door de bush langs de Mupamadzi rivier en door afgelegen delen van het park. Tegen lunchtijd komt u in het mobile camp aan. Het mobile camp is al voor u opgebouwd en bestaat uit goed ingerichte zogenaamde walk-in tenten.

De en-suite faciliteiten bestaande uit een douche en toilet staan op een houten vlonder. Na de lunch kunt u heerlijk genieten van een relaxte siësta en/of het kamp en uw tent verkennen. De thee luidt de middag activiteit in die bestaat uit een wandeling in de direct omgeving van het kamp. Na terugkomst is het tijd voor een heerli jke sundowner waarna u ge niet van een heerlijk diner onder de sterren.
Overnachting: Mobile Camp (fully inclusive)

Dag 3
Voor zonsopkomst staat u op om u gereed te maken voor een ochtend wandeling. Het gebied waarin u wandelt is afgelegen en weg van andere bezoekers. Het gebied is afwisselend en wild en dieren zijn hier nog niet zo gewend aan mensen als in het centrale deel van South Luangwa. Van mier tot buffels, van een vogelnest tot het volgen van sporen van misschien wel verse sporen van leeuwen, u leert vele facetten van de bush kennen.

Dit alles afhankelijk van wat de bush u tijdens de wandelsafari wil laten zien. Ondertussen wordt het camp afgebroken en op een nieuwe locatie weer opgezet. Aan het einde van de ochtend komt u bij het opnieuw opgezette kamp aan voor u lunch welke achter de schermen inmiddels ook al gereed wordt gemaakt. Na de lunch is het weer tijd voor een welverdiende siësta en een middagwandeling.
Overnachting: Mobile Camp (fully inclusive)

Dag 4
U verkent vandaag zowel in de ochtend als in de middag per voet de omgeving van het kamp. De dag kent dezelfde dagindeling qua activiteiten, lunch, siësta, etc ….
Overnachting: Mobile Camp (fully inclusive)

Dag 5 en 6
Het basiskamp wordt weer verplaatst terwijl u weer vroeg in de ochtend voor een wandelsafari bent vertrokken. Een route die u verder langs de rivier voert. De Mupamadzi River is een belangrijke zijrivier van de Luangwa rivier. Alle wandelingen worden begeleid door een ervaren naturalist en vergezeld door een gewapende ranger. De dagindeling is gelijk aan die van de vorige dagen.
Overnachting: Mobile Camp (fully inclusive)

Dag 7
Na het ontbijt vertrekt u via een 4 tot 5 uur durende transfer naar het Luangwa kruispunt tegenover Tena Tena Camp. Het Tena Tena personeel staat u al op te wachten en u per boot de rivier over begeleiden. Hierna is het vervolgens nog twintig minuten rijden naar Tena Tena Camp. Tena Tena camp is een klein afgelegen kamp gelegen in het nationale park en ligt op een prachtige locatie in een bocht van de Luangwa rivier.

De maaltijden worden in de schaduw van een enorme mahonie boom in het midden van het kamp genuttigd. Na aankomst wordt u naar uw tent begeleid en is het lunchtijd. Hierna is het tijd voor een welverdiende siësta of om heerlijk te douchen en te relaxen en na te genieten van de wat u de afgelopen dagen heeft meegemaakt. Later in de middag maakt u nog een avond game drive.
Overnachting: Tena Tena Camp (fully inclusive)

Let op: Afhankelijk van de vertrekdatum is het ook mogelijk dat u in Nsefu Camp overnacht. Nsefu Camp ligt 12 kilometer noordelijker dan Tena Tena en tevens in een bocht van de Luangwa rivier. Nsefu Camp was een van de eerste wildernis camps in South Luangwa en kent zijn bestaan al vanaf de jaren vijftig. Nadien werd de Nsefu Sector van South Luangwa NP pas erkend als een fenomenaal wildlife gebied, wat het tot op heden nog steeds is.

Nsefu Camp is in 1999 weer heropend in de oorspronkelijke stijl. Het uitzicht op de rivier is prachtig en vanuit het kamp zijn grazende en drinkende dieren te bewonderen. De bar ligt verscholen naast een enorme slapende termietenheuvel en biedt uitzicht op een waterhole die zeer productief is om wildlife te spotten. De oorspronkelijke rondavels zijn uitgebreid met een ruime badkamer en elke kamer beschikt over een fraai uitzicht op de rivier.
Overnachting: Nsefu Camp (fully inclusive)

Dag 8 vertrek
Afhankelijk van uw vlucht wordt u terug naar Mfuwe airport gebracht voor uw vlucht naar L usaka en uw aansluitende vlucht of aan reisprogramma.

Voor deze wandelsafari dient u over een goede (wandel)conditie te beschikken en normaal in staat te zijn om in ieder geval 50 meter hard te kunnen lopen (in de bush zal dat overigens niet aan u gevraagd worden omdat hardlopen ongewenst is. Maar het geeft iets aan over het niveau van fitheid dat verwacht wordt. Hoewel het tempo niet hoog ligt, kunnen de omstand igheden wel zwaarder zijn dan gewend in Nederland. De grond is vaak wisselend qua omstandigheden en in de meeste gevallen niet vlak. Gemiddeld zal er ongeveer 10 kilometer in 4 uur worden afgelegd. Aan deze safari is een minimale leeftijd van 21 jaar verbonden.

Boek deze Robin Pope wandelsafari bij Going Africa Safaris

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u deze Robin Pope wandelsafari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Robin Pope Wandelsafari – 8-daagse South Luangwa wandelsafari

Route kaart

Routekaart Robin Pope wandelsafari.Robin Pope wandelsafariRoutekaart Robin Pope wandelsafari.

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze Robin Pope wandelsafari is van juni tot en met september of begin oktober beschikbaar. Zie bij vertrekdatums.

Aantal deelnemers
Dit is een groepsreis met maximaal 6 personen en vaste vertrekdatums.

Seizoenen

Laag
1 – 24 juni

Tussen
25 – 30 juni

Hoog
juli – september

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig. Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Zambia. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig. Sinds 2015 is het ook mogelijk om het visum online aan te vragen.

Vliegtickets

Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka met een aansluitende vlucht naar Mfuwe de meest gebruikelijke. Terug vliegen vanaf doet u vanaf Mfuwe en door naar Lusaka. Wanneer u uw safari verlengt in bijvoorbeeld Malawi is terug vliegen vanaf Lilongwe een optie.

We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Foto's

Video

Reviews

Er zijn geen reviews gevonden
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin