Rondreis Malawi Zambia

Comfortabel in een kleine groep
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Rondreis Malawi Zambia – Comfortabel in een kleine groep

Deze “rondreis Malawi Zambia” start in Lusaka in Zambia en eindigt in Lilongwe in Malawi.

Dit is een zeer afwisselende rondreis qua activiteiten en voor de meer avontuurlijke reiziger. U overnacht tijdens deze groepsreis in eenvoudige accommodaties waarbij u tijdens de avontuurlijke kanosafari in Lower Zambezi NP en uw verblijf in Liwonde NP overnacht u op basis van avontuurlijk kamperen.

Na uw overnachting in Lusaka reist u in een kleine groep naar Lower Zambezi National Park en worden de eerste activiteit (kanosafari en game drives) georganiseerd en overnacht u op een van de eilandjes in de Zambezi rivier met kans om overstekende olifanten te zien en vergezeld van nijlpaarden en krokodillen.

Ook in South Luangwa National Park staat uw verblijf in het teken van game drives waarbij de middag game drive overgaat in een zogenaamde night game drive en het zoeken van luipaarden vaak resultaat oplevert. Ook maakt u hier een wandelsafari waarbij u op zoek gaat naar groot wild en waar ook meer aandacht kan worden gegeven aan de kleinere elementen van de natuur. Daarna verkent u de fraaie natuur van Mount Mulanje tijdens een guided walk.

Liwonde National Park staat in het teken van een bootsafari en game drives. U verkent de oevers van de Shire River en de kans om olifanten te zien waden is groot. Nijlpaarden en een diversiteit aan vogelsoorten leven langs deze prachtige oevers.

Na al dit fraais en de afwisselende activiteiten sluit u deze afwisselende “rondreis Malawi Zambia” af op een onbewoond eiland in Lake Malawi. Hier zijn diverse (vaak optionele) water activiteiten mogelijk. Denk aan snorkelen, kajakken of gewoon heerlijk zonnen en tot rust komen alvorens u weer terug naar Nederland vliegt.

Boek deze rondreis Malawi Zambia bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze rondreis Malawi Zambia bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums

Deze “rondreis Malawi Zambia” is een groepsreis met vaste vertrekdatums. De vetgedrukte datums hebben een gegarandeerd vertrek.

2021

Met Engelstalige gidsen
27 maart
29 mei
19 juni
17
en 31 juli
28 augustus
25 
september
09 oktober
06 en 20 november

Op onderstaande datums gaat er ook een Duitstalige vertaler mee
10 april
03 juli
11 september
27 oktober

Prijs per persoon

Prijzen t/m 2021
€ 2.840,00 p.p. bij delen accommodatie + local payment USD 300,00

Single supplement € 290,00

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze rondreis Malawi Zambia

 • Accommodatie en maaltijden volgens programma (zie te downloaden informatie)
 • Professionele begeleiding
 • Entreegelden nationale parken
 • Genoemde activiteiten/excursies
 • Vervoer in safaribus (transfers) en 4×4 safari auto (tijdens game drives). (Zie route kaart)
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze rondreis Malawi Zambia

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten Zambia en Malawi
 • Verzekeringen
 • Fooien
 • Maaltijden welke niet zijn inbegrepen
 • Alcoholische en fris – dranken
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele aanvullende activiteiten
 • Transfers van luchthaven Lusaka

Benodigde of gewenste overnachtingen voorafgaande of na de groepsreis.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Route beschrijving

Deze “rondreis Malawi Zambia” start in Lusaka in Zambia en eindigt in Lilongwe in Malawi.

 • Lower Zambezi – kano activiteit
 • South Luangwa Nationaal Park – game drives en game walk
 • Mulanje Massief, theeplantage en hiking
 • Liwonde Nationaal Park – game drives & bootcruise
 • Lake Malawi – snorkelen en zwemmen
 • Mogelijk contact met lokale dropjes/bevolking.

Rondreis Malawi Zambia – Routebeschrijving

Dag 1: Lusaka
De groepsreis start om ongeveer 16.00 uur met komt een gezamenlijk bijeenkomst waarbij kennis wordt gemaakt met de andere deelnemers en begeleiding.  de groep bij elkaar in het Pioneers Camp en wordt kennisgemaakt met de medereizigers en de gidsen.

Dag 2: Lusaka – Chirundu (Lower Zambezi)
Na het ontbijt vertrekt u uit Lusaka om via de Miombo Mountains zuidwaarts te rijden naar de Kafue rivier in Zambezi Valley. De Kafue rivier is een zijtak van de langste en grootste rivier van Zambia, zijnde de Zambezi rivier. U overnacht in een lodge gelegen aan de oevers van de Kafue rivier. Overnachting in de Gwabi Lodge in een tweepersoonskamer. (lodge)

Dag 3 – 4: Lower Zambezi (kanosafari)
Deze dagen staan in het teken van een meerdaagse kanosafari op de Zambezi rivier. U passeert traditionele dorpjes en geniet van de flora en fauna langs en in de rivier. U kampeert avontuurlijk op de oever van de rivier of op een eilandje in de rivier.

Na de enerverende kano-ervaringen wordt u samen met de kano’s weer teruggebracht naar uw accommodatie waar u gezamenlijk de avonturen kunt bespreken.

 Dag 5: Lower Zambezi – Lusaka – Petauke
U keert terug naar Lusaka waar nog wat inkopen kunnen worden gedaan voor de komende dagen. U vervolgt uw weg via de Great East Road en rijdt verder richting South Luangwa National Park. Onderweg passeert u kleine dorpjes met kraampjes met allerhande lokale producten.

Dag 6 – 7 – 8: Petauke – South Luangwa National Park
Vandaag is een langere reisdag. De weg naar South Luangwa National Park wordt ingezet via een “off the beaten tracks” route.  Na aankomst in South Luangwa checkt u in bij de accommodatie en is het tijd om de komende dagen te genieten van Zambia’s mooiste park met een dierenleven waaronder olifanten, nijlpaarden, wilde honden, leeuwen en luipaarden.

U overnacht op de over van de Luangwa rivier met uitzicht het park. Niet zelden kunt u vanuit de accommodatie dieren spotten. Vanuit de lodge neemt u deel aan diverse activiteiten waaronder game drives en een wandelsafari.

Dag 9: South Luangwa National Park – Kuti Wildlife Reserve
U verlaat South Luangwa NP en verplaatst u via de grensovergang bij Chipata naar Lilongwe in Malawi. In Lilongwe stopt u en heeft u de gelegenheid om boodschappen te doen voor de komende dag(en).

U rijdt door naar het voor velen nog onbekende en misschien wel onderschatte Kuti Wildlife Reserve. Het kent geen grote roofdieren als bewoners maar wel veel zoogdieren waaronder giraffes, wildebeesten, sable antilope en zebra’s.

Dag 10: Kuti Wildlife Reserve – Mount Mulanje
De weg richting het zuiden wordt vervolgd en u rijdt verder richting Blantyre en door naar Mount Mulanje. Onderweg naar Mount Mulanje bezoekt u een van de vele theeplantages in het Thyolo district.

Mount Mulanje heeft met een hoogte van 3002 meter grote invloed op het lokale klimaat en kent gemiddeld meer regenval waardoor de omgeving groener is. Na aankomst heeft u de rest van de dag om vrij te besteden.

Dag 11: Mount Mulanje
Vanaf de lodge staat een wandeling door het Mount Mulanje op het programma. U wandelt door een zeer afwisselden omgeving met tropische begroeiing, stroompjes, watervallen en hoge bergtoppen elkaar afwisselen.

Dag 12 – 13: Mount Mulanje – Liwonde National Park
De weg richting het noorden wordt ingezet. Via Zomba reist u naar Liwonde National Park. Liwonde National Park is ongeveer 548km² groot en strekt zich uit langs de Shire rivier. Het park kent een rijk dierenleven met olifanten, is het enige park in Malawi waar olifanten, luipaarden, nijlpaarden, antilopen en een rijk vogelelven. Recentelijk zijn er door African Parks ook weer neushoorns, leeuwen en cheeta’s geherintroduceerd. Na aankomst en de volgende dag staan er diverse activiteiten op het programma.

Dag 14: Liwonde National Park – Lake Malawi Nationaal Park
Na het ontbijt laat u dit fraaie park achter u en vertrekt u naar Lake Malawi National Park en Cape Maclear. Hier word de boot genomen voor een korte oversteek naar Mumbo Island in het Lake Malawi. Na aankomst is het aan u om te gaan zwemmen, te snorkelen of om heerlijk te relaxen.

Dag 15: Lake Malawi Nationaal Park
Volle dag om te relaxen of om een optionele activiteit te ondernemen.

Dag 16: Lake Malawi Nationaal Park – Lilongwe
Een vroeg vertrek via een boottransfer naar Cape Maclear. Via een transfer over de weg wordt u naar het vliegveld van Lilongwe gebracht waar deze avontuurlijk “rondreis Malawi Zambia” omstreeks 11.00 uur eindigt.

Klik op onderstaande link voor een uitgebreide omschrijving en om te zien welke accommodaties en maaltijden bij deze rondreis Malawi Zambia zijn inbegrepen het Engelstalig reisschema voor het jaar.
Rondreis Malawi Zambia 2021

Route kaart

Route kaart rondreis Malawi Zambiagroepsafari zambia malawi

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze “rondreis Malawi Zambia” is een groepsreis met vaste vertrektijden.

Aantal deelnemers
Tijdens deze groepsreis Zambia Malawi reist u in een internationaal gezelschap van maximaal 12 personen. De “rondreis Malawi Zambia” kent op sommige datums een gegarandeerd vertrek (vet gedrukt bij de vertrekdatums). Voor de overige datums geldt een gegarandeerd vertrek bij minimaal 4 personen.

Boekt u met 2 personen of meer, dan ontvangt u van ons een korting van € 50,00 p.p.

Uitleg local payment
Door de uitvoerende organisatie wordt deze local payment verplicht gesteld als bijdrage in de lokale uitvoerende kosten voor bijvoorbeeld entree van de parken en overige entreeprijzen afhankelijk van de reis. Deze bijdrage draagt u aan het begin van de reis af aan de gids. Hiermee komt een groot deel van de uw kosten voor de reis lokaal ten goede aan beheer van flora en fauna in het land wat u bezoekt. Ook lokale communities profiteren mee.

Gidsen
Deze groepsreis staat onder begeleiding van twee Engelssprekende gidsen/chauffeurs. Op sommige vertrekdatums reist er ook een Duitstalige vertaler mee.

Verblijf
Tijdens deze avontuurlijke groepsreis verblijft overwegend in eenvoudige middenklasse accommodaties. Tijdens de kanosafari en uw verblijf in Liwonde NP wordt er gekampeerd. De lokale organisatie voorziet in kampeer-equipment.

Flexibiliteit
Deze comfortabele en avontuurlijke “rondreis Malawi Zambia” heeft vanwege sommige activiteiten en reisafstanden het karakter van een expeditie. Dit houdt in dat er onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en de bereidheid om de gidsen in moeilijke omstandigheden even te ondersteunen, zijn bij deze reis gewenst!

Vervoer
De reis wordt uitgevoerd in een safari bus. In de parken wordt gebruik gemaakt van een game drive auto. Zie route kaart voor deze reis.

Wat houdt accommodatie op basis van comfort in?
Kamperen in de Afrikaanse bush is niet voor de iedereen manier om Afrika te ontdekken. U wilt net even iets meer luxe. Een bed en en-suite douche en toilet voorzieningen. U overnacht in chalets, cabins of een hotel. Deze accommodaties voldoen aan goede budget accommodaties, comfortabel, schoon en gebruiksvriendelijk. In het algemeen heeft u een twee- of vierpersoonskamer en soms kan gevraagd worden om faciliteiten te delen.

Bagage limiet
De ruimtes in de safari auto is beperkt. Vandaar dat we u vragen alleen noodzakelijke bagage mee te nemen. Voor deze “rondreis Malawi Zambia” geldt een bagage limiet van 12 kilo per persoon en niet in harde koffers of tassen met frames of wieltjes. Dit lijkt weinig maar tijdens deze safari heeft u echt niet veel meer nodig. Onderweg heeft u de gelegenheid om eventueel kleine wasjes te doen.

Bovenop de reguliere bagage is het vanzelfsprekend toegestaan om ook een dagrugzakje of tas mee te nemen voor uw cameraspullen, waardevolle spullen en andere spullen die u bij u in de auto of boot wilt houden gedurende de dag of de activiteit. Ons is uitdrukkelijk gevraagd u over bovenstaande te informeren.

Visum en paspoort

U hebt voor Zambia en Malawi een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig. Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Zambia en Malawi. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Lusaka de meest gebruikelijke. Terug vliegen doet u het best vanaf Lilongwe in Malawi.

We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Er zijn geen reviews gevonden
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin