Rondreis Namibië - fly-in self drive

18-daagse fly-drive lodge self drive Namibië
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Rondreis Namibië - 18-daagse fly-drive rondreis Namibië

Rondreis Namibië – Deze rondreis Namibië laat u een groot aantal hoogtepunten van Namibië zien. Een complete fly-drive rondreis Namibië voor de liefhebber van fraaie landschappen.

Bewonder de diepe kloven van de Fish River Canyon, beklim ‘s-werelds hoogste zandduinen in Sossusvlei en ontdek dat de woestijn “leeft”. Laat u betoveren door de magie van Lüderitz en Swakopmund, twee charmante stadjes aan de kust van de Atlantische Oceaan.

Geniet van de rit naar Grootberg Lodge en beleef en doorkruis het wereldberoemde Etosha National Park van west naar oost. Na al deze hoogtepunten keert u weer terug naar Windhoek via de populaire Okonjima Lodge, thuishaven van de AfriCat Foundation.

Kortom een prachtige rondreis Namibië die u veel facetten van Namibië laat zien in een rustig reis tempo.

Boek deze rondreis Namibië bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze rondreis Namibië kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen. Lees ook onze pagina met beste reistijden voor Namibië.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs vanaf € 3.135,00 (laag seizoen 2021, bij 4 personen)
De prijs vanaf € 3.440,00 (hoog seizoen 2021, bij 4 personen)

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze rondreis Namibië de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers ZAR c.q. NAD/EURO
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze rondreis Namibië, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij de prijs bij deze rondreis Namibië.

 • Airport transfers
 • accommodaties en maaltijden conform reisschema
 • Autohuur
 • Uitleg bij overdracht auto (bij 4X4)
 • Autoverzekering met standaard eigen risico
 • Verzekering voor schade aan derden
 • Onbeperkte kilometers
 • 24‐uur service bij pechgevallen.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij de prijs bij deze rondreis Namibië.

 • Vlucht naar Windhoek
 • Brandstof, park fees, entree musea, etc (tenzij anders aangegeven)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventueel lokaal te boeken excursies
 • Gamedrives en/of boottochten, etc…
 • Uitgaven van persoonlijke aard.

Europeesche Casco-verzekering

Om het eigen risico af te dekken, is het ook mogelijk om via Going Africa Safaris een Casco-verzekering bij de Europeesche Verzekeringen af te sluiten.

Deze Casco-verzekering is veel goedkoper dan de verzekeringen via de lokale verhuurder.
Tijdens uw aanvraag leggen we u graag deze optie voor. U ontvangt dan ook de voorwaarden voor deze verzekering waarbij het volledige eigen risico wordt afgedekt.

Autohuur met kampeeruitrusting: € 7,50 per dag.
Autoverhuur zonder kampeeruitrusting: € 3,95 per dag.
(exclusief € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting)

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Rondreis Namibië – 18-daagse fly-drive lodge self drive Namibië

(O = Ontbijt, L = Lunch, D = Diner)

Dag 1: Windhoek
Vandaag arriveert u op Hosea Kutako (Windhoek International) luchthaven. U wordt ontvangen en naar uw eerste overnachtingsplek in de hoofdstad van Namibië gebracht. In Windhoek checkt u in bij Elegant Guesthouse. Vandaag heeft u ook een ontmoeting met onze lokale partner en neemt u het fly-drive programma nog eens door en krijgt u de laatste tips.

Verder ontvangt u de vouchers voor de accommodaties en een prima uitgeschreven route beschrijving. De rest van de dag heeft u de gelegenheid om Windhoek te verkennen of om heerlijk te relaxen bij de accommodaties.

Windhoek is een stad van vele contrasten. Moderne wolkenkrabbers in combinatie met historische gebouwen die dateren uit het begin van de vorige eeuw. Verscheidene gebouwen uit de Duitse koloniale tijd zijn bewaard gebleven en gerestaureerd.
Overnachting: Elegant Guesthouse (O)

Dag 2: Mariental (280 km)
Na het ontbijt wordt u naar het autoverhuur bedrijf gebracht en vertrekt u vanuit Windhoek en rijdt via Rehoboth, het centrum van de Baster gemeenschap, naar de rode duinen van de Kalahari-woestijn en naar de Bagatelle Kalahari Game Lodge.

Hier kunt u rustig wandelen tussen de rode duinen en optioneel deelnemen aan een begeleide game drive. U leert tijdens deze game drive meer over de flora en fauna van de Kalahari woestijn. Overnachting: Bagatelle Kalahari Game Lodge (O,D)

Dag 3: Fish River Canyon (425 km)
U reist verder naar het zuiden. Een volle dag door de woestijn en dominerende landschappen. U bezoekt het schilderachtig Quiver Tree Forest waar de takken van prehistorische bomen gevorkt hemelwaarts wijzen en de stammen een schil hebben van ingewikkelde patronen.

Ook bezoekt u Giant’s Playground. Giant’s Playground is een indrukwekkende wirwar van massieve keien die een virtueel doolhof vormen. De tijd kan hier worden besteed aan een wandeling door het uitgebreide rotsachtige labyrint. Een labyrint van verschillende rotsen die eigenlijk alleen maar door reuzen gemaakt kan zijn.

Na het bezoek reist u door naar Keetmanshoop en daarna verder via de Naute Dam naar Fish River Canyon. Fish River Canyon is de op een na grootste canyon in de wereld. Overnachting: Canyon Lodge (O)

Dag 4: Fish River Canyon
Vandaag staat geheel in het teken van de spectaculaire noordelijke rand van de Fish River Canyon. Hier kunt u Fish River Canyon vanuit verschillende invalshoeken bekijken. De indrukwekkende omliggende rotsformaties bieden veel interessante mogelijkheden voor enthousiaste natuurliefhebbers. Overnachting: Canyon Lodge (O)

Dag 5: Klein Aus Vista (300 km)
De volgende etappe van de reis brengt u via het kleine historische dorpje Aus en door de uitges t rekte dorre vlaktes al richting Lüderitz. Echter zomaar Klein Aus Vista voorbij rijden zou zonde zijn. Van daar dat u hier een tussenstop maakt. Een perfect locatie met een fantastisch vergezicht over de vlaktes.

Eagles Nest is een romantische accommodatie om een wandeling in de omgeving te maken en te genieten van een fantastische zonsondergang. Tevens is het vanaf Eagles Nest ook prima om de wilde paarden te bezoeken. Overnachting: Klein Aus Fista, Eagles Nest (O)

Dag 6: Lüderitz (100 km)
Na het ontbijt bezoekt u Lüderitz. Lüderitz is bekend om de ouderwetse charme en Duitse koloniale architectuur. Ontdek het gebied rondom de baai. Originele gevels, kronkelende trappenhuizen, oude veranda’s, torentjes en typische ramen zijn nog intact en vormen het unieke karakter van deze gebouwen.

Verder kunt u Kolmanskop bezoeken. Kolmanskop is een spookstad welke al meer dan 40 jaar verlaten is. Nu bieden de verlaten gebouwen een fascinerend inzicht in het gebied van de grote diamantenboom. Een paar van de gebouwen zijn gerestaureerd, maar velen zijn precies zo gelaten zoals ze waren.

Geleidelijk nemen de duinen bezit van deze verlaten woningen wat surrealistische en fotogenieke momenten oplevert. Het Diaz kruis, waar de Portugese zeelieden in de omstreeks het 1480 een stenen pilaar bouwden, is ook het bezoeken waard. Overnachting: Lüderitz Nest Hotel (O)

Dag 7: Namtib (260 km)
U verlaat de kust en via het verboden gebied met diamanten en via Aus en Helmeringhausen reist u naar Farm Namtib. Ervaar hier het dagelijkse leven van een boer in het zuiden van Namibië. Overnachting: Farm Namtib (O)

Dag 8: Sesriem (200 km)
Enkele van de meest spectaculaire landschappen van Namibië staan vandaag op het programma. De uitgestrekte gele savannes zijn bezaaid met struiken en alleenstaande Camel Thorn bomen. De bergketens beschikken over verschillende kleur nuances welke naarmate de dag vordert van paars tot blauw kunnen variëren.

Enroute bezoekt u Duwisib Castle. Duwisib Castle werd in het jaar 1909 door Baron von Wolff gebouwd voor zijn Amerikaanse vrouw Jayta. De meubels en schilderijen werden geïmporteerd uit Duitsland. Uw bestemming is Desert Homestead & Horestrails ten zuiden van Sesriem Gate van Sossusvlei. Overnachting: Desert Homestead (O)

Dag 9: Sossusvlei
U bezoekt Sossusvlei en Sesriem Canyon. Sossusvlei is een kleipan omringd door enkele van de hoogste zandduinen ter wereld.
Overnachting: Desert Homestead (O)

Dag 10: Swakopmund (339 km)
Via Kuiseb Canyon voert de route u in noordelijke richting naar Swakopmund. Hoogtepunten onderweg zijn een bezoek aan het “maanlandschap” en de oude woestijnplant, de “Welwitschia mirabilis”. Swakopmund is een schilderachtige woestijnstadje aan de kust.

Een ouderwetse charme waar u heerlijk in kunt ontspannen is de kenmerkend voor Swakopmund. Swakopmund is omsloten door woestijn en zee. Overnachting: Desert Breeze Lodge (O)

Dag 11: Swakopmund
Vandaag heeft u de gelegenheid om deel te nemen aan optionele excursies welke vanuit Swakopmund georganiseerd worden. Bijvoorbeeld een dolfijn cruise bij Walvis Bay Lagoon. Ook kunt u in Swakopmund heerlijk relaxen en/of lekker winkelen.
Overnachting: Desert Breeze Lodge (O)

Dag 12 en 13: Damaraland
Langs de Atlantische kust vertrekt u verder naar het noorden. U bezoekt de korstmos velden nabij Wlotzka’s Baken alvorens het kleine vakantieoord Henties Bay te bezoeken. U rijdt verder naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross.

Na een bezoek aan de grootste zeehonden kolonie in de wereld, reist u verder via Ugabmund naar de zuidelijke Skeleton Coast Park. Hier bezoekt u de alom bekende scheepswrakken. Het is al weer middag wanneer u Skeleton Coast Park verlaat via Springbokwasser.

U bent getuige van een plotselinge overgang van de Namib woestijn naar de hooglanden van Damaraland. Damaraland bestaat uit hooglanden en indrukwekkende landschappen valleien. Een hoogtepunt van uw bezoek aan deze regio is een neushoorn tracking excursie (optioneel) bij Grootberg lodge.

Verder is het mogelijk de Himba’s te bezoeken of optioneel deel te nemen aan andere activiteiten.
Overnachting dag 12 (300 km): Camp Kipwe (O,D)
Overnachting dag 13 (150 km): Grootberg Lodge (O,D)

Dag 14 en 15: Etosha (350 km)
U reist via de Grootberg Pass naar Kamanjab en verder op de geasfalteerde weg naar het Etosha National Park. In de loop van de middag komt u aan op Okaukuejo Restcamp in het Etosha National Park. In het hart van Etosha national park ligt Etosha Pan.

Etosha Pan is een uitgestrekte droge en ondiepe depressie die slechts zeldzaam onder water komt te staan. Bronnen voeden de drinkplaatsen langs de zuidelijke berm van Etosha. Drinkplaatsen die een groot aantal diersoorten aantrekt.

Diverse game drives vullen de dagen waarbij u natuurlijk de vele drinkplaatsen bezoekt die een grote diversiteit aan dier-en vogelsoorten trekt. Overnachting: bungalow Okaukuejo (O)

Dag 16 en 17: AfriCat Foundation (250 km)
Nadat Etosha zowat alle geheimen heeft prijsgegeven, reist u verder naar de Okonjima Lodge. Okonjima is thuisbasis van de Africat Foundation. AfriCat Foundation is een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van de Namibische wilde katten en in het bijzonder de luipaard en de cheeta.

Geniet van de mogelijkheid om deze roofdieren van heel dichtbij te bewonderen en te fotograferen. Overnachting: Okonjima Plains Camp (O,D)

Dag 18: Windhoek/Vertrek (250 km)
Na deze mooie ervaring reist via Okahandja naar Windhoek. Okahandja is een belangrijk centrum voor houtsnijders uit het noorden. Ze oefenen hun oude vaardigheden op het Woodcarvers Market naast de hoofdweg uit. Dit is een goede plaats om een laatste souvenir te kopen.

Na uw aankomst in Windhoek eindigt deze fantastische lodge fly-drive safari door Namibië. Nadat u de auto heeft ingeleverd, wordt u via een transfer naar het vliegveld gebracht en neemt u afscheid van Namibië!

Boek deze rondreis Namibië bij Going Africa Safaris.

Eventueel deze self drive aanpassen?

Deze rondreis Namibië is een voorbeeld self drive en dient te inspiratie. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde route af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld rondreis Namibië omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende campsites/accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Deze rondreis Namibië route kan ook aangepaste worden afhankelijk van de beste reistijd voor Namibië.

Routekaart

Routekaart rondreis Namibiërondreis Namibië

Routekaart rondreis Namibië

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Aantal deelnemers
Deze rondreis Namibië kan met maximaal 4 personen per auto plaats vinden. Alleen wanneer er ook een kleine kind mee reist, is het mogelijk om met 5 personen samen de auto te delen.

Vertrekdatum
Deze rondreis Namibië kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen. Lees ook onze pagina met beste reistijden voor Namibië.

Downloads voor deze rondreis Namibië
Download de volgende nuttige documenten ter voorbereiding op uw self drive/autohuur.

Informatie welke u in Namibië ontvangt

 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Gedetailleerde routebeschrijving
 • Wegenkaarten Namibië
 • Plattegrond Windhoek
 • Wegenkaart Etosha NP
 • Beschrijving bezienswaardigheden
 • Tips en informatie
 • Entreebewijs Welwitchia‐route (indien onderdeel van route)

Accommodaties

 • overnachtingen in middenklasse hotels, chalets of lodges (o.b.v logies of logies-ontbijt) bij de rondreis Namibië
 • bijna alle accommodaties beschikken tenminste over een restaurant, merendeel heeft ook faciliteiten als zwembad, bar, tourdesk, etc.
 • indien het bezoek Nationale parken betreft, dan zijn alle overnachtingen zoveel mogelijk in de parken zelf

Vervoer
Tijdens deze fly drive lodge selfdrive safari reist u met een Toyota Hilux 2.5 TD 4×4. Prijs bij gebruik andere auto is op aanvraag.

Meest geboekte Extra’s
Voor de bedragen van deze extra’s neem vrijblijvend contact met ons op. De bedragen worden ook gegeven wanneer u een voorstel van ons ontvangt.

Verzekering
Indien u een autoverzekering met lager of geen eigen risico gewenst is, dan volgt een toeslag. Zo is het mogelijk uw eigen risico te halveren of geheel af te kopen. De exacte toeslagen zijn afhankelijk van het gekozen voertuig en het aantal personen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Extra bestuurder
In de standaard overeenkomst en voor de verzekeringsvoorwaarden wordt uitgegaan van één bestuurder (van minimaal 25 jaar). Mocht u met meerdere bestuurders van het voertuig gebruik willen maken, dan kan dat voor een extra toeslag per persoon per dag.

Satelliet telefoon
Hoewel uw Europese GSM telefoon in Namibië gewoon werkt, heeft u slechts bereik in stedelijke gebieden. Een satelliet telefoon kunt u gebruiken om overal te kunnen bellen, zelfs in meest afgelegen gebieden

Navigatie
Een GPS satelliet navigatie systeem zorgt er met de ingebouwde kompas en tractiemogelijkheden voor dat u nooit de weg kwijtraakt. Dit systeem werkt op batterijen, is simpel in te stellen en kan ook meegenomen worden op wandelingen.

Veilig rijden

Visum en paspoort

Voor Namibië heeft u geen visum nodig. Deze Namibië self drive start en eindigt in Windhoek.

U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Windhoek zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de meeste gevallen vliegt u via Johannesburg of rechtstreeks naar Windhoek. Er zijn echter ook andere route mogelijkheden.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram

Overall cijfer voor deze safari: 9
Voor de 3e keer met Going Africa Safaris naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een selfdrive voor 6 weken. Natuurlijk is het zo dat het nieuwe van de eerste keer er niet meer was, maar het blijft een onvergetelijke ervaring zelf tussen het wild te kunnen rijden. De campings en lodges...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Brandberg, Spitzkoppe,Vic Falls, Kunene, Chobe

Voor de 3e keer met Going Africa Safaris naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een selfdrive voor 6 weken. Natuurlijk is het zo dat het nieuwe van de eerste keer er niet meer was, maar het blijft een onvergetelijke ervaring zelf tussen het wild te kunnen rijden.

De campings en lodges waren net als voorheen uitstekend en de route precies als we wilden. Ondanks dat we een GPS bij ons hadden was de uitstekende routebeschrijving een welkome aanvulling.

In het verleden reden we met 2 auto’s en het was in het begin toch wel even spannend om nu met z’n tweeën rondtrekken. Maar alles is volledig probleemloos verlopen. Nog geen zwerende vinger bij wijze van spreken. Alleen een lekke band en een verstopte gasfles.
Maar 1 telefoontje naar de autoverhuur en ook dit was opgelost.

Na 3 keer Namibië met Going Africa Safaris een reis naar Oeganda, Tanzania en Kenia zullen we niet zo gauw meer die kant op gaan, de wereld is nog groter. Maar wie weet gaat het toch opnieuw kriebelen (dat ging het dit jaar ook tenslotte), want ons hart ligt toch wel in Afrika. Dank voor de prima organisatie Paul, zowel in Nederland als ter plaatse.

Cecile en Bram

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Cecille en Bram,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie genoten hebben en dat de campsites en accommodaties en de route helemaal naar wens waren.

Voorlopig een mooie afsluiting van Afrika voor jullie. Of, toch niet!!!!!!!!!. Wie weet. Er zijn inderdaad zoveel mooie plekjes op deze wereld om van te genieten.
Maar ja, eenmaal "the African Bug" te pakken, dan weet je het maar nooit.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie, Botswana en Zimbabwe.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram
Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram
Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram

Evaluatie Namibië self drive, Hannie en Karel

Overall cijfer voor deze safari: 9
In de voorbereiding heeft Paul zeer goed geluisterd naar onze wensen en daar de reis op aangepast. We hebben enorm genoten en overal genoeg tijd gehad in zowel het bezoeken van bezienswaardigheden, afstanden rijden, staan op campsites en verblijf in lodges. Kortom een zeer evenwichtige reis, voldeed uitstekend aan onze...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De ervaring van het zelf rijden door zo een prachtig land

In de voorbereiding heeft Paul zeer goed geluisterd naar onze wensen en daar de reis op aangepast. We hebben enorm genoten en overal genoeg tijd gehad in zowel het bezoeken van bezienswaardigheden, afstanden rijden, staan op campsites en verblijf in lodges.

Kortom een zeer evenwichtige reis, voldeed uitstekend aan onze verwachtingen.

Hannie en Karel

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hannie en Karel,

Bedankt voor de evaluatie en wat fijn dat jullie genoten hebben van een evenwichtig samengestelde selfdrive welke helemaal aan jullie verwachtingen heeft voldoaan.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië en Botswana , Nelie en Adrie.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Na 4 dagen Kaapstad kwamen we 16 Mei in Windhoek aan, de dag daarop na uitvoerige instructies van de 4×4 met daktent, op weg naar Bagatelle een lodge/camping aan de rand v/d de Kalahari. Een aangename tussenstop naar ons eerste reisdoel, Sesriem, de poort naar Namibie’s meest bekende duinen-vallei, Sossusvlei....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Third-Bridge en het Khumaga river-front

Na 4 dagen Kaapstad kwamen we 16 Mei in Windhoek aan, de dag daarop na uitvoerige instructies van de 4×4 met daktent, op weg naar Bagatelle een lodge/camping aan de rand v/d de Kalahari. Een aangename tussenstop naar ons eerste reisdoel, Sesriem, de poort naar Namibie’s meest bekende duinen-vallei, Sossusvlei. Hier kun je naast zwoegen door het zand ook minimalistisch fotograferen met 4 componenten: rode duinen, witte zout/klei bodem, blauwe luchten en zwart-grijze dode bomen.

Na een overnachting in Solitaire verder naar Swakopsmund, door de Duitsers in de 19e eeuw bedoeld als havenstad, wat het nooit is geworden. Alhier hebben we een een kleine dieren woestijnsafari gedaan. Zeer interessant en al snel leer je af nooit meer met slippers aan door het zand te sloffen. Onze BB gastheer reserveerde voor beide avonden uitstekende vis-restaurants.

Twijfelfontijn, Damaraland, was de volgende stop. De basalten orgelpijpen, pertified forrest en bushmen tekeningen zijn hier te bekijken. In combinatie met een woestijnolifantensafari zou je hier twee nachten moeten doorbrengen. De Mowani Campsite was een absolute topper, heel comfortabel en origineel.

In Etosha begint onze eerste safari. We slapen in Okaukuejo en Hallali, beide met verlichte waterpoelen, waar dieren de regie hebben en wij als in een theater met open mond toekijken. Overdag safari, rustig cruisen door het park en genieten wat de natuur die dag voorschotelt. Onguma Lodge was voor ons na 2 dagen safari een rustmoment, alhoewel het ook een perfect uitgangspunt is voor safari’s.

Via Roy’s camp naar de Nunda River Lodge. Wij stonden op een mooie plaats aan de Okavanga rivier (met veel huh, huh,… van Nijlpaarden). Als camper mag je ook gebruik maken van de activiteiten en maaltijden welke door de Lodge worden aangeboden. s’Avonds een boottocht en s’Morgens hebben we een dorp (community) bezocht, heel interessant. In Camp Kwando Lodge hebben we s’morgens een vogel-safari meegemaakt en verder in het camp met goed zwembad ons ontspannen.

Dan via de Caprivi-strip naar Ngoma Bridge, de grensovergang met Botswana. Spannend, een echte grensovergang, de immigratie dienst, 2 maal formulieren invullen en een visum kopen. Aangekomen in Kasane, bij de Lodge direct de activiteiten geboekt (Victoria-Falls, Rivier-cruise en bij de ingang van het Nationaal Park gelijk een permit voor de komende 8 dagen in de diverse parken gekocht. Scheelt kosten en moeite.

Victoria Falls is overweldigend. Een helikoptervlucht alvorens je nat te laten regenen is aanbevelenswaardig. De rivier-cruise is een goede voorbereiding op wat je later rijdend langs het Chobe riviergrond te wachten staat. De zonsondergang aan boord is prachtig. 8-dagen wild camperen in Chobe, Savuti, Kwai, Xakanaxa, third-bridge, Baines Baobab en Khumago in de Magadikgadi maken diepe indruk op ons, beide opgegroeid in de urban jungle.
Na de afwas, met hoofdlampjes en de koffie begint rond 20:00 het geritsel rondom en allerlei geluiden die je niet kunt thuisbrengen. We gingen dan maar naar boven, veilig vanuit de daktent kijken naar olifanten, soms hyena’s en nijlpaarden rond de tent. s’Morgens wordt je rond 6:00 door vogelconcerten gewekt. Ontbijten en dan met een thermoskan koffie op safari.

Absolute toppers waren Third-Bridge en het Khumaga river-front. In Third-bridge hebben wij de titel luipaard spotter verworven. Resultaat een close-up van een luipaard die recht in de lens kijkt beschenen door de avondzon. Tussendoor een avond in de beruchte River Lodge in Maun, waar in het weekend de plaatselijke bevolking samenkont. Na 5 dagen safari waren we wel toe aan een urban verzetje.

Terug via Tshima Tented Camp. Nederlandse eigenaren verhuren 4 comfortabel ingerichte tenten en dineren s’avonds met de gasten. Via Ghanzi naar het comfortabele Bella Vista uitkijken over Windhoek. Eten in Joe’s Beerhouse is een must. Na wat souvenirs in het Craftcentre aanvaarden we terugreis.
De reisdocumentatie was verwerkt in een klapper, met een tab voor elke dag met de betreffende vouche rs. Foto’s kan ik nazenden na 2-3 weken.

Adri en Nellie Klaver

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Nellie en Adri,

Wat fijn dat jullie terugkijken op een geweldige selfdrive door Namibie en Botswana. Uit het mooie verhaal blijkt dat jullie genoten hebben. De uitvoerige meet and greet en ovedracht van de auto in Windhoek en de reisdocumentatie in een klapper met daarin alle vouchers per dag, hebben inderdaad een absolute meerwaarde. Reden waarom we het op deze manier organiseren.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie en Botswana en ik kijk uit naar de mooie foto's.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was super geregeld en we hadden zelf de vrijheid om de dag in te delen. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Namibie. Geweldig om een kijkje te nemen bij de Himba bevolking waar ik nog een van de kinderen met betadine...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De gehuurde auto en Etosha

We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was super geregeld en we hadden zelf de vrijheid om de dag in te delen.

We hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Namibie. Geweldig om een kijkje te nemen bij de Himba bevolking waar ik nog een van de kinderen met betadine pleisters en bandage een zere teen heb verzorgd. Heel mooi om te zien hoe hij van ijzerdraad een mooie auto had gemaakt.

Ook zijn we nog tussen de zeerobben wezen kajakken, de gidsen hebben nog twee robben van visnetten bevrijd helaas moeten ze dat bijna dagelijks doen. De gids kon ons veel vertellen over de natuur rond Swakopmund.

De dieren in Etosha waren geweldig om zo te zien, maar wat een reuzen die Afrikaanse olifanten. Door de wat hoge temperaturen waren de dieren niet zo actief overdag.
Bij camping Aussicht werden we tijdens de maaltijd verrast met stekelvarkens, die onder een tafeltje verderop een maaltijd kregen van de eigenaar.

De auto reed geweldig en de daktent beviel goed. Het bedrijf waar de auto gehuurd is gaf ook zeer goede service, bovendien brachten en haalden ze ons van het vliegveld en naar de guesthouses waar we sliepen. Al met al een dikke pluim voor alles.

Tonnie en Geri

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tonnie en Geri,

Wat fijn dat jullie terugkijken op een geweldige vakantie en dat jullie vinden dat alles super geregeld was. Bedankt voor de pluim, die geven we zeker door.

Ja, wij zijn ook zeer tevreden met de lokale verhuurder en doen (liefst) geen zaken met een andere verhuurder in Namibie.

Bedankt voor het toesturen van wat mooie foto's. Het is altijd leuk om op deze manier nog even mee te genieten. Vooral die van de olifanten vind ik bijzonder mooi.

Geniet vooral nog lang na van deze selfldrive in Nambie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri
Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri

Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle

Overall cijfer voor deze safari: 9
Ook mijn 2de reis georganiseerd door Going Africa Safaris, is zeer goed bevallen. Het is fijn dat een bestaande route kan worden aangepast naar individuele wensen en deskundig en snel wordt geregeld. Een goede combinatie tussen kamperen en lodges maakt het reizen avontuurlijk en comfortabel. Mijn dochter en ik hebben...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Sossusvlei, de Fish river Canyon en Kolmanskop

Ook mijn 2de reis georganiseerd door Going Africa Safaris, is zeer goed bevallen. Het is fijn dat een bestaande route kan worden aangepast naar individuele wensen en deskundig en snel wordt geregeld.

Een goede combinatie tussen kamperen en lodges maakt het reizen avontuurlijk en comfortabel. Mijn dochter en ik hebben een gevarieerde, fantastische reis gemaakt door het zuiden van Namibie. Door een gedeelte te kiezen van Namibië ipv het hele land, hebben we voor ons gevoel alles kunnen zien op een rustig tempo.

We hebben ons als 2 vrouwen op reis nooit 1 moment onveilig gevoeld. De opbouw van de reis was goed en werd steeds interessanter. De Sossusvlei, de Fish river Canyon en Kolmanskop waren een paar hoogtepunten. Ook een aantal slaapplekken sprongen er uit, zoals de campsite van Kalahari Anib Lodge en de lodges van Quivertree Camp en Namib Dune Star.

Ook de georganiseerde excursie vanuit Sossusvlei Lodge is een aanrader. Je kunt dit natuurlijk ook alleen doen, maar we hadden een goede gids die ons allerlei extra’s liet zien en waren ook in een klein leuk gezelschap.

Marcelle en Michelle

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marcelle en Michelle,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en wat fijn dat jullie op een mooie en rustige manier hebben genoten van het zuiden van Namibie. Een combinatie van campsites en accommodaties is inderdaad best prettig. Een goede mix van avontuur met comfort.

Ik hoop dat jullie samen nog lang genieten van deze ervaring die jullie als moeder en dochter gedeeld hebben. Tijdens jullie reis hebben wij in ieder geval ook al even kunnen meegenieten. Bedankt voor de mooiee foto's.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle
Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle

Evaluatie self drive Namibië, Carla en Björn

Overall cijfer voor deze safari: 10
Van 7 mei t/m 31 mei hebben wij een rondreis geboekt met bushcamper door Namibie. Wat een prachtig land. Zeer goed georganiseerde reis. We hebben een onvergetelijke vakantie gehad welke begon in Windhoek via de westkust bij Swakopmund naar Epupa gereden en via Etosha en Grootfontein weer terug naar Windhoek....
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De complete self drive

Van 7 mei t/m 31 mei hebben wij een rondreis geboekt met bushcamper door Namibie. Wat een prachtig land. Zeer goed georganiseerde reis.

We hebben een onvergetelijke vakantie gehad welke begon in Windhoek via de westkust bij Swakopmund naar Epupa gereden en via Etosha en Grootfontein weer terug naar Windhoek. Totale reis was 21 dagen, we hebben 4200 km over zoveel mogelijk gravelwegen gereden.

Elke dag de route bepaald voor de volgende dag en elke dag was weer een fantastische dag. Wat een landschappen. En de Sossusvlei heeft een enorme indruk gemaakt.

Een reis om nooit te vergeten en ook zeker een aanrader voor iedereen!

Bjorn en Carla

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Bjorn en Carla,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië. Fijn dat jullie zo tevreden zijn over alle aspecten van de selfdrive en over de verhuurder waar wij het liefst mee werken.

Ik hoop dat jullie nog in lengte van dagen terug denken aan deze mooie ervaringen.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Marie-Jose en Arnold

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dit was de 2e ervaring met Going Africa Safaris. Het was weer allemaal dik voor elkaar. De betrouwbaarheid v.d. Namibische partners is zeer belangrijk voor het slagen van zo’n grote reis. De persoonlijke touch ter plaatse geeft een heel goed gevoel. Ook het personeel van ASCO doet echt zijn best...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Dat alles prima geregeld was

Dit was de 2e ervaring met Going Africa Safaris. Het was weer allemaal dik voor elkaar. De betrouwbaarheid v.d. Namibische partners is zeer belangrijk voor het slagen van zo’n grote reis. De persoonlijke touch ter plaatse geeft een heel goed gevoel.

Ook het personeel van ASCO doet echt zijn best alles goed te laten verlopen. Namibie en Botswana zijn top bestemmingen en jullie zijn wederom in staat geweest bijzondere plekjes vast te leggen. Bedankt.

Marie-Jose en Arnold

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marie-Jose en Arnold,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië en Botswana. We hechten er inderdaad belang aan dat lokaal ook alles goed geregeld is. Die betrouwbaarheid is echt belangrijk en wanneer je ter plekke de juiste mensen hebt, is dat veel werkbaarder dan wanneer je vanuit Nederland bij eventuele calamiteiten nog van alles moet regelen. Fijn dat jullie dit zo goed weten te waarderen.
In het verre verleden heeft ASCO nog wel eens slechte recenties gekregen. Helaas blijft dat dan op internet vindbaar. Maar er is erg veel veranderd en ik ben al jaren erg tevreden met hoe we zaken met elkaar doen. Dat draagt allemaal bij aan het goed verlopen van een dergelijke selfdrive.
Fijn dat jullie zo tevreden terug kijken op het verloop van de (tweede) selfdrive die jullie via Going Africa Safaris organiseren.

Veel plezier bij het nagenieten van deze 31-daagse selfdrive door Namibië en Botswana.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, familie Verkaik

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben genoten van een geweldig mooie tocht door het midden en noorden van Namibie. Met name de opbouw van de reis was heel goed. In het begin korte afstanden en mooie kampeerplekken zodat we de tijd hadden om te wennen aan de auto en het rijden onder andere omstandigheden....
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Oanob, Bagatelle, Solitaire, Marine Dune Day met Mola Mola, Epupa, Etosha, Onguma

Wij hebben genoten van een geweldig mooie tocht door het midden en noorden van Namibie. Met name de opbouw van de reis was heel goed. In het begin korte afstanden en mooie kampeerplekken zodat we de tijd hadden om te wennen aan de auto en het rijden onder andere omstandigheden.

Etosha was een hoogtepunt vanwege alle “wildlife” die we daar hebben gezien zowel bij de drinkplaatsen als onderweg. De service van verhuurder van de auto was voorbeeldig. We hebben het wel eens anders meegemaakt met autoverhuurders! We hebben onze ervaringen verwerkt in een reisblog (www.bertverkaik.reislogger.nl).

Party Verkaik. (4 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Verkaik,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië. Fijn dat jullie zo tevreden terug kijken op het verloop van de selfdrive, de route en de kwaliteit van de lokale verhuurder van de auto. Wat leuk dat jullie een Blog hebben bijgehouden en wat leuk geschreven. Echt een plezier om te lezen. Ik nodig iedereen uit om de Blog te lezen en de mooie foto's te bekijken.

Veel plezier bij het nagenieten van deze selfdrive door Namibië.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië en Botswana, familie Beun

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Dank voor opnieuw een superreis, opnieuw Namibië en Botswana, maar ditmaal met meer nadruk op Botswana. De reis was op alle fronten een groot succes, met name ook door de begeleiding en de briefing ter plaatse. Alle lof voor de verhuurder van de auto. De auto was zo...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Erindi, Etosha, Chobe, Third bridge

Beste Paul,

Dank voor opnieuw een superreis, opnieuw Namibië en Botswana, maar ditmaal met meer nadruk op Botswana. De reis was op alle fronten een groot succes, met name ook door de begeleiding en de briefing ter plaatse.

Alle lof voor de verhuurder van de auto. De auto was zo goed als nieuw en er zaten een paar banden onder waarmee je onmogelijk vast kon komen te zitten. Dat is dus ook niet gebeurd. En we zijn dagen lang door heeeeel diep zand gereden.

Namibië was net als de vorige keer super. Over Botswana ben ik heel dubbel. Ik weet dat het jouw favoriet is. Het is natuurlijk zo dat je echt “in the wild” verkeert, maar dat heeft ook een keerzijde.

In Etosha struikel je over de dieren terwijl je in Botswana wel eens een halve dag alleen maar gras ziet. Maakt het natuurlijk wel echt en geen dierentuin zeker als je daarna ineens verrast wordt door 2 x een grote kudde galopperende giraffen.

Daarnaast vond ik Botswana landschappelijk veel minder mooi dan Namibië. Keuze van de campings in het Kalahari game reserve waren eerste klas.

Familie Beun

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Beun,

Bedankt voor de lovende feedback. Ik ben blij dat jullie opnieuw genoten hebben.

Botswana en Namibië vallen eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Landschappelijk zo verschillend en qua dieren en beleving ook. Inderdaad is het zeer eenvoudig om in Etosha de grote hoeveelheden dieren te zien die in het juiste seizoen worden aangetrokken door de waterholes. Neem je het feit dat je dat met veel andere reizigers moet delen voor lief, dan is dat natuurlijk geen probleem. De dieren zijn zeer afhankelijk van het water en daarmee aangewezen om in een beperkt gebied te blijven. Dat is natuurlijk in Botswana heel anders.

Tijdens een selfdrive door Botswana is gemiddeld meer geluk nodig om bijzondere dingen te zien dan bij de waterholes in Etosha. Sommige selfdrives volgen soms zelfs wel eens de auto's van de lodges of kampeersafari’s die er zijn (waar de gidsen trouwens wel raad mee weten ;-) ).
Wil je meer uit de bush in Botswana halen, dan is een georganiseerde safari veel beter. Maar vind je het avontuurlijker om zelf te rijden, dan heeft dat over het algemeen wel gevolgen voor wat je gemiddeld te zien krijgt. Dat neemt niet weg dat je als selfdriver ook geluk kunt hebben. Maar gemiddeld genomen zul je dus veel minder zien. Je kent de weg en de kleinere weggetjes niet goed (heel anders dan in Namibië) en een gids weet zelfs de kleinste weggetjes (durft deze ook te nemen), volgt sporen en let veel meer op gedragingen van andere dieren om roofdieren op het spoor te komen. Ook avontuurlijk overigens.
Bijna alle selfdrivers beschikken gewoon niet over deze “know how”. Je moet er dus inderdaad meer moeite voor doen. Daarbij komt ook dat safariauto’s hoger zijn met de zittingen en je wanneer je zelf rijdt vrij laag zit. Bij hoger gras is het dus ook lastiger om dan dieren te spotten.
Voor het spotten van wilde dieren in Botswana komt dus in de regel wel even wat anders bij kijken. Waar dieren in Namibië in de regel zelf wel naar de waterhole komen, is dat in Botswana dus niet zo. Verder is er in Botswana momentee l relatief veel water (afhankelijk van het gebied) en hebben de dieren meer keuze dan een alleen een waterhole waar zowel dieren als toeristen naar toetrekken. Daarmee blijft Botswana zeker mijn favoriet en heb ik bij Namibië meer het gevoel dat de aantallen dieren er zeker in het droge seizoen altijd wel zijn. Het is maar waar je voor kiest en of je grotere aantallen dieren ook wilt delen met vele toeristen of op zoekt bent naar meer bijzondere momenten die je ook vaak met minder personen hoeft te delen.

Zowel voor de lodge als de kampeersafari’s is het in Botswana een voortreffelijk jaar geweest qua dieren. Er zijn zeer veel wilde honden, luipaarden, leeuwen en andere bijzondere momenten als feedback teruggekomen. Landschappelijk heeft Namibië natuurlijk meer bijzondere kenmerken dan Botswana. Maar Botswana heeft zeker ook hele fraaie plekken. Mogelijk wel minder uitgesproken als die in Namibië.
Ook hiervoor moet je waarschijnlijk wel de bijzondere plekjes weten en is het een feit dat het met een selfdrive toch wat lastiger is om ze te vinden of om er zelfs te komen.

Feit blijft dat jullie hebben genoten en dat is waar het om te doen is. Willen jullie een volgende keer een grotere kans maken om in Botswana meer dieren te zien, dan weet ik wel goede alternatieven.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Het was een geweldige vakantie. Bij het rondreizen viel ons op dat de we een zeer goede auto hadden (banden/profiel van de banden en leeftijd). Dat zorgde voor veel vertrouwen. Met de auto nog een ander stel uit het zand kunnen trekken, ook leuk om zo mensen te helpen. De...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Deadvlei, Etosha, Campings

Het was een geweldige vakantie. Bij het rondreizen viel ons op dat de we een zeer goede auto hadden (banden/profiel van de banden en leeftijd). Dat zorgde voor veel vertrouwen.
Met de auto nog een ander stel uit het zand kunnen trekken, ook leuk om zo mensen te helpen. De planning was perfect. Etosha als hoogtepunt aan het einde en de afwisseling tussen campings en hotels en de soort campings (luxe tot heel basic) was ook heel leuk.

Daarnaast waren er tussendoor ook veel belevenis:
– 4×4 rijden bij deadvlei
– uitzichten deadvlei
– walvisbaai dolphin cruise
– Swakopmund quad rijden in de duinen
– White Lady
– Cape Cross
– Himba’s

We hebben ook een goede indruk van Namibië gekregen. Het is prima te doen om hier zelf rond te reizen en ook zonder navigatie. Wegen zijn goed aangegeven. Ook zie je bij de toeristische trekpleisters dat alles goed geregeld is.

We hadden 4500 foto’s gemaakt :-). Voor de familie eerst 230 uitgekozen en daar dan een paar voor jou uitgezocht. Keuzes, keuzes, keuzes. Maar ja dat is een luxe probleem. Een paar mooie plaatjes in de bijlage.

De Chinezen op de foto hadden een lekke band op de zoutpan van Etosha. Die hebben we geholpen met een stel uit Duitsland. Erg leuk en als bedankje kregen we nog wat chinees eten mee (wat dan niet zo heel lekker was).

We hebben er erg van genoten en raden Going Africa Safaris ook zeker aan bij familie en vrienden.

Uw naam: Andre & Susanne Kragt

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Andre en Susanne,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië. Natuurlijk zijn we blij dat jullie terugkijken op een mooie en goed georganiseerde selfdrive. We proberen inderdaad een verschil te maken met de kwaliteit en de leeftijd en de auto's. Dit geeft zoveel meer zekerheid onderweg. Jammer genoeg zien we nog wel eens dat hierop onterecht op bezuinigt wordt. Maar wij vinden het dus belangrijk om reizigers met een goede auto op pad te sturen.

Namibië is inderdaad goed ingericht om zelf te rijden. Fijn dat jullie de planning ook prettig vonden.

terugkijken op een selfdrive waarbij de service (inclusief de lokale service) als uitstekend hebben ervaren en dat jullie het reisschema een prima basis vonden hebben om gedurende de selfdrive nog een eigen invulling te kunnen geven.

Etosha en Sossuvlei zijn inderdaad twee (van de vele) hoogtepunten van Namibië. En het is natuurlijk leuk om daar met het hele gezin van te genieten.

Veel plezier bij het nagenieten van deze selfdrive door Namibië.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.
Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.
Evaluatie self drive Namibië, Susanne en Andre.
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin