Safari Malawi - Malawi Route

Robin Pope Safaris - Malawi Route
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Safari Malawi - Robin Pope Safaris - Route

Safari Malawi – Robin Pope Safaris – Route

Malawi ligt aan het einde van de Great Rift Valley en is omgeven door de landen Zambia, Tanzania en Mozambique. Lake Malawi behoort tot de drie grootste binnenlandse meren van Afrika en is bepalend voor Malawi. Het landschap is uitzonderlijk mooi en wordt afgewisseld door rotsachtige bergen, hooggebergte en plateaus die uitzicht bieden over wat wordt beschouwd als het mooiste meer van Afrika.

Malawi staat bekend als het “Warm Hart van Afrika”. De bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Redenen genoeg om anderhalve week van het zuiden van dit magische land te verkennen door middel van safari’s en af ​​te sluiten bij het romantische Lake Malawi.

Zoeken naar wildlife, rhino tracking, culturele ervaringen en heerlijk relaxen aan de prachtige oevers van Lake Malawi komen in een reis bijeen.

Aangeboden activiteiten tijdens deze rondreis Malawi safari:
Mkulumadzi: wandelen, game drives, boottochten, hiken en culturele excursies.
Kuthengo: wandelen, game drives, boottochten.
Pumulani: vogels spotten, kajakken, boot excursies, zeilen, vissen, duiken, snorkelen, waterskiën, fun-tubing, sunset cruises, picknick tours plus excursie lokaal dorp.

Boek uw “Safari Malawi” bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze “safari Malawi” naar Majete WR, Liwonde NP en Lake Malawi kan, afhankelijk van beschikbaarheid en opening van accommodaties, op elke gewenst moment beginnen in de periode van medio maart tot en met oktober.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

€ 3.235,00 (laagseizoen)
€ 4.125,00 (hoogseizoen).

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze “safari Malawi” de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze “safari Malawi”, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

 

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze “safari Malawi”

 • Overnachtingen en maaltijden volgens reisschema
 • Drankjes waar fully inclusive
 • Entree gelden nationale parken
 • Activiteiten
 • Begeleiding door Engels sprekende gids
 • Transfers conform programma.
 • SGR
 • Calamiteitfonds

 

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze “safari Malawi”

 • Intercontinentale vluchten
 • Visum
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten niet in de tourprijs opgenomen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Route beschrijving

Safari Malawi – Robin Pope Safaris – Route

Dag 1: Majete Wildlife Reserve
Bij aankomst bij de internationale luchthaven Blantyre start de “safari Malawi” en wordt u door een gids van Robin Pope Safaris ontvangen en naar Majete Wildlife Reserve gebracht. De rit naar Mkulumadzi duurt ongeveer 2,5 uur en voert u door een kleurrijke scenery van dorpen, landbouwgronden en bush.

Mkulumadzi ligt in Majete WR waar de Shire en Mkulumadzi River samenkomen. Majete is Malawi’s enige Big 5 Reservaat en met een oppervlakte van 70.000 hectare tevens een van de grootste beschermde wildlifegebieden in Malawi.

Afhankelijk van uw aankomsttijd wordt u een lunch aangeboden waarbij u meteen kunt genieten van het uitzicht over de Shire River met olifanten die hun dorst komen lessen. In de namiddag, na de thee, is het tijd voor een eerste game drive.
Overnachting: Mkulumadzi (volpension, drankjes + activiteiten)

Dag 2 – 3: Majete Wildlife Reserve
Mkulumadzi is een luxe lodge en ligt op een geweldige locatie. Activiteiten die worden aangeboden zijn onder andere game drives, boottochten, boswandelingen, wandeling naar Majete Hill, black rhino tracking, culturele tochten, vogels spotten en wilde dieren spotten vanuit een schuilplaats (hide). U bent vrij om deel te nemen aan de activiteiten.

Wilt u echter een keer overslaan, dan kan dat natuurlijk ook. Echter zal de staf van Mkulumadzi u zoveel mogelijk stimuleren van Majete te genieten.
Overnachting: Mkulumadzi (volpension, drankjes + activiteiten)

Dag 4: Liwonde National Park
Na het ontbijt neemt u afscheid van Mkulumadzi en haar staff en wordt u naar Liwonde NP wordt gebracht. De transfer over de weg duurt ongeveer 4 uur.

Liwonde National Park wordt beschouwd als een van de beste locaties voor vogelliefhebbers in Zuidelijk Afrika. Het park verdient het om bezocht te worden omdat het veel mogelijkheden biedt om te genieten van wildife, het beschikt over een prachtige rivieromgeving en een de mogelijkheid om een rijke variatie aan vogels.

Een groot deel van het gebied bestaat uit overstromingsgebieden van de Shire River welke geliefd zijn door een gezonde olifantenpopulatie. Een bootsafari biedt u uitstekende mogelijkheden om de olifanten langs de kant van de rivier te zien en is een van de hoogtepunten van uw verblijf hier. In 2018 zijn er ook weer leeuwen geherintruduseert door African Parks.

Dus met een beetje geluk zijn de geluiden van de leeuwen weer te horen en zijn ze ook weer in dit mooie park te zien.
Overnachting: Kuthengo Camp (volpension + activiteiten)

Dag 5 – 6: Liwonde National Park
Kuthengo Camp is een eco-vriendelijke accommodatie en beschikt over 4 ruime en moderne en-suite safari tenten. Elke safaritent beschikt tevens over een privé terras met een discrete ligging, een bad en buitendouche.

Dagelijks kunnen er activiteiten zoals (night) game drives, bush-wandelingen en bootsafari’s gemaakt worden. Bij het verkennen van de Shire River en de lagunes zijn er uitstekende mogelijkheden voor het zien van olifanten, nijlpaarden, krokodillen en vogels.
Overnachting: Kuthengo Camp (volpension + activiteiten)

Dag 7: Lake Malawi National Park
Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Lake Malawi NP en naar uw accommodatie Pumulani.
De duur van de transfer duurt ongeveer 2,5 uur en is afhankelijk van hoe lang u onderweg wilt genieten van lokale bezienswaardigheden.

Gedurende het eerste deel langs de oevers van Lake Malombe, kan het grootste gedeelte van het jaar gezien worden hoe de gevangen vis gedroogd wordt in de v erschillende dorpen la ngs het meer. Daarna bereikt u Lake Malawi en het schiereiland Nankumba. Hier bevinden zich de mooiste stranden van L ake Malawi en de strand en grenzen aan Lake Malawi NP.

Pumulani ligt exclusief aan de westkant van het schiereiland Nankumba en is omringd door het nationale park. De tien villa’s liggen verspreid over de heuvel en zijn allen zeer ruim en anders van vorm en stijl. Allen beschikken ze over een zeer ruime slaapkamer, badkamer en uitgebreide zithoek. Schuifdeuren brengen u op het verhoogde dek en bieden een optimaal uitzicht.

Het lager gelegen en afgelegen strand is ideaal voor degenen die gewoon willen genieten van de zon en/of willen zwemmen in het heldere blauwe water van Lake Malawi.
Voor wie liever gebruik wil maken van het zwembad is er een groot zwembad aanwezig in de buurt van het centraal gelegen restaurant met tevens een prachtig uitzicht over het meer.

Behoort u tot de meer actieve gasten, dan zijn er wateractiviteiten zoals snorkelen, vissen, zeilen, kajakken, waterski, wake boarding en leuke fun-tube tochten (alle gemotoriseerde wateractiviteiten zijn optioneel).

Aan het eind van de dag ligt er een dhow tot uw beschikking en kunt u samen met andere gasten en onder begeleiding van ervaren lokale bemanningsleden een boottocht maken waarbij u onder het genieten van een drankje kunt genieten van de zonsondergang.
Overnachting: Pumulani Lodge (volpension + activiteiten behalve gemotoriseerde watersport)

Dag 8 – 10: Lake Malawi National Park
Lake Malawi is ‘s-werelds meest gevarieerde ecologisch meer. Het kristalheldere water is leefgebied van meer dan duizend soorten vis, waaronder honderden soorten kleurrijke cichliden. Pumulani biedt speciale duikcursussen aan bij de beste duikplekken in de buurt van één van de eilanden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het echte Malawische dorpsleven biedt Pumulani ook begeleide wandelingen door een van de lokale dorpjes. Malawiërs staan bekend als de vriendelijkste mensen in Afrika.

Tijdens uw verblijf krijgt u de gelegenheid om ze te ontmoeten. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon relaxen in het prachtige en rustige landschap of genieten van de vele eerder genoemde activiteiten.
Overnachting: Pumulani Lodge (volpension + activiteiten behalve gemotoriseerde watersport)

Dag 11: Vertrek
Men zegt weleens dat aan al het goede een einde komt. Vandaag is het zo’n dag. U neemt afscheid van Pumulani en per transfer naar Monkey Bay gebracht waar u een met een chartervliegtuig naar Lilongwe wordt gebracht op tijd voor uw aansluitende vlucht naar Nederland.

Boek uw “safari Malawi” safari bij Going Africa Safaris.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de “safari Malawi” al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

“safari Malawi” – 11-daagse Robin Pope Safari Malawi Route

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande “safari Malawi” is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget.

Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet kunnen aanbieden. Vraag ons dus te allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Route kaart

Route “safari Malawi” – 11-daagse Robin Pope Safari – Malawi Route.
safari Malawi

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze “safari Malawi” naar Majete WR, Liwonde NP en Lake Malawi kan, afhankelijk van beschikbaarheid en opening van accommodaties, op elke gewenst moment beginnen in de periode van medio maart tot en met oktober.

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling de safari onderneemt. In de regel worden de activiteiten samen met andere gasten van de accommodatie ondernomen. Per accommodatie wordt hier een maximaal aantal personen per auto of activiteit aangehouden.

Seizoenen

Laag
15-3 t/m 21 mei
nov – dec

Tussen
22 mei – juni

Hoog
juli t/m oktober

Bagage
Vanwege de eventuele binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Visum en paspoort

U hebt voor Malawi een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inentin tegen gele koorts nodig.

Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Malawi. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen op Blantyre de meest gebruikelijke. Terug vliegen vanaf Lilongwe.

We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Malawi Robin Pope safari, Sabine en Marc

Overall cijfer voor deze safari: 10
Hallo Paul “Malawi is zondermeer een van de vergeten parels van Afrika! De reis had vele hoogtepunten, maar we zullen Malawi toch vooral blijven associeren met prachtige landschappen, uitzonderlijk vriendelijke mensen en heel wat unieke fauna en flora. De lodges van Robin Pope zijn allemaal absolute top, zowel qua ligging...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: twee koppels visarenden die vechten voor een karkas

Hallo Paul

“Malawi is zondermeer een van de vergeten parels van Afrika! De reis had vele hoogtepunten, maar we zullen Malawi toch vooral blijven associeren met prachtige landschappen, uitzonderlijk vriendelijke mensen en heel wat unieke fauna en flora.

De lodges van Robin Pope zijn allemaal absolute top, zowel qua ligging (midden in de parken!), als qua comfort, algehele gastvrijheid en sfeer. We wisten natuurlijk op voorhand dat het in het groene seizoen (en in dit geval echt vlak na het regenseizoen) altijd moeilijker is om wild te spotten, maar er viel iedere keer toch wel wat moois te beleven op de game drives.

Vooral de twee koppels visarenden die vochten voor een karkas was een uniek en onverwacht spektakel. Nadien werden die visarenden trouwens op hun beurt weggejaagd door een grote groep gieren. We hebben ondertussen al heel wat afgereisd in Afrika, maar deze trip naar Malawi staat toch ergens bovenaan het lijstje van de topreizen.

In ieder geval bedankt voor de goede raad bij het boeken van deze reis (en we zijn ondertussen al aan het aftellen voor onze volgende safari….).”

Marc en Sabine

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Sabine en Marc,

Bedankt voor jullie erg mooie evaluatie van deze Robin Pope Safaris lodge safari in Malawi. De RPS accommodaties zijn inderdaad allemaal top. Ik werd tijdens jullie verblijf al op de hoogte gebracht dat jullie ook van de kleinere dingen erg goed konden genieten en dat jullie erg fijne gasten waren bij elke RPS accommodatie.
Malawi is inderdaad een erg mooi land en hoewel het land ook steeds meer aangemerkt kan worden als safari land, behoort Malawi inderdaad nog steeds tot de vergeten parels van Afrika. Zelf met zoveel Afrika ervaring, laat Afrika zich in Malawi toch weer van een geheel andere kant zien.

Zo ervaren we het zelf ook.

Ik hoop dat jullie nog lang na genieten van deze Malawi ervaring hoewel de volgende Afrika beleving ook al weer voor de deur staat.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Malawi lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Wij zijn inmiddels al bijna een week thuis na onze prachtige reis. We hebben ook deze keer weer heel erg van Afrika genoten. Heel erg bedankt voor de goede organisatie en het aangepaste programma. Het is inmiddels al weer onze derde reis die we geboekt hebben bij Going...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: South Luangwa

Beste Paul,

Wij zijn inmiddels al bijna een week thuis na onze prachtige reis. We hebben ook deze keer weer heel erg van Afrika genoten. Heel erg bedankt voor de goede organisatie en het aangepaste programma.

Het is inmiddels al weer onze derde reis die we geboekt hebben bij Going Africa Safaris, en ook deze keer weer opnieuw een prachtige ervaring.
South Luangwa NP in Zambia is echt grandioos: we hebben van heel veel dieren genoten, vooral van luipaarden, die normaal in andere parken niet zo gemakkelijk te spotten zijn. Het was echt het hoogtepunt van onze reis, ook al hadden wij tijdens onze vorige reizen in Afrika al verschillenden andere National Parken bezocht.

Malawi is een arm land, met nog weinig tourisme ten opzichte van andere Afrikaanse landen (zoals bijvoorbeeld Tanzanie of Zuid-Afrika), maar de mensen zijn ontzettend aardig. Lake Malawi is schitterend om bootexcursies te organiseren, om te wandelen en te hiken in de natuur, en heerlijk aan het strand te relaxen.

Accomodaties en eten waren helemaal top overal in alle plaatsen die Paul voor ons had uitgezocht.
Alles was perfekt zoals altijd met Going Africa Safaris.

Bedankt Paul!

Marzia en Lavinia

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marzia en Lavinia,

Bedankt voor de leuke email met mooie feedback over jullie ervaringen in Zambia en Malawi. Inderdaad, alweer een derde Afrikaans avontuur via Going Africa Safaris. Fijn om te weten dat jullie, ook nu weer, tevreden zijn.

Malawi is, zoals jullie zelf ook aangeven, inderdaad nog minder ontdekt door de grote massa. Ik kan me voorstellen dat South Luangwa, met alle luipaarden en de leeuwen en wild honden die jullie gespot hebben, toch het hoogtepunt was. Succesvolle game drives mag ik gelet op de foto's wel zeggen.

Daarna heerlijk relaxen en genieten van de vriendelijke bevolking in Malawi klinkt dan als een mooie combinatie die aan jullie goed besteedt is geweest.

Geniet nog lang na van derder ervaring met Going Africa Safari en vooral de mooie landen en opgedane ervaringen.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Malawi lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )
Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )
Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )

Evaluatie Malawi en Zambia lodge safari, Wendy en Dick

Overall cijfer voor deze safari: 9
Zambia en Malawi lodge safari, Wendy en Dick. Beste Paul, De reis hebben we als zeer bijzonder ervaren en leerzaam. Het is een reis waar je veel indrukken opdoet en de dag met een voldaan vermoeid gevoel afsluit. De locale mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij, zowel in Malawi als...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De gehele reis

Zambia en Malawi lodge safari, Wendy en Dick.

Beste Paul,

De reis hebben we als zeer bijzonder ervaren en leerzaam. Het is een reis waar je veel indrukken opdoet en de dag met een voldaan vermoeid gevoel afsluit. De locale mensen zijn zeer vriendelijk en gastvrij, zowel in Malawi als in Zambia. De omgang in Malawi omtrent de managers en medewerkers hebben we als zeer goed ervaren. Daarnaast was het in Zambia niet minder maar kan ik het als goed omschrijven.

De combinatie Malawi en Zambia is een leuke combinatie waarbij we veel indrukken hebben op gedaan en geleerd hebben. Daarnaast hebben we veel mensen leren kennen en waar we met een aantal tevens nog contact zullen houden. De vlucht is perfect verlopen en geheel op tijd. Dit is niet tegen gevallen.

De georganiseerde reis was perfect een zeer mooie ervaring en zouden we zo weer doen.

Mijn complimenten! Ik wil u bedanken voor alle zorg rondom onze reis.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Wendy en Dick,

Bedankt voor jullie evaluatie en de complimenten. Het is goed te weten dat jullie reis goed bevallen is en dat jullie de zorg van Going Africa Safaris als positief hebben ervaren.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Malawi lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin