self drive Namibië Botswana

28-daagse self drive Cross Border
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

self drive Namibië Botswana - 28-daagse self drive Cross Border

Self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border

Deze prachtige self drive Namibië Botswana route door Namibië doet ook Botswana aan. Eventueel kunt u ook een dagtrip naar de Victoria watervallen in Zimbabwe maken.

Uw reis begint met Duwisib, Sossusvlei en de kust. Na Cape Cross gaat u via de Brandberg naar Opuwo waar de Himba’s leven. U bezoekt Kunene en verblijft een aantal dagen in Etosha NP. Daarna bezoekt u de bosjesmannen en gaat u op weg naar de schitterende Caprivi strook.

In deze Okavango Delta leeft heel veel wild wat nergens anders in Namibië voor komt, waaronder nijlpaarden en krokodillen. U reist verder naar het westen en gaat de grens over naar Botswana.

Hier verblijft u een aantal dagen in Chobe NP. Eventueel kunt u hiervandaan de Victoria Watervallen bezoeken. Op de terugweg doet u de nog wilde en onontdekte Parken Mamili en Mudumu aan. Via Rundu gaat u richting het Waterberg plateau en zakt daarna af naar Windhoek.

Let op: Helaas hebben we de laatste jaren veel mensen teleur moeten stellen omdat de voorbereidingen voor deze  mooie self drive Namibië Botswana te laat gestart worden waardoor auto’s en campsite/accommodaties niet meer beschikbaar waren.
We vragen u met klem om op tijd te boeken. Wilt u bijvoorbeeld in de periode juni t/m oktober reizen, dan is het aan te bevelen om voor februari de “self drive Namibië Botswana” geregeld te hebben.

Boek deze self drive Namibië bij Botswana bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze self drive Namibië Botswana, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen. Lees ook onze pagina met beste reistijden voor Namibië en Botswana.

Prijzen 2021

Prijzen self drive Namibië Botswana

LAAGSEIZOEN 01-01-2021 t/m 30-06-2021
aantal dagen * Aantal personen * Accommodatie ** kamperen***
Sedan **** 4×4**** Sedan**** 4×4****
28 2 aanvraag € 4.118,00 X € 2.129,00
3 aanvraag € 3.938,00 X € 1.848,00
4 aanvraag € 3.558,00 X € 1.565,00
HOOGSEIZOEN 01-07-2021 t/m 31-12-2021
aantal dagen* Aantal personen* Accommodatie** Kamperen*** 
Sedan**** 4×4**** Sedan**** 4×4****
28 2 aanvraag € 4.979,00 X € 2.818,00
3 aanvraag € 4.498,00 X € 2.269,00
4 aanvraag € 3.998,00 X € 1.892,00

* Afwijkende routes, periodes, personen en andere invullingen op aanvraag
** Afwisselend chalet, hotel of lodge (op basis van logies en soms incl. ontbijt)
*** Camping is merendeel campsites, afgewisseld met een aantal nachten in een chalet, hotel of lodge
**** Overige vervoersmiddelen (minibus, camper, etc) op aanvraag
x Niet beschikbaar

Prijzen self drive Namibië Botswana

Inbegrepen

Inbegrepen bij de prijs bij deze self drive Namibië Botswana.

 • Airport transfers
 • Autohuur (4X4 of sedan)
 • Uitleg bij overdracht auto (bij 4X4)
 • Volledige camping uitrusting (bij kampeerreis)
 • Autoverzekering met standaard eigen risico
 • Verzekering voor schade aan derden
 • Onbeperkte kilometers
 • 24‐uur service bij pechgevallen.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij de prijs bij deze self drive Namibië Botswana.

 • Vlucht naar Windhoek
 • Brandstof, park fees, entree musea, etc (tenzij anders aangegeven)
 • Ontbijt, lunches en diners (tenzij anders aangegeven)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventueel lokaal te boeken excursies
 • Gamedrives en/of boottochten, etc…
 • Uitgaven van persoonlijke aard.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Self drive Namibië Botswana – 28-daagse self drive Cross Border

Dag 0, Vertrek.

Dag 1, Windhoek
U wordt opgehaald vanaf het vliegveld en naar uw accommodatie in het centrum gebracht. Deze dag kunt u verder heerlijk relaxen.

Dag 2, Rehoboth
Een eerste ontmoeting met de Afrikaanse natuur en haar wild. Lake Oanob Dam heeft een privé wildpark aan een stuwmeer met o.a. verschillende antilopen, zebra’s, giraffen, struisvogels. Een leuk park om een wandeling te maken tussen het wild.

Dag 3, Kalahari
De Namibische Kalahari is een bijzondere halfwoestijn. Geniet van de prachtige grassige rode zandduinen. Het is een gebied waar heerlijk kan worden gewandeld of een game / natuur drive kan worden gemaakt.

Dag 4 en 5, Sossusvlei
Een absoluut hoogtepunt van uw reis is een bezoek aan de Sossusvlei met haar metershoge zandduinen. De opgaande en ondergaande zon geeft de duinen iets magisch.

Dag 6, Kust
U bent aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de enorme woestijnduinen.

Dag 7, Kust
U verblijft in een echte gezellige oude Duitse stad. Hier vindt u nog traditionele bierstubes. Onderweg heeft u een grote kans dat u de Welwitschia plant ziet, een bijzondere 2-bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1000 jaar oud kan worden.

Dag 8, Brandberg/Cape Cross
Na de kust gaat u naar Damaraland, u rijdt richting Brandberg waar de rotstekening van de “White Lady” te vinden is of de Numas ravijn met haar eigen tekeningen en een waterbron. Maak zeker een tussenstop bij Cape Cross. Cape Cross is befaamd voor zijn zeerobbenkolonie.

U kunt uw oren en neus volgen op weg naar dit voortdurend in beweging zijnde spektakel. Zeerobben ziet u zo ver u kunt kijken.

Dag 9, Twijfelfontein
Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de Bosjesmannen te vinden. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Een aanrader is om met een gids langs de rotstekeningen te gaan. U maakt hier een stop om de volgende dag door te gaan naar het noorden.

Dag 10, Kaokoland
Dit is een mooie rit naar een Duits fort in Kaokoland, welke zich temidden van Afrikaanse hutten bevindt. In de koelte van dit fort kunt u heerlijk dineren of een drankje drinken in de gezellige bar. Het zou zo maar kunnen dat mensen uit het dorp spontaan een aantal Afrikaanse songs voor u zingen.

Dag 11, Himba’s
U rijdt deze dag verder door Kakaoveld. Het noorden van Namibië is werkelijk schitterend en lijkt nog iets onbedorven te hebben. U rijdt langs Himba dorpen, met haar bijzondere inwoners die uit een andere tijd lijken te komen. Ook zult u Herero dames zien met hun enorme jurken. Als toerist val je meer op dan de lokale bevolking in dit gebied.

Dag 12, Himba’s
Deze dag kunt u, indien u wenst, een lokaal Himbadorp in de buurt bezoeken, voor een informele ontmoeting met deze bijzondere bevolkingsgroep.

Dag 13, Kunene
Deze dag brengt u door aan de Kunene rivier. Het is hier een waar vogelparadijs en zonder veel moeite, vanuit uw luie stoel, ziet u verschillende soorten voorbij komen. Zwemmen in de rivier is trouwens niet verstandig omdat er krokodillen leven.

Dag 14, 15 en 16 Etosha NP
Etosha National Parc heeft alles op gebied van wildlife. De grote roofdieren zijn zeer zeker vertegenwoordigd: leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en de wilde honden. Ook zult u gegarandeerd de grote Afrikaanse olifant, verschillende antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog veel meer diersoorten zien.

Overdag kunt u door het park rijden, er zijn eindeloo s veel loopjes en routes. ’s Avonds kunt u, vlakbij uw accommodatie, heerlijk dieren spotten die komen drinken bij de verlichte drinkplaats.

Dag 17, Bosjesmannen
Deze accommodatie waar u ook overnacht, biedt ook de mogelijkheid om met bosjesmannen op pad te gaan. Dit is het moment om kennis te maken met de cultuur en gebruiken van de San mensen.

Dag 18 en 19, Divundu
Aangekomen in de prachtige Caprivi strook heeft u alle tijd om de weinig bezochte nationale parken aan te doen. Ook de Popa Falls liggen hier om de hoek. Geniet van het geluid van de nijlpaarden in het water. U overnacht aan de Okavango rivier.

Dag 20, 21 en 22, Botswana, Kasane
Kasane is de entree van Chobe NP. De concentratie wildlife is hier enorm. U kunt hier met gemak meerdere dagen besteden. Chobe riverfront is zowel per auto als per boot te verkennen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vanuit Kasane een (georganiseerde) dagtrip te maken naar de Victoria watervallen in Zimbabwe/Zambia.

Dag 23, Kongola
De reis gaat vervolgens naar het meest waterrijke deel van de Caprivi u waant u in de Okavango Delta. U verblijft aan de Kwando rivier nabij Mudumu NP en Mamili NP. Een groen en vogelrijk gebied, waar ook vele olifanten en buffels leven en wat nog onontdekt is. Vanzelfsprekend ontbreken hier de reusachtige krokodillen niet.

Dag 24, Rundu
Vanaf Rundu, aan de Okavango rivier gelegen, ziet u Angola liggen. Deze rivier zorgt voor een begroeid gebied en een diversiteit aan vogels. Neem de verrekijker dus zeker mee! Geniet van de prachtige zonsondergang of kom meer te weten over de lokale gebruiken met een uitstap naar een dorp in de omgeving.

Dag 25, Waterberg plateau
Waterberg Plateau is een zandstenen plateau wat 150 m uitsteekt boven het landschap. De verschillende boomsoorten en savanne bosjes maken het een mooie plek om te vertoeven.

Te meer omdat het park ook nog eens bekend staat om zijn bijzondere en bedreigde diersoorten, zoals de sabelantilope, de roanantilope en de zwarte en witte neushoorn. Tevens zijn er verschillende korte wandelroutes.

Dag 26, Windhoek
Windhoek is een leuke stad om rond te wandelen, te winkelen, musea te bezoeken of de laatste souvenirs te kopen. Misschien dat u ’s avond in een van de vele leuke restaurants uw reis feestelijk wil afsluiten.

Dag 27, Windhoek
Vertrek vanuit Windhoek.

Dag 28, Aankomst thuis

Boek deze self drive Namibië Botswana bij Going Africa Safaris.

Eventueel deze self drive aanpassen?

Deze self drive Namibië Botswana is een voorbeeld self drive en dient te inspiratie. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde route af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld self drive Namibië Botswana omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende campsites/accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Deze self drive Namibië Botswana route kan ook aangepaste worden afhankelijk van de beste reistijden voor Namibië en Botswana.

Voorbeelden

 • Zo kunt u er voor kiezen om via een zeer avontuurlijk route door de parken (Chobe-Savuti-Moremi) via Maun terug te rijden naar Windhoek. Deze route zal sterk afhankelijk zijn van beschikbaarheid van campsite in de parken van Botswana.
 • Ook is het mogelijk om via Nata en Maun terug te rijden naar Windhoek. Dit is wel een saaie route over alleen maar asfalt.
 • Ook is het mogelijk om de auto (tegen meerkosten) in te leveren in bijvoorbeeld Kasane, Maun of Victoria Falls. Hierdoor creëert u meer tijd om rustiger door Botswana te reizen.

Er zijn dus erg veel mogelijkheden om deze voorbeeld self drive Namibië Botswana naar ieders smaak aan te passen.

Routekaart

Routekaart self drive Namibië Botswana

self drive namibie BotswanaRoutekaart self drive Namibië Botswana

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Aantal deelnemers
Deze self drive Namibië Botswana kan met maximaal 4 personen per auto plaats vinden. Alleen wanneer er ook een kleine kind mee reist, is het mogelijk om met 5 personen samen de auto te delen.

Downloads voor deze self drive Namibië Botswana
Download de volgende nuttige documenten ter voorbereiding op uw self drive/autohuur.

Informatie welke u in Namibië ontvangt

 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Gedetailleerde routebeschrijving
 • Wegenkaarten Namibië
 • Plattegrond Windhoek
 • Wegenkaart Etosha NP
 • Beschrijving bezienswaardigheden
 • Tips en informatie
 • Entreebewijs Welwitchia‐route (indien onderdeel van route)

Accommodaties

 • overnachtingen in middenklasse hotels, chalets of lodges (o.b.v logies of logies-ontbijt) bij accommodatiereis
 • bij kampeerreis alle overnachtingen op campsites, afgewisseld met een aantal overnachtingen in middenklasse hotels, chalets of lodges (o.b.v logies of logies-ontbijt)
 • bijna alle campsites en accommodaties beschikken tenminste over een restaurant, merendeel heeft ook faciliteiten als zwembad, bar, tourdesk, etc.
 • indien het bezoek Nationale parken betreft, dan zijn alle overnachtingen zoveel mogelijk in de parken zelf

Meest geboekte Extra’s
Voor de bedragen van deze extra’s neem vrijblijvend contact met ons op. De bedragen worden ook gegeven wanneer u een voorstel van ons ontvangt.

Verzekering
Indien u een autoverzekering met lager of geen eigen risico gewenst is, dan volgt een toeslag. Zo is het mogelijk uw eigen risico te halveren of geheel af te kopen. De exacte toeslagen zijn afhankelijk van het gekozen voertuig en het aantal personen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Extra bestuurder
In de standaard overeenkomst en voor de verzekeringsvoorwaarden wordt uitgegaan van één bestuurder (van minimaal 25 jaar). Mocht u met meerdere bestuurders van het voertuig gebruik willen maken, dan kan dat voor een extra toeslag per persoon per dag.

Satelliet telefoon
Hoewel uw Europese GSM telefoon in Namibië gewoon werkt, heeft u slechts bereik in stedelijke gebieden. Een satelliet telefoon kunt u gebruiken om overal te kunnen bellen, zelfs in meest afgelegen gebieden

Navigatie
Een GPS satelliet navigatie systeem zorgt er met de ingebouwde kompas en tractiemogelijkheden voor dat u nooit de weg kwijtraakt. Dit systeem werkt op batterijen, is simpel in te stellen en kan ook meegenomen worden op wandelingen.

Cross Border permit
Voor deze self drive Namibië Botswana heeft u bij boeking een “Cross Border permit” nodig. Daar zijn kosten aan verbonden. In het voorstel dat we u opsturen, maken we deze kosten apart zichtbaar.

Veilig rijden

Visum en paspoort

Voor Namibië en Botswana heeft u geen visum nodig. Deze self drive Namibië Botswana start en eindigt in Windhoek.

U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Windhoek zijn niet bij de prijs inbegrepen. In de meeste gevallen vliegt u via Johannesburg of rechtstreeks naar Windhoek. Er zijn echter ook andere route mogelijkheden.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Botswana self drive, Martin, Onno en Melle

Overall cijfer voor deze safari: 10
Dag Paul, We zijn zondag teruggekomen uit Botswana. We willen jou een compliment geven over hoe alles verzorgd is. We werden met naambordje ontvangen op de luchthavens. De auto was precies zoals we gehoopt hadden. De navigatie werkte top tot op de campsite Alle accommodaties wisten dat we geboekt hadden...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De complete organisatie en de ervaring

Dag Paul,

We zijn zondag teruggekomen uit Botswana.
We willen jou een compliment geven over hoe alles verzorgd is.
We werden met naambordje ontvangen op de luchthavens.
De auto was precies zoals we gehoopt hadden.
De navigatie werkte top tot op de campsite
Alle accommodaties wisten dat we geboekt hadden en alle documenten die nodig waren, waren ook voor handen.

Wij vinden het absoluut een aanrader om via jou een reis naar Afrika te boeken.

Uit onze reis blijkt dat je goed geluisterd hebt naar onze wensen en deze heel goed hebt weten in te vullen !!

Dank je wel!!

Martin, Onno en Melle

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Martin, Onno en Melle,

Bedankt voor deze hele leuke positieve feedback. Ik had zelf zeker ook nog even telefonisch contact opgenomen om te vernemen of alles naar wens was verlopen.

Maar zo te lezen is dat het geval en natuurlijk ben ik daar erg blij mee. Natuurlijk ook de complimenten aan mijn lokale partners die wat we bedenken ook waar maken.

Veel plezier bij het nagenieten.

Paul Janssen

Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram

Overall cijfer voor deze safari: 9
Voor de 3e keer met Going Africa Safaris naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een selfdrive voor 6 weken. Natuurlijk is het zo dat het nieuwe van de eerste keer er niet meer was, maar het blijft een onvergetelijke ervaring zelf tussen het wild te kunnen rijden. De campings en lodges...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Brandberg, Spitzkoppe,Vic Falls, Kunene, Chobe

Voor de 3e keer met Going Africa Safaris naar Namibië, Botswana en Zimbabwe. Een selfdrive voor 6 weken. Natuurlijk is het zo dat het nieuwe van de eerste keer er niet meer was, maar het blijft een onvergetelijke ervaring zelf tussen het wild te kunnen rijden.

De campings en lodges waren net als voorheen uitstekend en de route precies als we wilden. Ondanks dat we een GPS bij ons hadden was de uitstekende routebeschrijving een welkome aanvulling.

In het verleden reden we met 2 auto’s en het was in het begin toch wel even spannend om nu met z’n tweeën rondtrekken. Maar alles is volledig probleemloos verlopen. Nog geen zwerende vinger bij wijze van spreken. Alleen een lekke band en een verstopte gasfles.
Maar 1 telefoontje naar de autoverhuur en ook dit was opgelost.

Na 3 keer Namibië met Going Africa Safaris een reis naar Oeganda, Tanzania en Kenia zullen we niet zo gauw meer die kant op gaan, de wereld is nog groter. Maar wie weet gaat het toch opnieuw kriebelen (dat ging het dit jaar ook tenslotte), want ons hart ligt toch wel in Afrika. Dank voor de prima organisatie Paul, zowel in Nederland als ter plaatse.

Cecile en Bram

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Cecille en Bram,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie genoten hebben en dat de campsites en accommodaties en de route helemaal naar wens waren.

Voorlopig een mooie afsluiting van Afrika voor jullie. Of, toch niet!!!!!!!!!. Wie weet. Er zijn inderdaad zoveel mooie plekjes op deze wereld om van te genieten.
Maar ja, eenmaal "the African Bug" te pakken, dan weet je het maar nooit.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie, Botswana en Zimbabwe.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram
Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram
Evaluatie self drive Namibië , Cecil en Bram

Evaluatie self drive Botswana, Isabelle, Nancy, Didier en Dirk  

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Opnieuw waren we door U heel goed ingelicht betreffende de logie’s en verplaatsingen. We hebben ondertussen ook al wat Afrika-genen en dat maakt dat je lekker relaxt weet dat alles wel goed komt!! TIA We hebben fantastische genoten van de overweldigende fauna en flora, de logie’s en ook...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: de ongelofelijke mooie fauna en flora nog steeds zo goed als ongerept!

Beste Paul,

Opnieuw waren we door U heel goed ingelicht betreffende de logie’s en verplaatsingen. We hebben ondertussen ook al wat Afrika-genen en dat maakt dat je lekker relaxt weet dat alles wel goed komt!!
TIA We hebben fantastische genoten van de overweldigende fauna en flora, de logie’s en ook de wagens waren opnieuw super!! Zonder moeite loodsten ze ons door het mulle zand en diepe potholes.

De afspraak ivm de uitrusting van de wagens was aanvankelijk niet helemaal goed aangekomen maar dat was diezelfde avond nog gefixt en alle bijkomend kampeermaterieel + extra gps naar ons verblijf in Audi Camp gebracht, dus geen enkel probleem!

Een speciaal dankwoordje mag gerust naar Silvester gaan van wie ik je trouwens heel veel groeten mocht overbrengen.

Wij zullen niet twijfelen wanneer we nog eens Afrika aandoen om met U opnieuw contact op te nemen!

Vele groeten van team Belgium!!

Isabelle, Nancy, Didier en Dirk

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Isabelle, Nancy, Didier en Dirk,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van deze lodge selfdrive en wat fijn dat jullie opnieuw zo tevreden zijn. Ook bedankt voor het overbrengen van de groeten.

Ik hoop dat jullie nog steeds terug kijken op een bijzondere ervaring en geslaagde selfdrive door Botswana.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie Namibië self drive, Hannie en Karel

Overall cijfer voor deze safari: 9
In de voorbereiding heeft Paul zeer goed geluisterd naar onze wensen en daar de reis op aangepast. We hebben enorm genoten en overal genoeg tijd gehad in zowel het bezoeken van bezienswaardigheden, afstanden rijden, staan op campsites en verblijf in lodges. Kortom een zeer evenwichtige reis, voldeed uitstekend aan onze...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De ervaring van het zelf rijden door zo een prachtig land

In de voorbereiding heeft Paul zeer goed geluisterd naar onze wensen en daar de reis op aangepast. We hebben enorm genoten en overal genoeg tijd gehad in zowel het bezoeken van bezienswaardigheden, afstanden rijden, staan op campsites en verblijf in lodges.

Kortom een zeer evenwichtige reis, voldeed uitstekend aan onze verwachtingen.

Hannie en Karel

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Hannie en Karel,

Bedankt voor de evaluatie en wat fijn dat jullie genoten hebben van een evenwichtig samengestelde selfdrive welke helemaal aan jullie verwachtingen heeft voldoaan.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië en Botswana , Nelie en Adrie.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Na 4 dagen Kaapstad kwamen we 16 Mei in Windhoek aan, de dag daarop na uitvoerige instructies van de 4×4 met daktent, op weg naar Bagatelle een lodge/camping aan de rand v/d de Kalahari. Een aangename tussenstop naar ons eerste reisdoel, Sesriem, de poort naar Namibie’s meest bekende duinen-vallei, Sossusvlei....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Third-Bridge en het Khumaga river-front

Na 4 dagen Kaapstad kwamen we 16 Mei in Windhoek aan, de dag daarop na uitvoerige instructies van de 4×4 met daktent, op weg naar Bagatelle een lodge/camping aan de rand v/d de Kalahari. Een aangename tussenstop naar ons eerste reisdoel, Sesriem, de poort naar Namibie’s meest bekende duinen-vallei, Sossusvlei. Hier kun je naast zwoegen door het zand ook minimalistisch fotograferen met 4 componenten: rode duinen, witte zout/klei bodem, blauwe luchten en zwart-grijze dode bomen.

Na een overnachting in Solitaire verder naar Swakopsmund, door de Duitsers in de 19e eeuw bedoeld als havenstad, wat het nooit is geworden. Alhier hebben we een een kleine dieren woestijnsafari gedaan. Zeer interessant en al snel leer je af nooit meer met slippers aan door het zand te sloffen. Onze BB gastheer reserveerde voor beide avonden uitstekende vis-restaurants.

Twijfelfontijn, Damaraland, was de volgende stop. De basalten orgelpijpen, pertified forrest en bushmen tekeningen zijn hier te bekijken. In combinatie met een woestijnolifantensafari zou je hier twee nachten moeten doorbrengen. De Mowani Campsite was een absolute topper, heel comfortabel en origineel.

In Etosha begint onze eerste safari. We slapen in Okaukuejo en Hallali, beide met verlichte waterpoelen, waar dieren de regie hebben en wij als in een theater met open mond toekijken. Overdag safari, rustig cruisen door het park en genieten wat de natuur die dag voorschotelt. Onguma Lodge was voor ons na 2 dagen safari een rustmoment, alhoewel het ook een perfect uitgangspunt is voor safari’s.

Via Roy’s camp naar de Nunda River Lodge. Wij stonden op een mooie plaats aan de Okavanga rivier (met veel huh, huh,… van Nijlpaarden). Als camper mag je ook gebruik maken van de activiteiten en maaltijden welke door de Lodge worden aangeboden. s’Avonds een boottocht en s’Morgens hebben we een dorp (community) bezocht, heel interessant. In Camp Kwando Lodge hebben we s’morgens een vogel-safari meegemaakt en verder in het camp met goed zwembad ons ontspannen.

Dan via de Caprivi-strip naar Ngoma Bridge, de grensovergang met Botswana. Spannend, een echte grensovergang, de immigratie dienst, 2 maal formulieren invullen en een visum kopen. Aangekomen in Kasane, bij de Lodge direct de activiteiten geboekt (Victoria-Falls, Rivier-cruise en bij de ingang van het Nationaal Park gelijk een permit voor de komende 8 dagen in de diverse parken gekocht. Scheelt kosten en moeite.

Victoria Falls is overweldigend. Een helikoptervlucht alvorens je nat te laten regenen is aanbevelenswaardig. De rivier-cruise is een goede voorbereiding op wat je later rijdend langs het Chobe riviergrond te wachten staat. De zonsondergang aan boord is prachtig. 8-dagen wild camperen in Chobe, Savuti, Kwai, Xakanaxa, third-bridge, Baines Baobab en Khumago in de Magadikgadi maken diepe indruk op ons, beide opgegroeid in de urban jungle.
Na de afwas, met hoofdlampjes en de koffie begint rond 20:00 het geritsel rondom en allerlei geluiden die je niet kunt thuisbrengen. We gingen dan maar naar boven, veilig vanuit de daktent kijken naar olifanten, soms hyena’s en nijlpaarden rond de tent. s’Morgens wordt je rond 6:00 door vogelconcerten gewekt. Ontbijten en dan met een thermoskan koffie op safari.

Absolute toppers waren Third-Bridge en het Khumaga river-front. In Third-bridge hebben wij de titel luipaard spotter verworven. Resultaat een close-up van een luipaard die recht in de lens kijkt beschenen door de avondzon. Tussendoor een avond in de beruchte River Lodge in Maun, waar in het weekend de plaatselijke bevolking samenkont. Na 5 dagen safari waren we wel toe aan een urban verzetje.

Terug via Tshima Tented Camp. Nederlandse eigenaren verhuren 4 comfortabel ingerichte tenten en dineren s’avonds met de gasten. Via Ghanzi naar het comfortabele Bella Vista uitkijken over Windhoek. Eten in Joe’s Beerhouse is een must. Na wat souvenirs in het Craftcentre aanvaarden we terugreis.
De reisdocumentatie was verwerkt in een klapper, met een tab voor elke dag met de betreffende vouche rs. Foto’s kan ik nazenden na 2-3 weken.

Adri en Nellie Klaver

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Nellie en Adri,

Wat fijn dat jullie terugkijken op een geweldige selfdrive door Namibie en Botswana. Uit het mooie verhaal blijkt dat jullie genoten hebben. De uitvoerige meet and greet en ovedracht van de auto in Windhoek en de reisdocumentatie in een klapper met daarin alle vouchers per dag, hebben inderdaad een absolute meerwaarde. Reden waarom we het op deze manier organiseren.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie selfdrive door Namibie en Botswana en ik kijk uit naar de mooie foto's.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana self drive, Wioletta en Bernard

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul, Dank voor je e-mail en de goede opvolging. Wij zijn erg tevreden en gelukkig dat we een beroep op jouw diensten hebben gedaan. Met jouw kennis van de omgeving kon je op relatief korte termijn een passend schema in elkaar draaien, autohuur en de campsites regelen. Onze wensen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Boteti River 

Hallo Paul,

Dank voor je e-mail en de goede opvolging. Wij zijn erg tevreden en gelukkig dat we een beroep op jouw diensten hebben gedaan. Met jouw kennis van de omgeving kon je op relatief korte termijn een passend schema in elkaar draaien, autohuur en de campsites regelen. Onze wensen waren achteraf wat ambitieus, de auto in ontvangst nemen, boodschappen doen en nog de rit naar Lekubu Island is té veel voor een dag. Nxai viel ons wat tegen, aangezien er (in oktober) maar één waterhole open was (overmacht dus). Boteti River maakt alles meer dan goed, fijn ook dat jullie hier twéé nachten hadden geadviseerd; echt de moeite waard.

De auto was super, betere kwaliteit is er niet. Het was een wat soberder uitvoering dan wat er nog meer rondrijdt, maar wij zijn nimmer het lijdend voorwerp geweest van enig oponthoud en dat is me veel (meer) waard. Sterker nog, wij konden twee keer gestrande auto’s vlot trekken met onze Landcruiser. Top dus. Ook de verzekering via de Europesche bleek geen overbodige luxe; ook bij ons (25 jaar schadevrij in NL) zat een ongeluk in een klein hoekje. Hier heb je dan ook geen zanderige flanken van heuvels die plotseling meegeven en de auto tegen een boomstronk “parkeren”.

Voor ons was het een goede kennismaking met het fenomeen self-drive safari. Ondanks aanwezigheid van satelliet-telefoon en allerhande hulpmiddelen bleek onze self-drive soms wel erg desolaat. Eén van de auto’s die wij tegenkwamen had 10 uur op hulp staan wachten, dat wil je toch echt niet meemaken. Een volgende self-drive safari zullen wij vermoedelijk niet meer alléén doen, maar gecombineerd met anderen opdat het toch wat geruststellender rondrijden is in de wetenschap dat hulp vlak vóór of achter je rijdt.

Ik kan en zal Going Africa zeker aanbevelen bij vrienden die ook die kant op willen. De communicatie was altijd goed, telefonisch en per mail. Alle administratieve zaken zijn goed en tijdig opgevolgd. Kortom: zeer goede en stipte service en een solide bedrijfsvoering.

Nogmaals zeer veel dank voor je hulp.

Met vriendelijke groet,
Wioletta en Bernard

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Wioletta en Bernard,

Bedankt voor het geven van de mooie feedback. Daar ben ik erg blij mee.

Fijn dat jullie (nog steeds) zo tevreden zijn over de geleverde diensten en met onze kennis van de lokale omstandigheden en natuurlijk de auto.

Nxai Pan is wel vaker alles of niets. Toch zijn de waterholes bij Nxai de plekken waar de scoringskans om een kill of om een aanval van een roofdier te zien hier het grootst wanneer je het vergelijkt met andere gebieden in Botswana. Zeker in de droge periode.
Maar is het rustig, dan is het ook echt rustig.

Inderdaad, schadevrij rijden in Nederland staat niet gelijk aan rijden in Botswana. De omstandigheden zijn zo anders. Iets wat we ook naar iedere belangstellende voor een selfdrive in Botswana (willen) communiceren. De door jullie bezochte gebieden zijn dan nog niet eens de meest lastige.
Je merkt het. Zelfs tijdens jullie korte selfdrive heb je al twee keer mensen moeten helpen en heb je gezien dat anderen al 10 uur stil staan om te wachten op hulp (van ver) en niet verder kunnen.

Reden voor ons om alleen met een verhuurder uit Maun zaken te doen wanneer mensen alleen in Botswana een selfdrive willen maken. Back-up is dan altijd dichtbij en wanneer toch nodig hoef je echt geen 10 uur te wachten. Ik vraag me af of het de besparing waard is om met een iets goedkopere auto vanuit Johannesburg te rijden om vervolgens onderweg tegen dergelijke vertragingen aan te lopen om daarna ook de route te moeten aanpassen omdat je achter bent gaan lopen op het reisschema.
Iets wat wij in ieder geval zoveel mogelijk willen uitsluiten.

Daarbij komt dat onze auto’s ook beschikken over het juiste recovery materiaal.

Nogmaals bedankt voor het nemen van de tijd om me van feedback te voorzien.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was super geregeld en we hadden zelf de vrijheid om de dag in te delen. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Namibie. Geweldig om een kijkje te nemen bij de Himba bevolking waar ik nog een van de kinderen met betadine...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De gehuurde auto en Etosha

We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was super geregeld en we hadden zelf de vrijheid om de dag in te delen.

We hebben ons geen moment onveilig gevoeld in Namibie. Geweldig om een kijkje te nemen bij de Himba bevolking waar ik nog een van de kinderen met betadine pleisters en bandage een zere teen heb verzorgd. Heel mooi om te zien hoe hij van ijzerdraad een mooie auto had gemaakt.

Ook zijn we nog tussen de zeerobben wezen kajakken, de gidsen hebben nog twee robben van visnetten bevrijd helaas moeten ze dat bijna dagelijks doen. De gids kon ons veel vertellen over de natuur rond Swakopmund.

De dieren in Etosha waren geweldig om zo te zien, maar wat een reuzen die Afrikaanse olifanten. Door de wat hoge temperaturen waren de dieren niet zo actief overdag.
Bij camping Aussicht werden we tijdens de maaltijd verrast met stekelvarkens, die onder een tafeltje verderop een maaltijd kregen van de eigenaar.

De auto reed geweldig en de daktent beviel goed. Het bedrijf waar de auto gehuurd is gaf ook zeer goede service, bovendien brachten en haalden ze ons van het vliegveld en naar de guesthouses waar we sliepen. Al met al een dikke pluim voor alles.

Tonnie en Geri

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tonnie en Geri,

Wat fijn dat jullie terugkijken op een geweldige vakantie en dat jullie vinden dat alles super geregeld was. Bedankt voor de pluim, die geven we zeker door.

Ja, wij zijn ook zeer tevreden met de lokale verhuurder en doen (liefst) geen zaken met een andere verhuurder in Namibie.

Bedankt voor het toesturen van wat mooie foto's. Het is altijd leuk om op deze manier nog even mee te genieten. Vooral die van de olifanten vind ik bijzonder mooi.

Geniet vooral nog lang na van deze selfldrive in Nambie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri
Evaluatie self drive Namibië, Tonnie en Geri

Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle

Overall cijfer voor deze safari: 9
Ook mijn 2de reis georganiseerd door Going Africa Safaris, is zeer goed bevallen. Het is fijn dat een bestaande route kan worden aangepast naar individuele wensen en deskundig en snel wordt geregeld. Een goede combinatie tussen kamperen en lodges maakt het reizen avontuurlijk en comfortabel. Mijn dochter en ik hebben...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Sossusvlei, de Fish river Canyon en Kolmanskop

Ook mijn 2de reis georganiseerd door Going Africa Safaris, is zeer goed bevallen. Het is fijn dat een bestaande route kan worden aangepast naar individuele wensen en deskundig en snel wordt geregeld.

Een goede combinatie tussen kamperen en lodges maakt het reizen avontuurlijk en comfortabel. Mijn dochter en ik hebben een gevarieerde, fantastische reis gemaakt door het zuiden van Namibie. Door een gedeelte te kiezen van Namibië ipv het hele land, hebben we voor ons gevoel alles kunnen zien op een rustig tempo.

We hebben ons als 2 vrouwen op reis nooit 1 moment onveilig gevoeld. De opbouw van de reis was goed en werd steeds interessanter. De Sossusvlei, de Fish river Canyon en Kolmanskop waren een paar hoogtepunten. Ook een aantal slaapplekken sprongen er uit, zoals de campsite van Kalahari Anib Lodge en de lodges van Quivertree Camp en Namib Dune Star.

Ook de georganiseerde excursie vanuit Sossusvlei Lodge is een aanrader. Je kunt dit natuurlijk ook alleen doen, maar we hadden een goede gids die ons allerlei extra’s liet zien en waren ook in een klein leuk gezelschap.

Marcelle en Michelle

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marcelle en Michelle,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie en wat fijn dat jullie op een mooie en rustige manier hebben genoten van het zuiden van Namibie. Een combinatie van campsites en accommodaties is inderdaad best prettig. Een goede mix van avontuur met comfort.

Ik hoop dat jullie samen nog lang genieten van deze ervaring die jullie als moeder en dochter gedeeld hebben. Tijdens jullie reis hebben wij in ieder geval ook al even kunnen meegenieten. Bedankt voor de mooiee foto's.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle
Evaluatie self drive Namibië, Marcelle en Michelle

Evaluatie self drive Namibië, Carla en Björn

Overall cijfer voor deze safari: 10
Van 7 mei t/m 31 mei hebben wij een rondreis geboekt met bushcamper door Namibie. Wat een prachtig land. Zeer goed georganiseerde reis. We hebben een onvergetelijke vakantie gehad welke begon in Windhoek via de westkust bij Swakopmund naar Epupa gereden en via Etosha en Grootfontein weer terug naar Windhoek....
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De complete self drive

Van 7 mei t/m 31 mei hebben wij een rondreis geboekt met bushcamper door Namibie. Wat een prachtig land. Zeer goed georganiseerde reis.

We hebben een onvergetelijke vakantie gehad welke begon in Windhoek via de westkust bij Swakopmund naar Epupa gereden en via Etosha en Grootfontein weer terug naar Windhoek. Totale reis was 21 dagen, we hebben 4200 km over zoveel mogelijk gravelwegen gereden.

Elke dag de route bepaald voor de volgende dag en elke dag was weer een fantastische dag. Wat een landschappen. En de Sossusvlei heeft een enorme indruk gemaakt.

Een reis om nooit te vergeten en ook zeker een aanrader voor iedereen!

Bjorn en Carla

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Bjorn en Carla,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië. Fijn dat jullie zo tevreden zijn over alle aspecten van de selfdrive en over de verhuurder waar wij het liefst mee werken.

Ik hoop dat jullie nog in lengte van dagen terug denken aan deze mooie ervaringen.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie self drive Namibië, Marie-Jose en Arnold

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dit was de 2e ervaring met Going Africa Safaris. Het was weer allemaal dik voor elkaar. De betrouwbaarheid v.d. Namibische partners is zeer belangrijk voor het slagen van zo’n grote reis. De persoonlijke touch ter plaatse geeft een heel goed gevoel. Ook het personeel van ASCO doet echt zijn best...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Dat alles prima geregeld was

Dit was de 2e ervaring met Going Africa Safaris. Het was weer allemaal dik voor elkaar. De betrouwbaarheid v.d. Namibische partners is zeer belangrijk voor het slagen van zo’n grote reis. De persoonlijke touch ter plaatse geeft een heel goed gevoel.

Ook het personeel van ASCO doet echt zijn best alles goed te laten verlopen. Namibie en Botswana zijn top bestemmingen en jullie zijn wederom in staat geweest bijzondere plekjes vast te leggen. Bedankt.

Marie-Jose en Arnold

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marie-Jose en Arnold,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van jullie selfdrive door Namibië en Botswana. We hechten er inderdaad belang aan dat lokaal ook alles goed geregeld is. Die betrouwbaarheid is echt belangrijk en wanneer je ter plekke de juiste mensen hebt, is dat veel werkbaarder dan wanneer je vanuit Nederland bij eventuele calamiteiten nog van alles moet regelen. Fijn dat jullie dit zo goed weten te waarderen.
In het verre verleden heeft ASCO nog wel eens slechte recenties gekregen. Helaas blijft dat dan op internet vindbaar. Maar er is erg veel veranderd en ik ben al jaren erg tevreden met hoe we zaken met elkaar doen. Dat draagt allemaal bij aan het goed verlopen van een dergelijke selfdrive.
Fijn dat jullie zo tevreden terug kijken op het verloop van de (tweede) selfdrive die jullie via Going Africa Safaris organiseren.

Veel plezier bij het nagenieten van deze 31-daagse selfdrive door Namibië en Botswana.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een self drive in Namibië, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin