Self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika, 13-daagse

Bezoek Kaapstad, West-Kaap, Noord-Kaap met Cederberg en Kgalagadi Transfrontier Park via een self drive.
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika, maar dan anders.

Self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika

U heeft Zuid-Afrika al vaker bezocht en bent toe aan méér avontuur? Ofwel, Zuid-Afrika maar dan anders! Dan is deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika beslist iets voor u.

Tijdens deze self drive door West-Kaap en Noord-Kaap bezoekt u delen van Zuid-Afrika die maar weinig andere mensen bezoeken. Dit is een echte “Off the beaten track” self drive.

Tijdens deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika bezoekt u Kaapstad en bieden we u de mogelijkheid om de kust van West-Kaap, West-Kaap National Park, Cederberg wilderness Area, ClanWilliam, Rooibos, Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park and Augrabies Falls National Park, Namaqua National Park en Kgalagadi Transfrontier Park verder te ontdekken.

Vooral in medio augustus t/m oktober is er een prachtige kleurenzee van bloemen te wonderen in de West-Kaap. Is deze self drive te kort, combineer deze geweldige self drive dan met een andere rondreis. Bijvoorbeeld de garden route en de wijngebieden.

Boek uw self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze Self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatum self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika

Deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen.

Prijs per persoon self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs vanaf € 1.515,00 (laag seizoen)
De prijs vanaf € 1.630,00 (laag seizoen)
De prijs vanaf € 1.850,00 (hoog seizoen)

Bij de prijs is uitgegaan van 2 personen.
Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest ervoor om voor deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers ZAR/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen bij deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika

Inbegrepen bij deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika:

 • VIP Meet and Greet
 • 12 overnachtingen
 • Maaltijden conform reisschema
 • Transfers conform reisschema
 • Activiteiten conform reisschema
 • 13 dagen autohuur in groep D op basis van een premiumpakket (Super Cover-verzekering)
 • SGR garantie
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen bij deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika

Niet inbegrepen bij deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika:

 • Alle vluchten (ook binnenlandse)
 • Niet gespecificeerde transfers
 • Alle maaltijden of drankjes welke niet zijn inbegrepen
 • Park fees / Conservation lavies waar niet inbegrepen.
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle optionele activiteiten
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika

Self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika – Routebeschrijving

Dag 1: Kaapstad
Welkom in Kaapstad! Na de landing wordt u bij de gate van uw vliegtuig opgewacht door een Going Africa Safaris afgevaardigde. Deze is herkenbaar aan een naambord met uw naam erop. Komt uw vlucht niet aan bij de terminal maar wordt u met de bus bij het vliegtuig opgehaald, dan wordt u bij het uitstappen van de bus opgewacht voor de “Meet and Greet.

U wordt vanaf het eerste contact door onze afgevaardigde begeleid naar de douane en de bagageband waar u uw bagage in ontvangst neemt. Verder wordt u naar de plek begeleid waar u de huurauto in ontvangst neemt.  Geen enkele zorgen dus bij aankomst.
Overnachting: Trevoyan Guest House (Superior Room) (ontbijt)

Dag 2 en 3: Kaapstad
Kaapstad is schilderachtig mooi en een meeslepende mix van trendy, moderne en ouderwetse elegantie. Betoverende hotels, restaurants van wereldklasse en verbluffende vergezichten gaan naadloos samen met dynamische studentenwijken en een bruisend nachtleven. Maleis en Afrikaans erfgoed is duidelijk terug te vinden in de keuken, tradities en amusement, terwijl de architectuur een sterke Nederlandse, Duitse en Engelse smaak en stijl onthult.

Hedendaagse kunst wordt met trots tentoongesteld in een verscheidenheid aan galerijen en moderne boetiek hotels, wijnbars en cognac-proeflounges zullen de modieuze set aanspreken.

Een korte boottocht naar Robben eiland, iets meer dan zeven kilometer van de haven van Kaapstad, en je kunt een gevoel van hopeloosheid ervaren in de gevangeniscel waar de meest geliefde legende van Zuid-Afrika, Nelson Mandela, 27 jaar dwangarbeid heeft doorgebracht. Het is moeilijk voor te stellen hoe iemand de gruwel van opsluiting zou kunnen overstijgen om misschien wel de meest iconische en medelevende leider van onze tijd te worden.

Een spannende tocht naar de Tafelberg in een kabelbaan biedt een panoramisch uitzicht over de “Moederstad” en andere attracties zijn onder meer het Cultuurhistorisch Museum, het Kasteel de Goede Hoop en de wereldberoemde Kirstenbosch Botanische Tuinen. De lokale ambachtsmarkten van Greenmarket Square en de kleurrijke gebouwen van Cape Malay van de Bo-Kaap voegen een gevoel van authenticiteit toe aan uw reis, en de levendige restaurants, bars en clubs van Long Street komen tot leven in het donker.

Wandel misschien rond de Victoria and Alfred Waterfront, een werkende haven en een centrum van uitgaansgelegenheden en winkelmogelijkheden. Misschien ontbreekt het u aan de tijd om van dit alles te genieten.
Overnachting: Trevoyan Guest House (Superior Room) (ontbijt)
Activiteiten: optioneel te boeken.

Dag 4: West-Kaap (kust)
De westkust van de Kaap kan het beste worden uitgelegd als een landschap van zeegezichten, ongerepte stranden, landelijke vissersgemeenschappen en uitgestrekte vlaktes met wilde bloemen. Steile bergformaties toren uit boven de getijdenpoelen en de Kaap-Hollandse huizen lijken bijna verlaten te liggen op afgelegen locaties. Kleurrijke tapijten van de glorieuze bloemen van de Kaap bedekken het landschap in mooie tinten die de heldere blauwtinten van de zee en de lucht in evenwicht brengen.

De schoonheid van het land weerspiegelt nauwelijks de hardheid van de zee en het dorp Paternoster ‘Onze Vader’, is een eerbetoon aan de gebeden van de Portugese zeevaarders wiens schepen op de rotsen van deze meedogenloze kust werden geslagen. Het Nederlandse erfgoed kan verder worden verkend met een bezoek aan de Columbine Lighthouse, gebouwd op Castle Rock, en na het beklimmen van de wenteltrap kunt u genieten van adembenemende uitzichten over het Britannia Reef en de Atlantische Oceaan.

Het West Coast National Park is thuis van een diversiteit aan planten, zoogdieren en vogels, waaronder antilopensoorten zoals de eland, kudu, gemsbok, rood hartebeest, bontebok, steenbok, duiker en zebra. Maar ook struisvogels, bat-eared foxes, de caracal en grijze mangoesten.

De met uitsterven bedreigde Kaapse Jan-van-gent, Afrikaanse pinguïns, flamingo’s en Afrikaanse scholeksters zullen de vogelliefhebbers met liefde gadeslaan. Tijdens het seizoen kunnen er af en toe walvissen en dolfijnen voor de kust worden gespot. Wandelen, fietsen en paardrijden is een ideale manier voor actieve reizigers om de regio te verkennen.
Overnachting: Paternoster Dunes Guest House (Sea facing Aqua Room) (ontbijt)
Activiteiten: optioneel te boeken.
Afstand: ongeveer 165 kilometer

Dag 5 en 6: Cederberg
Driehonderd kilometer ten noorden van Kaapstad ligt Cederberg. Cederberg is een 160.000 hectare groot wildernisgebied met dramatische uitzichten, spectaculaire rotsformaties en een ongerepte natuurlijke wildernis. De regio, is genoemd naar zijn endemische Clanwilliam Cedars, omvat ruig bergachtig terrein, diepe ravijnen, watervallen en natuurreservaten met San Rock Art. Charmante steden bieden kunstgalerijen, wijnkelders en historische bezienswaardigheden, zoals het Clanwilliam Museum en het Moravische Missiestation van Wupperthal.

Reizend over een goed netwerk van wegen bereikt u de bergen die afsteken tegen de heldere luchten en afgelegen bloemenparadijzen en dorre rots gebieden in een opvallend landschap. Het is hier mogelijk om oeroude zandsteen en leisteen rotsformaties, de Wolfberg Cracks, Wolfberg Arch, Maltese Cross en Stadsaal Caves te bezoeken, De San en Khoi bevolking zijn de oudste bewoners van Cederberg en hun 8000 jaar oude erfenis staan als getuigenis op de rotswanden geschilderd.

De afgebeelde dierentaferelen onthullen een religieuze symboliek en bieden een fascinerende archeologische en sociologische blik in het verleden. Cederberg Wilderness Area en Bushmanskloof Wilderness beschikken over een diversiteit aan vogels en planten en de regio wordt bewoond door Kaapse bergzebra’s, bonte bokken, aardwolven, Kaapse bergluipaarden, talrijke antilopensoorten en kleinere roofdieren zoals wilde katten en vossen.

Cederberg biedt de actieve reiziger een breed scala aan mogelijkheden om te wandelen, bergbeklimmen, kanoën en zwemmen. De Citrus valleien, rooibosplantages en privé wijnkelders voegen daar een extra vleugje glamour aan toe.
Overnachting: 2 nachten Yellow Aloe Guest House (Historical Longhouse Room) (ontbijt)
Activiteiten: optioneel te boeken.
Afstand: ongeveer 175 kilometer

Dag 7, 8, 9 en 10: Noord-Kaap
De Noord-Kaap is de grootste maar ook dunst bevolkte provincie van Zuid-Afrika en gelegen in een regio met dorre stroken halfwoestijn en een vaak meedogenloos terrein. Eindeloze horizonnen, een brandende zon en gebakken aarde maken onderdeel uit van deze provincie. De en hete zomerdagen worden in evenwicht gehouden door koude winternachten en soms theatrale onweersbuien. Eindeloze wegen leiden naar enkele van de meest ontoegankelijke nationale parken van het land.

Het populaire Kgalagadi Transfrontier Park, dat wordt gedeeld met Botswana en is een reservaat van 3,6 miljoen hectare en staat bekend om zijn zwart bemaande leeuwen, grote katachtigen en roofvogels.

Het Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park en Augrabies Falls National Park herbergen planten en dieren die op een unieke wijze zijn aangepast aan deze specifieke biosfeer en het Namaqua National Park barst van de vrolijke lentebloemen. Een divers scala aan dieren zoals de meerkat, oryx, springbok, bat-eared foxes en hyena’s is te vinden in de Noord-Kaap en Augrabies heeft een populatie van de zeer bedreigde zwarte neushoorns.

Naast de historische steden, de diamant mijnen en de Great Hole of Kimberley, zijn het gevoel van de afgelegen ligging en de dramatische schoonheid die de Noordkaap zo’n fascinerende bestemming maken.
Overnachting: 2 nachten Papkuilsfontein (Rondekraal) (ontbijt)
Activiteiten: optioneel te boeken.
Afstand: ongeveer 115 kilometer

Overnachting: 2 nachten African Vineyard (Standaard Room) (ontbijt)
Activiteiten: optioneel te boeken.
Afstand: ongeveer 460 kilometer

Dag 11 en 12: Kgalagadi Transfontier Park
Kgalagadi bevindt zich in de grensoverschrijdende zuidelijke Kalahari-woestijn en is een hard, meedogenloos en compromisloos. Kgalagadi Transfontier Park is het eerste grensoverschrijdende park in de wereld en werd in het jaar 2000 uitgeroepen middels een fusie van Kalahari Gemsbok National Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana. Dit enorme reservaat van 38.000 km2 heeft een breed scala aan trekkende en permanente dieren als bewoners.

Verzengende zandduinen reflecteren de hitte van de zon en schaarse vegetatie bedekt de aarde terwijl een eenzame boom voor minimale schaduw zorgt. Seizoenen kennen grote verschillen en veranderen van genadeloos hete zomerdagen naar bittere koude winternachten. Dit alles maakt van de Kgalagadi een unieke safari-ervaring. Iets geheel anders dan het weelderige groen dat wordt ervaren in andere delen van Zuidelijk Afrika.

Trekkende kuddes zoals gnoes, springbokken, elanden en hartebeesten duiken op, terwijl cheeta’s, luipaarden en hyena’s goed opletten. De regio is verder het leefgebied van de zwart bemaande Kalahari leeuw, de honingdas en het schubdier. Stokstaartjes staan op hun achterpoten waarbij hun kleine karakters brutaal en eindeloos amusant zijn. Roofvogels jagen op de kleinere wezens in de woestijn en gieren cirkelen rond op de thermiek in een kraakheldere lucht.
Overnachting: 2 nachten !Xaus Lodge (Chalet) (alle maaltijden)
Activiteiten: begeleide (duin)wandelingen en game drives
Afstand: ongeveer 355 kilometer

Dag 13: Vertrek
U levert de auto in bij Upington Airport voor uw vlucht naar Kaapstad en vliegt terug naar Nederland om heerlijk na te genieten van deze prachtige self-drive Zuid-Afrika.
Afstand: ongeveer 320 kilometer

Verlengingsmogelijkheden
Wilt u uw self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika verlengen of aanpassen, dan regelen we dat graag voor u.

Boek uw self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika bij Going Africa Safaris.

WILT U DAT UW ZINTUIGEN NOG MEER GEPRIKKELD WORDEN?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika – 13-daagse West-Kaap en Noord-Kaap self drive.

EVENTUEEL DEZE SELF DRIVE AANPASSEN?

Deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika is een voorbeeld reis en dient ter inspiratie. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld safari’s omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden.

ROUTE KAART

Voor deze Self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika hebben we een route kaart opgenomen bij de online informatie welke we ter inspiratie hebben opgenomen onder het kopje “Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?”

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

OVERIGE RELEVANTE INFORMATIE

Vertrek
Deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika is het hele jaar door beschikbaar en kan op elke gewenst moment beginnen

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis maar een privé rondreis waarbij u met uw eigen samenstelling de self drive onderneemt. In de regel worden bij de accommodaties de activiteiten optioneel aangeboden tenzij anders aangegeven in het reisschema. Waar activiteiten zijn inbegrepen is het mogelijk dat u deze samen met andere gasten van de accommodatie onderneemt. Per accommodatie wordt hier een maximaal aantal personen per auto of activiteit aangehouden.

Huurauto
Bij de prijs voor deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika is uitgegaan van een autohuur op basis van een Premium Package:  Group D (Automatic, aircon & power steering): VW Polo TSI Automatic of gelijkwaardig.

Liever reizen met een chauffeur/gids?
Wilt u liever niet zelf rijden? Geen probleem. Er zijn mogelijkheden om deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika onder begeleiding van een chauffeur/gids te maken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Afstanden
Opgegeven afstanden zijn indicaties uitgaande van (meestal) de kortste route. Natuurlijk bepaald uzelf de uiteindelijke route en daarmee het aantal kilometers

Seizoenen
Voor de prijs van deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika gaan we uit van de volgende seizoenen.

Laag
april t/m september

Tussen
februari, maart en oktober

Hoog
november en december

Bagage limiet
Er wordt voor deze self drive Noord-Kaap Zuid-Afrika geen bagage limiet aangehouden. Denk echter aan het type auto welke u huurt en de bagagelimiet voor de vluchten.

Op tijd boeken.
Hoewel weinig bezocht, is Kgalagadi TP vaak in een vroeg stadium volgeboekt. Voor accommodatie hier dient u dus zeer vroeg te boeken.

 

Visum en paspoort

Voor Zuid-Afrika heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is.

Vliegtickets

De retourvlucht naar Zuid-Afrika is niet bij de prijs inbegrepen.  Ook de binnenlandse vlucht van Upington is ook niet bij de prijs inbegrepen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Zuid-Afrika self-drive, Anja en Jeroen

Overall cijfer voor deze safari: 9
Mijn zoon en ik zijn samen 9 dagen op safari geweest, georganiseerd door Paul. In een woord: geweldig! Prachtige accommodaties, goede gidsen met veel kennis en alles tot in de puntjes geregeld. Veel wilde dieren van heel dichtbij gezien in open wagens: mooi en spannend! Zou morgen graag weer terug...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De safari's en accommodaties 

Mijn zoon en ik zijn samen 9 dagen op safari geweest, georganiseerd door Paul.

In een woord: geweldig! Prachtige accommodaties, goede gidsen met veel kennis en alles tot in de puntjes geregeld.

Veel wilde dieren van heel dichtbij gezien in open wagens: mooi en spannend! Zou morgen graag weer terug gaan!

Anja en Jeroen

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Anja en Jeroen,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn om te weten dat jullie goed terugkijken op jullie rondreis in Zuid-Afrika.
Zo te lezen is het upgraden van de rest camps naar de iets betere accommodaties een goede keuze geweest.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van de, zoals jullie aangeven, geweldige afwisselende reis.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Thea en Albert

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben een geweldige self drive reis gemaakt in Zuid-Afrika het land dat al lang op ons verlanglijstje stond. Het was een erg afwisselende reis, zoals we ook in gedachten hadden. We zijn gestart in Kaapstad en hebben het schiereiland verkend tot aan Cape of Good Hope en zijn op...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Kaapstad en Kruger 

We hebben een geweldige self drive reis gemaakt in Zuid-Afrika het land dat al lang op ons verlanglijstje stond. Het was een erg afwisselende reis, zoals we ook in gedachten hadden. We zijn gestart in Kaapstad en hebben het schiereiland verkend tot aan Cape of Good Hope en zijn op de Tafelberg geweest. We hadden achteraf gezien nog wel een extra dag in Kaapstad willen blijven.

Walvissen hebben we gezien tijdens ons verblijf in Stanford. Daar hadden we een prachtige lodge met heel vriendelijk personeel. Een bezoek aan Storms River is zeker aan te bevelen al waren we blij geen accommodatie in Knysna geboekt te hebben. Door de bosbranden was de omgeving zwartgeblakerd. Een trieste aanblik.

De binnenlandse vlucht van Port Elisabeth naar Johannesburg verliep goed, vandaar uit zijn we naar Hoedspruit gereden. Dat was wel een erg lange dag rijden, maar een mooie natuur onderweg. De Panorama route die we gepland hadden te rijden hebben we verruild voor een game drive op aanraden van mensen die wij ontmoet hebben in de Pezulu Tree House lodge. We hadden beslist geen spijt van deze beslissing want we zagen een kill van een gnoe met wel 16 leeuwen eromheen, klein en groot. Wat een prachtig gezicht. Vervolgens zijn we door het Krugerpark gereden en het is dan heel bijzonder dat ervoor je op de weg giraffen en olifanten lopen waar je voor moet stoppen. We zaten daar in de Rhino Post Safari Lodge. Wat een luxe en een verwennerij.

Vandaaruit zijn we naar Swaziland gereden, een prachtig land. De accommodatie daar viel wat tegen, maar ja we hebben een heerlijke rustdag met een wandeling ingelast. Het bezoek aan de Amakhosi lodge in Pongola was wel het allermooist. Jammer dat we ons programma verder moesten afwerken en richting het Hluwluwe park zijn gegaan. Dit vonden we het mooiste park dat we gezien hebben. Een erg bergachtig gebied waar je ook zelf mag rijden en waar we veel dieren hebben gezien.

St. Lucia in de Wetlands hebben we hierna bezocht en daar een boottocht gemaakt om nijlpaarden en krokodillen te zien van dichtbij.

Onze laatste stop was in Ballito, waar we een dagje lekker geluierd hebben aan het strand, de Dolphin Coast.
We kijken terug op een geweldige afwisselende reis met leuke ontmoetingen en een erg vriendelijke bevolking. We hebben ons geen moment onveilig gevoeld.
Ja toch even, toen er zes buffels, op de weg bleven staan.

Albert en Thea

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Thea en Albert,

Bedankt voor de mooie evaluatie en verslag van de selfdrive door Zuid-Afrika.
Fijn om te weten dat jullie je geen moment onveilig hebben gevoeld.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van de, zoals jullie aangeven geweldige afwisselende reis.

Bedankt dat we via de toegezonden foto's even mee mochten kijken met een aantal wildlife belevingen.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Thea en Albert
Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Thea en Albert

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Emma en Christian

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, We hebben een prachtige reis gehad waarin we hebben genoten van verschillende aspecten die Zuid-Afrika (en Swaziland) te bieden heeft. Natuurlijk de verschillende safari’s met prachtige dieren, maar ook de mooie natuur met schitterende uitzichten en fijne stranden en we hebben een idee gekregen van de indrukwekkende (maar...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Verschillende gamedrives, natuur/scenery/tafelberg, historie(robbeneiland/soweto)

Beste Paul,

We hebben een prachtige reis gehad waarin we hebben genoten van verschillende aspecten die Zuid-Afrika (en Swaziland) te bieden heeft. Natuurlijk de verschillende safari’s met prachtige dieren, maar ook de mooie natuur met schitterende uitzichten en fijne stranden en we hebben een idee gekregen van de indrukwekkende (maar vaak treurige) historie. Daarnaast natuurlijk genoten van het eten en de gastvrijheid van de mensen, en hebben we ons geen enkel moment onveilig gevoeld. We hebben (bewust) een vrij drukke vakantie gehad waarin we veel gedaan en gezien hebben, en dan is het extra fijn om ‘s avonds in heerlijke comfortabele hotels aan te komen; waarvan sommige eigenlijk te luxe waren, bij wijze van spreken. De suggesties voor hotels die Paul heeft gedaan zijn dus perfect uitgepakt.

Verder hebben we het als erg prettig ervaren dat veel voorbereidend werk (autohuur, hotels, routeplanning, excursies boeken, transfers) ons uit handen werd genomen, terwijl we toch continu het gevoel hadden dat we zelf de controle hadden over onze reis (een groepsreis waarin je je moet voegen naar de rest van de groep is dan ook niet aan ons besteed).

Een laatste positief punt is dat Paul suggesties heeft gedaan om ons oorspronkelijke reisschema op 1 of 2 puntjes aan te passen, zodat er wat meer balans in de reis ontstaat. Achteraf gezien waren dat prima suggesties, die ons als first-time Afrika-gangers zeker hebben geholpen.

Onze 3 weken Zuid-Afrika en Swaziland zijn echt veel te snel voorbij gevlogen.

Emma en Christian

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Emma en Christian,

Bedankt voor deze voor ons zo uitstekende evaluatie. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Wat fijn dat jullie de gegeven adviezen ter plekke ook als een meerwaarde hebben ervaren. We proberen binnen de diverse prijsklasses altijd wel de betere accommodaties te boeken.

Het is een goed teken dat zelfs een reis van drie weken te snel voorbij is gegaan. Misschien smaakt het dan ook naar meer na een eerste kennismaking met Afrika.

Graag adviseren we weer bij een eventueel volgend Afrika avontuur.

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Familie Hecke

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste, Onze safari zat als een perfect maatpak. We verbleven meerdere dagen in dezelfde lodges en dat kan ik iedereen aanraden. De lodges waren subliem en sommige overtroffen de verwachtingen. Vooral Plains camp en Rhino post safari lodge dragen we een warm hart toe, met speciale dank aan de gidsen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Plains camp en rhino post safari lodge, met speciale dank aan de gidsen.

Beste,

Onze safari zat als een perfect maatpak. We verbleven meerdere dagen in dezelfde lodges en dat kan ik iedereen aanraden. De lodges waren subliem en sommige overtroffen de verwachtingen. Vooral Plains camp en Rhino post safari lodge dragen we een warm hart toe, met speciale dank aan de gidsen Bernard en Joey die elke game drive of wandeling een meerwaarde gaven door met een groot hart en enthousiasme hun kennis voor de natuur met ons te delen.

Wildlife kan je niet programmeren (gelukkig maar) toch waren we meermaals getuige van unieke momenten. Heel veel klein en groot wild gezien op prachtige locaties. Ons vorig avontuur in Namibie en Botswana was vrij basic, dit was een luxere safari. Bij een volgend avontuur kiezen we voor een gezonde mix.

Party van Hecke (4 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste party Van Hecke,

Bedankt voor de mooie evaluatie en wat fijn dat de safari jullie paste als een maatpak. Wij vinden rust in het reisschema een absolute meerwaarde hebben. Zeker om de kansen op bijzondere momenten met wilde dieren te vergroten. Fijn dat dit gelukt is en dus ook uitgekomen is.

Graag adviseren we weer bij een volgend Afrika avontuur.

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zuid-Afrika lodge safari, familie de Roos

Overall cijfer voor deze safari: 9
Van 20 oktober t/m 10 november hebben we genoten van een drieweekse selfdrive door Zuid-Afrika. De reis hebben we in overleg met Paul samengesteld. Paul heeft ons daarbij goed geadviseerd over de haalbaarheid van bepaalde wensen en de te overbruggen afstanden. We hebben een onvergetelijke vakantie gehad: na aankomst in...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De safari's in Kruger Park

Van 20 oktober t/m 10 november hebben we genoten van een drieweekse selfdrive door Zuid-Afrika. De reis hebben we in overleg met Paul samengesteld. Paul heeft ons daarbij goed geadviseerd over de haalbaarheid van bepaalde wensen en de te overbruggen afstanden.

We hebben een onvergetelijke vakantie gehad: na aankomst in Johannesburg zijn we doorgevlogen naar Nelspruit en vanaf daar met de auto naar Kiepersol gereden om even twee dagen bij te komen. Daarna werd het tijd voor actie: op naar het Krugerpark, waar we een nacht verbleven in Rhino Post Safari Lodge: een prachtige lodge, gelegen aan een drooggelegde rivier waar je vanaf het terras en vanuit je slaapkamer de wilde dieren kunt zien. We hebben hier schitterende game drives gehad, waar we binnen een paar uur de big 5 al gezien hadden!
Vervolgens verbleven we 2 nachten in Plains Camp, waar het slapen in schitterende, luxe tenten een ervaring op zich is. Daarnaast kun je hier wandelsafari’s doen, wat echt een unieke (en soms enorm spannende) ervaring is.

Vanuit Kruger zijn we naar Swaziland gereden, waar we een overnachting hadden in het idyllische Reilly’s Rock (waar ook Prins Bernhard graag kwam) en vervolgens naar Spioenkop in Kwazulu-Natal gereden. Hier hebben we 2 dagen doorgebracht en hebben we onder andere de Drakensbergen bezocht en te paard van de natuur en het wildlife genoten.
Vervolgens zijn we vanuit Durban naar Port Elizabeth gevlogen om van daaruit naar het Addo Elephant Park te rijden. Helaas was het weer hier niet zo geweldig, maar de lodge was werkelijk een paradijs. Echt een aanrader voor iedereen die in de buurt van Addo wil overnachten.

Vanuit Addo zijn we via de Tuinroute (met een tussenstop in Knysna) naar Hermanus gereden waar we walvissen hebben gespot. Ook hier hadden we een hele knusse lodge, gerund door een ontzettend lief echtpaar dat er alles aan doet om je in de watten te leggen.
Vervolgens zijn we twee dagen in Stellenbosch geweest om lekkere wijnen te proeven en daarna hebben we onze vakantie afgesloten met vier dagen Kaapstad. We logeerden hier in het mooie An African Villa, vanaf waar je zo naar Longstreet loopt.

In Kaapstad hebben we onder andere de Tafelberg en Robbeneiland bezocht en hebben we met de auto het Kaapse schiereiland verkend. Al met al zijn de drie weken voorbij gevlogen, we hebben in luxe, verzorgde lodges gelogeerd, de Zuid-Afrikanen die we ontmoet hebben waren allemaal ontzettend vriendelijk en behulpzaam en het Afrikaanse eten (en drinken) is werkelijk formidabel!

Drie weken Zuid-Afrika zijn een onvergetelijke ervaring geworden waar we met heel veel plezier op terug kijken. We komen graag nog eens terug en dan ook zeker via Going Africa Safaris!

Familie De Roos

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie de Roos,

Bedankt voor het mooie verslag en wat fijn dat jullie met veel plezier terugkijken op, voor twee van jullie, een eerste kennismaking met Afrika.
Verder is het natuurlijk ook erg fijn dat jullie zo tevreden zijn over de accommodaties. Tijdens jullie safari kreeg ik al even mee dat jullie een spannend moment met een olifant hadden tijdens een wandelsafari.
Heeft de foto van de leeuw met de mooie manen al een mooi plakje gekregen? ;-)

Veel plezier bij het verdere nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Tania en bart

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Onze reis zit er al een tijdje op intussen, maar we wilden je nog heel graag bedanken voor de begeleiding en planning. Het was werkelijk memorabel! De verblijven waren stuk voor stuk geslaagd, met mooie kamers, en een service om u tegen te zeggen. Vooral het verblijf in...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De totale beleving

Beste Paul,

Onze reis zit er al een tijdje op intussen, maar we wilden je nog heel graag bedanken voor de begeleiding en planning. Het was werkelijk memorabel!

De verblijven waren stuk voor stuk geslaagd, met mooie kamers, en een service om u tegen te zeggen. Vooral het verblijf in Hog Hollow en Hillsnek is nog lang blijven nazinderen: zij hadden werkelijk dat tikje meer.

De gemeenschappelijke diners in Hog Hollow waren elke avond heel boeiend, er leefde een heel fijne sfeer. En onze eerste keer op safari in Hillsnek heeft meteen hoge standaarden gezet vrees ik. De ranger daar was echt fantastisch, en ook daar waren de avonden heel ontspannend en boeiend tegelijk.

Met de wagen met automatische versnellingsbak is uiteindelijk ook alles in orde gekomen, en we waren er toch wel blij om dat we dat gedaan hebben, het heeft het links rijden toch wat makkelijker gemaakt.
Maar na een weekje ben je daar inderdaad mee weg.

Dus Paul, hartelijk dank voor je hulp, en als we nog eens richting Afrika trekken, is het zeker met jouw reisbegeleiding!

Hartelijke groeten, Bart en Tania

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tania en Bart,

Wat leuk dat jullie nog even reageren op de geslaagde selfdrive vakantie in Zuid-Afrika. Het is inmiddels inderdaad al wel even geleden, maar het is natuurlijk fantastisch dat het na beleven van de selfdrive kennelijk nog niet naar de achtergrond verdwenen is.

Erg fijn dat jullie zo genoten hebben.

Graag tot een volgende keer.

Vriendelijke groeten

Paul

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Lotte en Tom

Overall cijfer voor deze safari: 9
Prachtige reis naar een mooi safarigebied met uitstekende service. Zeer vriendelijk personeel bij Motswiri en zeer deskundig. Zeker een aanrader ! Accomodatie ter plekke erg goed en ook de plek in Kaapstad perfect wat ligging en service betreft. Uitermate tevreden en jammer dat we weer terug naar Nederland moesten gaan....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: accommodaties waren top

Prachtige reis naar een mooi safarigebied met uitstekende service. Zeer vriendelijk personeel bij Motswiri en zeer deskundig. Zeker een aanrader !

Accomodatie ter plekke erg goed en ook de plek in Kaapstad perfect wat ligging en service betreft. Uitermate tevreden en jammer dat we weer terug naar Nederland moesten gaan.

Lotty en Tom

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Lotty en Tom,

Bedankt voor het invullen van het evaluatie formulier.

Fijn te lezen dat jullie genoten hebben en te weten dat jullie tevreden zijn over de gekozen accommodaties tijdens deze selfdrive door Zuid Afrika.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, Isabelle en Graham (België)

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben een fantastische reis achter de rug!!! De guesthouses waarin we verbleven waren prachtig (overal super vriendelijke bediening), het eten voortreffelijk en de bezienswaardigheden meer dan de moeite. Het was een zeer veelzijdige reis met als hoogtepunt de safari in het het Hillsnek camp!!! Ik was zelf 5 maanden...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: de Safari in HillsNek Camp en de meerkats!!!

Wij hebben een fantastische reis achter de rug!!! De guesthouses waarin we verbleven waren prachtig (overal super vriendelijke bediening), het eten voortreffelijk en de bezienswaardigheden meer dan de moeite. Het was een zeer veelzijdige reis met als hoogtepunt de safari in het het Hillsnek camp!!!

Ik was zelf 5 maanden zwanger bij vertrek en was een beetje beducht om te gaan moet ik toegeven maar heb geen moment spijt gehad van mijn beslissing……

Heb me nooit onveilig gevoeld, ook niet kwa voeding of hygiene.

We hebben genoten van elke minuut!!! TOP!! Dikke merci!!

Isabelle & Graham (België)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Isabelle & Graham,

Bedankt voor het invullen van het evaluatie formulier.

Fijn te lezen dat jullie genoten hebben en te weten dat jullie de keuzes van de guesthouses goed vinden.  Na elke minuut te hebben genoeten tijdens de selfdrive door Zuid-Afrika hoop ik dau jullie ook nog veel nagenieten van de reis. Verder wens ik jullie natuurlijk veel goeds toe bij het verdere verlopp van de zwangerschap en de bevalling.

Ik zou het inderdaad erg leuk vinden een paar foto's te ontvangen.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Evaluatie Zuid-Afrika self drive, party Sllots

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dag Paul, Graag geven wij een reaktie naar aanleiding van de reis naar Zuid-Afrika. We hebben met volle teugen genoten van de 4 weken gemaakte rondreis. Complimenten voor het snel oplossen van de huurauto perikelen. De door ons gekozen opbouw en de gegeven adviezen sloten ook achteraf precies aan op...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Krugerpark, Swaziland en de wildparken

Dag Paul, Graag geven wij een reaktie naar aanleiding van de reis naar Zuid-Afrika.
We hebben met volle teugen genoten van de 4 weken gemaakte rondreis. Complimenten voor het snel oplossen van de huurauto perikelen.

De door ons gekozen opbouw en de gegeven adviezen sloten ook achteraf precies aan op onze verwachtingen. De accomodaties waren erg goed en lagen mooi centraal in de bezochte parken. Vooral het onderkomen in Swaziland (Hlane) was heel erg mooi! Een drinkplaats voor de deur waar in de loop van de dag de dieren kwamen drinken (olifant, neushoorn, nyale, greater kudu, impala etc. etc.).

De walvistocht vanuit St. Lucia was helemaal fantastisch!! De walvissen waren zeer relaxed en speels. Toen ook twee soorten dolfijnen gezien. St. Lucia was wel even uitkijken bij ons onderkomen. De nijlpaarden kwamen door de tuin, langs onze braai, vanuit het water naar het dorp! Wat zijn ze lelijk (of is het toch mooi) van 2 meter afstand!

Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan met hoogtepunten. Minpunt: ja, weer geen luipaard gezien; dit houdt dus in dat we weer een keer die kant op moeten.

We zullen dan zeker weer contact met jou opnemen voor een nieuwe reis.

Nogmaals bedankt namens de “Slootsgroup” zoals we overal te boek stonden!!

Party Sloots (5 personen)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Slootsgroup (om maar even in de sfeer te blijven ;-) ),

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn te lezen dat jullie zo genoten hebben van de selfdrive door Zuid-Afrika, Swaziland en Kwazulu Natal. Toen jullie me informeerde niet de juiste auto te hebben meegekregen van het autoverhuurbedrijf, was het inderdaad in samenwerking met mijn lokale partner snel geregeld dat jullie de juiste auto alsnog zouden ontvangen. De juiste lokale partner Speelt daarbij ook een belangrijke rol.

Ik stel mezelf ook altijd de vraag of nijlpaarden nu mooi van lelijkheid zijn. ;-)

Fijn dat jullie in ieder geval terug kijken op een lange selfdrive in Zuid-Afrika, Swaziland en Kwazulu Natal.

Wanneer de tijd rijp is, heb ik misschien nog wel wat tips voor safari's om de kans te verhogen om een luipaard te zien.

Ik hoop dat jullie nog lang met veel plezier terug kijken op deze selfdrive.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin