Tanzania groepssafari

9-daagse WAYO multi-activity safari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Tanzania groepssafari - 9-daagse WAYO multi-activity safari

Tanzania groepssafari – 9-daagse WAYO multi-activity safari

Deze Tanzania groepssafarinaar het noorden van Tanzania is ontworpen door een team van safari-experts om u het beste te bieden wat het noorden van Tanzania te bieden heeft. U bezoekt de hoogtepunten van het noorden van Tanzania op een unieke en avontuurlijke manier vol met activiteiten die niet veel andere bezoekers maken en waarbij we zoveel mogelijke de drukke gebieden mijden.

Een Tanzania groepssafari waar u de kans krijgt om Tanzania niet alleen vanuit de gamedrive auto te verkennen, maar waarbij u zich volledig kunt onderdompelen in alles wat het landschap te bieden heeft.

Bent u met zes personen dan kunt u deze groepssafari ook privé maken met familie of een stel gelijkgestemde vrienden of collega’s.

U reist per 4×4 en onder begeleiding van een deskundige, Engelssprekende gids waarbij u overnacht in de unieke WAYO Green Camps en geselecteerde lodges.
Optimaal genieten dus waarbij het nagenieten op een exotisch strand als verlenging kan worden aangeboden.

Deze Tanzania groepssafari is ook als privé safari te boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vertrekdatums

Deze Tanzania groepssafari heeft de volgende vaste vertrekdatums.

19-02-2021 (laagseizoen)
03-07-2021 (hoogseizoen)
07-08-2021 (hoogseizoen)
11-09-2021 (hoogseizoen)
16-10-2021 (hoogseizoen)
18-12-2021 (laagseizoen)

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De prijs vanaf € 3.825,00 (laag seizoen)
De prijs vanaf € 4.145,00 (hoog seizoen)

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze Tanzania groepssafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Tanzania groepssafari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Tanzania groepssafari

 • Alle transfers
 • Vervoer
 • Accommodaties
 • Maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema
 • Vervoer in 4×4 safari-auto tijdens de safari
 • Gedurende de hele safari een Engelstalige gids
 • Mineraal water tijdens game drives.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Tanzania groepssafari

 • Internationale vliegtickets
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Premium drankjes
 • Maaltijden die niet hierboven vermeld staan
 • Optionele activiteiten
 • Fooien
 • Persoonlijke aankopen.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Tanzania groepssafari – 9-daagse WAYO multi-activity safari

Dag 1: Aankomst Arusha 
Na aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro wordt u door onze lokale vertegenwoordiger ontvangen en naar uw accommodatie gebracht. Arusha is de drukke en bedrijvige plek waar bijna alle safari’s in noordelijk Tanzania starten met een ligging in een prachtige vaak groene omgeving dichtbij Mount Meru.
Overnachting: Rivertrees Country Inn  Activiteiten:Geen

Dag 2: Lake Manyara NP
Vanochtend maakt u na het ontbijt een stadstour door het levendige Arusha. Halverwege de ochtend vertrekt u naar Lake Manyara NP waar u in het park bij de Magara watervallen de lunch aangeboden krijgt. Na de lunch staat er een mountainbike excursie op het programma. In de namiddag maakt u een gamedrive. Het diner wordt u aangeboden in Green Camp Manyara. Op die speciale plek in het park.

Lake Manyara NP ligt op ongeveer 3 uur rijden van Arusha aan de Rift Valley, de spectaculaire ‘Grote Slenk’ in het noorden van Tanzania. Het alkalisch meer is ondiep en beslaat ongeveer 70% van het nationale park waarbij de randen van het meer bewoond worden door flamingo’s.

Manyara bestaat verder uit een dicht tropisch bos, acacia bossen, open graslanden en moerasgebieden. Meer zuidelijk, waar maar weinig mensen komen, zijn er de baobab-bomen en zijn er warmwaterbronnen zoals de Maji Moto Ndogo geiser te vinden. In dit minder bezochte gebied, waar we ook overnachten, ondernemen we morgen een wandelsafari.
Overnachting: Manyara Green Camp
Activiteiten: Stadstour Arusha, Mountainbike excursie, game drive
Maaltijden: inbegrepen

Dag 3: Lake Manyara
U start de dag met een ontbijt waarna u een wandeling maakt over de oevers van Lake Manyara. Verder verloopt de dag via het maken van verschillende game drives, en met de mogelijkheid om te zwemmen in Rock Pools, een zonsondergang bij de Magara watervallen en is het mogelijk om een night game drive te maken.
Overnachting: Manyara Green Camp
Activiteiten: Wandelsafari, game drives, sundowner bij de watervallen, zwemmen in rock pools, night game drive
Maaltijden: inbegrepen

Dag 4: Lake Manyara/Ngorongoro Highlands
Vertrek via een game drive uit Manyara. Voordat u het park verlaat, staat er nog een Treetop walkway excursie op het programma, gevolgd door een begeleide wandeling door Mto Wa Mbu. U proeft van de lokale keuken op een bananenplantage in de direct omgeving. Vanmiddag wordt u naar de Ngorongoro Highlands gebracht waar u overnacht.
Overnachting: Rhotia Valley
Activiteiten: game drive, Treetop walkway, bezoek Mto Wa Mbu, lunch lokale keuken
Maaltijden: inbegrepen

Dag 5: Ngorongoro Crater/Serengeti
Na het ontbijt wordt u naar de Ngorongoro Crater gebracht voor een game drive. U daalt de 600 meter lagergelegen kraterwand af via een smal pad. In de Ngorongoro Crater ziet u vanwege het beperkte gebied (doorsnee van 20 kilometer) al snel meer auto’s en is het drukker. Toch denken we dat dit natuurwonder niet mag ontbreken.

Mede omdat dit gebied u de grootste kans biedt om de Big Five te zien. Neushoorns, olifanten, hyena’s, buffels, leeuwen, wildebeesten en zebra’s leven er en in veel gevallen ziet u de dieren van dichtbij.

Na de picknick lunch verlaat u de krater en vertrekt u naar de Serengeti. Wanneer de tijd het toelaat maakt u nog een eerste verkennende game drive in de omgeving van u w camp.
Aangekomen in het camp krijgt u een diner aangeboden.
Overnachting: Naabi Green Camp (februari, maart en december)
Overnachting: Banagi River Camp (juli, augustus, september en oktober)
Activiteiten: game drives
Maaltijden: inbegrepen

Dag 6: Serengeti
Serengeti National Park is een tot de verbeelding sprekend wildlife gebied met een grote diversiteit aan dieren en landschappen. De migratie bestaande uit miljoenen gnoes, zebra’s en thomson-gazelles, trekken over de eindeloze vlaktes op zoek naar het noodzakelijke verse gras. De migratie is een spectaculair natuurverschijnsel waar veel bezoekers een glimp van willen zien.

Vandaar dat het vaak ook druk kan zijn. Reden waarom er gekozen is om die drukte te ontlopen via de mogelijkheid van een wandelsafari in aangewezen wandelzone’s in de Serengeti.

Daarbij bekijken we per periode wat de beste locatie is en bieden we u de kans om dit jaarlijkse natuurwonder te voet en nog intenser zonder de vele auto’s te beleven.

Om in de wandelzone(’s) te komen maakt u een ochtend game drive naar het Walking Camp. Vanmiddag staat de eerste wandelsafari op het programma.
Overnachting: Serengeti Walking Camp South (februari, maart en december)
Overnachting: Serengeti Walking Camp North (juli, augustus, september en oktober)
Activiteiten: game drive, wandelsafari
Maaltijden: inbegrepen

Dag 7: Serengeti
U geniet de hele dag van de verschillende wandelmogelijkheden waarbij de route bepaald wordt door de gedragingen van de dieren.
Overnachting: gelijk aan dag 6
Activiteiten: wandelsafari’s
Maaltijden: inbegrepen

Dag 8: Serengeti of vertrek (afhankelijk van periode)
(Juli – oktober)
Vandaag staat in het teken van het ontdekken van noordelijk Serengeti per game drives.
Overnachting: Kogatende Green Camp (juli, augustus, september en oktober)
Activiteiten: game drives
Maaltijden: inbegrepen

of

U maakt nog een ochtend transfer game drive het gebied uit en keert terug naar Arusha waar voor u een dagkamer is gereserveerd om u even heerlijk op te frissen alvorens naar het vliegveld te worden gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.
Dagkamer: Rivertrees Country Inn (februari, maart en december)
Activiteiten: game drives
Maaltijden: Ontbijt/Lunch

Dag 9: Vertrek (juli, augustus, september en oktober)
Via een transfer game drive wordt u naar Kogatende airstrip gebracht voor uw vlucht naar Arusha waar voor u een dagkamer is gereserveerd om u even heerlijk op te frissen alvorens naar het vliegveld te worden gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

Deze Tanzania groepssafari is ook als privé safari te boeken. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Boek deze Tanzania groepssafari bij Going Africa Safaris.

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de Tanzania groepssafari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Per vertrekdatum kunne er kleine verschillen optreden in het reisschema gelet op beschikbaarheid. Echter weet u dat altijd op het moment van het uitbrengen van een offerte.

Vertrekdatum juli, september en oktober 2021
Vertrekdatum februari, maart en december 2021

Route kaart

Voor deze Tanzania groepssafari hebben we een route kaart opgenomen bij de online informatie welke we ter inspiratie hebben opgenomen onder het kopje “Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?”

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Voorwaarden

 • Een vertrekdatum wordt twee maanden voor vertrek gesloten als er geen aanmeldingen zijn.
 • Er is een minimumaantal van vier personen om de vertrekken uit te voeren
 • Er gaan maximaal zes personen mee
 • Er is een toeslag van toepassing voor een vertrek met minder dan vier personen
 • Bij een aanmelding van één persoon, wordt een privésafari of een andere vertrekdatum aangeboden
 • Er is een eenpersoonstoeslag van toepassing voor alle vertrekdatums.

Aantal deelnemers
Dit is Tanzania groepssafari vertrekt met met maximaal 6 personen (window seat garantie) en heeft een gegarandeerd vertrek bij 4 personen.
Bij minder dan 4 personen geldt er een meerprijs.

Meer weten over WAYO?
Informatie WAYO
Informatie Green camps
Informatie activiteiten

Visum en Paspoort

Voor Tanzania geldt een visumplicht. Op Kilimanjaro Airport zijn de processen om ter plekke een visum te kopen aangepast. Om een visum te verkijgen dient u;

 1. In de rij te staan voor een zogenaamd “Government control number”,
 2. In de rij te staan voor de betaling bij de bank,
 3. En nog eens in de rij te staan voor de douane om het paspoort en het visum te checken.

Bij elkaar kan het twee uur duren voordat gereed bent. We adviseren u derhalve om momenteel uw visum voor vertrek te regelen. Dat kan via een visumdients.

Online
Het kan echter ook online. De online aanvraag kan tot wel 10 werkdagen. Wees dus op tijd met de aanvraag. Naast de nodige informatie heeft u ook het volgende nodig:

 • Scan van uw paspoort met uw foto opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw paspoort met uw BIO opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw retour vliegticket in PDF, maximaal 300KB

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Kilimanjaro en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.

KLM is daarbij de best passende en betrouwbare qua aansluitingen. Andere (vaak goedkopere) maatschappijen willen na boeking nog wel eens de aankomst- en vertrektijden aanpassen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Tiny en Rene

Overall cijfer voor deze safari: 9
Na een offerte van een bekende reisorganisatie te hebben ontvangen, toch voor Going Africa gekozen op basis van de prijs en de lovende reviews. Van deze beslissing hebben we geen enkel moment spijt gehad, aan alle verwachtingen is voldaan. De hoeveelheid verschillende soorten dieren, maar ook de aantallen, het was...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De hoeveelheid verschillende dieren en het aantal.

Na een offerte van een bekende reisorganisatie te hebben ontvangen, toch voor Going Africa gekozen op basis van de prijs en de lovende reviews. Van deze beslissing hebben we geen enkel moment spijt gehad, aan alle verwachtingen is voldaan.

De hoeveelheid verschillende soorten dieren, maar ook de aantallen, het was te gek. De lodges, de gids, alles was perfect.

Tiny en Rene

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tiny en Rene,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Wat fijn dat jullie de lodges en gids als perfect hebben ervaren.

Fijn dat we ten opzichte van andere aanbieders een goede prijs/kwaliteit aanbieden en dat jullie van het besluit om bij Going Africa Safaris te boeken geen moment spijt hebben gehad.
Natuurlijk weten wij dat we een goed product aanbieden voor een goede prijs. Het is echter altijd fijn om daarvan ene bevestiging te krijgen.

Wat fijn ook dat jullie zoveel dieren gezien hebben.

Ik hoop dat jullie nog lang na genieten van deze perfecte safari waarbij aan alle verwachtingen is voldaan.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Alie

Overall cijfer voor deze safari: 9
Een fantastische tot in de puntjes verzorgde reis. Uitstekende accommodaties en uiterst vriendelijke en gastvrij personeel. Koffie, thee en water stond altijd voor je klaar en je werd ontvangen met een nat doekje om het stof van die dag van je af te vegen. Goed verzorgde lunchboxen voor onderweg en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De hele reis was een aaneenschakeling vn hoogtepunten

Een fantastische tot in de puntjes verzorgde reis. Uitstekende accommodaties en uiterst vriendelijke en gastvrij personeel. Koffie, thee en water stond altijd voor je klaar en je werd ontvangen met een nat doekje om het stof van die dag van je af te vegen. Goed verzorgde lunchboxen voor onderweg en smaakvolle diners na een dag vol indrukken.

Ook in de tented camps was aan alles gedacht. Maar de hoogtepunten waren natuurlijk de safari’s. Elk park op zich was weer een bijzondere ervaring door ligging, variatie in landschap en hoeveelheid dieren. Het uitzicht vanaf de kraterrand op de Ngorogorovallei was adembenemend. Heel mooi waren de drinkplekken in Tarangire NP waar zebra’s, gnoes, olifanten , giraffen en knobbelzwijen komen drinken.

Ook de vele baobabbomen maken dit park uniek. Slapen in een tent midden in Serengeti NP was een belevenis op zich. De sterrenhemel gaf bijna licht zoveel sterren terwijl een hyena op de achtergrond brult. Een bijzondere ervaring. Veel leeuwen gezien waaronder leeuwen die nog aten van hun prooi die nacht.

Na deze prachtige dagen even bijkomen op het exotisch eiland Zanzibar in Villa Kiva. Nou ja even bijkomen dan. Ik hoopte hier te kunnen zwemmen met dolfijnen, te snorkelen en op verkenning te gaan in Stonetown. Jammer genoeg was de lokale touroperaor slecht bereikbaar zodat zwemmen met de dolfijnen in eerste instantie niet is gelukt.

Maar de snorkeltour bij Mnemba atoll heeft dit gelukkig wel goedgemaakt. Naast snorkelen bij koraal en de exotische vissen alsnog gezwommen met dolfijnen. Al met al een super reis!

Alie

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Alie,

Bedankt voor de mooie evaluatie en wat fijn dat je terugkijkt op een fantiastische tot in de puntjes verzorgde safari. Bedankt ook dat we met de foto's een beetje mee mogen kijken met wat er allemaal gezien is.

Ik hoop dat er nog lang met mooie herinneringen wordt teruggekeken op deze mooie reis.
Het punt met de beriekbaarheid op Zanzibar neem ik op met onze lokale partner.

Nogmaals bedankt voor het nemen van de tijsd om de evaluatie in te vullen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Margriet en Hans

Overall cijfer voor deze safari: 9
Inmiddels zijn we al 10 dagen thuis en hebben het o.a. druk gehad met de foto’s. Met onze chauffeur (Richard) troffen we het zeer goed. Wist veel van beesten en vogels en had anders vele boeken bij zich. We hebben wat stil gestaan bij alle mooie vogels, vermakelijk soms dat...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Veel

Inmiddels zijn we al 10 dagen thuis en hebben het o.a. druk gehad met de foto’s. Met onze chauffeur (Richard) troffen we het zeer goed. Wist veel van beesten en vogels en had anders vele boeken bij zich. We hebben wat stil gestaan bij alle mooie vogels, vermakelijk soms dat andere safariauto’s dan stoppen en dachten iets moois te zien. Meestal waren ze niet geinteresseerd in vogels. We hebben vaak met elkaar gezegd dat we lucky waren. Het ging regenen, wat ook direct weer te zien was in het groen en bloemen twee dagen later. En natuurlijk meer beesten ook te zien en actiever. De afstand naar Lake Natron viel ons wat tegen. Kwamen daar aan het eind van de middag aan, en zijn toen nog naar de waterval gaan kijken. Omdat we te moe waren hebben de waterval dus niet gezien. De volgende morgen vroeg om naar de flamingo’s te lopen was super, maar de afstand naar Tarangire NP was ook weer behoorlijk. En flaminco’s waren ook in de andere parken te zien. Verder de afwisseling in het programma en de rustmomenten was prima.

Margriet en Hans

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Margriet en Hans,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen en wat fijn dat jullie terugkijken op een goede 16-daagse groepssafari (waarbij jullie het voorrecht hadden om alleen te reizen) en vinden dat jullie het met Richard zo getroffen hebben.
Door het opnemen van zoveel hoogtepunten in een safari ontkom je er helaas niet aan om een keer een wat langere reisdag te hebben. Tussen Centraal Serengeti en Natron is dan ook echt de enige reisdag die langer is. Natron ligt nu eenmaal in een uithoek. Fijn dat jullie de rest van het programma wel prima vinden qua afwisseling en rustmomenten. Ik denk ook dat dit een prima evenwichtige route is.
Helaas kunnen we ook niet precies voorspellen wanneer de flaminigo's waar zitten. Dit is mede ook afhankelijk van de voedselvoorraad op dat moment. Het is dan inderdaad mogelijk dat flamingo's ook op andere plekken gespot kunnen worden. Maar Natron is gemiddeld wel de betere plek vanwege de omstandigheden.

Ik ben erg blij met de totale waardering van deze groepssafari en hoop dat jullie nog lang na genieten van de mooie momenten en de foto's.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Yasmine en Sonja

Overall cijfer voor deze safari: 9
We hebben de 7-daagse groepsreis gedaan doorheen Noord Tanzania. Deze reis was in een woord fantastisch. De geselecteerde accommodaties waren telkens comfortabel met zeer vriendelijke personeelsleden die alles deden om het verblijf naar je zin te maken. Tijdens deze safari werden we begeleid door een zeer deskundige gids, Calvin. Hij...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti

We hebben de 7-daagse groepsreis gedaan doorheen Noord Tanzania. Deze reis was in een woord fantastisch. De geselecteerde accommodaties waren telkens comfortabel met zeer vriendelijke personeelsleden die alles deden om het verblijf naar je zin te maken.

Tijdens deze safari werden we begeleid door een zeer deskundige gids, Calvin. Hij heeft ons meegenomen op een onvergetelijk avontuur. Vooral de Serengeti was fenomenaal.

Yasmine en Sonja

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Yasmine en Sonja,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen. Fijn dat jullie terugkijken op een onvergetelijke safari met een deskundige gids. Ik hoop dat jullie nog lang genieten en bedankt voor de mooie waardering.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Ellen en Rudi

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Wij hebben van de eerste t/m de laatste dag genoten van deze Safari. Onze gids Calvin was geweldig, had veel kennis van de dieren maar ook van andere zaken betreffende Tanzania. Hij deed alles om het ons naar de zin te maken. Wij zagen talloze dieren zoals bijvoorbeeld...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti en wildlife

Beste Paul,

Wij hebben van de eerste t/m de laatste dag genoten van deze Safari. Onze gids Calvin was geweldig, had veel kennis van de dieren maar ook van andere zaken betreffende Tanzania. Hij deed alles om het ons naar de zin te maken.

Wij zagen talloze dieren zoals bijvoorbeeld parende leeuwen op een paar meter afstand tot het verorberen van een kadaver van een zebra door hyena’s en gieren. En alles er tussen in – the circle of life!

Daarbij hebben we veel gelachen, het ‘klikte’ heel goed met onze 4 medereizigers.

Wij zullen Going Africa zeker van harte aanraden.

Ellen en Rudi

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ellen en Rudi,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen en wat fijn dat jullie zo enthousiast en positief terugkijken op mooie groepssafari in Tanzania.

Zo te lezen is het inderdaad vanaf het begin tot het einde goed en ook gezellig geweest.

Ik hoop dat jullie nog lang na zullen genieten van deze geslaagde groepssafari in het noorden van Tanzania.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Milou en Wouter

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Toevallig wilde ik jullie vandaag een mailtje sturen om jullie te bedanken voor de fantastische vakantie. Het was allemaal super goed geregeld. Goede accommodaties, leuke gids, vervoer, en hotel op Zanzibar was ook super. Super bedankt voor al het regelen en de mooie reis, We hebben er zeker van...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De big 5 spotten en etende cheeta's en luipaarden

Beste Paul,

Toevallig wilde ik jullie vandaag een mailtje sturen om jullie te bedanken voor de fantastische vakantie.
Het was allemaal super goed geregeld. Goede accommodaties, leuke gids, vervoer, en hotel op Zanzibar was ook super.

Super bedankt voor al het regelen en de mooie reis, We hebben er zeker van genoten en het was echt een belevenis om nooit te vergeten.
We hebben ook nog de big 5 gezien dus was helemaal super.

Alsnog bedankt en we kijken terug op een mooie vakantie.

Met vriendelijke groet,
Wouter en Milou

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Milou en Wouter,

Bedankt voor het tijd nemen om de evaluatie in te vullen. Fijn dat jullie terugkijken op een fijne vakantie en dat jullie vinden dat alles allemaal super goed geregeld was.

Wat leuk dat het gelukt is dat jullie de Big-5 hebben gezien. Geniet vooral nog lang na van deze mooie groepssafari in het noorden van Tanzania.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Henry

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze gids, Calvin, was erg goed. Hij zag alles ruim van tevoren en dieren op grote afstand. Daarnaast reed hij veilig, was erg geinteresseerd in ons en hij deed alles om het ons naar de zin te maken. Dit alles deed hij met humor en een aanstekelijke lach. Het telefoontje...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: etende cheeta's op een paar meter afstand

Onze gids, Calvin, was erg goed. Hij zag alles ruim van tevoren en dieren op grote afstand. Daarnaast reed hij veilig, was erg geinteresseerd in ons en hij deed alles om het ons naar de zin te maken.
Dit alles deed hij met humor en een aanstekelijke lach.

Het telefoontje een week na de safari om te informeren hoe het was, vond ik erg attent en hieruit blijkt de goede service en informatieverstrekking.

Henry

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Henry,

Bedankt voor de mooie evaluatie en wat fijn te lezen dat je terug kijkt op een mooie safari in Tanzania. Natuurlijk zijn we ook blij om te weten dat jullie gids "Calvin" ook een porisiteve bijdrage heeft gehad tijdens de safari en dat lokaal alles goed geregeld was. Dat is voor ons wel belangrijke informatie, maar ook iets wat we gelukkig altijd teruggekoppeld krijgen.

Ik hoop dat je nog lang na zult genieten van deze mooie ervaring.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Marja, Anita en Jan

Overall cijfer voor deze safari: 10
We hebben een supersafari gehad, maar we zijn ons er wel van bewust dat het ook een kwestie van geluk is als die leeuw besluit precies bij jouw jeep te stoppen. Het is leuk om de big 5 te kunnen zien, maar eigenlijk is dat niet zo belangrijk. Leuker is...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti en Tarangirepark, maar de verwachtingen van de Ngrorongo krater waren iets te hoog gespannen want hebben erg weinig dieren daar gezien.

We hebben een supersafari gehad, maar we zijn ons er wel van bewust dat het ook een kwestie van geluk is als die leeuw besluit precies bij jouw jeep te stoppen.
Het is leuk om de big 5 te kunnen zien, maar eigenlijk is dat niet zo belangrijk. Leuker is dat je leeuwen ziet die net een prooi hebben gevangen en helemaal kapot zijn van het gevecht zijn.zoals wij dat hebben gezien. Of een cheetah die met een prooi door het hoge gras loopt of de talloze bavianen die ons onderweg hebben vermaakt.

Imposant zijn de vele olifanten die onze weg hebben gekruist en rivieren overstaken of een mannetje olifant die zo dicht bij de jeep kwam dat we toch maar heel voorzichtig zijn weggereden. We waren ook erg verrast dat alle transfers zo vlekkeloos verliepen, overal werden we verwacht.

De accomodaties waren prima en misschien nog wel beter dan we hadden gedacht. Ook de mensen waren erg vriendelijk en heel erg behulpzaam. Qua parken vinden we Serengeti en het Tarangirepark echt een must. Daar hebben we de meeste dieren gezien. Maar ook hebben we gigantische hoeveelheden gnoes, impala’s en zebra’s in een beginnende migratie gezien. Het is een prachtig gezicht als ze de weg waarop je rijdt oversteken.

Het enige wat tegenviel was de Masai, in die zin dat ze heel erg commercieel zijn en je het gevoel krijgt dat ze je afzetten omdat je toch een rijke toerist bent. Op Zanzibar zijn we in Bahari Lodge geweest. Een mooie locatie, maar de volgende keer zouden we toch wel voor een kamer met airco kiezen want het was giga warm ‘s nachts. En er waren heel weinig gasten waardoor we steeds overal alleen waren in de bar of bij het eten. Ook was vier dagen Zanzibar meer dan genoeg.
Stonetown is matig leuk, je wilt het gewoon gezien hebben. Wat ook nog gezegd moet worden is dat het overal superschoon was. Dat hebben we in deze mate nog niet eerder meegemaakt. Ook op de toiletten onderweg in de parken was niets op aan te merken, Hoe fijn is dat!!

Marja, Anita en Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marja, Anita en Jan,

Bedankt voor het invullen van het evaluatieformulier en voor de mooie feedback. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee. De Ngorongoro Crater is voor mensen voor een eerste of tweede keer in Tanzania een "must see". Maar het klopt helemaal dat de verwachtingen regelmatig te hoog zijn. Het blijft een mooi gebied, maar er kleven ook wel wat nadelen aan. Wat ons betreft is een enkele game drive in de krater dan ook prima. Fijn dat jullie terugkijken op een supersafari. Dat horen we graag, maar organiseren we ook graag.

De Masai bezoeken is eigenlijk wel een beetje vergelijkbaar met het bezoek aan de krater. Vaak willen mensen het toch meemaken wanneer ze voor een eerste keer de Masai gebieden bezoeken. We moeten helaas accepteren dat het commercieel is. De tijden dat we op een authentieke manier culturele bezoekjes kunnen brengen aan deze en vergelijkbare bevolkingsgroepen, lijkt al lang voorbij. Iets waar het toerisme natuurlijk zelf ook medeverantwoordelijk voor is.

Ik wens jullie in ieder geval veel plezier bij het nagenieten van deze supersafari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Willeke

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hoe bevoorrecht kun je zijn ! In ruim een week de Serengeti en de Ngorongoro Krater zien en beleven en aan de voet van de Kilimanjaro deze heel bijzondere berg aanschouwen, die zo vriendelijk was om zich even, in de avondzon en tussen de wolken door, in al z’n glorie...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti, Ngorongoro krater, Kilimanjaro

Hoe bevoorrecht kun je zijn ! In ruim een week de Serengeti en de Ngorongoro Krater zien en beleven en aan de voet van de Kilimanjaro deze heel bijzondere berg aanschouwen, die zo vriendelijk was om zich even, in de avondzon en tussen de wolken door, in al z’n glorie te laten zien.

Drie wereldwonderen in een week, bijzonder. Ik heb van de eerste tot de laatste dag genoten, het kon niet beter. We hebben veel gezien, de big five, veel andere dieren en veel vogels. De groep paste wonderlijk goed bij elkaar en we hebben veel gelachen.

De gids (Shaffy) was geweldig, niks was hem te veel, een bijzonder sympathieke man met een grote kennis van zijn vak, de historie, de natuur, de vogels en de beesten van zijn land.

De lodges en de ‘camps’ waren stuk voor stuk ook perfect in orde, lekker eten, vriendelijk en behulpzaam personeel etc.

Kortom ‘zeer aan te bevelen’!

Willeke

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Willeke,

Bedankt voor de mooie evaluatie van deze groepossafari in noordelijk Tanzania. Fijn dat je zo genoten hebt van deze safari en de big-5 te hebben gezien. Toch altijd weer bijzonder en zeker geen garantie. Ook leuk dat het zo met de kleine groep klikte en dat er veel gelachen is. Dat maakt het toch net weer even wat meer compleet.

Van Shaffy, maar ook van de andere gidsen krijgen we inderdaad steeds goede feedback. De gidsen vormen een belangrijk onderdeel van de safari. Goed om dit opnieuw bevestigt te krijgen.

Bedankt voor het aanbevelen van deze groepssafari en veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge groepssafari, Liesbeth

Overall cijfer voor deze safari: 10
Wat een fantastische reis! Van de zeer kundige en vriendelijke gids tot de werkelijk prachtige accomodaties onderweg! Ik ben zeer tevreden over de prijs/kwaliteit en over de snelheid en correctheid waarmee alles geregeld is. Niks dan lof! Zeer goed bevallen Paul! Voelde me echt verwend! Liesbeth
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Absoluut de Serengeti! Ik vond de Ngorongoro landschappelijk zeer fraai maar qua dieren tegenvallen.

Wat een fantastische reis! Van de zeer kundige en vriendelijke gids tot de werkelijk prachtige accomodaties onderweg! Ik ben zeer tevreden over de prijs/kwaliteit en over de snelheid en correctheid waarmee alles geregeld is. Niks dan lof!

Zeer goed bevallen Paul! Voelde me echt verwend!

Liesbeth

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Liesbeth,

Tijdens de safari ontving ik al een berichtje via Faceboek, dat je het zeer naar je zin had. Heel leuk om op deze manier even zo een positief berichtje te ontvangen.
Fijn dat de evaluatie dat helemaal bevestigt. De Serengeti is inderdaad fantastisch. De Ngorongoro Crater spreekt veel mensen tot de verbeelding en is inderdaad erg mooi. Zeker aan te raden voor een eerste en misschien wel tweede keer Tanzania. Maar de verwachtingen kunnen soms ook wel eens te hoog zijn bij veel mensen en de drukte en het niet altijd aanwezig zijn van de grotere aantallen dieren, kunnen dan wel eens tegenvallen en de hoge verwachtingen niet helemaal uit laten komen. Maar qua natuur blijft het fantastisch. Reden waarom we de krater ook op onze eigen manier opnemen en zeker niet voor twee nachten aanbevelen.

Bedankt voor de lof. Het was inderdaad relatief kort dag. Echter geen probleem om alsnog te kunnen boeken. Dat het dan in de pratijk dan ook nog zo goed bevalt, is alleen maar mooi.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin