Tanzania kampeerreis (privé)

11-daagse kampeersafari naar o.a. de Hadzabe
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Tanzania kampeerreis - 11-daagse kampeersafari naar o.a. de Hadzabe

Tanzania kampeerreis – 11-daagse kampeersafari naar o.a. de Hadzabe

Deze avontuurlijke Tanzania kampeerreis naar onder andere de Hadzabe in het noorden van Tanzania kenmerkt zich ook door de speciale manier van kamperen. Het kamperen geeft een extra dimensie aan uw budget kampeersafari. Een nostalgisch gevoel maakt zich van u meester en u voelt zich als een voormalig ontdekker van Afrika.

Verder kenmerkt de avontuurlijke Tanzania kampeerreis zich door een langer verblijf op de meest interessante plekken. Hiermee geven we u de gelegenheid om zoveel mogelijk uit de natuur te halen en de natuur u de kans te geven de bijzondere momenten te laten zien. Verder geeft een langer verblijf op een plek u meer rust en geniet u meer van de flora en de fauna.

Natuurlijk is het mogelijk om de reis verder aan uw wensen aan te passen. U verkent de gebieden in alle rust. Kortom een safari die hoogtepunten combineert en uitstekend in balans is. Dit is geen groepsreis maar een privé kampeersafari welke het gehele jaar door te maken is. Tijdens deze safari bezoekt u ook de Hadzabe bij Lake Eyasi. Maak kennis met deze stam die nog zeer traditioneel leeft.

Boek deze Tanzania kampeerreis bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze Tanzania kampeerreis kan, afhankelijk van beschikbaarheid van de accommodaties en campsites, op elke gewenst moment beginnen gedurende het hele jaar.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania en wanneer het interessant is om de wildebeest migratie te zoeken.

Prijs per persoon

De “vanaf” prijs voor deze Tanzania kampeerreis is afhankelijk van het aantal deelnemende personen, de accommodatie keuze en periode waarin u reist. Bekijk ook onze pagina “Beste reistijd Tanzania”.

2021

Vanaf € 1.690,00 p.p. (Uitgaande van 6 personen in het laagseizoen)
tot
Vanaf € 2.675,00 p.p. (Uitgaande van 2 personen in het laagseizoen)

Single toeslag is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze Tanzania kampeerreis de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Wanneer seizoenen elkaar overlappen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Tanzania kampeerreis, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij de prijs bij deze Tanzania kampeerreis

 • Alle transfers volgens reisschema
 • Alle accommodatie en maaltijden volgens reisschema
 • Alle game drives, benzine, alle toegang tot de parken volgens reisschema
 • Engels sprekende chauffeur/gids
 • Tent, matras, slaapzak, kampeer equipment
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Tanzania kampeerreis

 • Optionele activiteiten
 • Drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijk uitgaven
 • Annulerings- en reisverzekering
 • Visums
 • Vluchten
 • Maaltijden niet opgenomen in reisschema
 • Drankjes in de hotels.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Tanzania kampeerreis – 11-daagse kampeersafari naar o.a. de Hadzabe

Dag 1. Aankomst Kilimanjaro Airport

Vliegt u met KLM, dan arriveert u via een rechtstreekse vlucht in de avond op het vliegveld van Kilimanjaro. Uw chauffeur/gids of een afgevaardigde van de lodge verwelkomd u op het vliegveld en brengt u naar de lodge.

U overnacht in een lodge eenvoudige lodge welke voor een nacht prima te gebruiken is. Wilt u echter een upgrade, laat het ons gerust weten. Overnachting: Green Mountain Lodge of vergelijkbaar (O)

Dag 2. naar Lake Manyara NP

De safari begint omstreeks 09.00 uur met een transfer naar Lake Manyara NP. Via een goede weg bereikt u na ongeveer 120 kilometer het plaatsje Mto wa Mbu. Mto wa Mbu ligt tegen het Lake Manyara National Park aan.

Lake Manyara is een prachtig park met boomklimmende leeuwen. Verder leven er olifanten, giraffes, verschillende soorten antilopen en nog veel meer dieren. Lake Manyara NP is een prima park om uw safari mee te beginnen.

Nadat de auto op de campsite is uitgeladen maakt u in de middag een eerste verkennende gamedrive en gaat u op zoek naar de bewoners van dit verrassende park. Overnachting: Nsya campsite (O, L, D)

Dag 3 – 5 Serengeti NP
Vanochtend vertrekt u richting de Serengeti. De steile wanden van het Rift Vallei zijn de stille getuige van uw vertrek. Wanneer u Ngorongoro gebied bereikt past het landschap zich meteen aan.

U klimt de kraterwand omhoog en het bos krijgt steeds meer het uiterlijk van een regenwoud. Totdat u een uitkijkpunt bereikt vanwaar u een schitterend uitzicht heeft in een evenzo schitterende krater. Hiermee krijgt u alvast een voorproefje voor over een paar dagen.

U vervolgt uw weg daalt aan de andere kant van de krater weer af richting de vlaktes van de Serengeti. De masai bevolking en thomson’s gazelles, zebra’s en giraffes kijken u na wanneer u over een vaak hobbelige weg en, in de droge periode, een stoffige weg uw avontuur in de Serengeti tegemoet rijdt.

Een overweldigend landschap toont zich aan u. De weg naar de campsite is al een gamedrive op zich. Wanneer de tijd het toelaat verkennen we nog snel het gebied waar u kampeert terwijl de assistent gids/kok de tenten opzet en het eten gaat voorbereiden. Deze dagen staan volledig in het teken van het maken van game drives.

Wilt u een keer een hele dag een gamedrive maken? Geen probleem. U neemt de lunch mee en onderweg zoekt de gids een plek waar u heerlijk van de lunch kunt genieten. Maar houdt er rekening mee. Op het heetst van de dag laten dieren zich minder zien.

We raden u vooral aan om in de vroege ochtenduren en de namiddag, wanneer de temperaturen niet al te hoog zijn en dieren zich meer laten zien, te genieten van wat de natuur te bieden heeft.

U heeft dan ook het mooiste licht voor de foto ‘s. De drie volle dagen in de Serengeti geven u een goede mogelijkheid om veel gebieden te verkennen tijdens een zoektocht naar de wilde dieren. Natuurlijk proberen we u waar mogelijk bij de migrerende wildebeesten en zebra’s te brengen. Overnachtingen: Public campsite (O, L, D)

Dag 6. Ngorongoro Crater
Via een game drive rijdt u naar de zeer bekende Ngorongoro Crater. Het landschap is afwisselend. Optioneel kunt u een bezoek brengen aan Olduvai Gorge en Shifting sands. Vraag uw gids naar deze opties.

In de loop van de middag komt u aan op de kraterrand. Vanaf de campsite heeft u uitzicht over de krater. ‘s-Avonds en ‘s-nachts kan het op de kraterrand koud zijn.

In de namiddag relaxed u op de campsite waar ook wilde dieren (kunnen) komen. Maar u kunt in overleg met de gids er ook voor kiezen om een Masai dorpje te bezoeken of de omgeving te verkennen (optioneel). Overnachting: public campsite (Lake Eyasi)(O, L, D)

Het is ook mogelijk om op Simba campsite bovenop de Ngorongoro Crater te slapen. Naast dat het er erg koud kan zijn, zijn de voorzieningen daar vaak erg smerig. Vandaar dat we standaard met public campsite bij Lake Eyasi rekening houden.

Dag 7 en 8. Lake Eyasi
Vanochtend vertrekt u vanaf de Ngorongoro Crater naar Lake Eyasi. U daalt het groene kraterlandschap af richting Rift vallei. Het begin van de reis is het landschap nog groen en heuvelachtig. Hoewel de krater hooglanden op de achtergrond blijven domineren wordt het landschap steeds droger en vlakker. Lake Eyasi grenst aan de zuidkant aan de Serengeti.

Het sodameer heeft als bewoners veel vogels. Het is mogelijk hier flamingo’s, pelikanen, ooievaars en veel andere vogelsoorten te zien. Reden om hier naar toe te gaan is echter de hier nog erg primitief levende Hadzabe te bezoeken. Deze nomadenstam leeft in de omringende bossen van het meer. Deze stam heeft veel weg van de bosjesmannen in zuidelijk Afrika, ze leven nog van de jacht en wat de natuur ze nog meer te bieden heeft.

In de loop van de middag komt u aan bij Lake Eyasi. Op dag 8 laten we u kennismaken met de levenswijze van de Hadzabe stam. Het kan even zoeken zijn want ze leven waar ze op dat moment eten kunnen vinden. Dit maakt ze tot de meest primitieve stam in Oostelijk Afrika. Met pijl en boog jagen de nog maar weinig bezochte Hadzabe voor hun bestaan. In hetzelfde gebied leven ook de Datog.

De Datog zijn ook semi-nomaden. Deze unieke ervaring kunt u combineren met een wandeling langs het meer, waar u van de grote verscheidenheid aan vogels kunt genieten. Overnachting: public campsite (O, L, D)

Dag 9 Tarangire NP
Het laatste park van deze mooie kampeersafari in Tanzania staat op het programma. Vanmorgen vertrekt u naar Tarangire NP. Via een goede weg rijdt u rustig richting Tarangire NP. Tarangire NP bezit enorm veel Baobab bomen wat het landschap ook kenmerkt. Verder leven er veel olifanten naast veel andere dieren zoals leeuwen, luipaarden, veel antilopensoorten en wildebeesten.

Na aankomst maakt u een gamedrive in dit landschappelijk zeer diverse en aantrekkelijke nationale park. U gaat natuurlijk op zoek naar het grote wild en de vele vogels. Na de picknick lunch vervolgt u de game drive. De zonsondergang laat de vele baobab bomen prachtig contrasteren. Overnachting: Wild Palm Campsite. (O, L, D)

Dag 10 Tarangire NP
Een dag met game drives om Tarangire NP verder te ontdekken. U kunt wat dieper het park in rijden om ook andere gebieden van Tarangire te verkennen. Overnachting: Wild Palm Campsite. (O, L, D)

Dag 11 Vertrek
Na het ontbijt maakt u nog een laatste game drive voordat u richting Arusha vertrekt voor uw vlucht terug naar Nederland of misschien uw verlenging naar een van de eilanden Zanzibar, Mafia of Pemba.

Boek deze Tanzania kampeerreis bij Going Africa Safaris.

Verlengen

Wij adviseren u graag hoe u deze Tanzania kampeerreis kunt verlengen met een verblijf op het “spice eiland” Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen.

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande Tanzania kampeerreis is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken.

In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen of te verlengen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden in Tanzania qua accommodatie keuzes. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen.

Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Route kaart

Van deze Tanzania kampeerreis is momenteel geen kaart beschikbaar.

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze Tanzania kampeerreis kan, afhankelijk van beschikbaarheid van de accommodaties, op elke gewenst moment beginnen gedurende hert hele jaar.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania en wanneer het interessant is om de wildebeest migratie te zoeken

Aantal deelnemers
Deze Tanzania kampeerreis is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling van de groep en met een eigen gids de safari en de activiteiten onderneemt.

Seizoenen
Voor de prijs van deze Tanzania kampeerreis gaan we uit van de diverse seizoenen. Accommodatie hanteren niet allemaal dezelfde datums voor de verschillende seizoenen. Lees de “Beste reistijd Tanzania” om een indicatie te krijgen.

Bagage limiet
Vanwege de eventuele binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Wat is kamperen op een "special campsite"?

Normaal overnacht u tijdens deze Tanzania kampeerreis in de Serengeti op public campsites. Hier kamperen ook andere toeristen en deelt u de sanitaire voorzieningen. Tijdens onze kampeersafari heeft u de mogelijkheid om in de Serengeti op special campsites te overnachten.

Dit maakt het mogelijk om in, op dat moment interessante gebieden (gelet op de migratie), te overnachten zonder andere kampeerders op de campsite. U beschikt dan over eigen sanitaire voorzieningen en niet van de vaak minder aangename gezamenlijke voorzieningen.

Hiermee creëert u een uniek bushgevoel. Wilt u hiervan gebruik maken, geef dit dan bij de boeking aan. Deze speciale campsites zijn beperkt en dienen in een vroeg stadium bij de lokale autoriteit en geboekt te worden.

Aan deze fantastische manier van kamperen zijn wel extra kosten verbonden. Alleen en midden in de natuur genieten van de geluiden van de bush en het idee dat dieren vrij door uw campsite, alleen verlicht door het kampvuur, kunnen lopen maakt het avontuur wel compleet.

Nog meer informatie over de special campsites in de Serengeti

Voor deze Tanzania kampeerreis gelden de volgende meerprijzen uitgaande van de prijzen in 2021.

Van € 485,00 p.p. (bij 2 personen) tot € 210,00 p.p. (bij 6 personen).

Visum en paspoort

Voor Tanzania geldt een visumplicht. Op Kilimanjaro Airport zijn de processen om ter plekke een visum te kopen aangepast. Om een visum te verkijgen dient u;

 1. In de rij te staan voor een zogenaamd “Government control number”,
 2. In de rij te staan voor de betaling bij de bank,
 3. En nog eens in de rij te staan voor de douane om het paspoort en het visum te checken.

Bij elkaar kan het twee uur duren voordat gereed bent. We adviseren u derhalve om momenteel uw visum voor vertrek te regelen. Dat kan via een visumdients.

Online
Het kan echter ook online. De online aanvraag kan tot wel 10 werkdagen. Wees dus op tijd met de aanvraag. Naast de nodige informatie heeft u ook het volgende nodig:

 • Scan van uw paspoort met uw foto opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw paspoort met uw BIO opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw retour vliegticket in PDF, maximaal 300KB

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Kilimanjaro en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.

KLM is daarbij de best passende en betrouwbare qua aansluitingen. Andere (vaak goedkopere) maatschappijen willen na boeking nog wel eens de aankomst- en vertrektijden aanpassen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Tanzania kampeersafari, Nicole en Jorg (Oostenrijk)

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Excuses dat ons stukje wat langer op zich lieten wachten. Het normale leven begon helaas gelijk de dag na terugkomst weer. Een korte (hopelijk lukt dat!) samenvatting van onze indrukwekkende reis! Het was in 1 woord fantastisch! Alle (inter)nationale vluchten en transfers waren goed verzorgd. De guide(s) en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Special Campsite in de Serengeti, de enorme hoeveelheid dieren die we gezien hebben, jagende leeuwen en cheeta's, de migration die langzaam weer terug komt uit Kenia, de zonsopgang in de Ngorongoro Crater, het bezoeken van de Hadzabe stam, Tarangire National Park, het hotel in Stone Town, het resort in Jambiani.

Beste Paul,

Excuses dat ons stukje wat langer op zich lieten wachten. Het normale leven begon helaas gelijk de dag na terugkomst weer.

Een korte (hopelijk lukt dat!) samenvatting van onze indrukwekkende reis! Het was in 1 woord fantastisch! Alle (inter)nationale vluchten en transfers waren goed verzorgd. De guide(s) en kok waren vriendelijk, behulpzaam en hadden veel kennis. De reis was erg goed geregeld, hierdoor konden wij ons echt ontspannen en richten op al het moois wat de verschillende natuurparken in Tanzania te bieden hebben.

De kampeersafari was een uitdaging op zich (slapen in een tent die bijna iedere dag weer afgebroken of opgebouwd moet worden) maar het paste perfect bij ons. We hadden veel geluk en hebben in 9 dagen tijd ontelbare gnoes, zebras, olifanten, struisvogels, gazelles, hyenas, giraffes, leeuwen, hippos, aalscholvers, luipaarden, elanden en waterbuffels gezien. Het was bijzonder om in ieder park weer een totaal verschillend landschap te beleven.

Het hoogtepunt was de special campsite in de Serengeti. We bouwden onze eigen wc en “douche”, verzamelden hout voor het kampvuur en genoten van de dieren die voorbij trokken. We hadden heel veel tijd om naar luierende luipaarden in bomen te kijken, een cheeta te observeren, krokodillen te zien en te beleven hoe 3 leeuwinnen op jacht gaan en de gevangen gazelle uiteindelijk naar hun kroost brengen.
We weten nu precies welke geluiden leeuwen maken als ze snachts op jacht gaan, hoe nieuwsgierig hyenas zijn en hoe zebras kunnen “gillen”. Deze geluiden zullen we nooit meer vergeten.

Alhoewel wij maar 1 goede regenbui hebben gehad, was het regenseizoen al in aantocht en kregen we alvast een voorproefje op kilometerslange rijen zebras en gnoes op hun weg terug van Kenia naar Tanzania. Een ander hoogtepunt was het bezoek aan de Hadzabe stam. Zij leven nog erg primitief maar hebben een geweldige kennis van de natuur. Wellicht is dit voor andere mensen iets te heftig maar we hebben uiteindelijk 3 uur met hen doorgebracht en zijn veel over hen te weten gekomen. Mede ook omdat onze guide hun “klik”taal sprak en uitstekend tussen ons tolkte.

Na 9 dagen kamperen konden we heerlijk uitrusten op Zanzibar. Het hotel in Stone Town, het resort in Jambiani en de verschillende transfers waren ook weer perfect geregeld.

We kijken dan ook terug op een fantastische (mede door de perfecte begeleiding van Going Africa Safaris!) reis die we nooit zullen vergeten!

Nicole en Jorg (Ostenrijk)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Nicole en Jorg,

Bedankt voor de mooie evaluatie.

Fijn te lezen dat jullie terugkijken op een fantastische en avontuurlijke kampeersafari in Tanzania.

Zo te lezen hebben jullie ook behoorlijk wat geluk gehad met de dieren. Het overnachten op special campsites in de Serengeti maakt e.e.a. nog meer bijzonder. De geluiden van de nacht, de spanning en het gevoel weg te zijn van anderen, maakt  e.e.a. wel speciaal. Zeker met de geluiden die je al snel leert herkennen.

Ik wens jullie nog veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania kampeersafari, Mark, Vicky, Karel en Ina Thies

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Wij hebben deze keer gekozen voor een kampeersafari omdat we dit al langer op ons wensenlijstje hadden staan en op deze manier voornamelijk dichter bij de natuur te staan. Wat hebben we genoten, vooral de special campsite vonden we geweldig en ja zelfs nog na een verpletterende onweersbui...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Ngorongoro Crater

Beste Paul,

Wij hebben deze keer gekozen voor een kampeersafari omdat we dit al langer op ons wensenlijstje hadden staan en op deze manier voornamelijk dichter bij de natuur te staan.
Wat hebben we genoten, vooral de special campsite vonden we geweldig en ja zelfs nog na een verpletterende onweersbui waarbij het halve kamp was ingestort en alles behoorlijk nat geworden was.
Met wat improviseren en de fantastische hulp van Jolis en Faradji is alles goed gekomen. We hebben genoten van deze 2 mannen.

Tanzania is prachtig. Gelukkig waren we in low season. Denk dat wij het in het hoogseizoen iets te druk vinden.

Hartelijk dank voor alles, Mark, Vicky, Karel en Ina Thies.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Mark, Vicky, Karel en Ina Thies,

Bedankt voor de mooie evaluatie en wat een avontuur met die enorme onweersbui. Fijn te lezen dat de lokale begeleiding zo goed bevallen is en jullie hebben genoten van hun kwaliteiten en persoonlijkheden.
Kamperen is inderdaad een mooie manier om dichter bij de natuur te staan. Hoewel de tented camps in de Serengeti en Ndutu ook op een vergelijkbare manier in de parken verborgen liggen. Echter met de kleinere tentjes geeft het nog meer het gevoel van alleen op de wereld te zijn. Zeker in het laagseizoen waarin het inderdaad dan ook behoorlijk kan regenen. Back to basics zullen we maar zeggen. Daar heb je natuurlijk ook de flexibele houding bij nodig waarover jullie kennelijk beschikken. Prachtig.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie budget kampeersafari Tanzania, familie Visser

Overall cijfer voor deze safari: 9
Paul, het was super. Ondanks dat wij voor een budget reis hadden gekozen viel dat ons erg mee. Wij hadden 3 persoonstenten ipv 2persoons, hebben op 2 keer na niet zelf onze tent hoeven opzetten en hebben nooit de kok hoeven helpen met bijvoorbeeld afwassen. Dit in tegenstelling tot eerdere...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De Serengeti en special campsites

Paul, het was super. Ondanks dat wij voor een budget reis hadden gekozen viel dat ons erg mee. Wij hadden 3 persoonstenten ipv 2persoons, hebben op 2 keer na niet zelf onze tent hoeven opzetten en hebben nooit de kok hoeven helpen met bijvoorbeeld afwassen. Dit in tegenstelling tot eerdere kampeerreizen die wij hebben meegemaakt. Voor ons dus toch een luxe reis!

Enige campsite die beetje tegenviel was de eerste bij Tarangire, Wild Palm. Echter was de campsite bij Ngorogoro juist een enorme meevaller. Simba zag er prima uit, dus het lijkt er op dat ze hun leven beteren. Verder hadden we de special campsite in de Serengeti en dat was echt helemaal top, zoals wij het graag willen. Midden in het park onder een boom met alleen je eigen tentjes en in de nacht de geluiden van het wild.

Jolis en Faraji hebben hun uiterste best voor ons gedaan en meer dan dat, die gasten waren echt top! Reis was qua parken en verblijfsduur enzo ook prima, enige was misschien dat we beter eerst Manyara hadden kunnen doen en Tarangire aan het eind. Dit omdat je in de eerste wat minder hoogtepunten qua beesten hebt (tenminste in ons geval, maar de natuur kan je niet sturen natuurlijk) en de spotkans voor leeuwen in bomen vrij klein is. Maar goed, nogmaals dat is eigenlijk een te verwaarlozen detail.

Wij zullen zeker Going Africa aanbevelen. Ik ga vanavond “even” door de foto’s heenlopen en dan stuur ik je wat los toe per email.

Dank voor het regelen van alles

Groet Familie Visser.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Dorine,

Bedankt voor de mooie evaluatie en wat mooi te lezen dat jullie het helemaal naar jullie zin hebben gehad. Ik had inderdaad gewaarschuwt voor Simba campsite op de Ngorongoro Crater. De voorzieningen kunnen daar erg smerig zijn. Maar het lijkt er op dat ze de voorzieningen vlak voor jullie komst hebben schoongemaakt. Een mooie meevaller.
Of Manyara eerst of Tarangire eerst dat is inderdaad een keuze die in de praktijk afhangt van wat je waar ziet. Dat kunnen we gelukkig niet voorspellen. De campsite bij Tarangire is inderdaad niet een campsite die erg fantastisch is. Maar het is eigenlijk wel het enige alternatief buiten het park. In het park zijn er wel campsites die duurder zijn, maar waar je ook last van de Tseetsee vliegen kunt hebben. Vandaar dus toch de keuze voor Wild Palm.

Het op seciale campsites verblijven in de Serengeti is indersaad een mooi avontuur. Weg van de drukte en (een beetje afhankelijk van welke speciale campsite we toegewezen krijgen) met de eigen groep midden in de natuur. Helaas kunnen we niet altijd garanderen dat we de speciale campsite kunnen behouden. Maar in jullie geval gelukkig wel.

Wat leuk dat de gids en de kok zo hun best hebben gedaan om jullie lekker te verwennen en te laten genieten. Ik hoop dat jullie nog lang en positief terug denken aan jullie kampeersafari in Tanzania. Bedankt voor de foto's.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania kampeersafari, Elodi en Michael

Overall cijfer voor deze safari: 9
Tja, helaas kunnen we bij het beoordelen niet beter kiezen dan “zeer goed”. Maar eigenlijk zou “uitmuntend” echt het goede woord zijn voor deze prachtige reis! Wat hebben we veel gezien en veel gedaan. De hordes toeristen hebben we vermeden. Het echte Afrika/Tanzania hebben we mogen proeven met alle respect...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Nogorongoro, Serengeti, ontmoetingen met de vele prachtige dieren. Eigenlijk te veel om op te noemen

Tja, helaas kunnen we bij het beoordelen niet beter kiezen dan “zeer goed”. Maar eigenlijk zou “uitmuntend” echt het goede woord zijn voor deze prachtige reis! Wat hebben we veel gezien en veel gedaan. De hordes toeristen hebben we vermeden.

Het echte Afrika/Tanzania hebben we mogen proeven met alle respect voor de natuur en cultuur. Onze kok oversteeg elke keer onze verwachting, want het eten was voortreffelijk. Nog steeds denken we nog vol bewondering terug aan zijn kookkunsten op een stel houtskooltjes.

De gids was een wandelende encyclopedie en wist goed aan te voelen wat we wilden zien en doen. En onze assistent gids/kok was het zonnetje in huis die ons de lokale markt heeft laten zien. Kortom, drie schatten van jonge Tanzanianen die hart hebben voor hun land, cultuur en natuur.

Wakker worden door olifant getetter en een kudde buffels om je tent (de grootste tent van iedereen, maar toch) is wel even spannend, maar we zijn zeker heel wat ervaringen rijker! De natuur is machtig, bijna paradijselijk.

Samenvattend…. het was supert! Bedankt voor deze prachtige reis! En Paul bedankt dat je ons vanuit (notabene) Nederland belde toen we op het verkeerde vliegveld aankwamen.

Michael & Elodie

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Elodie en Michael,

Bedankt voor de hele mooie evaluatie. Wanneer een reis als uitmuntend wordt bestempelt, dan moet het een erg mooie reis geweest zijn. Het is ongetwijfeld een goede samenwerking geweest tussne jullie en de gidsen. Ik heb doorgekregen dat de gidsen ook erg enthousiast waren over hoe de safari is verlopen. Het is inderdaad een genot om te kijken hoe de kok op een simpel vuurtje de maaltijden kan bereiden.

Op Simba campsite komen wel vaker dieren zoals olifanten, zebra's en hyena's. Maar 40 buffels om de tent kan best een spannend gevoel op leveren. Maar wanneer je in de tent blijft, zal er niets gebeuren. Ik denk dat jullie hier nog vaak aan terug zullen denken. Dat onze tent de grootste is, maakt dan niet zoveel verschil. ;-)

Maar wat betreft onderscheiden we ons wel met de ruime tenten.
Hoewel ik er niet bij ben geweest, denk ik wel dat jullie met een juiste instelling Tanzania hebben bezocht.

Het was me een genoegen deze kampeersafari in Tanzania voor jullie samen te stellen en te laten uitvoeren. Geniet nog lekker lang na.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Tanzania kampeersafari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania privé kampeersafari Evert-Jan, Gustaaf, Philip en Hanneke

Overall cijfer voor deze safari: 9
Evaluatie Tanzania privé kampeersafari Evert-Jan, Gustaaf, Philip en Hanneke We kijken met erg veel plezier naar de safari terug en vonden het allemaal een onvergetelijke ervaring. De organisatie was erg goed geregeld, waar we je ook erg dankbaar voor zijn. De kok, gids en assistent-gids waren stuk voor stuk TOP:...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Kwaliteit van de staff, het eten en de hoeveelheid gespotte dieren.

Evaluatie Tanzania privé kampeersafari Evert-Jan, Gustaaf, Philip en Hanneke

We kijken met erg veel plezier naar de safari terug en vonden het allemaal een onvergetelijke ervaring. De organisatie was erg goed geregeld, waar we je ook erg dankbaar voor zijn.

De kok, gids en assistent-gids waren stuk voor stuk TOP: netjes, maar vooral ook gezellig en een goed gevoel voor humor. Dankzij hen was het voor ons een zeer geslaagde vakantie: het eten was elke dag weer een verwennerij, knap hoe hij dat deed op zo’n kolenvuurtje.

De gamedrives waren leuk en gevarieerd en de gids heeft de big5 en 9 allemaal voor ons geregeld op goede afstanden tot de auto. We konden ook een beetje helpen wat wij leuk vonden om te doen en weer erg door hen werd gewaardeerd.

Er is ook altijd nog wat te verbeteren: Twee dagdelen zijn de gamedrives wat in het water gevallen (het blijft natuurlijk Afrika):

 • de middag van de rit naar Lake Ndutu, omdat bij aankomst bleek dat onze campsite nog bezet was door de vorige bezoekers en wij dus via de rangers een nieuwe toegewezen moesten krijgen;
 • de ochtend van de rit naar de krater, deels kwam dit doordat ze bij de Nabi Gate het geld zouden moeten krijgen hebben we daar lang moeten wachten en die ochtend geen echte gamedrive kunnen maken.

Maar we hebben zo ontzettend veel gezien (en allemaal op meer dan redelijke afstanden, leeuwen op 3m, giraffes op 10m, cheeta’s op 8m, olifanten op 15m, etc, etc.), dat het allemaal ook niet zo heel veel uitmaakte. We hebben met heel veel plezier met zijn 3en bijna 3000 foto’s genomen en het is nog een heel karwei om die allemaal uit te zoeken.

Het geheel is aldaar afgesloten met een gezamenlijk diner bij café Rotterdam op de weg naar KIA en echt afgesloten op het vliegveld met een stevige omhelzing. Het was echt onvergetelijk! We willen jou dan ook hartelijk bedanken voor alle moeite die je voor ons hebt gedaan!

Ik wil zeker nog een keer terug (dan wellicht naar Kenia als het daar wat afgekoeld is) en dan zal ik Going Africa Safaris zeker onthouden. De site gaat ook als aanrader naar vrienden, familie en collega’s. Nogmaals dank voor alles.

Groeten,
Evert-Jan

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Evert-Jan, Gustaaf, Philip en Hanneke,

Bedankt voor jullie reactie. Inderdaad is het zo dat bij een safari die erg goed verloopt altijd nog verbeterpuntjes zijn.
Het is erg goed te horen wat deze verbeterpuntjes zijn zodat we nog beter kunnen werken aan een perfect product. Belangrijk is dat jullie hebben genoten en zo te lezen is dat het geval. Ik ben blij met jullie beoordelingscijfers. Ik help jou of je vrienden, familie en collega's graag bij een volgende safari.

Vriendelijke groeten

Paul

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin