Tanzania rondreis - Wildlife en Hadzabe

11-daagse Wildlife en Hadzabe safari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Tanzania rondreis - 11-daagse Wildlife en Hadzabe safari

Tanzania rondreis – 11-daagse Wildlife en Hadzabe safari

Deze Tanzania rondreis is een uitstekende keuze wanneer u wildlife wilt combineren met cultuur. We hebben voor u deze fraaie combinatie lodge safari naar Tanzania  tussen Hadzabe/Datog stammen en wildlife samengesteld.

U bezoekt uitstekende intieme en kleinschalige tented camps in de beste gebieden. De Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara en Tarangire kennen na deze reis geen geheimen meer.

Daarnaast bezoekt u, tijdens deze Tanzania rondreis, Kisima Ndega dat is gelegen aan Lake Eyasi vanwaar u de Hadzabe en Datog gaat bezoeken. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw gamedrives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen.

Deze Tanzania rondreis is dus een zeer afwisselende en complete safari waarin cultuur en wildife aan bod komen.

Optie 1: middenklasse plus accommodaties
Optie 2: meer budget middenklasse accommodaties
Optie 3: middenklasse plus accommodaties voor aantrekkelijke combi prijs

Boek deze Tanzania rondreis bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze Tanzania rondreis kan, afhankelijk van beschikbaarheid van de accommodaties, op elke gewenst moment beginnen gedurende hert hele jaar.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania en wanneer het interessant is om de wildebeest migratie te zoeken

Prijs per persoon

De “vanaf” prijs voor deze Tanzania rondreis is afhankelijk van het aantal deelnemende personen, de accommodatie keuze en periode waarin u reist. Bekijk ook onze pagina “Beste reistijd Tanzania”.

2021

Optie 1: middenklasse plus accommodaties
€ 2,860,00 p.p. (Uitgaande van 6 personen in het laagseizoen)
tot
€ 4.010,00 p.p. (Uitgaande van 2 personen in het laagseizoen)

Optie 2: meer budget middenklasse accommodaties
€ 2.415,00 p.p. (Uitgaande van 6 personen in het laagseizoen)
tot
€ 3.520,00 p.p. (Uitgaande van 2 personen in het laagseizoen)

Optie 3: middenklasse plus accommodaties voor aantrekkelijke combi prijs
(alleen geldig april/mei en november/december)

€ 2.725,00 p.p. (Uitgaande van 6 personen in het laagseizoen)
tot
€ 3.795,00 p.p. (Uitgaande van 2 personen in het laagseizoen)

Single toeslag is op aanvraag.
Voor kinderen onder de 12 jaar kunnen kortingen gelden.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze Tanzania rondreis de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Aantal deelnemers
# Gewenste aanpassingen
# Wanneer seizoenen elkaar overlappen
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Tanzania rondreis, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Tanzania rondreis

 • Alle transfers, vervoer, accommodaties, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema
 • Vervoer in 4×4 landrover of landcruiser tijdens de safari
 • Gedurende de hele safari en eigen Engelstalige chauffeur/gids
 • Mineraal water tijdens game drives.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Tanzania rondreis

 • Internationale vliegtickets
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Drankjes
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema
 • Optionele activiteiten
 • Fooien
 • Persoonlijke aankopen en uitgaven.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Tanzania rondreis - 11-daagse Wildlife en Hadzabe safari

Tanzania rondreis – 11-daagse Wildlife en Hadzabe safari

Dag 1 Arusha
U arriveert op de luchthaven van Kilimanjaro en wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger waarna u naar African View Lodge wordt gebracht. African View  Lodge is omgeven door een fraaie tuin en ligt in een rustige omgeving in Arusha.
Overnachting optie 1: African View Lodge
Overnachting optie 2 en 3: Karibu Heritage HousE


Dag 2 Lake Manyara NP
Na uw ontbijt rijdt u in alle rust in ongeveer 3 uur naar Lake Manyara National Park. Onderweg ziet u veel masai langs de weg. Na aankomst maakt u een game drive in Lake Manyara National Park met picknick lunch in het park. Ian Douglas Hamilton, vader van Saba Douglas Hamilton (van de bekende Tv-serie Big Cat Diary), heeft hier zijn befaamde olifantenonderzoek verricht.

Olifanten treft u hier ook zeker aan. Verder leven hier onder andere giraffes, (boomklimmende) leeuwen, nijlpaarden, buffels, veel antilopensoorten en veel watervogels die zich aan de rand van het uitgestrekte meer ophouden.
Overnachting optie 1: Isoitok Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Nsya Lodge (volpension)
Overnachting optie 3: Tloma Lodge (volpension)

Dag 3 Serengeti NP
Na het ontbijt vertrekt u om via de Ngorongoro krater gebied naar de Serengeti te rijden. In het kratergebied aangekomen past de vegetaties zich aan naarmate u de kraterwand omhoog rijdt. Aan de top heeft u een fraai uitzicht de krater in en heeft u al even een voorproefje op wat u over een paar dagen gaat zien.

U vervolgt uw weg over de lippen van de krater om vervolgens de kraterwand weer af te dalen en de weg naar de Serengeti in te zetten. Na een picknick lunch bereikt u de Serengeti.

Via een game drive rijdt u naar het waar u een heerlijk diner krijgt aangeboden.
Overnachting optie 1: Thorn Tree Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Ikoma Safari Camp (volpension)
Overnachting optie 3: Kati Kati Camp (volpension)

Dag 4 Serengeti NP
Uw camp is een permanent tented camp in centraal Serengeti en staat garant voor een waar “Out of Africa” gevoel om uw beleving in de Serengeti nog completer te maken. Serengeti National Park is het beroemdste park van Tanzania en één van de wildrijkste van Afrika.

Kenmerkend voor de Serengeti zijn de granieten rotsformaties ofwel kopjes die vaak als uitkijkposten worden gebruikt door de cheeta’s en leeuwen.

Vanaf hier hebben de roofdieren een goed uitzicht over de omliggende vlaktes. Vandaag staat in het teken van game drives en het verder ontdekken van de Serengeti.
Overnachtingen: gelijk aan dag 3

Dag 5 Zuid, west of noord Serengeti
Vandaag verplaatst u zich via een game drive naar een ander camp of lodge. E.e.a. afhankelijk van de periode waarin u reist en op dat mom ent het meest geschikte gebied om de migratie te zien. Na het ontbijt begint de game drive en de lunch geniet u ergens in de Serengeti.

De gids zal hier proberen een mooie plek voor uit te zoeken. Net als de voorgaande dagen staat ook deze tented camp midden in de bush. Een aparte ervaring die u zich zult blijven herinneren.
Overnachting: zie onderstaande uitleg over migratie

Dag 6 Ngorongoro Crater
Na het ontbijt verlaat u de Serengeti richting de Ngorongoro Crater. Met de 4×4 landcruiser beklimt u opnieuw het plateau van de Ngorongoro Conservation Area, totdat u aankomt bij een spectaculair uitkijkpunt op de lippen van de Ngorongoro krater.

Na uw picknick lunch daalt u de kraterwand af om van een game drive in dit bijzondere gebied te genieten. Op dag drie heeft u al even een voorproefje gehad van de krater.

De afdaling naar de 600 meter lager gelegen kraterbodem is spectaculair en u bent niet de eerste die voorafgegaan wordt door een hyena die de weg gebruikt om terug te keren van de nachtelijke zoektocht naar eten. Met een doorsnee van 20 kilometer is het leefgebied relatief klein. Toch zult u verstelt staan van het aantal dieren dat hier leeft.

Roofdieren maken hier jacht op zebra’s, gnoes en antilopen en het sodameer biedt vele flamingo’s een voedingsbodem. Ook maakt u hier een grote kans de neushoorn te zien.
Overnachting optie 1: Ngorongoro Farm House. (volpension)
Overnachting optie 2: Endoro Lodge. (volpension)
Overnachting optie 3: Ngorongoro Farm House. (volpension)

Dag 7 Lake Eyasi
Vanochtend vertrekt u naar Lake Eyasi. Het begin van de reis is het landschap nog groen en heuvelachtig. Hoewel de krater hooglanden op de achtergrond blijven domineren wordt het landschap steeds droger en vlakker. Lake Eyasi grenst aan de zuidkant aan de Serengeti.

Het sodameer heeft als bewoners veel vogels. Het is mogelijk hier flamingo’s, pelikanen, ooievaars en veel andere vogelsoorten te zien.

Nu uw lunch bij Kisima Ngeda Tented Camp maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling langs het meer.
Overnachting optie 1: Kisima Ngeda Tented Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Lake Eyasi Safari Lodge (volpension)
Overnachting optie 3: Lake Eyasi Safari Lodge (volpension)

Dag 8 Lake Eyasi
Vandaag staat u vroeg op voor een culturele dag. Een lokale gids komt u ophalen en gaat u begeleiden voor een bezoek aan naar de hier nog erg primitief levende Hadzabe. Deze nomadenstam leeft in de omringende bossen van het meer en van de jacht op kleine en grotere dieren.

Deze stam heeft veel weg van de Bosjesmannen in zuidelijk Afrika, ze leven nog van de jacht en wat de natuur ze nog meer te bieden heeft.

U maakt kennis met de levenswijze van de Hadzabe stam. Het kan even zoeken zijn want ze leven waar ze op dat moment eten kunnen vinden. Dit maakt ze tot de meest primitieve stam in Oostelijk Afrika. Met pijl en boog jagen de nog maar weinig bezochte Hadzabe voor hun bestaan. In hetzelfde gebied leven ook de Datoq.

De Datog zijn ook semi-nomaden. Na de lunch bezoekt u de community van de Datog en krijgt u uitleg over de manier waarop de Datog leeft.
Overnachtingen: gelijk aan dag 7

Dag 9 Tarangire NP
Het laatste park van deze mooie lodge safari in Tanzania staat op het programma. Vanmorgen vertrekt u naar Tarangire NP. Via een goede weg rijdt u rustig richting Tarangire NP. Tarangire NP bezit enorm veel Baobab bomen wat het landschap ook kenmerkt.

Verder leven er veel olifanten naast veel andere dieren zoals leeuwen, luipaarden, veel antilopensoorten en wildebeesten. Na aankomst maakt u een gamedrive in dit landschappelijk zeer diverse en aantrekkelijke nationale park.

U gaat natuurlijk op zoek naar het grote wild en de vele vogels. Na de picknick lunch vervolgt u de game drive. De zonsondergang laat de vele baobab bomen prachtig contrasteren.
Overnachting optie 1: Burunge Tented Camp. (volpension)
Overnachting optie 2: Sangaiwe Tented Lodge. (volpension)
Overnachting optie 3: Burunge Tented Camp. (volpension)

Dag 10 Tarangire NP
Een dag met game drives om Tarangire NP verder te ontdekken. U kunt wat dieper het park in rijden om ook andere gebieden van Tarangire te verkennen.
Overnachtingen: gelijk aan dag 9

Dag 11 Vertrek
Na het ontbijt maakt u nog een laatste game drive voordat u richting Arusha vertrekt voor uw vlucht terug naar Nederland of misschien uw verlenging naar een van de eilanden Zanzibar, Mafia of Pemba.

Boek deze Tanzania rondreis bij Going Africa Safaris.

Verlenging
Wij adviseren u graag hoe u deze safari kunt verlengen met een verblijf op het “spice eiland” Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen

Opmerking migratie voor wat betreft dag 5

Natuurlijk wilt u het meeste uit uw Tanzania rondreis halen. Daarom passen we voor dag 5 graag de route aan afhankelijk van het seizoen en om zoveel mogelijk kans te creëren om de migratie te zien.

We stellen per periode dan de accommodaties als volgt voor:

Midden december – maart: de migratie is in zuidelijk Serengeti en het Ndutu gebied.
Overnachting optie 1 en 2: Ndutu Bush Camp (volpension)
Overnachting optie 3: Ndutu Kati Kati (volpension)

Eind april – mei: een deel van de migratie trekt via de Western Corridor naar het noorden.
Overnachting optie 1: Thorn Tree Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Ikoma Safari Camp (volpension)
Overnachting optie 3: Serengeti Kati Kati (volpension)

juni – mid juli: een ander deel van de migratie trekt via het Seronera gebied naar het noorden.
Overnachting optie 1, 2 en 3: Serengeti View Camp West (volpension)

mid juli – november: de migratie migreert tussen het noorden van de Serengeti en de Masai Mara in Kenia.
Overnachting optie 1 en 3: Mara Kati Kati Camp Noord (volpension)
Overnachting optie 2: Serengeti View Camp Noord (volpension)

N.b. Natuurlijk valt het niet per week te plannen hoe de migratie daadwerkelijk verloopt. Maar op deze manier verhoogt u de kans om de migratie te zien enorm.

Eventueel deze safari aanpassen of verlengen?

Bovenstaande Tanzania rondreis is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken.

In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen of te verlengen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden in Tanzania qua accommodatie keuzes. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen.

Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Route kaart

Route kaart Tanzania rondreis- 11-daagse Wildlife en Hadzabe safariTanzania rondreis

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze Tanzania rondreis kan, afhankelijk van beschikbaarheid van de accommodaties, op elke gewenst moment beginnen gedurende hert hele jaar.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania en wanneer het interessant is om de wildebeest migratie te zoeken

Aantal deelnemers
Deze Tanzania rondreis is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling van de groep en met een eigen gids de safari en de activiteiten onderneemt.

Seizoenen
Voor de prijs van deze Tanzania rondreis gaan we uit van de diverse seizoenen. Accommodatie hanteren niet allemaal dezelfde datums voor de verschillende seizoenen. Lees de “Beste reistijd Tanzania” om een indicatie te krijgen.

Bagage limiet
Vanwege de eventuele binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Visum en paspoort

Voor Tanzania geldt een visumplicht. Op Kilimanjaro Airport zijn de processen om ter plekke een visum te kopen aangepast. Om een visum te verkijgen dient u;

 1. In de rij te staan voor een zogenaamd “Government control number”,
 2. In de rij te staan voor de betaling bij de bank,
 3. En nog eens in de rij te staan voor de douane om het paspoort en het visum te checken.

Bij elkaar kan het twee uur duren voordat gereed bent. We adviseren u derhalve om momenteel uw visum voor vertrek te regelen. Dat kan via een visumdients.

Online
Het kan echter ook online. De online aanvraag kan tot wel 10 werkdagen. Wees dus op tijd met de aanvraag. Naast de nodige informatie heeft u ook het volgende nodig:

 • Scan van uw paspoort met uw foto opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw paspoort met uw BIO opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw retour vliegticket in PDF, maximaal 300KB

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Kilimanjaro en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.

KLM is daarbij de best passende en betrouwbare qua aansluitingen. Andere (vaak goedkopere) maatschappijen willen na boeking nog wel eens de aankomst- en vertrektijden aanpassen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Tanzania lodge safari, Gerrit, Marian, Marco en Gerjo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, We deden een variant van de “Tanzania Leisure the North” lodge safari. Niet voor het eerst, maar de vorige keer was dusdanig fantastisch dat we niet konden nalaten nogmaals te gaan. En het was weer een groot succes. Als voorheen liep het boekingsproces weer soepel en was je...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Serengeti

Beste Paul,

We deden een variant van de “Tanzania Leisure the North” lodge safari. Niet voor het eerst, maar de vorige keer was dusdanig fantastisch dat we niet konden nalaten nogmaals te gaan. En het was weer een groot succes.
Als voorheen liep het boekingsproces weer soepel en was je advies deskundig. Op Kilimanjaro Airport was Richard weer present. De beste gids die je kunt treffen. Vriendelijk, humoristisch, deskundig en zeer goed in het spotten van wild.

Het weer werkte iets minder mee. Deze korte regentijd (November) was er uitzonderlijk veel neerslag. Gelukkig bijna alleen maar in de nacht, zodat we er tijdens de game drives (die deden we dagelijks van 8.00 tot 18.00) slechts een paar uur last van hebben gehad. Maar goed het verblijf in de “tenten” en lodges is ook (nog) vrolijker als het mooi weer is. Wij komen voor de game drives en die waren weer fantastisch.

We zagen Leeuwen op 27 verschillende plekken (89 Leeuwen in totaal), tweemaal in een boom, vaak met kleintjes, soms parend; Diverse malen luipaarden (met prooi in boom en ook uit boom springend) en cheetahs (waaronder een moeder met 6 cubs die een gazelle veroberden). Oneindig veel gnoes en zebra’s (ik schat 100.000 tussen Masai kopjes en Serenora). Olifanten, buffels, neushoorns (6 in Ngorongoro), heel veel hyena’s (ook parend, met prooi, met hele kleintjes), vossen (had ik nog nooit gezien in Afrika), en dan natuurlijk nog alle apen (blue monkeys in Lake Manyara), giraffes, gazelles, antilopes, jakhalzen, gieren, struisvogels, arenden, heel veel meer.

Er is veel moois te zien en beleven op onze aarde, maar Serengeti is toch nauwelijks te overtreffen.

Gerrit, Marian, Marco en Gerjo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gerrit, Marian, Marco en Gerjo,

Wat fijn dat jullie opnieuw terugkijken op een succesvolle safari met veel en bijzondere sightings en een hereniging met jullie eerdere gids Richard. Fijn dat jullie zo blij met hem zijn.

Bedankt voor de gemaakte complimenten.

Ik hoop dat jullie nog lang mogen nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Paul, Lisette, Lode en Wannes

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dag Paul, Wij zijn ondertussen thuis en genieten van de mooie herinneringen van onze reis. Maar wij willen U van harte bedanken voor het organiseren van deze reis. Alles was tot in de puntjes geregeld en ook de aanpassingen in ons reisschema hebt U zeer goed opgevangen. Wij hebben er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Big5 en de cheeta

Dag Paul,

Wij zijn ondertussen thuis en genieten van de mooie herinneringen van onze reis. Maar wij willen U van harte bedanken voor het organiseren van deze reis.
Alles was tot in de puntjes geregeld en ook de aanpassingen in ons reisschema hebt U zeer goed opgevangen.

Wij hebben er echt van genoten:
wij hebben de big five gezien en een prachtige cheetah die zijn prooi aan het opeten was. Verder ook crocodillen die een gnoe aan het verscheuren waren in de beroemde Mara rivier.
Om het met de woorden van onze gids te zeggen: you are lucky guys! En of wij gelukkig waren.

Wij hebben ondertussen een schadeclaim ingediend bij KLM. Afwachten wat dat wordt.

Paul, wij wensen u verder een gezond leven voor u en uw familie en succes met uw bedrijf. Doe zo verder.

Met reisvriendelijke groeten,

Paul, Lisette, Lode en Wannes

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Paul, Lisette, Lode en Wannes

Bedankt voor de mooie feedback en wat fijn dat jullie na een "toch wel" valse start wel hebben genoten van een mooie en geslaagde safari.

Vanzelfsprekend staan we meteen paraat wanneer jullie, door een mankement aan het vliegtuig de start van de safari niet kunnen halen. Fijn dat jullie tevreden zijn over de geboden aanpassingen welke we meteen hebben geregeld. Hierdoor hebben jullie zo min mogelijk gemist van de safari.
Dit natuurlijk met medewerking van onze lokale partner.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie lodge safari in Tanzania

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Sylviana, Richard, Lisa en Sam

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben genoten van onze Lodge Safari reis in Tanzania. We hebben enorm veel dieren gezien inclusief de big 5. Onze gids Richard was een topper. Hij reed heel veilig, wist overal de weg (zonder wegbewijzering), had veel geduld als wij ergens wilde blijven staan of onze dochter foto’s wilde...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: In Serengeti park en sommige lodges

Wij hebben genoten van onze Lodge Safari reis in Tanzania. We hebben enorm veel dieren gezien inclusief de big 5. Onze gids Richard was een topper. Hij reed heel veilig, wist overal de weg (zonder wegbewijzering), had veel geduld als wij ergens wilde blijven staan of onze dochter foto’s wilde maken en wist veel te vertellen over de dieren en de natuur. Hij wist op iedere vraag die wij hadden een antwoord te geven.

Wat wij het bijzonderst vonden was de migratie in het noorden van Serengeti. Heel indrukwekkend, zoveel Gnoes en zebra’s bij elkaar. We moesten er wel een tijd voor rijden, maar het was zeker de moeite waard. Het leek alsof wij in een aflevering van National Geographic waren beland.

De tenten waar wij verbleven waren erg luxe en enorm netjes. We hebben geen insect gezien. ‘s-Avonds zagen we een hyena bij de tent lopen en ‘s nachts hoorden we een leeuw, apen en hyena’s. Logisch dat we werden begeleid als we buiten de tent wilden als het donker was. ‘s morgens zagen wij gazelles voor onze tent.
Ook de lodges waar wij verbleven waren prachtig. Het eten gedurende de reis was heel goed. Voor alles is gezorgd tot lunchbox aan toe. Er was ook voldoende keuze voor vegetariers.

Wij kijken terug op een hele mooie, indrukwekkende, spannende en interessante reis. Voor een volgende keer zouden wij misschien de strandvakantie op Zanzibar overslaan en meer tijd nemen voor de safari. Zo kunnen wij meer genieten van de mooie accomodaties.

Sylviana, Richard, Lisa en Sam

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Sylviana, Richard, Lisa en Sam,

Bedankt voor de mooie evaluatie en het verslag. Wat fijn dat jullie hebben genoten van jullie lodge safari in Tanzania.

Het noorden van de Serengeti hebben we bewust in het reisschema opgenomen omdat in jullie reisperiode daar de kans het grootst is om de migratie daadwerkelijk te zien. Inderdaad levert dat wat meer kilometers op. Maar zoals jullie dat zelf zo mooi schrijven, levert het ook National Geographic momenten op.
Door in de Serengeti gebruik te maken de (mobile) tented camps, verblijf je inderdaad midden in de natuur met de mogelijkheid dat wilde dieren dicht bij of in het camp komen.

Ik hoop dat jullie nog lang na genieten van een hele mooie, indrukwekkende, spannende en interessante safari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Joop, Mariette, Julia Bella, Erik en Jasmijn

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Wij zijn heel erg tevreden over “onze” Tanzania-reis. Vooral de 9-daagse safari was een hoogtepunt. Het landschap en de wilde dieren van de Serengeti zullen we niet snel vergeten. Bijdrage daaraan heeft zeker ook de gids en chauffeur Richard geleverd; een zeer vriendelijke en deskundige gids. Ik had...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti park, tented camp in noord-serengeti (Kati-Kati Mara)

Beste Paul,

Wij zijn heel erg tevreden over “onze” Tanzania-reis. Vooral de 9-daagse safari was een hoogtepunt.
Het landschap en de wilde dieren van de Serengeti zullen we niet snel vergeten. Bijdrage daaraan heeft zeker ook de gids en chauffeur Richard geleverd; een zeer vriendelijke en deskundige gids.
Ik had het idee, dat ie, ondanks relatieve jonge leeftijd, behoorlijke ervaren was. Ook  meerdere overnachtingen op een plek (vooral in de tented camps) was waardevol, niet alleen omdat er dan ochtenden zijn dat je geen koffer hoeft in te pakken. Het schept rust, meer aandacht voor omgeving en staf wordt vertrouwelijker voor je.
Uiteraard was het 9 dagen lang vertoeven met zessen in een safari-jeep intensief, maar ook dat bleek zeer waardevol te zijn.

Het bezoek aan een Masaai-dorp was leuk maar ook niet meer dan dat; het is in dit soort situaties altijd lastig je niet te ergeren aan de, op zich begrijpelijke “verkoopdrang” van de  dorpelingen; het schooltje, gevuld met zingende kinderen was ook interessant, vooral omdat er alleen op de eerste rij schriftjes lagen, achterin niet meer ……

Zoals ik je al telefonisch vertelde, vonden wij de planning van 1 dag iets te lang. Vanaf Ngorongoro Farmhouse naar Kati-Kati camp in het noorden bij de Mara rivier. We kwamen langs de kraterrand waar we zijn doorgereden omdat het nog in de wolken lag, anders waren we nog later aangekomen; het bezoek aan het  Masaai-dorp zou ik daarom op een andere dag gepland hebben. Het was optioneel, maar wij wisten toen niet dat het een lange dag zou worden.
Hoe het dan zou moeten, weet ik ook niet goed; minder game drive onderweg misschien, ook lastig omdat het pas de 2e dag was en we natuurlijk alles wilde zien. Het noorden van de Serengeti met het Kati-Kati camp bij de Mara rivier hadden we desondanks absoluut niet willen missen.

Lake Manyara, onze eerste dag was ook prachtig; we zien dan voor het eerst wild en dat maakt natuurlijk indruk. Ik vraag mij af of je je tot 2 parken zou kunnen beperken; als ik iemand een advies zou moeten geven, zou ik zeggen doe 6 dagen Serengeti (Noord en centraal), een dag Ngorongokrater en dan nog een park, Lake Manyara of Tarangire; toch ben ik blij dat ik zowel het Lake heb gezien als de Baobab bomen.

De stranden van Zanzibar zijn prachtig en maakten vooral indruk op de jongelui;   4 dagen was precies goed.  Accommodatie Villa Kiva geweldig (vriendelijke staf en kleinschalig).
Voor ons waren alle accommodaties behoorlijk luxe; we hebben er enorm van genoten maar doen het meestal met een ster minder. Overigens , bij  alle accommodaties zeer vriendelijke staf, mooie ligging en niet  te massaal.

Dat het echte Afrika zich achter het hek van de  lodge of het hotel bevindt, daar  waren wij ons van bewust en hebben dat maar zo gelaten…….
Wel hebben we onderweg onze ogen uitgekeken op het kleurrijke en volstrekt andere leven van Afrika dat zich hoofdzakelijk langs de weg lijkt af te spelen.

Kortom een onvergetelijke vakantie! Dank voor jouw bijdrage!

Joop, Mariette, Julia Bella, Erik en Jasmijn

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Joop, Mariette, Julia Bella, Erik en Jasmijn,

Bedankt voor de mooie evaluatie en het verslag. Wat fijn dat jullie terugkijken op een onvergetelijke vakantie in Tanzania.

Wat betreft die lange dag, denk ik dat het inderdaad verstandiger was geweest om het optionele bezoek aan de Masai stam op een andere dag te doen dan tijdens een toch al langere (maar noodzakelijke) reisdag. Een game drive in de middag naar de accommodatie in het noorden moet dan ook haalbaar blijven. Dat is inderdaad ook waarvoor je naar de Serengeti gaat.
Met wat tegenslag in de vorm van een lekke band of vast komen te zitten, komt de druk er alles bij elkaar dan inderdaad wel op te zitten. Ik had liever gezien dat de gids (waar jullie terecht heel tevreden over zijn) hier toch een andere keuze had gemaakt of jullie anders had geadviseerd.
In deze periode sturen we reizigers graag naar het noorden van de Serengeti vanwege de migratie. Toch doen we dit graag in deze volgorde omdat anders bij het verlaten van de Serengeti de game drive in de Ngorongoro Crater te veel onder druk komt te staan wanneer men nog uit het noorden van de Serengeti moet komen. De laatste nacht of nachten gebruiken we dan liever een accommodatie in Centraal Serengeti om die dag de transfer korter te maken. Wat dat betreft heeft deze planning wel een reden.
Ik vind het dan ook fijn om te weten en zal hierover overleg hebben met de lokale partner om een bezoek aan de Masai niet op te nemen op de dag naar de Serengeti toe in de periode dat het noorden van de Serengeti in het programma zit.

Ik wens jullie nog erg veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Gerrit, Marian, Thomas en Catharina 

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Wij boekten de aangepaste lodge safari “Tanzania Leisure the north”. Helaas iets aangepast, want ik had net te weinig tijd voor het hele programma. Daarom is er 1 dag Tarangire afgevallen. Het overleg hoe de reis er precies uit moest zien ging voorspoedig. Ik had wat vragen over...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Vele. Serengeti het meest. Maar de black mamba had ik ook nog nooit gezien (nu in Tarangire)

Beste Paul,

Wij boekten de aangepaste lodge safari “Tanzania Leisure the north”. Helaas iets aangepast, want ik had net te weinig tijd voor het hele programma. Daarom is er 1 dag Tarangire afgevallen. Het overleg hoe de reis er precies uit moest zien ging voorspoedig.

Ik had wat vragen over specifieke lodges, maar je keuzes bleken prima. Bij aankomst werden we op Kilimanjaro airport begroet door onze gids Richard. Die bleek fantastisch. Hij was altijd vrolijk en vriendelijk en bijzonder goed in het spotten van dieren. Ook wist hij vaak wat er zou gaan gebeuren. Zagen we bijv. een luipaard lopen dan kon hij voorspellen in welke boom hij zou gaan klimmen, zodanig dat wij als eerste op de beste plek bij die boom stonden.

Ik had om een grote Landcruiser gevraagd. We waren maar met vier personen, maar ik heb graag veel ruimte. En inderdaad een 7 persoons landcruiser stond gereed. De game drives waren fantastisch. Het was voor ons bepaald niet de eerste keer (ook niet de eerste keer in Tanzania), maar dit was wel uitzonderlijk goed.

In totaal 75 leeuwen (ook met cubs en met prooi, in bomen zittend en in en uit bomen klimmend). 10 cheetah (met jongen en prooi), 5 luipaarden (met cub dragend, in en uit bomen klimmend), Vele hyena’s (die er met het kadaver van de cheetah vandoor gingen en elders ook druk met karkassen in de weer waren. Een 2 meter lange black mamba (uit de boom komend, drinkend uit een plas) en een python boven onze pick-nick tafel. En onwaarschijnlijk veel meer (waaronder zeker meer dan 100.000 gnoes en zebra’s, neushoorns in Ngorongoro).

Absoluut fantastisch. We hebben iedere dag ten volle benut. Nooit voor de lunch terug naar de lodge/tent gegaan. In 8 dagen (inclusief de dag van vertrek) in total ruim 60 uur in wildparken rond gereden (excl. de tijd voor pick-nick en banden wisselen).

Richard maakte lange dagen, maar wilde ook alleen maar meer. Ook de lodges/tenten waren prima. Vooral het Serengeti View camp (noord Serengeti) en Kati Kati (midden Serengeti) waren een mooie ervaring vanwege het gebrul van de leeuwen in de avond en de hyena die vlak naast ons kwam liggen toen we aan een biertje zaten.

Het Burunge Tented Camp mag vanwege de prachtige ligging eigenlijk ook niet onvermeld blijven. Ik was nog nooit in de (korte) regentijd op safari geweest en maakte me wat zorgen of dat toch niet te nadelig zou zijn. Dat viel erg mee. Er was wel eens een bui, maar steeds van korte duur.

Groot voordeel is da t het niet druk is in deze tijd van het jaar. Alleen in Ngorongoro deed het weer iets afbreuk aan de ervaring, maar toen ik daar een keer in Augustus was, was er ondanks de “droge tijd” ook langdurig motregen. Dus dat zegt ook niet alles. Kortom een top vakantie. Veel dank voor de zeer goede organisatie!

Groet Gerrit, Marian, Thomas en Catharina 

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gerrit, Marian, Thomas en Catharina,

Bedankt voor de erg mooie feedback op jullie safari in Noord Tanzania. Wat hebben jullie inderdaad veel bijzondere dingen gezien. Er wordt inderdaad niet op een uurtje gekeken voor wat betreft de game drives en waar het kan is het ook mogelijk om een hele dag op pad te gaan. De tijd die je dan creëert zal zeker bijdragen aan de bijzondere ontmoetingen met dieren.

Fijn dat jullie de door ons gekozen accommodaties ook zijn bevallen. Zoals tijdens het boekingsproces aangegeven, gaan we liever uit van eigen ervaring dan van wat Tripadvisor aangeeft in vergelijking met andere accommodaties.

Ik hoop dat jullie nog lang terugdenken aan deze top vakantie. De waardering “uitzonderlijk goed” van ervaren Afrika reizigers, is een waardering waar we natuurlijk erg trots op zijn.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zuid-Tanzania lodge safari, Kioa en Ties

Overall cijfer voor deze safari: 9
Een schitterende exclusieve reis. De ruige en ongerepte natuur van Ruaha vonden wij beide fantastisch. Het uitzicht, de vele dieren en de persoonlijke game drives met de persoonlijke gids waren schitterend. Op alle drie de locaties was het eten buitengewoon goed en de mensen bijzonder vriendelijk. Kortom een topreis en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De ruige en ongerepte natuur

Een schitterende exclusieve reis. De ruige en ongerepte natuur van Ruaha vonden wij beide fantastisch. Het uitzicht, de vele dieren en de persoonlijke game drives met de persoonlijke gids waren schitterend.

Op alle drie de locaties was het eten buitengewoon goed en de mensen bijzonder vriendelijk. Kortom een topreis en echte aanrader!

Kioa en Ties Wijnsma

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Kioa en Ties,

Bedankt voor het invullen van de evaluatie en wat fijn dat jullie zo tevreden zijn. De door jullie bezochte camps in Zuid-Tanzania behoren inderdaad tot de beste. Zowel qua accommodatie, eten, service als ook in de uitvoering van de activiteiten.

Ik hoop dat jullie nog lang genieten en bedankt voor de mooie waardering.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Tanzania, Wilma en Machiel

Overall cijfer voor deze safari: 9
Geweldige reis en safari, we hebben alles gezien. Onze gids Isaac was geweldig, eyes like an eagle, zorgzaam, reed ook gelukkig voorzichtig en veilig wat je van de meeste andere Tanzanianen niet kunt zeggen. Prachtige natuur en wildlife. De lodges zijn van hoge kwaliteit, allemaal vriendelijke mensen en goed eten....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: serengeti, ngorongoro, de stammen, de rustpunten

Geweldige reis en safari, we hebben alles gezien. Onze gids Isaac was geweldig, eyes like an eagle, zorgzaam, reed ook gelukkig voorzichtig en veilig wat je van de meeste andere Tanzanianen niet kunt zeggen.
Prachtige natuur en wildlife. De lodges zijn van hoge kwaliteit, allemaal vriendelijke mensen en goed eten.
Het bezoek aan de stammen is ook zeer de moeite waard, de jacht met de Hadzabe vergeet je niet gauw….

Hierbij nog een foto die misschien leuk is om voor je website te gebruiken.
Let op hoe jullie logo overgaat en de rij wildebeesten….

Wilma en Machiel

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Wilma en Machiel,

Bedankt voor het invullen van de evaluatie en wat fijn dat jullie zo tevreden zijn. Ook bedankt voor de leuke foto.

Ik hoop dat jullie nog lang genieten en bedankt voor de mooie waardering.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Tanzania, Wilma en Machiel

Evaluatie Tanzania lodge safari, Gerry en Wim

Overall cijfer voor deze safari: 10
Goedemiddag Paul, We willen je even laten weten, dat we een FAN-TAS-TISCHE reis hebben gehad. We zijn vanaf 16 februari t/m 26 februari in Tanzania geweest. We hebben zo veel indrukken opgedaan dat we nog wel dagen nodig hebben omdat te laten landen. Onze chauffeur/gids Isaac was geweldig en heeft...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti Kati Kati Camp

Goedemiddag Paul,

We willen je even laten weten, dat we een FAN-TAS-TISCHE reis hebben gehad.
We zijn vanaf 16 februari t/m 26 februari in Tanzania geweest.
We hebben zo veel indrukken opgedaan dat we nog wel dagen nodig hebben omdat te laten landen.
Onze chauffeur/gids Isaac was geweldig en heeft ogen als een arend!!
Wij vonden het Serengeti Kati Kati Camp het geweldigst.
‘s Nachts was het een druk komen en gaan van gnoes, zebra’s , hyena’s, olifanten en niet te vergeten,
leeuwen. Werkelijk fantastisch.
Alle locaties/onderkomens waren perfect, het was iedere keer weer een verrassing.
Het is tot nu toe onze mooiste reis geweest.
Dat wilden we toch even laten weten.

Hartelijk groeten van Wim en Gerry

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gerry en Wim,

Bedankt voor deze leuke en zeer positieve reactie. We zijn natuurlijk heel erg blij dat we hebben mogen bijdragen aan, tot nu toe, jullie mooiste reis.
Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze lodge safari door Tanzania.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zuid-Tanzania,

Overall cijfer voor deze safari: 9
Deze safari in accomodaties van Selous Safari Company was voor ons zeer indrukwekkend. Na onze safari door het noorden van Tanzania 3 jaar geleden ook met Going Africa Safaris was dit een andere ervaring. Prachtige rustgevend accommodaties op afgelegen schitterende locaties. De service laat echt niets te wensen over en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Wilde honden Selous/Schildpadjes loslaten bij Ras Kutani

Deze safari in accomodaties van Selous Safari Company was voor ons zeer indrukwekkend. Na onze safari door het noorden van Tanzania 3 jaar geleden ook met Going Africa Safaris was dit een andere ervaring. Prachtige rustgevend accommodaties op afgelegen schitterende locaties.

De service laat echt niets te wensen over en is zeer persoonlijk gericht. Het eten was overal geweldig verzorgd. Het wild is weliswaar wat moeilijker te vinden dan bij voorbeeld in de Serengeti maar zeker voldoende aanwezig en in totaal andere verhoudingen dan in het Noorden.

Kortom een perfect georganiseerde reis, die alweer veel te snel voorbij was.

Met dank aan Going Africa Safaris/Paul Janssen voor de organisatie en de voorpret door alvast zelfgemaakte foto’s door te sturen. Een absolute aanrader deze reis.

Annerie en Willem.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Annerie en Willem,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie terugkijken op een unieke belevenis met indrukwekkende en rustgevende accommodaties die schitterend liggen op afgelegen plekken.

De parken in Zuid-Tanzania zijn qua dieren en landschap inderdaad heel anders dan de parken in het noorden van Tanzania. De parken in het zuiden van Tanzania worden dan ook meer bezocht door mensen die al vaker in Afrika zijn geweest.

Fijn dat jullie de safari als perfect georganiseerd hebben ervaren. Jaloersmakend is natuurlijk het meemaken van het vrijlaten van de jonge schildpadjes.

Ik ben jullie toevallig inderdaad voorafgegaan om de betreffende accommodaties te bezoeken en te ervaren. Het zijn beslist de betere accommodaties en inderdaad raden ook wij deze graag aan.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Tineke en Ellie

Overall cijfer voor deze safari: 9
Deze reis was voor ons vol highlights. De schitterende migratie van duizende gnoes en zebra’s. We zaten er middenin. Het schouwspel van zes leeuwen die in een hinderlaag lagen maar uiteindelijk door 12 sterke buffels werden verjaagd. De koning der dieren liep met de staart tussen de poten weg. Twaalf...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Zeer indrukwekkende migratie. We zaten er middenin.

Deze reis was voor ons vol highlights. De schitterende migratie van duizende gnoes en zebra’s. We zaten er middenin. Het schouwspel van zes leeuwen die in een hinderlaag lagen maar uiteindelijk door 12 sterke buffels werden verjaagd. De koning der dieren liep met de staart tussen de poten weg. Twaalf leeuwen in een boom! Ik heb zeer bijzondere foto’s van vogels kunnen maken. En dan vanuit je bed de zonsopgang kunnen zien. Wat een schouwspel.
Verder ook een groep uitgemergelde leeuwen gezien met twee kleinere die bijna dood waren van de honger. Dat stemt droevig maar dat is ook de natuur.
Voor het eerst een grote grijze mongoeste gezien. Vosjes naast de auto en ca 120 vogels gespot. En natuurljk nog veel meer diersoorten gezien. Ook de big five.

Prima onderkomens en eten. Wat wil een mens nog meer……….ja nog een keer een safari boeken.

Tineke en Ellie

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tineke en Ellie,

Bedankt voor de mooie evaluatie en de feedback. Zeker niet de eerste safari via Going Africa Safaris en na eerdere mooie feedback opnieuw een prachtige terugkoppeling. Zo te lezen hebben jullie inderdaad weer mooie en bijzondere dingen gezien. De opsomming zal vast nog niet compleet zijn. Het was me weer een genoegen om de safari voor jullie samen te stellen. Veel succes bij het uitzoeken van de foto's. Waren het er niet 3600? ;-)

Veel plezier bij de voorbereidingen voor het volgende Afrika avontuur. Ondertussen denk ik nog na over een eventuele volgende bestemming.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin