Vijf-rivieren safari Botswana 

Aantrekkelijk geprijsde combinatiemogelijkheden in Botswana
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Vijf-rivieren safari aanbieding Botswana

Vijf-rivieren safari aanbieding Botswana.

De beste ideeën zijn vaak de eenvoudigste. De vijf-rivieren safari is daar een voorbeeld van. Het regenseizoen (lokale zomer) in Botswana is een tijd van overvloed. De zoogdieren zijn goed gevoed en gezond, en voor veel soorten is het tijd om hun jongen te baren. De anders droge bush imponeert met een weelderig groen en is bezaaid met een schat aan bloemen. Zelfs het Afrikaanse vogelleven is nu ontwaakt met ook de komst van de migranten uit Europa. Voor safariliefhebbers en enthousiaste fotografen zullen de unieke Afrikaanse ervaringen en speciale fotomomenten Botswana tot een onvergetelijke bestemming maken.

Onze “Vijf-rivieren safari” special biedt u de mogelijkheid om verschillende hoogwaardige (4-sterren) camps te combineren voor een sensationele overnachtingsprijs in elk van deze camps! Een prijs die gemiddeld 50% tot 60% lager ligt dan in het hoogseizoen (2021 hoogseizoen prijzen  variëren van $ 1.420,00 tot $ 1.636,00 (Kwara) p.p per nacht waar onze prijzen varieren van $ 450,00 tot $ 565,00 (Kwara) p.p. per nacht voor deze fraaie  aanbieding.

De camps bevinden zich langs de vijf belangrijkste rivieren van de regio – vandaar de naam – en bevinden zich elk in de mooiste gebieden, veelal concessiegebieden voor observatie van dieren in het wild. De voordelen van een concessiegebied zijn dat u een groot gebied met maar weinig anderen hoeft te delen en dat u er ook off-road mag rijden, night game drives mag maken en ook mag wandelen. Op slechts enkele voorwaarden na, mag u elke combinatie van camps samenstellen. We adviseren u hier graag bij, want we hebben zo onze eigen voorkeuren gebaseerd op onze ervaringen en kennis.

Tip: U zult begrijpen dat deze fraaie Vijf-rivieren safari aanbieding erg populair is. Vroeg boeken is noodzakelijk. Voor de huidige prijs verwijzen we u naar onze website of neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We werken graag een maatwerkvoorstel voor u uit.

Voorwaarden Vijf-rivieren safari aanbieding.

Om voor deze fraaie Vijf-rivieren safari aanbieding in aanmerking te komen, hoeft u slecht aan de onderstaande voorwaarden te voldoen.

 • U verblijft minimaal 3 nachten in één camp, of
 • U verblijft minimaal 4 nachten in twee of meer camps.
 • De transfers (niet inbegrepen in de prijs) vinden alleen plaats met Moremi Air tegen een speciaal “vijf rivieren safari” tarief.
 • Bij het opnenem van Kwara Camp verblijft u in ieder geval 3 nachten in Kwara en in totaal minimaal 6 nachten in uw reisschema. (excl. The Elephant Camp)
 • U verblijft minimaal 4 nachten in twee of meer camps.
 • Voor de eerste twee alleenreizenden per camp is geen eenpersoonstoeslag (van $ 250,00) van toepassing.

Boek deze Vijf-rivieren safari aanbieding bij Going Africa Safaris.

Going Africa Safaris geeft terug.

Travel for impact
Travel for Impact

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze vijf-rivieren safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatums Vijf-rivieren safari

Deze Vijf-rivieren safari aanbieding kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen tijdens de periode 15 november tot en met 31 maart van elke jaar zolang aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan.

Prijs per persoon

Voor deze Vijf-rivieren safaris aanbieding gelden de volgende periodes.

15-11-2021 t/m 31-03-2022
$ 450,00 p.p.p.n (adviesprijs $ 495,00)
(Kwara = $ 565,00 p.p.p.n.)

$ 95,00 p.p.p.n. toeslag van 20-12 tot 04-01 in de Kwando accommodaties.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Vijf-rivieren safari 

 • Alle maaltijden
 • Alle activiteiten zoals omschreven in de reisbeschrijving en onder begeleiding van professionele gidsen.
 • SGR garantie
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Vijf-rivieren safari 

 • Internationale vluchten
 • Alle transfers per auto en/of Cesna vliegtuigje (Moremi Air).
 • Aanvullende activiteiten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Annulering- en/of reisverzekering (waaronder bagage/ziektekosten)
 • Premium geïmporteerde wijnen, champagnes, spirits en likeuren waar de drankjes inclusief zijn.

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Deelnemende aanbieders en kampen en lodges.

Welke gebieden kunt u met deze Vijf-rivieren safari bezoeken?

Met deze mogelijkheden aan combinaties kunt u diverse landen en gebieden in één safari opnemen.

Botswana
Central Kalahari Game Res erve (Tau Pan Camp)
Linyanti Consessie (Kwando Lebala Camp en Kwando Lagoon Camp)
Okavango Delta (Splash Camp en Kwara Camp)
Nxai Pan NP (Nxai Pan)
Pom Pom Camp (Okavango Delta)

Zimbabwe
Victoria Watervallen (The Elephant Camp)

Splash Camp (Kwando)
Splash Camp is het nieuwe camp van Kwando safaris en ligt in het hart van de Okavango Delta in een privé concessie. Splash Camp biedt een zeer ontspannen, vriendelijke en authentieke sfeer. Splash Camp beschikt over 12 kamers welke zich rond een zogenaamde “pan” bevinden en zijn elk voorzien van een privé terras. Dieren worden het hele jaar door aangetrokken tot de directe omgeving van de lodge.

Elke kamer van Splash Camp heeft bovendien een eigen veranda met ligstoelen. Een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht. Wilde honden worden hier vaak gezien. De eigen concessie biedt u de garantie dat u met alleen de andere gasten van het camp de gehele concessie hoeft te delen en waar u ook off-road mag rijden.
Activiteiten: (night)game drives, wandelsafari’s, Mokoro, bootsafari’s, vissen.

Kwara Camp (Kwando)
Kwara Camp ligt aan de rand van permanente waterstromen binnen een eigen consessie bij de wereldberoemde Okavango Delta en op de grens met Moremi GR in Botswana.
Door deze gunstige locatie van Kwara Camp kan er het hele jaar door een grote diversiteit aan activiteiten aangeboden worden. Daarbij kunt u denken aan bootcruises, mokorotrips, wandelsafari’s en game drives.

Dat Kwara Camp in een eigen consessie gebied ligt heeft enorme voordelen. Als enige heeft u samen met de andere bezoekers toegang tot het hele gebied. Verder mogen de game drives ook in de avond en nacht gemaakt worden en mag er off-road gereden worden. Een bezoek aan dit fraaie camp heeft dus veel voordelen ten opzichte van een bezoek aan een lodge of tented camp in een nationaal park. Maar dat zijn niet de enige voordelen.

Lagoon Camp (Kwando)
Lagoon camp bestaat uit 8 ruim ontworpen tenten, die uitkijken over een privélagune die gevormd wordt door de altijd veranderende Kwando rivier. Iedere tent heeft zijn eigen grote slaapgedeelte met eigen en-suite badkamer. Elke badkamer heeft twee wastafels die rusten op Mukwa houten steunen en heschikt over een normaal spoel- toilet.

De ruime rietdouches buiten uw tent geven u het echte Kwando- en Afrika gevoel De eigen concessie biedt u de garantie dat u met alleen de andere gasten van het camp de gehele concessie hoeft te delen en waar u ook off-road mag rijden.
Activiteiten: (night)game drives, wandelsafari’s, bootsafari’s, vissen.

Lebala Camp (Kwando)
Verscholen in het zuidelijke gedeelte van de enorme Kwando wildernis ligt Lebala Camp. Lebala Camp bestaat uit een 8 luxe tentenkamp, waarbij alle tenten op teakdek verhogingen staan. Elke tent bestaat uit een ruime badkamer, inclusief een badkuip in Victoriaanse stijl en dubbele wasbakken, met riet beklede douches buiten en een zij-ingang om uw privacy te waarborgen. De eigen concessie biedt u de garantie dat u met alleen de andere gasten van het camp de gehele concessie hoeft te delen en waar u ook off-road mag rijden. Activiteiten: (night)game drives, wandelsafari’s.

Nxai PanCamp (Kwando)
Nxai Pan Camp ligt in het gelijknamige Nxai Pan National Park. Tussen de bomen verscholen ligt Nxai Pan Camp in een rustig deel van het park nabij een waterhole. Het camp bestaat uit 8 ruime chalets met en-suite faciliteiten. Elektriciteit in het camp wordt door zonnepanelen verkregen. Een eetkamer, loungehoek en een ruim terras vormen het hoofdgebouw met uitzicht op de waterhole waar regelmatig reusachtige lichtgrijs gekleurde olifanten hun dorst komen lessen. Verder is er een zwembad, bibliotheek en souvenirwinkel.
Activiteiten: game drives, natuurwandeling, star gazing

Pom Pom Camp (Kwando)
Pom Pom Camp ligt in het hart van de Okavango Delta in een privé concessie ten westen van Moremi Game Reserve. Pom Pom Camp is gebouwd in de klassieke safari stijl en is prachtig gelegen aan een lagune bedekt met waterlelies. Pom Pom Camp is een traditioneel en elegant camp en ligt prettig in de schaduw van enkele bomen en is met 9 luxe Meru safaritenten (waarvan één familie tent) kleinschalig te noemen.

De eigen concessie biedt u de garantie dat u met alleen de andere gasten van het camp de gehele concessie hoeft te delen en waar u ook off-road mag rijden.
Activiteiten: (night)game drives, mokoro, bootsafari’s, vissen.

Tau Pan Camp (Kwando)
Diep in Central Kalahari Game Reserve (CKGR) ligt Tau Pan Camp met uitzicht over het mooie Tau Pan. Tau (= leeuw) Pan is een van de mooiste pannen van CKGR. Tau Pan wordt regelmatig door dieren bezocht die het struikgewas van CKGR ontvluchten. Vlak voor de lodge is een waterhole waar leeuwen regelmatig hun dorst komen lessen. In CKGR leven veel verschillende dieren. Sommige daarvan zoals de Oryx en springbok leven niet in het noorden van Botswana.

In de jaren dat we CKGR bezochten, hebben we de black-maned Kalahari leeuwen, cheeta’s, luipaarden, bruine hyena en de wilde honden gezien. Dus alle roofdieren leven er. Tau Pan Camp bestaat uit 8 ruime en prachtige kamers met veranda en en-suite faciliteiten (buitendouche). Het hoofdgebouw bezit een zeer ruime veranda met een spectaculair uitzicht. Verder beschikt het hoofdgebouw over een eetkamer, lounge, zwembad, bibliotheek en een souvenirwinkeltje.
Activiteiten: game drives, natuurwandeling, star gazing , Bushman experience.

The Elephant Camp (Victoria Falls, Zimbabwe)
The Elephant Camp ligt op een kleine privé concessie welke aan de ene kant grenst aan de Masuwe rivier en aan de andere kant aan de Zambezi kloof. Vanuit The Elephant Camp heeft u een fraai uitzicht over de bush en de op de adembenemende spray van de Victoria Watervallen. De spectaculaire kloof waar de Zambezi rivier zich met een weg doorheen baant scheidt Zimbabwe van Zambia.

Boek deze fraaie Vijf-rivieren safari aanbieding bij Going Africa Safaris.

Routekaart Vijf-rivieren safari 

Gelet op de mogelijkheid om deze vijf-rivieren safari aanbieding zelf samen te stellen, is er geen kaart beschikbaar. Deze ontvangt u wel bij uw maatwerk voorstel.

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige relevante informatie

Vertrek
Deze vijf rivieren safari aanbieding kan alleen in de periode 15 november t/m 31 maart gemaakt worden.

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis. Op de safari is geen eenpersoonstoeslag van toepassing.

Transfers tussen kampen
De prijzen voor deze transfervluchten zijn op aanvraag.

De volgende unieke transfers zijn gratis gedurende de periode 15-11 tot 01-04.
Lagoon naar Lebala per game drive of vice versa

Er zijn wel wat voorwaarden verbonden aan deze Vijf-rivieren safari
Om voor deze fraaie aanbieding in aanmerking te komen, hoeft u slecht aan de onderstaande voorwaarden te voldoen.

 • U verblijft minimaal 3 nachten in één camp, of
 • U verblijft minimaal 4 nachten in twee of meer camps.
 • De transfers (niet inbegrepen in de prijs) vinden alleen plaats met Moremi Air tegen een speciaal “vijf rivieren safari” tarief.
 • Bij het opnenem van Kwara Camp verblijft u in ieder geval 3 nachten in Kwara en in totaal minimaal 6 nachten in uw reisschema. (excl. The Elephant Camp)
 • U verblijft minimaal 4 nachten in twee of meer camps.
 • Voor de eerste twee alleenreizenden per camp is geen eenpersoonstoeslag (van $ 250,00) van toepassing.

Visum en Paspoort

Voor Botswana heeft u geen visum nodig. U moet in het bezit zijn van een paspoort dat minimaal nog 2 lege, naast elkaar gelegen pagina’s bevat en dat tot 6 maanden na terugkomst in Nederland nog geldig is. Voor uw eventuele uitstap naar Zimbabwe heeft u wel een visum nodig en gelden de zelfde eisen v.w.b. het paspoort. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De heen- en terugvlucht naar Johannesburg en de doorvluchten naar Maun, Kasane en/of Victoria Falls zijn niet bij de prijs inbegrepen. Geadviseerd wordt om op de heenweg voor een dagvlucht te kiezen en in Johannesburg te kiezen voor een overnachting dicht bij het vliegveld. De vluchten richting Maun, Kasane of Victoria Falls hebben meestal niet een ruime aansluiting waardoor de kans op achterblijven van bagage reëel is.

Heeft de nachtvlucht naar Johannesburg een redelijke vertraging, dan is de kans om de aansluitende vlucht te missen erg groot. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen. Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.
Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie lodge safari Botswana, Familie Nijnatten

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, We zijn al weer een paar weekjes terug van onze lodge safari in Botswana. In goed overleg en op advies van jou hebben we een fanatische trip langs diverse kampen van Kwando gemaakt. Voor mij inmiddels bekent terrein maar voor mijn vrouw die na alle foto’s, films en verhalen...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Wild dog pup, de wild dogs, cheeta's en heel het avontuur!

Beste Paul,

We zijn al weer een paar weekjes terug van onze lodge safari in Botswana. In goed overleg en op advies van jou hebben we een fanatische trip langs diverse kampen van Kwando gemaakt. Voor mij inmiddels bekent terrein maar voor mijn vrouw die na alle foto’s, films en verhalen het Afrika avontuur ook wel eens mee wilde maken is het zeker een betoverende reis geweest.

Het Intercontinetal Hotel in Johannesburg was top!. Super mooie kamers met goede bedden, heerlijk ontbijt en een prima service. De volgende ochtend brachten ze ons zelfs met tassen en al bij de incheckbalie van Airlink.

Ons eerste kamp was het Kwando Lebala kamp. Kleinschalig, authentiek een van mijn favorieten. De sfeer en uitstraling van het kamp, echt Afrika. Het personeel is buitengewoon vriendelijk en hulpvaardig. De tenten mooi, schoon en sfeervol. Het eten was top en de sightings weer ouderwets Lebala. Veel specimen of predators hoe je het noemen wil. Dagelijks kwamen we de troep van 19 leeuwen tegen en veel grazers en vogels. Ook wisten we na lang zoeken de dogs te vinden. Een prima start van de trip dus.

Kamp nummer twee (mijn favoriete kamp) Kwando Lagoon camp. Na het binnenlopen van de lodge en het zien van onze tent (de familietent) ook de favoriet van mijn vrouw. Mijn vrouw was er echt even stil van. Het uitzicht de aanwezige dieren van het Lagoon, de uitstraling, inrichting en ligging van het kamp zijn betoverend. Qua wild zijn wij ook hier met onze neus in de boter gevallen met als topper de pup van de wild dogs.

Heel ongebruikelijk in deze tijd van het jaar maar als de wild dogs je favoriet zijn een droom die uitkomt. Ook hebben we hier leeuwen en de twee cheetabroers gezien. Uiteraard ook de nodige grazers en vogels met als bonus twee aardwolven. Met pijn in ons hart hebben we afscheid genomen van Lagoon en zijn na drie nachten door gevolgen naar ons laatste kamp van deze trip Splash.

Kwando Splash Camp is een relatief nieuw kamp van Kwando en ook iets groter dan Lebala en Lagoon. En ondanks dat er maar een paar tentjes meer staan doet het toch wat drukker aan. Uiteraard wel met de Kwando service en ervaring. Het kamp en de tenten zijn moderner ingericht en gebouwd. Ik miste hier wel een beetje het authentieke Afrika gevoel. Maar des al niet te min een mooi kamp en aanrader om te bezoeken.

De concessie is zo groot dat eenmaal in het veld de iets drukkere bezetting in het niet valt. Het landschap is hier heel anders dan Lagoon en Lebala met veel meer grote open vlaktes. Het wild is hier rijkelijk aanwezig, heel veel grazer zoals buffels olifanten, impala’s en zebra’s. Ook de predators zijn goed vertegenwoordigd. We hebben hier dagelijks de cheeta gezien maar ook leeuwen en de dogs. Een pack van 25 stuks super! Ook de vogelaar kan hier zien hart ophalen we hebben heel veel soorten gezien.

Kortom een zeer geslaagde reis met goede lodges en zeer veel wild. Ik ben bang dat het Afrika virus ook bij mijn vrouw is toeslagen. In ieder geval voor deze reis onze hartelijke dank . Alles was tot in puntje geregeld en verzorgd. Een fijne contact, goede voorstellen en bij vragen een snel en houtsnijdend antwoord ook buiten de gezette tijden. Service waarvan andere aanbieders nog wel wat van kunnen leren. Ook de extra verzoeken m.b.t. mijn beperking zijn weer top opgepakt en geregeld. Nee Paul, hulde en nogmaals onze dank!

Je gaat weer van ons horen!

Groeten,

Patrick en Sonja

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie Nijnatten,

Bedankt voor deze mooie en uitgebreid evaluatie. Wat fijn dat jullie tevreden terug kijken op jullie safari en de Kwando camps waar jullie verbleven.

Dat het virus nu bij beiden heeft toegeslagen is een mooi compliment. Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten.

Ook genieten van een Kwando lodge Safari, neem vrijblijvend contact op.

 

Evaluatie Botswana lodge safari, Miranda en Frederik

Overall cijfer voor deze safari: 10
Dear Paul, First off all we would like to thank you for this amazing trip that you organized for us. It was absolutely fantastic. Our trip to Victoria Falls and our fly-in safari to Botswana were brilliant. Due to the fantastic organization by Going Africa Safaris and local agents we...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Very diverse set of lodges and nature regions / landscapes. Compentency of guides and the wildlife sightings.

Dear Paul,

First off all we would like to thank you for this amazing trip that you organized for us.
It was absolutely fantastic.

Our trip to Victoria Falls and our fly-in safari to Botswana were brilliant. Due to the fantastic organization by Going Africa Safaris and local agents we were able to fully enjoy the wonderful nature offered by these destinations. The wildlife we got to observe in Botswana is both stunning and addictive. We absolutely want to go back.

Some additions:
The overall itinerary was perfect.
It was perfect to end at Setari. This was the first lodge where we actually were able to relax and enjoy the great comfort
Overall we saw a lot of animals in each of the destinations. Especially Savuti had a lot to offer (especially lions and leopard in the tree -> see attached 😉)
It was great that an local agent welcomed us at Maun Airport and helped us with the check-in

The stay at Setari indeed was very special. We had the lodge for ourselves and felt like home.
As you can tell from the pictures. Frederik organized a special candle light dinner with the help from the managers and the rest of the staff. Truly magical. 😊

Best regards and many thanks again for a wonderful trip

Miranda and Frederik
Zwitserland

Reactie van Going Africa Safaris:

Evaluatie lodge safari Botswana Miranda en Frank (Zwitserland)

Dear Miranda and Frederik,

Thank you for the feedback and I’m very happy you both look back on a great safari.

Miranda, for me it was so special to organize a safari for you. Not in the first place I was aware Frederik would organize an engagement. But secondly, after a (Agents) FAM trip in Botswana in 2013 together with you, getting an email from you telling me you remembered me being the one who should organize your special Botswana safari, made me very proud and humble. Thank you for the compliments and grant me to organize this special safari.

I hope you remember this trip for a long long time. If you both ever come to Holland, please let me know. You are invited.

Warm regards

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Berna, Freek, Corella, Freek.

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul Bushman Plains Camp Een basic camp, vier tenten, we waren met z’n vieren en dit voor 5 nachten, hoe meer privé wil je hebben? Sinds enkele weken is er een manager, zodat de eigenaar Dicks en guide Diesel zich echt bezig kunnen houden met guiding. Ook is er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De verrassing om bij Lagoon/Lebala gids Balemetse te regelen

Hallo Paul

Bushman Plains Camp
Een basic camp, vier tenten, we waren met z’n vieren en dit voor 5 nachten, hoe meer privé wil je hebben? Sinds enkele weken is er een manager, zodat de eigenaar Dicks en guide Diesel zich echt bezig kunnen houden met guiding. Ook is er een derde gids in dienst, Taylor…..er zit dus groei in dit heerlijke kamp.
Wel even wennen aan de koude avonden, nachten en in de vroege ochtend…gelukkig goede kruiken in bed en warme poncho en kruik voor de ochtend gamedrive.

Het eten was echt goed, de gesprekken bij het vuur interessant en game was overweldigend.
De concessie is groot, en vol met game. Iedere dag hebben wij speciale sightings gezien. O.a. Twee pack’s of Wild Dogs met puppies,
Veel Leeuwen met cubs, 5 verschillende Luipaarden, Hyena’s, Sabel Antilopen, Buffels, Olifanten, vogels, Honey Badgers…..en nog zoveel meer moois!
Voor ons blijft dit kamp echt een aanrader!

Lagoon/Lebala
Ook hier weer geweldige dagen gehad. Het begon met de verrassing van Kwando om gids Balemetse te regelen voor ons, helemaal leuk voor de kinderen want zij hadden hem al aantal jaren niet gezien.
Lagoon blijft een van mijn favorieten, geweldige kamers, heerlijke bedden, niet zo koud, en een ongedwongen sfeer, de staff heel vriendelijk!
De game was ook hier overweldigend. Wild Dogs, natuurlijk door gids Bale gevonden 😉 maar ook veel Leeuwen met cubs, Cheetah’s, Birds.

zo ook in Lebala! Ook altijd een heerlijk kamp om naar terug te keren.

Toch verschil wanneer je in hun winter gaat…Juli…er was weinig water, de begroeiing nihil, dus konden heel veel dieren spotten en volgen.

Een van de hoogtepunten was wel de ontdekking van 7 Wild Dog puppies, waarvan niemand in Lebala op de hoogte was. Gids Bale werd later op de avond door andere gasten toegeklapt, want dankzij hem hebben zij ook kunnen genieten van deze bijzondere sighting.

The kill van de Lions met cubs….een Buffel…naast de tent van gids was ook een hoogtepunt…..de foto waar dat kleintje met schoen vd gids loopt is toch briljant!

Paul, we kijken weer terug op een onvergetelijke safari, bedankt voor meedenken!

ps ook nog voor service vd vergeten koffer!

Lieve groet,
Berna, Freek, Corella en Freek

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Berna, Freek, Corella en Freek

Bedankt voor dit mooie verslag en wat mooi dat de wens om de wild dog puppies te zien is uitgekomen. En dat meteen bij meerdere packs/
Dit naast de vele andere bijzondere encounters tijdens deze, in meerdere facetten, bijzondere safari.

Ook voor mij was het verrassing dat Kwando Balemetse voor jullie hebben over laten komen. Ik kan toch best wel een geheimpje bewaren. ;-)
Maar wat een leuke verrassing moet dit zijn geweest.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie lodge safari in Botswana

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Miranda en Fred

Overall cijfer voor deze safari: 10
We hebben een prachtige reis gemaakt naar Namibia en Botswana, alles was tot in de puntjes goed geregeld door Paul. De eerste lodge was Nambwa tented lodge, het laatste stukje naar de lodges ging met een boot over de Kwando river , hier begon voor ons al de safari. Nambwa...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Sango Safari Camp

We hebben een prachtige reis gemaakt naar Namibia en Botswana, alles was tot in de puntjes goed geregeld door Paul. De eerste lodge was Nambwa tented lodge, het laatste stukje naar de lodges ging met een boot over de Kwando river , hier begon voor ons al de safari.

Nambwa tented lodge ligt op een prachtige locatie met een goed uitzicht en zeer mooie lodges. De tweede lokatie was Chobe elephant camp. Mooie lodges op een heuvel met mooi uitzicht over de vallei. Hier hebben we mooie game drives gedaan en veel wild gezien, waaronder de leeuwen en wilde honden.

De derde locatie was Sango safari camp, hier wederom mooie lodges met een prachtig uitzicht, mooie game drives gedaan en de mokoro. Hier al veel wild gezien, wat ik minder vond, was de vele auto’s, als er wild gespot was, dan stonden er wel zo’n 12 auto’s omheen en dat vond ik minder. Verder voor mij een van de mooiste locaties, zowel de lodge als het camp.

De vierde locatie was Kwando Splash Camp, zeer mooie locatie in de Delta, jammer dat deze flink uitgedroogd was, maar doe je niets aan, dat is moeder natuur. Hier hele mooie game drives gedaan en eigenlijk alle dieren gespot die je graag op een safari wilt zien en een stukje over de delta gevaren. De lodge zelf vond ik te groot en te luxe achteraf, ik hou zelf meer van het knusse en het gezellige van een tent.

Al met al een zeer mooie ervaring, zeer goed georganiseerd door Going Africa Safaris, een dikke 10.

Fred en Miranda

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Miranda en Fred,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van deze lodge safari.  Wat fijn dat jullie tertugkijken op een zeer goed georganiseerde safari.

Het is inderdaad zo dat bepaalde gebieden in Botswana de laatste jaren steeds drukker zijn geworden. Het Khwai gebied is er helaas één van. Er zijn steeds meer accommodaties gekomen en het gebied is ook noodzakelijk voor selfdrives om van of naar Savuti te komen.
Laten we hopen dat Botswana niet ten onder gaat aan de grote populariteit.
Blijft dat jullie enorm veel gezien hebben van wilde honden, luipaarden, cheeta's, leeuwen, etc.......

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze mooie safari in Botswana met een combinatie van Nambwa Tented Lodge in Namibie.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Luuk, Annet en Jaap

Overall cijfer voor deze safari: 8
Wij Luuk, Annet en Jaap zijn naar Botswana en Namibie (Caprivi strip) geweest voor een twaalfdaagse lodge vakantie. We hebben gekozen voor 4 verschillende lodges in 4 andere gebieden voor de duur van 3 dagen per lodge. Paul heeft voor ons de trip samengesteld met daarin een goede opbouw en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: gamedrives, gastvrijheid, eten, sightings en accommodaties

Wij Luuk, Annet en Jaap zijn naar Botswana en Namibie (Caprivi strip) geweest voor een twaalfdaagse lodge vakantie. We hebben gekozen voor 4 verschillende lodges in 4 andere gebieden voor de duur van 3 dagen per lodge.

Paul heeft voor ons de trip samengesteld met daarin een goede opbouw en fijn reistempo. Goede lodges op prima locaties de een wat luxer als de ander maar allemaal goed. We begonnen in Nambwa tented lodge in Namibie waar we per boot werden heengebracht en de lodge ligt aan de Kwando rivier.

Mooie ruime luxe tenten, zeer gezellig en gastvrij kamp met top personeel en heel lekker eten. Veel gezien maar verwacht geen grote roofdieren, die zijn er niet altijd. Goede sightings.

Ons volgende kamp was Chobe Elephant Camp. Een basic maar prima lodge(chalets), goed eten, leuk personeel en goede gidsen. Goede gamedrives gehad met veel plains game, leeuwen, hyena`s, wilde honden. Goed eten wederom. Min puntje was een boottrip over de Chobe (die hadden we, Luuk en Annet) al eens gemaakt. Die was een volle dag en prachtig. Dit keer was hij maar anderhalf uur en dat is te kort om het goed te beleven. Maar no big deal voor de rest goed.

Daarna was het Sango safaricamp in de Kwai-Moremi regio aan de beurt. Ook prima kleinschalig en super gezellige lodge. Basic maar prima. Veel goede sightings waaronder luipaarden, leeuwen, olifanten en zelfs een aardvark. Kan druk zijn met jeeps. Weer top eten en personeel.

Als afsluiter de delta, Kwara concessie. Daar had Paul Splash camp voor ons bedacht. Deze lodge behoort tot Kwando safaris die meerdere lodges heeft in Botswana. Nieuwe luxe lodge van alle gemakken voorzien. Goede service en dito personeel als ook goed eten.

De mokoro trip, bootcruise en game drives waren heel goed. Helaas was de delta erg droog maar dat had zeker geen invloed op de sightings. Die waren super met oa wilde honden, leeuwen, cheetah, dassen, krokodillen en nog veel meer.

Ook de tranfers (auto, vliegtuigen) waren prima en gunstige tijden. Dusssss heel tevreden reizigers met een top safari achter de rug.

Prima geregeld door Going Africa Safaris

Luuk, Annet en Jaap

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Luuk, Annet en Jaap,

Bedankt voor jullie mooie evaluatie van deze lodge safari.  Een Aardvark zien, dat is niet veel mensen gegeven. Wat een pracht sighting.
Fijn dat jullie heel tevreden zijn en een top safari achter de rug hebben.

Het voordeel van Chobe Elephant Camp is dat het niet in of nabij het drukke Kasane ligt. Voor game drives meer ideaal omdat het dan niet zo druk is aan de west-kant van Chobe. Voor de bootsafari is het inderdaad wat nadeliger vanwege de noodzakelijke transfers.

Fijn dat jullie naast al deze bijzondere sighitngs ook het eten bij de camps als 'goed' waarderen. Zeker wanneer je uit dit vakgebied komt. ;-)

Ik hoop dat jullie nog lang blijven nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Botswana, Annerie en Willem en Barbara en Hans-Dieter (Duitsland)

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben ontzettend genoten van deze prima door Paul geadviseerde en georganiseerde reis. Alles klopte tot in detail. Elk kamp was op zijn manier uniek, maar voor ons was Kwando Lebala het absolute hoogtepunt wat beleving betreft. Voor ons een onvergetelijke vakantie in een zeer gastvrij land met ontzettend lieve...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Kill van cheetah.

Wij hebben ontzettend genoten van deze prima door Paul geadviseerde en georganiseerde reis.
Alles klopte tot in detail.

Elk kamp was op zijn manier uniek, maar voor ons was Kwando Lebala het absolute hoogtepunt wat beleving betreft.

Voor ons een onvergetelijke vakantie in een zeer gastvrij land met ontzettend lieve mensen..

Annerie, Willem,
Barbara en Hans-Dieter (Duitsland)

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Annerie, Willem, Barbara en Hans-Dieter,

Bedankt voor het tijd nemen voor deze er mooie evaluatie en waardering. Fijn dat de safari in Botswana voor jullie een opnvergetelijke vakantie is gewest.

Wat ook erg leuk is om te horen is dat alles tot in detail klopte. Mooie woorden en fijn om te horen te krijgen.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze safari.

Het was me een genoegen om deze safari voor jullei samen te stellen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Annemieke, Barbara en Winnie

Overall cijfer voor deze safari: 9
Prachtige droomreis gemaakt rondom/in de Okavango delta. Op advies van Paul het verblijf in de delta zelf niet langer dan 2 nachten, en de nadruk op het bezoek aan de parken, waarvan Chobe Elephant Camp wel tot het hoogtepunt behoorde: De game-drives in het park waren fenomenaal: langs rivier de...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Chobe elephant camp + safari's met Gabriel

Prachtige droomreis gemaakt rondom/in de Okavango delta. Op advies van Paul het verblijf in de delta zelf niet langer dan 2 nachten, en de nadruk op het bezoek aan de parken, waarvan Chobe Elephant Camp wel tot het hoogtepunt behoorde: De game-drives in het park waren fenomenaal: langs rivier de Chobe, met prachtige landschappen met Baobab bomen en een enorme diversiteit aan dieren.

Een geweldige gids die veel wist te vertellen, rekening hield met onze wensen (ook vogels spotten, niet alleen op jacht naar de leeuw, maar vooral ook tijd en oog hebben voor al het andere bijzondere dat het park te bieden heeft) en erg prettig in de omgang was.
De staf van het kamp zorgde voor een supervriendelijke, prettige ontvangst en verzorging. Heerlijk eten en vooral het gevoel dat je in de watten wordt gelegd.

De mensen van Gunnscamp in de Okavango Delta waren ook zeker erg vriendelijk. Ook hier een prettige ontvangst. Een zeer bijzondere ligging van het kamp. Goed ingerichte, ruime tenten midden in het deltagebied, met olifanten en nijlpaarden die echt voor je tent langslopen en zwemmen. Maar de tochtjes in de mokorro waren toch van een andere orde dan de game drives in Chobe park. Meer rustig voortgeduwd worden, genieten van het landschap met veel minder dieren dus ook minder spektakel. Voor ons minder afwisseling m.b.t. de activiteiten en daarom waren 2 nachten hier voldoende.

Daarna naar Sango waar de kwaliteit weer was als bij Chobe Elephant Camp, heerlijk! Van hieruit game drives gemaakt door het Khwai Community Area (prive consessie) en door het Moremi park, De safari’s naar het Khwai Community Area waren ook mooi, maar veel minder dieren in een minder afwisselende omgeving. Door goed speurwerk van onze gids hebben we hier wel weer prachtige luipaarden gezien en wilde honden met puppies heel bijzonder.
Ook het uitstapje naar Moremi was zeer de moeite waard, meer dieren en uiteindelijk ook de leeuwen op een paar meter. Wauw!! Kortom dit was de vakantie van mijn leven, en gelukkig nog de foto’s om heel lang na te genieten!

De telefoongesprekken voorafgaand aan onze reis hebben ervoor gezorgd dat onze wensen over hoe deze vakantie eruit moest gaan zien perfect zijn uitgekomen.
Bedankt Paul voor deze onvergetelijke reis en de goede adviezen !

Ps de foto’s worden nog uitgezocht en misschien nagestuurd……

Annemieke, Barbara en Winnie

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Annemieke, Barbara en Winnie,

Bedankt voor het tijd nemen voor deze mooie evaluatie. Fijn dat de safari in Botswana is geworden zoals gewenst. De vakantie van jullie leven. Mooie woorden en fijn om te horen te krijgen.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze safari en wanneer we nog eens wat foto's mogen ontvangen, is dat natuurlijk altijd leuk.

Het was me een genoegen om deze safari voor jullei samen te stellen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Als eerst uiteraard onze dank voor het perfect organiseren van onze reis naar Botswana. Alles was tot in de puntjes geregeld. Het enige nadeel aan deze trip was het lange wachten voor vertrek. Omdat we met zes man sterk op pad gingen moesten we door de beperkte beschikbaarheid...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: luipaard met jong, cheeta met jong en kill en natuurlijk de dogs maar eerlijk gezegd was heel de reis een aaneenschakeling van hoogtepunten

Beste Paul,

Als eerst uiteraard onze dank voor het perfect organiseren van onze reis naar Botswana. Alles was tot in de puntjes geregeld. Het enige nadeel aan deze trip was het lange wachten voor vertrek.
Omdat we met zes man sterk op pad gingen moesten we door de beperkte beschikbaarheid in de lodges erg vroeg boeken. Maar terug kijkend op onze reis achteraf zeker het lange wachten waard!

Beide door ons bezochte lodges: Kwando Kwara en Kwando Lebala camp waren zoals we van Kwando gewent zijn top. Prima eten, netjes, schoon en buitengewoon vriendelijk, gezellig en behulpzaam personeel. We hebben in beide lodges vier nachten doorgebracht om zo de trefkans met het aanwezige wild te vergroten. En niet geheel zonder resultaat.
We hebben op beide locaties verschrikkelijk veel mogen zien. Een Luipaard met een vier maanden oud jong, cheeta moeder en dochter met een kill, diverse leeuwen troepen, meerdere wild dogs packs. In Lebala hebben we zelfs vier dagen met de wilde honden meegereden met als bonus een jacht vlak bij het kamp op een kudde gnoes waar de langstrekkende olifanten zich mee gingen bemoeien.

En een wilde hond die aan kwam lopen met een door ons verloren petje tijdens de achtervolging. Honderden olifanten, nijlpaarden, grazers en vogels kortom fantastisch. Uiteraard met alle lof en credits voor onze gidsen en trackers.
Bale en KT in Kwara en Vasco en Sea in Lebala. Echt super gasten! Omdat we met zes man onze eigen wagen hadden konden en mochten we doen en laten wat we wilde. De gidsen waren overal voor in en duidelijk in hun nopjes dat we geen restricties hadden.
Met 50 km per uur over de vlaktes en crossend door de mopani bossen echt mooi. Buiten dat waren ze super hulpvaardig gezellig en hebben we veel met ze gelachen. Kortom een super mooie reis die mede ook door de tussen personen van Going Africa Safaris en Kwando in Maun soepel verliep. Zeker voor herhaling vatbaar!

Paul bij deze nogmaals bedankt voor de goede zorgen!

Groeten, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick,

Een safari met zes mannen. Dat moet een mooi verhaal zijn. Een groep met zeer ervaren safarigangers en met mannen die voor de eerste keer naar Afrika afreisden. Wat zijn de first timers met de neus in de boter gevallen.
Bedankt voor het toesturen van de foto's. Hieruit blijkt de succesvolle safari. Die foto van het jonge luipaardje vind ik echt erg mooi. Maar daarmee doe ik de andere foto's te kort en dat is zeker onterecht.

De feedback die ik ontving van mijn lokale partner die jullie op het vliegveld van Maun hebben ontmoet, voorspelde al veel positiviteit.

Ik heb nooit geweten dat wilde honden kunnen apporteren. Wat een bijzonder verhaal. De cab verliezen en-route naar de wilde honden en dan een wilde hond die de cab naar de auto terug komt brengen. Een cab met een verhaal en om te bewaren.

Wat hebben jullie veel gezien. Ongelofelijk. Ik hoop dat jullie nog lang na zullen genieten van deze geslaagde Kwando lodge safari in het noorden van Botswana. Ik kan me voorstellen dat het weer naar meer smaakt.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Kwando lodge Safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick
Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick
Evaluatie Kwando lodge safari, Leo, Leon, Dennis, Martijn, Deniz en Patrick

Evaluatie Kwando lodge safari Botswana, Berna en Freek

Overall cijfer voor deze safari: 9
Hallo Paul, Wat hebben wij een top safari gehad! De eerste vier nachten bij Little Kwara…was dit in December j.l. nog soort van dierentuin, nu hard werken om de preditors te vinden….(helaas hadden the wild dogs Kwara verruild voor Shinde), maar gids Hobs heeft samen met de andere gidsen van Little Kwara...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: De complete Kwando beleving

Hallo Paul,

Wat hebben wij een top safari gehad!

De eerste vier nachten bij Little Kwara…was dit in December j.l. nog soort van dierentuin, nu hard werken om de preditors te vinden….(helaas hadden the wild dogs Kwara verruild voor Shinde), maar gids Hobs heeft samen met de andere gidsen van Little Kwara en Kwara er alles aan gedaan om sporen te zoeken…en gelukkig toch nog leeuwen en cheetah gevonden….! Gelukkig heeft de natuur zoveel meer te bieden, we hebben heerlijke dagen gehad daar!

Kwando heeft ons ontzettend verrast, we kregen gids Bale voor 8 dagen, hij werkt op Kwara, maar vloog met ons mee naar Lebala, en daarna naar Lagoon. Ook 8 dagen dezelfde tracker, wat ook heel plezierig was.
Hier moesten wij toch wel even wennen aan andere periode, nu droog, dor en door vele branden zwarte grond…..maar gelukkig, genoeg wild life! Wat hebben we weer mooie sittings gehad…blijft toch zo bijzonder om dit mee te mogen maken.

Bedankt weer voor regelen, en we hopen snel weer van je diensten gebruik te kunnen maken😉

Ik zal ook nog een email sturen naar Kwando zelf, om ze te bedanken voor deze aangename verrassing.

Vriendelijk groet,

Freek en Berna

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Berna en Freek,

Bedankt voor de prachtige feedback en wat fijn dat jullie opnieuw hebben genoten van jullie Botswana avontuur met de drie Kwando Camps.

Het is inderdaad een verrassing dat Kwando heeft gezorgd dat jullie Bale voor een groot deel van de safari als gids hebben gehad. Maar het is dan ook wel een erg leuke verrassing.

Het is wel goed om de gebieden ook in een andere periode te zien en daarmee ook een beetje te kunnen vergelijken en zien wat per periode de voor- en nadelen kunnen zijn. Als je daar al van mag spreken, want elke periode heeft denk ik iets bijzonders te bieden.

Wij hebben inmiddels van de heerlijke G&T's genoten. Nogmaals dank voor het toesturen van dit prachtige pakket. Dit was ook een echte verrassing.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Kwando lodge Safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Botswana lodge safari, Leo en Patrick

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Bedankt voor weer een fantastische verzorgd avontuur in Botswana. Alles was weer tot in de puntjes geregeld. Aangezien we niet de meest fitte Afrikagangers zijn, waren we erg blij met de door jou dicht bij de maine-area besproken tenten. Dit maakte onze reis een stuk aangenamer. De lodges...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Machaba en Kwando camps

Beste Paul,

Bedankt voor weer een fantastische verzorgd avontuur in Botswana. Alles was weer tot in de puntjes geregeld.

Aangezien we niet de meest fitte Afrikagangers zijn, waren we erg blij met de door jou dicht bij de maine-area besproken tenten. Dit maakte onze reis een stuk aangenamer.

De lodges en het wild waren top! Machaba camp was weer als vanouds. Wat ons betreft is en blijft Machaba camp een van de gezelligste, fijnste en beste kampen van Botswana. Shaun en Elcke de managers en hun team doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Het eten en de accommodaties zijn buitengewoon.

Ook het wild was er ondanks dat het, het groene seizoen was rijkelijk aanwezig. Schitterende vogels olifanten en nijlpaarden in het kamp en op de game drives diverse grazers en predators. Iedere dag werden we of wel op Wild dogs of op leeuwen getrakteerd met als hoogtepunt de interactie tussen de dogs en een mannetjes leeuw die zijn kill aan het bewaken was. Een schitterend schouwspel om te zien.

Lagoon camp was ook weer zoals we van de Kwando kampen gewent zijn. Een schitterende ervaring. Buiten de mooie accommodatie en ook hier het goede eten blijft het tracker en gids systeem altijd mooi om te ervaren. Ongelofelijk wat die gasten samen weten te vinden. Ook hier hebben we dan weer veel wild mogen bewonderen. Buiten de vele vogels olifanten en vaak geziene grazers hebben we hier ook de wat minder geziene Roan en Sabble antilopen gezien.

Ook qua predatos was het hier feest. Drie dagen lang zijn we met de dogs op stap geweest en als kers op de taart werden we de laatste avond getrakteerd op een kill. Twee mannetjes leeuwen die we aan het volgen waren vingen op nog geen 5 meter van de jeep een wrattenzwijn. Erg indrukwekkend om in het echt mee te maken.

Kortom het was weer een fantastische reis waarvan we hopen er nog veel te mogen maken.

We houden je op de hoogte!

Groeten, Leo en Patrick

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Leo en Patrick,

Bedankt voor het toesturen van jullie korte verslag van jullie ervaringen tijdens jullie lodge safari in het groene seizeon in Botswana. Erg fijn om te lezen dat julie opnieuw genoten hebben van deze safari. Het mag inderdaad duidelijk zijn dat Machaba jullie favoriete camp is. Machaba komt eigenlijk bij elke safari die jullie maken wel voor in het reisschema. En terecht zo blijkt. Toeval wil dat ik overmorgen een afspraak heb met Machaba. Ik koppel de positieve feedback graag aan ze terug. Maar ik heb de overtuiging dat ze wel weten dat jullie Machaba een heerlijk camp vinden.

Het groene seizoen is inderdaad een erg mooi seizoen qua natuur, maar ook zeker voor het spotten van wildlife. Je kunt nog steeds zeer mooie dingen zien. Zeker wanneer je wat langer op een plek blijft.

Fijn dat jullie bij Lagoon ook zo genoten hebben. Het spreekt mij ook aan op welke manier er bij de Kwando camps getrackt wordt. Het feit dat je daar ook van de weg af mag (niet bij Nxai en Tau) biedt ook enorm veel voordelen. Daarbij is de prijs in het groene seizoen ook bijzonder gunstig.

Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten. Maar bij het telefoongesprek wat ik met Leo heb gehad, vertelde Leo me dat de voorbereidingen voor het volgende avontuur al weer begonnen waren. Kunnen we daar weer bij helpen, dan hoor ik het graag.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Botswana lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin