Wandelsafari Ruaha NP

8-daagse wandelsafari Ruaha voor de flamboyante avonturier.
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Wandelsafari Ruaha NP, 8-daagse wandelsafari Ruaha voor de flamboyante avonturier.

Wandelsafari Ruaha NP, 8-daagse wandelsafari Ruaha voor de flamboyante avonturier.

Bent u die flamboyante avonturier? Dan is deze wandelsafari Ruaha NP voor u samengesteld.

Deze wandelsafari Ruaha is voor de “Africa lover” en de romantische avonturier die met bravoure en hartstocht wil genieten van mogelijk het beste wat Afrika te bieden heeft.

De bovenstaande omschrijving zegt het allemaal! Een volledige week vol avontuur in de verste en wildste uithoeken van Ruaha NP en voor degenen die een allround complete bush-experience willen.

Via wandelsafari’s en game drives verkent u op een intieme manier de bush. Een ultieme manier om een ​​van de meest afgelegen gebieden van Afrika te leren kennen.

Een safari met mogelijke “close encounters” te voet en niet meteen voor de meest angstige onder ons. Geef u over aan de kwaliteiten en inschattingen van uw gids en u beleeft waarschijnlijk de week van uw leven.

Boek uw wandelsafari Ruaha NP bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze “wandelsafari Ruaha NP” kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen gedurende het hele jaar. De maanden in de droge periode (juli t/m oktober) zijn het best geschikt voor encounters met groot wild.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania.

Prijs per persoon.

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De “vanaf” prijs voor deze “Wandelsafari Ruaha NP” is afhankelijk van het aantal deelnemende personen, de accommodatie keuze en periode waarin u reist. Bekijk ook onze pagina “Beste reistijd Tanzania”.

De prijs vanaf € 4.4950,00 (laagseizoen)
De prijs vanaf € 5.250,00 (hoogseizoen)

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze wandelsafari Ruaha NP de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:

 • Koers USD/EURO
 • Reisperiode
 • Aantal deelnemers
 • Gewenste aanpassingen
 • Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze wandelsafari Ruaha NP, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen wandelsafari Ruaha NP

Inbegrepen bij deze wandelsafari Ruaha NP.

 • Alle transfers, vervoer, accommodaties, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema
 • Vervoer in 4×4 landrover of landcruiser tijdens de safari
 • Gedurende de hele safari en eigen Engelstalige gids
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen wandelsafari Ruaha NP

Niet inbegrepen bij deze  .

 • Internationale vliegtickets
 • Transfervlucht naar en van Ruaha
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema
 • Fooien, persoonlijke aankopen en uitgaven
 • Medische evacuatie

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Reisbeschrijving

Wandelsafari Ruaha NP, 8-daagse wandelsafari Ruaha voor de flamboyante avonturier.

Hoewel er niet meteen een vast omlijnt programma is, is onderstaande reisschema een richtlijn. Ter plekke bepalen lokale omstandigheden, geluiden, sporen en interesses de uiteindelijke invulling van uw week. Flexibiliteit heeft een absolute meerwaarde en uw gids Andrew Molinaro ‘Moli’ doet er alles aan om u een onvergetelijke week te laten beleven.

Moli is een ware “story teller” en na uw activiteit overdag, biedt het kampvuur ruimte voor de mooiste verhalen.

Dag 1: Kichaka Frontier
Uw avontuur start op de landingsbaan van Msembe in Ruaha NP. Met het instappen van de game drive auto begint meteen uw avontuur met een game drive die u in een langzaam tempo naar Kichaka Frontier brengt. De duur van de game drive is afhankelijk van het tijdstip van aankomst van uw transfervlucht en van de dieren die u onderweg tegenkomt.

Spring meteen met beide voeten in dit avontuur en het zal niet lang duren voordat u de eerste olifant tegenkomt. Met een fantastische bushlunch of versnaperingen onderweg komt u laat in de middag of vroeg in de avond aan in het kamp. Na een warm welkom krijgt u de gelegenheid om u heerlijk te settelen.

Dag 2: Kichaka Frontier
De eerste volle dag begint met een dampende kop koffie die in uw tent wordt bezorgd. U wordt wakker en geniet van het verbleken van de Afrikaanse lucht terwijl de dageraad langzaam haar licht werpt op een nieuwe (eerste volle) dag vol verwachting.

Na een snel maar voedzaam ontbijt vertrekt u uit het kamp om uw eerste wandelervaring van ongeveer 5 uur en ongeveer 10 km af te leggen. Sta het uzelf toe om te wennen aan het natuurlijke ritme, test uw zintuigen terwijl u weer begint te leren om te observeren. Interpreteer de geuren, geluiden en tekens die allemaal deel uitmaken van de bush en die u vaak alleen maar wandelend kunt ervaren.

Na de lunch en een korte siësta is het tijd voor een middag activiteit. Voor alle komende middagactiviteiten is er een keuze. Een masterclass om te leren speuren, korte wandelingen naar de uitgestrekte kopjes (enorme rotspartijen), leren vogels spotten en normale game drives zijn slechts een paar van de mogelijkheden.

Dag 3: Kichaka Frontier
Na het ontbijt vertrekt u in de vroege ochtend te voet om de wildernis van Ruaha in trekken. Gewapend met uw kennis opgedaan van vorige dagen (of eerdere reizen) wordt u op de proef gesteld.

Verbeter uw “tracking skills” en neem het op tegen enkele van de machtigste beesten van de natuur. Elke voetafdruk, verbogen grassprietje, keutels (groot en klein) en urinegeur worden tot in detail geanalyseerd om zodoende aanwijzingen te krijgen over de huidige verblijfplaats van de het dier dat we volgen terwijl we deze langzaamaan naderen. U zult het snel leren, soms win je en soms verlies je. Maar elke gezette stap voelt als een beloning.

Na de lunch in het kamp zijn er de gebruikelijke middagactiviteiten en de avond wordt besteed aan het bekijken en, met een krachtige telescoop, bestuderen van de “African Milky way”.

Dag 4: Kichaka Frontier
Opnieuw gaat u na een vroeg ontbijt te voet op pad. U loopt nooit twee keer dezelfde route. Een geheel nieuwe habitat wordt ontdekt en wordt de hele ochtend verkent.

Er wordt dieper ingaan op de werking van het ecosysteem waarin u verblijft. Medicinale werking van bomen en planten tot het volgen van de voetafdrukken van leeuwen of andere dieren die uw pad kruisen.

Al met al kan er een afstand van 10 tot 15 kilometer worden afgelegd om vervolgens terug in het kamp te eindigen voor een verkoelende douche en heerlijke lunch.

De middagactiviteiten zijn weer in overleg beschikbaar. Wilt u echter heerlijk in het kamp blijven en genieten van het uitzicht of gewoon even lekker relaxen, de keuze is aan u.

Dag 5: Kichaka Untamed
Vanmorgen verlaat u Kichaka Frontier op de gebruikelijke manier. Maar dit keer keert u niet terug. U loopt naar Kichaka Untamed. Een wandeling van ongeveer 13 km door een prachtig landschap om op tijd aan te komen voor de lunch. Al uw bagage staat klaar in uw nieuwe overnachtingsplek met koude douches.

Deze ochtendwandeling zal wat langer qua afstand zijn. Inmiddels bent u voldoende vertrouwd met de signalen van de bush en weet u ze te interpreteren om ook eigen conclusies te trekken over wat u om u heen ziet.

Vanmiddag kunt u ervoor kiezen om in de schaduw van uw tent te relaxen of om te kiezen voor een van de gebruikelijke reeks beschikbare middagactiviteiten.

Dag 6: Kichaka Untamed
Afhankelijk van de wensen kan er ook vandaag gewandeld worden. Echter wordt voor deze dag in de regel een game drive ingepland om de benen tot rust te laten komen.

Een bushlunch wordt meegenomen en de dag wordt doorgebracht om op interessante plekken de auto te verlaten voor korte wandelingen om dieren van dichtbij te zien.
Het is altijd zo interessant om de vergelijking te voelen tussen lopen en autorijden en het verschil in diergedrag.

Op deze manier is er de mogelijkheid om grotere afstanden af ​​te leggen en kunt u verschillende delen van Ruaha NP zien. U keert terug naar het kamp met het gevoel dat u nog meer van dit verbazingwekkende park hebt gezien.

Dag 7: Kichaka Untamed
Met de benen wat meer uitgerust, staat u opnieuw vroeg op om aan de hitte van de dag te ontsnappen en om van uw laatste dag van isolement te genieten. De laatste ochtendwandeling is opnieuw in een nieuw te ontdekken gebied. We gaan af op wat de bush ons laat zien. De signalen die de bush u laat zien, bepalen de route van deze ochtend.

Na de middagactiviteit eindigt u rond het kampvuur om de hoogtepunten van de reis te bespreken onder het genot van een koude verfrissende Gin & Tonic.

Dag 8: Vertrek
Vanochtend mag u wat langer blijven liggen. Geen haast. U ontwaakt rustig om ontspannen te genieten van het ontbijt. U neemt afscheid van de kampmedewerkers en gaat langzaam op weg naar het Msembe-gebied voor uw geplande transfervlucht.

Let op:
Deze wandelsafari Ruaha is ook in te korten naar een zesdaagse safari. U verblijft dan 1 nacht minder in zowel “Frontier” als “Untamed”

Boek uw wandelsafari Ruaha NP bij Going Africa Safaris.

Routekaart wandelsafari Ruaha

Zowel Kichaka Frontier als Kichaka Untamed zijn (semi)mobile kampen en verplaatsen zich per seizoen. Vandaar dat we voor deze wandelsafari Ruaha NP geen kaart beschikbaar is.

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze “wandelsafari Ruaha NP” kan, afhankelijk van beschikbaarheid, op elke gewenst moment beginnen gedurende het hele jaar.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania.

Aantal deelnemers
Deze wandelsafari Ruaha NP is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u wel samen met andere gasten van de accommodatie deelneemt aan de activiteiten. Kinderen onder de 16 jaar worden niet toegestaan. Verder is het niet mogelijk om met 3 personen in 1 tent te slapen.

Transfervluchten van en naar Ruaha
Voor de transfervluchten naar en van Ruaha is per persoon 15 kg aan bagage toegestaan. Niet in een harde koffer. Deze vluchten zijn nog niet bij de prijs inbegrepen.

Seizoenen

Hoogseizoen
april t/m december

Laagseizoen
januari t/m maart

Uw hosts tijdens deze wandelsafari Ruaha NP

Wandelsafari Ruaha

Noelle Herzog

Noelle was born in San Francisco, California, USA.  Originally destined to become a ‘city girl’, perhaps the growing up with 7 brothers and 3 sisters made her yearn for ‘quieter’, more isolated pastures. Armed with a degree in Anthropology, Noelle set her sights on Africa and arrived on her shores in 2007.  Her mission was to study the cultures of the Masai & Hehe people. She was based in Iringa town, not too far from the boundaries of the Ruaha National Park.

An unexpected and quick weekend visit to the park stirred something inside her and it immediately dawned on her she wanted to spend the rest of her life here and vowed to return. True to her word, Noelle was working in a lodge in the Park 3 months later and slowly acquired the much needed bush experience required to survive in the industry.

Excelling at everything she did, Noelle soon found herself assisting in running one of the Park’s most prestigious, luxury camps which is where she met her partner Moli.  She then developed a huge passion and interest in nature and conservation and is a ‘city girl‘ no more!  Lost in the wilds of Ruaha she applies herself to anything she can and has developed her skills in nearly everything from cuisine and menu design to wildlife photography and movie making.

Recently she has started up Kichaka Expeditions with her partner where she is the backbone of the operation, tirelessly trying to overcome the logistical hurdles which present themselves in this remote land as the team on a daily basis, move the entire camp from one location to the next and have it ready for the guests return in time for lunch.

Andrew Molinaro (Moli)

Andrew, more affectionately known as ‘Moli’ was born in the U.K in 1979 but moved to live in East Africa when he was 1 year old.  His family lived near Nairobi in Kenya and he spent his whole childhood and school days there.  Already developing a huge interest and love of anything that wiggled, walked, crawled or flew (except Hippos of course!!) Due to his constant visits to some of Kenya’s extraordinary wildlife areas, Moli decided to head to the UK to pursue  a degree in Zoology.

On returning to Africa and completing an 18 Month study of Mongoose he decided to make a life in the wilds of Africa.  Moli  began his professional guiding career in the mighty Masai Mara Game Reserve of Kenya and slowly began to develop a keen interest in walking safaris so spent 2 years in South Africa to gain walking and firearm training before heading back home to East Africa.

Slightly disillusioned by the ‘commercialist’ nature of some of Kenya’s Parks he followed in his mentors footsteps to the South of Tanzania in search of true wilderness.  He found more than he bargained for and has made this area his home sine 2005, conducting walking Safaris in both the Selous Game Reserve and the Ruaha National Park.

In his first year in the Selous he easily walked well over 4000Km, a distance greater than walking from Nairobi to Cape town and 8 years later is reputed to be one of the most experienced walking guides in Tanzania.

In an effort to improve guiding standards in Tanzania, Moli spends a significant amount of time with guide training around the country. In his time he has trained numerous walking and driving guides as was all National Park personnel.
​More recently Moli and his partner Noelle have started off Kichaka Expeditions, their proposed ‘home’ for the long term future

Visum en Paspoort

Voor Tanzania geldt een visumplicht. Op Dar es Salaam Airport zijn de processen om ter plekke een visum te kopen aangepast. Om een visum te verkijgen dient u;

 1. In de rij te staan voor een zogenaamd “Government control number”,
 2. In de rij te staan voor de betaling bij de bank,
 3. En nog eens in de rij te staan voor de douane om het paspoort en het visum te checken.

Bij elkaar kan het twee uur duren voordat gereed bent. We adviseren u derhalve om momenteel uw visum voor vertrek te regelen. Dat kan via een visumdients.

Online
Het kan echter ook online. De online aanvraag kan tot wel 10 werkdagen. Wees dus op tijd met de aanvraag. Naast de nodige informatie heeft u ook het volgende nodig:

 • Scan van uw paspoort met uw foto opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw paspoort met uw BIO opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw retour vliegticket in PDF, maximaal 300KB

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Dar es Salaam en vertrek van Dar es Salaam zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.

KLM is daarbij de best passende en betrouwbare qua aansluitingen. Andere (vaak goedkopere) maatschappijen willen na boeking nog wel eens de aankomst- en vertrektijden aanpassen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Er zijn geen reviews gevonden
Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin