Zambia-Malawi combinatie safari

Robin Pope Safaris Exclusive
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Robin Pope Safaris Exclusive Safari Zambia - Malawi combinatie

Zambia-Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusive

Met deze Zambia-Malawi combinatie safari combineert u een aantal voortreffelijke Robin Pope accommodaties in Zambia’s belangrijkste nationale park South Luangwa en in Malawi bezoekt u Majete Wildlife Reserve waarna de safari eindigt met een bijzonder verblijf bij Lake Malawi NP.

Deze Zambia-Malawi combinatie safari biedt u de kans om de Big 5 en diverse andere wilde dieren te spotten. Ook vogelaars worden zeker niet teleurgesteld. South Luangwa NP telt meer dan 450 geregistreerde vogelsoorten en Majete meer dan 250. Maar ook bij Pumulani zult u verstel staan van de vogels die u er gaat zien.
Dit is zeker een geweldige safari met een combinatie van twee landen die Afrika’s verborgen juweeltjes genoemd mogen worden.

Aangeboden activiteiten tijdens deze Zambia-Malawi combinatie safari:
South Luangwa: wandelen, (night) game drives, culturele excursie
Mkulumadzi: wandelen, game drives, boottochten, hiken en culturele excursies
Pumulani: vogels spotten, kajakken, boot excursies, zeilen, vissen, duiken, snorkelen, waterskiën, fun-tubing, sunset cruises, picknick tours plus excursie lokaal dorp.

Boek uw Zambia-Malawi combinatie safari bij Going Africa Safaris

Going Africa Safaris geeft terug.

Duurzaam reizen
Duurzaam op safari

CO2 Footprint
CO2 Foot-print

Lokale projecten
Local projects

Trees for All
Trees for All

Boekt u deze Zambia-Malawi combinatie safari bij Going Africa Safaris, dan dragen we gezamenlijk bij aan één of meerdere van deze projecten.
Meer informatie over wat Going Africa Safaris terug doet, leest u op onze pagina’s over “duurzaamheid” en “waarom wij”.

Vertrekdatum

Deze Zambia-Malawi combinatie safari naar South Luangwa NP, Majete WR en Lake Malawi kan, afhankelijk van beschikbaarheid en opening van accommodaties, op elke gewenst moment beginnen in de periode van medio maart tot en met december.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

€ 4.500,00 *) (laagseizoen)
€ 5.960,00 (hoogseizoen).

*) in het laagseizoen is Nsefu gesloten en verblijft u gedurende uw verblijf in South Luangwa de gehele periode in Nkwali.

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze Zambia-Malawi combinatie safari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:
# Koers USD/EURO
# Reisperiode
# Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Zambia-Malawi combinatie safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze Zambia-Malawi combinatie safari

 • Vlucht Lusaka – Mfuwe
 • Overnachtingen
 • Maaltijden volgens reisschema
 • Drankjes waar fully inclusive
 • Entree gelden nationale parken
 • Activiteiten
 • Begeleiding door Engels sprekende gids
 • Transfers conform programma
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze Zambia-Malawi combinatie safari

 • Intercontinentale vluchten
 • Visum
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Activiteiten niet in de tourprijs opgenomen
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Route beschrijving

Zambia-Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusive

Dag 1: South Luangwa NP
Na aankomst op vliegveld van Lusaka wordt u ontvangen voor een “meet and greet” waarna u doorvliegt naar Mfuwe airport wordt u ontvangen door een gids van Robin Pope Safaris. Dit is de start van uw Zambia-Malawi combinatie safari en u wordt in ongeveer een uur rijden naar Nkwali Camp gebracht. Deze transfer geeft u meteen een kijkje in het kleurrijke dorpsleven langs de kant van de weg.

Nkwali Camp beschikt over een wijds uitzicht op de Luangwa rivier en het nationale park. Daarmee ligt Nkwali Camp ideaal voor de start van uw safari. Nkwali Camp is kleinschalig en beschikt over maar zes kamers die allen uitzicht bieden over de rivier beschikken over een ensuite badkamer in de open lucht.

Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u nog even lunchen en/of relaxen voordat u deelneemt aan een middagactiviteit met de mogelijkheid om pas na een sundowner in de bush of een afsluitende night gamedrive terug te keren bij de accommodatie voor een heerlijk diner.
Overnachting: Nkwali Camp (fully inclusive)

Dag 2: South Luangwa NP
Bij zonsopkomst staat er rond het kampvuur een licht ontbijt voor u gereed welke in de regel bestaat uit verwarmde pap en op het vuur gemaakte toasts. Vanmorgen staat er een bushwalk of een game drive op het programma. U start met een transfer per boot of via een pantoon de game activiteit.

De omgeving van Nkwali is uitstekend voor wildife waaronder olifanten en de endemische Thornicroft Giraffe. De activiteiten wordt even onderbroken door een thee/koffie pauze met cake. De gids zal hier een mooie plek in de bush voor uitzoeken.  Rond het middaguur komt u terug bij Nkwali voor een heerlijke lunch.

Na de lunch kunt u heerlijk afkoelen in het zwembad of genieten van een siesta. Met het aanbieden van thee en een versnapering in het centrale gedeelte wordt de middag game drive aangekondigd. Een game drive die doorloopt tot ongeveer 20:00 uur. Hiermee maakt u ook kans om de nachtdieren te zien.
Overnachting: Nkwali Camp (fully inclusive)

Let op: in het laagseizoen (groene seizoen) blijft u voor de komende twee nachten in Nkwali Camp. Nsefu is dan niet toegankelijk.

Dag 3: South Luangwa NP (Nsefu sector)
U staat opnieuw rond zonsopkomst op voor een ontbijt. Via een transfer gamedrive door het park wordt u richting de Nsefu sector van South Luangwa gebracht. Onderweg wordt u bij een kruispunt bij de Luangwa rivier door Nsefu-medewerkers opgewacht. U steekt per boot of auto de rivier over en na 45 minuten bereikt u uw nieuwe accommodatie.

Nsefu was het eerste wildlife camp in Zambia en dateert uit de vroege vijftiger jaren. Toen al werd de Nsefu-sector als een fenomenaal wildlife gebied erkend en dat is het tot op de dag van vandaag nog steeds. Alleen Robin Pope Safaris beschikt over twee accommodaties in dit deel van het park.

Nsefu beschikt over zes rondavels, elk met uitzicht op de vloeien de bocht van de Luangwa rivier. Bij aankomst wordt u naar u rondavel gebracht en wordt de lunch geserveerd. Na e en welverdiende s iesta start de middag game drive.
Overnachting: Nsefu Camp (fully inclusive)

Dag 4: South Luangwa NP (Nsefu sector)
Een ontbijt rond het kampvuur luidt een nieuwe dag bij Nsefu in. Een ochtend en middag gamedrive staan op het programma. Wanneer gewenst kan er ook een bezoek worden gebracht Kawaza village om een ​​authentiek Zambiaans dorp te ervaren. Maak contact met de lokale bevolking en proef een lokale maaltijd. U heeft de vrijheid om alles naar uw wens in te vullen en om dit met uw gids te bespreken. (Bij boeking te regelen of meteen bij aankomst.)

Maar voor degene die optimaal wil profiteren is het oo k mogelijk, afhankelijk van de hitte, om een hele dag op gamedrive te gaan. Er wordt dan een picknick lunch meegenomen en die nuttigt u midden in de bush op e en geschikte locatie. Een volle dag geeft u de mogelijkheden om kennis te maken met de verschillende landschappen van Nsefu.
Overnachting: Nsefu Camp (fully inclusive)

Dag 5: Majete WR
Bij aankomst bij de internationale luchthaven Blantyre wordt u door een gids van Robin Pope Safaris ontvangen en naar Majete Wildlife Reserve gebracht. De rit naar Mkulumadzi duurt ongeveer 2,5 uur en voert u door een kleurrijke scenery van dorpen, landbouwgronden en bush. Mkulumadzi ligt in Majete WR waar de Shire en Mkulumadzi River samenkomen.

Majete is Malawi’s enige Big 5 Reservaat en met een oppervlakte van 70.000 hectare tevens een van de grootste beschermde wildlifegebieden in Malawi.
Afhankelijk van uw aankomsttijd wordt u een lunch aangeboden waarbij u meteen kunt genieten van het uitzicht over de Shire River met olifanten die hun dorst komen lessen. In de namiddag, na de thee, is het tijd voor een eerste game drive.
Overnachting: Mkulumadzi (volpension, drankjes + activiteiten)

Dag 6 – 7: Majete WR
Mkulumadzi is een luxe lodge en ligt op een geweldige locatie. Activiteiten die worden aangeboden zijn onder andere game drives, boottochten, boswandelingen, wandeling naar Majete Hill, black rhino tracking, culturele tochten, vogels spotten en wilde dieren spotten vanuit een schuilplaats (hide). U bent vrij om deel te nemen aan de activiteiten. Wilt u echter een keer overslaan, dan kan dat natuurlijk ook. Echter zal de staf van Mkulumadzi u zoveel mogelijk stimuleren van Majete te genieten.
Overnachting: Mkulumadzi (volpension, drankjes + activiteiten)

Dag 8 – 10: Lake Malawi NP
Vandaag vertrekt u na het ontbijt naar Lake Malawi NP en naar uw accommodatie Pumulani.
U kunt kiezen tussen een vlucht naar Lake Malawi of een transfer over de weg. De transfer over de weg is ongeveer 300 km en wordt in ongeveer 5 uur afgelegd. Een en ander is afhankelijk van hoe lang u onderweg wilt genieten van lokale bezienswaardigheden.

U bereikt Lake Malawi en het schiereiland Nankumba. Hier bevinden zich de mooiste stranden van Lake Malawi en de stranden grenzen aan Lake Malawi NP. Pumulani ligt exclusief aan de westkant van het schiereiland Nankumba en is omringd door het nationale park. Lake Malawi is ‘s-werelds meest gevarieerde ecologisch meer. Het kristalheldere water is leefgebied van meer dan duizend soorten vis, waaronder honderden soorten kleurrijke cichliden.

De tien villa’s liggen verspreid over de heuvel en zijn allen zeer ruim en anders van vorm en stijl. Allen beschikken ze over een zeer ruime slaapkamer, badkamer en zithoek. Schuifdeuren brengen u op het verhoogde dek en bieden een optimaal uitzicht. Pumulani biedt speciale duikcursussen aan bij de beste duikplekken in de buurt van één van de eilanden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het echte Malawische dorpsleven biedt Pumulani ook begeleide wandelingen door een van de lokale dorpjes. Malawiërs staan bekend als de vriendelijkste mensen in Afrika. Tijdens uw verblijf krijgt u de gelegenheid om ze te ontmoeten. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon relaxen in het prachtige en rustige landschap of genieten van de vele aangeboden activiteiten.

Het lager gelegen en afgelegen strand is ideaal voor degenen die gewoon willen genieten van de zon en/of willen zwemmen in het heldere blauwe water van Lake Malawi.
Aan het eind van de dag ligt er een dhow tot uw beschikking en kunt u samen met andere gasten en onder begeleiding van ervaren lokale bemanningsleden een boottocht maken waarbij u onder het genieten van een drankje kunt genieten van de zonsondergang.
Overnachting: Pumulani Lodge (volpension + activiteiten behalve gemotoriseerde watersport)

Dag 11: Vertrek
Men zegt weleens dat aan al het goede een einde komt. Vandaag is het zo’n dag. De Zambia-Malawi combinatie safari eindigt met het afscheid nemen van Pumulani en wordt per transfer naar Monkey Bay gebracht waar u een met een chartervliegtuig naar Lilongwe wordt gebracht op tijd voor uw aansluitende vlucht naar Nederland.

Boek uw Zambia-Malawi combinatie safari bij Going Africa Safaris

Wilt u dat uw zintuigen nog meer geprikkeld worden?

Dat is mogelijk. Door op onderstaande link te klikken, maakt u de Zambia-Malawi combinatie safari al een klein beetje mee. U treft dan meer foto’s, informatie over de accommodaties en gebieden aan. Veel plezier en neem bij vragen gerust contact op met ons.

Zambia- Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusie – groene seizoen
Zambia-Malawi combinatie safari – Robin Pope Safaris Exclusie – tussen- en hoogseizoen

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande Zambia-Malawi combinatie safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken. In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben. Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget.

Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet kunnen aanbieden. Vraag ons dus te allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen. Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen.

Route kaart

Zambia-malawi combinatie safari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze Zambia-Malawi combinatie safari naar South Luangwa NP, Majete WR en Lake Malawi kan, afhankelijk van beschikbaarheid en opening van accommodaties, op elke gewenst moment beginnen in de periode van medio maart tot en met december.

Aantal deelnemers
Dit is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling de safari onderneemt. In de regel worden de activiteiten samen met andere gasten van de accommodatie ondernomen. Per accommodatie wordt hier een maximaal aantal personen per auto of activiteit aangehouden.

Seizoenen

Laag
15-3 t/m 21-5, november en december

Tussen
22 mei – juni

Hoog
juli t/m oktober

Bagage limiet
Vanwege de eventuele binnenlandse vlucht(en) kent deze safari de volgende bagagelimiet per persoon.
Een reistas (geen harde koffers) van maximaal 15 kg en één stuk handbagage van maximaal 5 kg.

Visum en paspoort

U hebt voor Zambia-Malawi combinatie safari een visum nodig voor beide landen welke is aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens verkrijgbaar. Voor de aanvraag hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.

Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Zambia en Malawi. Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

Afhankelijk van de gekozen safari is vliegen Lusaka met een aansluitende vlucht naar Mfuwe de meest gebruikelijke. Terug vliegen doet u vanaf vanaf Lilongwe.

We adviseren u goed te letten op overstaptijden vanwege het risico op achterblijven van bagage. We verwachten niet dat u uw safari zonder bagage wilt beginnen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Zambia lodge safari, Lyke en Gerard

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze reis door Zambia was helemaal TOP! Het verblijf bij Tusk and Mane in Lower Zambezi was echt heel bijzonder, zo midden in de natuur. Kyle en zijn team maken het echt speciaal. Hele mooie safaris onder deskundige leiding van Jacob, we hebben zoveel wild gezien. Ook wandel- en kanosafari...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Verblijf bij Tusk and Mane in Lower Zambezi

Onze reis door Zambia was helemaal TOP! Het verblijf bij Tusk and Mane in Lower Zambezi was echt heel bijzonder, zo midden in de natuur. Kyle en zijn team maken het echt speciaal. Hele mooie safaris onder deskundige leiding van Jacob, we hebben zoveel wild gezien. Ook wandel- en kanosafari (tussen de hippo’s en korokodillen).

Het verblijf in Flat Dogs in South Luangwa was ook heerlijk, wel wat toeristischer, maar lekker comfortabel met een zwembad en de mogelijkheid om al la carte te eten. Ook hier hele goede safaris met erg veel wild , nu ook giraffen.

De laatste lokatie was in Luambe NP. Hier was beduidend minder wild maar wel een paar keer de wild dogs gezien.

Alles was super geregeld door Going Africa Safaris, alles klopte. Het vliegen in een klein vliegtuigje met z’n tweeen vanaf een airstrip was ook een hele ervaring.
Kortom een aanrader voor reizigers die echte safari willen ervaren !!

Lyke en Gerard

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Lyke en Gerard,

Bedankt voor zowel de telefonische feedback en deze mooie evaluatie.

Wat leuk om te ze lezen dat jullie een TOP reis in Zambia hebben gehad. En wat interessant dat jullie nog best dan 4 nachten in Lower Zambezi hadden willen blijven.
Afgelopen juni (2019) zijn we zelf ook Bij Tusk and Mane geweest en de combinatie aan gebieden en safarimogelijkheden hebben wij ook als erg prettig ervaren.

Fijn ook dat alles geheel conform planning is verlopen. Dat vertrek per transfervlucht is inderdaad een ervaring. Bijna een heel dorpje dat uitloopt om toeristen weer te zien vertrekken. Wij hebben dat ook als erg leuk ervaren.

Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zambia lodge safari, Janine, Antwain, Sabine en Marc

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Over de kampen hebben we het telefonisch al even gehad. Graag wil ik nog even benadrukken dat vooral Flatdogs (in het croc nest) ondanks het feit dat ze wat groter zijn een prima indruk heeft gemaakt. Ook al door hun grote bijdrage aan diverse conservancy projecten in de...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De 2 full day drives mn het bezoek aan de Ebony groves. Onbeschrijflijk mooie omgeving.

Beste Paul,

Over de kampen hebben we het telefonisch al even gehad. Graag wil ik nog even benadrukken dat vooral Flatdogs (in het croc nest) ondanks het feit dat ze wat groter zijn een prima indruk heeft gemaakt. Ook al door hun grote bijdrage aan diverse conservancy projecten in de Valley.
Menukaart kent zijn gelijke niet in onze ervaringen. Is niet hoofdmoot van je vakantie, wel een zeer prettige bijkomstigheid
Luambe park en gelijknamige camp heeft enorm veel potentie. Landschappelijk bijzonder fraai.
Nkonzi camp is weer totaal anders.

De sightings….tja de tel zijn we kwijt wat betreft de leeuwen. Heel erg veel… luipaarden idem dito. Luipaard dat een stelvarken vakkundig demonteert….toch een stekelige aangelegenheid. Luipaard dat haar jong zoogt, luipaard dat met haar twin cubs rond de auto loopt. Luipaard met kill in nat geo pose over tak gedrapeerd. Daarnaast nog de nodige “losse” luipaarden; met recht de valley of the leopard!

We hebben 3 x de wilde honden gezien waarbij 1 keer erg dichtbij. Daarnaast natuurlijk het nodige andere wild. Veel!!!!

Verrassing in Luambe was de vroege terugkeer van een kolonie Carmine bee eaters. Bijzonder om hun nestelen in de riverbanks te mogen zien. Hoogtepunten waren toch wel de 2 zeer lange daydrives die we hebben gemaakt. Het Hollywood van South Luangwa, de ebony groves, heeft een onuitwisbare indruk gemaakt, Om daar dan een troep leeuwen te vinden in dat bijzondere licht, was weer een extraatje. Daar kregen we er veel van!

Het bezoek aan Lianne Steenkamp was ook erg leuk. Zeker omdat we nu ook weer wat goed nieuws uit Namibie meekregen. We zijn dus heel tevreden teruggekomen. Reisgenoot Marc met 9000(!) foto’s en wij met heel veel film!
Maar zoals Hemmingway al zei: ’We had not left it yet, but when I would wake in the night I would lie listening, homesick for it already”.

We weten nu nog beter wat we willen. Dat betekent in elk geval weer goed sparen!

Hartelijke groet ,

Antwain en Janine

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Janine, Sabine, Antwain en Marc,

Bedankt voor jullie feedback zowel telefonisch als met deze mooie evaluatie.

Naast dat jullie inderdaad erg veel gezien hebben is het ook fantastisch dat jullie Lianne ook hebben ontmoet. Fijn dat dit gelukt is.

Vanzelfsprekend hebben we de complimenten over het eten bij Flat Dogs aan hen doorgegeven. Dat werd erg gewaardeerd.

Ebony Grove is inderdaad een erg fraai gebied. We hebben het afgelopen juni ook bezocht en waren ook erg onder de indruk. Locatie, locati, locatie en erg goed voor wildlife en over het algemeen minder druk dan het centrale deel. Maar jullie gaven aan dat de drukte in het centrale deel ook nog wel meeviel.

Zoveel luipaarden en leeuwen en 3 x de wilde honden. Jaloersmakend.
We hadden het er telefonisch al even over. Langer op een plek blijven, helpt.

Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten en veel succes bij het uitzoeken van de foto’s en monteren van de video.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Malawi Robin Pope safari, Sabine en Marc

Overall cijfer voor deze safari: 10
Hallo Paul “Malawi is zondermeer een van de vergeten parels van Afrika! De reis had vele hoogtepunten, maar we zullen Malawi toch vooral blijven associeren met prachtige landschappen, uitzonderlijk vriendelijke mensen en heel wat unieke fauna en flora. De lodges van Robin Pope zijn allemaal absolute top, zowel qua ligging...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: twee koppels visarenden die vechten voor een karkas

Hallo Paul

“Malawi is zondermeer een van de vergeten parels van Afrika! De reis had vele hoogtepunten, maar we zullen Malawi toch vooral blijven associeren met prachtige landschappen, uitzonderlijk vriendelijke mensen en heel wat unieke fauna en flora.

De lodges van Robin Pope zijn allemaal absolute top, zowel qua ligging (midden in de parken!), als qua comfort, algehele gastvrijheid en sfeer. We wisten natuurlijk op voorhand dat het in het groene seizoen (en in dit geval echt vlak na het regenseizoen) altijd moeilijker is om wild te spotten, maar er viel iedere keer toch wel wat moois te beleven op de game drives.

Vooral de twee koppels visarenden die vochten voor een karkas was een uniek en onverwacht spektakel. Nadien werden die visarenden trouwens op hun beurt weggejaagd door een grote groep gieren. We hebben ondertussen al heel wat afgereisd in Afrika, maar deze trip naar Malawi staat toch ergens bovenaan het lijstje van de topreizen.

In ieder geval bedankt voor de goede raad bij het boeken van deze reis (en we zijn ondertussen al aan het aftellen voor onze volgende safari….).”

Marc en Sabine

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Sabine en Marc,

Bedankt voor jullie erg mooie evaluatie van deze Robin Pope Safaris lodge safari in Malawi. De RPS accommodaties zijn inderdaad allemaal top. Ik werd tijdens jullie verblijf al op de hoogte gebracht dat jullie ook van de kleinere dingen erg goed konden genieten en dat jullie erg fijne gasten waren bij elke RPS accommodatie.
Malawi is inderdaad een erg mooi land en hoewel het land ook steeds meer aangemerkt kan worden als safari land, behoort Malawi inderdaad nog steeds tot de vergeten parels van Afrika. Zelf met zoveel Afrika ervaring, laat Afrika zich in Malawi toch weer van een geheel andere kant zien.

Zo ervaren we het zelf ook.

Ik hoop dat jullie nog lang na genieten van deze Malawi ervaring hoewel de volgende Afrika beleving ook al weer voor de deur staat.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Malawi lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zambia lodge safari, Ria en Paul

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij kozen voor Zambia i.v.m. de gamewalks en wat dat betreft zijn we zeker aan onze trekken gekomen. Met een verblijf op vier verschillende plekken waren de wandelingen toch iedere keer weer net even anders, maar allen onder begeleiding van voortreffelijke gidsen. We hebben weer veel bijgeleerd; o.a. “the green...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Kapamba; zowel verblijf als activiteiten

Wij kozen voor Zambia i.v.m. de gamewalks en wat dat betreft zijn we zeker aan onze trekken gekomen. Met een verblijf op vier verschillende plekken waren de wandelingen toch iedere keer weer net even anders, maar allen onder begeleiding van voortreffelijke gidsen.

We hebben weer veel bijgeleerd; o.a. “the green five”. De lodges waren heerlijk rustig, met name Kapamba sprong er uit. Prachtige cabins, een geweldige staf en iedere dag wel een verrassing, zoals de sundowner IN de rivier compleet met stoelen, lichtjes en heerlijke hapjes. Of een lunch in de bush met zelf te maken pizza’s.

Luambe Camp was dan weer bijzonder vanwege de kleinschaligheid van het park met daarin maar 1 camp en wild dat nog niet aan mensen gewend is. We hebben uitgerekend hier ons eerste luipaard gespot!
De ligging van het camp aan de rivier vol nijlpaarden die ‘s nachts voor een concert zorgden zullen we niet snel vergeten.

Ria en Paul

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Ria en Paul,

Bedankt voor deze mooie evaluatie en wat fijn dat jullie zo aan jullie trekken zijn gekomen voor wat betreft de wandelsafari's. Zi is inderdaad goed te zien hoe elke accommodaties ook wat dat betreft weer eigen kwaliteit heeft.

Kapamba is inderdaad een heerlijk camp zoals alle accommodaties van The Bush Company dat zijn. Allemaal met hun eingen (kleine) verrassingen.
Luambe is inderdaad ook speciaal zo aan de rivier en in de wetenschap dat er geen ander camp in het park is. Inderdaad om niet snel te vergeten.

Zo hoop ik dat jullie nog lang zullen nagenieten van de hele safari.
Veel plezier daarbij.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zambia lodge safari, familie Storm en Zuidgeest

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Afgelopen donderdag zijn wij teruggekeerd van onze reis naar Zambia. Na een fantastisch eerste week willen wij je graag melden dat ook het 2e gedeelte van onze reis geweldig is verlopen. Wij hebben de gehele reis als een groot hoogtepunt ervaren. Alle accommodaties, het personeel, de gidsen, de...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De gehele safari

Beste Paul,

Afgelopen donderdag zijn wij teruggekeerd van onze reis naar Zambia.
Na een fantastisch eerste week willen wij je graag melden dat ook het 2e gedeelte van onze reis geweldig is verlopen.
Wij hebben de gehele reis als een groot hoogtepunt ervaren.
Alle accommodaties, het personeel, de gidsen, de game-drives en boottochten waren van een heel hoog niveau.
En ook de natuur en de dieren zijn onvergetelijk.
Van onze kant grote complimenten en wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Super-bedankt!

Groeten,
Families Storm en Zuidgeest

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Familie Storm en Zuidgeest,

Bedankt voor de positieve feedback.

Terwijl ik op studiereis was, ontving ik al een SMS met het bericht dat jullie zo tevreden waren over de eerste helft van de safari en dat alles de verwachtingen ver over troffen.
Fijn om te lezen dat het tweede gedeelte van de safari ook geweldig is verlopen.

Met een combinatie van Flatdogs en Zungulila in South Luangwa en Ila Safari Lodge in South Luangwa zijn de ingeredienten ook echt aanwezig voor een mooiw safaribeleving.
Batonka als afsluiter in Victoria Falls is altijd prettig.

Allemaal veel plezier bij het verdere nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zambia lodge safari, Roel

Overall cijfer voor deze safari: 9
Begin dit jaar, heb ik Paul Janssen van Going Africa Safaris, persoonlijk ontmoet en gesproken op een vakantiebeurs in Groningen. Het gesprek en goede voorlichting, deed mij besluiten over te gaan tot boeking voor een reis naar Zambia en met name naar de Mukambi lodge en Fig Tree camp. Hij...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Goede accomodaties, persoonlijk gerichte klantvriendelijkheid, het spotten van 8 luipaarden

Begin dit jaar, heb ik Paul Janssen van Going Africa Safaris, persoonlijk ontmoet en gesproken op een vakantiebeurs in Groningen. Het gesprek en goede voorlichting, deed mij besluiten over te gaan tot boeking voor een reis naar Zambia en met name naar de Mukambi lodge en Fig Tree camp.

Hij kon uit persoonlijke ervaring voor- en toelichting geven. Hij heeft persoonlijke ervaring, hij is er een paar jaar geleden zelf geweest. Ik had enkele persoonlijke wensen.

Hij bemiddelde daarin en in overleg met de Nederlandse eigenaren van genoemde lodges, konden deze worden ingewilligd. Mede door zijn inzet en persoonlijke benadering, kan ik spreken van een zeer geslaagde reis.

Roel

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Roel,

Bedankt voor deze mooie evaluatie en wat fijn dat je een zeer geslaagde reis hebt gehad. Het was nog even spannend of, vanwege de weersomstandigheden, Fig Tree Camp op tijd open zou zijn. Maar gelukkig is dat gelukt.

Acht verschillende luipaarden spotten, dat lijkt me echt een record voor deze gebieden. Fantastisch.

Graag hebben we onze eigen ervaringen en persoonlijke relatie met de eigenaren ingezet om ook de aanvullende wensen in te vullen. Ik heb begrepen dat dit nog meer heeft bijgedragen aan de loklale persoonlijke benaderingen.

Veel plezier bij het verdere nagenieten en uitzoeken van de foto's.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zambia, Marc, Natasja, Elisabeth en Wim

Overall cijfer voor deze safari: 9
Onze 13 daagse trip naar Zambia en Zimbabwe geboekt na uitgebreid overleg met Paul van Going Africa Safaris over de opties. Genoten van alle accomodaties te weten Ila Safari Lodge, Flatdogs en Chindeni om vervolgens af te sluiten in Victoria Falls. Zowel Kafue als South Luangwa zijn meer dan de...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Lodges, Game drives, Vic Falls

Onze 13 daagse trip naar Zambia en Zimbabwe geboekt na uitgebreid overleg met Paul van Going Africa Safaris over de opties. Genoten van alle accomodaties te weten Ila Safari Lodge, Flatdogs en Chindeni om vervolgens af te sluiten in Victoria Falls. Zowel Kafue als South Luangwa zijn meer dan de moeite waard en bieden de mogelijkheid voor game-drives (zowel overdag als ‘s avonds in het donker), wandelsafari’s (wat een aparte ervaring) en boottochtjes (Kafue).

Alle transfers etc perfect geregeld, geen moeite was te veel en alles prima op tijd, helemaal top dus.

Batonka Lodge in Victoria Falls is een absolute aanrader om de reis mee af te sluiten, heerlijke accommodatie.

Paul, bedankt voor alles, onze volgende trip gaan we je zeker weer contacteren.

Marc, Natasja, Elisabeth en Wim

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marc, Natasja, Elisabeth en Wim,

Bedankt voor deze mooie evaluatie en wat fijn dat jullie zo tevreden terugkijken op een perfect geregelde lodge safari in Zambia.

Het was plezierig om deze mooide safari voor jullie samen te mogen stellen. Fijn dat we weer worden uitgenodigd om bij een volgende safari opnieuw een voorstel te mogen doen.

Veel plezier bij het nagenieten.

Met vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Wij zijn inmiddels al bijna een week thuis na onze prachtige reis. We hebben ook deze keer weer heel erg van Afrika genoten. Heel erg bedankt voor de goede organisatie en het aangepaste programma. Het is inmiddels al weer onze derde reis die we geboekt hebben bij Going...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: South Luangwa

Beste Paul,

Wij zijn inmiddels al bijna een week thuis na onze prachtige reis. We hebben ook deze keer weer heel erg van Afrika genoten. Heel erg bedankt voor de goede organisatie en het aangepaste programma.

Het is inmiddels al weer onze derde reis die we geboekt hebben bij Going Africa Safaris, en ook deze keer weer opnieuw een prachtige ervaring.
South Luangwa NP in Zambia is echt grandioos: we hebben van heel veel dieren genoten, vooral van luipaarden, die normaal in andere parken niet zo gemakkelijk te spotten zijn. Het was echt het hoogtepunt van onze reis, ook al hadden wij tijdens onze vorige reizen in Afrika al verschillenden andere National Parken bezocht.

Malawi is een arm land, met nog weinig tourisme ten opzichte van andere Afrikaanse landen (zoals bijvoorbeeld Tanzanie of Zuid-Afrika), maar de mensen zijn ontzettend aardig. Lake Malawi is schitterend om bootexcursies te organiseren, om te wandelen en te hiken in de natuur, en heerlijk aan het strand te relaxen.

Accomodaties en eten waren helemaal top overal in alle plaatsen die Paul voor ons had uitgezocht.
Alles was perfekt zoals altijd met Going Africa Safaris.

Bedankt Paul!

Marzia en Lavinia

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Marzia en Lavinia,

Bedankt voor de leuke email met mooie feedback over jullie ervaringen in Zambia en Malawi. Inderdaad, alweer een derde Afrikaans avontuur via Going Africa Safaris. Fijn om te weten dat jullie, ook nu weer, tevreden zijn.

Malawi is, zoals jullie zelf ook aangeven, inderdaad nog minder ontdekt door de grote massa. Ik kan me voorstellen dat South Luangwa, met alle luipaarden en de leeuwen en wild honden die jullie gespot hebben, toch het hoogtepunt was. Succesvolle game drives mag ik gelet op de foto's wel zeggen.

Daarna heerlijk relaxen en genieten van de vriendelijke bevolking in Malawi klinkt dan als een mooie combinatie die aan jullie goed besteedt is geweest.

Geniet nog lang na van derder ervaring met Going Africa Safari en vooral de mooie landen en opgedane ervaringen.

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Malawi lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )
Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )
Evaluatie lodge safari Zambia en Malawi, Marzia en Kavinia (Italië )

Evaluatie Zambia lodge safari, Joke en Rob

Overall cijfer voor deze safari: 10
Beste Paul, Hierbij een een korte impressie van onze Zambiareis waarvan we afgelopen zondag thuiskwamen. De reis was in één woord “fantastisch”. Uitstekende accommodaties, heerlijk eten, interessante gamedrives en boeiende gamewalks. Het vervoer tussen de accommodaties verliep vlekkeloos. De drie parken zijn totaal verschillend en zo hebben we een zeer...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: luipaarden, olifanten en de carmine bee-eaters

Beste Paul,

Hierbij een een korte impressie van onze Zambiareis waarvan we afgelopen zondag thuiskwamen.

De reis was in één woord “fantastisch”.

Uitstekende accommodaties, heerlijk eten, interessante gamedrives en boeiende gamewalks. Het vervoer tussen de accommodaties verliep vlekkeloos. De drie parken zijn totaal verschillend en zo hebben we een zeer afwisselend beeld van Zambia gekregen. Het was (uiteraard) zeer droog en de Luangwa rivier had dan ook nauwelijks water. Het wild was daardoor goed zichtbaar en bereikbaar.

Voor ons waren de bijzondere hoogtepunten:luipaarden, olifanten en de carmine bee-eaters. Helaas stonden de Victoriawatervallen vrijwel droog, dus daar moeten we nog een keer naar toe 😊

Wij vermoeden dat we dankzij jou in Stanley Safari Lodge in de honeymoon suite zijn terechtgekomen. Heel veel dank daarvoor. Een geweldige suite met eigen plunchepool! Ook werden we bij het dessert van het diner bezongen en verrast met taart met kaarsjes.​ Al met al een fantastische reis, die door jou tot in de puntjes uitstekend is verzorgd. Hartelijk dank daarvoor.

Het bleek een goede beslissing na onze eerdere Tanzania reis in 2009 opnieuw met Going Africa in zee te gaan.

Als het aan ons ligt blijft het niet daarbij, want de safarikoorts is nog steeds aanwezig.

Onze interesse gaat daarbij uit naar Zimbabwe.

We blijven je site volgen.

Met vriendelijke groet,

Bob en Joke

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Joke en Bob,

Bedankt voor jullie korte impressie van jullie Zambia safari waaruiit blijkt dat jullie er met veel plezier op terugkijken.

Ik ben natuurlijk erg blij dat jullie terugkijken op een fantastische safari. Ik heb inderdaad doorgegeven dat 29 oktober voor jullie een dag was waarop wat te vieren viel. Heel leuk om te lezen dat ze lokaal ook het signaal hebben opgepakt.

Natuurlijk is het fijn om de complimenten te ontvangen. Maar graag geef ik deze ook door aan mijn lokale contactpersonen/partners die ervoor zorgen dat de uitvoering ook tot in de puntjes zijn verzorgd.

Zelf ben ik inderdaad ook net terug uit Zimbabwe, ook een fantastisch safariland met veel bijzondere ontmoetingen en close encounter met leeuwen, wilde honden en olifanten.

Ik wens jullie veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zimbabwe en Zambia lodge safari, familie de la Parra

Overall cijfer voor deze safari: 9
Paul Janssen (Going Africa Safaris) heeft precies gedaan wat ik van hem en zijn reisbureau verlangde. Heel goed luisteren en dan suggesties geven; daarna alles goed in orde maken. Open staan en beschikbaar zijn om mijn vragen te beantwoorden en mij gelegenheid geven om gebruik te maken van zijn ervaring...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: dat we Afrika zagen op onze manier. 

Paul Janssen (Going Africa Safaris) heeft precies gedaan wat ik van hem en zijn reisbureau verlangde. Heel goed luisteren en dan suggesties geven; daarna alles goed in orde maken.
Open staan en beschikbaar zijn om mijn vragen te beantwoorden en mij gelegenheid geven om gebruik te maken van zijn ervaring vaak zelfs ter plekke.

Gevolg: Een perfecte reis zonder een wanklank. Alles op tijd, nergens wachten en dat in Afrika! Auto’s en tenten/kamers schoon en overal deskundige en vriendelijke gidsen en andere personeelsleden.

Transfers met auto’s en vliegtuigen liepen als een trein. Door de langere tijd op 1 plek zagen we veel wild en konden we ook in alle rust genieten van de prachtige omgeving. Het was zoals je hoopt dat het zal zijn als je aan zo’n vakantie begint.

Jij hebt ons bewezen dat het bijna onmogelijke ook mogelijk is.

Going Africa Safaris bedankt, het was geweldig.

A.H. de la Parra

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste familie de la Parra,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn te lezen dat jullie terugkijken op een geweldige en goed georganiseerde vakantie waarbij de verwachtingen zijn waargemaakt.
Eigenlijk wisten jullie al heel goed wat jullie wilden en bleek er voor mij niet meteen iets wat onmogelijk zou kunnen zijn. Dit op de beschikbaarheid na.
Maar ook dat leverde geen problemen op.

Het was een plezier om deze safari met jullie samen te stellen.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Zimbabwe lodge safari, neem vrijblijvend contact op.
Ook genieten van een Zambia lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin