Zuid-Tanzania Fly-in safari

11-daagse ultieme safari
 • Reisinformatie
 • Routebeschrijving
 • Praktische informatie
 • Foto's / Video
 • Reviews

Reisinformatie

 • Algemeen
 • Vertrekdata
 • Prijzen

Zuid-Tanzania Fly-in safari - 11-daagse ultieme safari

Zuid-Tanzania Fly-in safari – 11-daagse ultieme safari

Met recht wordt deze Zuid-Tanzania fly-in safari ook wel een ultieme safari genoemd. Deze prachtige Zuid-Tanzania fly-in safari brengt u naar de beste maar nog weinig bezochte parken in West- en Zuid-Tanzania en daarmee reist u naar de meest ultieme plekjes van Tanzania. Met name de meerdere nachten op een locatie zorgen er voor dat u volop maar rustig kunt genieten van de gebieden en daarmee geeft u uw zelf meer kans op prachtige momenten met dieren.
Katavi Wildlife camp is gesloten van april tot juni. De safari is prima te verlengen met een paar nachten relaxen aan het strand van Lazy Lagoon.

Boek uw Zuid-Tanzania fly-in safari bij Going Africa Safaris.

Vertrekdatum

Deze “Zuid-Tanzania fly-in – Ultieme safari” kan, afhankelijk van beschikbaarheid van de accommodaties, op elke gewenst moment beginnen gedurende het hele jaar. Katavi Wildlife camp is gesloten van april tot juni.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania.

Prijs per persoon

PRIJSINDICATIE PER PERSOON 2021

De “vanaf” prijs voor deze “Zuid-Tanzania fly-in safari – Ultieme safari” is afhankelijk van het aantal deelnemende personen, de accommodatie keuze en periode waarin u reist. Bekijk ook onze pagina “Beste reistijd Tanzania”.

De prijs vanaf € 4.775,00 (laagseizoen)
De prijs vanaf € 5.240,00 (hoogseizoen).

Single Supplement is op aanvraag.

Going Africa Safaris kiest er voor om voor deze voorbeeldsafari de prijs als indicatie weer te geven. Dit doen we omdat de prijzen in de regel afhankelijk zijn van een of meerdere factoren zoals bijvoorbeeld:

 • Koers USD/EURO
 • Reisperiode
 • Aantal deelnemers
 • Gewenste aanpassingen
 • Etc…..

Heeft u belangstelling voor deze Zuid-Tanzania fly-in safari, neem dan vrijblijvend contact met ons op en we sturen u graag een passend voorstel met de juiste prijs zoals deze voor u en uw (misschien aanvullende) wensen wordt.

Full game package

Full game package
In een “full game package” is inbegrepen accommodatie op basis van volpension, entreegelden voor de parken, transfers, 2 gamedrives (u deelt de auto met andere klanten) in open 4×4 auto, thee, koffie en wassen van wasgoed.

Inbegrepen

Inbegrepen bij deze “Zuid-Tanzania fly-in safari – Ultieme safari”

 • Alle transfers, vervoer, accommodaties, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema
 • game- en activity package volgens reisschema
 • Vervoer in 4×4 landrover of landcruiser tijdens de safari
 • Gedurende de hele safari en eigen Engelstalige chauffeur/gids
 • Mineraal water tijdens game drives.
 • SGR
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen bij deze “Zuid-Tanzania lodge safari – Ultieme safari”

 • Internationale vliegtickets
 • Visum
 • Verzekeringen
 • Drankjes
 • Maaltijden niet opgenomen in het reisschema
 • Optionele activiteiten
 • Fooien, persoonlijke aankopen en uitgaven
 • Medische evacuatie

Routebeschrijving

 • Dag tot dag
 • Kaart

Routebeschrijving

Zuid-Tanzania Fly-in safari – 11-daagse ultieme safari

Met recht wordt deze Zuid-Tanzania fly-in safari ook wel een de ultieme safari genoemd. Deze prachtige en avontuurlijke fly-in lodge safari brengt u naar de beste maar nog weinig bezochte parken zoals Mikumi, Ruaha en Katavi NP in West- en Zuid-Tanzania. Deze exclusieve fly-in lodge safari laat u de best bewaarde geheimen van Tanzania zien.

Dag 1, Dar es Salaam
U wordt ontvangen op het vliegveld van Dar es Salaam (vertaling: Hemel van vrede) en naar het Southern Sun hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de rest van de dag tot uw beschikking. Vliegt u met KLM, dan komt u laat in de avond aan. Overnachting: Southern Sun (Bed and Breakfast)

Dag 2, Dar es Salaam naar Mikumi National Park
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. U vliegt naar Mikumi NP waar u voor de lunch bij Foxes safari camp arriveert. Na de lunch en misschien een verfrissende duik in het zwembad maakt u uw eerste gamedrive.

U gaat op zoek naar de wilde dieren van Mikumi NP en u ontdekt de verschillende landschappen. Mikumi NP is onderdeel van het Selous ecosysteem. Mikumi NP ligt op de route naar de nog maar weinig bezochte zuidelijke parken van Tanzania.
Overnachting: Stanleys Kopje (full game package)

Dag 3, Mikumi National Park
Met het geluid van het ontwaken van de bush wordt u wakker. Samen met de gids neemt u de komende dag door. Wordt het een hele dag gamedriven met een lunch onderweg of kiest u voor een ochtend- en middaggamedrive met een periode van relaxen en zwemmen tussen de middag. Laat u adviseren door uw gids. Samen met hem verkent u de vlaktes en de bergen achter in het park.
Overnachting: Stanleys Kopje (full game package)

Dag 4, Mikumi National Park – Udzungwa Mountains
Vandaag kunt u wederom kiezen. Maakt u nog een paar gamedrives in het park of kiest u ervoor om de Udzungwa Mountains te ontdekken? Middels een avontuurlijke maar goede weg bereikt u na ongeveer een uur Udzungwa Mountains NP. Op het programma staat een drie tot vier uur durende wandeling door het regenwoud en langs watervallen. Inheemse vogels en apen kruisen uw pad.

Boven bij de Sanje waterval heeft u een adembenemend uitzicht over een deel van de Rift Valley. In het park leven nog grote roof- en zoogdieren. Echter hebben deze zich over het algemeen teruggetrokken naar de minder toegankelijke delen van het park en zult u ze waarschijnlijk niet zien. Tegen de avond kunt u nog even een sprong in het zwembad van Foxes safari camp maken. Overnachting: Stanleys Kopje (full game package)

Dag 5 – 7 Ruaha National Park
Na uw ontbijt vliegt u naar het dichtbij gelegen Ruaha National Park. Het is opmerkelijk dat het landschap hier zo anders is dan u de afgelopen dagen gewend bent. Het andere landschap is er ook de oorzaak van dat in Ruaha NP andere dieren voorkomen dan in de noordelijke parken.

In het op twee na grootste nationale park van Tanzania, met de Great Ruaha River als levensader, leven naast de gebruikelijk dieren in Tanzania de Roan en Sable antiloop en de Greater en Lesser Kudu. Roofdieren zoals de leeuw, luipaard, cheeta en de wilde honden leven ook in dit prachtige ongerepte en wilde gebied.

De dagen bestaan uit het maken van gamedrives. Ook is er een mogelijkheid om onder begeleiding van een gewapende gids een wandelsafari te maken.
Overnachtingen: Ruaha River lodge (full game package)

Dag 8 – 10 Katavi National Park
In iets meer dan twee uur tijd vliegt u van Ruaha naar Katavi NP. Hiermee komt u aan in een van de meest afgelegen parken in Tanzania. Katavi wordt nog niet veel bezocht. Toch is het een van de beste gebieden om wild te spotten in een nog authentieke omgeving. Enorme kuddes buffels en andere dieren leven hier vlak naast de weldoorvoede roofdieren.

Dagelijks maakt u met uw gids een plan om Katavi en haar bewoners te ontdekken. Katavi geld als één van de ontdekking van de laatste jaren. Katisunga plain, Chada plain en Katuma river hoeft u maar met weinig andere bezoekers te delen. Katavi is één van de best bewaarde geheimen van Tanzania. Overnachtingen: Katavi Wildlife camp (full game package )

Dag 11
Vandaag vliegt u terug naar Dar es Salaam vanwaar u terug vliegt naar huis of verlenging van uw vakantie. Een verlening van uw safari regelen we graag voor u.

Boek uw Zuid-Tanzania Fly-in safari bij Going Africa Safaris.

Eventueel deze safari aanpassen?

Bovenstaande Zuid-Tanzania fly-in safari is een voorbeeld safari. Natuurlijk is het mogelijk om afhankelijk van het budget van de genoemde accommodaties af te wijken.

In de regel begroten we deze voorbeeld reizen omdat we voor het betreffende jaar in uw voordeel betere combinatie prijzen krijgen of vinden dat betreffende accommodaties een juiste of betere prijs/kwaliteit verhouding hebben.

Maar bijna elke route is aan te passen aan uw wensen en uw budget. Er zijn erg veel mogelijkheden en de accommodaties die we op de website aangegeven kunnen u hierbij helpen. Staat een bepaalde accommodatie er (nog) niet bij, dan houdt dat niet in dat we deze accommodatie niet aan kunnen bieden. Vraag ons dus ten allen tijde naar de mogelijkheid om uw wens in te vullen.

Het moet wel heel erg gek zijn wanneer we uw wens niet in kunnen vullen. Daarbij willen we wel aan bepaalde kwaliteitseisen blijven voldoen. Een verlenging naar een van de eilanden is ook goed mogelijk.

Route kaart

Route kaart Zuid-Tanzania fly-in safari – Ultieme safariZuid-Tanzania fly-in safari

Praktische informatie

 • Overige informatie
 • Visum & paspoort
 • Vliegtickets

Overige informatie

Vertrek
Deze “Zuid-Tanzania fly-in safari – ultieme safari” kan, afhankelijk van beschikbaarheid van de accommodaties, op elke gewenst moment beginnen gedurende het hele jaar. Katavi Wildlife camp is gesloten van april tot juni.

Lees ook meer informatie over de beste reistijd in Tanzania.

Aantal deelnemers
Deze “Zuid-Tanzania fly-in safari – ultieme safari” is geen groepsreis maar een privé safari waarbij u met uw eigen samenstelling van de groep en met een eigen gids de safari en de activiteiten onderneemt.

Vluchten tussen de camps
Voor de vluchten tussen de camps is per persoon 15 kg aan bagage toegestaan. Niet in een harde koffer.

Seizoenen

Hoogseizoen
01-07 t/m 31-10 en 23-12 t/m 04-01

Laagseizoen
04-01 t/m 31-03, 01-06 t/m 30-06 en 01-11 t/m 22-12

Visum en paspoort

Voor Tanzania geldt een visumplicht. Op Dar es Salaam Airport zijn de processen om ter plekke een visum te kopen aangepast. Om een visum te verkijgen dient u;

 1. In de rij te staan voor een zogenaamd “Government control number”,
 2. In de rij te staan voor de betaling bij de bank,
 3. En nog eens in de rij te staan voor de douane om het paspoort en het visum te checken.

Bij elkaar kan het twee uur duren voordat gereed bent. We adviseren u derhalve om momenteel uw visum voor vertrek te regelen. Dat kan via een visumdients.

Online
Het kan echter ook online. De online aanvraag kan tot wel 10 werkdagen. Wees dus op tijd met de aanvraag. Naast de nodige informatie heeft u ook het volgende nodig:

 • Scan van uw paspoort met uw foto opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw paspoort met uw BIO opgeslagen in jpg/png, maximaal 300KB
 • Scan van uw retour vliegticket in PDF, maximaal 300KB

Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Dar es Salaam en vertrek van Dar es Salaam zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.

KLM is daarbij de best passende en betrouwbare qua aansluitingen. Andere (vaak goedkopere) maatschappijen willen na boeking nog wel eens de aankomst- en vertrektijden aanpassen.

Foto's / Video

 • Foto's
 • Video's

Video

Reviews

Evaluatie Tanzania lodge safari, Gerrit, Marian, Marco en Gerjo

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, We deden een variant van de “Tanzania Leisure the North” lodge safari. Niet voor het eerst, maar de vorige keer was dusdanig fantastisch dat we niet konden nalaten nogmaals te gaan. En het was weer een groot succes. Als voorheen liep het boekingsproces weer soepel en was je...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Serengeti

Beste Paul,

We deden een variant van de “Tanzania Leisure the North” lodge safari. Niet voor het eerst, maar de vorige keer was dusdanig fantastisch dat we niet konden nalaten nogmaals te gaan. En het was weer een groot succes.
Als voorheen liep het boekingsproces weer soepel en was je advies deskundig. Op Kilimanjaro Airport was Richard weer present. De beste gids die je kunt treffen. Vriendelijk, humoristisch, deskundig en zeer goed in het spotten van wild.

Het weer werkte iets minder mee. Deze korte regentijd (November) was er uitzonderlijk veel neerslag. Gelukkig bijna alleen maar in de nacht, zodat we er tijdens de game drives (die deden we dagelijks van 8.00 tot 18.00) slechts een paar uur last van hebben gehad. Maar goed het verblijf in de “tenten” en lodges is ook (nog) vrolijker als het mooi weer is. Wij komen voor de game drives en die waren weer fantastisch.

We zagen Leeuwen op 27 verschillende plekken (89 Leeuwen in totaal), tweemaal in een boom, vaak met kleintjes, soms parend; Diverse malen luipaarden (met prooi in boom en ook uit boom springend) en cheetahs (waaronder een moeder met 6 cubs die een gazelle veroberden). Oneindig veel gnoes en zebra’s (ik schat 100.000 tussen Masai kopjes en Serenora). Olifanten, buffels, neushoorns (6 in Ngorongoro), heel veel hyena’s (ook parend, met prooi, met hele kleintjes), vossen (had ik nog nooit gezien in Afrika), en dan natuurlijk nog alle apen (blue monkeys in Lake Manyara), giraffes, gazelles, antilopes, jakhalzen, gieren, struisvogels, arenden, heel veel meer.

Er is veel moois te zien en beleven op onze aarde, maar Serengeti is toch nauwelijks te overtreffen.

Gerrit, Marian, Marco en Gerjo

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gerrit, Marian, Marco en Gerjo,

Wat fijn dat jullie opnieuw terugkijken op een succesvolle safari met veel en bijzondere sightings en een hereniging met jullie eerdere gids Richard. Fijn dat jullie zo blij met hem zijn.

Bedankt voor de gemaakte complimenten.

Ik hoop dat jullie nog lang mogen nagenieten van deze mooie safari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Paul, Lisette, Lode en Wannes

Overall cijfer voor deze safari: 9
Dag Paul, Wij zijn ondertussen thuis en genieten van de mooie herinneringen van onze reis. Maar wij willen U van harte bedanken voor het organiseren van deze reis. Alles was tot in de puntjes geregeld en ook de aanpassingen in ons reisschema hebt U zeer goed opgevangen. Wij hebben er...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Big5 en de cheeta

Dag Paul,

Wij zijn ondertussen thuis en genieten van de mooie herinneringen van onze reis. Maar wij willen U van harte bedanken voor het organiseren van deze reis.
Alles was tot in de puntjes geregeld en ook de aanpassingen in ons reisschema hebt U zeer goed opgevangen.

Wij hebben er echt van genoten:
wij hebben de big five gezien en een prachtige cheetah die zijn prooi aan het opeten was. Verder ook crocodillen die een gnoe aan het verscheuren waren in de beroemde Mara rivier.
Om het met de woorden van onze gids te zeggen: you are lucky guys! En of wij gelukkig waren.

Wij hebben ondertussen een schadeclaim ingediend bij KLM. Afwachten wat dat wordt.

Paul, wij wensen u verder een gezond leven voor u en uw familie en succes met uw bedrijf. Doe zo verder.

Met reisvriendelijke groeten,

Paul, Lisette, Lode en Wannes

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Paul, Lisette, Lode en Wannes

Bedankt voor de mooie feedback en wat fijn dat jullie na een "toch wel" valse start wel hebben genoten van een mooie en geslaagde safari.

Vanzelfsprekend staan we meteen paraat wanneer jullie, door een mankement aan het vliegtuig de start van de safari niet kunnen halen. Fijn dat jullie tevreden zijn over de geboden aanpassingen welke we meteen hebben geregeld. Hierdoor hebben jullie zo min mogelijk gemist van de safari.
Dit natuurlijk met medewerking van onze lokale partner.

Ik hoop dat jullie in ieder geval nog lang nagenieten van deze mooie lodge safari in Tanzania

Vriendelijke groeten

Paul Janssen

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Sylviana, Richard, Lisa en Sam

Overall cijfer voor deze safari: 9
Wij hebben genoten van onze Lodge Safari reis in Tanzania. We hebben enorm veel dieren gezien inclusief de big 5. Onze gids Richard was een topper. Hij reed heel veilig, wist overal de weg (zonder wegbewijzering), had veel geduld als wij ergens wilde blijven staan of onze dochter foto’s wilde...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: In Serengeti park en sommige lodges

Wij hebben genoten van onze Lodge Safari reis in Tanzania. We hebben enorm veel dieren gezien inclusief de big 5. Onze gids Richard was een topper. Hij reed heel veilig, wist overal de weg (zonder wegbewijzering), had veel geduld als wij ergens wilde blijven staan of onze dochter foto’s wilde maken en wist veel te vertellen over de dieren en de natuur. Hij wist op iedere vraag die wij hadden een antwoord te geven.

Wat wij het bijzonderst vonden was de migratie in het noorden van Serengeti. Heel indrukwekkend, zoveel Gnoes en zebra’s bij elkaar. We moesten er wel een tijd voor rijden, maar het was zeker de moeite waard. Het leek alsof wij in een aflevering van National Geographic waren beland.

De tenten waar wij verbleven waren erg luxe en enorm netjes. We hebben geen insect gezien. ‘s-Avonds zagen we een hyena bij de tent lopen en ‘s nachts hoorden we een leeuw, apen en hyena’s. Logisch dat we werden begeleid als we buiten de tent wilden als het donker was. ‘s morgens zagen wij gazelles voor onze tent.
Ook de lodges waar wij verbleven waren prachtig. Het eten gedurende de reis was heel goed. Voor alles is gezorgd tot lunchbox aan toe. Er was ook voldoende keuze voor vegetariers.

Wij kijken terug op een hele mooie, indrukwekkende, spannende en interessante reis. Voor een volgende keer zouden wij misschien de strandvakantie op Zanzibar overslaan en meer tijd nemen voor de safari. Zo kunnen wij meer genieten van de mooie accomodaties.

Sylviana, Richard, Lisa en Sam

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Sylviana, Richard, Lisa en Sam,

Bedankt voor de mooie evaluatie en het verslag. Wat fijn dat jullie hebben genoten van jullie lodge safari in Tanzania.

Het noorden van de Serengeti hebben we bewust in het reisschema opgenomen omdat in jullie reisperiode daar de kans het grootst is om de migratie daadwerkelijk te zien. Inderdaad levert dat wat meer kilometers op. Maar zoals jullie dat zelf zo mooi schrijven, levert het ook National Geographic momenten op.
Door in de Serengeti gebruik te maken de (mobile) tented camps, verblijf je inderdaad midden in de natuur met de mogelijkheid dat wilde dieren dicht bij of in het camp komen.

Ik hoop dat jullie nog lang na genieten van een hele mooie, indrukwekkende, spannende en interessante safari.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Joop, Mariette, Julia Bella, Erik en Jasmijn

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Wij zijn heel erg tevreden over “onze” Tanzania-reis. Vooral de 9-daagse safari was een hoogtepunt. Het landschap en de wilde dieren van de Serengeti zullen we niet snel vergeten. Bijdrage daaraan heeft zeker ook de gids en chauffeur Richard geleverd; een zeer vriendelijke en deskundige gids. Ik had...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti park, tented camp in noord-serengeti (Kati-Kati Mara)

Beste Paul,

Wij zijn heel erg tevreden over “onze” Tanzania-reis. Vooral de 9-daagse safari was een hoogtepunt.
Het landschap en de wilde dieren van de Serengeti zullen we niet snel vergeten. Bijdrage daaraan heeft zeker ook de gids en chauffeur Richard geleverd; een zeer vriendelijke en deskundige gids.
Ik had het idee, dat ie, ondanks relatieve jonge leeftijd, behoorlijke ervaren was. Ook  meerdere overnachtingen op een plek (vooral in de tented camps) was waardevol, niet alleen omdat er dan ochtenden zijn dat je geen koffer hoeft in te pakken. Het schept rust, meer aandacht voor omgeving en staf wordt vertrouwelijker voor je.
Uiteraard was het 9 dagen lang vertoeven met zessen in een safari-jeep intensief, maar ook dat bleek zeer waardevol te zijn.

Het bezoek aan een Masaai-dorp was leuk maar ook niet meer dan dat; het is in dit soort situaties altijd lastig je niet te ergeren aan de, op zich begrijpelijke “verkoopdrang” van de  dorpelingen; het schooltje, gevuld met zingende kinderen was ook interessant, vooral omdat er alleen op de eerste rij schriftjes lagen, achterin niet meer ……

Zoals ik je al telefonisch vertelde, vonden wij de planning van 1 dag iets te lang. Vanaf Ngorongoro Farmhouse naar Kati-Kati camp in het noorden bij de Mara rivier. We kwamen langs de kraterrand waar we zijn doorgereden omdat het nog in de wolken lag, anders waren we nog later aangekomen; het bezoek aan het  Masaai-dorp zou ik daarom op een andere dag gepland hebben. Het was optioneel, maar wij wisten toen niet dat het een lange dag zou worden.
Hoe het dan zou moeten, weet ik ook niet goed; minder game drive onderweg misschien, ook lastig omdat het pas de 2e dag was en we natuurlijk alles wilde zien. Het noorden van de Serengeti met het Kati-Kati camp bij de Mara rivier hadden we desondanks absoluut niet willen missen.

Lake Manyara, onze eerste dag was ook prachtig; we zien dan voor het eerst wild en dat maakt natuurlijk indruk. Ik vraag mij af of je je tot 2 parken zou kunnen beperken; als ik iemand een advies zou moeten geven, zou ik zeggen doe 6 dagen Serengeti (Noord en centraal), een dag Ngorongokrater en dan nog een park, Lake Manyara of Tarangire; toch ben ik blij dat ik zowel het Lake heb gezien als de Baobab bomen.

De stranden van Zanzibar zijn prachtig en maakten vooral indruk op de jongelui;   4 dagen was precies goed.  Accommodatie Villa Kiva geweldig (vriendelijke staf en kleinschalig).
Voor ons waren alle accommodaties behoorlijk luxe; we hebben er enorm van genoten maar doen het meestal met een ster minder. Overigens , bij  alle accommodaties zeer vriendelijke staf, mooie ligging en niet  te massaal.

Dat het echte Afrika zich achter het hek van de  lodge of het hotel bevindt, daar  waren wij ons van bewust en hebben dat maar zo gelaten…….
Wel hebben we onderweg onze ogen uitgekeken op het kleurrijke en volstrekt andere leven van Afrika dat zich hoofdzakelijk langs de weg lijkt af te spelen.

Kortom een onvergetelijke vakantie! Dank voor jouw bijdrage!

Joop, Mariette, Julia Bella, Erik en Jasmijn

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Joop, Mariette, Julia Bella, Erik en Jasmijn,

Bedankt voor de mooie evaluatie en het verslag. Wat fijn dat jullie terugkijken op een onvergetelijke vakantie in Tanzania.

Wat betreft die lange dag, denk ik dat het inderdaad verstandiger was geweest om het optionele bezoek aan de Masai stam op een andere dag te doen dan tijdens een toch al langere (maar noodzakelijke) reisdag. Een game drive in de middag naar de accommodatie in het noorden moet dan ook haalbaar blijven. Dat is inderdaad ook waarvoor je naar de Serengeti gaat.
Met wat tegenslag in de vorm van een lekke band of vast komen te zitten, komt de druk er alles bij elkaar dan inderdaad wel op te zitten. Ik had liever gezien dat de gids (waar jullie terecht heel tevreden over zijn) hier toch een andere keuze had gemaakt of jullie anders had geadviseerd.
In deze periode sturen we reizigers graag naar het noorden van de Serengeti vanwege de migratie. Toch doen we dit graag in deze volgorde omdat anders bij het verlaten van de Serengeti de game drive in de Ngorongoro Crater te veel onder druk komt te staan wanneer men nog uit het noorden van de Serengeti moet komen. De laatste nacht of nachten gebruiken we dan liever een accommodatie in Centraal Serengeti om die dag de transfer korter te maken. Wat dat betreft heeft deze planning wel een reden.
Ik vind het dan ook fijn om te weten en zal hierover overleg hebben met de lokale partner om een bezoek aan de Masai niet op te nemen op de dag naar de Serengeti toe in de periode dat het noorden van de Serengeti in het programma zit.

Ik wens jullie nog erg veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Gerrit, Marian, Thomas en Catharina 

Overall cijfer voor deze safari: 9
Beste Paul, Wij boekten de aangepaste lodge safari “Tanzania Leisure the north”. Helaas iets aangepast, want ik had net te weinig tijd voor het hele programma. Daarom is er 1 dag Tarangire afgevallen. Het overleg hoe de reis er precies uit moest zien ging voorspoedig. Ik had wat vragen over...
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: Vele. Serengeti het meest. Maar de black mamba had ik ook nog nooit gezien (nu in Tarangire)

Beste Paul,

Wij boekten de aangepaste lodge safari “Tanzania Leisure the north”. Helaas iets aangepast, want ik had net te weinig tijd voor het hele programma. Daarom is er 1 dag Tarangire afgevallen. Het overleg hoe de reis er precies uit moest zien ging voorspoedig.

Ik had wat vragen over specifieke lodges, maar je keuzes bleken prima. Bij aankomst werden we op Kilimanjaro airport begroet door onze gids Richard. Die bleek fantastisch. Hij was altijd vrolijk en vriendelijk en bijzonder goed in het spotten van dieren. Ook wist hij vaak wat er zou gaan gebeuren. Zagen we bijv. een luipaard lopen dan kon hij voorspellen in welke boom hij zou gaan klimmen, zodanig dat wij als eerste op de beste plek bij die boom stonden.

Ik had om een grote Landcruiser gevraagd. We waren maar met vier personen, maar ik heb graag veel ruimte. En inderdaad een 7 persoons landcruiser stond gereed. De game drives waren fantastisch. Het was voor ons bepaald niet de eerste keer (ook niet de eerste keer in Tanzania), maar dit was wel uitzonderlijk goed.

In totaal 75 leeuwen (ook met cubs en met prooi, in bomen zittend en in en uit bomen klimmend). 10 cheetah (met jongen en prooi), 5 luipaarden (met cub dragend, in en uit bomen klimmend), Vele hyena’s (die er met het kadaver van de cheetah vandoor gingen en elders ook druk met karkassen in de weer waren. Een 2 meter lange black mamba (uit de boom komend, drinkend uit een plas) en een python boven onze pick-nick tafel. En onwaarschijnlijk veel meer (waaronder zeker meer dan 100.000 gnoes en zebra’s, neushoorns in Ngorongoro).

Absoluut fantastisch. We hebben iedere dag ten volle benut. Nooit voor de lunch terug naar de lodge/tent gegaan. In 8 dagen (inclusief de dag van vertrek) in total ruim 60 uur in wildparken rond gereden (excl. de tijd voor pick-nick en banden wisselen).

Richard maakte lange dagen, maar wilde ook alleen maar meer. Ook de lodges/tenten waren prima. Vooral het Serengeti View camp (noord Serengeti) en Kati Kati (midden Serengeti) waren een mooie ervaring vanwege het gebrul van de leeuwen in de avond en de hyena die vlak naast ons kwam liggen toen we aan een biertje zaten.

Het Burunge Tented Camp mag vanwege de prachtige ligging eigenlijk ook niet onvermeld blijven. Ik was nog nooit in de (korte) regentijd op safari geweest en maakte me wat zorgen of dat toch niet te nadelig zou zijn. Dat viel erg mee. Er was wel eens een bui, maar steeds van korte duur.

Groot voordeel is da t het niet druk is in deze tijd van het jaar. Alleen in Ngorongoro deed het weer iets afbreuk aan de ervaring, maar toen ik daar een keer in Augustus was, was er ondanks de “droge tijd” ook langdurig motregen. Dus dat zegt ook niet alles. Kortom een top vakantie. Veel dank voor de zeer goede organisatie!

Groet Gerrit, Marian, Thomas en Catharina 

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gerrit, Marian, Thomas en Catharina,

Bedankt voor de erg mooie feedback op jullie safari in Noord Tanzania. Wat hebben jullie inderdaad veel bijzondere dingen gezien. Er wordt inderdaad niet op een uurtje gekeken voor wat betreft de game drives en waar het kan is het ook mogelijk om een hele dag op pad te gaan. De tijd die je dan creëert zal zeker bijdragen aan de bijzondere ontmoetingen met dieren.

Fijn dat jullie de door ons gekozen accommodaties ook zijn bevallen. Zoals tijdens het boekingsproces aangegeven, gaan we liever uit van eigen ervaring dan van wat Tripadvisor aangeeft in vergelijking met andere accommodaties.

Ik hoop dat jullie nog lang terugdenken aan deze top vakantie. De waardering “uitzonderlijk goed” van ervaren Afrika reizigers, is een waardering waar we natuurlijk erg trots op zijn.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Zuid-Tanzania lodge safari, Kioa en Ties

Overall cijfer voor deze safari: 9
Een schitterende exclusieve reis. De ruige en ongerepte natuur van Ruaha vonden wij beide fantastisch. Het uitzicht, de vele dieren en de persoonlijke game drives met de persoonlijke gids waren schitterend. Op alle drie de locaties was het eten buitengewoon goed en de mensen bijzonder vriendelijk. Kortom een topreis en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: De ruige en ongerepte natuur

Een schitterende exclusieve reis. De ruige en ongerepte natuur van Ruaha vonden wij beide fantastisch. Het uitzicht, de vele dieren en de persoonlijke game drives met de persoonlijke gids waren schitterend.

Op alle drie de locaties was het eten buitengewoon goed en de mensen bijzonder vriendelijk. Kortom een topreis en echte aanrader!

Kioa en Ties Wijnsma

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Kioa en Ties,

Bedankt voor het invullen van de evaluatie en wat fijn dat jullie zo tevreden zijn. De door jullie bezochte camps in Zuid-Tanzania behoren inderdaad tot de beste. Zowel qua accommodatie, eten, service als ook in de uitvoering van de activiteiten.

Ik hoop dat jullie nog lang genieten en bedankt voor de mooie waardering.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Tanzania, Wilma en Machiel

Overall cijfer voor deze safari: 9
Geweldige reis en safari, we hebben alles gezien. Onze gids Isaac was geweldig, eyes like an eagle, zorgzaam, reed ook gelukkig voorzichtig en veilig wat je van de meeste andere Tanzanianen niet kunt zeggen. Prachtige natuur en wildlife. De lodges zijn van hoge kwaliteit, allemaal vriendelijke mensen en goed eten....
Informatie voorafgaande aan de reis: Goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Goed
Hoogtepunten: serengeti, ngorongoro, de stammen, de rustpunten

Geweldige reis en safari, we hebben alles gezien. Onze gids Isaac was geweldig, eyes like an eagle, zorgzaam, reed ook gelukkig voorzichtig en veilig wat je van de meeste andere Tanzanianen niet kunt zeggen.
Prachtige natuur en wildlife. De lodges zijn van hoge kwaliteit, allemaal vriendelijke mensen en goed eten.
Het bezoek aan de stammen is ook zeer de moeite waard, de jacht met de Hadzabe vergeet je niet gauw….

Hierbij nog een foto die misschien leuk is om voor je website te gebruiken.
Let op hoe jullie logo overgaat en de rij wildebeesten….

Wilma en Machiel

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Wilma en Machiel,

Bedankt voor het invullen van de evaluatie en wat fijn dat jullie zo tevreden zijn. Ook bedankt voor de leuke foto.

Ik hoop dat jullie nog lang genieten en bedankt voor de mooie waardering.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Tanzania, Wilma en Machiel

Evaluatie Tanzania lodge safari, Gerry en Wim

Overall cijfer voor deze safari: 10
Goedemiddag Paul, We willen je even laten weten, dat we een FAN-TAS-TISCHE reis hebben gehad. We zijn vanaf 16 februari t/m 26 februari in Tanzania geweest. We hebben zo veel indrukken opgedaan dat we nog wel dagen nodig hebben omdat te laten landen. Onze chauffeur/gids Isaac was geweldig en heeft...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Serengeti Kati Kati Camp

Goedemiddag Paul,

We willen je even laten weten, dat we een FAN-TAS-TISCHE reis hebben gehad.
We zijn vanaf 16 februari t/m 26 februari in Tanzania geweest.
We hebben zo veel indrukken opgedaan dat we nog wel dagen nodig hebben omdat te laten landen.
Onze chauffeur/gids Isaac was geweldig en heeft ogen als een arend!!
Wij vonden het Serengeti Kati Kati Camp het geweldigst.
‘s Nachts was het een druk komen en gaan van gnoes, zebra’s , hyena’s, olifanten en niet te vergeten,
leeuwen. Werkelijk fantastisch.
Alle locaties/onderkomens waren perfect, het was iedere keer weer een verrassing.
Het is tot nu toe onze mooiste reis geweest.
Dat wilden we toch even laten weten.

Hartelijk groeten van Wim en Gerry

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Gerry en Wim,

Bedankt voor deze leuke en zeer positieve reactie. We zijn natuurlijk heel erg blij dat we hebben mogen bijdragen aan, tot nu toe, jullie mooiste reis.
Ik hoop dat jullie nog lang nagenieten van deze lodge safari door Tanzania.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie lodge safari Zuid-Tanzania,

Overall cijfer voor deze safari: 9
Deze safari in accomodaties van Selous Safari Company was voor ons zeer indrukwekkend. Na onze safari door het noorden van Tanzania 3 jaar geleden ook met Going Africa Safaris was dit een andere ervaring. Prachtige rustgevend accommodaties op afgelegen schitterende locaties. De service laat echt niets te wensen over en...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Zeer goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Wilde honden Selous/Schildpadjes loslaten bij Ras Kutani

Deze safari in accomodaties van Selous Safari Company was voor ons zeer indrukwekkend. Na onze safari door het noorden van Tanzania 3 jaar geleden ook met Going Africa Safaris was dit een andere ervaring. Prachtige rustgevend accommodaties op afgelegen schitterende locaties.

De service laat echt niets te wensen over en is zeer persoonlijk gericht. Het eten was overal geweldig verzorgd. Het wild is weliswaar wat moeilijker te vinden dan bij voorbeeld in de Serengeti maar zeker voldoende aanwezig en in totaal andere verhoudingen dan in het Noorden.

Kortom een perfect georganiseerde reis, die alweer veel te snel voorbij was.

Met dank aan Going Africa Safaris/Paul Janssen voor de organisatie en de voorpret door alvast zelfgemaakte foto’s door te sturen. Een absolute aanrader deze reis.

Annerie en Willem.

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Annerie en Willem,

Bedankt voor de mooie evaluatie. Fijn dat jullie terugkijken op een unieke belevenis met indrukwekkende en rustgevende accommodaties die schitterend liggen op afgelegen plekken.

De parken in Zuid-Tanzania zijn qua dieren en landschap inderdaad heel anders dan de parken in het noorden van Tanzania. De parken in het zuiden van Tanzania worden dan ook meer bezocht door mensen die al vaker in Afrika zijn geweest.

Fijn dat jullie de safari als perfect georganiseerd hebben ervaren. Jaloersmakend is natuurlijk het meemaken van het vrijlaten van de jonge schildpadjes.

Ik ben jullie toevallig inderdaad voorafgegaan om de betreffende accommodaties te bezoeken en te ervaren. Het zijn beslist de betere accommodaties en inderdaad raden ook wij deze graag aan.

Veel plezier bij het nagenieten.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Evaluatie Tanzania lodge safari, Tineke en Ellie

Overall cijfer voor deze safari: 9
Deze reis was voor ons vol highlights. De schitterende migratie van duizende gnoes en zebra’s. We zaten er middenin. Het schouwspel van zes leeuwen die in een hinderlaag lagen maar uiteindelijk door 12 sterke buffels werden verjaagd. De koning der dieren liep met de staart tussen de poten weg. Twaalf...
Informatie voorafgaande aan de reis: Zeer goed
Verloop van de reservering: Zeer goed
Kwaliteit van de route: Goed
Verhouding prijs/kwaliteit: Zeer goed
Hoogtepunten: Zeer indrukwekkende migratie. We zaten er middenin.

Deze reis was voor ons vol highlights. De schitterende migratie van duizende gnoes en zebra’s. We zaten er middenin. Het schouwspel van zes leeuwen die in een hinderlaag lagen maar uiteindelijk door 12 sterke buffels werden verjaagd. De koning der dieren liep met de staart tussen de poten weg. Twaalf leeuwen in een boom! Ik heb zeer bijzondere foto’s van vogels kunnen maken. En dan vanuit je bed de zonsopgang kunnen zien. Wat een schouwspel.
Verder ook een groep uitgemergelde leeuwen gezien met twee kleinere die bijna dood waren van de honger. Dat stemt droevig maar dat is ook de natuur.
Voor het eerst een grote grijze mongoeste gezien. Vosjes naast de auto en ca 120 vogels gespot. En natuurljk nog veel meer diersoorten gezien. Ook de big five.

Prima onderkomens en eten. Wat wil een mens nog meer……….ja nog een keer een safari boeken.

Tineke en Ellie

Reactie van Going Africa Safaris:

Beste Tineke en Ellie,

Bedankt voor de mooie evaluatie en de feedback. Zeker niet de eerste safari via Going Africa Safaris en na eerdere mooie feedback opnieuw een prachtige terugkoppeling. Zo te lezen hebben jullie inderdaad weer mooie en bijzondere dingen gezien. De opsomming zal vast nog niet compleet zijn. Het was me weer een genoegen om de safari voor jullie samen te stellen. Veel succes bij het uitzoeken van de foto's. Waren het er niet 3600? ;-)

Veel plezier bij de voorbereidingen voor het volgende Afrika avontuur. Ondertussen denk ik nog na over een eventuele volgende bestemming.

Vriendelijke groeten

Paul

Ook genieten van een Tanzania lodge safari, neem vrijblijvend contact op.

Deel op social:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin