Printen | E-mail

Selous Game Reserve, Tanzania

Selous Game Reserve

Met een oppervlakte groter dan Zwitserland en vier keer groter dan de Serengeti is Selous Game Reserve het grootste beschermde wildgebied van Afrika. Nog steeds zijn er plekken waarvan verwacht mag worden dat er nog nooit mensen zijn geweest. Slechts een deel van het park is dan ook toegankelijk. Het reservaat is vernoemd naar de Britse ontdekkingreiziger natuurbeschermer maar ook jager Frederick Courteney Selous.
Selous Game Reserve is een ongerept, magisch reservaat met een zeer divers landschap. Meren, de Rufiji en Ruaha rivieren, rotspartijen, savannen, bossen en hete waterbronnen (Maji Moto) vormen daar een onderdeel van. Onder andere leeuwen, wilde honden cheeta's, olifanten, neushoorns, antilopen, diverse apensoorten en meer dan 440 verschillende soorten vogels leven in het park. In de rivieren en meren leven de nijlpaarden en krokodillen.
In Selous Games Reserve kunt u verschillende vormen van safari's maken. Of het nu een wandelsafari, bootsafari of een gewone gamedrive gaat. De expeditie over de rivier is een aanrader. In Selous kunt u terecht voor een kampeersafari, lodge safari en een fly-in safari's. ok fly-camping is een mogelijkheid waarbij u er met een gids voor enkele dagen op uit trekt en overnacht onder de prachtige sterrenhemel en in kleine tentjes. Een waar avontuur en een gevoel aan een expeditie deel te nemen. Terug in uw lodge of tented camp bij de rivier kunt u op de veranda genieten van de rust en de zonsondergang en nagenieten van al uw ervaringen.

Afstanden
De parken in het zuiden van Tanzania zijn over de weg lastiger te bereiken dan in het noorden van Tanzania. Reisafstanden zijn groter en vermoeiender. Daarom is het in de meeste gevallen zeer het overwegen waard om de afstanden per transfer vlucht te overbruggen. Dat scheelt veel tijd en op de plek van vertrek en aankomst blijft, afhankelijk van het tijdstip van de vlucht, die dag dan nog voldoende tijd over om deel te nemen aan een activiteit. Voor transfers over de weg is het niet mogelijk om rechtstreeks tussen Ruaha en Selous te rijden. De route moet dan via Mikumi gaan. 

Duur transfer over de weg
Selous - Mikumi: 9 uur of meer afhankelijk van omstandigheden (wel over een avontuurlijke route waarin veel te zien valt.)
Dar es Salaam - Selous: 5 uur of meer afhankelijk van omstandigheden 

Duur transfer per vlucht
Dar es salaam - Selous: 45 minuten
Mikumi - Selous: 30 minuten
Ruaha - Selous: 80 minuten

11-daagse Luxe fly-in safari Selous GR, Ruaha NP en Ras Kutani

Een prachtige fly-in safari naar de afgelegen wildlife gebieden Ruaha National Park en Selous Game Reserve met een afsluiting bij Ras Kutani in Zuid-Tanzania. Dit is een safari in haar puurste vorm en met alleen maar top accommodaties en top bestemmingen.


Lees meer »

9-daagse safari naar de hoogtepunten van Zuid Tanzania.

Met deze 9-daagse safarinaar de hoogtepunten van Zuid Tanzania reist u naar belangrijkste wildlife gebieden van Zuid-Tanzania. 


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap