Printen | E-mail

Serengeti National Park, Tanzania

Serengeti National Park

Het beroemdste wildpark ter wereld is waarschijnlijk het Serengeti National Park. De Sergenti herbergt de meest uitgebreide populatie wilde dieren op aarde en omvat tevens het meest complexe en onaangeroerde ecosysteem. Serengeti betekent "eindeloze vlakte" in de taal van de Masai en dat is wat de Serengeti volledig waarmaakt. Op deze vlaktes trekken jaarlijks anderhalf miljoen hoefdieren (gnoes, zebra's en gazelles) vanuit de zuidelijke savannen, op zoek naar nieuwe verse graslanden.
Deze migratie, gedreven door een eeuwenoud instinct, is één van de grootste wildspektakels van de wereld. Beroemd om haar jaarlijkse migratie, een trektocht van circa 3200 km van ongeveer twee miljoen hoefdieren (gnoes, zebra's en gazelles) vanuit de zuidelijke savannen, op zoek naar nieuwe verse graslanden. Zijn de enorme kuddes wildebeesten en zebra's op de Ndutu vlakte en bij de Gol kopjes nabij Naabi Hills een fantastisch schouwspel, het meest spectaculaire schouwspel voltrekt zich als deze enorme kuddes de oversteek van de Grumeti rivier maken in het westen van de Serengeti.
Uiteindelijk bereiken de kuddes de Masai Mara in het noorden en keren later in het jaar via het oosten weer terug in de Serengeti. Waar vervolgens in het zuiden van de Serengeti een enorme geboortegolf volgt. Met deze geboortegolf wordt de totale populatie dieren weer op peil gebracht na de vele verliezen die ze gedurende migratie hebben geleden.
Voor miljoenen wilde dieren waaronder olifanten, neushoorns, leeuwen (ca. 1500), luipaarden en buffels (de Big-five) en ongeveer 520 verschillende vogelsoorten is de Serengeti een thuis. De typerende landschappen zoals de savannen met de acaciabomen en de granieten kopjes (rotsformaties) zijn een ideaal jachtgebied voor altijd aanwezige roofdieren waaronder ook de kleine roofdieren zoals de jakhals en de serval.

13-daagse Tanzania Wilderness klassieke lodge safari

Deze unieke lode safari bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt niet alleen de bekende parken te zien waar er lange game drives worden gemaakt, maar ook de meer afgelegen en stillere gebieden in Tanzania worden bezocht. 


Lees meer »

11-daagse kampeersafari naar o.a. de Hadzabe in Tanzania

Tijdens deze avontuurlijke budget kampeersafari bezoekt u naast de Serengeti, Ngoronogoro Crater, Lake Manyara en Tarangire ook Lake Eyasi waar de Hadzabe nog als een van de weinige stammen echt traditioneel leven.   


Lees meer »

11-daagse Tanzania Masai en Wildlife lodge safari

Lodge safari Tanzania naar de Masai in Kambi ya Tembo en de Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara en Tarangire. Een uitstekende Masai en wildlife combinatie lodge safari naar Tanzania.


Lees meer »

11-daagse Tanzania Wildlife en Hadzabe safari

Deze lodge safari naar Tanzania is een uitstekende keuze wanneer u wildlife wilt combineren met cultuur. We hebben voor u deze fraaie combinatie lodge safari naar Tanzania tussen Hadzabe/Datog stammen en wildlife samengesteld.


Lees meer »

7-daagse korte lodge safari Tanzania Northern Highlights

Met deze 7-daagse korte lodge safari door het noorden van Tanzania bezoekt u de hoogtepunten van Noord Tanzania en reist u met eigen partner, familie of vrienden. Deze safari is ook in groepsverband te boeken. **nieuw**


Lees meer »

10-daagse Tanzania Leisure the North lodge safari

Tanzania lodge safari. Deze luxe lodge, tented camp safari laat u op een uitgebalanceerde manier vijf nationale parken in Tanzania zien. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw gamedrives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen.


Lees meer »

9-daagse Elewana safari circuit luxe upmarket lodge safari

Met deze Elewana luxe lodge safari begint uw reis na aankomst in Arusha. U overnacht in een luxe suite van het eveneens luxe Arusha Coffee lodge, welke is gelegen op een koffieplantage. Vervolgens bezoekt Tarangire National Park, Lake Manyara, de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap