Zoeken
Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.


Printen | E-mail

South Luangwa Nationaal Park, Zambia

South Luangwa National Park, bijna 9000 km2 groot en één van de mooiste parken van Zuidelijk Afrika.

Eigenlijk zou deze beschrijving al volstaan. Het landschap van South Luangwa NP bestaat uit een combinatie van savannen en een aantal open vlaktes.
Dit enorme gebied van pure wildernis is het leefgebied van een grote hoeveelheid wild en vogels, waaronder de grotere roofdieren.
Er zijn 60 verschillende diersoorten en 400 verschillende vogelsoorten in South Luangwa NP. De neushoorn ontbreekt helaas door het stropen. Zo is de cheeta ook niet aanwezig in South Luangwa NP. Verder komen in South Luangwa NP vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor.
Naast olifanten, buffels en zebra's leven hier ook leeuwen, luipaarden, kudu's, puku's en de zeldzame wilde honden zijn hier ook te vinden.

Levensader van het gebied vormt de Luangwa rivier. South Luangwa is één van de weinige plekken in Afrika waar u 's-avonds een nightgamedrive kunt maken, waarbij u op zoek gaat naar luipaarden en andere dieren die 's nachts actief zijn. South Luangwa heeft daarbij de hoogste slagingskans daadwerkelijk ook een luipaard te zien.

Terecht hebben kenners South Luangwa National Park één van de beste wildreservaten ter wereld genoemd.

Tafika Camp, South Luangwa National Park ****

Tafika Camp is het basiskamp van Remote Africa Safaris en de eigenaren John en Carol Coppinger die tevens de managers zijn. Daarmee biedt Tafika Camp een comfortabele en gastvrije familiesfeer in de fraaie natuur van South Luangwa.


Lees meer »

Chikoko Trails Camps, South Luangwa National Park ****

Chikoko Trails Camps bestaat uit twee bush camps, te weten Chikoko Tree Camp en Crocodile River Camp. Chikoko Trails Camps liggen op de westelijke oever van de Luangwa rivier en ten noorden van het hoofdkamp Tafika.


Lees meer »

11-daagse South Luangwa en Livingstone safari in Zambia **nieuw**

Een perfecte safari in South Luangwa met een mix van luxe en avontuur afgelsoten met 3 nachten bij de Victoria Watervallen bij Chundukwa River Lodge gelegen buiten Livingstone €€€€ **nieuw**


Lees meer »

Mwamba Bush Camp, South Luangwa NP ****

Mwamba Bush Camp ligt aan de Mwamba rivier verscholen onder het groenblijvende dak van Ebbenbomen en met uitzicht op de omliggende bush en de Mwamba rivier.


Lees meer »

Nkonzi Camp, South Luangwa NP ***

Nkonzi Camp ligt diep in het hart van South Luangwa National Park en ver weg van andere accommodaties. Vanaf het moment dat je de tent uitloopt, ben je meteen op safari in een van Afrika's mooiste safaribestemmingen.


Lees meer »

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap