Special campsite Serengeti

Avontuurlijk en privé kamperen in de Serengeti

Special campsite Serengeti

Special campsite Serengeti

In de Serengeti kamperen we op de public campsites in het park. Wanneer de migratie daartoe aanleiding geeft, is het ook mogelijk om uit te wijken naar het westen van de Serengeti. Net buiten het park kamperen we dan bij Ikoma lodge. Het nadeel van de public campsites is dat deze erg druk kunnen zijn.

Het nadeel van het kamperen buiten het park spreekt voor zich. Het duurt even voordat u tijdens een game drive op de meer interessante plekken bent in het park.
Wilt u echter het ware “Out of Africa” gevoel beleven, dan is een special campsite Serengeti iets voor u.

Special campsites Serengeti staan op speciaal aangewezen plekken in de bush waar u geheel privé met uw eigen groep kampeert. Er zijn geen faciliteiten. En bush toilet en bush douche moeten worden meegenomen. Deze bush faciliteiten zijn veel schoner dan de faciliteiten op de public campsites. Om de migratie te volgen of om dicht bij de migratie te verblijven is een special campsite ideaal.

We proberen voor u de special campsite te krijgen welke het dichtst bij de vermoedelijke positie van de migratie op dat moment is. Natuurlijk kunnen we dat niet helemaal garanderen omdat dieren vanzelfsprekend vrijelijk bewegen. Maar we kunnen een goede indicatie geven. Zie informatie.

Opmerkingen vooraf.
Going Africa Safari streeft een open en eerlijke communicatie na. Ondanks dat er onlangs een tiental nieuwe special campsites in de Serengeti bij is gekomen, kunnen we nooit garanderen dat we een special campsite ook daadwerkelijk toegewezen krijgen. Zelfs na boeking kan de Tanzaniaanse Nationale Parkorganisatie (TANAPA) alsnog beslissen dat de boeking ingetrokken wordt of een andere, vaak minder gunstige gelegen, special campsite wordt toegewezen.

Dit heeft alles te maken met de commercie en is buiten onze, maar ook die van ieder anders, controle. In dat laatste geval heeft het speciale Out of Africa gevoel er natuurlijk niet onder te lijden. Tanzania is de laatste jaren erg populair geworden als safari land. Het aantal duurdere tented camps stijgt navenant. Deze tented camps maken ook gebruik van dezelfde special campsites.

Zo zijn er ook mobile tented camps die ook de migratie volgen en elke drie maanden hun camp verplaatsen. De verhoging van het aantal special campsites voorziet vooral in deze behoefte. TANAPA houdt immers veel meer geld over aan de tented camps waar meerdere gasten verblijven en gegarandeerd drie maanden op een special campsite staan.

U begrijpt waarschijnlijk al dat ze liever deze gegarandeerde inkomsten hebben dan de geringe inkomsten van een enkele privé kampeersafari met een beperkt aantal mensen. Toch doet Going Africa Safaris, samen met onze lokale partner, graag haar best om de meest ideale special campsite voor u te boeken.

Het beste is om de special campsite al lang van te voren te boeken. Daarbij denken we aan minimaal enkele maanden tot een half jaar of nog langer. De kosten voor een special campsite zijn ongeveer $ 50,00 p.p.p.n.

Overige campsites tijdens onze kampeersafari’s
Special campsites of public campsites? Tijdens de kampeersafari’s welke we in Tanzania organiseren kampeert u op de reguliere campsites. Bij Lake Manyara NP, Tarangire NP, Lake Eyasi en Lake Natron is dat over het algemeen op campsites welke bij lodges/of tented camps liggen.

Bij Lake Manyara NP en Tarangire NP is het ook mogelijk om in het park te kamperen op zogenaamde public campsites. Dit wordt echter niet of nauwelijks gedaan. Deze campsites en de voorzieningen daarop worden zeer slecht onderhouden en je moet er veel meer geld voor betalen dan de campsites die we tijdens onze kampeersafari’s gebruiken.

Verder is de kans ook erg groot dat u in Tarangire NP wordt weggepest door de Tseetseevliegen. Vandaar dat we onze keuze zoals bovenstaand hebben gemaakt. Net als op de public campsites kunnen er ook andere groepen op de betreffende campsites kamperen.

Special campsite Serengeti boekt u via Going Africa Safaris.

Kamperen op de Ngorongoro Crater
Op de Ngorongoro Crater kampeert u boven op de lippen van de krater op Simba Campsite. Simba campsite is vaak een erg drukke campsite, echter is Simba campsite ook de enige campsite die boven op de krater ligt. Hier komen vaak dieren zoals olifanten, zebra’s en hyena’s. Helaas is het ook hier zo dat toiletten en douches vaak slecht worden onderhouden en regelmatig erg smerig zijn.