Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze groepssafari naar Tanzania heeft vaste vertrekdatums.

Aantal deelnemers

Dit is groepssafari met maximaal 7 personen (window seat garantie) en een gegarandeerd vertrek.

U kunt de safari ook prive boeken met eigen familie of groep.

Vertrekdatum ~ prijs p.p.

Prijzen zijn in USD p.p.

2018
06-10 ~ $ 1.855,00
20-10 ~ $ 1.855,00
03-11 ~ $ 1.745,00
17-11 ~ $ 1.745,00
15-12 ~ $ 1.800,00
23-12 ~ $ 1.855,00

2019 *)
26-01 ~ $ 1.825,00
02-02 ~ $ 1.875,00
16-02 ~ $ 1.875,00
09-03 ~ $ 1.825,00
08-06 ~ $ 1.825,00
22-06 ~ $ 1.825,00
06-07 ~ $ 1.875,00
20-07 ~ $ 1.875,00
03-08 ~ $ 1.875,00
17-08 ~ $ 1.875,00
31-08 ~ $ 1.875,00
14-09 ~ $ 1.875,00
28-09 ~ $ 1.875,00
12-10 ~ $ 1.875,00
26-10 ~ $ 1.875,00
09-11 ~ $ 1.770,00
23-11 ~ $ 1.770,00
14-12 ~ $ 1.825,00
21-12 ~ $ 1.875,00
28-12 ~ $ 1.875,00

Single toeslag
op aanvraag

Kerst en Nieuwjaar suppl.
24, 25 en 31-12
$ 30,00 p.p.p.n.

Pasen supplement
$ N/A

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers, vervoer, accommodatie, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema. Vervoer in 4x4 landrover of landcruiser tijdens de safari. gedurende de hele safari en eigen Engelstalige chauffeur/gids, gegarandeerde window seat, mineraal water tijdens game drives, lokale VAT.

Niet inbegrepen bij deze safari

Internationale vliegtickets, visum, verzekeringen, drankjes, maaltijden die niet hierboven vermeld staan, optionele activiteiten, fooien en persoonlijke aankopen.

Notes

In het geval een accommodatie niet beschikbaar is, vervangen we deze voor minimaal een gelijkwaardige accommodatie.
Verder behouden we het recht voor om in geval van overmacht (natuurgeweld of opgelegd door authoriteiten) van de route af te wijken. Is hier sprake van is dit ook altijd beter v.w.b. de veiligheid.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Kilimanjaro en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

7-daagse groepssafari naar de hoogtepunten Noord Tanzania.

Tanzania groepssafari. Deze lodge safari is een groepssafari met een kleine groep van maximaal 6 personen. U bezoekt de hoogtepunten van Noord Tanzania zoals Lake Manyara NP, de Serengeti NP, de Ngorogoro Crater en Tarangire NP.  U overnacht in goede middenklasse lodges en tented camps. Deze groepssafari heeft een gegarandeerd vertrek. Dus ook wanneer u de enige bent die boekt, gaat de safari gewoon door. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw gamedrives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen. Daarbij geven we u de garantie van een zitplaats bij het raam. In de Serengeti maken we de game drives in gebieden die afhankelijk zijn van de periode van het jaar en waarin u reist. Dit heeft te maken met de aanwezigheid van de migratie in de diverse periodes en de kans te vergroten om de migratie te zien. Naast de beroemde Serengeti en de  Ngorongoro Crater bezoekt u tijdens deze groepssafari ook nog twee andere top parken. Elk park heeft zijn eigen specifieke kenmerken. 
Juist deze combinatie van parken die u in 7 dagen op uw gemak bezoekt, geeft u een prachtig beeld van wat Noord-Tanzania te bieden heeft. Dat u dat in de vorm van een groepssafari doet, maakt het ook nog eens in financieel opzicht erg aantrekkelijk.

Korte beschrijving

Dag 1 (zaterdag) Arusha
U arriveert op de luchthaven van Kilimanjaro en wordt verwelkomt door onze lokale vertegenwoordiger waarna u naar Karibu Heritage House wordt gebracht. In de meeste gevallen arriveert u in de loop van de avond met KLM. Na aankomst in de accommodatie kunt u nog even realaxen.
Overnachting: Karibu Heritage House

Dag 2 (zondag) Lake Manyara NP
Na uw ontbijt rijdt u in alle rust in ongeveer 3 uur naar Lake Manyara National Park. Onderweg ziet u veel masai langs de weg. Na aankomst maakt u een game drive in Lake Manyara National Park met picknick lunch in het park. Ian Douglas Hamilton, vader van Saba Douglas Hamilton (van de bekende Tv-serie Big Cat Diary), heeft hier zijn befaamde olifantenonderzoek verricht. Olifanten treft u hier ook zeker aan. Verder leven hier onder andere giraffes, (boomklimmende) leeuwen, nijlpaarden, buffels, veel antilopensoorten en veel watervogels die zich aan de rand van het uitgestrekte meer ophouden. De te maken game drive is niet gelimiteerd tot een paar uurtjes. Maar u gaat optimaal genieten. 
Overnachting: Bougainvillea Safari Lodge (volpension)

Dag 3 (maandag) Serengeti NP
Een uitgebreid ontbijt staat voor u klaar. Na het ontbijt vertrekt u om via de Ngorongoro krater gebied naar de Serengeti te rijden. In het kratergebied aangekomen past de vegetaties zich aan naarmate u de kraterwand omhoog rijdt. Zo ook de temperatuur. Aan de top heeft u een fraai uitzicht de krater in en heeft u al even een voorproefje op wat u over een paar dagen gaat zien. U vervolgt uw weg over de lippen van de krater om vervolgens de kraterwand weer af te dalen en de weg naar de Serengeti in te zetten. Onderweg naar de Serengeti gebruikt u een picknick lunch en bereikt u de Serengeti. Via een game drive rijdt u naar Serengeti uw Camp. Aangekomen bij de accommodatie en na een eerste verkenning van de Serengeti krijgt u heerlijk diner aangeboden. 
Overnachting: Thorn Tree Camp (volpension) 

Afhankelijk van de tijd van het jaar brengt u de meeste tijd door in de onderstaande gebieden.
december - maart: volle dag gamedrive zuidelijk Serengeti
april - mei: volle dag gamedrive centraal Serengeti
juni: volle dag gamedrive west Serengeti
juli - oktober: volle dag gamedrive noord Serengeti
november: volle dag gamedrive centraal Serengeti

Dag 4 (dinsdag) Serengeti NP
Uw camp is een permanent tented camp in centraal Serengeti en staat garant voor een waar “Out of Africa” gevoel om uw beleving in de Serengeti nog completer te maken. Serengeti National Park is het beroemdste park van Tanzania en één van de wildrijkste van Afrika. Kenmerkend voor de Serengeti zijn de granieten rotsformaties ofwel kopjes die vaak als uitkijkposten worden gebruikt door de cheeta's en leeuwen. Vanaf hier hebben de roofdieren een goed uitzicht over de omliggende vlaktes. Vandaag staat in het teken van een volle game drive en het verder ontdekken van de Serengeti.
Overnachting: Thorn Tree Camp (volpension) 

Dag 5 (woensdag) Ngorongoro Crater

Na het ontbijt verlaat u de Serengeti richting de Ngorongoro Crater. Met de 4x4 landcruiser beklimt u opnieuw het plateau van de Ngoro ngoro Conservation Area, totdat u aanko mt bij een spectaculair ui tkijkp unt op de lippen van de Ngorongoro krater. U daalt de kraterwand af om van een vijf uur durende game dr ive in d i t bijzonde re gebied te genieten. Op dag drie heeft u al even een voo rproefje gehad van de krater. De afdaling naar de 600 meter lager gelegen kraterbodem is spectaculair en u bent niet de eerste die voorafgegaan wordt door een hyena die de weg gebruikt om terug te keren van de nachtelijke zoektocht naar eten. Met een doorsnee van 20 kilometer is het leefgebied relatief klein. Toch zult u verstelt staan van het aantal dieren dat hier leeft. Roofdieren maken hier jacht op zebra's, gnoes en antilopen en het sodameer biedt vele flamingo's een voedingsbodem. Ook maakt u hier een grote kans de neushoorn te zien. De lunch gebruikt u in de krater. 
Overnachting: Country Lodge. (volpension)

Dag 6 (donderdag) Tarangire NP
Het laatste park van deze mooie lodge safari in Tanzania staat op het programma. Vanmorgen vertrekt u naar Tarangire NP. Via een goede weg rijdt u naar Tarangire NP. Tarangire NP bezit enorm veel Baobab bomen wat het landschap ook kenmerkt. Verder leven er veel olifanten naast veel andere dieren zoals leeuwen, luipaarden, veel antilopensoorten en wildebeesten. Na aankomst maakt u een gamedrive in dit landschappelijk zeer diverse en aantrekkelijke nationale park. U gaat natuurlijk op zoek naar het grote wild en de vele vogels. Na de picknick lunch vervolgt u de gamedrive. De zonsondergang laat de vele baobab bomen prachtig contrasteren.
Overnachting: Sangaiwe Tented Camp  (volpension)

Dag 7 (vrijdag) Vertrek
Na het ontbijt vertrekt u naar Arusha voor uw vlucht terug naar Nederland of misschien u verlenging naar een van de eilanden Zanzibar, Mafia of Pemba of misschien wel het Kilimanjaro gebied.

Boek uiterlijk 6 maanden voor aanvang van de safari.

Boek uiterlijk 6 maanden voor datum van vertrek en de lokale organisatie biedt u het volgende gratis aan.

* 1 extra nacht bij Karibu Heritage in Arusha op basis van volpension.
* halve dag game drive en wandelsafari in Arusha NP op de extra aangeboden dag voorafgaande aan de reguliere aanvang van de groepssafari (deze game drive/wandelsafari wordt gezamenlijk gemaakt met andere vroegboekers).

Verlenging

Wij adviseren u graag hoe u deze safari kunt verlengen met een verblijf op het "spice eiland" Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen. « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap