Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek
Deze Tanzania lodge safari reis kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers Dit is een prive safari met uw eigen gezelschap.

Inbegrepen bij deze safari
Alle transfers, vervoer, accommodatie, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema. Vervoer in 4x4 landrover of landcruiser tijdens de safari. gedurende de hele safari en eigen Engelstalige chauffeur/gids, mineraal water tijdens game drives.

Niet inbegrepen bij deze safariOptionele activiteiten, drankjes, fooien, persoonlijk uitgaven, annulerings- en reisverzekering, visums, vluchten, maaltijden niet opgenomen in reisschema en drankjes in de hotels.

De Migratie route 


Vliegtickets
De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Nairobi en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort
U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

14-daagse Tanzania Wilderness klassieke lodge safari

Deze unieke Tanzania lode safari bestaat uit pure hoogtepunten. Je krijgt niet alleen de bekende parken te zien waar er lange game drives worden gemaakt, maar ook de meer afgelegen en stillere gebieden in Tanzania worden bezocht. Gebieden die niet op de gebruikelijke toeristische routes liggen.
Naast de unieke belevenis in de natuur wordt er ook een cultureel bezoek gebracht aan de Masai en de nog meer teruggetrokken Hadzabe stam. Daarmee krijgt u een kijkje in de levensstijl en gewoonten van deze stammen.
Voor een eventuele verlenging van dit prachtige avontuur kunnen we het minder bekende Mkomazi National Park opnemen. Onder de Afrikakenners wordt Mkomazi NP nog steeds beschouwd als een goed bewaard “geheim”.

Het bijzondere van deze lodge safari

  • Het dierenrijk in de nationale parken en exotische gebieden zoals Lake Victoria en Tarangire National Park
  • Interessante activiteiten zoals wandelsafari's, bezoek aan Masai Boma en op jacht gaan met de Hadzabe
  • Meeste accommodaties zijn op basis van volpension
  • Deze safari wordt op zijn best afgestemd voor elke reisperiode. Zie verderop in het reisschema.
  • Er zijn twee versies in verschillende prijsklassen
  • Mogelijkheid tot verlenging in Mkomazi National Park

Korte beschrijving

Dag 1: Arusha
Na aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro wordt u naar African View Lodge gebracht. De lodge ligt op ongeveer 40 minuten rijden van de luchthaven aan de rand van Arusha en is een prettige start van deze privé safari.
Overnachting optie 1: African View Lodge (Ontbijt) 
Overnachting optie 2: Karibu Heritage House, (Ontbijt)

Dag 2: Arusha National Park
Na het ontbijt maakt u een game drive in het zeer gevarieerde Arusha National Park. Vanaf de kraterrand van Mt. Meru heeft u een fantastisch uitzicht over het Nationaal Park. Na de lunch in de lodge maakt u in de namiddag, onder begeleiding van een ervaren wandelgids, een wandelsafari door het park.
Overnachting optie 1: African View Lodge (volpension)
Overnachting optie 2: Karibu Heritage House, (volpension)

Dag 3 en 4: Tarangire National Park
Tarangire National Park is het tweede nationale park van deze fantastisch afwisselende safari. Na de lunch bij uw accommodatie maakt u een game drive in het park. Het indrukwekkende schilderachtige park heeft een zeer hoge dichtheid van wilde dieren tijdens het droge seizoen. De volgende dag maakt u een volle dag game drive en kunt u het park nog dieper in om op zoek te gaan naar de dieren. 
Overnachting optie 1: Maramboi Te nted Camp ( volpension)
Overnachting optie 2: Sangaiwe Tented Lodge (volpension)

Dag 5: Lake Manyara National Park
U rijdt via een korte transfer naar Lake Manyara National Park, dat beroemd is om zijn boom klimmende leeuwen. Lake Manyara is ook de thuisbasis van 400 soorten vogels. Zoals pelikanen, aalscholvers en duizenden flamingo's. U maakt ook hier een volle dag game drive met picknick lunch in het park. Na de game drive wordt u naar de  accommodatie gebracht.
Overnachting optie 1: Tloma Lodge (volpension)
Overnachting optie 2: Karatu Country Lodge (volpension)

Dag 6: Lake Eyasi
Na het ontbijt reist u door naar Lake Eyasi. Lake Eyasi is het grootste meer van de noordelijke Rift Valley. In de namiddag wordt er een bezoek gebracht aan Datog stam. De Datog is een van de kleinere en minder prestigieuze bevolkingsgroepen van Tanzania. Wanneer er nog tijd over is, is het ook mogelijk om een wandeling langs het meer te maken om vogels te spotten.
Overnachting optie 1: Kisima Ngeda Tented Camp, (volpension)
Overnachting optie 2: Lake Eyasi Safari Lodge (volpension)

Dag 7: Ngorongoro Highlands
Vanochtend bezoekt u de Hadzabe en gaat u met ze mee op jacht op meestal kleine dieren zoals vogels, muizen en eekhoorntjes. Een actieve excursie waarbij u de jagende Hadzabe volgt en tevens uitleg krijgt over de manier waarop ze leven. Daarna rijdt u richting de Ngorongoro Highlands. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om een begeleide wandeling door de omliggende koffieplantages te maken waarna u terug gaat naar u accommodatie voor het diner.  
Overnachting optie 1: Farm House Valley  (volpension)
O vernachting optie 2: Bougainvillea Safari Lodge (volpension)

Dag 8 en 9: Serengeti National Park (zuid, west of noord)
Vandaag gaat de reis via een game drive verder. In de Serengeti is het hele jaar door wild te zien. Maar tijdens de migratie is er een overvloed aan dieren te zien. Dagelijkse worden er intensieve game drives in het nationale park gemaakt met de mogelijkheid tot een volle dag game drive (zonder meerkosten). Tijdens de migratie (afhankelijk van het seizoen), is er de unieke kans om honderdduizenden dieren te observeren die over de savannes trekken. Afhankelijk van de periode waarin u reist, passen we graag de accommodatie in de Serengeti aan om zo meer kans te hebben om  in de buurt van de migratie te komen en om de kans te vergroten om de migratie daadwerkelijk te zien. De migratie verplaatst zich een aantal keren per jaar afhankelijk van de regens. De verplaatsingen vinden over het algemeen als volgt plaats. Zie onder dag 14.
Overnachting optie 1 en 2: Afhankelijk van de periode waarin u reist. (volpension)

Dag 10 en 11: Lake Victoria
Via een gamedrive door het Grumeti gebied in het westelijke deel van het Serengeti National Park verlaten we even de wildlife gebieden om door te rijden naar Lake Victoria. Lake Victoria is het groot ste meer van Afrika en het op één na grootste zoetwatermeer ter wereld. De picknick lunch gebruikt u onderweg.
Omringd door savannelandschap ligt uw volgende lodge als een klein dorp aan de zuidoostelijke oever van Lake Victoria. Het resort past perfect in de omgeving met zijn witte muren en rustieke rietgedekte daken. Tijdens uw verblijf neemt u deel aan een boot excursie op het meer en maakt u een wandeling langs het meer om naar de vogels kijken. Tevens is het mogelijk om even heerlijk te relaxen.
Overnachting optie 1: Speke Bay Lodge (volpension)
Overnachting optie 2: Serenity on the Lake (volpension)

Dag 12: Serengeti National Park (centraal)
Vanmorgen keert u terug naar de Serengeti waar u in de middag een picknick lunch krijg aangeboden tijdens een volle dag game drive.
Overnachting optie 1: Serengeti Kati Kati Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Thorn Tree Camp (volpension)

Dag 13: Ngorongoro Crater
Vandaag staat een bezoek aan de Ngorongoro Crater op het programma. Na het ontbijt vertrekt u richting de krater en rijdt na de gate formaliteiten de kraterwand op. Vervolgens daalt u weer 600 meter de binnenkant van de krater af naar de bodem van de krater en start de ongeveer vijf uur durende game drive in de krater.
De Ngorongoro Krater staat niet alleen bekend om zijn ongewone landschap, maar ook als een van de laatste toevluchtsoorden voor de zwarte neushoorn. Na de picknick lunch reist u verder richting Serengeti National Park.
Overnachting optie 1: Ngorongoro Farm House (volpension)
Overnachting optie 2: Karatu Simba Lodge (volpension)

Dag 14: Arusha
Na het ontbijt is er deze ochtend een vrij programma. Na de lunch wordt u via Arusha naar Kilimanjaro International Airport. Afhankelijk van uw vlucht kunnen we op verzoek een dagkamer bij het dicht bij het vliegveld gelegen KIA lodge boeken.

Opmerking migratie voor wat betreft dag 8, 9 en 12

Natuurlijk wilt u het meeste uit uw safari halen. Daarom passen we voor de dagen 7 -12 graag de route aan afhankelijk van het seizoen en om zoveel mogelijk kans te creëren om de migratie te zien.

We stellen per periode dan de accommodaties als volgt voor:

December-maart:
2 nachten Ndutu Bush Camp en 1 nacht Thorn Tree Camp

April-mei:
2 nachten Ndutu Kati Kati Camp (Southern Serengeti) en 1 nacht Thorn Tree Camp

Juni- mid juli:
2 nachten Serengeti View Camp en 1 nacht Thorn Tree Camp

Mid juli-oktober:
2 nachten Mara Kati Kati Camp (Northern Serengeti) en 1 nacht Thorn Tree Camp

November:
3 nachten Serengeti Thorn Tree Camp (Central Serengeti)

Verlenging

Wij adviseren u graag hoe u deze safari kunt verlengen naar bijvoorbeeld Mkomazi National Park, West Kilimanjaro of met een verblijf op het "spice eiland" Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen.

Prijsindicatie 2018

Prijs per persoon OPTIE 1 in Amerikaanse Dollars  
Reisperiode* 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers.
Januari $ 4.995,00 $ 4.475,00 $ 4.210,00 $ 4.150,00 $ 4.025,00
Februari  $ 5.260,00 $ 4.665,00 $ 4.370,00 $ 4.290,00 $ 4.150,00
1 - 14 Maart   $ 4.995,00 $ 4.475,00 $ 4.210,00 $ 4.150,00 $ 4.025,00
15 - 31 Maart $ 4.715,00 $ 4.180,00 $ 3.910,00 $ 3.850,00 $ 3.730,00
April - Mei  $ 4.190,00 $ 3.655,00 $ 3.390,00 $ 3.330,00 $ 3.205,00
Juni  $ 4.595,00 $ 4.060,00 $ 3.795,00 $ 3.735,00 $ 3.610,00
1 -15 Juli  $ 4.850,00 $ 4.255,00 $ 3.955,00 $ 3.875,00 $ 3.740,00
16 Juli - Okt.   $ 4.840,00 $ 4.240,00 $ 3.945,00 $ 3.865,00 $ 3.727,00
November $ 4.225,00 $ 3.690,00 $ 3.425,00 $ 3.365,00 $ 3.240,00
01 - 21 Dec. $ 5.020,00 $ 4.485,00 $ 4.220,00 $ 4.160,00 $ 4.035,00
22 - 31 Dec. $ 5.265,00 $ 4.680,00 $ 4.380,00 $ 4.300,00 $ 4.165,00
Single toeslag is op aanvraag
           
 Prijs per persoon OPTIE 2 in Amerikaanse Dollars      
Reisperiode* 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers.
Januari $ 3.980,00 $ 3.465,00 $ 3.200,00 $ 3.150,00 $ 3.030,00
Februari  $ 4.270,00 $ 3.690,00 $ 3.400,00 $ 3.325,00 $ 3.190,00
Maart   $ 3.980,00 $ 3.465,00 $ 3.200,00 $ 3.150,00 $ 3.030,00
April - Mei  $ 3.765,00 $ 3.250,00 $ 2.987,00 $ 2.735,00 $ 3.815,00
Juni  $ 3.985,00 $ 3.470,00 $ 3.210,00 $ 3.155,00 $ 3.035,00
1 - 15 Juli $ 4.310,00 $ 3.730,00 $ 3.440,00 $ 3.365,00 $ 3.235,00
16 Juli - Okt. $ 4.365,00 $ 3.785,00 $ 3.495,00 $ 3.420,00 $ 3.290,00
November $ 3.785,00 $ 3.265,00 $ 3.005,00 $ 2.950,00 $ 2.830,00
01 - 21 Dec. $ 4.055,00 $ 3.515,00 $ 3.245,00 $ 3.185,00 $ 3.060,00
22 - 31 Dec. $ 4.395,00 $ 3.795,00 $ 3.495,00 $ 3.410,00 $ 3.275,00
           
Single toeslag is op aanvraag      
           
 *) Overlappen periodes elkaar, dan kan dat prijsaanpassingen tot gevolg hebben.     
           
Op het moment van boeken wordt de prijs omgerekend naar Euro's      
           


« Terug naar het overzicht

 

  Calamiteitenfonds  
 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap