Zoeken


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Going Africa Safaris? Vraag dan onze nieuwsbrief aan.

Vertrek

Deze Tanzania lodge safari reis kan op elke gewenst moment beginnen.

Aantal deelnemers

Dit is prive safari met uw eigen gezelschap.

De Migratie route

Inbegrepen bij deze safari

Alle transfers, vervoer, accommodatie, maaltijden, entrees tot de parken en activiteiten volgens reisschema. Vervoer in 4x4 landrover of landcruiser tijdens de safari. gedurende de hele safari en eigen Engelstalige chauffeur/gids, mineraal water tijdens game drives.

Niet inbegrepen bij deze safari

Internationale vliegtickets, visum, verzekeringen, drankjes, maaltijden die niet hierboven vermeld staan, optionele activiteiten, fooien en persoonlijke aankopen.

Vliegtickets

De intercontinentale vluchten zijn niet inbegrepen. Vluchten met een aankomst in Kilimanjaro en vertrek van Klimanjaro zijn aan te bevelen. Dit kan via verschillende maatschappijen.
Graag verwijzen we ook naar onze policy voor vliegtarieven op deze site.

Indien gewenst regelen wij ook graag de vluchten voor u.

Visum en paspoort

U hebt een visum nodig aan te vragen bij de Ambassade of aan de grens. Voor de aanvraag bij de ambassade hebt u een geldig paspoort, een reisbevestiging, één pasfoto en het bewijs van inenting tegen gele koorts nodig.
Koopt u een visum aan de grens, dan heeft u alleen een geldig paspoort nodig.
Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn na terugkomst uit Tanzania.

Deze bepalingen wijzigingen regelmatig.Printen | E-mail

10-daagse Tanzania Leisure the North lodge safari

Tanzania lodge safari. Deze luxe lodge, tented camp safari laat u vier nationale parken in Tanzania zien op een uitgebalanceerde manier. Met uw privé gids/chauffeur maakt u uw gamedrives en gaat u op zoek naar de wilde dieren die in de parken in grote aantallen voorkomen. Naast de beroemde Ngorongoro Crater en de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti bezoekt u nog twee top parken met elk hun eigen specifieke kenmerken. Lake Manyara NP en Tarangire NP verschillen allen qua flora en fauna. Juist deze combinatie van parken die u in 10 dagen op uw gemak "leisure" bezoekt, geeft u een prachtig beeld van wat Noord-Tanzania te bieden heeft. Deze "Leisure the North" lodge safari begint en eindigt in Kilimanjaro/Arusha.

Optie 1: middenklasse plus accommodaties
Optie 2: meer budget middenklasse accommodaties
Optie 3: middeklasse plus accommodaties voor aantrekkelijke combi prijs

Korte beschrijving

Dag 1 Arusha
U arriveert op de luchthaven van Kilimanjaro en wordt verwelkomt door onze lokale vertegenwoordiger waarna u naar uw lodge wordt gebracht.
Overnachting optie 1: African View Lodge
Overnachting optie 2: Karibu Heritage House
Overnachting optie 3: Karibu Heritage House

Dag 2 Lake Manyara NP
Na uw ontbijt rijdt u in alle rust in ongeveer 3 uur naar Lake Manyara National Park. Onderweg ziet u veel masai langs de weg. Na aankomst maakt u een game drive in Lake Manyara National Park met picknick lunch in het park. Ian Douglas Hamilton, vader van Saba Douglas Hamilton (van de bekende Tv-serie Big Cat Diary), heeft hier zijn befaamde olifantenonderzoek verricht. Olifanten treft u hier ook zeker aan. Verder leven hier onder andere giraffes, (boomklimmende) leeuwen, nijlpaarden, buffels, veel antilopensoorten en veel watervogels die zich aan de rand van het uitgestrekte meer ophouden.
Overnachting optie 1: Isoitok Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Nsya Lodge (volpension)
Overnachting optie 3: Tloma Lodge (volpension)

Dag 3 Serengeti NP
Na het ontbijt vertrekt u om via de Ngorongoro krater gebied naar de Serengeti te rijden. In het kratergebied aangekomen past de vegetaties zich aan naarmate u de kraterwand omhoog rijdt. Aan de top heeft u een fraai uitzicht de krater in en heeft u al even een voorproefje op wat u over een paar dagen gaat zien. U vervolgt uw weg over de lippen van de krater om vervolgens de kraterwand weer af te dalen en de weg naar de Serengeti in te zetten. Na een picknick lunch bereikt u de Serengeti. Via een game drive rijdt u naar het waar u een heerlijk diner krijgt aangeboden.
Overnachting optie 1: Thorn Tree Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Ikoma Safari Camp (volpension)
Overnachting optie 3: Kati Kati Camp (volpension)

Dag 4 Serengeti NP
Uw camp is een permanent tented camp in centraal Serengeti en staat garant voor een waar “Out of Africa” gevoel om uw beleving in de Serengeti nog completer te maken. Serengeti National Park is het beroemdste park van Tanzania en één van de wildrijkste van Afrika. Kenmerkend voor de Serengeti zijn de granieten rotsformaties ofwel kopjes die vaak als uitkijkposten worden gebruikt door de cheeta's en leeuwen. Vanaf hier hebben de roofdieren een goed uitzicht over de omliggende vlaktes. Vandaag staat in het teken van game drives en het verder ontdekken van de Serengeti.
Overnachting optie 1: Thorn Tree Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Ikoma Safari Camp (volpension)
Overnachting optie 3: Kati Kati Camp (volpension)

Dag 5 Zuid, west of noord Serengeti
Vandaag verplaatst u zich via een game drive naar een ander camp of lodge. E.e. a. afhankelijk van de periode waarin u reist en op dat moment het meest geschikte gebied om de  migratie te zien. Na het ontbijt begint de game drive en de lunch gen iet u ergens in de Serengeti. De gids zal h ier proberen een mooie plek voor uit te zoeken. Net als de voorgaande dagen staat ook deze tented camp midden in de bush . Een aparte ervaring die u zich zult blijven herinneren.
Overnachting: zie onderstaande uitleg over de migratie 

Dag 6 Zuid, west of noord Serengeti
Vandaag staat via diverse game drives in het teken van de verdere zoektocht naar de migratie en de andere dieren en gebieden van de Serengeti. Omdat u een privé safari maakt, kunt u in overleg met de gids bepalen wat u wilt ondernemen.
Overnachting: als dag 5.

Dag 7 Ngorongoro Crater
Na het ontbijt verlaat u de Serengeti richting de Ngorongoro Crater. Met de 4x4 landcruiser beklimt u opnieuw het plateau van de Ngorongoro Conservation Area, totdat u aankomt bij een spectaculair uitkijkpunt op de lippen van de Ngorongoro krater.  Na uw picknick lunch daalt u de kraterwand af om van een game drive in dit bijzondere gebied te genieten. Op dag drie heeft u al even een voorproefje gehad van de krater. De afdaling naar de 600 meter lager gelegen kraterbodem is spectaculair en u bent niet de eerste die voorafgegaan wordt door een hyena die de weg gebruikt om terug te keren van de nachtelijke zoektocht naar eten. Met een doorsnee van 20 kilometer is het leefgebied relatief klein. Toch zult u verstelt staan van het aantal dieren dat hier leeft. Roofdieren maken hier jacht op zebra's, gnoes en antilopen en het sodameer biedt vele flamingo's een voedingsbodem. Ook maakt u hier een grote kans de neushoorn te zien.
Overnachting optie 1: Ngorongoro Farm House (volpension)
Overnachting optie 2: Endoro Lodge (volpension)
Overnachting optie 3: Ngorongoro Farm House (volpension)

Dag 8 Tarangire NP
Het laatste park van deze mooie lodge safari in Tanzania staat op het programma . Vanmorgen vertrekt u naar Tarangire NP. Via een goede weg rijdt u rustig richting Tarangire NP. Tarangire NP bezit enorm veel Baobab bomen wat het landschap ook kenmerkt. Verder leven er veel olifanten naas t veel ande r e dieren zoals leeuwen, luipaarden, veel antilopensoorten en wildebeesten. Na aankomst maakt u een gamedrive in dit landschappelijk zeer diverse en aantrekkelijke nationale park. U gaat natuurlijk op zoek naar het grote wild en de vele vogels. Na de picknick lunch vervolgt u de game drive. De zonsondergang laat de vele baobab bomen prachtig contrasteren.
Overnachting optie 1: Burungu Tented Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Sangaiwe Tented Lodge (volpension)
Overnachting optie 3: Burungu Tented Camp (volpension)

Dag 9 Tarangire NP
Een dag met game drives om Tarangire NP verder te ontdekken. U kunt wat dieper het park in rijden om ook andere gebieden van Tarangire te verkennen.
Overnachting optie 1: Burungu Tented Camp (volpension)
Overnachting optie 2: Sangaiwe Tented Lodge (volpension)
Overnachting optie 3: Burungu Tented Camp (volpension)

Dag 10 Vertrek
Na het ontbijt maakt u nog een laatste game drive voordat u richting Arusha vertrekt voor uw vlucht terug naar Nederland of misschien uw verlenging naar een van de eilanden Zanzibar, Mafia of Pemba.

Opmerking migratie voor wat betreft dag 5 en 6

Natuurlijk wilt u het meeste uit uw safari halen. Daarom passen we voor dag 5 en 6 graag de route aan afhankelijk van het seizoen en om zoveel mogelijk kans te creëren om de migratie te zien.

We stellen per periode dan de accommodaties als volgt voor:

december – maart: de migratie is in zuidelijk Serengeti en het Ndutu gebied.
Overnachting optie 1 en 2: Ndutu Bush Camp
Overnachting optie 3: (Ndutu) Kati Kati Camp (zuid)

april - mei: een deel van de migratie trekt via de Western Corridor naar het noorden.
Overnachting optie 1: Thorn Tree Camp (centraal)
Overnachting optie 2: (Ndutu) Kati Kati Camp
Overnachting optie 3: (Ndutu) Kati Kati Camp

juni - midden juli: een ander deel van de migratie trekt via het Seronera gebied naar het noorden.
Overnachting optie 1, 2 en 3: Serengeti View Camp (west)

midden juli - november: de migratie komt terug in het noorden van de Serengeti vanuit de Masai Mara in Kenia.
Overnachting optie 1: Mara kati Kati Camp (noord) 
Overnachting optie 2: Serengeti View Camp (noord) 
Overnachting optie 3: (Ndutu) Kati Kati Camp

N.b. Natuurlijk valt het niet per week te plannen hoe de migratie daadwerkelijk verloopt. Maar op deze manier verhoogt u de kans om de migratie te zien enorm.

Routekaart

 Tanzania Lodge safari

Verlenging

Wij adviseren u graag hoe u deze safari kunt verlengen met een verblijf op het "spice eiland" Zanzibar of de nog minder ontdekte en bezochte eilanden Pemba of Mafia. Alle eilanden hebben fraaie stranden en staan bekend als snorkel- en duikbestemmingen.

Prijsindicatie 2019

Prijs per persoon OPTIE 1 in Amerikaanse Dollars  
Reisperiode* 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers.
Januari $ 3.545,00 $ 3.155,00 $ 2.960,00 $ 2.915,00 $ 2.825,00
Februari $ 3.920,00 $ 3.480,00 $ 3.260,00 $ 3.200,00 $ 3.100,00
Maart $ 3.545,00 $ 3.155,00 $ 2.960,00 $ 2.915,00 $ 2.825,00
April - Mei $ 3.300,00 $ 2.910,00 $ 2.715,00 $ 2.670,00 $ 2.580,00
Juni  $ 3.520,00 $ 3.130,00 $ 2.930,00 $ 2.890,00 $ 2.800,00
1 - 15 Juli $ 3.930,00 $ 3.485,00 $ 3.265,00 $ 3.210,00 $ 3.105,00
16 Juli - Okt. $ 4.000,00 $ 3.560,00 $ 3.340,00 $ 3.280,00 $ 3.180,00
 1 - 15 Nov. $ 3.520,00 $ 3.130,00 $ 2.930,00 $ 2.890,00 $ 2.800,00
16 - 30 Nov. $ 3.465,00 $ 3.075,00 $ 2.880,00 $ 2.840,00 $ 2.750,00
01 - 15 Dec. $ 3.470,00 $ 3.080,00 $ 2.885,00 $ 2.840,00 $ 2.750,00
16 - 31 Dec. $ 3.920,00 $ 3.480,00 $ 3.260,00 $ 3.180,00 $ 3.100,00
Single toeslag is op aanvraag
           
 Prijs per persoon OPTIE 2 in Amerikaanse Dollars      
Reisperiode* 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers.
Januari $ 3.320,00 $ 2.925,00 $ 2.730,00 $ 2.690,00 $ 2.600,00
Februari $ 3.710,00 $ 3.270,00 $ 3.050,00 $ 2.990,00 $ 2.890,00
Maart $ 3.320,00 $ 2.925,00 $ 2.730,00 $ 2.690,00 $ 2.600,00
April - Mei $ 3.255,00 $ 2.865,00 $ 2.670,00 $ 2.630,00 $ 2.535,00
Juni  $ 3.295,00 $ 2.900,00 $ 2.705,00 $ 2.665,00 $ 2.575,00
juli - Oktober $ 3.720,00 $ 3.280,00 $ 3.060,00 $ 3.000,00 $ 2.900,00
November $ 3.215,00 $ 2.825,00 $ 2.630,00 $ 2.590,00 $ 2.500,00
01 - 21 Dec. $ 3.320,00 $ 2.925,00 $ 2.730,00 $ 2.690,00 $ 2.600,00
22 - 31 Dec. $ 3.710,00 $ 3.270,00 $ 3.050,00 $ 2.990,00 $ 2.890,00
Single toeslag is op aanvraag      
           
 Prijs per persoon OPTIE 3 in Amerikaanse Dollars      
Reisperiode* 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers.
April - Mei $ 3.310,00 $ 2.915,00 $ 2.720,00 $ 2.680,00 $ 2.585,00
Nov - 15 Dec. $ 3.480,00 $ 3.085,00 $ 2.885,00 $ 2.845,00 $ 2.755,00
 Single toeslag is op aanvraag
           
 *) Overlappen periodes elkaar, dan kan dat prijsaanpassingen tot gevolg hebben.     
           
 Op het moment van boeken wordt de prijs omgerekend naar Euro's
           
           « Terug naar het overzicht

  Calamiteitenfonds  

 

FOLLOW OUR
AFRICA TRACKS ...
Volg Going Africa Safaris op Twitter
                  Volg Going Africa Safaris via Facebook
Volg Going Africa Safaris via Youtube
                 

Powered by Internet 1-2-3 | Sitemap